![]() |
#301 |
Raczkowanie
|
Dot.: proste i białe ząbki
Ja własnie mam miec zalozony... za tydzien pierwsza wizyta u ortodonty... troszke sie boje... ile potrzeba wizyt by zalozyli aparat staly? czym sie rozni metalowy od porcelanowego? ktory jest lepszy? moje zabki sa okropne... i bardzo sie ciesze ze bede miala go. na poczatku noszenia to bardzo boli? jej!stresuje sie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#302 |
Przyczajenie
|
Polecam licówki !
Szczególnie niedrogo (w porównaniu z cenami w Warszawie) jest w Łodzi (sama jestem z Warszawy). Licówka moze byc porcelanowa (koszt od 700-1200) lub kompozytowa (90-300).Porcelanowe licówki mogą pękać np.jak ktos w nocy zgrzyta ząbkami oczywiscie w cenie jej założenia jest wymiana na nowa za kazdym razem ... kompozytowa jest nakladana z innej ceramiki i jest trwalsza... różnica polega na tym ze porcelanowa moze sie trzymac 10-15 lat nie zmienia barwy natomiast kompozytowa 7-15 i może delikatnie(ale nieznacząco) zmienić barwe. Jednek polecam komozytowe ![]() Polega to na nałożeniu na wcześniej wyszlifowane szkliwo zęby masy ceramicznej ... taki zabieg poprawia wyglad ząbków , tuszuje przebarwienia , krzywizny,nierówności ... po tym zabiegu (oczywiście jest to robione pod znieczuleniem ) mamy piękne równe ząbki ![]() Ach i zazwyczaj robi sie do 4-5 zebów na górze a reszte sie wybiela zelem. Natomiast samo wybielanie zelem (jesli ktos nie chce licówek) to strata kaski (np. w moim przypadku) bo wybielimy zabki o ton dwa ... jeśli ktoś ma wrażliwe zęby to będzie cierpiał i niestety nie bedzie mógł sobie często nakładać żelu .... no i po paru miesiącach po kawie i papieroskach ząbki mamy takie jak wcześniej. Polecam licówki Pozdrawiam z siłą spokoju Ancze |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#303 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
nie przerazisz się swojego wyglądu! ja zaraz po załozeniu (samo zakładanie trwało około godziny) cały dzień stałam przed lustrem... poprośtylko swojego ortodontę o zapas wosku... pierwszego dnia nic nie boli ale już na drugi cały język jest pocięty i w ogóle... potem zaczynają sięmałe cierpienia i katusze ![]() ![]() Nosiłam aparat jakieś 2,5 roku... nikt się ze mnie nie śmiał... nikt nie zwracał mi jakoś uwagi... pytali się za to gdzie i za ile można sobie takie coś założyć... i to w autobusach - np. mamy dzieci z krzywym zgryzem, w zakładzie fryzjerskim, pani w dziekanacie ![]() A o chłopaka też się nie martw... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#304 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() A co do innych ludzi? Nikt właściwie nie zwraca już na aparaty uwagi. Kilkanaście miesięcy minie szybciutko a piękne zęby zostaną na całe życie!!! Z całego serca polecam jednak korekcję całości za jednym zamachem... ewentualnie w niewielkim odstępie. Z doświadczenia wiem, że jeżeli nie zrobi się tego od razu potem może zabraknąć samozaparcia ![]() PIĘKNY UŚMIECH JEST PIĘKNYM UŚMIECHEM NAWET JEŚLI JEST "ZADRUTOWANY" |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#305 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#306 |
Raczkowanie
|
a odpowiedzi na moje pytania??? wiecie moze ile kosztuje aparat staly na dwa luki metalow z litagura przezroczysta? tak na oko ile moze to kosztowac....
![]() pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#307 |
Rozeznanie
|
A ja mam pytanie? Jaki wosk i po co? Gdzie sie go naklada? I czy mozna go kupic gdzies w aptece?? I w ogole ile boli po zalozeniu??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#308 |
Rozeznanie
|
Madziaczku moja pani ortodontka powiedziala ze musimy odczekac pol roku od zalozenia na gorna szczeke aparatu bo cos tam musi sie rozepchnac na dole. Ze sluchu wiem ze kazdemu to mowi wiec nie wiem ile w tym prawdy moze chce zeby dluzej do niej chodzic i placic za wizyty chyba ze ktos zna inne powody?? co ??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#309 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
maja_s wosk nakladasz, aby Cie aparat nie ranil. Ja szczerze mowiac nawet nei wiem czy mozna go kupic w aptece bo ja dostalam od ortodontki a potem juz nie potzrebowalam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#310 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#311 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#312 |
Rozeznanie
|
Ja ide do takiej ortodontki ktora nie daje wosku nie wiem dlaczego wiem bo pytalam juz paru osob ktore u niej niedawno zakladaly aparat hmm to co mam ja sama poprosic?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#313 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#314 | |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#315 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#316 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny. A ja mam kolejne pytanie ale z innej beczki. Czy ktos sie orientuje co sie dzieje z osemkami jak jest zalozony aparat a one sie wybijaja dopiero. Bo mi kiedys dentystka powiedziala ze u mnie w w szczece nie ma juz miejsca na osemki i ze trzeba bedzie je albo usunac albo wyrwac np. szostki i poprzesuwac wszytkie na swoje miejsce. Ja zakladam aparat nie z uwagi na wielka wade zgryzu tylko po to bo mi sie zeby sciskaja i wciskaja sie pod jedynki ktore sa ulozone juz tak spadziscie "dachówkowato".Mam kolezanke ktora nosila przez 2 lata apart pozniej zdjela zabki miala sliczne ale wybily jej sie osemki i tak poprzesuwaly zeby ze teraz ma jescze bardziej krzywe zeby niz miala OKROPNOSC!! Moja ortodontka nie raczyla mnie powiadomic o takim niebezpieczenstwie napewno specjalnie!! Jak myslicie co sie w takiej sytuacji robi??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#317 |
Przyczajenie
|
Licówka to nakładana na zęby(często krzywe - ponieważ dzięki niej sie równiesz formuje kształt zęba)masa ceramiczna (porcelanowa lub kompozytowa)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#318 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#319 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pasta wybielająca
Pearl Drops jest całkiem niezła
ostatnio używam Blanx i polecam tę pastę, jak dla mnie bomba ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#320 |
Zakorzenienie
|
Pearl drops jest według mnie świetna. Próbowałam też inne, ale ta jest najlepsza. I naprawdę inni szybko zauważyli jakie mam białe zęby
![]()
![]() |
#321 |
Zadomowienie
|
A ja naprawdę mogę polecić wybielający żel Biała Perła, inne pasty wybielające których używałam nie przyniosły praktycznie wogóle efektu natomiast ten żel wybiela bardzo i nie niszczy zębów. Żel nakłada się do specjalnych dołączonych aplikatorów które nakłada się na zęby i trzyma ok. 30 min. I tak przez 7-14 dni. Naprawdę polecam, tu można przeczytać więcej: http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...ls&itemid=9005
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#322 |
Zakorzenienie
|
Ja używam w tej chwili Vademecum Express White 10, mniej więcej właśnie od 10 dni, po których miałam widzieć poprawę. I sama nie wiem, czy ona faktycznie nastąpiła - zależy, w jakim świetle oglądam ząbki
![]()
![]() |
#323 |
Zakorzenienie
|
Blend-a-med Dual Action White i Pearl Drops - rezulataty sa widoczne i to bardzo szybko (sprawdzone na reakcji otoczenia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#324 |
Rozeznanie
|
widzisz yennefer to wszytko jest zalezne od ulozenia zebow w szczece i od wybijania ise osemek. jezeli w szczece jest miejsce na osemki a one rowna wybija sie w to miejsce to nie ma problemu zeby zeby sie od nowa pokrzywily ale jezeli nie ma miejsca tak jak w moim przypadku to jest problem....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#325 | |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
Cytat:
![]() Najlepiej wybielać bezpiecznie u stomatologa (np wybielanie przez 6 nocy) specjalnym preparatem. Podczas tego procesu zęby mogą być nadwrażliwe (lecz nie muszą), ale przechodzi to całkowicie po zakończeniu wybielania. Niestety pasty powodują długotrwałą nadwrażliwość co nie jest wcale najgorszym skutkiem ich stosowania. Dlatego ostrożnie z tego typu pastami do zębów. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#326 |
Zakorzenienie
|
BlanX to pierwsza wybielająca pasta do zębów, która nie uszkadza struktury szkliwa (potwierdzone przez Światową Organizację Zdrowia). - wierzyć...?
(http://www.adent.com.pl/pasty_wyb.html)
![]() |
#327 |
Raczkowanie
|
Ja kiedys uzywalam paskow Blend a Med i byly super.Teraz od kliku dni uzywam pasty Blend a Med Dual Action White i juz widac efekty
![]()
![]() |
#328 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#329 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#330 |
Wtajemniczenie
|
Trzeba się spytać dentysty lub ortodonty. Mo dentystka sama powiedziała, ze mam za mało miejsca i ze ósemki trzeba usunąć zanim się wybiją...
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:00.