Dieta 1000 kcal - wątek zbiorczy - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-11-26, 18:58   #301
candy211
Przyczajenie

Dot.: Czy dieta 1000 kcal przynosi wam efekty?

Hmm u mnie i to nieźle zadziałała, fakt że moje 1000kcal obejmuje 3 posiłki, ale w ciągu 3 iechów schudłam 15kg jeszcze musze z 5 zucic i bede czułą się dobrze, ale dzieki niej zaczełam ograniczac bardziej jedzienie i to co jestm...wystko to przez naszą psychike...musimy do czegoś przygotowac sie psychicznie
candy211 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-26, 23:46   #302
malalka
Zakorzenienie

GG do malalka

ja tez rok temu schudlam ok. 10kg na tej diecie.
od jutra wracam do niej.. przez caly rok odpuscilam sobie i kg powoli wracaly. nie wiem czy to jojo - chyba nie.. bo przyznaje ze jadlam naprawde zbyt duzo slodkiego + wyjscia na kolacje z TZtem itd.. inaczej sie to skonczyc nie moglo.
w kazdym razie to chyba moj jedyny ratunek, wiec od jutra liczymy kalorie
malalka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-27, 07:29   #303
Izumi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez LeeMaster Pokaż wiadomość
Da rade. Ja robilem sobie test i dalem rade przez 4 dni po 200kcal i calkiem lajtowo bylo. Zoladek sie obkurcza.
Maschohizm niby w modzie :P Ale ja nie wiem czym Ty się próbujesz tu pochwalić?? Bo ani to żaden wyczyn, ani to mądre nie było :/

Dziewczynki, wszystko zależy od rozplanowania posiłku. Ja przy 1200kcal potrafiłam jeść 5 posiłków dziennie w tym 2 syte (sniadanie i obiad), więc chyba wystarczy mieć pomysł jak to wszytsko zgrabnie skomponować?
Izumi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-27, 07:38   #304
ewka.mnk
Wtajemniczenie

Ja też stosowałam tę dietę w zeszłym roku i schudłam 10kg. Czułam się wyśmienicie! Przede wszystkim poprawił i ustabilizował mi się metabolizm. Miałam w sobie więcej chęci do życia, niż wcześniej. Nawet łatwiej wstawało mi się rano. Do tego ustapiły bóle miesiączkowe, a sam okres dostawałm jak w zegarku. I żadych efektów ubocznych, jak wypadanie włosów, gorsza cera - wręcz przeciwnie. Oczywiście efektu jojo też brak. Więc przy odrobinie zdrowego rozsądku - polecałabym tę dietę.
P.S. Dodam, że moja dieta obejmowała 5 posiłków dziennie.

ewka.mnk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-27, 09:59   #305
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Izumi Pokaż wiadomość
Maschohizm niby w modzie :P Ale ja nie wiem czym Ty się próbujesz tu pochwalić?? Bo ani to żaden wyczyn, ani to mądre nie było :/
to naprawde bylo bardzo niemadre.Nie mozna obkurczyc zoladka w 4 dni jedzac tylko 200 kcal dziennie.W miare stosowania diety ( mam na mysli jakas inteligentna diete ) zoladek sam sie nam obkurcza.
Stary 2006-11-27, 10:28   #306
LeeMaster
Przyczajenie

E no mowie wam laski, ze od razu chce sie mniej jesc. Nie chodzilem niedozywiony. Po czterech dniach zaczalem jest stopniowo wiecej, do tego bieganie i silownia. Efekt - 10 kg mniej. Choc teraz nie moge uprawiac sportu i znow nabralem cialka Ale jak wroce do sportu to to sie znow zmieni
LeeMaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-27, 11:03   #307
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
E no mowie wam laski, ze od razu chce sie mniej jesc. Nie chodzilem niedozywiony. Po czterech dniach zaczalem jest stopniowo wiecej, do tego bieganie i silownia. Efekt - 10 kg mniej. Choc teraz nie moge uprawiac sportu i znow nabralem cialka Ale jak wroce do sportu to to sie znow zmieni
no tylko nie przesadzaj z ta dieta bo przy tak intensywnym uprawianiu sportu naprawde musisz dostarczac sobie przynajmniej minimalna dawke kalorii potrzebna do prawidlowego rozwoju ,czyli okolo 2000 - 2500 kcal.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-11-27, 13:15   #308
LeeMaster
Przyczajenie

Spoko maroko U mnie najlepsze efekty przyniosla dieta wysokotluszczowa i niskoweglanowa. Choc narazie to sie stresuje ta zakichana operacja a do tego od miesiaca, poza porzadnym spacerem nic wiecej nie moge i normalnie chyba w anoreksje wpadne pozniej. Ale na powaznie to bede musial sobie ostrego kopa dac.
Stary 2006-11-27, 14:14   #309
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
Spoko maroko U mnie najlepsze efekty przyniosla dieta wysokotluszczowa i niskoweglanowa. Choc narazie to sie stresuje ta zakichana operacja a do tego od miesiaca, poza porzadnym spacerem nic wiecej nie moge i normalnie chyba w anoreksje wpadne pozniej. Ale na powaznie to bede musial sobie ostrego kopa dac.
nic sie nie martw napewno bedzie dobrze.Jesteśmy z Toba
Stary 2006-11-27, 17:05   #310
LeeMaster
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość
nic sie nie martw napewno bedzie dobrze.Jesteśmy z Toba
Dzieki
Stary 2006-11-27, 21:49   #311
Izumi
Wtajemniczenie

Cytat:
Po czterech dniach zaczalem jest stopniowo wiecej, do tego bieganie i silownia. Efekt - 10 kg mniej. Choc teraz nie moge uprawiac sportu i znow nabralem cialka
Pewnie... 200kcal + ćwiczenia... no to tylko przytyciem na nowo mogło się skończyć. Co z tego że schudłeś?? Tak chudnie miliony ludzi na świecie, po czym tak samo jak i Ty tyje na nowo! Ja schudłam 20kg, po czym musiałam zrezygnować z ćwiczeń i jadłam o wiele więcej i jakoś nie przytyłam. Wniosek jest jeden. Źle się odchudzałeś.....

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-11-27, 23:08   #312
LeeMaster
Przyczajenie

To nie o to chodzi Te 200kcal to bylo przez kilka dni (4 czy 5 nie pamietam, dodatkowo bylem w rozsypce emocjonalnej - dziewczyna mnie zostawila ) ale dalem sobie rade, zaczalem jesc troche wiecej i wiecej. I dalej tak bym pozostal ale musialem przestac cwiczyc (przepuklina) i dlatego przytylem z powrotem
Stary 2006-11-28, 07:15   #313
Izumi
Wtajemniczenie

Heh, no dobra Odpuszczam Ci
Stary 2006-11-28, 08:04   #314
myszka197
BAN stały

Zgadzam się z LeeMasterm, że można sobie obkurczyć żołądek w 4 dni. Ja jak się odchudzam, to potrafię przez 2 tygodnie, jeść po dwie kromki chleba z serkiem dziennie. Przez pierwsze 2 dni czuję się głodna, potem uczucie głodu przechodzi, i czuję się bardzo dobrze, normalnie też funkcojuję w pracy (stresującej i umysłowej), Wiem, że to bardzo niezdrowe, ale działa. Zdarza mi się schudnąć 10 kg. w 2 tygodnie.NAPRAWDĘ.
myszka197 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-28, 08:19   #315
oreganka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myszka197 Pokaż wiadomość
Zgadzam się z LeeMasterm, że można sobie obkurczyć żołądek w 4 dni. Ja jak się odchudzam, to potrafię przez 2 tygodnie, jeść po dwie kromki chleba z serkiem dziennie. Przez pierwsze 2 dni czuję się głodna, potem uczucie głodu przechodzi, i czuję się bardzo dobrze, normalnie też funkcojuję w pracy (stresującej i umysłowej), Wiem, że to bardzo niezdrowe, ale działa. Zdarza mi się schudnąć 10 kg. w 2 tygodnie.NAPRAWDĘ.
to chyba jakiś żart 10 kg w 2 tygodnie, a jednak jeśli to prawda to mega niezdrowe i potem pewnie jest mega jojo

oreganka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-28, 08:35   #316
myszka197
BAN stały

To naprawdę prawda!!!!, 10 kg w 2 tyg. udało mi się już schudnąć, ale masz rację potem jest meega jojo , jak tylko po takiej diecie zacznę troszkę więcej jeść, to zaraz strasznie tyję... zaczynam więc moją dietę od nowa.... efekt jest taki, że mam wrażenie że prawie nic nie jem, a nadal jestem gruba .Chyba po prostu bardzo spowolniłam sobie metabolizm.
Jakoś muszę sie wyrwać z tego błędnego koła............
Stary 2006-11-28, 09:29   #317
oreganka
Zakorzenienie

Cytat:
To naprawdę prawda!!!!, 10 kg w 2 tyg. udało mi się już schudnąć, ale masz rację potem jest meega jojo , jak tylko po takiej diecie zacznę troszkę więcej jeść, to zaraz strasznie tyję... zaczynam więc moją dietę od nowa.... efekt jest taki, że mam wrażenie że prawie nic nie jem, a nadal jestem gruba .Chyba po prostu bardzo spowolniłam sobie metabolizm.
dokładnie maksymalnie zwolniłaś sobie metabolizm i teraz tyjesz od szklanki wody.
Bardzo to niezdrowe.
Radzę wrócić do jakiejś racjonalnej diety, tzn. małe posiłki w regularnych odstępach czasu a nie głodzenie się bo to nic dobrego nie przyniesie.

oreganka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-28, 19:34   #318
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
To nie o to chodzi Te 200kcal to bylo przez kilka dni (4 czy 5 nie pamietam, dodatkowo bylem w rozsypce emocjonalnej - dziewczyna mnie zostawila ) ale dalem sobie rade, zaczalem jesc troche wiecej i wiecej. I dalej tak bym pozostal ale musialem przestac cwiczyc (przepuklina) i dlatego przytylem z powrotem

jeju,obys nie musiał więcej takich rzeczy praktykować
Stary 2006-11-28, 20:46   #319
LeeMaster
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość
jeju,obys nie musiał więcej takich rzeczy praktykować
2.5 roku to nie tak krotko, wiec troche bolalo. Ale dalem rade, bo co mam sie poddawac

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-11-29, 07:01   #320
Izumi
Wtajemniczenie

Cytat:
To naprawdę prawda!!!!, 10 kg w 2 tyg. udało mi się już schudnąć, ale masz rację potem jest meega jojo , jak tylko po takiej diecie zacznę troszkę więcej jeść, to zaraz strasznie tyję...
A widziesz! Więc nie ma się również z czego chwalić . To tak samo jakby anorektyczka się tu chwaliła, że jak nie je nic kilka tygodni, to że potrafi nawet kilkanaście kilo schudnąć . Ważne są tylko kilogramy, które traci się w ZDROWY sposbób i które NIE wracają! A to że jedząc tak mało, Twój organizm się przyzwyczaja i nie odczuwasz głodu, wcale nie świadczy o tym, że dostarczasz temu organizmowi wystrczająco dużo energii...
Stary 2006-11-29, 07:34   #321
myszka197
BAN stały

Ja się nie chwalę, tylko żalę....
Stary 2006-11-29, 07:57   #322
Milka19
Zakorzenienie

Cytat:
Bo wcale nie schudłaś Ok Twoja waga spadła, bo organizm się odwodnił i zaczął pozbywać się mięśni. Jeśli tak ograniczymy radyklanie ilość kalorii to nasz organizm przestawia się na tryb magazynowania i nie chce się pozbyc tłuszczu za wszelką cenę, więc pozbywa się wody i mięśni. Później jak po takim okresie zaczniesz coś jeść więcej, organizm natychmiast magazynuje to w postaci tłuszczu, bo boi się następnej "głodowej klęski". Efekt takiego odchudzania to jeszcze większa waga niż na początku odchudzania. Bezsensu

Zaczni w końcu jeść porządnie: 5-6 małych posiłków (węglowodany złożone + zdrowe tłuszce + białko) i regularnie. Przyzwyczaisz organizm, że o stałych porach dostanie określoną porcję pokarmu, Ty nie będziesz czuła głodu, polepszy Ci się przemiana materii. Choć na początku po tych poprzednich dietowych eksperymentach możesz przytyć, to jednak po dłuższym czasie jak dodasz do tego aktywnośc fizyczną powinnaś zacząć chudnąć.

Czy nie jest to lepszy sposób na schudnięcie
Milka19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-29, 09:48   #323
italiaanka
Wtajemniczenie

GG do italiaanka

Cytat:
Napisane przez Milka19 Pokaż wiadomość
Bo wcale nie schudłaś Ok Twoja waga spadła, bo organizm się odwodnił i zaczął pozbywać się mięśni. Jeśli tak ograniczymy radyklanie ilość kalorii to nasz organizm przestawia się na tryb magazynowania i nie chce się pozbyc tłuszczu za wszelką cenę, więc pozbywa się wody i mięśni. Później jak po takim okresie zaczniesz coś jeść więcej, organizm natychmiast magazynuje to w postaci tłuszczu, bo boi się następnej "głodowej klęski". Efekt takiego odchudzania to jeszcze większa waga niż na początku odchudzania. Bezsensu

Zaczni w końcu jeść porządnie: 5-6 małych posiłków (węglowodany złożone + zdrowe tłuszce + białko) i regularnie. Przyzwyczaisz organizm, że o stałych porach dostanie określoną porcję pokarmu, Ty nie będziesz czuła głodu, polepszy Ci się przemiana materii. Choć na początku po tych poprzednich dietowych eksperymentach możesz przytyć, to jednak po dłuższym czasie jak dodasz do tego aktywnośc fizyczną powinnaś zacząć chudnąć.

Czy nie jest to lepszy sposób na schudnięcie
amen
Stary 2006-11-29, 19:36   #324
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
2.5 roku to nie tak krotko, wiec troche bolalo. Ale dalem rade, bo co mam sie poddawac

dokladnie !!! nigdy nie mozna sie poddawac !! Nawet wtedy gdy cel do osiągnięcia wydaje się być niemożliwy
Stary 2006-12-08, 21:58   #325
Ewka86
Raczkowanie

GG do Ewka86

Witam! ja stosowalam diete 1000 kalorii przez 2,5 tygodnia. Prze te tygodnie nie jadłam nic słodkiego. Dobrze sie czulam w czasie stosowania tej diety niestety przyszedl taki dzien kiedy pozwolilam sobie na troche slodkiego. Jestem "słodka dziurka" i lubie słodycze jak dla mnie to dlugo wytrzymałam bez ciastek cukierkow itp W czasie tygodnia schudlam 2 kilo oczywiscie na poczatek ubywa woda w organizmie. Po tych 2,5 tygodnia pojawil sie powolutku efekt jo-jo.
Teraz zaluje ze sie tak szybko poddałam ale zamierzam znowu zaczac stosowac ta diete czy mi sie uda to zobaczymy. Bo jak narazie nie umiem wytrzymac bez słodyczy. Pozdrawiam wszystkie "słodkie dziurki" :P:P
Stary 2006-12-08, 22:21   #326
Djapira
Zadomowienie

Z tego, co mowicie zaczyna podobac mi sie ta dieta. Tylko mam problem. Podstawowe zalozenie to 4-5 posilkow, co 3-4h... Hmm. Tyle, ze ja o 7.00 musze zjesc sniadanie, codziennie mam 7lekcji w szkole i wracam o 15, a za trzy godz. juz kolacja. Wiec jak ja mam sobie ustalic pory posilkow.
P.s. na obiady z reguły jecie 2 czy 3 dania?
Djapira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-09, 11:00   #327
malalka
Zakorzenienie

GG do malalka

jedno danie
malalka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-09, 11:12   #328
layla_lbn
Zakorzenienie

GG do layla_lbn Send a message via Skype™ to layla_lbn

Cytat:
Napisane przez Djapira Pokaż wiadomość
P.s. na obiady z reguły jecie 2 czy 3 dania?
He, jedno . O 3 daniach na obiad to ja pierwszy raz słyszę . Ja jem jedno, a nawet niecałe, najczęściej jakieś mięsko+warzywa (nie lubię ziemniaków, kasz ani innych takich, tylko ryż, a przeważnie nie chcę mi się go gotować).

Cytat:
Napisane przez Ewka86 Pokaż wiadomość
W czasie tygodnia schudlam 2 kilo oczywiscie na poczatek ubywa woda w organizmie. Po tych 2,5 tygodnia pojawil sie powolutku efekt jo-jo.
To nie był efekt jojo, tak to czasem po prostu bywa, że np przed okresem waży się więcej. Poza tym po 2-tygodniowej diecie nie należy spodziewać się cudów i 15 kilogramów w dół

Cytat:
Napisane przez Ewka86 Pokaż wiadomość
"słodka dziurka"
fajne określenie

Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje

layla_lbn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-10, 16:16   #329
Djapira
Zadomowienie

Ups!!! Tam mialo byc 1czy 2 hihi
Djapira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-01, 21:16   #330
evil167
Przyczajenie

Unhappy 1000 kalorii po operacjii-głupota???

Chcę zrzucić około 5 kg, mam 165 cm wzrostu i ważę 64 kg aktualnie od kilku dni stosuję diete 1000 kalorii, ale boje sie że jak przestanę to znów zacznę tyć. Mam pytanie ile czasu taka dieta powinna być stosowana by była skuteczna, jak potem z niej "wychodzić'? Czy gdybym chciała udać się do dietetyka to potrzebne jest jakieś skierowanie? Czy takie wizyty są ogólnodostępne czy tylko prywatne? Dodam jeszcze że jestem 3,5 tygodnia po wycięciu wyrostjka robaczkowego... nie wiem czy wogole moge stosowac jakies diety...
evil167 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości