![]() |
#301 |
Zadomowienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe mamusie 2007 II
Sławko napewno jeszcze troszeczkę i już nie będziesz osamotniona
![]()
![]() |
#302 |
Zakorzenienie
|
Slaweczko
![]() ![]() Mialas jakies wiesci od Primavery?
![]() |
#303 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Melduje sie ciągle w jednym kawałku ![]() Nie mam żadnych wieści od primavery chyba skrobnę do niej smsa bo coś długo jej nie ma... Ciekawe czy jej telefon działa bo z tego co pamiętam to był jakiś problem z nim ![]() puszina melduj sie... ![]() ![]() Miłego dzionka wszystkim ![]() Edit; Napisałam do Primavery i dostałam smsa ![]() 7.12 o godz.7 urodziłam synka Huberta, dziś wychodzimy do domu.Nie miałam jak was powiadomićbo przez ten popsuty telefon nie miałam waszych numerów były zapisane w aparacie.SN, 3900g, 52 cm. Gratulacje dla rodziców i całuski dla Hubercika ![]() Witamy kolejną mamusie ![]() ![]() ![]() Mamusie: 1. Ag_nes - termin 27 pazdziernika; ur. 5.10.2007, Oskar, 2100g; CC 2. agi_kn - termin 24 listopada; ur.20.10.2007, Hubert; CC 3. GosiaSusanka - termin 22 listopada; 24.10.2007 , Bartus 4. celka2000 - termin 05 listopada; ur. 26.10.2007, Adaś 3555g; 55 cm ; CC 5. gizelcia - termin 02 listopada; ur. 29.10.2007, Oliwka 3300g; 54 cm; SN 6. Paulincia - termin 03 listopada;Marysia 3900g; 60 cm; SN 7. kuseczka termin 9 listopada; ur. 29.10.2007, Jas 2570g; 48 cm; SN 8. Aniolek85 - termin 25 listopada; ur. 02.11.2007, Kubuś 2500g; 50 cm; SN 9. szperrr - termin 8 listopada; ur. 05.11.2007, Hania 3695g?; 55cm; SN 10. bb-m - termin 17 listopada; ur 07.11.2007, Jaś + Joasia 2950 g i 2750g ; CC 11. Medusia - termin 14 listopada; ur 09.11.2007, Melania; 3220g, 52cm, SN 12. szprotusia - termin 06 listopada; ur 10.11.2007 Marysia 57cm; 4630g; SN 13 Laura_85 - termin 03 listopada; ur 11.11.2007 Patryk 52cm, 2650g, SN 14. *misia*- termin 20 listopada, ur 13.11.2007, Mateusz 58cm; 3260g; 15. ewcia123 - termin 24 listopada; ur 15.11.2007 Piotrek 3550g; 54 cm 16. afiliks - termin 20 listopada; ur 18.11.2007 Kasia 49 cm; 2365g; 17. bingo30 - termin 17 listopada; ur 21.11.2007 Emilka 53 cm; 3400g; SN 18. bubbel - termin 3 grudnia; ur 24.11.2007 Nathaniel 53 cm; 3580g; SN 19. ann_Lee - termin 7 grudnia; ur 25.11.2007 Zuza 3330g; SN 20. Yoolia - termin 21 listopada; ur 29.11 2007 Małgosia 58cm,4230g, SN 21. martka83 - termin 25 listopada; ur 1.12.2007, Marcel 53cm; 3500g; SN 22. betka72 - termin 20 listopada; Aleksandra 23. koletynka - termin 1 grudnia; 29.11.2007, Oskar, 3405g, 53 cm, CC 24. Inka - termin 16 grudnia; ur 6.12.2007, Antoś, 55cm; 3350g; 25.primavera - termin 6 grudnia; ur. 7.12.2007, Hubercik 52cm; 3900g; SN Lista przyszłych mamus listopadowo - grudniowych: 1. Monikak24 - termin 22 listopada 2. mili78 - termin 25 listopada 3. Fiona_80 - termin 4 grudnia; dziewczynka 4. Sławka2 - termin 8 grudnia;chłopczyk Łukasz 5. jolanta.g. - termin 24 grudnia dziewczynka Alicja 6. Tulis - termin 24 grudnia; dziewczynka Oliwia 7.Ifriti - termin 25 grudnia; 8. vino - termin 27 grudnia, dziewczynka 9. juk-ka - termin 30 grudnia; przeczucie: chlopczyk 10. puszina - termin 31 grudnia; chlopczyk Marek 11. a.k - termin 2 stycznia, dziewczynka Edytowane przez Sławka2 Czas edycji: 2007-12-11 o 09:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#304 |
Raczkowanie
|
Sławka - zawsze możesz do styczniówek przyjść, zapraszamy. Inka przyszła u nas ponarzekać i od razu podziałało. Może coś w tym jest
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#305 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#306 |
Raczkowanie
|
Sławko!!!!!! ja jestem z tobą moja kochana!!!!! Chyba sie we dwie upijemy wirtualnie!!!!!
Promiavera!!!! Kochana wszystkiego naj naj naj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#307 |
Raczkowanie
|
gratulacje dla kolejnej mamusi i jej synusia-duzo zdrówka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#308 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja tam dalej usiłuje zrobić porządki w tych papierach bo masakra - niczego nie moge znaleźć szafka po brzegi zawalona. A jutro idę na ktg na 8 rano i w związku z tym dzis pospałam aż do 9 ![]() Pranko się robi zobaczymy co jeszcze dziś zdzialam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#309 |
Zakorzenienie
|
Primavera, gratulacje!!!
![]() ![]() ![]() Slaweczko, Puszinko, to ja Wam pomoge i za Was wypije ![]() ...herbatke koperkowa ![]() ![]()
![]() |
#310 |
Zadomowienie
|
gratuluje nowej mamie.
dziewczyny trzymac sie dzielnie, jeszcze troche sorki za literowki, maly spi na rekach.
![]() |
#311 |
Zakorzenienie
|
a mówiłam Primaverze,że jej godziny są policzone to nie wierzyła
![]() serdeczne Gratulacje! ![]() ![]() ![]() ![]() Hubercik-niezła kluseczka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#312 |
Zadomowienie
|
Primavera dołączam się do gratulacji !
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#313 |
Zakorzenienie
|
primavera - gratulacje i caluski w stopki dla duzego chlopczyka
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#314 |
Wtajemniczenie
|
primavera - jak widać na każdego przychodzi czas
![]() gratulacje i najlepsze życzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#315 |
Raczkowanie
|
PRIMAVERO, CUDOWNYCH CHWIL Z HUBERCIKIEM DO KOŃCA ŻYCIA.
![]() ![]() Hubert ma tyle wzrostu, co moja Melcia, ale wagę ma o wiele wyższą. Niecierpliwie czekam na zdjęcia. No i czułam, że Niespodzianka będzie miała siusiaka, bo mama ładnie wyglądała. ![]()
![]() |
#316 |
Zakorzenienie
|
Dzięki za pamięć i gratulacje
![]() My właśnie wróciliśmy do domku ![]() W skr ocie - w czwartek jak szliśmy spać (23:30) odeszły mi wody. Pojechaliśmy do szpitala, ale skurczy nie było - kazali mi się położyć na sali przedporodowej a TŻ jechać do domu bo "nie wiadomo, ile to może potrwać" - ale TŻ wolał zostać i czekać na korytarzu. J amiałam cały czas bóle krzyżowe (masakra - całą noc chodziłam po korytarzy, bo ni edało się usiąść nawet z bólu) ale ni eszłam do położnej, bo nie czułam skurczy. W końcu chyba zaczzęłam czuć skurcze, poszłam do położnej a ona zbadała mnie i mówi, mże rodzę. o 6:30 trafiliśmy na porodówkę, o 7 mały był już z nami. Dali go TŻ, a mnie zszywał lekarz, otem już cały czas byliśmy w trójkę. Mieliśmy wyjść wczoraj, ale prztrzymali nas ze wzgl na moje złe wyniki. Teraz uczę się być mamą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#318 |
Rozeznanie
|
no i w końcu się doczekała
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#319 |
Zakorzenienie
|
puszina - jeśli chodzii o położne z Brochowa, to moim zdaniem nie maisz się o co maerwić. mój poród odbierała p. Jowita (chyba Rychter, młoda blondynka w krótkich włosach) i uważam, że była wspaniała. Zachowywała się (przykładowo( tak, jakbym jej kupę kasy zapłaciła za opiekę i troskę. Miła, pomocna, wspierająca - naprawdę wspominam ją bardzo dobrze. Po porodzie była zmiana dyżurów - i przyszła p. Ewa (średni wiek, długie czarne włosy - ma dyżur w Wigilię
![]() Wiem, że jedna z położnych umawia się z pacjentkami - tak jak ty chciałaś zrobić. Robi to "po cichu", dziewczyna z którą leżałam się z nią umawiała. Moim zdaniem - nie martw się na zapas, bo naprawdę jest dobrze. Położne na oddziale różne - jak to w życiu. Jedne olewające, inne potrafiły prytulić młodą zapłakaną mamę i pocieszyć, jak coś nie szło. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#320 |
Raczkowanie
|
primaverko kochana!!!! Całuje CIę i jestem spokojna juz. Dziękuje za kilka dobrcyh słow, wiem ze bedzie dobrze.
Od dóch dni mam straszna migrene.. nie spałam nawet godziny z bólu wymiotuje.. oczy mamjak chinka-kreseczki, boli mnie tak bardzo ze chyba oszaleje... ratunku.. Nawet apap nie pomógł, a całą ciążę nic nie brałam bo czułam sie super... Ech.. moze to od pogody..jestem nieprzytomna stad ta cisza kochane. Jeszcze raz Ci gratuluje i całuje syneczka. przepraszam za literówki- w oczach mi sie mini z bolu Sławko- JESTEM < CZUWAM- CZEKAM na nasze rozdwojnie. Dzis jade- z tym bolem na zakupy z tż, zdam ralacje co i jak. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#321 |
Zakorzenienie
|
Primavera, to chyba nie bylo tak zle?
![]() ![]() Puszina, moim zdaniem powinnas skontaktowac sie z lekarzem - wymioty pod koniec ciazy moga oznaczac poczatek porodu ![]() Slaweczko, a co u Ciebie? Gdzie sie podziewasz?? Te rozdwojone nadal Was czytaja i trzymaja kciuki!! ![]()
![]() |
#322 |
Raczkowanie
|
No Sławka miała dzisiaj rano iść na ktg. Może już ją zostawili w szpitalu. Jako że wczoraj zagdała na styczniówkach, byłoby to bardzo prawdopodobne (gdy Inka pomarudziła u nas, od razu pomogło). W Każdym razie Sławko, trzymam kciuki
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#323 |
Joanna Małgorzata
|
oj trzymam kciuki za nasze pozostałe mamusie Kurcze ja nawet nie mam czasu do was zajrzeć dzis kompa włączyłam tylko dlatego że sprawy finansowe mnie zmusiły a tak ... odwyk
Mikołaj rządzi nocą więc w dzień jestem wykończona Ale obiecuje że się zamelduje już niedługo Buziaczki dziewczynki wierzcie lub nie ale bardzo tęsknie za wami ![]()
![]() |
#324 |
Zakorzenienie
|
Ineczko, trzymaj sie!
![]() ![]() ![]() Ladetre, Slawka miala to ktg na 8 rano.. ![]() ![]()
![]() |
#325 |
Zakorzenienie
|
Mam wrazenie, ze nam sie dzis lista mamus zmieni
![]() ![]() ![]() Puszina, Slawka, trzymajcie sie dziewczyny ![]()
![]() |
#326 |
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
![]() Jestem cała i w komplecie ![]() Byłam rano na ktg - jakies tam małe skurcze mam... długo tam leżałam bo sie mały ululał w samochodzie jak jechaliśmy i dopiero jak sie przebudził to było co zapisywać ![]() Ale co wam powiem dziewczyny to pan doktor mnie zbadał i stwierdził, że rodzić to ja będę ale w sylwestra ![]() ![]() ![]() ![]() puszina wygląda na to, że będziesz pierwsza ![]() ![]() primavera jak fajnie, że jesteś i wszystko ok ![]() Ineczko zaglądaj do nas bo tęsknimy ![]() Dzięki wszystkim za trzymanie kciuków niestety jeszcze nie moja pora... ![]() To miłego wieczorku wszystkim ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#327 |
Zakorzenienie
|
Sławko, nie martw się
![]() Próbowałaś herbatki z malin? Ja piłam 2 dni -- nie wiem, czy tak wyszło, czy faktycznie pomogła... Co do terminu - mi gin w środę na wizycie też powiedział, że główka wysoko -kazał mi dziś (12) zgłosić się do szpitala na ktg. Wieczorem mieliśmy gości i zostałam wyoglądana - i oczywiście "żona kuzyna ma o wiele niżej brzuch, skurcze już cały czas itd". Ja skurcze miałam dopiero gdzieś od 3-4 rano - a urodziłam o 7. (Aha - żona kuzyna urodziła 2 dni po mnie, spotkałyśmy się w szpitalu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#328 |
Zadomowienie
|
Sławka - Głowa do góry
![]() ![]() ![]()
![]() |
#329 |
Raczkowanie
|
Sławko kochana!!!!! głowa do gory, zjesz przynajmniej pysznosci na wigilie!!! Kochana co ma byc to bedzie , najwazniejsze zebysmy zdrowe dzieci miały.
A to powiedzenie ze "ostatni będą pierwszymi"- to ja ci mówię, że nasz poród bedzie za to łatwy i przyjemny- w mówi ci to ciężarna czarownica - co daje mocną przepowiednię- CMOK CMOK CMOK No więc ja dzis jestem jak nowo-narodzona, bo nie mam migreny. Myślałam ze zwariuję z bólu. dwa dni i dwie noce tak strasznie mnie bolała głowa ze wyłam w bólu. Nic nie pomagało i do tego jeszcze kupa załatwiania spraw na mieście. Ale kupione juz rzeczy z aptaki podklady, tantum rosa itp.. no i dla maluszka materacyk, poscielka, ochraniacz do łozeczka i wanienka bo tego nie miałam. Jestem cała gotowa. Co do szyjki to moja sie skraca ja to czuję, ten sam bol co dwa tygodnie temu, taki w dolnym odcinku podbrzusza, bardzo nisko. I oddycha mi sie super , czyli chyba mi troszke brzuch opadł.. ale to tak na moje oko. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#330 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Puszina dzięki za słowa pocieszenia ![]() Jakoś tam sie dzielnie trzymam. Wczoraj to takiego spida dostałam ![]() ![]() Właśnie też tak sobie pomyślalam, że bedę mogła pojeść przy stole jak sie dzidzia nie urodzi ![]() ![]() No nic biorę sie za jakąś działalność - dziś w Krakowie piękne słoneczko to pewno jakiś spacerek sobie zapodam ![]() Miłego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:04.