![]() |
#301 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieciaczki styczeń 06! II
Witajcie dziewuszki
![]() ![]() ![]() Wiem ze sie nie odzywam, ale codziennie czytam i oglądam "nasze styczniowe pociechy" Iwonko wiem co czujesz z tym żłobkiem-Agacia też miala iść od września, ale teraz skoro ja jestem na zwolnieniu-to juz to mamy z głowy.-Nie martw się podobno dzieci chowane w złobku są grzeczniejsze, i szybciej się rozwijają, umieją lepiej życ pośród społeczeństwa...a na zabawie, nauce szybko Kasi minie tych kilka godzinek. Całuski dla Ciebie i dla niej ![]() ![]() Piszecie o allegro- ja nie lubię "tej instytucji" może dlatego ze raz kupowałam-i wyszło kiepsko-stąd mój uraz...zresztą ja wolę dotknąć, zobaczyć z bliska....tak jak Nel ( ![]() Niki-dziś masz badania-trzymam kciuki-wszystko będzie oki ![]() Iwonko, Moniu- jak Wam zazdroszczę tego spotkanka....mam jedynie nadzieję ze podczas spędzanego czasu razem-gadałyście o wszystkich styczniówkach-to tak jakbyśmy były z Wami ![]() pozdrawiam i wklejam troszke zdjęć
#302 |
Zakorzenienie
|
i jeszcze kilka
![]()
#303 |
Zakorzenienie
|
Troszkę komentarza- 1 zdjęcie-na weselu-agacia bała sie głośnej muzyki i wiekszosc czasu spedziłysmy w plenerze-swietnie się bawiąc
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dobra na dziś nie zamęczam więcej. Pozdrawiam i ślę buziaczki ps.moja malutka dzidzia już zaczęła kopać ![]()
#304 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nic tu nie gadaj bo ja do Lublina bezposredni pociag tez mam ![]() ![]() Zieciu to buziaczki Wam wysyła i pozdrawia Agacie, no chociaz jedna przytuli takiego pupilka ![]() Zazdroszcze Ci tych kopniaczków i całuje mocno w brzucholka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#305 |
Zakorzenienie
|
Katesiu śliczne zdjęcia, a Ty jesteś bardzo podobna do mojej cioci, na tym zdjęciu z Andrzejkiem i Agatką
![]() Przepraszam Was, że ja tak mało tu piszę, ale mam małego doła, cholernie się boję dzisiejszej wizyty u ginek. i wolę milczeć, nic nie pisać, niż zasmucać wątek. Już wystarczy, że w domu wykańczam tż, mamę ... bo płaczę, panikuję ![]() ![]() Trzymajcie za mnie kciuki dziś przed 20 wieczorem ![]() ![]() ![]()
![]() |
#306 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niki trzymaj się dzielnie-najlepiej znajdź sobie jakies zajęcie-aby szybciej czas Ci minął-trzymam mocno kciuki-i wierze ze wszystko będzie dobrze- ![]() ![]()
![]() |
#307 |
Zakorzenienie
|
Dzis jak wstalam pomyslałam o Niki, jestem ciekawa co u niej, sercem z nia jestem i trzymam mocno kciuki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#308 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Monieczku-możliwe że już niedługo bedę mogła Cie zaprosićna dłuższą wizyte, bo jak na 1 dzień to juz dzis mozesz przyjechac (noclegu nie jestem w stanie zapewnić ![]() ![]() Nie jedna Agacia Szymunia przytuli- nie ona jedna...taki kawaler ze opedzic sie nie bedzie mógł ![]() Brzucholek odcałowuje ![]() ![]()
![]() |
#309 |
Zadomowienie
|
Niki wszystko bedzie dobrze
![]() ![]() Katesiu śliczne foteczki ![]() Iwonko co do żłobka to nie masz czym się dołować że Kasia będzie całe dnie w żłobku, te godziny szybko jej minął na zabawie ![]() Wiecie co ja jestem załamana pogodą ![]() ![]() ![]() kilka fotek
Kasia z dziećmi : Julia 11 lat Oliwia 7 lat Lena 5 lat Edytowane przez kkasiaaa Czas edycji: 2009-03-17 o 17:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#310 |
Zadomowienie
|
cd
![]()
Kasia z dziećmi : Julia 11 lat Oliwia 7 lat Lena 5 lat Edytowane przez kkasiaaa Czas edycji: 2009-03-17 o 17:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#311 |
Zadomowienie
|
No nareszcie coś tu się ruszyło z tymi postami. Od razu milej się zrobiło jak dziewczynki zaczęły pisać.
Katesiu super że jesteś. ![]() Niki napisz koniecznie, że wszystko z Tobą w porządku. Wczoraj kupiłam Kasi 3 pary butów: kapciuszki do żłobka, kozaczki i adidaski, bo ze wszystkiego już wyrosła. Mama przyjechała i dała kasę na buty na szczęście, bo stówa pękła. Dziś dokupiłam jej jeszcze jedne, zamszowe. Wczoraj wieczorem również robiłam porządku u Kasi w szafce, pozbywając się za małych rzeczy, od razu zrobiło się luźniej. Od dwóch dni moje dziecko wpada w jakieś chore histerie. Drze się jak poparzona, zaciska pięści i rzuca się jak opętana. No i zaczęłam się zastanawiać co jest powodem takiego zachowania i od razu znalazłam odpowiedź. To moja mama ze wszystkim jej ulega, a jak ja wracam i czegoś nagle jej nie pozwolę to od razu ryk. Tylko nie wiedziałam że jeden dzień jej wystarczył na to, żeby tak reagować. Dziś TŻ był z Kasią u lekarza na kontroli i po zaświadczenie czy może uczęszczać do żłobka. Bo po antybiotyku dostała zmian na skórze i wokół ust ma całe czerwone plamy. Bałam się, że za długo już to trwa i woleliśmy się upewnić, że wszystko jest dobrze. Już jej się ładnie goi. muszę tylko dla bezpieczeństwa wymienić wszystkie smoczki w butelkach i smoczek uspokajacz. Tak Katesiu Kasia ciągle usypia ze smoczkiem.... Już było w mairę dobrze, ale przez chorobę była marudna i jej uległam. Wiecie co? Tęsknię za Monią. Ona jest taka fajowa dziewczyna. Normalnie jak siostra, której nie mam. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#312 |
Zadomowienie
|
Iwonko ja tez dzisiaj zrobiłam porządki u dziewczyn w szafkach, na szczęście Julia rzeczy ma , ale u Oliwii zrobiło się luźno wiec ciuszki trzeba dokupić. Ale otworzyłam kolejną "magiczną"
![]() ![]() ![]() ![]()
#313 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Pokaz buciki ![]() NIKI odezwij sie ..ciagle czekam na wiesci od Ciebie juz 22.35 a Ciebie nie ma...NIKI
![]() Edytowane przez Rzabba Czas edycji: 2007-09-17 o 14:59 Powód: post pod postem |
||
![]() ![]() |
![]() |
#314 |
Zadomowienie
|
NIKI JAK PO WCZORAJSZEJ WIZYCIE ????????
pisz nam tu szybko ![]()
#315 |
Zadomowienie
|
No właśnie NIKI czekamy.
Nie chce mi się dziś pracować, zresztą ostatnie dni miesiąca to u nas w robocie są takie nuden, a po 1. zapierdziel zawsze nie lada. |
![]() ![]() |
![]() |
#316 |
Zakorzenienie
|
Dołączam sie do oczekiwań na Niki. Niki czekamy na dobre wieści
![]() ![]() u mnie dziś była straszna nocka-pierwsza nieprzespana od dawnych czasów (a ja taki śpioch jestem-zwłaszcza teraz) -agatka przeziębiła mi się-katar jej całą noc strasznie dokuczał-biedactwu. Teraz smacznie odsypia nockę wiec wpadłam aby sie przywitać. Cos mi sie wydaje ze ten wizaz to nałog-odzwyczaiłam sie od niego, a teraz jak tylko mam chwilkę to zerkam która z Was coś skrobnęła....a obiadek nie ugotowany....
#317 |
Zakorzenienie
|
Witajcie kochane
![]() ![]() ![]() Przepraszam, że tak późno do Was piszę, ale wczoraj dość późno wróciłam do domku, a dziś od rana byłam zajęta (tyle sprzątania miałam) Jak już wiecie, jestem po wizycie, weszłam punktualnie o 19:40, byłam taka zestresowana, że ledwo mogłam mówić, powiedziałam o tym guzku, lekarz zamiast najpierw mi to zbadać, to kazał iść na fotel, zbadał dół ![]() ![]() Tak więc nic mi nie jest i jestem zdrowa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dostałam leki na 2 miesiące i potem do kontroli Po tym wszystkim tż zabrał mnie na pizzę i spędziliśmy czas we dwoje, musiały mi wreszcie puścić nerwy Jak sobie teraz pomyślę, jaka byłam głupia, jak się stresowałam i płakałam, nic jeść nie mogłam, a Wy mnie tu pocieszałyście ![]() Powiem Wam, że ja juz nawet sobie wyobrażałam jak mi szykują miejsce w szpitalu, potem jak mój tż zostaje sam z dziećmi, mój pogrzeb ![]() ![]() Dziękuję Wam za wszystkie te ciepłe słowa i podtrzymywanie mnie na duchu. Was też kocham jak siostrzyczki ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#318 |
Zakorzenienie
|
Niki
![]() ![]() ![]()
#319 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
..... i za to Cie bardzo lubie ![]() Cytat:
i super ze wszystko dobrze siostrzyczko
![]() Edytowane przez Rzabba Czas edycji: 2007-09-17 o 15:00 Powód: post pod postem |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#320 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() no tak a ja sie zaczynam wciągać akurat na weekend-kiedy to jak zawsze Was nie ma ![]() ![]() buziaczki ![]()
przepraszam za niedoskonałość...., gdybym była doskonała zanudziłabym Cię na śmierć.... 16.10.2009-start ![]() ![]() Edytowane przez Rzabba Czas edycji: 2007-09-17 o 15:01 Powód: dubel |
![]() ![]() |
![]() |
#321 |
Zadomowienie
|
Niki cieszę się bardzo,że wszystko u Ciebie okey i widzisz po co były te nerwy.
![]() Iwonka czy szczepiłaś dzisiaj Kasię,bo mnie czeka szczepienie Amelki za tydzień w czwartek. Katesia dobrze,że powróciłaś to trochę wzmocnisz naszą ekipę piszącą,bo ostatnio parę dziewczynek się wyłamało,a prawda jak weekend to nas mniej. Ja dzisiaj byłam u fryzjera robiłam pasemka i podcinałam włoski,jutro może wkleję fotkę ![]() Dziewczynki czy robiłyście sałatkę gyrosa bo gdzieś zapodziałam przepis,a zbliżają się imieniny męża i chciałam mu zrobić bo bardzo lubi.
#322 |
Zadomowienie
|
Nie szczepiłam Kasi jednak, bo jak poszlam po recepte to pani doktor powiedziala, ze lepiej bedzie poczekac jeszcze tydzień, że w sumie to te parę dni już różnicy nie robi.
Już więcej pisać nie mogę, bo wczoraj stłukła mi się szyba w drzwiach i spadła mi na rekę i bardzo mnie teraz boli, bo mam całą poharataną. Więc nic dziś nie robię i leżymy z Kasią w łóżku sobie. |
![]() ![]() |
![]() |
#323 |
Zakorzenienie
|
Nel ja mam przepis na gyrosa, napiszę Ci potem
![]()
![]() |
#324 |
Zadomowienie
|
Niki jak możesz to napisz mi dzisiaj wieczorkiem albo jutro rano bo chcę na niedzielę zrobić.
![]() Iwonka jak to zrobiłaś,współczuję Ci ,pewnie Cię bolało a czy miałaś szczepienie przeciwko tężcowi? Odpoczywaj i nie nadwyrężaj rączki ![]()
#325 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja dzis kochane moje zronilam sobie dzien łajdactwa i zakupów z moja siostrzyczka ![]() Udały sie zakupy i w koncu skusilam sie na kupienie czegos dla siebie ![]() ![]() No to pochwale sie ze kupilam plaszczyk, buty, kilka kosmetyków i bluzeczke, Szymkowi wiertarke (drugie hobby po samochodach to wiertarka) cały dzien chodzi i wierci i mi wszystko naprawia ![]() Pozniej jak zasnie wkleje fotki bo teraz ciagle mi kolo nog sie kreci..Spac nie ma ochoty..chyba ze z wiertarka go uspie ![]() Edytowane przez Rzabba Czas edycji: 2007-09-17 o 14:35 Powód: post pod postem |
|
![]() ![]() |
![]() |
#326 |
Zadomowienie
|
Monia no to wreszcie Szymuś ma wiertarkę, super!
Z moją ręką dzisiaj już znacznie lepiej, strupy już się porobiły i zaczyna swedzieć, czyli się goi. Tylko wygląda fatalnie, bo przy każdej ranie zrobiły się siniaki. Wyglądam jak po wojnie. Dziś to ja się chyba skitram z nerwów. Tak się boję, że Kasia jutro nie da nam wyjść ze żłobka i nie będzie chciała zostać. Wtedy jak chodziła to była jeszcze malutka i nie rozumiała, a teraz z niej cwana bestia. Chodzi teraz po pokoi, gdzie rozłożona jest suszarka z praniem i co chwila podchodzi i wysmarkuje nos w kolejne rzeczy. I radochę mam przy tym jak diabli. Kilerka jedna! |
![]() ![]() |
![]() |
#327 |
Zakorzenienie
|
Nel przepraszam Cię bardzo ale dopiero teraz weszłam na wizaż
![]() Nie wiem, czy przepis jeszcze sie przyda, ale podaję Składniki: 4 piersi z kurczaka lub karczek 1 cebula 1 puszka kukurydzy 1 czerwona papryka 1 słoik ogórków korniszonów 1 kapusta pekińska 1 ketchup pikantny duży 1 majonez przyprawa do gyrosa Pierś pokroić w kostkę i wymieszać z całą przyprawą GYROS ( ja mieszam z połową, zależy jak kto lubi doprawione). Odstawić na 2-3 godz. Smażyć na oleju. Sałatkę układać warstwami: 1 Pierś lub karczek 2. Cebula pokrojona w kostkę 3. 1/2 ketchupu 4. 1/2 puszka kukurydzy 5. Papryka pokrojona w kostkę 6. Ogórek pokrojony w plastry 7. 1/2 puszki kukurydzy 8. 1/2 ketchupu 9. Majonez 10. Posiekana kapusta pekińska Jeszcze raz przepraszam Ci e, że tak późno podaję ![]() Iwonka cieszę się, że ręka sie goi ![]() Moni@ pochwal sie zakupami ,czekamy ![]() Mój Patryk jutro idzie do przedszkola ![]()
![]() Edytowane przez Rzabba Czas edycji: 2007-09-17 o 14:36 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
#328 |
Zadomowienie
|
Moja ręka to pikuś przy tym co się dzisiaj stało. Jeszcze nie mogę dojść do siebie.
Robiłam dziś obiad i na patelni rozgrzewał się tłuszcz na kotlety i Kasia dosłownie w jednej sekundzie to wszystko zwaliła. Na szczęście ie na siebie, ale ją opryskało. Ma nogę poparzoną dosyć poważnie w dwóch miejscach i troszkę w trzech. Ale do żłobka jutro nie pójdzie bo ma na stopie jedno z poparzeń i nie ma jej nawet jak buta włożyć. Mam dziś mega doła, bo zastanawiam się czy ja jestem dobrą matką, skoro byłam niemalże przy niej i spuściłam oko na chwilę i coś takiego się stało. Nie daję już rady. Albo ona poprostu jest taki szałaput, że i tak bym jej nie upilnowała. Trzeba się cieszyć, że to tylko noga, a nie całe ciało albo twarz. Niki powodzenia życzę dla Ciebie i Patryczka. Ostatnio zapomniałam napisać, że bardzo się cieszę dobrymi wiadomościami, zresztą nie spodziewałam się innych. |
![]() ![]() |
![]() |
#329 |
Zadomowienie
|
Niki dzięki bardzo przyda się bo imprezkę robimy w nastepną niedzielę.
![]() Iwonka ,niestety tak jest ,że przy tak żywych dzieciach to musimy mieć oczy w d......... My dzisiaj bylismy na działeczce i chwila moment a Amelcia wlazłaby do studni 5 m głębokiej,aż strach ![]()
#330 |
Zadomowienie
|
Iwonko nie jesteś zła matką , jesteś najlepsza pod słońcem, to nasze dzieci takie żywiołowe i wszędobylskie że niestety upilnować się nie da i czasami takie sytuacje się zdarzają. Nie wiń siebie za to bo to nie Twoja wina
![]() Niki powodzenia życzę Patrykowi w przedszkolu i Tobie także ![]() Nel a Amelci w żłobku ![]() Oby dzieciaczki nie płakały, i mamusie bądźcie dzielne ![]() ![]() Julia jutro tez idzie do przedszkola ale ja się niczym nie przejmuję w końcu już tam chodziła no i po drugie ma już 5 lat wiec to już duża panna ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:33.