![]() |
#301 |
Rozeznanie
|
Dot.: skończyłam studia i jestem bezrobotna
I ja niestety do Was sie przyłączę.Skończyłam studia,jestem teraz na studiach doktoranckich,nie dostałam się na aplikację w tym roku,a od listopada szukam pracy z naprawdę marnym skutkiem....
![]() ![]()
Nie ma rzeczy niemożliwych!!! Edytowane przez paulinka_22 Czas edycji: 2009-01-08 o 14:49 Powód: literówka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#302 |
Raczkowanie
|
paulinka_22, doskonale Cię rozumiem. Ja także szukam pracy w SC, ale z marnym skutkiem, bo albo nie mam doświadczenia (chociaż ciągle jestem na stażu), albo znajomości i jeszcze raz znajomości. Ile to razy już widziałam jak się tworzyło konkurs tylko dla samej ustawy, a stanowisko już miało pewnego pracownika i bez tego konkursu. Szkoda gadać. To przykre
![]() Testy zdaje bezproblemowo, jestem wśród osób z najwyższym wynikiem, rozmowa kwalifikacyjna też super, a jednak przyjmują kogoś innego, ech.
![]() |
#303 |
Rozeznanie
|
Słyszałam własnie od znajomego,że te ogłoszenia i konkursy to tylko tak dla formalności bo i tak kogoś zawsze mają na miejsce....
![]() ![]()
![]() |
#304 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to niestety jedziemy na jednym wózku ![]()
![]() |
![]() |
#305 |
Rozeznanie
|
Ja tak zrobiła,mnie wspominam o nich,ani w CV,ani podczas rozmowy.tak radziła mi koleżanka,która pracuje w US-wiadomo,jacy są urzędnicy...a podczas jednej rozmowy usłyszałam wprost,że te studia to dla nich przeszkoda :/
![]() |
#306 |
Zakorzenienie
|
Do tej pory spotykałam się z taką opinią znajomych, no i również potencjalnych pracodawców których część od razu przyjmowała, że doktorant bedzie niezbyt solidnym pracownikiem (bo koncentrować się będzie wyłacznie na pracy naukowej), albo że stanowi zagrożenie dla reszty kadry....
![]() |
#307 |
Rozeznanie
|
Własnie o to zagrożenie chodzi,wiadomo,że w US doktora nie uświadczysz....
![]() ![]() ![]()
![]() |
#308 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#309 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#310 |
Raczkowanie
|
W Inspekcji Handlowej to nie wiem. Ale widzę np. jak jest w straży pożarnej, wku czy urzędzie woj. Jeszcze z urzędu to zaproszą chociaż na test i rozmowę, a w straży czy wku to sie w ogóle nie przejmują. Nieistotne czy spełniam wymogi formalne-żadnej rozmowy, testu nie ma. Wysyłaja mi tylko podziękowanie i tyle
![]()
![]() |
#311 |
Rozeznanie
|
to chociaż podziękowania Ci wysyłają,a tutaj to jakaś masakra jest...raz mnie zakwalifikowali,ale nie zaprosili na rozmowę,więc zadzwoniłam spytać się co i jak,a babka na to,że rozmowa już dawno się odbyła i coś zaczęła kręcić..że jak byłam na stronie BIPu to jednak mnie zakwalifikowali (ale dlaczego nie byłam na rozmowie??
![]() ![]() ![]()
![]() |
#312 |
Zakorzenienie
|
witajcie
![]() ![]() Co prawda już jestem rok po studiach, pierwszą swoją pracę dostałam na piątym roku studiów, pracowałam tam prawie 2 lata, potem zmieniałam na króciutko na inną, zostawiłam ją i teraz szukam. Mam ciężko bo szukam pracy w 30tys, mieście ![]() Ale pociesze Was, że dostałam dosyć szybko pierwszą prace pomimo braku doświadczenia. paulinka_22 mogę się zapytać dlaczego koniecznie chcesz dostać pracę w urzędzie??
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2009-01-08 o 23:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#313 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#314 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
aha, rozumiem 2 miesiące
![]() |
![]() |
#315 |
Rozeznanie
|
To tak jak ja
![]() ![]()
![]() |
#316 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mieszkasz w dużym mieście, więc jestem pewna że coś znajdziesz. Ale wiem jakie to jest dołujące. Tak tak swoją drogą to pracowałam z dziewczyną która robiła doktorat i udało jej się pomiomo że praca była bardzo zajmująca. Ja pierwszą pracę znalazłam po 3-4 mies.
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2009-01-08 o 23:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#317 |
Wtajemniczenie
|
Ja też pewnie po studiach będę bezrobotna. Dlatego też szykuję się do rozkręcenia własnej firmy. W końcu zarabianie na chleb filmowaniem wesel nie jest takie złe. Chociaż zdecydowanie wolałabym pracować przy produkcji jakiegoś fajnego filmu historycznego.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#318 |
Zakorzenienie
|
I ja moge dolaczyc...
Choc o dziwo cale studia przepracowalam - w 3 roznych miejscach - i bylo super. Wyobrazalam sobie ostatnio Bog wie co, ze przeciez na pewno w try miga znajde wymarzona prace skoro na studiach nie bylo to trudne ![]() ![]() Poprsotu siasc i plakac ![]() A najlepsze ze kilka m-cy temu zrezygnowala z super platnej pracy (do tego umowa o prace i wszystko jak trzeba), bo chcialam sobie zrobic dluzszy urlop, bo przez 3 lata stuwiow nie mialam wakacji i pozniej znalesc prace w zawodzie... Stwierdzilam, ze szefostwo mi nie da tyle wolnego (nawet nie zapytalam...) i sie zwolnilam ![]() ![]() Teraz non stop pluje sobie w brode, nie moge tego przebolec!!! Co lepsze, wakacje sie nie udaly ![]() ![]() ![]() ![]() Teraz w sumie czekam na staz, mam miec od lutego. Ale co to bedzie za praca...na pewno od poczatku nie bede miala mozliwosci robic wszystkiego to co robi reszta, ale coz. Poza tym psie pieniadze bo 650zl z UP i moooze kilkaset zl od wlascicielki zakladu ![]() ![]() Teraz siedze w domu i nudze sie jak mops ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#319 |
Zakorzenienie
|
też się do was dołączę. skończyłam jedne studia (magisterskie), jeszcze studiuje zaocznie (licencjackie) które w tym roku kończę. Skończyłam niedawno 3-miesięczny staż i nie wiem co będzie dalej. Na stażu sporo się nauczyłam, trafiłam na staż na którym robiłam wszystko to, co osoba zatrudniona na takim stanowisku, więc nic mnie tam nie ominęło (jakby nie było miejsca na staż szukałam sobie sama, więc wiedziałam gdzie idę i co mnie tam czeka). Zastanawiam się teraz co dalej. Chciałam przedłużtć staż, ale to dopiero od marca pewnie bo Urząd Pracy twierdzi, że staże bedą rozdzielać dopiero pod koniec lutego. Mam prawie 2 miesiące czekania. Wysłałam pare cv w sprawie pracy, ale zero odzewu. Inna sprawa, że w moim wyuczonym zawodzie praktycznie nie ma ogłoszeń o pracę:/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#320 |
Raczkowanie
|
Witam już myślałam że jestem sama ze swoimi problemami a tu proszę cała grupa wsparcia...
Ja skończyłam zaocznie prawo w Lublinie dolatujac z Londynu.Był to mega wysiłek pod względem fizycznym i psychicznym.Po powrocie do kraju myślałam, że pójdzie mi z górki z dyplomem w kieszeni.A tu okazuje się,że czeka mnie ogromne wyzwanie.Od 2 miesięcy mieszkam na śląsku czyli 8h drogi od miejsca gdzie kończyłam studia.Prawie nikogo tu nie znam i ciężko mi szukać pracy.Właściwie interesuje mnie praca tylko w moim zawodzie , ciekawi mnie czy ciężko jest się dostać na staż do sądu w Sosnowcu? Aby w ogóle móc iść na staż, bo to jedyna droga aby zaczepić się w sądzie to musiałam zataić że mam doświadczenie jakaś paranoja .... co o tym myślicie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#321 |
Zadomowienie
|
Maripossa, faktycznie szkoda, że zrezygnowałąś z tamtej posady
![]() ![]() A ja dziś byłam na swojej pierwszej rozmowie kwalifikacyjnej. Myślę, że dobrze wypadłam, ale myślałam, że staram się o pracę w banku, a w rzeczywistości jest to specjalista kredytowo - finansowy, który chodzi po domach i pensje ma tylko od tego co udz mu się sprzedać ![]() Nie wiem, czy się cieszyć i powiedzieć, że jestem zainteresowana, czy to zostawić. To moja jedyna rozmowa o pracę, a wysłałam ich na prawdę dużo... Mam czas do wtorku do namysłu ![]()
![]() |
#322 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#323 |
Raczkowanie
|
hej wszystkim, ja też szukam pracy, obroniłam się w lipcu, wcześniej pracowałam pół roku na umowę zlecenie w biurze podróży za... 300 zł m-cznie. Na początku ustaliliśmy z szefem, że będę przychodzić 3 razy w tyg (bo jeszcze miałam zajęcia na studiach), więc w takim wymiarze to było ok - miałam "kieszonkowe", zdobywałam doświadczenie w branży z którą chcę się związać i jeszcze studiowałam i pisałam mgr. Ale szybko z tych 3 razy zrobiło się w porywach 6 dni w tyg po 8 godz. A gdy poprosiłam o podwyżkę (tylko do 700 zł! ) to szefowa zrobiła mi awnaturę, że tyle to oni nie zarabiają! Więc odeszłam mówiąc, że dostałam inna pracę za 1200 zł - a co.
Po obronie pracę znalazłam po miesiącu. Wszystko byłoby super gdyby nie codzienne dojazdy podczas których traciłam 2 godz. z życia, no i szefa chamo-zboczeńca (odnajdźcie wątek Podałybyście do sądu czy nie? bo niestety nie wiem jeszcze jak to dodać ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#324 |
Zadomowienie
|
Także poszukuję pracy
![]() ![]() ![]() Do tej pory złożyłam w 3 miejsca i odezwali się. Byłam na dwóch rozmowach na trzecia idę.
Edytowane przez bravvurka Czas edycji: 2009-01-10 o 18:48 Powód: Dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#325 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie dość, że dopiero zaczęłaś szukać, to jeszcze odpowiedziano ci na wszystkie CV któe złożyłaś ![]() Może zdradzisz nam jak to robisz? A co skończyłaś i na co aplikujesz? Ja w sumie wysłałam papiery w kilkanaście miejsc, a odpowiedziano mi na jedno, ale na miejscu okazało się, że szkoda było mojego czasu bo zamiast obsługi klientów w banku zaproponowano mi łażenie po domach i wciskanie kredytów osobom, które wcale mnie nie zapraszały ![]()
![]() |
![]() |
#326 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Pierwsza ofertę znalazłam w gazecie (wcześniej mi powiedział o niej kolega z którym wcześniej pracowałam). Ale totalna klapa, złożyłam na stanowisko związane z księgowością a pan na rozmowie powiedział mi, że mam za mało doświadczenia i zaproponował mi stanowisko sprzedawcy! Wkurzyło mnie to. Próbował mi tę posadę wcisnąć a jak powiedziałam, że ja nie szukam takiej pracy co widziałam, że był zawiedziony. W drugie miejsce jest konkurs do SP na księgowego, ale tam raczej nie przyjmą mnie. Idę dopiero na rozmowę w tym tygodniu, jest 9 osób ![]() A trzecia oferta, wysłałam cv i nawet nie myślałam, że tak szybko się odezwą (po 2 dniach!). Akurat ten zakład mieści sie 30 km od mojego maista, ale szczerze na tej posadzie mi najbardziej zalezy - możliwośc rozwoju ![]() Nie wiem czy wysyłać do innych firm cv, bo słyszę, że tu zwalniaja tam też. To tyle, więcej ofert nie było i jakoś nie rokuje obecna sytuacja na pojawienie się więcej ofert. Jak byłam się zapisać do urzedu pracy to masakra! Godzine stałam w kolejce :O i tak jest w tym urzędzie od początku roku.
Edytowane przez bravvurka Czas edycji: 2009-01-11 o 08:36 Powód: poprawka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#327 |
Zadomowienie
|
Dziękuję bravvurka za odp
![]() Ja tez skończyłam dzienna ekonomię, ale doświadczenie mam jedynie przy pracy na promocjach, czyli tez za bardzo to sie nie liczy... Mnie tez denerwuje brak ofert dla mnie. Nic sensownego sie nie pojawia, ale ja już składam papiery wszędzie gdzie sie da, by chociaz tymczasowo mieć jakąs pensję ![]() Powodzenia na najbliższej rozmowie ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#328 |
Zadomowienie
|
A kiedy skończyłaś studia? Ja w 06.2007. Powiem Ci, ze po obronie zrobiłam sobie wolne
![]() ![]() ![]() A myslałas może żeby złozyć do wojska? Poszukują ludzi, myślałam nad tym ![]()
![]() |
#329 |
Rozeznanie
|
Widzę,że coraz wiecej nas niestety....ja jak załapałam dola to teraz nie mogę z tego wyjść,piszę kolejne podania i jutro zaczynam następny już niestety,tydzień poszukiwań...
![]() |
#330 |
Zadomowienie
|
Ja studia skończyłam w październiku 2008. Też wysyłam m.in do banków, ale nawet z tamtąd sie nie odzywają
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:08.