|
|
#301 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Suknie ślubne Firmy EMMI MARIAGE!
Ja też do ślubu miałam suknie tej firmy. bardzo porządnie podszyte i ładnie wykończone. mam nawet ją na sprzedaż.
![]() co do mojej poprzedniczki to powiem szczerze ze ja tam falban, koronek i takich bolerek to nie lubię. a już w ogóle to po co bolerko już na sali? http://images37.fotosik.pl/563/c72df4087eead4b6gen.jpg |
|
|
|
|
#302 |
|
Raczkowanie
|
tak bedzie to poem
A jutro przy zamowieniu wyjdzie czy biala ze srebrnym paskiem czy ecru z capucino---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ---------- Jamee modele sa zawsze wyprzedawane pod koniec roku .... takze nici... |
|
|
|
|
#303 |
|
Zakorzenienie
|
To faktycznie nici. Ale Poem też ma swój urok. Ona jest z tego roku prawda? Muszę jechać przymierzyć ją.
|
|
|
|
|
#304 |
|
Raczkowanie
|
tak jest to nowa kolekcja, na zdjeciu na stronie emmi mariage nie prezentuje sie tak ksiezniczkowato jak to wyglada w realu....
|
|
|
|
|
#305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poza tym księżniczki są urocze i takie dziewczęce
|
|
|
|
|
|
#306 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A poza tym dzisiejsze falbanki to nie te same falbanki co kiedyś, (chcoiaż właśnie nie za bardzo kojarzę w którym roku były modne) kiedyś te falbanki były z takiego śliskiego świecącego materiału i to było bee. Mi nawet w salonach odradzali te proste tiulowe jeśli chcę mieć coś oryginalnego. ---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ---------- Cytat:
Edytowane przez Seagirl Czas edycji: 2011-04-20 o 15:39 |
||
|
|
|
|
#307 |
|
Rozeznanie
|
Witam Was dziewczyny,
Orientujecie się może czy istnieje możliwość by zamówić w salonie firmowym EM sukienkę "złożoną" z dwóch różnych modeli? Mam na myśli konkretnie gorset z modelu natasha i dół sukni z marabu bądź poem. Waszym zdaniem taka kombinacja będzie trafiona? Dodaję link do modelu natasha bo chyba nie przewinął się jeszcze przez ten wątek ![]() http://emmimariage.pl/kolekcja2011-37/37.html Edytowane przez Duusiia Czas edycji: 2011-04-23 o 15:17 |
|
|
|
|
#308 |
|
Raczkowanie
|
Duusiia musisz zadzwonic sobie do salonu i zapytac , chociaz powiem Ci ze powinni dac rade to zrobic bo oni ja szyja specjalnie dla Ciebie...
Ja zamówiłam suknie Poem, do wyboru dopuszczalam jeszcze marabu lecz ta suknia jest bardzoooooo ciężka i "sztywna" bardzo napręża sie materiał na całej sukni, przez koronke u dołu , z której i tak mimo co chciałam zrezygnować.... dlatego wezielam poem z malymi zmianami ![]() ![]() ![]() i bez problemu mi zrobia o co prosze z niewielka doplata ![]() A mierzylas juz Poem lub Marabu? |
|
|
|
|
#309 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
poem jak rozumiem waży znacznie mniej? ma koło zamiast ogromnej ilości tiulu?
|
|
|
|
|
|
#310 |
|
Raczkowanie
|
Wiesz co Poem ma ok 3-4 warst tiulu ( to znacznie wystarczy i tak efekt jest piorunujący), ja dobralam sobie jeszcze taki tiul blyszczacy na wierzch,taki jaki był w marabu ( on nie jest taki matowy jak zwykly tiul w poem, tylko ma taka poswiate lejącą + dobrałam jedna warstwę tiulu z kryształkami brokatu zeby pięknie się mieniła
gorset i pasek bez zmian, bedzie tylko wyciecie w serduszko i kolor biały bo tiul w ecru nie bardzo mi pasował....Ja tez jestem nie wielka bo mam tylko 163cm i 50kg wagi... nie udzwigla bym przez cala noc sukni marabu.... A TY skad jestes Duusiia ?? Edytowane przez anula2313 Czas edycji: 2011-04-24 o 21:38 |
|
|
|
|
#311 |
|
Rozeznanie
|
Jestem z Rydułtów, małe miasto koło Rybnika w woj. śląskim. Niestety w najblizszej okolicy jest tylko salon współpracujący z EM i z modeli, które mi się podobają to mją tylko marabu. Najbliższy salon firmowy jest w Krakowie, planuję jutro zadzwonić i dowiedzieć się czy są w stanie zrealizować mój pomysł na suknię
Anula gdzie zamówiłaś swoją poem i ile płacisz za te dodatkowe przeróbki?
|
|
|
|
|
#312 |
|
Raczkowanie
|
Ale kochana , mozesz podjechać do Tych za browarami jest Mc Donald i kolo niego jest salon Evita, oni maja tam Poem w kolorze ecru , za 3680,- mozesz jechac i przymierzyc...
a ja znow jestem z Alwernii, i kupilam suknie w KRK na florianskiej w salonie firmowym , roznica jest dosc duza miedzy salonem firmowym a wspolpracujacym, w Evivie tak jak mowie 3680,- a Kraków jak na centrum krakowa (florianska) cena w firmowym 3200,- + "krakowskim targiem" dostalam gratis halke , za wyciecie gorsetu w serduszko nie place nic, a za dobranie sobie 2 warstw tiulu jednego sliskiego i jednego tiulu brokatowego naliczyla mi Pani 200,- czyli na Okrąglo 3400,- z Halka w gratisie i materialem dodatkowym
|
|
|
|
|
#313 |
|
Raczkowanie
|
Witam, jestem tu nowa,ten magiczny dzień mamy 22października. Podobają mi się dwie suknie EM Desire model z 2009 i Marabu z 2011 czy ktoś może ma na sprzedaż ?? ewelinakaczak@poczta.fm
|
|
|
|
|
#314 |
|
Raczkowanie
|
Niestety my tu ni handlujemy sukienkami , a wogole mierzulas Marabu albo desire ??? Wiesz jak wygladasz , jak sie w tym czujesz???
Ja mierzylam Marabu i wybralam podobn Poem ktora nie wyglada w internecie zbyt ladnie, za to w realu jest ksiezniczkowata ![]() Marabu to straszny cieazar.... |
|
|
|
|
#315 |
|
Raczkowanie
|
Jestem z Podkarpacia i najbliższy salon mam chyba 200km ale muszę się wybrać i po przymierzać, strasznie mi się podoba dekolt hym w tzw chyba serduszko, sukienki z EM są piękne ale ceny też wysokie dlatego pojechałabym do salonu przymierzyła i chciałabym kupić używaną
|
|
|
|
|
#316 |
|
Przyczajenie
|
wszystkie sukienki EM są piękne i niepowtarzalne! ja wybrałam Marabu pomimo że jest trochę ciężka ale warto pomęczyć się aby spełnić swoje marzenia
|
|
|
|
|
#317 |
|
Raczkowanie
|
Oczywiscie ze kazda jest piekna
![]() Ja tez jestem zadowolona ze wybralam sobie Poem (mialam poem albo marabu) i tez w sierpniu bedzie juz u mnie 10 .09 bede ja prezentowac publicznie hehehe
|
|
|
|
|
#318 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
I EM w Czechach probowalas ? |
|
|
|
|
|
#319 |
|
Zakorzenienie
|
Ja przechodziłam wczoraj Floriańską i sierdziłam, że zobaczę jak Marabu wygląda na żywo bo widziałam ją tylko na zdjęciach.
Powiedziałam Pani, że chce ja tylko zobaczyć ale namawiała mnie, żebym przymierzyła. Szczerze mówiąc z waszych opisów myślałam, że będzie bardzo ciężka ale nie jest tak źle. Przynajmniej dla mnie jest oki. Jedno co mnie rozczarowało to kolor koronek bo na zdjęciu wygląda na białą a w rzeczywistości ma ta srebrną nić. Więc nadal zostaje przy Marabu ale doszłam do wniosku, że albo kupię używaną albo wypożyczę bo nie zamierzam jej później trzymać w szafie jak większość moich znajomych. |
|
|
|
|
#320 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#321 |
|
Przyczajenie
|
Rozumiem
, pokazesz zdjecie ? W Czechach troche taniej wychodzi i z Rybnika to blizej. Wiem bo kolezanka tez tam kupuje suknie.
|
|
|
|
|
#322 |
|
Raczkowanie
|
No wlansie i to srebrzenie w marabu mi sie nie widzi, wyglada ten gorset jak zbroja ... bardzo dobrze to widac na zdjeicu moim w poscie kilka stron wstecz, aleee.. wszystko rzecz gustu
|
|
|
|
|
#323 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie to twoje zdjęcie mnie skłoniło, żeby tam pójść i ją zobaczyć bo szczerze mówiąc na zdjęciach na stronie EM dużo lepiej wyglądała. Zastanawiałam się czy na twoim zdjęciu to kwestia światła czy rzeczywiście taka jest.
Wygląda na żywo gorzej niż w katalogu niestety. Jeszcze nie wiem co zrobię. Może spodoba mi się coś innego. Wczoraj oglądałam kolekcje Angel i model Giovani mi się nawet podoba. |
|
|
|
|
#324 |
|
Przyczajenie
|
śliczna ta sukienka Giovani!
Edytowane przez jagodddka Czas edycji: 2011-05-12 o 16:10 |
|
|
|
|
#325 |
|
Raczkowanie
|
A Angel to jets kolekcja z 2010??
Co do gioVani , szczerze odradzam falbanki nie wiem dlaczego jestem do nich az tak uprzedzona ale moze na doswiadczeniu mojej szwagierki... Miala suknie wlansie gorsetowa i na dole falbanki ala cos jak giovani, Suknia moim zdaniem i wielu gosci wyglada jak potargana firanka, na dodatek warstwy tego tiulu , czy innego materalu wygladaja na brudne.. nie wiem czemu taki efekt , wygaje mi sie ze od tanczenia osiadaja kurze na niej i wlansie warstowo to wyglada okropnie... inacze jak masz suknie z jednego materialu i na niej "cos" niz te falbanki.... Moze wiekszosc PM sie ze mna nie zgodzi ale to jest moje zdanie, pozatym na falbanki jest moda, a moda przeminie , a klasyka w posiaci prostej sukni zawsze bedzie modna, i nawet jak za 15 lat zobaczysz na swoje zdjecie to powiesz " klasycznie i ze smakiem" Edytowane przez anula2313 Czas edycji: 2011-05-12 o 17:38 |
|
|
|
|
#326 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie mam zdjęcia na sobie, jedynie katalogowe. Wydaje mi się, że poem ma gorset z błyszczącego materiału, coś jakby satyna, w mojej całość jest tiulowa.chyba nie udało mi się załączyć obrazka więc oto link http://hermsbridal.com/hermspl/galer...%204-19380.jpg Edytowane przez Duusiia Czas edycji: 2011-05-12 o 17:44 |
|
|
|
|
|
#327 |
|
Zakorzenienie
|
anula nie mam pojęcia o jakich ty falbankach piszesz. Dodam zdjęcia żeby było wiadomo, o którą mi chodzi. No i cena jest bardzo kusząca bo powiedzieli mi w salonie za nową uszytą na mnie 2500zł a to 1100zł mniej niż Marabu. Oczywiście będę jeszcze szukać trochę czasu mam.
Duusiia twoja piękna!!! Cena pewnie też lepsza niż EM?! |
|
|
|
|
#328 |
|
Raczkowanie
|
Ja myslalam ze mowilas o giovani EM dlatego "pilam" do falbanek
![]() ![]() Mierzylam ja tez zrobila na mnie oszalamiajace wrazenie ,w Bielsku bialej jest taki sklep wlansie z ta sukienka mi powiedzieli za nia 3500,- ale po przymierzeniu jej nie bylo nic specjalnego... i strasznie obszerna jest do oltarza musiala bym isc chyba osobno od mojego lubego...
|
|
|
|
|
#329 |
|
Zakorzenienie
|
Ja pisałam do salonu Rose, który jest kolo Kalwarii. Pani napisała mi też, że można zrobić tak, że uszyją ją dla mnie nową i później ją oddam to wtedy jest 1700zł i chyba będę sie nad tym zastanawiać bo z kupna chyba już zrezygnowałam. Muszę ją zobaczyć na sobie to będę wiedzieć.
|
|
|
|
|
#330 |
|
Przyczajenie
|
fajna okazja
nie będzie Ci się suknia w szafie kurzyła
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:21.

A jutro przy zamowieniu wyjdzie czy biala ze srebrnym paskiem czy ecru z capucino

poem jak rozumiem waży znacznie mniej? ma koło zamiast ogromnej ilości tiulu?