Perfekcyjna Pani Domu - TVN STYLE - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-08-23, 20:08   #301
201801220933
Konto usunięte

Dot.: Perfekcyjna Pani Domu - TVN STYLE

Uwielbiam ją!

Troche przesadza (np zawieszki na pojedyńcze skarpety), ale tak chyba trzeba bo zawsze do odbiorców dociera jakieś 50% informacji, więc musi być ich większe stężenie zeby więcej dotarło!

Jest taka charyzmatycza.

Aż mi sie sprzątać zachciało.
201801220933 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-24, 07:38   #302
bardotka_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marta_so Pokaż wiadomość
Witam Dziewczyny, ja również uwielbiam oglądać Perfekcyjną Panią Domu
Mam do Was pytanie - czy jest sposób na doszyszczenie metalowej tarki do warzyw? Nie jest stara, a po kilku użyciach nabrała takiego rdzawego koloru, mimo że oczywiście zawsze po użyciu ją myję.

Najlepiej wyrzucić i kupić nową ze stali nierdzewnej, ja tak zrobiłam
bardotka_a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-05, 10:14   #303
Kissi
Raczkowanie

"Perfekcyjna pani domu" to jeden z moich najulubieńszych programów na TVN Style.
W zależności od nastroju, raz mnie motywuje a czasem, gdy kompletnie nie mam ochoty na sprzątanie rozgrzesza mnie, bo przecież u mnie w domu nie jest jeszcze tak źle
Kissi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-05, 10:29   #304
Lipglossjunkie
Zakorzenienie

GG do Lipglossjunkie

Cytat:
Napisane przez virtual_reality Pokaż wiadomość
Zernęłam dzis w empiku na ten poradnik... drogawy... 35zł, w sumie wygląda dość skromnie, rysunki, na kartkach mało tekstu, chciałam kupic, ale teraz mam wątpliwosci czy sie opłaca.

Tez sie na niego czailam, ale wyglada w srodku nedznie. Spodziewalam sie czegos wiecej

Lipglossjunkie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-05, 10:32   #305
rain88
Rozeznanie

Jeden z fajniejszych programów. Po każdym odcinku mam ochotę wziąć się do roboty:p na szczęście mam w miarę uporządkowane mieszkanie, więc długo nie sprzątam.

bloguję 11.12.2013 nowy post
rain88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-05, 11:48   #306

Ja też bardzo lubię Perfekcyjną panią domu, nie tylko dlatego, że program jest ciekawy, ale mnie bardzo przyciągają przed telewizor te angielskie szeregowe domy. Uwielbiam je, a w programie widzę je dosyć często.

I spodobały mi się jej niektóre porady, na które sama bym nie wpadła.
ville jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-05, 13:33   #307
ashiva
Wtajemniczenie

bardzo lubię ten program, jak tylko mam okazję to oglądam, w ogóle jestem fanką wszelkich programów o sprzataniu (chyba dlatego że jestem pedantką) lubię widzieć zmiany, te zestawienia przed i po, lubię oglądać tymbardziej że mam rodzinę bałaganiarzy i niestety wszelkie moje próby naprawienia potwornego bałaganu spełzają na niczym, w końcyu ja jedna na 3 bałaganiarzy.. ale jak pójdę na swoje to na 100% moje mieszkanko bedzie perfekcyjne

nie mogę jednak nie przyznać racji co do tego, że niektóre rady Anthea są głupie i wręcz absurdalne.. np.
-związywanie włosów majtkami
-"w każdym domu powienien być magnes" - no już bez przesady wsówki da się normalnie pozbierać..
- pudełko po jajkach ma służyć jako przegródka na spinki- co to, to nie NIGDY!! przecież na tym kartoniku jest pełno zarazków i bakterii brr.. jak to niby wyczyścić żeby można używać bezpiecznie..
ashiva jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-09-05, 14:05   #308
Rybulka
Zakorzenienie

ashiva, też mnie rozwaliła totalnie rada, żeby włosy majtkami związywac, jak się zapomni gumki do włosów w łazience...
Rybulka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-05, 20:42   #309
ankasz
Zakorzenienie

Melduje sie kolejna fanka PPD

Oglądam program, bo lubie sobie poprawić humor, że niekórzy mają większy bałagn ode mnie
A tak na prawdę to jest tak, ze cały dom jest w większości posprzatany, a w moim pokoju.. normalnie szok. Balagan że szkoda gadać..
Np W sobote posprzatam - w niedziele rano juz nie widac że było sprzatane.. :/

Jedna ze "złotych rad Anthei" bardzo przypadła mi do gustu - skladanie koszul z zeszytem w twardej oprawie A4 na duże t-shirty i A5 na mniejsze bluzki

I zamykanie klapy sedesu przed spłukaniem. Od niej dowiedziałam ze woda z niezamknietej muszli potrafi "wyskoczyć" na 5 metrów....

mam orta w poście? daj znać, nie obrażę się
ankasz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-05, 22:41   #310
Rybulka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankasz Pokaż wiadomość
(...)
I zamykanie klapy sedesu przed spłukaniem. Od niej dowiedziałam ze woda z niezamknietej muszli potrafi "wyskoczyć" na 5 metrów....
Mnie w ogóle dobija podniesiona klapa!
Rybulka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-21, 21:01   #311
SuNailsArt
Raczkowanie

GG do SuNailsArt Send a message via Skype™ to SuNailsArt

Czesto ogladam ten program, bo ogolnie czesto mam puszczona stacje TVN Style. Program dosc dobry, ale glownie pod tym wzgledem ze oglada sie go z niedowierzaniem jak to ludzie potrafia fajnie balaganic w swoich domach Pani Anthea Turner jest w niektorych momentach dosc irytujaca.... ogladajac ten program z moim mezem - maz stwierdzil, ze jakby mial taka kobiete w domu jak Pani T. to szybko by sie znalazla na ulicy Nic dziwnego ze Pani T. jest singlem i potrafi poswiecac sie sprzataniu i czystosci do reszty (w sumie - w koncu to jej przynosi mase kasy). Mysle ze jakby byl obok niej wybranek serca to nie potrafie sobie wyobrazic takiego zwiazku, w ktorym kobieta dyktuje facetowi jak ma ukladac swoje skarpetki czy jak dobrze wyczyscic ubikacje.... Jak powiem mojemu mezowi zeby posprzatal lazienke a ja sprzatne w tym czasie kuchnie, zrobi to - ale nie chodze po jego skonczonej pracy z biala rekwiczka i nie sprawdzam czy posprzatal kazdy kat.... no sorki kobietki, ale ktory facet by nie dostal szalu... po prostu dziekuje mu za pomoc (sprzatanie to i tak dla niektorych facetow wielki wyczyn). Druga sprawa: czy rzeczywiscie ktoras z Was mieszka w takim chlewie jak ludzie w tym programie? Nie wierze w to, ze ktos ma taki balagan, ze zrobienie porzadkow zajmuje mu caly tydzien... Ja mam wielkie mieszkanie, ponad 120m2 (mam tez roznego rodzaju futrzaki, typu kroliki dlugowlose i psa), ale sprzatam raz na tydzien i zajmuje mi to gora dwa dni (jezeli oczywiscie sprzatam kazdy kat typu: w szafkach, szafeczkach, poleczkach itd itp)... Mysle ze wystarczy tylko systemtycznie sprzatac i porzadek sam sie utrzyma....
Moze was to zdziwi ale postanowilam kupic ta jej ksiazke (a niech ma, w koncu to jej praca i to jej przynosi kase).... zdziwilam sie troche kiedy znalazlam ta ksiazke na pierwszej polce "Top 10" w Empiku (? ;> ?). Maz sie troche zdziwil, ale ja lubie roznego rodzaju poradniki. Jedyne co podoba mi sie w programie Pani T, to niektore jej "porady" ulatwiajace sprzatanie. Ksiazka pewnie przyjdzie lada dzien do mnie i zobaczymy co jest tam takiego ciekawego, ze publikacja jest najchetniej kupowana ksiazka (mam tylko nadzieje, ze nie jej super ekstra rozowa okladka)
SuNailsArt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-09-21, 21:18   #312
Ćwirka
ćwir ćwir

Cytat:
Napisane przez SuNailsArt Pokaż wiadomość
Czesto ogladam ten program, bo ogolnie czesto mam puszczona stacje TVN Style. Program dosc dobry, ale glownie pod tym wzgledem ze oglada sie go z niedowierzaniem jak to ludzie potrafia fajnie balaganic w swoich domach Pani Anthea Turner jest w niektorych momentach dosc irytujaca.... ogladajac ten program z moim mezem - maz stwierdzil, ze jakby mial taka kobiete w domu jak Pani T. to szybko by sie znalazla na ulicy Nic dziwnego ze Pani T. jest singlem i potrafi poswiecac sie sprzataniu i czystosci do reszty (w sumie - w koncu to jej przynosi mase kasy). Mysle ze jakby byl obok niej wybranek serca to nie potrafie sobie wyobrazic takiego zwiazku, w ktorym kobieta dyktuje facetowi jak ma ukladac swoje skarpetki czy jak dobrze wyczyscic ubikacje.... (...)
Ona nie jest singlem Ma męża i dzieci
Ćwirka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-21, 21:26   #313
SuNailsArt
Raczkowanie

GG do SuNailsArt Send a message via Skype™ to SuNailsArt

Wiesz.... to az przykro o tym czytac.... bardzo wspolczuje.
SuNailsArt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-22, 13:54   #314
LovelyGirl
Raczkowanie

Bardzo lubię ten program! Podobają mi się rady Perfekcyjnej Pani Domu. Niektore z nich to przesada, ale większość można wykorzystać.
Niestety teraz nie nadają go często! Ja nauczyłam się w ten sposób składać t-shirty - na serio duże ułatwienie!

Może pamiętacie jakieś rady? Warto byłoby je odnotować!
LovelyGirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-25, 11:21   #315
Wredonisia
Zadomowienie

GG do Wredonisia

Cytat:
Napisane przez ville Pokaż wiadomość
Ja też bardzo lubię Perfekcyjną panią domu, nie tylko dlatego, że program jest ciekawy, ale mnie bardzo przyciągają przed telewizor te angielskie szeregowe domy. Uwielbiam je, a w programie widzę je dosyć często.

I spodobały mi się jej niektóre porady, na które sama bym nie wpadła.
też tak uważam - piękne domy, XIX wiek, kominki, sztukaterie, okna w wykuszu, kolumienki filarki wszystko takie piękne a ci ludzie nic nie doceniają!! To samo w "Zaklinaczach Wnętrz"

Dowiedziałam się że Anthea z zawodu jest dziennikarką... nie przypuszczałam, nie jest z zawodu "domestic goddess"?
Wredonisia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-25, 16:53   #316
Vivienne
... choć nie Westwood

A mi brat na urodziny sprawił książkę Anthei Tylko, że jeszcze nie doszła, ale lada dzień ma być

Stanisław Lem

Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-18, 17:12   #317
scatty princess
Zadomowienie

halo halo

Chyba juz do Was poprzychodzily ksiazki PPD, prawda??
I jak je oceniacie? Warto kupic??
bo ja sie zastanawiam mialam sie wybrac do empiku obejrzec, ale jakos nie mam jak nigdy...
scatty princess jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-11, 16:57   #318
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Napisane przez "niusia" Pokaż wiadomość
Uwielbiam ją!

Troche przesadza (np zawieszki na pojedyńcze skarpety), ale tak chyba trzeba bo zawsze do odbiorców dociera jakieś 50% informacji, więc musi być ich większe stężenie zeby więcej dotarło!

Jest taka charyzmatycza.

Aż mi sie sprzątać zachciało.
Myślę, że taki jest sens tego show. Konkurs jest zrobiony tylko po to, żeby utrzymać napięcie. Program stricte dokumentalny szybko by znudził widzów. Trafiam na nią przypadkowo, mając parę razy w roku dostęp do kablówki i skacząc po kanałach. Zawsze po obejrzeniu sprzątam Widziałam wiele pięknie urządzonych i wysprzątanych domów z zakurzonymi ramami obrazów czy kotami między żeberkami kaloryferów. Zaskakujące, jak mało ludzi sprząta za łóżkiem i trzyma niepotrzebne graty po szafach (nieprzydatne papiery, ubrania - też jestem poniekąd chomikiem). Ludzie, którzy zgłaszają się do programu - czy oni naprawdę żyją w takim syfie, czy robią go specjalnie na potrzeby programu?
Stary 2008-11-11, 17:31   #319
ashiva
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Myślę, że taki jest sens tego show. Konkurs jest zrobiony tylko po to, żeby utrzymać napięcie. Program stricte dokumentalny szybko by znudził widzów. Trafiam na nią przypadkowo, mając parę razy w roku dostęp do kablówki i skacząc po kanałach. Zawsze po obejrzeniu sprzątam Widziałam wiele pięknie urządzonych i wysprzątanych domów z zakurzonymi ramami obrazów czy kotami między żeberkami kaloryferów. Zaskakujące, jak mało ludzi sprząta za łóżkiem i trzyma niepotrzebne graty po szafach (nieprzydatne papiery, ubrania - też jestem poniekąd chomikiem). Ludzie, którzy zgłaszają się do programu - czy oni naprawdę żyją w takim syfie, czy robią go specjalnie na potrzeby programu?
wydaje mi się, że na taki syf trzeba troche popracować z dnia na dzień taki bałagan się nie zrobi, dlatego moim zdaniem tak po prostu żyją, i wcale mnie nie dziwią takie przypadki.. moja przyjaciółka jest taką bałaganiara jak niektóre z osób zgłaszających sie do programu i jej pokój wygląda niejednokrotnie gorzej od tych ukazanych w show..
Stary 2008-11-11, 22:24   #320
Malla
Nie depcze krokusów

ashiva - też znam taką, ale twierdziła, że gdy znajdzie chłopaka, to posprząta. Znalazła, posprzątała.
Stary 2008-11-11, 22:38   #321
ashiva
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
ashiva - też znam taką, ale twierdziła, że gdy znajdzie chłopaka, to posprząta. Znalazła, posprzątała.
moja się raczej nie zmieni, kiedyś posprzątała, tak przynajmniej twierdziła, ale ja specjalnej różnicy nie stwierdziłam, natomiast ona nie była w stanie niczego znaleźć po tych porządkach nieład artystyczny jest jej drugim ja i inna nie będzie
Stary 2008-11-12, 18:16   #322
yls
Zadomowienie

Lokalizacja: miasto na prawach powiatu w południowej Polsce, na Górnym Śląsku
GG do yls

Cytat:
Napisane przez ashiva Pokaż wiadomość
wydaje mi się, że na taki syf trzeba troche popracować z dnia na dzień taki bałagan się nie zrobi, dlatego moim zdaniem tak po prostu żyją, i wcale mnie nie dziwią takie przypadki.. moja przyjaciółka jest taką bałaganiara jak niektóre z osób zgłaszających sie do programu i jej pokój wygląda niejednokrotnie gorzej od tych ukazanych w show..

Witam Wszystkich..

Kiedyś pewna kobieta, która pracuje na Wyspach jako tłumacz mi opowiadała, ze Jej mąż robi tam remonty i ludzie mają taki bałagan w domach, że nawet Jego jako chłopa odrzuca..Także pewnie te bałagany są prawdziwe. Na innym programie babskim leci "Porządek musi być".. tam to dopiero są koszmary.. łącznie z robalami.. Fuj, fuj fuj..
Stary 2008-11-12, 18:25   #323
ashiva
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez yls Pokaż wiadomość
Witam Wszystkich..

Kiedyś pewna kobieta, która pracuje na Wyspach jako tłumacz mi opowiadała, ze Jej mąż robi tam remonty i ludzie mają taki bałagan w domach, że nawet Jego jako chłopa odrzuca..Także pewnie te bałagany są prawdziwe. Na innym programie babskim leci "Porządek musi być".. tam to dopiero są koszmary.. łącznie z robalami.. Fuj, fuj fuj..
taaa też to oglądam, czasami to jest taki chlew że się rzygać chce, ale to już naprawdę jest szczyt, żeby dom doprowadzić do takiego stanu.. toż w chlewiku ze świnkami jest czyściej, przyjemniej i przytulniej....
Stary 2008-11-12, 19:21   #324
Malla
Nie depcze krokusów

Masakra

Nie dziwi mnie, że Anthea nie jest z zawodu gospodynią domową i nie sprząta całymi dniami. Jej rady pozwalają zaoszczędzić czas. Nie od dziś wiadomo, że regularna praca przynosi większe efekty niż posprzątanie całego domu raz do roku. I sumarycznie zajmuje to mniej czasu.
Stary 2008-11-13, 13:46   #325
czekoladowyswiat
Raczkowanie

ja tez tak uwazam wole od razu umyc ten jeden talerz niz potem zeskrobywać z niego wyschnięty makaron ma moze ktoras z was nagrane odcinki??
czekoladowyswiat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-22, 16:55   #326
lemontea
Wtajemniczenie

sub

"Dziecko to dar od Pana, to cząstka Nieba na Ziemi".
córeczka

Proszę odpisuj u mnie
NOWY wątek z wymianą https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post24625256
lemontea jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-22, 17:25   #327
GOśka T.
Zakorzenienie

ja tam lubię obejrzec sobie Antiję, ciekawe sa jej porady , jednak moim zdaniem troche za bardzo pzresadza .Toż to trzeba chyba cały czas ze szmatką latać i wycierać kurze zeby nie było wiem po sobie przetre kurze pościele łóżko i na telewizorze zaraz osiada
często pokazują jak Antija ma poukąłdane w jednej wieeelkiej szafie dwa swetry równiusienko , sobie może pozwolić mieszkajać w takim "pałacyku"prawie że .. ja gdybym miałą tak ułożyć wszystkie swoje ubrania to całe mieszkanie byoby chyba za małe :P

MAlla dokłdanie przyłączam się do opinii ze regularne sprzątanie i systematcyznosć wychodzi nam na dobre )

porządek musi być , ale nie muzeumw domu
GOśka T. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-11-22, 17:34   #328
Malla
Nie depcze krokusów

Dzisiaj TŻ mnie pogonił do sprzątania, bo opuściłam 2 kolejki i on sprzątał, trochę mi się głupio zrobiło, że taki leń ze mnie Na kurz polecam płyny antystatyczne, zrobiłam test - 1 półkę przetarłam płynem, drugą nie i na tej drugiej warstwa kurzu była już kolejnego dnia, a na pierwszej nie było widać przez kilka. Gdy wprowadzaliśmy się do obecnego mieszkania, kibel był pokryty czarną skorupą w środku i po bokach, trzeba było zebrać całą wodę i zdrapywać, wspomagając się silnymi środkami. Co za fleja tam mieszkała, a wystarczy raz na tydzień użyć chloru i szczoty...

Również marzę o dużym domu z dużą powierzchnią, chociażby o większym mieszkaniu, nie takiej małej klitce typu 2 pokoje = 36 m kw, jakie teraz budują w miastach :/

Edytowane przez Malla
Czas edycji: 2008-11-22 o 17:35
Malla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-27, 14:10   #329
piwusia5
Rozeznanie

Oglądałam ten program swego czasu i bardzo go lubiłam bo mnie motywował. Teraz nie oglądam ale mam chęć na książkę

A powiem wam że w Anglii bałaganią nawet lepiej niż ja a to jest już wyczyn. Pamiętam jak szukaliśmy mieszkania na wynajem i umówiliśmy się z jedną babeczką że przyjdziemy oglądać. Umówiliśmy się na tydzień po rozmowie tel. A jak przyszliśmy w umówionym dniu i o umówionej godzinie (16.00 ) to kobieta była w szlafroku i papilotach na głowie a w domu panował delikatnie mówiąc... nieład . Ubrania na fotelach i przewieszone przez drzwi, odkurzacz na środku kuchnii, w przedpokoju podtknąłam się o buta, w sypialni łóżko nie posłane i kosz z brudnymi ubraniami (stan pościeli też dawał wiele do życzenia ale to mniej ważne). I .... zapach a raczej fetor.... jakby mieszanka jajka na twardo i zgniłej wody. ALe przyznać muszę że nie dostrzegłam ani jednego brudnego kubka. Może kobieta jadała na mieście

Może i ja nie jestem perfekcyjna ale w takim stanie nie pokazała bym ani Się ani mieszkanka ludzią z zewnątrz
Stary 2009-03-24, 18:23   #330
olenka29
Przyczajenie

Uwielbiam ten program. Mam 29 lat, od jakiegoś czasu spełniam się jako żona i pani domu. Anthea jest niesamowita. Niemal każdego dnia korzystam z jej porad Kupiłam nawet książkę
Znalazłam ostatnio nawet portal z jej niektórymi poradami: http://poradypanidomu.pl

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości