getry, legginsy - watek zbiorczy - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-08-20, 22:30   #301
nena-mycha
Zadomowienie

Dot.: Getry :)

Cytat:
Napisane przez daigee
Przyłączam się do dyskusji na temat mojego ostanio ulubionego dodatku
Noszę czarne półmatowe, lekko prześwitujące (mniej więcej jak wysokiej jakości czarne rajstopy) 'zakończone' 2 cm koronki. Łączę najczęściej z dżinsową, podniszczaną miniówką i gładką czarną bluzą. Do tego dodatki w stylu vintage - rockowym: szeroki czarny pasek, szeroka opaska na związane w bylejaki koczek włosy, duże okulary i duża torba
Jestem wysoka i wdg mnie wszystko świetnie gra.
Podobnie jak was wkurzają mnie przeciągłe spojrzenia na ulicy w moim małym miasteczku :/ No ale cóż...

eevvaa:Moje legginsy kupiłam z obecnej kolekcji New Yorker'a za niecałe 30 zł. Są jeszcze takie 'kabaretkowe'
uwielbiam takie połączenia
a masz może swoje fotki w tym stroju??
Stary 2006-08-20, 22:36   #302
a_1e
Raczkowanie

GG do a_1e

mnie się osobiście legginsy nie podobają, ale jak ktoś umie je nosić i ma do nich odpowiednią figurę to proszę bardzo chętnie popatrze na takie odważne dzieczyny i z chęcią im powiem: "świetnie wyglądacie" Co innego getry, to jest dla mnie świetna sprawa i ekstra to wygląda. Dziewczyny może pokażcie jakieś fotki strojów z gertami i legginasami Buźki
a_1e jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-20, 22:38   #303
nena-mycha
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez a_1e
mnie się osobiście legginsy nie podobają, ale jak ktoś umie je nosić i ma do nich odpowiednią figurę to proszę bardzo chętnie popatrze na takie odważne dzieczyny i z chęcią im powiem: "świetnie wyglądacie" Co innego getry, to jest dla mnie świetna sprawa i ekstra to wygląda. Dziewczyny może pokażcie jakieś fotki strojów z gertami i legginasami Buźki
o tak prosimy o foteczki
Stary 2006-08-21, 00:03   #304
uhahana
Zakorzenienie

A wiecie co, ja mieszkam w też dość prowincjonalnym miasteczku, też bywają jakieś przeciągłe dziwne spojżenia, ale mnie to raczej nie wkurza, tylko utwierdza w przekonaniu, że wyglądam że tak powiem nietuzinkowo

Jedno mnie tylko wkurza w legginsach - mają zawsze wysoki stan i wychodzą górą spod spódnicy, więc jak narazie postawiłam na długie bluzki, może coś innego wykombinuję.
Słyszałam, że jest takie coś jak rajstopy biodrówki, więc legginsy może też, ale to pewnie będą właśnie takie rajstopowe, a ja chcę całkiem kryjące. No i gdzie ja tu takie dostanę w ogóle...

A za getrami nie przepadam.
'Choose a job. Choose a career. Choose a family, choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers. Choose good health, low cholesterol and dental insurance. Choose your friends. (...) Choose your future.
Choose life.
'

uhahana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-21, 09:50   #305
daigee
Zadomowienie

a_1e: do getrów nie trzeba mieć perfekcyjnej figury! (tzn do tego typu, o którym myślę... bo na początku dyskusja dotyczyła getrów opuszczanych na buty - a teraz chyba mowa o tych 'rajstopowych' )
czarne, półkryjące,półmatowe-matowe bardzo ładnie wysmuklą nogi. natomiast jeśli ktoś chce poszaleć i nie przeraża go minimalne optyczne poszerzenie to wybierze w paseczki lub w całości z koronki.

strasznie żałuję, że nie mogę zrobić fotek ale dziewczyny śmiało wklejajcie swoje! będziemy dyskutować na temat zestawień
daigee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-21, 12:59   #306
Motylek1985
Raczkowanie

...o tak-zgadzam sie Polska jest bardzo nietolerancyjna,jeszcze zrozumiałabym meżczyzn oglądających sie za kobietami z takim zestawieniem-tłumacząć że wzroku nie moga oderwać np.od nóg a kobiety(szeptajacych do ucha),pań w podeszłym wieku patrzacych jak na dziwoląga-nie da sie wytłumaczyc...

PS.Własnie a dlaczego to własnie kobiety tak wsibsko sie patrzą???
hmmm...czyzby jakaś zazdrosć??kompleksy???
(wiele mam takich kolezanek ktore krytykuja ubiór innych kobiet,a po paru dniach ubieraja sie na podobienstwo tej niby"wiesniary"to jest dla mnie smieszne,ale większość kobiet tak ma...niestety )
Motylek1985 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-22, 10:18   #307
daigee
Zadomowienie

chyba to się bierze stąd, że kobiety widzą w innych ładnych, lub pozytywnie się wyróżniających konkurencję?
to jest naprawdę głupie, ale smutna prawda jest taka, że na pewno każda z nas chociaż raz w życiu poczyniła niemiłą uwagę na temat drugiej za jej plecami
daigee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-22, 12:30   #308
uhahana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez daigee
chyba to się bierze stąd, że kobiety widzą w innych ładnych, lub pozytywnie się wyróżniających konkurencję?
to jest naprawdę głupie, ale smutna prawda jest taka, że na pewno każda z nas chociaż raz w życiu poczyniła niemiłą uwagę na temat drugiej za jej plecami
No
Takie są kobiety, heh

Ale ja się staram ograniczać
'Choose a job. Choose a career. Choose a family, choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers. Choose good health, low cholesterol and dental insurance. Choose your friends. (...) Choose your future.
Choose life.
'

Stary 2006-08-22, 13:23   #309
nena-mycha
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez uhahana
No
Takie są kobiety, heh

Ale ja się staram ograniczać
ja tak samo
ale przykre to jest
Stary 2006-08-22, 14:14   #310
nebraska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Motylek1985
PS.Własnie a dlaczego to własnie kobiety tak wsibsko sie patrzą???
hmmm...czyzby jakaś zazdrosć??kompleksy???
(wiele mam takich kolezanek ktore krytykuja ubiór innych kobiet,a po paru dniach ubieraja sie na podobienstwo tej niby"wiesniary"to jest dla mnie smieszne,ale większość kobiet tak ma...niestety )

Ale dlaczego Wy zakładacie, że te spojrzenie są zawsze krytyczne? Ja np patrze i na dziewczyny, których ubiór mi sie podoba i na te których strój mi się nie podoba... Jeśli jestem akurat z kimś to komentuję: "to jest super, a to mi
się w ogóle nie podoba", nie rozumiem co w tym złego??

No chyba, ze chodzi o sposób, w jaki niektórzy krytukują (np. mówiąc "wiaśniara" itp)

Fragrantica

nebraska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-22, 17:47   #311
Anulala
Raczkowanie

uciete rajstopy (?)

Witam

Byłam dzisiaj w lumpku i wygrzebałam fioletowe tak jakby uciete rajstopy, do połowy łydki.I teraz mam problem bo nie wiem jak to nosic i z czym połaczyc.
Mam delikatnie mowiac nienajładniejsze nogi czytaj krzywe;/ i nie nałoze mini,a wydaje mi sie ze jedynie to moze pasować.
A jak wy myslicie,moze jakies zdjecia?

pozdrawiam serdecznie i czekam na odpowiedz

kici kici. kici....
z tej strony kocia mama...
Anulala jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-22, 18:04   #312
Olunia90
Zakorzenienie

Dot.: uciete rajstopy (?)

Polecam

http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ighlight=getry

Pod koniec wątku jest mowa o takich getrach jakich Ty piszesz
Olunia90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-22, 18:05   #313
onaa
Zakorzenienie

Daj fotkę
onaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-22, 18:28   #314
enigma1985
Zadomowienie

wkłądaj mini i się nie przejmuj nogami. jak facet widzi krótką spódniczkę to nogi mogą być najgorsze, a on i tak tego nie zauważy
enigma1985 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-22, 18:38   #315
stellios
BAN stały

GG do stellios

To są po prostu legginsy, czy jak kto woli getry

można je nosić do:
spódnic
sukienek
a nawet spodenek , spodni

Nie musisz nosić ich do mini, ja często legginsy noszę też do spodnicy falbaniastej, takiej do kolana

Oczywiście legginsy muszę być widdoczne, bo i naczej to chyba sensu nie ma i całośc musi do siebie kolorystcznie pasować
stellios jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-22, 22:32   #316
Motylek1985
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nebraska
Ale dlaczego Wy zakładacie, że te spojrzenie są zawsze krytyczne? Ja np patrze i na dziewczyny, których ubiór mi sie podoba i na te których strój mi się nie podoba... Jeśli jestem akurat z kimś to komentuję: "to jest super, a to mi

No chyba, ze chodzi o sposób, w jaki niektórzy krytukują (np. mówiąc "wiaśniara" itp)
chodzi nam o wscibskie spojrzenia... zreszta czy wsibskie czy nie-to i tak drazni mnie takie coś...idziesz ulicą a ktoś mierzy Cię od góry do dołu,a jeszcze lepiej jak sie ktos potrafi jeszcze obrócic za Tobą-wtedy nie mysle czy to spojrzenie bylo krytyczne czy nie poprostu mam ochote pokazac srodkowy palec
Motylek1985 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-22, 23:49   #317
Anulala
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez enigma1985
wkłądaj mini i się nie przejmuj nogami. jak facet widzi krótką spódniczkę to nogi mogą być najgorsze, a on i tak tego nie zauważy
no w sumie... ale jednak wolałabym miec zakryte to i owo(znaczy sie nogi) niech mysla ze sa idealne i schowane na specjalne okazje

Cytat:
Napisane przez stellios
To są po prostu legginsy, czy jak kto woli getry

można je nosić do:
spódnic
sukienek
a nawet spodenek , spodni

Nie musisz nosić ich do mini, ja często legginsy noszę też do spodnicy falbaniastej, takiej do kolana

Oczywiście legginsy muszę być widdoczne, bo i naczej to chyba sensu nie ma i całośc musi do siebie kolorystcznie pasować
ja mierzyłam do mojej kremowej spódnicy takiej do kolan i jakos nie podoba mis ie te połaczenie nei wiem moze jeszcze poszukam co tam mam w szafie.

kici kici. kici....
z tej strony kocia mama...

Edytowane przez czarownicagosia
Czas edycji: 2006-08-23 o 03:51 Powód: post pod postem
Anulala jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-23, 00:21   #318
uhahana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nebraska

U mnie to wygląda tak, że jak ktoś jest tragicznie ubrany, to jakoś nie zwracam uwagi, a jak fajnie czy oryginalnie, to zerknę
Ale wiem, że wiele osób właśnie uwielbia krytykować innych. "W tych butach wygląda jak w kapciach", "Chodzi w tym tylko dlatego, że firmowe", "Ja bym się tak do szkoły nie ubrała" [o czymś niespotykanym, ale nie odkrywającym za dużo, po prostu INNYM]. I to są w 100% prawdziwe hasła, zasłyszane od koleżanek

Nie no, ja też jak zauważę bluzkę bez pleców a pod tym zszarzały wytarty stanik albo ponaciągane wystające majty, to mogę pomyśleć, że wygląda to nieestetycznie, ale w końcu każdy ma swój gust i nie żądam od nikogo, żeby ubierał się tak jak właśnie MI się podoba.

Ale pokręciłam Mam nadzieję, że cokolwiek z tego zrozumiecie
Choose life.
'

Stary 2006-08-23, 00:25   #319
nena-mycha
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez uhahana
U mnie to wygląda tak, że jak ktoś jest tragicznie ubrany, to jakoś nie zwracam uwagi, a jak fajnie czy oryginalnie, to zerknę
Ale wiem, że wiele osób właśnie uwielbia krytykować innych. "W tych butach wygląda jak w kapciach", "Chodzi w tym tylko dlatego, że firmowe", "Ja bym się tak do szkoły nie ubrała" [o czymś niespotykanym, ale nie odkrywającym za dużo, po prostu INNYM]. I to są w 100% prawdziwe hasła, zasłyszane od koleżanek

Nie no, ja też jak zauważę bluzkę bez pleców a pod tym zszarzały wytarty stanik albo ponaciągane wystające majty, to mogę pomyśleć, że wygląda to nieestetycznie, ale w końcu każdy ma swój gust i nie żądam od nikogo, żeby ubierał się tak jak właśnie MI się podoba.

Ale pokręciłam Mam nadzieję, że cokolwiek z tego zrozumiecie
i znowu sie z tobą zgodze
Stary 2006-08-23, 09:47   #320
stellios
BAN stały

GG do stellios
Cytat:
Napisane przez Anulala
no w sumie... ale jednak wolałabym miec zakryte to i owo(znaczy sie nogi) niech mysla ze sa idealne i schowane na specjalne okazje

ja mierzyłam do mojej kremowej spódnicy takiej do kolan i jakos nie podoba mis ie te połaczenie nei wiem moze jeszcze poszukam co tam mam w szafie.
Jeśli są fioletowe to może lepiej spróbuj z czarną spódnicą? Albo np szarą

Cytat:
Napisane przez uhahana

Jedno mnie tylko wkurza w legginsach - mają zawsze wysoki stan i wychodzą górą spod spódnicy, więc jak narazie postawiłam na długie bluzki, może coś innego wykombinuję.
Nie! Pamietam, że kiedyś tak miałam też z rajstopami, ale to było już awno dawno temu i dlatego nigdy nie chciałam ich nosić ...

Teraz także getry produkują w wersji biodrówki

Takie legginsy - biodrówki ma w swojej kolekcji H&M

Cytat:
Napisane przez czarownicagosia
Jakis czas temu kupilam dwie pary zwyklych czarnych getrow za okolo 25zl w H&M, jesli masz po drodze to warto sprawdzic czy jeszcze sa
Już od paru sezonów H&M ma w swojej ofercie legginsy ...
Taie pakowane podwójknie - np. czarna, biała, bądź też zestawienia jedna para czerwona jednak zielona

Są tez legginsy koronkowe, w panterke i inne ...

Edytowane przez czarownicagosia
Czas edycji: 2006-08-23 o 15:11 Powód: post pod postem
stellios jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-25, 14:16   #321
zaczarovana
Wtajemniczenie

GG do zaczarovana

dziewczyny wklejcie jeszcze jakies foty z GETRAMI (nie legginsami), bo wiem ze do balerinek fajnie wygladaja ale nie iwem jaka gora :/
dzięki z gory
Stary 2006-08-26, 10:51   #322
niqska
Wtajemniczenie

juuupiii kupiłam wreszcie legginsy na allegro znalazłam wkoncu takie o jakie mi chodziło Czarne bez wzorków w poł łydke teraz czekam na paczke
niqska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-26, 13:14   #323
paula1010
Zadomowienie

Smile Dot.: Getry :)

A ja kupiłam sobie takie czarne getry jak byłam e Berlinie, kosztowały 6 euro nie są takie długie, kończą się pod kolanem i są wykońoczne śliczną 2-3 cm czarną elastyczną koronką i wg mnie bardzo fajnie to wygląda. Były jednak bardzo wysokie, ale poprosiłam moją krawcową i obniżyła ich pas o jakieś 5-7 cm, więc są teraz baaaaardzo niziutkie :P a dzisiaj wybieram się na imprezę i to będzie premiera mojego nowego nabytku, hehe... Zakładam króciuką jeansową spódniczkę (jasny błękit), do tego czerną gładką bluzeczkę bez rękawów z fajnie wykrojonym dekoltem i błekitne jak spódniczka balerinki i w ogóle nie przeszkadza mi to, że mieszkam w małej miejscowości i wszyscy będę się gapić, hehe... Dziewczyny więcej odwagi!! Skoro Wam podoba się jakiś strój, to niewarto przejmować się opinią innych, naprawdę... Be ONESELF hehe...

A tak poza tym nie jestem szczęśliwą posiadaczką długich, zgabnych i szczupłych nóg, a mimo to dzięki tym czarnym getrom prezentują się naprawdę nieźle... Takie połączenie skutecznie wyszczupla... gorąco polecam
paula1010 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-27, 15:32   #324
sara25
Przyczajenie

Dot.: błyszczące leginsy z lycry?

Szkoda, ze ta moda na getry i legginsy z lycry przeminela. Pamietam jak w podstawowce prawie kazda dziewczyna je nosila na W-F. Najbardziej podobaly mi sie polyskliwe niebieskie, zielone i w takim "stalowym" kolorze. Mialam ich kilka par (o ile pamietam to czarne ,niebieskie i szare bawelniane).
Ja osobiscie lubilam i lubie nadal je nosic. To co przedewszystkim przemawia za getrami i legginsami jest to, ze sa bardzo wygodne. Pare lat uprawialam lekka atletyke i wierzcie mi wygoda to podstawa podczas ruchu. Obecnie mam kilka firmowych (nike, puma) par getrow i zawsze ubieram je do joggingu czy na rower, czasami ale rzadziej na ulice latem.
Ze ten stroj przyciaga wzrok facetow to juz druga sprawa, ale przeciw temu zwykle nie mam nic przeciwko . Fakt, jest to stroj raczej dla tych odwaznych dziewczyn i nie majacych zbyt duzych kompleksow na tle swojej figury. Po prostu praktycznie kazdy mankament dolnych czesci ciala widac jak na dloni i pewnie tak wiele z nas boi sie w nie wskoczyc.
sara25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-27, 18:50   #325
maxi82
Zadomowienie

Tak do końca to ta moda nie przeminęła, a właściwie powraca. Po ulicy chodzi teraz mnóstwo dziewczyn ubranych w leginsy3/4 (fakt nie z lycry, na razie) i w dzinsowych miniówach. Wyglądają jak jakieś klony. Widziałam dwie pannice, które szły razem i były identycznie ubrane, czyli leginsy, mini dzinsowa i top, ach ta, moda, moda , moda....
maxi82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-28, 10:19   #326
000anna
Raczkowanie

nie wiem czy to takie zle.

u nas naprawde dziewczyny wygladaja super.
nawet ubierajac leggin'sy z lycry!

mlode 15stki ubieraja sie jak gwiazdy pop

ale chyba to dobrze bo nie mussimy sie wstydzic
widzialam niedawno pokazy mody i leginsy byly jaknajbardziej modne.

W Berlinie ludzie chodza ubrani okropnie
jeansy typu piramidy itp.

a USA chyba nie ma modyt na ulicach
tam ubieraja sie w to co wygodne
dresy legging'sy i trampki

malo tego robia imprezy ktore nazywaja spndexparty

gdzie idea tego jest luz luz i luz....

bylam kiedys na czyms takim

super impreza

na wejsciu spandex
to fotki z takiej imprezy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1121104841.jpg (67,8 KB, 240 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1122421560.jpg (80,8 KB, 242 załadowań)
000anna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-29, 19:23   #327
Patiruda
Raczkowanie

Jak dla mnie legginsy z lykry wygladaja doayc szmiesznie, ale takie nie z lykry sama posiadam i je uwielbiam
Patiruda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-29, 19:47   #328
kas!a
Zakorzenienie

nie, nie, nie i jeszcze raz nie.

wymiana książek:

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=774155
kas!a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-29, 19:52   #329
nikki999
Zakorzenienie

a dla mnie z czy bez nie sa w stylu

BLOG -
zdrowe odżywianie, ćwiczenia, motywacja
Jeżeli chcesz się ze mną szybko skontaktować napisz mail
nikki999 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-08, 20:20   #330
nena-mycha
Zadomowienie

no ja też stałam sie posiadaczką ślicznych czarnych leginsów
niedługo wkleje foty z jakimiś zestawami, ale narazie coś co jeszcze znalazłam w necie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1373460[1].jpg (17,3 KB, 178 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg image4xl[1].jpg (14,0 KB, 70 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg V256850[1].jpg (47,2 KB, 112 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg stepup1[1].jpg (63,8 KB, 127 załadowań)

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości