|
|
#301 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Getry :)
Cytat:
a masz może swoje fotki w tym stroju??
|
|
|
#302 |
|
Raczkowanie
|
mnie się osobiście legginsy nie podobają, ale jak ktoś umie je nosić i ma do nich odpowiednią figurę to proszę bardzo chętnie popatrze na takie odważne dzieczyny i z chęcią im powiem: "świetnie wyglądacie"
Buźki |
|
|
|
|
#303 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#304 |
|
Zakorzenienie
|
A wiecie co, ja mieszkam w też dość prowincjonalnym miasteczku, też bywają jakieś przeciągłe dziwne spojżenia, ale mnie to raczej nie wkurza, tylko utwierdza w przekonaniu, że wyglądam że tak powiem nietuzinkowo
![]() Jedno mnie tylko wkurza w legginsach - mają zawsze wysoki stan i wychodzą górą spod spódnicy, więc jak narazie postawiłam na długie bluzki, może coś innego wykombinuję. Słyszałam, że jest takie coś jak rajstopy biodrówki, więc legginsy może też, ale to pewnie będą właśnie takie rajstopowe, a ja chcę całkiem kryjące. No i gdzie ja tu takie dostanę w ogóle... A za getrami nie przepadam.
'Choose a job. Choose a career. Choose a family, choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers. Choose good health, low cholesterol and dental insurance. Choose your friends. (...) Choose your future.
Choose life.' |
|
|
|
|
#305 |
|
Zadomowienie
|
a_1e: do getrów nie trzeba mieć perfekcyjnej figury! (tzn do tego typu, o którym myślę... bo na początku dyskusja dotyczyła getrów opuszczanych na buty - a teraz chyba mowa o tych 'rajstopowych'
)czarne, półkryjące,półmatowe-matowe bardzo ładnie wysmuklą nogi. natomiast jeśli ktoś chce poszaleć i nie przeraża go minimalne optyczne poszerzenie to wybierze w paseczki lub w całości z koronki. strasznie żałuję, że nie mogę zrobić fotek ale dziewczyny śmiało wklejajcie swoje! będziemy dyskutować na temat zestawień
|
|
|
|
|
#306 |
|
Raczkowanie
|
...o tak-zgadzam sie Polska jest bardzo nietolerancyjna,jeszcze zrozumiałabym meżczyzn oglądających sie za kobietami z takim zestawieniem-tłumacząć że wzroku nie moga oderwać np.od nóg
a kobiety(szeptajacych do ucha),pań w podeszłym wieku patrzacych jak na dziwoląga-nie da sie wytłumaczyc...![]() PS.Własnie a dlaczego to własnie kobiety tak wsibsko sie patrzą??? hmmm...czyzby jakaś zazdrosć??kompleksy??? (wiele mam takich kolezanek ktore krytykuja ubiór innych kobiet,a po paru dniach ubieraja sie na podobienstwo tej niby"wiesniary"to jest dla mnie smieszne,ale większość kobiet tak ma...niestety |
|
|
|
|
#307 |
|
Zadomowienie
|
chyba to się bierze stąd, że kobiety widzą w innych ładnych, lub pozytywnie się wyróżniających konkurencję?
to jest naprawdę głupie, ale smutna prawda jest taka, że na pewno każda z nas chociaż raz w życiu poczyniła niemiłą uwagę na temat drugiej za jej plecami
|
|
|
|
|
#308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Takie są kobiety, heh Ale ja się staram ograniczać
'Choose a job. Choose a career. Choose a family, choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers. Choose good health, low cholesterol and dental insurance. Choose your friends. (...) Choose your future.
Choose life.' |
|
|
|
|
|
#309 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale przykre to jest
|
|
|
#310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale dlaczego Wy zakładacie, że te spojrzenie są zawsze krytyczne? Ja np patrze i na dziewczyny, których ubiór mi sie podoba i na te których strój mi się nie podoba... Jeśli jestem akurat z kimś to komentuję: "to jest super, a to mi się w ogóle nie podoba", nie rozumiem co w tym złego?? No chyba, ze chodzi o sposób, w jaki niektórzy krytukują (np. mówiąc "wiaśniara" itp) |
|
|
|
|
|
#311 |
|
Raczkowanie
|
uciete rajstopy (?)
Witam
![]() Byłam dzisiaj w lumpku i wygrzebałam fioletowe tak jakby uciete rajstopy, do połowy łydki.I teraz mam problem bo nie wiem jak to nosic i z czym połaczyc.Mam delikatnie mowiac nienajładniejsze nogi czytaj krzywe;/ i nie nałoze mini,a wydaje mi sie ze jedynie to moze pasować. A jak wy myslicie,moze jakies zdjecia? pozdrawiam serdecznie i czekam na odpowiedz
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#312 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: uciete rajstopy (?)
Polecam
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ighlight=getry Pod koniec wątku jest mowa o takich getrach jakich Ty piszesz |
|
|
|
|
#313 |
|
Zakorzenienie
|
Daj fotkę
|
|
|
|
|
#314 |
|
Zadomowienie
|
wkłądaj mini i się nie przejmuj nogami. jak facet widzi krótką spódniczkę to nogi mogą być najgorsze, a on i tak tego nie zauważy
|
|
|
|
|
#315 |
|
BAN stały
|
To są po prostu legginsy, czy jak kto woli getry
![]() można je nosić do: spódnic sukienek a nawet spodenek , spodni Nie musisz nosić ich do mini, ja często legginsy noszę też do spodnicy falbaniastej, takiej do kolana Oczywiście legginsy muszę być widdoczne, bo i naczej to chyba sensu nie ma i całośc musi do siebie kolorystcznie pasować |
|
|
|
|
#316 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zreszta czy wsibskie czy nie-to i tak drazni mnie takie coś...idziesz ulicą a ktoś mierzy Cię od góry do dołu,a jeszcze lepiej jak sie ktos potrafi jeszcze obrócic za Tobą-wtedy nie mysle czy to spojrzenie bylo krytyczne czy nie poprostu mam ochote pokazac srodkowy palec
|
|
|
|
|
|
#317 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ale jednak wolałabym miec zakryte to i owo(znaczy sie nogi) niech mysla ze sa idealne i schowane na specjalne okazje![]() ![]() ![]() Cytat:
zboczenie w bok sie zawsze przydaje... ![]() ![]() kici kici. kici.... z tej strony kocia mama... ![]() Edytowane przez czarownicagosia Czas edycji: 2006-08-23 o 03:51 Powód: post pod postem |
||
|
|
|
|
#318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale wiem, że wiele osób właśnie uwielbia krytykować innych. "W tych butach wygląda jak w kapciach", "Chodzi w tym tylko dlatego, że firmowe", "Ja bym się tak do szkoły nie ubrała" [o czymś niespotykanym, ale nie odkrywającym za dużo, po prostu INNYM]. I to są w 100% prawdziwe hasła, zasłyszane od koleżanek ![]() Nie no, ja też jak zauważę bluzkę bez pleców a pod tym zszarzały wytarty stanik albo ponaciągane wystające majty, to mogę pomyśleć, że wygląda to nieestetycznie, ale w końcu każdy ma swój gust i nie żądam od nikogo, żeby ubierał się tak jak właśnie MI się podoba. Ale pokręciłam Mam nadzieję, że cokolwiek z tego zrozumiecie
Choose life.' |
|
|
|
|
|
#319 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#320 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
Teraz także getry produkują w wersji biodrówki Takie legginsy - biodrówki ma w swojej kolekcji H&M Cytat:
Taie pakowane podwójknie - np. czarna, biała, bądź też zestawienia jedna para czerwona jednak zielona Są tez legginsy koronkowe, w panterke i inne ... Edytowane przez czarownicagosia Czas edycji: 2006-08-23 o 15:11 Powód: post pod postem |
|||
|
|
|
|
#321 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny wklejcie jeszcze jakies foty z GETRAMI (nie legginsami), bo wiem ze do balerinek fajnie wygladaja ale nie iwem jaka gora :/
dzięki z gory
|
|
#322 |
|
Wtajemniczenie
|
juuupiii kupiłam wreszcie legginsy
na allegro znalazłam wkoncu takie o jakie mi chodziło Czarne bez wzorków w poł łydke teraz czekam na paczke
|
|
|
|
|
#323 |
|
Zadomowienie
|
A ja kupiłam sobie takie czarne getry jak byłam e Berlinie, kosztowały 6 euro
nie są takie długie, kończą się pod kolanem i są wykońoczne śliczną 2-3 cm czarną elastyczną koronką i wg mnie bardzo fajnie to wygląda. Były jednak bardzo wysokie, ale poprosiłam moją krawcową i obniżyła ich pas o jakieś 5-7 cm, więc są teraz baaaaardzo niziutkie :P a dzisiaj wybieram się na imprezę i to będzie premiera mojego nowego nabytku, hehe... Zakładam króciuką jeansową spódniczkę (jasny błękit), do tego czerną gładką bluzeczkę bez rękawów z fajnie wykrojonym dekoltem i błekitne jak spódniczka balerinki i w ogóle nie przeszkadza mi to, że mieszkam w małej miejscowości i wszyscy będę się gapić, hehe... Dziewczyny więcej odwagi!! Skoro Wam podoba się jakiś strój, to niewarto przejmować się opinią innych, naprawdę... Be ONESELF hehe...A tak poza tym nie jestem szczęśliwą posiadaczką długich, zgabnych i szczupłych nóg, a mimo to dzięki tym czarnym getrom prezentują się naprawdę nieźle... Takie połączenie skutecznie wyszczupla... gorąco polecam
|
|
|
|
|
#324 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: błyszczące leginsy z lycry?
Szkoda, ze ta moda na getry i legginsy z lycry przeminela. Pamietam jak w podstawowce prawie kazda dziewczyna je nosila na W-F. Najbardziej podobaly mi sie polyskliwe niebieskie, zielone i w takim "stalowym" kolorze. Mialam ich kilka par (o ile pamietam to czarne ,niebieskie i szare bawelniane).
Ja osobiscie lubilam i lubie nadal je nosic. To co przedewszystkim przemawia za getrami i legginsami jest to, ze sa bardzo wygodne. Pare lat uprawialam lekka atletyke i wierzcie mi wygoda to podstawa podczas ruchu. Obecnie mam kilka firmowych (nike, puma) par getrow i zawsze ubieram je do joggingu czy na rower, czasami ale rzadziej na ulice latem. Ze ten stroj przyciaga wzrok facetow to juz druga sprawa, ale przeciw temu zwykle nie mam nic przeciwko . Fakt, jest to stroj raczej dla tych odwaznych dziewczyn i nie majacych zbyt duzych kompleksow na tle swojej figury. Po prostu praktycznie kazdy mankament dolnych czesci ciala widac jak na dloni i pewnie tak wiele z nas boi sie w nie wskoczyc.
|
|
|
|
|
#325 |
|
Zadomowienie
|
Tak do końca to ta moda nie przeminęła, a właściwie powraca. Po ulicy chodzi teraz mnóstwo dziewczyn ubranych w leginsy3/4 (fakt nie z lycry, na razie
) i w dzinsowych miniówach. Wyglądają jak jakieś klony. Widziałam dwie pannice, które szły razem i były identycznie ubrane, czyli leginsy, mini dzinsowa i top, ach ta, moda, moda , moda....
|
|
|
|
|
#326 |
|
Raczkowanie
|
nie wiem czy to takie zle.
u nas naprawde dziewczyny wygladaja super. nawet ubierajac leggin'sy z lycry! mlode 15stki ubieraja sie jak gwiazdy pop ale chyba to dobrze bo nie mussimy sie wstydzic widzialam niedawno pokazy mody i leginsy byly jaknajbardziej modne. W Berlinie ludzie chodza ubrani okropnie jeansy typu piramidy itp. a USA chyba nie ma modyt na ulicach tam ubieraja sie w to co wygodne dresy legging'sy i trampki malo tego robia imprezy ktore nazywaja spndexparty gdzie idea tego jest luz luz i luz.... bylam kiedys na czyms takim super impreza na wejsciu spandex to fotki z takiej imprezy |
|
|
|
|
#327 |
|
Raczkowanie
|
Jak dla mnie legginsy z lykry wygladaja doayc szmiesznie, ale takie nie z lykry sama posiadam i je uwielbiam
|
|
|
|
|
#328 |
|
Zakorzenienie
|
nie, nie, nie i jeszcze raz nie.
|
|
#329 |
|
Zakorzenienie
|
a dla mnie z czy bez nie sa w stylu
|
|
|
#330 |
|
Zadomowienie
|
no ja też stałam sie posiadaczką ślicznych czarnych leginsów
niedługo wkleje foty z jakimiś zestawami, ale narazie coś co jeszcze znalazłam w necie
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:03.

ale dziewczyny śmiało wklejajcie swoje! będziemy dyskutować na temat zestawień