![]() |
#301 |
Raczkowanie
|
Dot.: WARSZAWA - szkoły jazdy, instruktorzy - wątek zbiorczy
Ja muszę sobie wziąć jakiś krótki kurs jazdy, ale w warunkach ciężkich do jazdy, bo ostatnio wpadłam w poślizg, pierwszy raz w życiu i spanikowałam. Niedaleko Grodziska Wielkopolskiego mają fajną ofertę takiej jady, a kupując ją przez gruper można wesprzeć WOŚP. Inni instruktorzy też mogliby taką ofertę przygotować.
Edytowane przez aniolek_22 Czas edycji: 2013-01-09 o 21:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#302 | |
Przyczajenie
|
Dot.: Szkoły jazdy - WARSZAWA - opinie, porady.
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#303 |
Przyczajenie
|
Ja z czystym sumieniem polecam OSK Havranek, cierpliwy rzeczowy instruktor z Uprawnieniami Egzaminatora.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#304 |
Rozeznanie
|
Robiłam prawko w auto jarze na kabatach. O ile teoria była przeprowadzona bez szału i przez absolutnie irytującego faceta, to na praktykę trafiłam do genialnego instruktora. Pan Piotr Sz. jest absolutnym ucieleśnieniem kogoś kto uczy jeździć z powołania i z pasji. Zna się na tym co robi i potrafi spokojnie i cierpliwie wszystko wytłumaczyć. Jazdy były absolutną przyjemnością. A śmiechu było co niemiara przy rytmach bałkanicy
![]() Obsługę oceniam dość wysoko. Zawsze byli pomocni i szli na rękę, na jazdy i zajęcia nie czekałam długo, badania i płytka z testami w cenie kursu. Samochody dobrej jakości, klima, automatyczne lusterka. Żyć nie umierać. Oczywiście skłaniam się ku twierdzeniu, że to instruktora a nie szkołę trzeba wybierać. Raz miałam zastępstwo z kolesiem, który przez całe 2 godziny nie odezwał się słowem. Mówił tylko gdzie skręcać. Jak pod koniec poprosiłam o jakiś feedback, to usłyszałam,że on tu nie jest po to żeby oceniać ![]() Edytowane przez Pani Lennon Czas edycji: 2014-05-04 o 22:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#305 |
Zadomowienie
|
Lambo na Radarowej- najlepsze OSK
Szczerze polecam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#306 |
Przyczajenie
|
Wszystkim polecam Ośrodek szkolenia kierowców "Qursant" Pana Jerzego Łosiewicza. Poszłam na kurs kompletnie zielona i przerażona ale trafiłam idealnie bo Pan Jerzy to instruktor z powołaniem. Jazdy były przyjemnością, zero stresu, cenne uwagi i prawdziwa chęć nauczenia dobrej jazdy. Dodatkowo samochód, na którym uczyłam się jeździć ma zainstalowaną kamerkę i dzięki temu mogłam zdawać egzamin na tym właśnie samochodzie, co uważam za duży plus. Szczerze polecam ten Ośrodek szkoleniowy i oczywiście Pana Łosiewicza.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#307 |
Zakorzenienie
|
Polecam pana Ireneusza Soborskiego http://doszkalanie-soborski.pl/ ja też go znalazłam z polecenia, ja i kilkoro moich znajomych zawdzięczamy mu "plastik"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#308 |
Raczkowanie
|
Ja niedawno zaczęłam szkolenia w gazelce przy polach mokotowskich. Skusiła mnie niska, bardzo konkurencyjna cena (poniżej 1300zł). A co więcej, przekonałam się też, że Panowie mają fajne podejście do kursantów, cierpliwość i super atmosfera
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#309 |
Przyczajenie
|
Sporo osób poleca szkołę nauki jazdy OES http://szkola-oes.pl, która ma siedzibę w Warszawie, niedaleko metra Dworzec Wileński. Z tego co mi wiadomo kursy odbywają się na nowych autach Hyundai i20 i Skodzie Fabia, która przystosowana jest do egzaminu państwowego (jest także podstawiana na egzamin, co jest dużym plusem), a ich instruktorzy mają spore doświadczenie i uprawnienia instruktorów doskonalenia techniki jazdy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#310 | |
Przyczajenie
|
![]() Cytat:
Edytowane przez Karolina0205 Czas edycji: 2015-06-24 o 12:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#311 |
BAN stały
|
kataarzynkaa - poniżej 1300, czyli ile? A pomoce naukowe? Badanie lekarskie? Płaciłaś dodatkowo? Popatrzyłam na stronkę OES i tam za kurs płaci się 1199 zł, w cenie są już pomoce naukowe i badanie. Można też zapłacić w ratach. Zastanawiałam się jaką szkołę wybrać i myślę, że już dokonałam wyboru.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#312 |
Zadomowienie
|
Polecam OSK Best na al Krakowskiej 274. Cena kursu w sierpniu - 1270 zł. w niej : badania + materiały oraz egzamin wewnętrzny.
Nowo założona. Prowadzona przez p.Eugeniusza, który uczył wcześniej w Imoli oraz Lambo. Super fachowiec, mega cierpliwy, świetnie tłumaczy wszystkie zawiłości. Samochody nowe, takie jak na egzaminie. Edytowane przez A_neta1 Czas edycji: 2015-08-09 o 10:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#313 |
Przyczajenie
|
Też skończyłam kurs w Gazelce. Płaciłam 1249 za kurs-w cenie była książka i płyta do nauki teorii. Za lekarza płaci się oddzielnie tak jak w innych szkołach-100 zł. Teorie mieliśmy w jeden weekend. Moja znajoma z pracy zapisała się na prawko tydzień przede mną i jeszcze nie skończyła kursu, a ja zdałam dwa tygodnie temu i wczoraj odebrałam prawko. Polecam i pozdrawiam zespół Gazelki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#314 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]()
Nie wydaję pieniędzy na głupoty (tysięczna para butów NIE JEST głupotą ![]() Miłośniczka butów wszelakich ![]() Podskakuję z Mel B. Joga ![]() Jem czekoladę aż uszy mi się trzęsą. ---------------------------- Używasz poprawnie? 'Szlak prowadzi na wschód.' 'Szlag mnie trafia.' |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#315 |
BAN stały
|
Poszukałam trochę opinii o szkole OES i chyba zdecyduje się na kurs właśnie tam, bo bardzo fajnie o nich piszą. Dobra lokalizacja, bo przy metrze Dworzec Wileński jest dodatkowym atutem. Ważne też było dla mnie doświadczenie, a ich pracownicy to np. kierowca autobusu w ZTM, były policjant. Jakoś do krótko działających szkół nie mam zbytnio zaufania... Jednak taki kurs to spory wydatek i chciałabym dobrze wydać tyle pieniędzy.
Macie jakieś ciekawe historie z instruktorami? Jak to z nimi bywa, bo opinie o instruktorach nauki jazdy są baaaaardzo różne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#316 |
Przyczajenie
|
Pani Agato-Nowa skoro pyta Pani o szkołę godną polecenia to dlaczego tak bardzo promuje pani jedną z nich? Zanim zaczęłam jazdy w swojej szkole to nie znałam takich szczegółów jak pani-że były policjant, że kierowca ZTM. Wszystkich informacji o swoim instruktorze dowiedziałam się w trakcie jazd. A co do doświadczenia człowieka, który mnie uczył nie mam żadnych zastrzeżeń. Instruktor wszystkich kategorii prawa jazdy z wyższym wykształceniem i do tego uprawnienia egzaminatora.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#317 |
BAN stały
|
Pytam, ponieważ zawsze chce sprawdzić wiele źródeł, zanim podejmę decyzję. Słyszałam i czytałam wiele dobrych informacji o tej szkole. A takie wiadomości o instruktorach mam od znajomych, którzy byli tam na kursie. Myślę, że to istotne kto prowadzi zajęcia, sama szukam takich informacji i stwierdziłam, że innym takie info może się przydać, bo dużo osób wybiera Oes.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#318 |
Przyczajenie
|
W te upały nie mam sił dojeżdżać na zajęcia zbyt daleko, mieszkam w okolicach Pól Mokotowskich/SGH - ktoś ma cos sprawdzonego? Tylko żeby była pewność, że jakoś jeszcze w wakacje ruszy kurs teoretyczny, chcę zacząć jak najszybciej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#319 |
Przyczajenie
|
Magdalena dla Ciebie jak znalazł będzie GAZeLka, o której wcześniej wspominałam. Mają siedzibę w budynku Kateriny- na pewno kojarzysz. Mają kursy weekendowe, więc do końca wakacji będziesz miała spokojnie skończony kurs. W każdym Hyundaiu jest klimatyzacja, więc upały też nie straszne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#320 |
Przyczajenie
|
@IZa - ale jazdy odbywają się też w tygodniu, si? Byłas tam moze na kursie? Jesli tak, to co mozesz powiedzieć o instruktorach? Nie miałabym nic przeciwko zajęciom z kobietą, ale jakis fajny facet na siedzeniu obok też jest do zniesienia ;p Więc jak?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#321 |
Przyczajenie
|
Tak, jazdy odbywają się 7 dni w tygodniu. Mówiąc o kursach weekendowych miałam na myśli teorię przeprowadzaną w weekend. Żadnej instruktorki tam chyba nie ma-przynajmniej nie było jak ja robiłam kurs. Mój instruktor był koło 30 i całkiem fajny, naprawdę wykształcony i kulturalny facet, z którym dało się pogadać na każdy temat. Szczerze polecam, zwłaszcza że z tego co piszesz masz do niej rzut beretem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#322 |
Przyczajenie
|
Jeśli chodzi o fajną instruktorkę to ja miałam jazdy z Agnieszka Mikołajska, taką blondynką. Kobieta jest bardzo dokładna jeśli chodzi o przestrzeganie przepisów. Często daje przykłady nieprawidłowego przestrzegania przepisów przez kierowców. Po takich informacjach człowiek sam dostrzega na ulicy kierowców łamiących prawo. Skoro mamy narzucone znajomość prawa to w ramach troski o siebie i swoich bliskich warto przestrzegać przepisów. Ogólnie posiada jeszcze wszystkie kategorie prawa jazdy więc jest bardzo doświadczona i do tego miła i sympatyczna. Naprawdę dobrze mi się z nią jeździło. Zajęcia z teori w OES też pozytywnie bardzo na luzie i można pożartować. Na 100% przypadnie Ci do gustu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#323 |
Przyczajenie
|
Dobra, zapisałam się na kurs w tej szkole, który poleciła nowakiza - Gazelka przy Polach Mokotowskich. Jestem po weekendzie zajęć teoretycznych i powoli rózne rzeczy zaczynają mi się układać w głowie. Trochę tego dużo (naprawdę każdy kierowca zna wszystkie zasady? Pytanie do doświadczonych kierowców: nigdy nie macie wątpliwości, umiecie tak na szybko powiedzieć, kto ma pierwszeństwo?), ale zajęcia były naprawdę fajne, więc jakos się w głowie poukłada. Boję się pierwszej jazdy, bo instruktorzy fajni i nie chcę zrobić z siebie kretynki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#324 |
BAN stały
|
A ja wybrałam OES, bo moi znajomi mówili dużo dobrego na jej temat i zaufałam im. Jestem po kilku jazdach i utwierdzam się tylko w przekonaniu, że to był dobry wybór. Przyjemna atmosfera, doświadczeni instruktorzy, którzy są cierpliwi i wyrozumiali. Pierwszego dnia bardzo się stresowałam, ale wstępie instruktor rozładował nerwową atmosferę fajnym żartem i dalej to już było z górki.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#325 |
plum plum
|
hej, nie jestem z Wawy, ale pytam w imieniu kuzynki - chodził ktoś na kursy do szkoły Pawła Żuchowskiego przy Modlińskiej? Jakie wrażenia?
![]() |
![]() |
#326 |
Przyczajenie
|
Magda, daj znać jak jazdy. Udało się zwalczyć stres? Jestem ciekawa czy jesteś zadowolona ze szkoły którą polecałam-czuję się trochę odpowiedzialna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#327 |
Przyczajenie
|
Chcąc się zapisać na kurs przez trzy tygodnie nie mogłam się zdecydować na szkołę i instruktora. Myślałam o Imoli oraz o Havranku. Zdecydowałam się na Havranka i p. Rafała Trawczyńskiego jestem już po kursie oraz po egzaminie. Kurs robiłam bez teorii - uczyłam się na własną rękę. W zajęciach praktycznych było fajne, że wszystko najpierw było dokładnie omawiane następnie praktyka co ułatwiało jazdę. Fajną sprawą było również zrobienie na koniec kursu egzaminu wewnętrznego co pozwoliło mi ocenić na ile jestem przygotowana do egzaminu. Od kilkunastu dni jestem szczęśliwą posiadaczką prawa jazdy
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ---------- Może polecicie dobrego instruktora na kurs motocyklowy? Szkoła Havranek niestety nie prowadzi takich kurrsów. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#328 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wpis stary ale instruktor ten sam. Po wyjechaniu pierwszych dwóch godz. spytalam grzecznie gdzie mam na niego czekac nast razem. On : "z kawą w łóżku" Masakra. Uciekajcie od niego ! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez Ieka Czas edycji: 2015-08-19 o 18:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#329 |
Zadomowienie
|
Ja zdecydowałam się na ABS (kurs na motocykl)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#330 |
BAN stały
|
W Warszawie na Polnej jest świetne OSK - Qmobil. Jak komuś nie idzie to może śmiało się tam zapisać na doszkalające jazdy. Instruktorzy są mega cierpliwi.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:29.