|
|
#301 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Szkło Weneckie-zakupy Zagranicą :)
Cytat:
ja też od 5 zł nie zubożeję ![]() Zapłacę co do złotóweczki, bo warte są tego te szkiełka ![]() A jak i Ty i Zuza i Zirrel w jednym miejscu jesteście i razem będziecie słały to SUPER wiesz jak to jest jak się czeka na paczki cały czas w oknie czy jedzie listonosz ![]() Potweirdzam, jesteś WIELKA Dzięki
|
|
|
|
|
|
#302 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja wina, ze nie zauwazyłam, ze dwa koraliki masz w dalszych paczuszkach... Więc wzięłam to w całości na siebie ![]() A z dziewczynami się umówię, ze albo do Zgierza do nich podjadę, albo się gdzieś na mieście spotkamy, zeby to porozdzielać i słać w Polskę razem Zuza i Zirrel się znają jesli mi się dobrze zdaje, więc chyba z komunikacją werbalną nie bedziemy miały problemów ![]() Ja nawet jak na maila czekam to się niecieprliwię, a co dopiero na paczuszki z takimi cudeńkami ![]() Ale dziewczyny sprawdzajcie czy jeszcze gdzieś nie ma błędów! |
|
|
|
|
|
#303 |
|
Wtajemniczenie
|
Tsu
|
|
|
|
|
#304 |
|
Zakorzenienie
|
Trochę nie miałam czasu śledzić tego wątku przez ostatnie dni i troszkę się zamotałam...
Moje zamówienie jest aktualne, jakby co, i chciałabym, żeby było słane razem z Zuwiolką (może być do zuwiolki)..., będzie taniej i szybciej, nie?
|
|
#305 |
|
Raczkowanie
|
Tsu jesteś kochana
|
|
|
|
|
#306 |
|
Wtajemniczenie
|
Kagan, na razie jeszcze nie wliczałam żadnych kosztów przesyłki w Polsce od Nas do Was - to będe ustalać indywidualnie z każdą z Was (ubezpieczenie, czy czekacie aż wszystkie koraliki będa, czy słac partiami, itp.).
Rose, nie nie bedzie taniej - bo musiałybyście płącić cło... I niestety, ale większosć Twoich koralików to aukcje grupowe (indywidualne sa tylko 2) - więc i tak trzeba rozdzielić je od pozostałych... Ale szybka wysyłka będzie Obiecuję jak bum-cyk-cyk.Ed: Aaa! To jak chcecie, to moge Wasze wspólne koraliki przesłac Wam obu teraz dopiero załapałam, ze to o to chodzi Jasne, ze tak zrobimy |
|
|
|
|
#307 |
|
Zakorzenienie
|
Noo, o to mi chodziło, oczywiście, jeśli Wiola sie zgadza
potem bym wpadła do niej do pracy i odebrała...Jejku, już się nie mogę doczekać ![]() A, no i wszelkie dane, kiedy i ile mam zapłacić (z przesyłkami zza granicy i w kraju) poproszę na priva
|
|
#308 |
|
Wtajemniczenie
|
Tsu ja, jak uda się już wszystko zamówić , to cierpliwie poczekam
. No, prawie cierpliwie. W każdym razie, jak już będziesz wiedziała dokładnie jak wszystko wyjdzie cenowo ( bo moje 2 aukcje nadal nie są pewne ) i policzysz swoje koszty to tylko szepnij słówko, a pieniążki do Ciebie polecą na konto.
|
|
|
|
|
#309 |
|
Rozeznanie
|
Oczywiście jak najbardziej poposimy o przesyłkę koralików dla Rose i dla mnie w jednej paczce. Mamy ze sobą kontakt i bedzie to najlepsze rozwiązanie
|
|
|
|
|
#310 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Moja przesylkas moze isc ostatnia... Mi i tak nie zalezy na szybkiej wysylce... Oby tylko doszla przed samymi Swietami. |
|
|
|
|
#311 |
|
Zadomowienie
|
Co chodzi o przesylke... to prosze o polecony... Na priwie podam dokladne namiary
Prosze o nr kontato przesle pieniadze... jeszzce dzisiaj. |
|
|
|
|
#312 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, szczegóły dotyczące płatności podam w przyszłym tygoniu. napisze każdej na PW kwotę i moje dane potrzebne do przelewu
|
|
|
|
|
#313 |
|
Zakorzenienie
|
Prawie nie zaglądałam na biżuteryjny ostatnio, nawet nie miałam pojęcia, że akcja już się dalej rozwija! Tsu, jesteś miszczu![]() Jeszcze jedno pytanie: koszty przesyłki dzielimy proporcjonalnie w aukcjach? |
|
|
|
|
#314 |
|
Wtajemniczenie
|
Peggy, już Ci wyjaśniam jak liczyłam (mam nadzieję, że dość jasno to zrobię
):każdy jeden zestaw koralików 13-17 - kosztuje $5 za przesyłkę. za każde dwa kolejne tego typu zestawy - $3,5. Dlatego łaczne koszty za 3 zestawy takie wynoszą $8,5. Zaś jeśli chodzi o zestawy z pojedynczymi koralikami (6) - to pierwszy zestaw kosztuje $5, a następne 5 są za $3,5. Teraz musisz zerknąc w tabelki z przesyłkami (partiami przesyłek) -> podzieliłam te koszty przesyłki tak, żeby przesyłka wychodziła zawsze około $13,5 i dzieliłam te koszty tak, żeby na każdy zestaw wychodziło po tyle samo - (proporcjonalnie do ilosci koralików - tzn. że osoby, które biorą większe zestawy trochę więcej płacą ) - choć przy pierwszej partii to nie jest takie oczywiste ![]() Mam nadzieję, ze coś wytłumaczyłam Jak nie, to jeszcze około 4 będe na wizażu to coś dopisze ![]() Dobranoc! |
|
|
|
|
#315 |
|
Zakorzenienie
|
No średnio się w tym łapę, ale przeczytam jeszcze z trzy razy to może pomoże
. Ale na pewno aż tak tragicznie nie zeżrą nas te koszty, nie?
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#316 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam drogie Panie
![]() Dobra wiadomosć: Kartę już mam, zaraz ją aktywuję, czekam na pewien kod konieczny do robienia zakupów... I jak dobrze pójdzie, to w weekend wszystko (znaczy pierwszą partię paczek) kupię Czy chcecie, zebym już Wam podała namiary na moje konto, czy podać je Wam jak dotanę "rachunek" wpłaty i ustalę poszczególne rozliczenie dla każdej? Mnie jest wszystko jedno ![]() Peggy, to jeszcze raz: 1. za przesyłkę 1 zestawu koralików płaci się $5 2. jeżeli zamawiamy więcej niż jeden taki zestaw to płacimy $3,5 za odpowiednio: a) za pięć zestawów z 6 takimi samymi koralikami ("single beads") b) za dwa zestawy z 13/15/17 róznymi koralikami ("beads sets") c) za dwa zestawy 20 takich samych koralików ze szkła weneckiego ("foil lentil") 3. każda paczka przesyłana do Polski nie może być większa niż $60, żebyśmy nie płaciły cła - według tego kryterium są ustalane "składy" poszczególnych paczek 4. przykład ustalania jedej paczki i liczenia kosztów przesyłki: jeżeli jest 6 zestawów "single beads" (razem: $23,64) to koszty przesyłki wynoszą $8,5. Łączne koszta wynoszą: $32,14 - zatem możemy "dodać" do takiej paczki jeden zestaw "beads set" za $9,99, a koszty jego przesyłki wynoszą: 5$. Łącznie ta paczka będzie wynosić $47,13. Więcej zestawów nie mozemy dodać, bo inaczej jest zagrożenie, że będziemy płacić cło. Teraz tak: za same zestawy (bez kosztów przesyłki) będziemy płaciły $33,63, zaś za same koszty przesyłki - $13,5. Jest 7 zestawów z koralikami, w tej paczce, dzielę więc 13,5 na 7 i wychodzi mi 1,928... (z kawałkiem...). Ale da się tak podzielić te koszty, żeby za branie zestawu z większa ilością koralików (tego za $9,99), te koszty były chociaż minimalnie wyższe. Dlatego: za jeden zestaw "single beads" koszty przesyłki wynoszą $1,92 (1,92 * 6 = 11,52), a za jeden zestaw "beads set" - $1,98 (11,52 + 1,98 = 13,5). 5. żeby ustalić, ile kto ma zapłacić za koszty przesyłki (i dlaczego tak dużo ), sumuję cenę zestawu i kosztów przesyłki (np: 3,94 + 1,92 = 5,86), a następnie dzielę ją przez ilość koralików w zestawie (na naszym przykładzie: 5,86 / 6 = 0,97(6) ~ w zaokragleniu: 0,98). W ten sposób ustalam cenę jednego koralika w zestawie (bardzo przydatne przy grupowych ).6. jesli chodzi o przesyłkę od Nas, do Was, w Polsce, to będzie to ustalane z każdą dziewczyną indywidualnie albo przez gg albo przez PW. Mam nadzieję, że teraz wszystko jasne ![]() WAŻNE!!! Dziewczyny, zdecydujcie się, co z wolnymi aukcjami...! |
|
|
|
|
#317 |
|
Wtajemniczenie
|
Tsu, ja myslę ( czasami mi się zdarza
), że nr Twojego konta, to dopiero jak już będziesz miała rachunek i wiadomo jakie będą koszty z przesyłką na terenie kraju. Chyba, że chcesz kasę wcześniej. Ty decyduj. A co do rozliczenia, to dla mnie to jest czarna magia. Wierzę, że zrobisz to najlepiej jak będziesz umiała.2. Jeżeli chodzi o moje dwie aukcje grupowe, na które nie ma chętnych, to ja z nich rezygnuję. |
|
|
|
|
#318 |
|
Zakorzenienie
|
Teraz to już nie sposób nie zrozumieć
. Dzięki Tsu |
|
|
|
|
#319 |
|
Wtajemniczenie
|
UWAGA!!
![]() Brakuje "niektórych" aukcji: Grupowe: 17 Handmade Lampwork Beads #1493 (Kagan, Laura, Zuwiolka) 17 Handmade Lampwork Beads - Blue #1467 (Rosemary, Zuwiolka) 6 Handmade Lampwork Beads D#1514 (Gagatka, Kagan, Peggy) 6 Handmade Lampwork Beads D#1523 (Gagatka, Peggy) Laura: 6 Handmade Lampwork Beads D#1523 17 Handmade Lampwork Beads #1493 Zirrel: 6 Handmade Lampwork Beads D#1487 13 Handmade Lampwork Beads #1762 Z grupowymi raczej juz się niewiele da zrobić, ale jeżeli Ty, Lauro, albo Ty, Zirrel byście chiały jakieś aukcje w zamian, to czekam... |
|
|
|
|
#320 |
|
Raczkowanie
|
Tsu to ja bym chciała za tamte 2 akcje te:
http://cgi.ebay.co.uk/17-Handmade-La...QQcmdZViewItem http://cgi.ebay.co.uk/6-Handmade-Lam...QQcmdZViewItem |
|
|
|
|
#321 |
|
Raczkowanie
|
Tsu, ja już nie pamiętam jakie to były :/
Jeżeli się jeszcze jakimś cudem pojawią to poproszę tamte, a jeżeli nie to w zamian: http://cgi.ebay.co.uk/13-Handmade-La...QQcmdZViewItem http://cgi.ebay.co.uk/6-Handmade-Lam...QQcmdZViewItem |
|
|
|
|
#322 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze, szkoda
|
|
|
|
|
#323 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam głupie pytanie... Czy ktoś chce jeszcze wziąć jakąś aukcję za $9,99?
|
|
|
|
|
#324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#325 |
|
Zakorzenienie
|
Jak tam sprawy?
Trzeba by powoli kupować, jeśli chcemy, żeby przed świętami doszły
|
|
#326 |
|
Wtajemniczenie
|
Rose, ja czekam na przesłanie mi kodu CVV2 (powinien być jutro...) i jak tylko kupię, to Wam dam znać
![]() Za każdym razem, jak dostanę potwierdzenie, że partia paczek została wysłana, to kupię następną - żeby zaoszczędzić jak najwięcej czasu. (i ja sobie wzięłam jeszcze jedną paczuszkę za 9,99 - żeby koszty wysyłki były niższe )
|
|
|
|
|
#327 |
|
Wtajemniczenie
|
No to wygląda na to, że dziś albo jutro kupię pierwszą partię paczek
![]() Ed: Wiecie, że niektóre rzeczy staniały? ![]() Ed2: AUKCJE Z PIERWSZEJ PARTII ZAKUPIONE!!
Edytowane przez Tsu Czas edycji: 2007-11-30 o 17:26 |
|
|
|
|
#328 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#329 |
|
Zakorzenienie
|
Ale super! Już się nie mogę doczekać
proszę na priva sumę, jaką mam wpłacić
|
|
#330 |
|
Wtajemniczenie
|
Czekam na podsumowanie, jak tylko je dostanę, to napiszę Wam na priva
Zuwiolko, Rosemary, do Was pierwszych pójda koraliki. Rose, pozwolisz, że wyślę wszystko na adres Zuwiolki? ![]() A staniały zestawy z 13 koralikami - z $9,99 na $5,99 Najlepiej na tym wyszła Zirrel, bo ona mnóswto takich pozamawiała
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biżuteria
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:37.

Od 5 zł jeszcze nie zubożałam
razem z Zirrel i Zuzą będe rozdzielać koraliki i prześlę je od razu jak tylko je dostaniemy w swoje łapki. Zaraz przeedytuję tabelkę z Partią pierwszą dla Zirrel i z Twoim podsumowaniem. A co do terminu... To mam nadzieję, że przed świętami 

Moja wina, ze nie zauwazyłam, ze dwa koraliki masz w dalszych paczuszkach... Więc wzięłam to w całości na siebie 

Prawie nie zaglądałam na biżuteryjny ostatnio, nawet nie miałam pojęcia, że akcja już się dalej rozwija! Tsu, jesteś miszczu