Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy cz.3 - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-07-05, 12:58   #301
isiaczek
Zadomowienie

GG do isiaczek
Dot.: objawy ciąży??

Cytat:
Napisane przez naanahanae
to moze podpiszesz sie pod moim postem w moim wątku (szałwia) ... bo jakoś nikt mi nie odpowiada
słonce juz do ciebie napisalam
nie amsz sie czym martwic
isiaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-05, 17:37   #302
margitta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez renata90
Nie mam pojęcia czy moje objawy są właśnie z tego powodu, że jestem w ciąży, czy to może po prostu coś innego. Od paru dni "dziwnie" się czuje. Spóżnił mi się okres, miałam w tym czasie stam podgorączkowy. Ale wystąpił, raczej taki jak zwykle i trwa prawie tydzień(jak zawsze), przez pierwsze trzy dni bolał mnie brzuch.
Jakim cudem ty masz normalny okres przy tabletkach

tydzień, jak zawsze, jakieś bóle, spóźnił się? O ile się spóźnił? Trwał dale przy następnym opakowaniu? Czy te tabletki wogóle działają? Jak ty je wogóle bierzesz?

To mogą być objawy fatalnej reakcji na tabletki, ale ciąży chyba też... lepiej zrób test.
Stary 2006-07-05, 20:39   #303
naanahanae
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez margitta
tydzień, jak zawsze, jakieś bóle, spóźnił się? O ile się spóźnił? Trwał dale przy następnym opakowaniu? Czy te tabletki wogóle działają? Jak ty je wogóle bierzesz?
najlepiej byłoby gdyby autorka sprostowała na jakiej podstawie stwierdza ze sie spóźnia okres (przy tabletkach jest inaczej niż bez, mam nadzieje ze nie liczy dni spóżnienia od normalnych krawień przed zażywaniem tabl. , albo od daty zażycia ostatniej tabletki)
i te dni krwawienia: to te 4 dni krwawienia przed zazyciem pierwszej tabletki i następne podczas zażywania?? to by tłumaczyło siedmiodniowy okres...
naanahanae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-06, 10:53   #304
isiaczek
Zadomowienie

GG do isiaczek

nio ja zabarodz tego nierozumiem....hmm.
,musiałaby nam autorka sprostowac...
isiaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-06, 22:29   #305
vedelka
Przyczajenie

mam ważne pytanie. Pomoże ktoś? :)

Oki, nie wiem czy ta historia wyjdzie dluga, i czy dobrze wszystko wytlumacze, ale zaczynam Ponad Miesiac temu skonczylam brac tabletki ( bralam je ok 2 lat ). Dostalam normalnie okres, lecz jakies dwa tygodnie temu kochalam sie z moim chlopakiem bez zadnego zabezpieczenia. Liczylam sobie, ze gdybym caly czas brala tabletki, to powinnam dostac juz okres, a jego BRAK! wiem ze moze to byc spowodowane odstawieniem tabletek, ale chcialabym sie upewnic czy wlasnie tak sie dzieje. Mam jeszcze jedno pytanko : Slyszalam, ze nawet jesli zajdzie sie w ciaze to mozna miec okres jeszcze nawet jakies trzy razy i nawet nie zauwazyc ze jest sie w ciazy, a dopiero potem okazuje sie ze jest sie juz w trzecim miesiacu ciazy? nie wiem czy to plotka, czy prawda, a bardzo zaley mi zeby sie tego dowiedziec! Dziekuje kazdemu kto poswieci chwilke zeby przeczytac wiadomosc z moimi glupimi problemami, a tym bardziej na nie odpowie. Caluje serdecznie
vedelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-06, 22:35   #306
Fresa
Zakorzenienie

Dot.: mam ważne pytanie. Pomoże ktoś? :)

Raczej wątpliwe,byś była w ciąży,chociaż wszystko jest możliwe.Odstawiłaś niedawno pigułki więc organizm jeszcze się nie zdążył uregulować.I to jest prawdopodonie przyczyną braku okresu.
Tak,to prawda że w pierwszych miesiącach ciąży może występować krwawienie .

Fresa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-08, 16:38   #307
Belladonna7
Raczkowanie

GG do Belladonna7
Talking Ciąża! Jakie są jej obiawy?

Zastanawiam się jakie sa obiawy ciąży, ponieważ tak na dobra sprawę to nie wiem .
Słyszałam o tym, że ma się mdłości, ale czy można być uczuloną na niektóre zapachy?
Belladonna7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-08, 16:47   #308
walizeczka
Raczkowanie

Dot.: Ciąża! Jakie są jej obiawy?

polecam www.google.pl hasło: objawy ciąży
wszystkich jest miłość.

walizeczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-08, 23:24   #309
et-ka
Zakorzenienie

GG do et-ka

albo wyszukiwarkę hasło: objawy ciąży.

Walizeczko, piękny post!

Dyskretnej troski trzeba mi..
et-ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-10, 19:00   #310
aniesia20
Raczkowanie

Może być wiele objawów ciąży ale napiszę Ci jakie ja miałam ... a raczej mam Oczywiście pierwszym objawem był brak miesiączki, po każdym posiłku odczuwam mdłości, mam obolałe i nabrzmiałe piersi i z miejsc intymnych wydobywa się biały i gęsty śluz.
Natomiast jeżeli chodzi o zapachy to znajoma moja np. wymiotuje jak poczuje zapach gotowanego czy smażonego mięsa.
Stary 2006-07-11, 15:53   #311
sylwia-zuza
Zakorzenienie

hej zapraszam na forum "Jestem w ciazy, moje pierwsze objawy!!"
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=109676
sylwia-zuza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-12, 00:11   #312
Sarah2
Przyczajenie

GG do Sarah2
opóźnienie misiączki

witam
Chciałabym zapytać czy to prawda, ze po pierwszym razie zawsze opóźnia sie miesiaczka (tak mówili mi znajomi i czytałam na internecie). Jestem teraz w takiej sytuacji i boje sie ciąży . Był to stosunek przerywany a wytrysku "we mnie" nie było. Dziękuje za odp.
Sarah2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-12, 00:18   #313
margitta
Zakorzenienie

Dot.: opóźnienie misiączki

Nieprawda. Ani pierwszy raz, ani drugi, ani setny nie ma nic wspólnego z miesiączką. Jeżeli się opóźnia to raczej ze zdenerwowania niż z czego innego.

Aha, a stosunek przerywany nie jest skuteczną metodą i całkiem słusznie się możesz obawiać. Polecam na przyszłość rozsądniejszą antykoncepcję
Stary 2006-07-12, 09:07   #314
Sanderek
Wtajemniczenie

GG do Sanderek Send a message via Skype™ to Sanderek

Potwierdzam to co napisała margitta
Stary 2006-07-12, 10:31   #315
et-ka
Zakorzenienie

GG do et-ka

a mnie zadziwia i zastanawia skąd ten mit sie bierze. czemu pierwszy raz ma być inny niż pozostałe? ja rozumiem, że jest specjalny przeważnie, bo jest własnie pierwszy..ale chyba tylko w tym jego wyjątkowość się objawia.

duzo Ci sie okres opóźnia? moze warto iść do apteki po test. szczególnie, że był to stosunek bez zabezpieczenia.

Dyskretnej troski trzeba mi..
et-ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-12, 13:50   #316
rainbow0
Raczkowanie

Stres, duże emocje mogą mieć wpływ na opóźnienie miesiączki, a to często towarzyszy pierwszemu razu, pewnie stąd powstał ten mit.
rainbow0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-12, 23:17   #317
carmen3bit
Przyczajenie

krwawienie w ost dniu brania tabletek

Witam!
Ost zaczelam sie martwic tym ze dostalam okres w ostatnim dniu brania tabletek.. Chcialam sie dowiedziec w sumie czy ktoras z was tez to miala a potem sie nie okazalo ze zrobila sie niespodzianka Okres mam jak zwykle bolesny a objawy przed byly jak zwykle. Dodam ze tabletki przyjmuje pol roku. Tylko w glowie mi sie narodzila mysl ze jestem w ciazy i jutro lece kupowac test, bo nie wytrzymam...
Help!
carmen3bit jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-13, 09:43   #318
Sarah2
Przyczajenie

GG do Sarah2

dziekuję wszystkim za pomoc
Dostałam dzis okres i już mi lepiej
Sarah2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-13, 12:42   #319
asia26
Zadomowienie

GG do asia26 Send a message via Skype™ to asia26

niestety nie prawda miesiączka nie opóźnia sie z powodu pierwszego razu , bo niby czemu? zrób sobie może test ciążowy albo i

asia27
asia26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-13, 12:56   #320
Ingrid1978
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

Pierwsze objawy ????

Czy to mozliwe ze mniej więcej po tygodniu od zapłodnienia występują już jakieś objawy ? Od jakichs trzech dni jestem potwornie słaba,mam straszne zawroty głowy, dosłownie trudno ustać mi na nogach, jestem senna i zmęczona , mam bóle brzucha takie jak przed okresem /faktycznie powinnam dostac za kilka dni/ i tzw trzęsawkę - dosłownie wszystko we mnie dygocze. Dodam ze nie byłby to dla mnie zaden dopust bozy, raczej działam ostatnio w tym kierunku , no ale troche się boję tego co się ze mną dzieje. Nie proszę o diagnozę bo to jeszcze za wczesnie i tak , ale moze jakieś doswiadczone kobietki powiedzą mi jak to z nimi było.Z góry dziękuję.
Ingrid1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-13, 13:48   #321
elka2006
Przyczajenie

Dot.: Pierwsze objawy ????

Ze mna było tak samo. Na poczatku myslałam, ze to tylko objawy zbliżajacej się miesiaczki, ale okazało się, ze to ciąża. Róznica w samopoczuciu dotyczyła tylko skali nasilenia. Przed miesiączka czuła się tak samo tylko objawy napięcia nie były az tak nasilone. Jeżeli się starasz o dziecko to być może się udało. Życzę wszytkiego najlepszego
elka2006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-13, 13:56   #322
instruktorka
Raczkowanie

GG do instruktorka

Tak, mozliwe.
Ja miałam dokładnie tak samo ..i to nie raz za każdym razem, kiedy zaszłam w ciążę były takie objawy. W dodatku brzuszek był jakby "wydęty" i twardy.
Moja rada : jesli masz bóle w dole brzucha, a test wyszedł pozytywnie, idx do lekarza, powinnaś brac np. no-spe na rozluźnienie macicy.

Powodzonka

Acha...trzęsawka to paskudne doznania...brrr..u mnie to też charakterystyczny objaw, który mnie wkurzał okropnie:/ ale to po prostu hormonki

http://tickers.baby-gaga.com/t/lamla...y+child+is.png

http://b1.lilypie.com/jT2Bp1.pngalt="Lilypie 1st Birthday Ticker" border="0" width="400" height="80" /></a>
instruktorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-13, 14:14   #323
Ingrid1978

Dziękuję dziewczyny za odpowiedzi. Testu jeszcze nie robiłam, wolę poczekac jeszcze na termin spodziewanej miesiączki czyli raptem parę dni. Hmm byłam pewna że tydzien to stanowczo za wczesnie na cokolwiek , myslalam ze to moze te upały ???
Stary 2006-07-13, 14:15   #324
instruktorka
Raczkowanie

GG do instruktorka

Cytat:
Napisane przez Ingrid1978
Dziękuję dziewczyny za odpowiedzi. Testu jeszcze nie robiłam, wolę poczekac jeszcze na termin spodziewanej miesiączki czyli raptem parę dni. Hmm byłam pewna że tydzien to stanowczo za wczesnie na cokolwiek , myslalam ze to moze te upały ???
Może upały, a może nie...

http://tickers.baby-gaga.com/t/lamla...y+child+is.png

http://b1.lilypie.com/jT2Bp1.pngalt="Lilypie 1st Birthday Ticker" border="0" width="400" height="80" /></a>
instruktorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-13, 14:20   #325
Ingrid1978

niom ..
Stary 2006-08-04, 13:16   #326
Wiolek27
Rozeznanie

Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy cz.3

20 dzien cyklu , przy cyklu 26, 27 dniowym , temperatura 37,4 , momentami wyżej , czy to stan normalny w tej fazie cyklu czy raczej wskazywaloby na ciąże? Czytalam sporo o metodzie termicznej , ale szczerze mówiąc już się pogubiłam ..
Wiolek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-04, 13:34   #327
margitta
Zakorzenienie

Dot.: może to dzidziuś?

a może się przeziębiłaś?
Stary 2006-08-04, 13:48   #328
Wiolek27
Rozeznanie

nie, nie jestem , zdrowa jestem jak rybka.
Stary 2006-08-04, 14:09   #329
ula999
Raczkowanie

Cześć Wiola .
Ja też niewiem oco w tym chodzi poniewarz też powinam dostać dzisiaj okres a nie mam a rano jak mierzyłam temperature to mjałam 37 dwie kresi wczoraj to samo a popoludniu wczoraj i dzisiaj to samo z koleżanką jak rozmawiałam to ona tez mjaała tak a jest w szesnastym tygodniu ciąży
ula999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-04, 14:19   #330
Wiolek27
Rozeznanie

Noo i chyba to chciałam przeczytać i przy tej wersji pozostać. Nie chcę sobie robić za bardzo nadziei , jak czytam na róznych stronach to kompletnnie sprzeczne informacje podają- raz ze występowanie podwyzszonej temp w drugiej fazie cyklu to niemal pewny objaw ciąży , raz ze jest to normalny stan fizjologiczny przez 3 dni po owulacji, raz znowu ze taka temperatura moze sie utrzymywac aż do miesiączki. No i bądz tu mądry ..
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości