Wybielanie zębów- wątek zbiorczy - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-10-18, 20:16   #301
Kallisto
Raczkowanie

GG do Kallisto
Dot.: proste i białe ząbki

Ja własnie mam miec zalozony... za tydzien pierwsza wizyta u ortodonty... troszke sie boje... ile potrzeba wizyt by zalozyli aparat staly? czym sie rozni metalowy od porcelanowego? ktory jest lepszy? moje zabki sa okropne... i bardzo sie ciesze ze bede miala go. na poczatku noszenia to bardzo boli? jej!stresuje sie
Kallisto jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-18, 21:42   #302
Ancze
Przyczajenie

Polecam licówki !
Szczególnie niedrogo (w porównaniu z cenami w Warszawie) jest w Łodzi (sama jestem z Warszawy).
Licówka moze byc porcelanowa (koszt od 700-1200) lub kompozytowa (90-300).Porcelanowe licówki mogą pękać np.jak ktos w nocy zgrzyta ząbkami oczywiscie w cenie jej założenia jest wymiana na nowa za kazdym razem ... kompozytowa jest nakladana z innej ceramiki i jest trwalsza... różnica polega na tym ze porcelanowa moze sie trzymac 10-15 lat nie zmienia barwy natomiast kompozytowa 7-15 i może delikatnie(ale nieznacząco) zmienić barwe. Jednek polecam komozytowe Jest to zabieg trwający około 3 godzin jeśli robiony jest w gabinecie ... jazeli w laboratorium potrzebne sa dwie wizyty ..
Polega to na nałożeniu na wcześniej wyszlifowane szkliwo zęby masy ceramicznej ... taki zabieg poprawia wyglad ząbków , tuszuje przebarwienia , krzywizny,nierówności ... po tym zabiegu (oczywiście jest to robione pod znieczuleniem ) mamy piękne równe ząbki i cudowny uśmiech ...
Ach i zazwyczaj robi sie do 4-5 zebów na górze a reszte sie wybiela zelem.
Natomiast samo wybielanie zelem (jesli ktos nie chce licówek) to strata kaski (np. w moim przypadku) bo wybielimy zabki o ton dwa ... jeśli ktoś ma wrażliwe zęby to będzie cierpiał i niestety nie bedzie mógł sobie często nakładać żelu .... no i po paru miesiącach po kawie i papieroskach ząbki mamy takie jak wcześniej.
Polecam licówki
Pozdrawiam z siłą spokoju
Ancze
Ancze jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-18, 22:39   #303
manila.sosil
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez maja_s
Hej Dziewczyny! Ja wreszcie od 3 lat zebralam sie i ide we wtorek albo w srode juz na zakladanie aparatu stalego. Boje sie strasznie efektu po jak bede wygladala. Spotykam sie teraz z chlopakiem i boje sie ze jak mnie zobaczy <a nie powiedzialam mu co zamierzam> to odechce mu sie spotkan ze mna (( . Aparat nie bedzie ani przzroczysty ani za zebami poprostu najnormalniejszy z kolorowymi gumkami. Mam zeby dosyc duzy i nawet jak mowie to mi widac cale zeby. Mam kolezanke z ktora znam sie krotko jakies 3 miesiace i dopiero wczoraj zauwazylam ze ma aparat, poprostu skubana posiada takie male zabki itak umiejscowione ze ich nie widac, chyba ze sie szeroko bardzo usmiechnie i sie zdradzi :P Ehh narazie zakladam na gore koszt 1700 zł za pol roku na dol kolejny wydatek ponosze w sumie razem oby dwie szczeki jakies 2 lata. Tyle wydatkow + wizyty wiec nie mam ochoty tracic kasy na niewidoczne aparaty. Ale cos czuje ze jak sie zobacze w lustrze to od razu je zbije!
Trzymam kciuki!
nie przerazisz się swojego wyglądu! ja zaraz po załozeniu (samo zakładanie trwało około godziny) cały dzień stałam przed lustrem... poprośtylko swojego ortodontę o zapas wosku... pierwszego dnia nic nie boli ale już na drugi cały język jest pocięty i w ogóle... potem zaczynają sięmałe cierpienia i katusze które naprawdę warto przejść... I się nie krępuj tylko uśmiechać z tym aparatem...
Nosiłam aparat jakieś 2,5 roku... nikt się ze mnie nie śmiał... nikt nie zwracał mi jakoś uwagi... pytali się za to gdzie i za ile można sobie takie coś założyć... i to w autobusach - np. mamy dzieci z krzywym zgryzem, w zakładzie fryzjerskim, pani w dziekanacie Nie ma się czego wstydzić! Naprawdę...
A o chłopaka też się nie martw...
manila.sosil jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-18, 23:50   #304
madziaczek
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez fabienne
No proszę, bardzo budująca ta twoja opinia Thomeck Ja jakoś nie mogę się zdecydować na aparat, bo właśnie obawiam się reakcji innych ludzi. Może nie tyle nawet szyderstw słownych, co głupich, kpiących spojrzeń... No ale skoro mówisz, że przez cały czas nic takiego cię nie spotkało, to jeszcze się pozastanawiam. Tylko latka lecą i czasu coraz mniej :P Pozdrawiam!
Co do latek to masz absolutną rację... Ja bardzo żałuję, że założyłam lata temu aparat tylko na dolne zęby... Teraz trudno mi sobie wyobrazić ponownie 2 lata zadrutowania i góra chyba już zostanie taka jak jest...
A co do innych ludzi? Nikt właściwie nie zwraca już na aparaty uwagi. Kilkanaście miesięcy minie szybciutko a piękne zęby zostaną na całe życie!!!
Z całego serca polecam jednak korekcję całości za jednym zamachem... ewentualnie w niewielkim odstępie. Z doświadczenia wiem, że jeżeli nie zrobi się tego od razu potem może zabraknąć samozaparcia
PIĘKNY UŚMIECH JEST PIĘKNYM UŚMIECHEM NAWET JEŚLI JEST "ZADRUTOWANY"
madziaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-19, 09:21   #305
Nierika
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez manila.sosil
pierwszego dnia nic nie boli ale już na drugi cały język jest pocięty i w ogóle...
Oj, rzeczywiscie na poczatku jezuk mialam pociety od pierscieni . O wosku zapomnialam, dopiero po kilku dniach przypomniala mi dentystka, jak do niej poszlam narzekac, jak mnie boli .

Nie kąp się na plaży niestrzeżonej. Nikt nie zauważy twojego utonięcia.
Nierika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-19, 18:05   #306
Kallisto
Raczkowanie

GG do Kallisto

a odpowiedzi na moje pytania??? wiecie moze ile kosztuje aparat staly na dwa luki metalow z litagura przezroczysta? tak na oko ile moze to kosztowac....

pozdrawiam!
Kallisto jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-19, 19:16   #307
maja_s
Rozeznanie

GG do maja_s Wyślij wiadomość przez MSN do maja_s Send a message via Skype™ to maja_s

A ja mam pytanie? Jaki wosk i po co? Gdzie sie go naklada? I czy mozna go kupic gdzies w aptece?? I w ogole ile boli po zalozeniu??
maja_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2005-10-19, 19:19   #308
maja_s
Rozeznanie

GG do maja_s Wyślij wiadomość przez MSN do maja_s Send a message via Skype™ to maja_s

Madziaczku moja pani ortodontka powiedziala ze musimy odczekac pol roku od zalozenia na gorna szczeke aparatu bo cos tam musi sie rozepchnac na dole. Ze sluchu wiem ze kazdemu to mowi wiec nie wiem ile w tym prawdy moze chce zeby dluzej do niej chodzic i placic za wizyty chyba ze ktos zna inne powody?? co ??
Stary 2005-10-19, 19:45   #309
psheniczka
Raczkowanie

Cytat:
a odpowiedzi na moje pytania??? wiecie moze ile kosztuje aparat staly na dwa luki metalow z litagura przezroczysta? tak na oko ile moze to kosztowac....
Kallisto aparat u mojej ortodontki staly kosztuje tak: metal jeden łuk 1500 (czyli całość 3000), porcelana 2000 jeden łuk (cał.4000) co do tego który jest lepszy... to mi powiedziano że to nei ma różnicy tylko że porcelanowy lepeij wygląda.

maja_s wosk nakladasz, aby Cie aparat nie ranil. Ja szczerze mowiac nawet nei wiem czy mozna go kupic w aptece bo ja dostalam od ortodontki a potem juz nie potzrebowalam.
psheniczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-19, 20:38   #310
Nierika
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maja_s
A ja mam pytanie? Jaki wosk i po co? Gdzie sie go naklada? I czy mozna go kupic gdzies w aptece?? I w ogole ile boli po zalozeniu??
Wosk jest jak plastelina, zalepiasz nim wystajace czesci aparatu, jesli cie uciskaja. Zazwyczaj jest potrzebny tylko na poczatku, poki sie nie przyzwyczaimy. Powinien Ci go dac ortodonta.

Stary 2005-10-19, 20:45   #311
Nierika
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kallisto
Ja własnie mam miec zalozony... za tydzien pierwsza wizyta u ortodonty... troszke sie boje... ile potrzeba wizyt by zalozyli aparat staly? czym sie rozni metalowy od porcelanowego? ktory jest lepszy? moje zabki sa okropne... i bardzo sie ciesze ze bede miala go. na poczatku noszenia to bardzo boli? jej!stresuje sie
U mnie potrzebna byla jedna wizyta, juz wczesniej z moja dentystka to uzgadnialysmy. Podobno nie ma spacjalnej roznicy w efekcie prostowania miedzy tym aparatami. Lepszy jest chyba porcelanowy, bo go mniej widac, ale tez drozszy . Na poczatku noszenia boli, ale tez to roznie bywa. U niektorych mnie, u innych bardziej.

Stary 2005-10-20, 18:39   #312
maja_s
Rozeznanie

Ja ide do takiej ortodontki ktora nie daje wosku nie wiem dlaczego wiem bo pytalam juz paru osob ktore u niej niedawno zakladaly aparat hmm to co mam ja sama poprosic?
Stary 2005-10-20, 20:12   #313
Nierika
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maja_s
Ja ide do takiej ortodontki ktora nie daje wosku nie wiem dlaczego wiem bo pytalam juz paru osob ktore u niej niedawno zakladaly aparat hmm to co mam ja sama poprosic?
Pros ja smialo, w razie czego zapytaj sie gdzie mozesz go zdobyc.

Stary 2005-10-27, 19:50   #314
agabil1
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś...

GG do agabil1

Cytat:
Napisane przez roxi30
Ja też mam zamiar wybielić sobie ząbki, od zawsze mam zółte.
Słyszałam że najlepsza metoda wybielania jest ta przez żel nakładkowy.
Czy wie ktoś jaki jest to koszt?
u mnie wykonanie indywidualnych kształtek oraz koszt preparatu (6 strzykawek) to 550zł. Potem zachowujesz kształtki i mozesz co jakiś czas powtarzac zabieg wybielania- jedna strzykawka wystarcza na jedną noc ( przy powtarzaniu po okresie 6-12 miesięcy wystarczą nawet 2 noce) i kosztuje tylko 50zł

agabil1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-28, 08:26   #315
lulina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ancze
Polecam licówki !

Ancze
A co to jest ta licówka?? Jakiś preparat do wybielania?? Aparat?? Bo ja pirwsze słyszę...

lulinka- Paulinka
Mój kochany Haseczek ;( [*]

[glamour]12655[/glamour]
dziękuje za klik
lulina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-29, 10:26   #316
maja_s
Rozeznanie

Dziewczyny. A ja mam kolejne pytanie ale z innej beczki. Czy ktos sie orientuje co sie dzieje z osemkami jak jest zalozony aparat a one sie wybijaja dopiero. Bo mi kiedys dentystka powiedziala ze u mnie w w szczece nie ma juz miejsca na osemki i ze trzeba bedzie je albo usunac albo wyrwac np. szostki i poprzesuwac wszytkie na swoje miejsce. Ja zakladam aparat nie z uwagi na wielka wade zgryzu tylko po to bo mi sie zeby sciskaja i wciskaja sie pod jedynki ktore sa ulozone juz tak spadziscie "dachówkowato".Mam kolezanke ktora nosila przez 2 lata apart pozniej zdjela zabki miala sliczne ale wybily jej sie osemki i tak poprzesuwaly zeby ze teraz ma jescze bardziej krzywe zeby niz miala OKROPNOSC!! Moja ortodontka nie raczyla mnie powiadomic o takim niebezpieczenstwie napewno specjalnie!! Jak myslicie co sie w takiej sytuacji robi??
Stary 2005-10-29, 12:03   #317
Ancze
Przyczajenie

Licówka to nakładana na zęby(często krzywe - ponieważ dzięki niej sie równiesz formuje kształt zęba)masa ceramiczna (porcelanowa lub kompozytowa)
Ancze jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-29, 12:26   #318
Yennefer13
Raczkowanie

Post Dot.: proste i białe ząbki

Cytat:
Napisane przez maja_s
Dziewczyny. A ja mam kolejne pytanie ale z innej beczki. Czy ktos sie orientuje co sie dzieje z osemkami jak jest zalozony aparat a one sie wybijaja dopiero. Bo mi kiedys dentystka powiedziala ze u mnie w w szczece nie ma juz miejsca na osemki i ze trzeba bedzie je albo usunac albo wyrwac np. szostki i poprzesuwac wszytkie na swoje miejsce. Ja zakladam aparat nie z uwagi na wielka wade zgryzu tylko po to bo mi sie zeby sciskaja i wciskaja sie pod jedynki ktore sa ulozone juz tak spadziscie "dachówkowato".Mam kolezanke ktora nosila przez 2 lata apart pozniej zdjela zabki miala sliczne ale wybily jej sie osemki i tak poprzesuwaly zeby ze teraz ma jescze bardziej krzywe zeby niz miala OKROPNOSC!! Moja ortodontka nie raczyla mnie powiadomic o takim niebezpieczenstwie napewno specjalnie!! Jak myslicie co sie w takiej sytuacji robi??
No właśnie...Ja za jakiś czas będę mieć na ząbkach aparat stały i kiedy po jego zdjęciu będę miała już proste zęby to czy przez "wybijające się" ósemki jeszcze mi się powykrzywiają(poprzestawi ają)??

Yennefer13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-30, 07:15   #319
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa
Dot.: Pasta wybielająca

Pearl Drops jest całkiem niezła
ostatnio używam Blanx i polecam tę pastę, jak dla mnie bomba
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-10-30, 07:19   #320
Beauty1984
Zakorzenienie

GG do Beauty1984

Pearl drops jest według mnie świetna. Próbowałam też inne, ale ta jest najlepsza. I naprawdę inni szybko zauważyli jakie mam białe zęby .
Stary 2005-10-30, 08:14   #321
bellissa
Zadomowienie

GG do bellissa

A ja naprawdę mogę polecić wybielający żel Biała Perła, inne pasty wybielające których używałam nie przyniosły praktycznie wogóle efektu natomiast ten żel wybiela bardzo i nie niszczy zębów. Żel nakłada się do specjalnych dołączonych aplikatorów które nakłada się na zęby i trzyma ok. 30 min. I tak przez 7-14 dni. Naprawdę polecam, tu można przeczytać więcej: http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...ls&itemid=9005
bellissa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-30, 08:19   #322
natka_pietruszki
Zakorzenienie

Ja używam w tej chwili Vademecum Express White 10, mniej więcej właśnie od 10 dni, po których miałam widzieć poprawę. I sama nie wiem, czy ona faktycznie nastąpiła - zależy, w jakim świetle oglądam ząbki
Stary 2005-10-30, 08:27   #323
lain
Zakorzenienie

Blend-a-med Dual Action White i Pearl Drops - rezulataty sa widoczne i to bardzo szybko (sprawdzone na reakcji otoczenia )
lain jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-30, 09:09   #324
maja_s
Rozeznanie

widzisz yennefer to wszytko jest zalezne od ulozenia zebow w szczece i od wybijania ise osemek. jezeli w szczece jest miejsce na osemki a one rowna wybija sie w to miejsce to nie ma problemu zeby zeby sie od nowa pokrzywily ale jezeli nie ma miejsca tak jak w moim przypadku to jest problem....
Stary 2005-10-30, 09:28   #325
agabil1
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś...

GG do agabil1

Cytat:
Napisane przez Anulala
a dziewczyny jak to jest ze szkliwemja się nie znam ale obiło mi się o uczy że np.bland-a-med to poprostu najprościej mowiąc hmmmmm uszkadza szkliwo.moze jest ktoś kto się zna bo ja jestem kompletnie ziekona, a zalezy mi zeby mieć ZDROWE i biale ząbki
tak, pasty wybielające uszkadzają szkliwo wybielanie jest za słabe a skutki negatywne za duże.
Najlepiej wybielać bezpiecznie u stomatologa (np wybielanie przez 6 nocy) specjalnym preparatem. Podczas tego procesu zęby mogą być nadwrażliwe (lecz nie muszą), ale przechodzi to całkowicie po zakończeniu wybielania. Niestety pasty powodują długotrwałą nadwrażliwość co nie jest wcale najgorszym skutkiem ich stosowania. Dlatego ostrożnie z tego typu pastami do zębów.

agabil1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-30, 09:51   #326
natka_pietruszki
Zakorzenienie

BlanX to pierwsza wybielająca pasta do zębów, która nie uszkadza struktury szkliwa (potwierdzone przez Światową Organizację Zdrowia). - wierzyć...?

(http://www.adent.com.pl/pasty_wyb.html)
Stary 2005-10-30, 10:12   #327
martta19
Raczkowanie

Ja kiedys uzywalam paskow Blend a Med i byly super.Teraz od kliku dni uzywam pasty Blend a Med Dual Action White i juz widac efektyPasta jest naprawde godna polecenia!
Stary 2005-10-30, 10:41   #328
Joey
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agosiek
Witam!!!
Ja od dawna stosuje do wybielania zębów AQUAFRESH pure white oczywiscie dostępny w aptekach i jestem bardzo zadowolona.Wygląda jak pasta i używasz dwa razy dziennie przez 14 dni i masz spokuj na pół roku.
Pozdrawiam
a ile kosztuje ta pasta Aquafresh?
Joey jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-30, 10:42   #329
Joey
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natka_pietruszki
BlanX to pierwsza wybielająca pasta do zębów, która nie uszkadza struktury szkliwa (potwierdzone przez Światową Organizację Zdrowia). - wierzyć...?

(http://www.adent.com.pl/pasty_wyb.html)
tylko gdzie ją można kupić?
Joey jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-31, 10:38   #330
lulina
Wtajemniczenie

Trzeba się spytać dentysty lub ortodonty. Mo dentystka sama powiedziała, ze mam za mało miejsca i ze ósemki trzeba usunąć zanim się wybiją...

lulinka- Paulinka
Mój kochany Haseczek ;( [*]

[glamour]12655[/glamour]
dziękuje za klik
lulina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości