Rudowłose Wizażanki...Łączmy się - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-09-29, 15:33   #301
loss_lauri
Zakorzenienie

Dot.: Rudowłose Wizażanki...Łączmy się

Cytat:
Napisane przez la songerie Pokaż wiadomość
czegos nie zrozumialam - twoj chlopak nie mogl zrozumiec ze to twoje prawdziwe wlosy czy wszyscy inni, nowo poznani? Tak czy siak - glupoty trzeba ludziom wspolczuc... Co do kotow - nie przepadam bo...mnie olewaja!!!!!! Nie bede karmic kogos kto mnie olewa...

dobre, dobre!!! Ja mialam czarne dlugie klaczki, tyle ze mi wylazly...

hehehehe nie czuje sie jak osoba umiejetnie podkreslajaca swoja urode ale to chyba domena rudych - takie marudzenie na siebie... Ja mam wogole dziwna urode, wiec jesli cos zaproponuje to musisz wziasc pod uwage, ze: po pierwsze za staro wygladam w brazach i pomaranczach, po drugie pasuja mi doskonale wszelakie kolory blondynek poza rozem majtkowym (takim malych dziewczynek), albo odblaskami wszelkiego rodzaju a po trzecie mam zdecydowanie ciepla karnacje choc nogi mi siewieja w zimnie Lubie tez poeksperymentowac z wszelakimi nasyconymi kolorami - uwazam ze cudnie podkreslaja nasza urode. Trzeba jedynie uwazac, ze kiedy juz malujesz na ciemno oczka to stonuj usta lub na odwrot.(zeby nie wygladac jak spod latarni). Od niedawna stosuje mineraly jak i wy wiec
Kod PHP:
chetnie poslucham co wam sluzy 
. Poza sklepowymi pseudomineralami stosowalam jedynie Everyday Minerals(EDM). Jakosc podkladu mnie nie powala ale kolor super (idealny Linen albo Olive Fair). Kusi mnie zakupic cos w Lumiere. Mialyscie moze ich podklady? Wracajac do kolorow: tak z 5 lat temu zaczelam stosowac rozowe kolory w tym rozowy roz na policzki. Wczesniej byly to jedynnie kuleczki brazujace z Oriflame. Odkad zaczelam uzywac rozu a nie brazu wygladam mlodziej i zdrowiej... zyczliwi czasem podpytuja dlaczego taka blada jestem a ja czekam tylko az sie przyzwyczja do nowego koloru podkladu. Zawsze mialam problem z dobraniem podkladu i odcinal mi sie od szyi wiec mazialam sie kulkami i po szyi... Porazka! Teraz wreszcie odsapnelam przy mineralach...
Z rozow serdecznie wam polecam dwa sprawdzone i ulubione przeze mnie: EDM Snuggle http://www.everydayminerals.com/stor...s/snuggle.html (roz przechodzacy w brzoskwinke mieniacy sie milionem drobinek) i wspomniany juz wczesniej Bourjois Blush - No. 33 LILAS D'OR
Julianna-p co do twojego kolorystycznego odkrycia to masz calkowita racje - ja tez doznalam szoku. Najlepiej sie u mnie sprawdzaja pudrowe roze czaem mniej a czasem bardziej nasycone. Ostatnio uzywam http://www.loreal-paris.co.uk/cosmet...uby-carat.aspx 164 Glam Shine z Loreal (kolor taki sobie - dla jednych moze byc za ciemny albo za blyszczacy) i powiem szczerze ze Glam Shine sa moimi ulubionymi blyszczykami a mialam ich juz wiele. Tamte wczesniejsze ukochane kolory przestali produkowac ale pamietam ze jednen z nich to byl taki koralowy jasniutki roz - cudenko na codzien(216 Rose Vintage), drugi byl jasnoczerwony i nie mial az tyle drobinek wiec bardziej mi odpowiadal. Dla odmiany teraz trzymam w rece ulubiony Glam Shine Cream (blyszczyk w szmince) nr 200 Rose Crystal. Oczywiscie jako moj ulubiony kolor rowniez wypadl z obiegu ostatnio wiec ubolewam. Jako zamiennik widzialam juz wsciekly sredni roz z Glam Shine tyle ze nie widze go na stronie (pokazuja tylko nowe kolory). Mialam tez kila blyszczykow z Bourjois - z tych ktore sie ostaly jeden nosi nr 5 (wszystko inne sie zdrapalo) i jest przedstawicielem rodziny pudrowych perlistych rozow a drugi ma kolor ciemnego czerwonego wina i nie byl calkowicie kryjacy co niesamowicie mi odpowiadalo przez co stal sie jednym z moich ulubionych kolorow. Niestety juz nie jest w sprzedazy a opakowanie uleglo 'obdrapacji'. Z tego co jest w sprzedazy polecam kolor Rouge z Bourjois lip tint. Sam produkt niekoniecznie trafiony w moim wypadku poniewaz wysusza usta. Co do dziwacznych kolorow polecam bardziej odwaznym Dior 005 Bright Coral - brzoskwiniowy (czy raczej koralowy) roz. Na pewno znajdziecie tanszy odpowiednik koloru. Zalaczam zdjecie podobne kolorystycznie http://cdn3.ioffer.com/img/1161327600/_i/14816625/1.jpg
Wpadly mi tez w reke blyszczyki Lancome - jeden Juicy Tubes w kolorze sliwki Beach Plum (taka ladny brazowawy nienachalny fiolet), a drugi to zdecydowany sredni roz z drobinkami w aplikatorze z pedzelkiem. Probowalam znalesc i jest jego zdejecie na stronie w tle (ten po lewej stronie - dokladnie ten sam) tyle ze nie ma go juz chyba w ofercie http://www.lancome.co.uk/_en/_gb/catalog/subcategory.aspx?Category Code=AXEMakeup^F1_Lips^F2 _Lip_Gloss&
Lubie Lancome tyle ze jesli chodzi o Juicy tubes nie odpowiada mi sposob aplikacji. Zdecydowanie wybieram zatem Loreal albo Bourjois. Za blyszczykami Max factora, Rimmela i Revlona nie przepadam wiec nie bede ich opisywac. Jedyne co moge jeszcze polecic to najbardziej trwala i nierozmazywalna z nierozmazywalnych szminek - Revlon Colorstay Overtime Sheer 860 Sheer Naked (pudrowy roz odrobine ciemniejszy od ust) i jeszcze jedna bardziej rozowa bez numerka juz niestety. Polecam na slub swoj lub kogokolwiek. Max Factor (ktory mialam na swoim slubie) nie powinien Revlon'owi sznurowadel wiazac

Ehhh koncze te wypociny bo komputer mi sapie... Ciekawa jestem co kupujecie na mazidlach i jakie cuda z nich ukrecacie. Chetnie sie przylacze! Osobiscie polecam nierafinowane maslo shea(karite). Cudenko na wszystko co suche - lacznie ze skorkami paznokci, koncowkami wlosow, lokciami, pietami... Przelozylam odrobinke do jakeczka po plastrze miodu z oriflame i tak sobie nosze w torebce, a co! Polecam tez olejek jojoba na koncowki wlosow i bezposrednio na twarz dla osob z problemami skornymi (oszukuje nasz wlasny organizm zmuszajac do uregulowania produkcji sebum). Poki co narazie wczytuje sie w pielegnacje naturalna. Poleccie mi cos - moze primer pod mineraly??????
1.taka już kocia natura ktoś trafnie kiedyś zauważył, że dla psa człowiek jest przywódcą stada, panem, a dla kota może być jedynie służącym spełniającym wszelkie zachcianki. mi taka rola nie przeszkadza
2. po wypadnięciu wyrosły ci rude włosy? niesamowita zmiana fenotypu
co do mazideł i w ogóle samorobionych kosmetyków to ja sie szykuję na sera antyoksydacyjne - z pine bark, kwasem ferulowym, ekstraktem z winogron oraz jedwab w proszku (chcę go używać jako pudru na filtry).
a jeśli chodzi o primer pod minerały to dużo dziewczyn chwaliło sobie w tej roli puder perłowy z BU
i zgadzam się co do kolorów - mimo, że mam rude włosy to za nic nie pasują mi kolory typowo przypisywane rudym, np ceglaste brzoskwiniowe róże i szminki (wyglądam w nich jakbym się wybrudziła), pasują za to różowe, poziomkowe. może dlatego, że nie mam typowo ciepłego odcienia skóry, ale jakoś specjalnie różowa też nie jestem. to samo z ubraniami - lubię zarówno tzw kolory ziemi, jak i nasycone, chłodne wrzosy, lawendy, błękity, pistacje.

Edytowane przez loss_lauri
Czas edycji: 2009-09-29 o 15:38
loss_lauri jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-29, 16:30   #302
marchewkowe pole
Zakorzenienie

GG do marchewkowe pole

julianna p- w związku z Twoim podpisem myślałam że jedno oko masz w innym kolorze niż drugie (?)

loss lauri- znam co najmniej dwie rude dziewczyny które po urodzeniu miały czarne włosy ktore szybko wypadły i na ich miejscu wyrosła marchewa nie wiem do końca na czym polega takie zjawisko ale zdarza się, to nie wał

ja mogę stwierdzić że nie pasują mi brązy, złota i pomarańcze na oczach (i w ubraniu)- wyglądam jak styrana życiem :P
raczej paleta dla blondynek
z edm używam podkładu beige sandy fair semi matte, korektora intensive fair, cieni : floating feathers, anna karenina, cypress. czekam na kolejną paczkę

z bu lubię olej z rózy rdzawej, hydrolat różany, żel HA, puder bambusowy z jedwabiem (jako primer pod podkład)
przymierzam się do kwasów bo od jakiegoś czasu zaczął mnie męczyć trądzik :/
Stary 2009-09-29, 17:50   #303
julianna-p
Wtajemniczenie

la songerie - ze wzgledu na rysy ludzie zadaja mi z rguly przynajmniej kilka pytan czy to moje wlosy po pewnym czasei zaczelam uprzejmie odpowiadac , ze to peruka co do irokeza to sie nie wypowiadam
tez mam dziwny typ urody nie mowiac o karnacji i nogach na zime , swoja droga zauwazylas ze lydek nie mozesz opalic nawet jakbys sie smazyla?? bo o ile lubie jasna cere to kiedys probowalam je opalic i cale lato i nic
oj tak te nasycone kolory to ostatnio tak niesmialo odkrywam dla siebie i masz zdecydowana racje. ale brazy mi sluza tylko nie takie na maksa , bo jak probowalam byc brunetka to wygladalam na 30
glam shine nie uzywalam kilka lat ale ten kolor ktory dodalas to masakra jutro z nim wroce do domu. mineralki i biochemia to raczkowanie dla mnie , ale wlasnie EDM olive fair pasuje mi idealnie. swoja nowa pielegnacje zaczelam od oczyszczania cery wiec wszedl diacneal a przez nim ta slabsza wersja z LRP , ponadto kwas azuleinowy , witaminowe ampulki , przymierzam sie do kupna active c xl , zmienilam tez filtry na bioderme dla cery tlustej i ta sie swietnie wchlania przynajmniej u mnie i nic nie plynie o dziwo. primera nadal szukam ale jak znajde jakis sensowny typ napisze.
a na suche miejsca typu kolana albo stopy to polecam Ci parafine - kupilam sama czysta w aptece i po jednej nocy normalnie piety jak u niemowlaka a po lecie w japonkach to byly niemile i zaden krem nie byl skuteczny na dluzej.
a to co odrywam na nowo to sypkie cienie do powiek z taniej firmy apc rewelacja , kolor nieziemski a z baza mega trwale
loss lauri - mnie koty bardzo lubia i kazdego moge oswoic , ale masz racje miec kota w domu to jak byc jego sluzacym. chociaz porownujac do mojego yorczka to fakt on jest pol-kotem
oj widze ze ktos tu wiecej wie o biochemii urody czekaj na meczace pytania
ja mam typowo ciepla cere oczy piegi i w ogole ale zimne kolory wlasnie zaczynam lubic wiec moze nasz ruda natura nam daje wiecej mozliwosci

swoja droga ,dziewczyny, z tym typem urody jak patrze na wybor kolorow to mozemy wygladac jak filmowa famme fatale ze starych filmow chyba wykorzystam ten pomysl przy najblizzej okazji

marchewkowe pole - w moim opisie jest nazwa mojego schorzenia - heterochromia iridis a wiec roznobarwnosc teczowki , pomylilas z heterochromia iridium a wiec roznobarwnoscia teczowek
http://pl.wikipedia.org/wiki/Różnobarwność_tęczówki sprawdz jesli nie wierzysz

„Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł, ale najważniejsze, żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć.” Coco Chanel

Edytowane przez julianna-p
Czas edycji: 2009-09-29 o 17:53
julianna-p jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-29, 18:30   #304
marchewkowe pole
Zakorzenienie

GG do marchewkowe pole

wierzę, wierzę, moja pomyłka
Stary 2009-09-29, 18:33   #305
loss_lauri
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez julianna-p Pokaż wiadomość
la songerie - ze wzgledu na rysy ludzie zadaja mi z rguly przynajmniej kilka pytan czy to moje wlosy po pewnym czasei zaczelam uprzejmie odpowiadac , ze to peruka co do irokeza to sie nie wypowiadam
tez mam dziwny typ urody nie mowiac o karnacji i nogach na zime , swoja droga zauwazylas ze lydek nie mozesz opalic nawet jakbys sie smazyla?? bo o ile lubie jasna cere to kiedys probowalam je opalic i cale lato i nic
oj tak te nasycone kolory to ostatnio tak niesmialo odkrywam dla siebie i masz zdecydowana racje. ale brazy mi sluza tylko nie takie na maksa , bo jak probowalam byc brunetka to wygladalam na 30
glam shine nie uzywalam kilka lat ale ten kolor ktory dodalas to masakra jutro z nim wroce do domu. mineralki i biochemia to raczkowanie dla mnie , ale wlasnie EDM olive fair pasuje mi idealnie. swoja nowa pielegnacje zaczelam od oczyszczania cery wiec wszedl diacneal a przez nim ta slabsza wersja z LRP , ponadto kwas azuleinowy , witaminowe ampulki , przymierzam sie do kupna active c xl , zmienilam tez filtry na bioderme dla cery tlustej i ta sie swietnie wchlania przynajmniej u mnie i nic nie plynie o dziwo. primera nadal szukam ale jak znajde jakis sensowny typ napisze.
a na suche miejsca typu kolana albo stopy to polecam Ci parafine - kupilam sama czysta w aptece i po jednej nocy normalnie piety jak u niemowlaka a po lecie w japonkach to byly niemile i zaden krem nie byl skuteczny na dluzej.
a to co odrywam na nowo to sypkie cienie do powiek z taniej firmy apc rewelacja , kolor nieziemski a z baza mega trwale
loss lauri - mnie koty bardzo lubia i kazdego moge oswoic , ale masz racje miec kota w domu to jak byc jego sluzacym. chociaz porownujac do mojego yorczka to fakt on jest pol-kotem
oj widze ze ktos tu wiecej wie o biochemii urody czekaj na meczace pytania
ja mam typowo ciepla cere oczy piegi i w ogole ale zimne kolory wlasnie zaczynam lubic wiec moze nasz ruda natura nam daje wiecej mozliwosci

swoja droga ,dziewczyny, z tym typem urody jak patrze na wybor kolorow to mozemy wygladac jak filmowa famme fatale ze starych filmow chyba wykorzystam ten pomysl przy najblizzej okazji

marchewkowe pole - w moim opisie jest nazwa mojego schorzenia - heterochromia iridis a wiec roznobarwnosc teczowki , pomylilas z heterochromia iridium a wiec roznobarwnoscia teczowek
http://pl.wikipedia.org/wiki/Różnobarwność_tęczówki sprawdz jesli nie wierzysz
ja muszę powiedzieć, że - odkąd odkryłam BU (dzięki Wizażowi), to już prawie zupełnie mogę się obyć bez sklepowych kosmetyków ponadto - podleczyłam dzięki naturalnym olejom i HA atopowe zapalenie skóry (), dlatego odtąd każdemu polecam samorobione kosmetyki - wychodzi na dobre i skórze, i portfelowi
może faktycznie rudemu we wszystkim ładnie. no bo jak czytam te opisy 4 typów urody, a potem jeszcze no trafiam w gazecie na takie reguły, że np jak się ma rude włosy, mleczną cerę i piegi (ja mam do tego zielone oczy), to już tylko koral, cegła, cynamon i tym podobne barwy. a one mi w ogóle nie pasują. może po prostu jestem jakimś mieszańcem
marchewkowe pole - to niesamowite, co piszesz o tej zmianie koloru włosów, ja nigdy o czymś takim nie słyszałam słyszałam tylko o dziewczynie, której po przeszczepie szpiku kolor oczu zmienił się na taki, jaki miał dawca.
Stary 2009-09-29, 19:13   #306
marchewkowe pole
Zakorzenienie

GG do marchewkowe pole

szczerze mówiąc nie potrafię znaleźć logicznego wytłumaczenia takiego zjawiska. choć może ten czarny kolor włosów to wpływ jakiś hormonów czy czegoś i po ustaniu ich działania włosy wracają do swojego naturalnego koloru? tak jak np. niektóre dzieci rodzą się włochate na całym ciele a potem te włosy im wypadają. kolor rudy jest zaraz po czarnym najsilniejszym pigmentem. u szczurów czasem czarna sierść wybarwia się miejscami na rudo...może mechanizm tych zmian jest podobny. bo teoretycznie to kolor włosów jest zaprogramowany genetycznie i niezmienny przez całe życie. może się tylko zmniejszać lub zwiększać ilość pigmentu i to jest chyba jedyne wytłumaczenie.
Stary 2009-09-29, 20:22   #307
restless
Raczkowanie

GG do restless

Fajnie, ze wątek w rozkwicie.

Czarne włosy często rudzieją jezeli maja to w genach - tzn nie tylko wyjściowy kolor, ale takze czasem jego ewolucję. Czytałam o tym i widzę to po mojej rodzinie - brat kruczoczarny, ale po 20 r.ż zaczęły mu wyrastać pojedyncze rude włosy teraz ma ich całkiem sporo,podobnie u mojego taty z tym ze jemy rosną takie tylko na brodzie, na skapie czarne szpakowate. Wydaje mi sie ze to taki genetycznie zaprogramowany sposób siwienia - rude włosy tez przeciez nie siwieją na białe, tylko płowieją, więc moze ta odmiana czarnego wypłukuje sie do rudego.

Zabawne przy tym jest ze moi rodzice twierdzą ze nie jestem rudowłosa tylko złotą blondynką . No to mają dowód

Mazidłowe kosmetyki to jest to, od kilku mies tez kręcę sera, pokochałam olejki, co troche testuje cos nowego. Dla mnie hitem jest pachnotka, jojoba i wszytko z różą w każdej odmianie. Serum robię z kw hialuronowym i wit b3 ,fajnie nawilża. Kwasy robione mi nie podchodza,albo bez efektu albo podrażniają :/

Co do minerałów - testowałam duuuużo odcieni,mieszałam i nie umiałam sobie nic dopasować. W koncu zrobiłam własny minerałek. Doszłam do wniosku ze skład jest tak prosty ze z łatwością da się skompletować na wlasną rękę. Składniki wzięłam skąd : http://www.jaworek.net
Pierwszy raz mam podkład, który nie zapycha, jest w kolorze mojej skóry i jeszcze kosztuje grosze. A jaka frajda przy mieszaniu w moździerzu...

Co do typów i kolorów - wydaje mi sie ze sporo z was jest bliskich typowi wiosennemu -zazwyczaj rude włosy wpycha sie do jesieni ,tymczasem wydaje mi sie ze ten pierwszy typ tez jest częsty. Nie pasują wtedy czysto ziemisto-naturalne barwy - te wszyskie brudne zielenie, brązy, ceglaste oranże - tylko czyste intensywne barwy. Takze w makijazu. Ja najlepiej czuję się w takich własnie kolorach, choc stwierdziłam to dopiero niedawno ,kiedy wróciłam do mojego naturalnego jasnorudego koloru. A przez lata ubierałam się w brązy ( no kiedy nei chodziłam na czarno,czyli rzadko ) ,choc cos mi nie pasowało.
W makijazu uwielbiam mocne usta - nasycone czerwienie,oranze, takze róże,choc z takim złotawym połyskiem. W ciemnych brązach na oczach i w ogóle w mocnym makijacu oczu typu smoky eye wyglądam źle .Choć fajnie wyglądaja za to kreski eyelinerem na jasnym tle, oprócz tego lepiej wygląda delikaty make-up oczu. Najlepszy kolor różu dla mnie jest taki pomiędzy morelą a jasnoróżowym, bez brązu, bez pomarańczu ale z lekko złotym połyskiem

Co do kotów, osobiście uwielbiam. Uważam ze to szczyt drabiny ewolucyjnej .Sama mieszkam z pewnym osobnikiem od 13 lat,jest tak mądry ze az czasem sie go boję. Ale kazdy kot ma niesamowitą osobowość. Dla mnie nie do konca prawdziwe jest to co czasem mówią, ze są obojątne i wyniosle, są indywidualistami, ale potrafią byc przyjazne.I dobry cytat kiedyś znalazłam : While the rest of the species is descended from apes, redheads are descended from cats." (Mark Twain )

Poszukuję starych zapachów Guerlain !!!

restless jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-09-29, 21:06   #308
julianna-p
Wtajemniczenie

Zabawne przy tym jest ze moi rodzice twierdzą ze nie jestem rudowłosa tylko złotą blondynką . No to mają dowód

jakbym wlasna rodzine slyszala ostatnio w kawiarni nawet uslyszalam ze to zloty blond albo jasny zloty szatyn , no najwyzej kasztan , moja ciotka kiedys tak na mnie patrzy i mowi dobrze ze ty tylko sie na ten kolor farbujesz ( nie farbowalam wtedy jeszcze),
restless przypadkiem nie mialas w dziecinstwie bliskiego kontaktu z rumiankiem??
calkiem fajnie piszesz w necie
a to nad czym sie glowicie dziewczyny to moja siostra urodzila sie czarnymi na maksa wlosami do ramion i tez jej wypadly i do dzisiaj naturalny kolor to jasny blond. ale po urodzeniu dostawala sporo lekow , antybiotykow moze stad ten efekt??

„Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł, ale najważniejsze, żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć.” Coco Chanel

Czas edycji: 2009-09-29 o 21:09
Stary 2009-09-29, 23:07   #309
marchewkowe pole
Zakorzenienie

GG do marchewkowe pole

ja tam miałam kontakt z rumiankiem i wodą utlenioną...ale na własne życzenie bo mama to akurat sobie wymarzyła rude dziecko (nie zastanawiając się nad konsekwencjami )
potem jeszcze miałam kontakt z farbą do włosów która nigdy nie wychodziła jak powinna- z kasztana wyszedł upiorny czerwonawy brąz a z miodowego blondu zielony odcień wody po myciu podłogi na tym skończyłam swoje włosowe eksperymenty i nie zamierzam już nigdy skalać moich włosów farbą, nawet gdyby to miała być ruda farba... nie.

a co do bycia "złotym blondem" to myślę że w chwili obecnej bliżej mi do tego niż do typowej rudości ale nie lubię być nazywana blondynką od razu wyprowadzam z błędu.

myślę, że to zdjęcie oddaje kolor moich włosów w świetle dziennym :

Restless- świeetny cytat

Edytowane przez marchewkowe pole
Czas edycji: 2009-09-29 o 23:09
marchewkowe pole jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-30, 13:06   #310
loss_lauri
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez restless Pokaż wiadomość
Fajnie, ze wątek w rozkwicie.

Czarne włosy często rudzieją jezeli maja to w genach - tzn nie tylko wyjściowy kolor, ale takze czasem jego ewolucję. Czytałam o tym i widzę to po mojej rodzinie - brat kruczoczarny, ale po 20 r.ż zaczęły mu wyrastać pojedyncze rude włosy teraz ma ich całkiem sporo,podobnie u mojego taty z tym ze jemy rosną takie tylko na brodzie, na skapie czarne szpakowate. Wydaje mi sie ze to taki genetycznie zaprogramowany sposób siwienia - rude włosy tez przeciez nie siwieją na białe, tylko płowieją, więc moze ta odmiana czarnego wypłukuje sie do rudego.

Mazidłowe kosmetyki to jest to, od kilku mies tez kręcę sera, pokochałam olejki, co troche testuje cos nowego. Dla mnie hitem jest pachnotka, jojoba i wszytko z różą w każdej odmianie. Serum robię z kw hialuronowym i wit b3 ,fajnie nawilża. Kwasy robione mi nie podchodza,albo bez efektu albo podrażniają :/

Co do minerałów - testowałam duuuużo odcieni,mieszałam i nie umiałam sobie nic dopasować. W koncu zrobiłam własny minerałek. Doszłam do wniosku ze skład jest tak prosty ze z łatwością da się skompletować na wlasną rękę. Składniki wzięłam skąd : http://www.jaworek.net
Pierwszy raz mam podkład, który nie zapycha, jest w kolorze mojej skóry i jeszcze kosztuje grosze. A jaka frajda przy mieszaniu w moździerzu...

Co do typów i kolorów - wydaje mi sie ze sporo z was jest bliskich typowi wiosennemu -zazwyczaj rude włosy wpycha sie do jesieni ,tymczasem wydaje mi sie ze ten pierwszy typ tez jest częsty. Nie pasują wtedy czysto ziemisto-naturalne barwy - te wszyskie brudne zielenie, brązy, ceglaste oranże - tylko czyste intensywne barwy. Takze w makijazu. Ja najlepiej czuję się w takich własnie kolorach, choc stwierdziłam to dopiero niedawno ,kiedy wróciłam do mojego naturalnego jasnorudego koloru. A przez lata ubierałam się w brązy ( no kiedy nei chodziłam na czarno,czyli rzadko ) ,choc cos mi nie pasowało.
W makijazu uwielbiam mocne usta - nasycone czerwienie,oranze, takze róże,choc z takim złotawym połyskiem. W ciemnych brązach na oczach i w ogóle w mocnym makijacu oczu typu smoky eye wyglądam źle .Choć fajnie wyglądaja za to kreski eyelinerem na jasnym tle, oprócz tego lepiej wygląda delikaty make-up oczu. Najlepszy kolor różu dla mnie jest taki pomiędzy morelą a jasnoróżowym, bez brązu, bez pomarańczu ale z lekko złotym połyskiem

Co do kotów, osobiście uwielbiam. Uważam ze to szczyt drabiny ewolucyjnej .Sama mieszkam z pewnym osobnikiem od 13 lat,jest tak mądry ze az czasem sie go boję. Ale kazdy kot ma niesamowitą osobowość. Dla mnie nie do konca prawdziwe jest to co czasem mówią, ze są obojątne i wyniosle, są indywidualistami, ale potrafią byc przyjazne.I dobry cytat kiedyś znalazłam : While the rest of the species is descended from apes, redheads are descended from cats." (Mark Twain )
zgadzam sie w 100%. moje koty (a mam cała stado)całkowicie zaprzeczają stereotypowi, że koty są samotnikami. są tak towarzyskie, że bardzo nie lubią gdy nie ma jakiegoś człowieka w pobliżu. wtedy wrzeszczą aż ktoś w końcu przychodzi. kiedyś myślałam, że jest u nas w domu jakieś płaczące małe dziecko, a potem się okazało, że to jeden z moich kotów, Finek, wołał moją mamę, która była na piętrze. i dodam tylko, ze to nie są syjamy, tylko koty domowe
Stary 2009-09-30, 22:11   #311
la songerie
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez loss_lauri Pokaż wiadomość
zgadzam sie w 100%. moje koty (a mam cała stado)całkowicie zaprzeczają stereotypowi, że koty są samotnikami. są tak towarzyskie, że bardzo nie lubią gdy nie ma jakiegoś człowieka w pobliżu. wtedy wrzeszczą aż ktoś w końcu przychodzi. kiedyś myślałam, że jest u nas w domu jakieś płaczące małe dziecko, a potem się okazało, że to jeden z moich kotów, Finek, wołał moją mamę, która była na piętrze. i dodam tylko, ze to nie są syjamy, tylko koty domowe
Dobra niech wam bedzie... Moze kiedys dorosne do posiadania kotow... Poki co mialam juz papugi, myszke, chomiki, swinke morska i szczurzyczke No i psa oczywiscie... Kocham zwierzaki! Chwilowo choduje jedynie meza...

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ----------

Cytat:
Napisane przez marchewkowe pole Pokaż wiadomość
ja tam miałam kontakt z rumiankiem i wodą utlenioną...ale na własne życzenie bo mama to akurat sobie wymarzyła rude dziecko (nie zastanawiając się nad konsekwencjami )
a co do bycia "złotym blondem" to myślę że w chwili obecnej bliżej mi do tego niż do typowej rudości ale nie lubię być nazywana blondynką od razu wyprowadzam z błędu.

myślę, że to zdjęcie oddaje kolor moich włosów w świetle dziennym :
marchewkowe pole ja tez mam taki kolorek!!! Nigdy nie farbowalam poza malym epizodem z miedziana szamponetka laaaaaaata temu. Nie do twarzy mi jednak z ciemniejszym odcieniem. A mama i owszem - na sile lala tony rumianku i tak sie biedna ludzila ze zostane blondynka... Z tego co pamietam to ona chyba miala wiekszy problem z moja rudoscia niz ja sama...

Edytowane przez la songerie
Czas edycji: 2009-09-30 o 22:14 Powód: skleroza
la songerie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-30, 23:15   #312
marchewkowe pole
Zakorzenienie

GG do marchewkowe pole

koty są fantastyczne. bardzo bym chciała mieć kiedyś kota. póki co mam szczury które tez niejako przypominają usposobieniem koty, tylko ze z łysymi ogonami
Stary 2009-10-01, 22:20   #313
la songerie
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez julianna-p Pokaż wiadomość

jakbym wlasna rodzine slyszala ostatnio w kawiarni nawet uslyszalam ze to zloty blond albo jasny zloty szatyn , no najwyzej kasztan , moja ciotka kiedys tak na mnie patrzy i mowi dobrze ze ty tylko sie na ten kolor farbujesz ( nie farbowalam wtedy jeszcze),
restless przypadkiem nie mialas w dziecinstwie bliskiego kontaktu z rumiankiem??
calkiem fajnie piszesz w necie
a to nad czym sie glowicie dziewczyny to moja siostra urodzila sie czarnymi na maksa wlosami do ramion i tez jej wypadly i do dzisiaj naturalny kolor to jasny blond. ale po urodzeniu dostawala sporo lekow , antybiotykow moze stad ten efekt??
Swoja droga to powiedzcie mi dziewczyny dlaczego ci wszyscy (prawie wszyscy) ludzie mysla, ze jesli juz mamy te rude wlosy to nie mozna o tym mowic i jet to temat tabu?????????? Na dodatek wydaje im sie, ze z zalozenia jestesmy zakompleksione, nie znosimy tego koloru czy mowienia o sobie 'ruda' badz tez nie akceptujemy siebie takimi jakimi jestesmy. Kiedy mnie ludzie probuja w ten sam sposob 'pocieszac' tlumaczac ze 'to blond jest przeciez a nie zaden tam rudy' to przynam szczerze ze mam ochote im slepia wydrapac albo napluc na oczy zeby lepiej widzieli... Jedyne co mnie osobiscie w tej chwili przeszkadza to problemy z waga i cera. I na tym lista sie konczy. Aha i jeszcze zapomnilabym o jednym. Ludzka glupota mi przeszkadza!
Stary 2009-10-02, 08:47   #314
marchewkowe pole
Zakorzenienie

GG do marchewkowe pole

no, takie pocieszanie albo unikanie tematu jakby bycie rudym było jakąś śmiertelną chorobą albo przekleństwem
kurde, przecież to kolor włosów taki jak każdy inny.
pocieszam się tylko że ludzie i tak nie lubią swojego koloru włosów jakikolwiek by nie był biorąc pod uwagę odsetek farbowanych
Stary 2009-10-02, 13:13   #315
julianna-p
Wtajemniczenie

Cytat:
Swoja droga to powiedzcie mi dziewczyny dlaczego ci wszyscy (prawie wszyscy) ludzie mysla, ze jesli juz mamy te rude wlosy to nie mozna o tym mowic i jet to temat tabu?????????? Na dodatek wydaje im sie, ze z zalozenia jestesmy zakompleksione, nie znosimy tego koloru czy mowienia o sobie 'ruda' badz tez nie akceptujemy siebie takimi jakimi jestesmy. Kiedy mnie ludzie probuja w ten sam sposob 'pocieszac' tlumaczac ze 'to blond jest przeciez a nie zaden tam rudy' to przynam szczerze ze mam ochote im slepia wydrapac albo napluc na oczy zeby lepiej widzieli... Jedyne co mnie osobiscie w tej chwili przeszkadza to problemy z waga i cera. I na tym lista sie konczy. Aha i jeszcze zapomnilabym o jednym. Ludzka glupota mi przeszkadza!
swietny post wlasnie to powinny uslyszec te wszystkie "zyczliwe" osoby, ktore chca nas "pocieszyc". jako naturalne rude moim zdaniem jestesmy tez dla takich osob "chore" jesli nie ukrywamy sie pod gustowna czernia czy solariową opalenizna no ewentualnie brazem lub blondem
no moja waga pod kniec studiow tez sie rozni od tej z poczatkowwiec baardzo to rozumiem. ale co do cery to nie ma martw sie biochemia i nowa pielegnacja poradza sobie na pewno
wiecie co troche mi zal moich dwoch kolezanek. obie mialy piekne rude wlosy , znacznie intensywniejsze od moich , takie mega rasowe.i co?? tak sluchaly zyczliwych osob , ze lepej to stonowac , ze moze kogos latwiej znajda ze obie spalily swoje wlosy tlumaczylam , mowilam nic. jedna z nich nawet zaczela lysiec od tych farb i z polowa wlosow dalej sie "urywa"
pod blondo-nijako-brazowym kolorem. chociaz moze jako osoba ktora miala na glowie wszystkie kolory po kilka razy nie powinnam sie wypowiadac

marchewkowe pole - piekne masz wlosy

a co do kotow to moja mama ma ich obecnie 6 i jak chcecie kupic czy jakims sie zaopiekowac to naprawde pamietajcie o szczepionkach na tyfus/katar itp bo mamie wet powiedzial , ze niekoniecznie , ze tylko wscieklizna i niestety , ale dwa odeszly

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-10-02, 13:35   #316
puma1991
Wtajemniczenie

.

Edytowane przez puma1991
Czas edycji: 2017-12-31 o 22:33
puma1991 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-03, 15:50   #317
julianna-p
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez puma1991 Pokaż wiadomość
milo sie czyta rozmowe ja mam pytanko troche z innej beczki... mianowicie chcialabym meic rude wloski ale to juz nie jest takie latwe... przeczytajcie
witajcie to mój pierwszy post na forum, od dawna czytam, przegladam forum ale dopiero dzis zalozylam konto

niestety nie wiem jakim jestem typem urody (pewnie ktoras z was wie) ale moj naturalny kolor wlosow to jasny/sredni braz... rok temu ufarbowalam wlosy ciemnym brazem palette i od tamtego czasu mam ciemne wlosy (aktualne zdjecia dostepne w moim profilu... bardzo nieogarniete gdyz nieprostowane i nie ukladane ale w sloncu widac kolor) obecnie sa troche bardziej brazowe... generalnie sa brazowe ale bardzo ciemne. Chciałabym je lekko rozjasnic.. moze nawet znacznie. Konkretnie interesuje mnie kolor loreal feria preference http://www.moda.na14.pl/sklep/files/fp37.jpg

nie umiem wstawiac zdjecia wybaczcie. Czytalam o niej sporo i podobno kryje tez ciemniejsze wlosy ale kolor wychodzi rowniez ciemny. Czy ktoras z was moglaby powiedziec cos wiecej na jej temat? o ile tonow musialabym rozjasnic wlosy aby efekt byl porownywalny do tego na opakowaniu? i jesli ktorys ze sklepowych rozjasniaczy sie do tego nadaje bardzo prosze o nazwy (wiem ze lepiej isc do fryzjera, wszystkie opcje bralam juz pod uwage, wiem tez ze moge zniszczyc wlosy ale dlatego wlasnie zrobie to w towarzystwie osoby jako tako znajacej sie na tym). Prosze o odpowiedz

chcialam dodac jeszcze jedno pytanie. czy rozjasniacz 2-4 tony zniszczy mi strasznie wlosy tzn popali? i czy osiagne efekt rudych? bardzo chce rozjasnic wlosy z czerwonawego brazu do rudych a potem pokryc farba loreal badz czarna czerwien palette xxl... jak myslicie czy to sie uda?
wiesz co po tym co przeszly moje wlosy mysle ze udac sie moze wszytsko chociaz bywaja ofiary takich zmagan
ale do rzeczy najpierw musisz , moim zdnaiem okreslic , jaki chcesz kolor dokladnie? a potem swoje zyczenia zweryfikowac nie tyle moze z typem urody , ale chociazby okresleniem czy jestes typem cieplym czy zimnym. bo ok mozemy Ci zniszczyc wlosy a mozesz sie okazac typem zupelnie zimnym i bedzie to bezsens... naj zdjeciach widac ladna dziewczyne , ale mi wygladasz z tych krotkich ogledzin chyba na typ zimny wiec pewne rudosci beda Ci wrogie... oczywiscie znajdziesz swoj kolor , ale jesli chcesz byc zadowolona z efektu zanim kupisz farbe sprawdz czy jestes typem zimnym czy cieplym i daj znac to w wolnej chwili moge napisac co moim zdaniem mozesz zrobic. i moze warto zainwestowac w profesjonalne farby zamiast sklepowych cudow , ktore zawsze kryja niespodziankezwlaszcza w efekcie
no i ostatnie dodaj linki do wszystkich kolorow , ktore Ci sie marza bedzie latwiej cos powiedziec. pozdrawiam

Stary 2009-10-03, 16:29   #318
marchewkowe pole
Zakorzenienie

GG do marchewkowe pole

pumo- wedlug mnie nie ma zbyt wielkiego znaczenia czy ktoś jest typem zimnym czy ciepłym bo nie wszystkie rudzielce są typami ciepłymi
ważniejsze dla mnie jest to, że masz ciemną cerę- a to w połączeniu z rudością może dać efekt nienaturalny, tandetny, postarzający.
nie wiem czy to Twoja naturalna karnacja czy efekt opalania/podkładu/samoopalacza, ale jeśli nie możesz uzyskać jaśniejszego odcienia skóry to nie polecam rudego koloru.
poza tym musisz wiedzieć że taka farba szybko się wypłukuje, traci intensywność, szybko widać odrosty więc trzeba często poprawiać.
Stary 2009-10-05, 11:18   #319
julianna-p
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marchewkowe pole Pokaż wiadomość
pumo- wedlug mnie nie ma zbyt wielkiego znaczenia czy ktoś jest typem zimnym czy ciepłym bo nie wszystkie rudzielce są typami ciepłymi
ważniejsze dla mnie jest to, że masz ciemną cerę- a to w połączeniu z rudością może dać efekt nienaturalny, tandetny, postarzający.
nie wiem czy to Twoja naturalna karnacja czy efekt opalania/podkładu/samoopalacza, ale jeśli nie możesz uzyskać jaśniejszego odcienia skóry to nie polecam rudego koloru.
poza tym musisz wiedzieć że taka farba szybko się wypłukuje, traci intensywność, szybko widać odrosty więc trzeba często poprawiać.

masz racje , ze nie wszystkie rudzielce sa typem cieplym . ja napisalam , ze musi wiedziec czy nim jest bo wazny jest wybor odcienia rudosci. co do cery masz racje , ze jest wazna , ale mam kolezanke , ktora majac swoje rude wlosy farbuje sie na karmel( taki dosc mocno rudy karmel) i z opalona skora wyglada to naprawde ladnie. to jedna z niewielu osob u ktorych podoba mi sie opalenizna.
no i wiem z wlasnego doswiadczenia jak wazne jest czy kolor jest zimny czy cieply bo jak skorzystalam z zimnej palety to mame odwiedzila sasiadka rozpaczajac nad moja anemia (jakby malo jej bylo , ze wypytywala sie mnie na ulicy )

Stary 2009-10-05, 13:07   #320
marchewkowe pole
Zakorzenienie

GG do marchewkowe pole

to zależy od opalenizny. bo jak jest delikatna to spoko ale puma na tych zdjeciach co dała ma dość ciemną buźkę, wydaje mi się że za ciemną do rudych włosów.

mi się na przykład w ogóle nie podoba taki efekt, jak w ogóle wszystko co nie występuje
w naturze :
Stary 2009-10-05, 18:11   #321
julianna-p
Wtajemniczenie

kurcze az mnie korci zeby dodac zdjecia omawianej kolezanki , ale bym sie obawiala o wlasna zycie potem w kazdym razie ten efekt jest bardziej subtelny hmm ma w nim cos niesamowitego

z pewnoscia masz racje polaczenia z natury sa piekne. chociaz mow co chcesz marchewkowe pole sa kobiety o tak niespotykanych polaczeniach , tak czasem dziwnych i jednoczesnie takich pieknych i jak dla mnie one tez sa piekne , chociaz nie zawsze w pelni naturalne (czy oglnie mozliwe w naturze)
jak znajde czas i sie naucze dodawac zdjecia dodam fotke modelki pasujacej do opisu powyzej

Stary 2009-10-07, 09:38   #322
heroine00
Przyczajenie

ja mam rude włosy wpadające w brąz (w zimie mam prawie brązowe) i KOCHAM moje włosy nie czuję się ani gorsza ani brzydka, moje włosy są wyjątkowe i niepowtarzalne a ludzie mogą sobie mówic co chcą nieraz sie nasłuchałam ze jakie te rude włosy są brzydkie albo dziewczynki się szczypały na mój widok.. a ja mam to gdzieś bo wiem że rudy to charakter a nie kolor i chcę byc jeszcze bardziej ruda pozdrawiam Rudzielce ;*;*
heroine00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-12, 20:46   #323
la songerie
Rozeznanie

Fajnie, ze tak myslisz. Szkoda, ze mamy tak ubogie to nasze spoleczenstwo, ale to chyba jednak zjawisko miedzynarodowe, bo rozmawialam ostatnio ze znajoma z Holandii i potwierdzila, ze tam rowniez osoby rude maja ciezkie zycie... Bylam zdziwiona, bo przeciez wiadomo, ze to Holandia wlasnie jest inicjatorem Dnia Rudych.

A tak z innej beczki to bylam calkiem niedawno w drogerii i przyznam, ze zachwycilam sie kolorowka Lancome, a szczegolnie pieknymi blyszczykami. Uwazam ich kolory za absolutnie cudne - prawie kazdy nam pasuje dziewczyny! Cena zniecheca, ale jesli ktos nie ma lepszego pomyslu na wydanie kasy to polecam!!! Revlon zmienil opakowania trwalych blyszczykow (czy jak kto woli szminek w plynie), testowalam i niescieralne jak i poprzednie - cud miod i orzeszki!!! Jest taka jedna jasna czerwien wpadajaca ni to w roz ni w koral...extra! Chyba sie zaopatrze!
Mierzi mnie tez spytac was jakich mascar uzywacie - kolorow, firm, co z efektem. Ja odkrylam, ze jesli juz polubimy sie z jakas mascara to wlasnie ja wycofuja. Poza tym bardzo lubie siebie w typowej brazowej (nie ciemno-brazowej) mascarze a o taka bardzo tu trudno. Wlasciwie jest ich troche ale formula 'wszystkorobiaca' zawsze jest w jedynie czarnym kolorze co mnie do szalu doprowadza. Ostatnio zakupilam na e-bay'u mascare Lash Blast Cover Girl. Ksztalt szczoteczki przypomina mi ukochany Avonowski Super Shock (mialam Fall Plum - cudny baklazanowy kolor) i ogolnie chwale sobie. Mozna rzesy czesac i czesac przez 10 minut nakladajac niezliczone pogrubiajace warstwy jesli ktos ma cierpliwosc... Ja nie mam... Nie skleja i wogole polecam, tyle ze nie wydluza jakos, a szkoda...

A jak tam u was z cieniami? Macie jakies ulubione kolory godne polecenia?

Edytowane przez la songerie
Czas edycji: 2009-10-12 o 20:51
Stary 2009-10-12, 21:50   #324
marchewkowe pole
Zakorzenienie

GG do marchewkowe pole

Ja w tej chwili mam Black Mania Essence. Używam tylko czarnych mascar. W każdej innej wyglądam jakbym oczu nie miała z natury mam dosyć długie i podwinięte rzęsy więc tylko koloru potrzebuję (a henna mi nie łapie w ogóle, domowa, a do kosmetyczki nie pójdę bo nosze soczewki i jeszcze mi cośtam do oka właduje :P )
Co do cieni to ja aktualnie używam:
Z EDM:
Late checkout
Shady Violets
Cypress
Floating Feathers
Anna Karenina
54 Marron Glace Bourjois Vintage (brąz)
Inglot Integra trójka zieleni
Paletka z Marimekko for Avon (szarość,zieleń,róż)
Szminek i błyszczyków to rzadko(lubię swój naturalny kolor ust), raczej pomadki ochronne, w tej chwili używam z błyszczyków Essence Rock Chic(bardzo naturalny czerwony kolor), Bell Milky Shake 06 (cielisty), Rosebud Mocha Rose, pomadkę Alterra, pomadkę Lavery w kolorze różowym.
Stary 2009-10-13, 17:43   #325
julianna-p
Wtajemniczenie

hmmm no to czas na czesc moich zapasow , czesc bo wiekszosci niestety nie mam czasu albo nastroju zeby uzywac
maskara niezmiennie kocham 2000 calorie , odkrycie ostanich miesiecy to false lash effect -mf , mysle zeby je zastasowac razem , jesli chce podkreslic rudosc na koncowki po uzyciu falsa daje takie rude cudenko z sephory , tusz nr 02 do brwi i rzes ( uwielbiam go mam zwykle problemowe brwi a dzieki niemu sa ladnie ulozone i maja sliczny polysk). nie znalazlam dobrze pogrubiajacej brazowej mascary a na tym mi zalezy.
usta - carmex jako odzywka , blyszczykow mam mnostwo i uzywam raz na rok lubie blyszczyki z sally hansen , maybelline (powiekszajace usta ) niestety nie widze nr ale to taki dziwny roz , trwale pomadko-blyszczyki z ww firmy 730 golden toffe , watershine nr 10 , golden rose 99 i 90. lubie tez pomadki z serii loreala dla gwiazd zwlaszcza te hinduskiej aktorki a. rai - rewelacyjnie lubia moja ciepla skore
nie umiem znalesc sobie rozu , ale na pierwszym miejscu mojej zakupowej listy jest obecnie blyszczyk loreala przeslany przez la songerie

Stary 2009-10-17, 09:34   #326
loss_lauri
Zakorzenienie

Cytat:
Fajnie, ze tak myslisz. Szkoda, ze mamy tak ubogie to nasze spoleczenstwo, ale to chyba jednak zjawisko miedzynarodowe, bo rozmawialam ostatnio ze znajoma z Holandii i potwierdzila, ze tam rowniez osoby rude maja ciezkie zycie... Bylam zdziwiona, bo przeciez wiadomo, ze to Holandia wlasnie jest inicjatorem Dnia Rudych.

A tak z innej beczki to bylam calkiem niedawno w drogerii i przyznam, ze zachwycilam sie kolorowka Lancome, a szczegolnie pieknymi blyszczykami. Uwazam ich kolory za absolutnie cudne - prawie kazdy nam pasuje dziewczyny! Cena zniecheca, ale jesli ktos nie ma lepszego pomyslu na wydanie kasy to polecam!!! Revlon zmienil opakowania trwalych blyszczykow (czy jak kto woli szminek w plynie), testowalam i niescieralne jak i poprzednie - cud miod i orzeszki!!! Jest taka jedna jasna czerwien wpadajaca ni to w roz ni w koral...extra! Chyba sie zaopatrze!
Mierzi mnie tez spytac was jakich mascar uzywacie - kolorow, firm, co z efektem. Ja odkrylam, ze jesli juz polubimy sie z jakas mascara to wlasnie ja wycofuja. Poza tym bardzo lubie siebie w typowej brazowej (nie ciemno-brazowej) mascarze a o taka bardzo tu trudno. Wlasciwie jest ich troche ale formula 'wszystkorobiaca' zawsze jest w jedynie czarnym kolorze co mnie do szalu doprowadza. Ostatnio zakupilam na e-bay'u mascare Lash Blast Cover Girl. Ksztalt szczoteczki przypomina mi ukochany Avonowski Super Shock (mialam Fall Plum - cudny baklazanowy kolor) i ogolnie chwale sobie. Mozna rzesy czesac i czesac przez 10 minut nakladajac niezliczone pogrubiajace warstwy jesli ktos ma cierpliwosc... Ja nie mam... Nie skleja i wogole polecam, tyle ze nie wydluza jakos, a szkoda...

A jak tam u was z cieniami? Macie jakies ulubione kolory godne polecenia?
obecnie używam tuszu Respectissime La Roche Posay - taki typowy brąz; niestety jest to jedyna maskara, która nie podrażnia mi oczu
pamietam też, że kiedyś dostałam tusz z oriflamu w kolorze starego złota; efekt na rzęsach - piękny, łagodny dla oczu.
Stary 2009-10-30, 20:39   #327
Monolaa
Przyczajenie

Witam wszystkie rude Panie

Problem z kolorem włosów pojawił się chyba w podstawówce i na początku gimnazjum. Dzieciaki ciągnęły mnie za warkocze i nieraz złośliwie się do mnie uśmiechały. Kiedyś nawet jak weszłam po coś do jakiejś klasy, ktoś z końca krzyknął "Kto tu wiewiórkę wpuścił?"Miałam ochotę odpowiedzieć "Na moją twarz można bez obrzydzenia spojrzeć" (tamte słowa wypowiedział niezbyt urodziwy chłopak), ale powstrzymałam się, bo do sali weszła nauczycielka ^^
Do tego tak się składa, że urodziny mam 31 października (aaa to już jutro! Żałuję tylko, że nie mogę urządzić Super Słit 16 i zażyczyć sobie czerwonego lambordżini ), a więc znak zodiaku Skorpion. Złośliwość jest wpisana w moją naturę
W późniejszych klasach gimnazjum byłam traktowana normalnie, bo wszyscy mnie znali i nie patrzyli na kolor.
Dopiero w 3 klasie założyłam Deviantarta i oniemiałam. Ile ja się tam komplementów na temat moich włosów nasłuchałam. Strasznie mnie to zbudowało. Zapuszczam włosy (mam tak do łopatek teraz), pomagam moim lokom i mam bardzo dużo pewności siebie. Wiem że jestem ładna i jakoś zdanie innych mnie nie interesuje. Zawdzięczam to właśnie moim włosom - na krytykę uodporniłam się wcześniej.
Przeczytałam kilka postów i wydawało mi się, że każda Ruda przeżywała takie historie jak ja. I zawsze kończyły się happyendem. Jednak sporo z Was ma kompleksy...
Włosy do góry, uśmiech na usta, wypiąć biust i do przodu
Mamy dużo lepiej niż blondyny i brunetki. Bądźmy postrzegane jako pewne siebie bestie ^^
Monolaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-31, 11:34   #328
marchewkowe pole
Zakorzenienie

GG do marchewkowe pole

pokaż tego devianta ja tam zawsze siedzę i rudzielce wyszukuję
Stary 2009-11-01, 10:07   #329
Monolaa
Przyczajenie

http://alexis-black.deviantart.com/
Ale obecnie jest w zawieszeniu...
Monolaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-01, 21:17   #330
julianna-p
Wtajemniczenie

hej Rudowłose tak sobie właśnie myśle nad garderobą jesienno , zimową i naszła mnie pewna refleksja - czy Wy też tak lubicie dodatki w odcieniach rudości?? bo ja ostatnio usłyszałam i niestety (lub stety ale musze to potwierdzic) , że kolejny sezon z rzędu często noszę torbę z rudej skóry. staram sie jej nie łączyć z takimi kozakami , ale jednak tak jakoś to mój naczestszy wybor rano
po kilku latach szukania najrozniejszych kolorow powoli odrastają mi wlosy i patrze na swoj styl i wiecie co?? calkiem nieswiadomie mam niemal w pelni jesienna garderobe
i niby znowu kusza mnie zmiany a jednak jak sobie przypomne smiertelna bladosc w zlym guscie (typ martwa gotka z wody) albo dodawanie sobie 20 lat to zaczynam sie cieszyc rudoscia na nowo.
co do refleksji nad ciuchami - nie uwazacie , ze moda z tego sezonu jest dla nas stworzona?? chocby te luzne miekkie swetry w kolorach sliwki w polaczeniu z gorsetami , futerka , dluuugie rekawiczki ( no dobra te rzeczy sa kilka sezonow ) i te welniane sukienki z h&m

ale jesli ktoras Rudowlosa chce sie podzielic typem - szala na ten sezon- czekam bo to jedyne z czym mam problem( jak zawsze zreszta)

ogolnie tez ostatnio pojawilo sie sporo postow o makijazu , moze wiec skoro make up byl omowimy teraz nasze typy ciuchowo - obuwnicze ?? ja z wielka checia poznam blizej styl Rudowlosych wizanek

jestesmy wyjatkowe jednak- taka luzna refleksja w niedzielny jesienny wieczorek

Czas edycji: 2009-11-01 o 21:22 Powód: niedokonczony post
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości