![]() |
#301 |
Konto usunięte
|
Dot.: Perfekcyjna Pani Domu - TVN STYLE
Uwielbiam ją!
Troche przesadza (np zawieszki na pojedyńcze skarpety ![]() ![]() Jest taka charyzmatycza. Aż mi sie sprzątać zachciało. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#302 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Najlepiej wyrzucić i kupić nową ze stali nierdzewnej, ja tak zrobiłam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#303 |
Raczkowanie
|
"Perfekcyjna pani domu" to jeden z moich najulubieńszych programów na TVN Style.
W zależności od nastroju, raz mnie motywuje a czasem, gdy kompletnie nie mam ochoty na sprzątanie rozgrzesza mnie, bo przecież u mnie w domu nie jest jeszcze tak źle ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#304 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez sie na niego czailam, ale wyglada w srodku nedznie. Spodziewalam sie czegos wiecej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#305 |
Rozeznanie
|
Jeden z fajniejszych programów. Po każdym odcinku mam ochotę wziąć się do roboty:p na szczęście mam w miarę uporządkowane mieszkanie, więc długo nie sprzątam.
![]() |
#306 |
Zakorzenienie
|
Ja też bardzo lubię Perfekcyjną panią domu, nie tylko dlatego, że program jest ciekawy, ale mnie bardzo przyciągają przed telewizor te angielskie szeregowe domy. Uwielbiam je, a w programie widzę je dosyć często.
I spodobały mi się jej niektóre porady, na które sama bym nie wpadła. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#307 |
Wtajemniczenie
|
bardzo lubię ten program, jak tylko mam okazję to oglądam, w ogóle jestem fanką wszelkich programów o sprzataniu (chyba dlatego że jestem pedantką) lubię widzieć zmiany, te zestawienia przed i po, lubię oglądać tymbardziej że mam rodzinę bałaganiarzy i niestety wszelkie moje próby naprawienia potwornego bałaganu spełzają na niczym, w końcyu ja jedna na 3 bałaganiarzy.. ale jak pójdę na swoje to na 100% moje mieszkanko bedzie perfekcyjne
![]() nie mogę jednak nie przyznać racji co do tego, że niektóre rady Anthea są głupie i wręcz absurdalne.. np. -związywanie włosów majtkami ![]() -"w każdym domu powienien być magnes" - no już bez przesady wsówki da się normalnie pozbierać.. - pudełko po jajkach ma służyć jako przegródka na spinki- co to, to nie NIGDY!! przecież na tym kartoniku jest pełno zarazków i bakterii brr.. jak to niby wyczyścić żeby można używać bezpiecznie.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#308 |
Zakorzenienie
|
ashiva, też mnie rozwaliła totalnie rada, żeby włosy majtkami związywac, jak się zapomni gumki do włosów w łazience...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#309 |
Zakorzenienie
|
Melduje sie kolejna fanka PPD
![]() Oglądam program, bo lubie sobie poprawić humor, że niekórzy mają większy bałagn ode mnie ![]() A tak na prawdę to jest tak, ze cały dom jest w większości posprzatany, a w moim pokoju.. normalnie szok. Balagan że szkoda gadać.. Np W sobote posprzatam - w niedziele rano juz nie widac że było sprzatane.. :/ Jedna ze "złotych rad Anthei" bardzo przypadła mi do gustu - skladanie koszul z zeszytem w twardej oprawie ![]() ![]() I zamykanie klapy sedesu przed spłukaniem. Od niej dowiedziałam ze woda z niezamknietej muszli potrafi "wyskoczyć" na 5 metrów....
![]() |
#310 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#311 |
Raczkowanie
|
Czesto ogladam ten program, bo ogolnie czesto mam puszczona stacje TVN Style. Program dosc dobry, ale glownie pod tym wzgledem ze oglada sie go z niedowierzaniem jak to ludzie potrafia fajnie balaganic w swoich domach
![]() ![]() ![]() ![]() Moze was to zdziwi ale postanowilam kupic ta jej ksiazke (a niech ma, w koncu to jej praca i to jej przynosi kase).... zdziwilam sie troche kiedy znalazlam ta ksiazke na pierwszej polce "Top 10" w Empiku (? ;> ?). Maz sie troche zdziwil, ale ja lubie roznego rodzaju poradniki. Jedyne co podoba mi sie w programie Pani T, to niektore jej "porady" ulatwiajace sprzatanie. Ksiazka pewnie przyjdzie lada dzien do mnie i zobaczymy co jest tam takiego ciekawego, ze publikacja jest najchetniej kupowana ksiazka (mam tylko nadzieje, ze nie jej super ekstra rozowa okladka) ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#312 | |
ćwir ćwir
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#313 |
Raczkowanie
|
Wiesz.... to az przykro o tym czytac.... bardzo wspolczuje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#314 |
Raczkowanie
|
Bardzo lubię ten program! Podobają mi się rady Perfekcyjnej Pani Domu. Niektore z nich to przesada, ale większość można wykorzystać.
Niestety teraz nie nadają go często! Ja nauczyłam się w ten sposób składać t-shirty - na serio duże ułatwienie! Może pamiętacie jakieś rady? Warto byłoby je odnotować! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#315 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dowiedziałam się że Anthea z zawodu jest dziennikarką... nie przypuszczałam, nie jest z zawodu "domestic goddess"? ![]()
![]() |
![]() |
#316 |
... choć nie Westwood
|
A mi brat na urodziny sprawił książkę Anthei
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#317 |
Zadomowienie
|
halo halo
![]() Chyba juz do Was poprzychodzily ksiazki PPD, prawda?? I jak je oceniacie? Warto kupic?? bo ja sie zastanawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#318 | |
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#319 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#320 |
Nie depcze krokusów
|
ashiva - też znam taką, ale twierdziła, że gdy znajdzie chłopaka, to posprząta. Znalazła, posprzątała.
![]() |
![]() |
#321 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#322 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Witam Wszystkich.. Kiedyś pewna kobieta, która pracuje na Wyspach jako tłumacz mi opowiadała, ze Jej mąż robi tam remonty i ludzie mają taki bałagan w domach, że nawet Jego jako chłopa odrzuca..Także pewnie te bałagany są prawdziwe. Na innym programie babskim leci "Porządek musi być".. tam to dopiero są koszmary.. łącznie z robalami.. Fuj, fuj fuj..
![]() |
![]() |
#323 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#324 |
Nie depcze krokusów
|
Masakra
![]() Nie dziwi mnie, że Anthea nie jest z zawodu gospodynią domową i nie sprząta całymi dniami. Jej rady pozwalają zaoszczędzić czas. Nie od dziś wiadomo, że regularna praca przynosi większe efekty niż posprzątanie całego domu raz do roku. I sumarycznie zajmuje to mniej czasu.
![]() |
![]() |
#325 |
Raczkowanie
|
ja tez tak uwazam wole od razu umyc ten jeden talerz niz potem zeskrobywać z niego wyschnięty makaron
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#326 |
Wtajemniczenie
|
sub
![]() |
#327 |
Zakorzenienie
|
ja tam lubię obejrzec sobie Antiję, ciekawe sa jej porady , jednak moim zdaniem troche za bardzo pzresadza .Toż to trzeba chyba cały czas ze szmatką latać i wycierać kurze zeby nie było wiem po sobie przetre kurze pościele łóżko i na telewizorze zaraz osiada
![]() często pokazują jak Antija ma poukąłdane w jednej wieeelkiej szafie dwa swetry równiusienko , sobie może pozwolić mieszkajać w takim "pałacyku"prawie że .. ja gdybym miałą tak ułożyć wszystkie swoje ubrania to całe mieszkanie byoby chyba za małe :P MAlla dokłdanie przyłączam się do opinii ze regularne sprzątanie i systematcyznosć wychodzi nam na dobre ![]() porządek musi być , ale nie muzeumw domu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#328 |
Nie depcze krokusów
|
Dzisiaj TŻ mnie pogonił do sprzątania, bo opuściłam 2 kolejki i on sprzątał, trochę mi się głupio zrobiło, że taki leń ze mnie
![]() Również marzę o dużym domu z dużą powierzchnią, chociażby o większym mieszkaniu, nie takiej małej klitce typu 2 pokoje = 36 m kw, jakie teraz budują w miastach :/
Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. Edytowane przez Malla Czas edycji: 2008-11-22 o 17:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#329 |
Rozeznanie
|
Oglądałam ten program swego czasu i bardzo go lubiłam bo mnie motywował.
![]() ![]() A powiem wam że w Anglii bałaganią nawet lepiej niż ja ![]() ![]() ![]() Może i ja nie jestem perfekcyjna ale w takim stanie nie pokazała bym ani Się ani mieszkanka ludzią z zewnątrz ![]()
![]() |
#330 |
Przyczajenie
|
Uwielbiam ten program. Mam 29 lat, od jakiegoś czasu spełniam się jako żona i pani domu. Anthea jest niesamowita. Niemal każdego dnia korzystam z jej porad
![]() ![]() Znalazłam ostatnio nawet portal z jej niektórymi poradami: http://poradypanidomu.pl
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:36.