![]() |
#301 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Imię dla dziecka - wątek zbiorczy
Ja tam nie lubię amerykańskich imion typu Alan, Angelika, John...
Wolę takie brzmiące choć trochę po polsku... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#302 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#303 |
Rozeznanie
|
wprawdzie dzidziusia się nie spodziewamy, ale tak od czasu do czasu z TŻ rozmawiamy o imionach:
dla chłopca: -Wojtek (oboje chcemy) -Rafał (ja chcę) -Daniel (ja chcę) -Mariusz, ale na to imię nie ma szans -iii... TŻ upiera się, ja nie zgadzam, ale on twardo przy swoim. KOSMA (!). Nie wiem czemu. dziewczynka: -Sasza (oboje chemy) -Sonia (oboje chcemy)
"When you loved the one who was killing you, it left you no options. How could you run, how could you fight, when doing so would hurt that beloved one? If your life was all you had to give your beloved, how could you not give it? If it was someone you truly loved?" |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#304 |
Raczkowanie
|
A co powiecie na imię Agatka??
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#305 |
Raczkowanie
|
mi się podoba Mateusz i Patryk a dla dziewczynki Wiktoria
![]() |
#306 |
Zakorzenienie
|
my z TŻ dalej jesteśmy za imieniem Lena dla córki, ale dla synka oprócz imienia Dominik podoba nam się Oskar, ale pewnie zmienią nam się typy jeszcze nie raz
![]()
![]() |
#307 |
Zakorzenienie
|
Moje dzieci będą miały na imię najrawdopodobniej: Jan, Zofia, Amelia (tylko w sumie nie ma to imię żadnego łądnego skrótu), Apolonia, Antonina. Pomiędzy tymi się zastanwiamy
![]()
![]() |
![]() |
#308 |
Raczkowanie
|
Sofia, Matylda, Paulina, Barbara, Adriana****Piotruś, Jasiek, Sebastian
Powoli zaczynamy myślec o powiekszeniu rodziny i co za tym idzie wyborze imion dla przyszłych przyszłych pociech.
Co do imion dla coreczki to mi bardzo podoba się imie Sofia za jego melodyjność. Wiem ze to odpowiednik naszej Zosi i tez mi sie ta polska wersja podoba bo ogolnie jestem przeciwniczką obcojęzycznych imion, wydają mi sie pretensjonalne. Mimo to w tym przypadku zrobiłabym wyjątek i nadała jego włoską wersje ![]() Bardzo podobają mi sie tez imiona: Matylda, Adriana, Paulina, Barbara - moj ukochany chciałby miec właśnie córcie Basie. Dla chłopca raczej tylko tradycyjne imiona. Nasze typy to Piotr, Jan, Sebastian ale faworytem jest Piotruś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#309 |
Raczkowanie
|
Filipek
O! Jeszcze Filip!
Filipek...przesłodko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#310 |
Zadomowienie
|
A Sasza to nie głównie rosyjskie zdrobnienie od Aleksander?
http://pl.wikipedia.org/wiki/Sasza |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#311 |
Zadomowienie
|
Dot.: Sofia, Matylda, Paulina, Barbara, Adriana****Piotruś, Jasiek, Sebastian
My mamy córeczkę Matyldę wybrał mąż, ale kierowaliśmy się głownie tym by bylo to imię uniwersalne również w innych krajach, bo kto wie, gdzie nasza pociecha będzie chcieć mieszkać a to imię funkcjonuje w większości europejskich krajów
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#312 |
Przyczajenie
|
![]()
a mi najjjjjjjjjjjjjjjjjjbardz iej na swiecie podoba sie imie Pola i napewno moja coreczka tak bedzie sie nazywac, nie podobaja mi sie obcojezyczne imiona choc to napewno kwestia gustu rodzica i nie mi to oceniac, wiec nie oceniam....
![]() dla chłopca Jaś, Staś, Julek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#313 |
Zakorzenienie
|
Razem z partnerem bardzo chcielibyśmy mieć dziewczynkę, oczywiście jakby był chłopczyk też byłoby wspaniale. I już od małego jak miałam kilka lat bardzo mi się podobało imię Mariola. I tak też chciałabym, żeby miała na imię nasza córa.
![]()
![]() |
![]() |
#314 |
BAN stały
|
ja mam synka o imieniu Wiktor i jestem w nim zakochana
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#315 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jaśmina, Jagoda, Kalina, Malwina, Lena Bianka, Blanka, Łucja, Sofia i pewnie jak bym zobaczyła to nad innymi tez bym się mocno zachwycała ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#316 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Stefka? Stefcia? - trochę dziwacznie choć pełne Stefania brzmi dostojnie. Mnie podoba sie Amadeusz, tylko do nazwiska nie pasuje... Jak Róża Kura ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#317 |
Raczkowanie
|
Imiona które bardzo mi się podobają to: Sebastian, Fabian, Alan, Radek (ładnie zdrobniale można mówić Radości
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#318 |
BAN stały
|
mój pierwszy syn dostał na imię Kosma (zdrobniale wołamy na niego kosmatek), natomiast bliźniaki otrzymały imiona: Fabian i Filip.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#319 |
Zakorzenienie
|
Kosma pierwszy raz słyszę o takim imieniu
![]()
![]() |
![]() |
#320 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#321 |
Zakorzenienie
|
Ale nie musisz do mnie krzyczeć
![]()
![]() |
![]() |
#322 |
Zakorzenienie
|
U nas synek juz jest i ma na imie Maximilian ja chcialam od poczatku i juz tak zostalo mimo ze malzonek chcial np Dawid Dominik Fabian
Dziewczynka miala byc JUlcia ale jesli tam razem sie uda nam zmajstrowac dziewczynke napewno nie bedzie to julka bo jest tylke dziewczynek o tym imienuiu w moim otoczeni Chlopiec moze byc jeszcze Sebastin Dziewczynka -gabriela -daria -kora -Lidia (to mi sie pdoba) ale zycie pokarze co bedzie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#323 |
Zakorzenienie
|
co prawa w ciąży nie jestem. ..ale z ukochanym rozmawiamy o imionach /dzieciach etc.
Dla chłopca podoba nam się: marek! ![]() Dla dziewczynki: Anna(on chce) Zofia lub Marianna(ja chcę) a... i Gabrysia Chociaż pewno nam się z 1000 razy zmieni ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#324 |
na drugie mam Irena
|
Iga to moja córka imie wymyślone jeszcze długo przed ciążą Justyna druga córka wymyślił mąż zamiast synka jest justynka
![]() angielskim imionom mówię nie
![]() |
#325 |
Przyczajenie
|
My juz mamy cala czworke w komplecie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#326 |
Raczkowanie
|
Moja trójca to Wanessa, Kornel (nie mylić z Korneliusz
![]() Córeczka ma 8 lat i to imię nie podobało się urzędniczkom w USC, potem już lawinowo przybywało dziewczynek z tym imieniem. Uwielbiam imię Kornel. Dla 3-go dziecka miałam ogromny problem z wyborem imienia, gdyby była dziewczynka to by była Amelia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#327 |
BAN stały
|
MOJ PIERWSZY SYN DOSTAŁ NA IMIĘ KOSMA (w "zdrobnieniu" wołamy na niego KOSMATEK), bliźniaki mają na imię: FABIAN I FILIP... przyznam sie że tutaj mielismy nieco problemów bo całkiem inne imiona mi sie podobały, ale strasznie śmiesznie by wyglądały w połączeniu z obcobrzmiącym nazwiskiem i były trudne do wymówienia dla mojego TŻ eta... w koncu już po porodzie podjelismy decyzję i już zostały...
z chłopakami miałam trudniej... ale za to imię dla dziewczynki juz dawno było przygotowane... zawsze podobaly mi się imiona połączone typu ANNA MARIA, MARIA ANTONINA... TOŚKA, LILIANNA, HANNA... mam totalną obiekcję przed imionami typu: Julia, Zuza, Wiktoria, Oliwia- spowodowane jest to tym ze jakieś 2-3 lata temu (a i teraz) sporo rodziców dawało tak na imię dziewczynkom i jest sporo dzieci o tych imionach... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#328 |
Zakorzenienie
|
Nad imieniem dla dzieci dlugo sie zastanawialam. Wyszlo Dominik Aleksander i Bianka Andzelika. Na razie nie zaluje a one za male,zebz miec objekcje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#329 |
Raczkowanie
|
Mój brat ma na imię Wawrzyniec, mój tato Erwin, ja Zuzia ( gdy byłam mała było to niespotykane imię dlatego rodziece tak mnie nazwali - teraz jedno z najpopularniejszych..ech nie przewidzieli
![]() ![]() A nasze dziecko ( w drodze 11 tc) bedzie miało na imię albo Krysia ( mojego TŻta mama miała tak na imię - zmarła gdy był chłopcem ) albo Klemens ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam i życzę dobrych pomysłów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#330 |
Raczkowanie
|
Z TZ chcemy jak najszybciej dorobic sie malenstwa. Kiedys bylam chora na punkcie imion Mateusz i Krystian. Jako ze najchetniej dalabym takie imie ktorego nie ma nikt w mojej rodzinie (co bedzie trudne bo troche nas jest
![]() ![]() Wiec ostatnimi czasy wymyslalam jak nasze pociechy beda sie nazywac. Nie mieszkamy w Polsce wiec staralam sie szukac imion ktore latwo bedzie wymowic tez w innym jezyku. Padlo na Tomasza i Lene. Tak zostalo ustalone juz jakis czas temu i tak mialo zostac. Ale los nam lubi platac figle i okazalo sie, ze w pracy poznalam sympatyczna dziewczyne razem z jej sympatycznym facetem. I oczywiscie maja na imie Lena i Tomek. Trzymamy sie znimi dosc blisko, wiec dziwnie by bylo miec pare przyjaciol i dac ich imiona dzieciom? ![]() ![]() Ostatecznie nie wiem na co padnie.. na ta Lene jestem wciaz napalona i byc moze tak zostanie.. chodzi mi po glowie tez Majka (nie Maja) i Justyna. Jakis czas temu jeszcze, kiedy myslalam ze moje dalsze zycie bedzie toczylo sie w Niemczech planowalam Lea albo Sofia ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:25.