|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#301 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: objawy ciąży??
Cytat:
![]() ![]() nie amsz sie czym martwic ![]()
|
|
|
|
|
#302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tydzień, jak zawsze, jakieś bóle, spóźnił się? O ile się spóźnił? Trwał dale przy następnym opakowaniu? Czy te tabletki wogóle działają? Jak ty je wogóle bierzesz? To mogą być objawy fatalnej reakcji na tabletki, ale ciąży chyba też... lepiej zrób test.
|
|
|
#303 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i te dni krwawienia: to te 4 dni krwawienia przed zazyciem pierwszej tabletki i następne podczas zażywania?? to by tłumaczyło siedmiodniowy okres... |
|
|
|
|
#304 |
|
Zadomowienie
|
nio ja zabarodz tego nierozumiem....hmm.
,musiałaby nam autorka sprostowac... |
|
|
|
#305 |
|
Przyczajenie
|
mam ważne pytanie. Pomoże ktoś? :)
Oki, nie wiem czy ta historia wyjdzie dluga, i czy dobrze wszystko wytlumacze, ale zaczynam
Ponad Miesiac temu skonczylam brac tabletki ( bralam je ok 2 lat ). Dostalam normalnie okres, lecz jakies dwa tygodnie temu kochalam sie z moim chlopakiem bez zadnego zabezpieczenia. Liczylam sobie, ze gdybym caly czas brala tabletki, to powinnam dostac juz okres, a jego BRAK! wiem ze moze to byc spowodowane odstawieniem tabletek, ale chcialabym sie upewnic czy wlasnie tak sie dzieje. Mam jeszcze jedno pytanko : Slyszalam, ze nawet jesli zajdzie sie w ciaze to mozna miec okres jeszcze nawet jakies trzy razy i nawet nie zauwazyc ze jest sie w ciazy, a dopiero potem okazuje sie ze jest sie juz w trzecim miesiacu ciazy? nie wiem czy to plotka, czy prawda, a bardzo zaley mi zeby sie tego dowiedziec! Dziekuje kazdemu kto poswieci chwilke zeby przeczytac wiadomosc z moimi glupimi problemami, a tym bardziej na nie odpowie. Caluje serdecznie
|
|
|
|
#306 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: mam ważne pytanie. Pomoże ktoś? :)
Raczej wątpliwe,byś była w ciąży,chociaż wszystko jest możliwe.Odstawiłaś niedawno pigułki więc organizm jeszcze się nie zdążył uregulować.I to jest prawdopodonie przyczyną braku okresu.
Tak,to prawda że w pierwszych miesiącach ciąży może występować krwawienie .
|
#307 |
|
Raczkowanie
|
Zastanawiam się jakie sa obiawy ciąży, ponieważ tak na dobra sprawę to nie wiem
.Słyszałam o tym, że ma się mdłości, ale czy można być uczuloną na niektóre zapachy? |
|
|
|
#308 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Ciąża! Jakie są jej obiawy?
polecam www.google.pl hasło: objawy ciąży
|
#309 |
|
Zakorzenienie
|
albo wyszukiwarkę hasło: objawy ciąży.
Walizeczko, piękny post!
|
#310 |
|
Raczkowanie
|
Może być wiele objawów ciąży ale napiszę Ci jakie ja miałam ... a raczej mam
Oczywiście pierwszym objawem był brak miesiączki, po każdym posiłku odczuwam mdłości, mam obolałe i nabrzmiałe piersi i z miejsc intymnych wydobywa się biały i gęsty śluz.Natomiast jeżeli chodzi o zapachy to znajoma moja np. wymiotuje jak poczuje zapach gotowanego czy smażonego mięsa.
|
#311 |
|
Zakorzenienie
|
hej zapraszam na forum "Jestem w ciazy, moje pierwsze objawy!!"
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=109676 |
|
|
|
#312 |
|
Przyczajenie
|
opóźnienie misiączki
witam
Chciałabym zapytać czy to prawda, ze po pierwszym razie zawsze opóźnia sie miesiaczka (tak mówili mi znajomi i czytałam na internecie). Jestem teraz w takiej sytuacji i boje sie ciąży . Był to stosunek przerywany a wytrysku "we mnie" nie było. Dziękuje za odp.
|
|
|
|
#313 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: opóźnienie misiączki
Nieprawda. Ani pierwszy raz, ani drugi, ani setny nie ma nic wspólnego z miesiączką. Jeżeli się opóźnia to raczej ze zdenerwowania niż z czego innego.
Aha, a stosunek przerywany nie jest skuteczną metodą i całkiem słusznie się możesz obawiać. Polecam na przyszłość rozsądniejszą antykoncepcję
|
|
#314 |
|
Wtajemniczenie
|
Potwierdzam to co napisała margitta
|
#315 |
|
Zakorzenienie
|
a mnie zadziwia i zastanawia skąd ten mit sie bierze. czemu pierwszy raz ma być inny niż pozostałe? ja rozumiem, że jest specjalny przeważnie, bo jest własnie pierwszy..ale chyba tylko w tym jego wyjątkowość się objawia.
duzo Ci sie okres opóźnia? moze warto iść do apteki po test. szczególnie, że był to stosunek bez zabezpieczenia.
|
#316 |
|
Raczkowanie
|
Stres, duże emocje mogą mieć wpływ na opóźnienie miesiączki, a to często towarzyszy pierwszemu razu, pewnie stąd powstał ten mit.
|
|
|
|
#317 |
|
Przyczajenie
|
krwawienie w ost dniu brania tabletek
Witam!
Ost zaczelam sie martwic tym ze dostalam okres w ostatnim dniu brania tabletek.. Chcialam sie dowiedziec w sumie czy ktoras z was tez to miala a potem sie nie okazalo ze zrobila sie niespodzianka Okres mam jak zwykle bolesny a objawy przed byly jak zwykle. Dodam ze tabletki przyjmuje pol roku. Tylko w glowie mi sie narodzila mysl ze jestem w ciazy i jutro lece kupowac test, bo nie wytrzymam... Help! |
|
|
|
#318 |
|
Przyczajenie
|
dziekuję wszystkim za pomoc
![]() Dostałam dzis okres i już mi lepiej ![]() ![]()
|
|
|
|
#319 |
|
Zadomowienie
|
niestety nie prawda miesiączka nie opóźnia sie z powodu pierwszego razu , bo niby czemu? zrób sobie może test ciążowy
albo i ![]() asia27 |
|
|
|
#320 |
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Pierwsze objawy ????
Czy to mozliwe ze mniej więcej po tygodniu od zapłodnienia występują już jakieś objawy ? Od jakichs trzech dni jestem potwornie słaba,mam straszne zawroty głowy, dosłownie trudno ustać mi na nogach, jestem senna i zmęczona , mam bóle brzucha takie jak przed okresem /faktycznie powinnam dostac za kilka dni/ i tzw trzęsawkę - dosłownie wszystko we mnie dygocze. Dodam ze nie byłby to dla mnie zaden dopust bozy, raczej działam ostatnio w tym kierunku
, no ale troche się boję tego co się ze mną dzieje. Nie proszę o diagnozę bo to jeszcze za wczesnie i tak , ale moze jakieś doswiadczone kobietki powiedzą mi jak to z nimi było.Z góry dziękuję.
|
|
|
|
#321 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Pierwsze objawy ????
Ze mna było tak samo. Na poczatku myslałam, ze to tylko objawy zbliżajacej się miesiaczki, ale okazało się, ze to ciąża. Róznica w samopoczuciu dotyczyła tylko skali nasilenia. Przed miesiączka czuła się tak samo tylko objawy napięcia nie były az tak nasilone. Jeżeli się starasz o dziecko to być może się udało. Życzę wszytkiego najlepszego
|
|
|
|
#322 |
|
Raczkowanie
|
Tak, mozliwe.
Ja miałam dokładnie tak samo ..i to nie raz za każdym razem, kiedy zaszłam w ciążę były takie objawy. W dodatku brzuszek był jakby "wydęty" i twardy.Moja rada : jesli masz bóle w dole brzucha, a test wyszedł pozytywnie, idx do lekarza, powinnaś brac np. no-spe na rozluźnienie macicy. Powodzonka ![]() Acha...trzęsawka to paskudne doznania...brrr..u mnie to też charakterystyczny objaw, który mnie wkurzał okropnie:/ ale to po prostu hormonki
|
#323 |
|
|
Dziękuję dziewczyny za odpowiedzi. Testu jeszcze nie robiłam, wolę poczekac jeszcze na termin spodziewanej miesiączki czyli raptem parę dni. Hmm byłam pewna że tydzien to stanowczo za wczesnie na cokolwiek , myslalam ze to moze te upały ???
|
|
|
|
#324 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#325 |
|
|
niom ..
|
|
|
|
#326 |
|
Rozeznanie
|
Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy cz.3
20 dzien cyklu , przy cyklu 26, 27 dniowym , temperatura 37,4 , momentami wyżej , czy to stan normalny w tej fazie cyklu czy raczej wskazywaloby na ciąże? Czytalam sporo o metodzie termicznej , ale szczerze mówiąc już się pogubiłam ..
|
|
|
|
#327 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: może to dzidziuś?
a może się przeziębiłaś?
|
|
#328 |
|
Rozeznanie
|
nie, nie jestem , zdrowa jestem jak rybka.
|
|
|
|
#329 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Wiola .
Ja też niewiem oco w tym chodzi poniewarz też powinam dostać dzisiaj okres a nie mam a rano jak mierzyłam temperature to mjałam 37 dwie kresi wczoraj to samo a popoludniu wczoraj i dzisiaj to samo z koleżanką jak rozmawiałam to ona tez mjaała tak a jest w szesnastym tygodniu ciąży
|
|
|
|
#330 |
|
Rozeznanie
|
Noo i chyba to chciałam przeczytać
i przy tej wersji pozostać. Nie chcę sobie robić za bardzo nadziei , jak czytam na róznych stronach to kompletnnie sprzeczne informacje podają- raz ze występowanie podwyzszonej temp w drugiej fazie cyklu to niemal pewny objaw ciąży , raz ze jest to normalny stan fizjologiczny przez 3 dni po owulacji, raz znowu ze taka temperatura moze sie utrzymywac aż do miesiączki. No i bądz tu mądry ..
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:31.