![]() |
#301 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Tajlandia
Cytat:
A jesli moge spytac czemu wybraliscie Phuket? Z opowiadan znajomych to tam podobno wiecej Brytyjskich pubow niz tutejszych. Plus seksturystyka i komercja. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#302 |
Zakorzenienie
|
A nieee ja jeszcze nie wybrałam nic, właściwie to nawet myślałam bardziej o Koh Samui, tak żeby polecieć tam początkiem września, tylko czytam sobie Lonley Planet o Tajlandii i wiele miejsc warto odwiedzić w listopadzie, tak przynajmniej podają, a może zatrzymać się na Phi Phi??? Polecasz wysepkę?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#303 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#304 |
Zakorzenienie
|
Właśnie wszędzie czytałam, że na Koh Samui (ponieważ jest pod wpływem innego prądu) to właśnie wrzesień i październik jest bardzo ładny więc myślałam, że może wtedy tam polecieć, ale pewnie lepiej w listopadzie... a jeszcze gdzie dokładniej znajduje się wyspa Jamesa Bonda?? To jest na północ od Koh Samui?? czy bliżej Phuket?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#305 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#306 |
Zakorzenienie
|
OK bardzo dziękuję za wszystkie informacje! Pomogły mi się zdecydować na listopad. My na pewno w jednym miejscu też nie osiądziemy tam na 2 tygodnie, zresztą chyba zahaczymy o Bankok z ciekawości. Jeśli masz możliwość wrzuć kilka zdjęć, chętnie oglądnę...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#307 |
Raczkowanie
|
Bangkok to moje marzenie,niestety nie spelnione w tym roku przez powodz.Nie Chcielismy ryzykowac zwlaszcza,ze bylismy w Tajlandii w najgorszym momencie jesli chodzi o powodz w Bangkoku.No ale moze w nast roku sie uda.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#308 |
Zadomowienie
|
.
![]() Edytowane przez painka Czas edycji: 2013-02-12 o 16:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#309 |
Raczkowanie
|
I jak Kenia? warto bylo? Kiedys sie zastanawialismy co wybrac w nast reku ale narazie w planach Rio.Moze skusisz mnie Kenia to meza przekabace.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#310 |
Zadomowienie
|
.
![]() Edytowane przez painka Czas edycji: 2013-02-12 o 17:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#311 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak masz pytania to pisz na priv bo tutaj rzadko bywam. Edytowane przez Ewa_Ch Czas edycji: 2011-12-07 o 07:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#312 |
Zakorzenienie
|
w następnym tygodniu zamawiam urlop i waham się między początkiem a drugim tygodniem listopada... chyba będzie lepiej polecieć tam w drugim tygodniu prawda? Wiem, że to niewielka różnica...
Już nie mogę się doczekać a tu jeszcze prawie rok.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#313 |
Zadomowienie
|
Malgos - wzięłam ubezpieczenie z multitrip.com wyszło stosunkowo niedrogo i mają niezłe warunki, wzięłam na cały rok, bo cena podobna a zamierzamy jeszcze ze 2-3 razy lecieć do Polski i pod koniec roku może jeszcze gdzieś to przynajmniej nie będziemy znowu szukać
![]() ps. zamówiłaś już coś? zdecydowałaś się na termin? Ewa_Ch - dziękuję ![]() do naszego wylotu zostało już niecałe 3 tygodnie ![]()
![]() |
#314 |
Zakorzenienie
|
Super, dzięki za informację, ja być może zdecyduję się na ubezpieczenie zdrowotne (tak ogólnie w Irlandii) i do tego na pewno dorzucą jakiś pakiet, ale jeszcze mam trochę czasu... ja złożyłam o urlop i nie powinno być problemu, ale póki co to czekam na odp. Jak ja wam zazdroszczę, że to tylko 3 tygodnie.... my lecimy w drugim tygodniu listopada, a to dlatego, że w czerwcu nasz ślub, więc większość urlopu wykorzystamy właśnie w tym czasie.
Najprawdopodobniej polecimy do Bankoku, potem na Phuket, Krabi (zahaczymy o Phi Phi bez noclegu), być może Koh Lanta...raczej będziemy jeździć.. hmmm mam jeszcze trochę czasu na plany... ale myślę, że pogoda powinna być lepsza w tym czasie w zachodniej części... jak coś zarezerwuję to na pewno dam znać. Nie mogę się już doczekać waszych zdjęć! A ty nie używasz swojej karty ubezpieczeniowej w PL. Wydają ją bezpłatnie na okres 4 lat i w całej UE masz ubezpieczenie... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#315 |
Zadomowienie
|
tak, mam tą kartę europejską, ale ona jest tylko zdrowotna, a tutaj pokrywa mi również w przypadku opóźnienia/odwołania lotu, zagubienia bagażu i innych przykrych niespodzianek związanych z przemieszczaniem się
![]() ![]() zazdroszczę formy Waszego wyjazdu ![]() ![]() Szczęśliwego Nowego Roku!!!! ![]()
![]() |
#316 |
Zakorzenienie
|
Dostałam urlop i już coś więcej mogę planować
![]() ![]() Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku! Aby obfitował w cudowne podróże! Nie mogłam się oprzeć i zarezerwowałam sobie 4 noce na Koh Lanta - tak żeby odpocząć ![]() http://www.booking.com/hotel/th/baan...cdae7c86d7ddX4 Edytowane przez Malgos_12 Czas edycji: 2012-01-01 o 15:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#317 |
Zadomowienie
|
Malgos fajnie z tym urlopem
![]() ![]() ja w lutym wrócę i już wiem, że od wyjścia z samolotu będę po cichu tobie zazdrościć, że lecisz w listopadzie hihihi
![]() |
#318 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny wybieramy sie z mezem za 3 tygodnie na podroz poslubna do Tajlandii 2 pierwsze noce mamy w Bangkoku a nastepnie lecimy na 10 nocy na Koh Samui moje pytanie do was brzmi czy moglybyscie polecic mi jakies miejsca do zwiedzania w Bangkoku bo jestesmy tam tylko 2 dni wiec chcielibysmy zobaczyc jak najwiecej dodam tylko ze to nasz 1 raz w Tajlandii wiec jestesmy troche zieloni w temacie!dziekuje i pozdrawiam
![]() |
#319 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ---------- No i z takich standardowych rzeczy - wypijcie watermelon juice, zjedźcie pysznego szaszłyczka sprzedawanego na ulicy lub prażone pasikoniki, przejedźcie się metrem ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#320 |
Raczkowanie
|
Dziękuje bardzo za odpowiedz napewno odwiedzimy pałac królewski i zastanawiamy sie czy jechać na pływający targ ? Soi cowboy jest podobna do nana plaza ?? pytam bo niedaleko mamy hotel ! A co do jedzenia to myslę że sprobuje jakieś wynalazki
![]()
![]() |
#321 |
Zakorzenienie
|
Mi właśnie jakiś tydzień temu napisali wiadomośc z tego miejsca gdzie zarezerwowałam sobie nocleg, że ceny mieli nieaktualne i ze 150 euro zrobiło się 270 phiii! To podziękowałam ładnie i następnego dnia zamówiłam sobie 8 nocy za 180 euro w dwóch różnych miejscach
![]() Jaszczka jak tam przygotowania?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#322 |
Zadomowienie
|
Jakimi liniami/jaką trasą latacie do Tajlandii? Ile mniej więcej teraz płacicie za bilety? Przeglądam oferty na marzec i widzę, że przy obecnym kursie $ i € nie ma szans na dostanie biletów za mniej niż 3 tysiące...
![]() |
#323 |
Zakorzenienie
|
My lecimy z Dublina (bo tutaj mieszkamy) i to dopiero w listopadzie, bilety od osoby około 660 euro (linie Etihad - przesiadka w Abu Dhabi), resztę rezerwuje przez booking.com bo nie chcemy spędzić 2,5 tygodnia w jednym miejscu...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#324 |
Zakorzenienie
|
Cześć,
od długiego czasu chciałam się wybrać do Tajlandii. W końcu zarówno jest na to odpowiedni czas jak i fundusze. Chciałabym wylecieć na 2-3 tyg. Idealnie by było przełomem grudnia i stycznia, aczkolwiek innej "około terminy" są pożądane. Narazie wybieramy się w 4 osoby. Czy jest może ktoś chętny na taką podroż? W większej grupie raźniej ![]()
![]() |
#325 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#326 |
Zakorzenienie
|
jakie są gniazdka/wtyczki w Tajlandii?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#327 |
Zadomowienie
|
Normalne. Wyglądają trochę inaczej - http://www.thailandguru.com/img/elec...all-outlet.jpg - ale działają tak jak europejskie.
![]() |
#328 |
Zakorzenienie
|
dzięki, a angielskie wejście nie podejdzie??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#329 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#330 |
Zakorzenienie
|
po prostu zastanowiła mnie ta dodatkowa dziura i dlatego pytam... no właśnie na siłę ang raczej nie da rady poprzez dodatkowy bolec ... odwrotnie nie ma problemów, bo nie raz tak robiłam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:23.