Mamusie lipcowo-sierpniowe 2008 :))) - czesc druga!!! - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-03-17, 17:14   #301
maladT
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2008 :))) - czesc druga!!!

Aha dzisiaj byłam u lekarza i jestem na miesiąc niezdolna do nauki(Monia jak to przeczytasz to nie informuj rodziców).Oczywiście co widać w nawiasie nie mam ochoty informowac mojej rodziny,że jestem na zwolnieniu,bo przecież wg nich jestem na tyle zdrowa,że mogę spokonie siedzieć po 6-7 godzin dziennie na twardej desce.To co,że ginekolog i neurolog twierdzą,że rwa kulszowa została nabyta poprzez wykłady(doslownie tak powiedziały).Zatem ja zaczynam naukę do zaległych sprawdziników,nadrobię wszystko może zdam sobie jakieś ćwiczenia by mieć mniej i oczywiście dzisiaj zaczęłam jazdy na prawko.Kolejna po świętach.Nawet fajnie bylo choć stresik też.Na szczęście trafiłam na super instruktora.Teraz sobie trochę poodpoczywam przez ten miesiąc.Zrobię szał z egzaminami i kołami,potem pewnie ginka mi przedluzy zwolnienie,jak nie bedzie chciała to pościemniam.Wolę nie siedzieć jak debil na zajęciach a po prostu brać kserówki od znajomych i indywidualnie wszystko zdać do połowy czerwca.

Oliwka 07.02.2015
maladT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-17, 17:16   #302
Sosnowa
Zakorzenienie

No to mnie, Jola, nie pocieszylaś tą historią o gince. Mnie się wydaje w sumie spoko, moją kuzynkę prowadziła przez ciążę z problemami, co zakończyło się szczęśliwie. Przy porodzie do każdy moze się zdarzyć... no ale zawsze takie historie dołują. Zawsze mogę zwiać do Balisia...

Cytat:
Napisane przez dorbar Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a jakie są zalety USG 3D????
Wiesz samo 3d to chyba głównie bajer, bo pomiary wszystkie są robione na 2d. Ale przeżycie fajne. Ja nie miałam dylematu, czy iść, bo mam za za darmo.
Sosnowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-17, 17:17   #303
maladT
Zakorzenienie

Ja juz się przyzwyczaiłam do samotności,choć po 1 chciałabym by ojciec dziecka mnie przytulił,zainteresował sie nami,a po 2 jak przychodzi dolina to mam wtedy najczarniejsze myśli.Mam nadzieję,że mala będzie zdrowa,resztę postaram się jej sama załatwić.

Oliwka 07.02.2015
Stary 2008-03-17, 17:20   #304
maladT
Zakorzenienie

a co do 3d powiedzcie mi bo ja się własnie zaczynam czaić,bo kolejne usg mam mieć za 7tygodni czy ono może wykluczyć jakieś nieprawidłowosci u małej.Dla mnie to ważne i to bardzo,bo dowiedzialam się,że na początku ciązy brałam silne leki,które mogly małej zaszkodzić.Niestety przez pierwsze 7tygodni nie wiedziałam,że jestem w ciąży.

Oliwka 07.02.2015
Stary 2008-03-17, 17:25   #305
Judi21_84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sosnowa Pokaż wiadomość
No to mnie, Jola, nie pocieszylaś tą historią o gince. Mnie się wydaje w sumie spoko, moją kuzynkę prowadziła przez ciążę z problemami, co zakończyło się szczęśliwie. Przy porodzie do każdy moze się zdarzyć... no ale zawsze takie historie dołują. Zawsze mogę zwiać do Balisia...

Wiesz samo 3d to chyba głównie bajer, bo pomiary wszystkie są robione na 2d. Ale przeżycie fajne. Ja nie miałam dylematu, czy iść, bo mam za za darmo.
no Baliś super zresztą kilka osób mi go polecalo, dobrą ma opinię

Judi21_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-17, 17:32   #306
asiula_n
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Judi21_84 Pokaż wiadomość
Asiula n a gdzie Ty miezkasz??? Bo ja bym chciała mieć taki lempeksik koło domku zazdroszczę
Judi chyba troche za daleko dla Ciebie - Nowy Dwór Gdański to raczej daleko od Bielska B Ale sklepik bajerka - koleżanka mi poleciła, chyba stane sie stała klientką

Paullette - z tych cudów Fischer P. które tu wklejałaś, to moja koleżanka ma zieloną karuzele i musze powiedzieć, że jest fantastyczna mam nadzieje, że dostaniesz taka na baby shower. Ja mam obiecane, że dostane ją w "spadku" od kolezanki

A mnie od soboty boli ząb - wyrasta mi ósemka, czuję sie masakrycznie

Maladt trzymaj sie ciepło
asiula_n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-17, 17:38   #307
maladT
Zakorzenienie

A powiem wam coś śmiesznego.Mi wyrastają na górze też zęby,tyle że 9??? Nie wiem widocznie moja fizjologia zgłupiała,może dlatego,że wszystkie 4 mam wyrwane.Glupio będzie jak będą większe,bo będzie je trzeba wyrwać,ale chyba mi policzek z zewnątrz przetną by się tam dostać.

Oliwka 07.02.2015
Stary 2008-03-17, 18:19   #308
Sosnowa
Zakorzenienie

A! Pulette, ja też w tydzień zrobiłam ze 3 kg !!!!!!!! Na początku ciąży waga spadła, potem wróciła i długo stała. Aż się przeraziłam. Ale właśnie pomyślałam, ze to może jakieś wody płodowe się w yprodukowały, czy coś.. .

A co do 3 kołowych. Mie się bardzo nie podobają, ale jeszcze nie próbowałam jazdy, więc kto wie...
Sosnowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-17, 18:25   #309
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

z ta waga to tez u mnie dziwnie o czym wam pisalam dzis w pracy to mi mowiono ze mam fajna pileczke, a niektorzy mowia ze az tak wielkiego brzucha to nie mam oczywiscie moje dziecko wariowalo dzis przez caly dzien no bo jak mama w koncu w domku to trzeba sie cieszyc i ladowac matke po flakach

wyglada na to ze w madrito dorobilam sie 3 dorodnych kilogramow... wiec skoro pol kilo na tydzien to mam o kilo za duzo

zaraz porobie foty ubranek ktore przywiozlam w listopadzie z UK, to wam sie pochwale w czym to moj dzidziol bedzie smigal

It is what it is

Anisia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-17, 18:29   #310
andape
Rozeznanie

MaladT- kochana wiem, że nie jest łatwo przeforsowac swoje zdanie w sprawie imienia (pisałam co tesciowa mysli o naszym Maksiku a wole sobie nie wyobrazac co by było jakby sie nie podobało mojej mamie) ale to w koncu Twoje dziecko.Moim zdaniem Wiktoria to piekne imię i jesli bede miec kiedys córcie to chciałabym jej tak dac.Co do Twojej sytuacji to jest Ci teraz bardzo trudno ale zobaczysz, że moze byc juz tylko coraz lepiej.Znam wiele dziewczyn, które przezyły bardzo ciężkie chwile a teraz są bardzo szczesliwe i ciesza sie, że w przeszłosci nie zostały z kims tylko ze względu na dziecko.czsem szczescie czeka za rogiem a to najwieksze masz juz przy sobie.Sciskam Cię mooooocno.

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/2...010113.png</a>

http://s5.suwaczek.com/200807094674.png
andape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-17, 18:50   #311
Kasiulka22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorbar Pokaż wiadomość
KASIULKA, a ile Twój wózeczek kosztował?
Kochana kupowałam na Allegro więc z przesyłką wyniósł mnie niecałe 800 zł za nowy fajnowy wózio.

Kobietki nie martwcie się, jesteście silne i mamy siebie nawzajem, chociaż wirtualnie, ale zawsze.

My właśnie z małżem wróciliśmy bo byliśmy pozałatwiać parę, drobnych spraw. Wystałam się 20 minut przed okienkiem pocztowym, a to i tak dziś było wyjątkowo krótko. Maskara co się dzieje przed świętami, ja nadal czekam na mój dresik w kolorze jasnego turkusiku i pas ciążowy... w mordę jak nie przyjdą przed świętami to się tak wkuuuuuuuuuuurze

Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-17, 19:09   #312
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Kasiulko, nie denerwuj sie nie warto naslij na nich dzidziola niech im skopie dupacze

Uwaga wklejam moje angielskie nabytki, kwitna u mnie w szafie od listopada 2007 a to czerwone cos to dostalam od kolezanki stwierdzila ze bedzie chop i juz
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P3178678a.jpg (113,9 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P3178680a.jpg (114,1 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P3178681a.jpg (117,7 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P3178682a.jpg (114,5 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P3178683a.jpg (107,9 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P3178684a.jpg (101,5 KB, 12 załadowań)

It is what it is

Stary 2008-03-17, 19:09   #313
Ania P10
Raczkowanie

Witam, proszę odpowiedzcie mi doświadczone ciężarne, czy to mozliwe abym w wczoraj poczyła ruchy dzieciątka, a dzisiaj nic nie czuła. Wcześnie też wydawało mi się, żeczuję ale to było takie myzianie, bulgotanie, delikatne przesuwanie się. W czoraj rano natomiast poczułam dwie serie puknięć, dość wyraźnych i mocno oczuwalnych, trwało to chwilkę i teraz nic. Czy można odczuć pierwsze ruchy, a potem one ustają na jakiś czas ? Dzisiaj kończę 19 tydzień.
Ania P10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-17, 19:15   #314
Judi21_84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ania P10 Pokaż wiadomość
Witam, proszę odpowiedzcie mi doświadczone ciężarne, czy to mozliwe abym w wczoraj poczyła ruchy dzieciątka, a dzisiaj nic nie czuła. Wcześnie też wydawało mi się, żeczuję ale to było takie myzianie, bulgotanie, delikatne przesuwanie się. W czoraj rano natomiast poczułam dwie serie puknięć, dość wyraźnych i mocno oczuwalnych, trwało to chwilkę i teraz nic. Czy można odczuć pierwsze ruchy, a potem one ustają na jakiś czas ? Dzisiaj kończę 19 tydzień.
pewnie ja z początku czasem czułam, potem na przykład dwa dni nic, nic się nie martw
Anisiu ubranka że ho ho palce lizać

Judi21_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-17, 19:15   #315
dorbar
Wtajemniczenie

MALADAT kochana ja trzymam za Ciebie kciuki, jestem z Tobą. Może jednak powinnaś rodzicą powiedzieć o chorobie, może jednak wesprzą Ciebie. Ja powiem Ci tak, w listopadzie 2006 r dowiedziałam się, ze mam czerniaka, na poczatku 2007 roku miałam usuniety układ chłonny z prawej strony pachwiny, gdyby nie wsparcie rodziców to chyba bym na głowe dostała. Do tego lekarz mi powiedział, wtedy, że nie powinnam być w ciąży przez 3 lata bo moge osierocić dziecko, teraz poodbno pojawiają się informacje, że po czerniaku jednak nie jest ciąża groźna i onkolog powiedział mi, ze mam szczęście, że nie jestem po raku piersi bo bym musiała dzidzie usunąć. Boje się, ale mam nadzieje, ze będzie dobrze.
Postaram się odwiedzić Cie w Toruniu, oczywiście termin z Tobą skonsultuje. Buziaki.
EWELCIA ja jestem w 17 tygodniu i termin mam na 17 sierpnia. Ruchów jeszcze nie czułam
POzdrowionka dla wszystkich Mamuś
Stary 2008-03-17, 19:16   #316
Ania P10
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Judi21_84 Pokaż wiadomość
pewnie ja z początku czasem czułam, potem na przykład dwa dni nic, nic się nie martw
Anisiu ubranka że ho ho palce lizać
Dziękuje Judi
Ania P10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-17, 19:23   #317
poulette
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wersta Pokaż wiadomość
w mądrej książce napisali, że po 21 tyg. zaczyna się już spory przyrost wagi, bo dzidziuchy szybko przybierają, zwiększa nam się ilość krwi (do porodu o 1/3 ) no i płyny w brzuchu + tłuszczyk do karmienia. książkowo jest 0,5 kg na tydz.

Poulette, to pewnie woda się zatrzymała.
Mam nadzieje, ze to tylko woda, a nie jakis tluszcz.... jak ja to potem zrzuce, to ja nie wiem....

Cytat:
Napisane przez asiula_n Pokaż wiadomość
Judi chyba troche za daleko dla Ciebie - Nowy Dwór Gdański to raczej daleko od Bielska B Ale sklepik bajerka - koleżanka mi poleciła, chyba stane sie stała klientką

Paullette - z tych cudów Fischer P. które tu wklejałaś, to moja koleżanka ma zieloną karuzele i musze powiedzieć, że jest fantastyczna mam nadzieje, że dostaniesz taka na baby shower. Ja mam obiecane, że dostane ją w "spadku" od kolezanki

A mnie od soboty boli ząb - wyrasta mi ósemka, czuję sie masakrycznie

Maladt trzymaj sie ciepło
Dziekuje za info o karuzelce, tez mi sie podoba, ale w akcji to jej jeszcze nie widzialam, tylko na takim filmie w necie.

Cytat:
Napisane przez Sosnowa Pokaż wiadomość
A! Pulette, ja też w tydzień zrobiłam ze 3 kg !!!!!!!! Na początku ciąży waga spadła, potem wróciła i długo stała. Aż się przeraziłam. Ale właśnie pomyślałam, ze to może jakieś wody płodowe się w yprodukowały, czy coś.. .

A co do 3 kołowych. Mie się bardzo nie podobają, ale jeszcze nie próbowałam jazdy, więc kto wie...
Sosnowa, ja postanowilam odstawic calkowicie slodycze ! Zobaczymy co z tego bedzie.
poulette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-17, 19:26   #318
poulette
Wtajemniczenie

Poza tym, od dwoch dni bardzo mnie bola plecy. Mam nadzieje, ze nie bedzie tak juz do konca ciazy, b wtedy nie ma mowy zebym w pracy wytrzymala do konca roku szkolnego ! Dzis przez 2 godziny musialam byc pochylona z dzieciakami nad ziemia bo konczylismy mega wielki obrazek farbami. Teraz ledwo siedze. Katastrofa ! Moj jedyny miesioac ciazy bez dolegliwosci chybva sie wlasnie skonczyl. Witajcie dolegliwosci (ponownie...)
poulette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-17, 19:27   #319
maladT
Zakorzenienie

Moi rodzice wiedza że jest ze mną coś nie tak,wiedzą co to jest,nie wiedzą tylko i się nie dowiedzą,że mam zwolnienie na miesiac i że nie będę chodzić w tym czasie na większość zajęc.W sumie oni uwazają,że jestem na tyle mało chora że mogę spokojnie chodzić na zajecia i siedzieć z dupą na wydziale cały dzień.Jakoś lekarze wg nich nie mają racji.Ale podobno powinno się słuchać lekarzy...

Oliwka 07.02.2015
Stary 2008-03-17, 19:43   #320
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

c.d
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P3178685a.jpg (121,0 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P3178686a.jpg (108,6 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P3178687a.jpg (103,8 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P3178688a.jpg (100,4 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P3178689a.jpg (111,1 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P3178690a.jpg (115,2 KB, 13 załadowań)

It is what it is

Stary 2008-03-17, 19:50   #321
ewelciaz
Rozeznanie

Anisia, zbliżenie na żyrafke jest The BEST. Gdyby nie ono pewnie bym nie zauważyła co to za zwierz zdługą szyją na tym pajacyku.
ewelciaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-17, 20:19   #322
jowisz
Zakorzenienie

Ania ale ładne te ciuchy
ja dziś na allegro oglądałam te 3 i 5-paki bodziaków i pajaców early days kto wie czy się nie skuszę

ja z żyrafką kupię sobie rożek na pewno żyrafki rules
jowisz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-17, 20:47   #323
marticia
Zakorzenienie

Dorbar, MaladT, przykro mi slyszec, ze tak mlode dziewczyny jak Wy chorujecie na tak powazne choroby. Ja wierze jednak w cuda i dorbar, wiem, ze Towja dzidzia bedzie cala i zdrowa, a Ty bedziesz cieszyla sie macierzynstwem pelna geba. MaladT, a dzis ode mnei drugi wielki buziak . Ja podziwiam takie osoby jak Ty za sile i za to, ze pewnego dnia staja sie osobami pewnymi siebie, odwaznie patrzacymi w oczy zyciu. Szkoda dziewczyny ze nie widzicie wloskich mami corek i mami synkow, ktorzy kompletnie niczego nie nauczyli sie od zycia tylko jak wydawac kase rodzicow. I ktorzy dopiero w wieku 40 lat decyduja sie na podjecie jakiekolwiek odpowiedzialnosci. MaladT, zobaczysz, ze wszystko bedzie dobrze, ale pamietaj, ze to Ty jestes matka dziecka i to Ty decydujesz o wszystkim, nie rodzice.

A ja se kupilam elektryczna szczoteczke do zebow. Zalecenie dentysty, neistety nie ejst w stanie mi nic zrobic z zebami bo krew mi tryska na prawo i lewo.

A Wam tez tak sie zdarza, ze brzuch rosnie z dnia na dzien? wydawalo mi sie,z e moj brzusio byl duzo mneijszy wczoraj...hmmm...

Anisia, normalnie wyprawke taka skompletowalas dzidziulowi, ze hej..iscie..zyrafkowa
marticia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-17, 20:56   #324
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

hihihi tak naprawde to nic nie skompletowalam jeszcze, kupilam pare ubranek nim wyjechalam na dobre z UK i zapomnialam o tym ze to mam wszystkie sa z serii early days oprocz tej czerwonej bluzy bo jest z 5-10-15

Allegrowe zakupy zaczynam po swietach, bo narazie to mysle o swietach i to co za cymesy sobie zrobic do jedzonka

co proponujecie dobrego?

zurek z biala kielbaska bedzie,
cwikla z prawdziwym chrzanem,
galaretke z kurczaka,
salatka z tunczyka,
salatka tradycyjna warzywna,

hmm i jeszcze mi cos chodzi po glowie ale nie wiem co..

It is what it is

Stary 2008-03-17, 20:57   #325
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Cytat:
Napisane przez ewelciaz Pokaż wiadomość
Anisia, zbliżenie na żyrafke jest The BEST. Gdyby nie ono pewnie bym nie zauważyła co to za zwierz zdługą szyją na tym pajacyku.
celowo zblizenie zrobilam majac na uwadze zyrafkowe maniaczki

a posciel w zyrafki jest cuuuuudna

It is what it is

Stary 2008-03-17, 21:08   #326
maladT
Zakorzenienie

wiesz marticia ja mam takiego mami synka,który jest ojcem małej.Okazało się,że swojemu dziecku chciał dać na imię dj bo on jest djem.Kurde debil i gówniarzowaty taki mimo wieku(13lat starszy ode mnie).Na moja córkę nie bedzie miał wpływu.Ograniczę mu prawa rodzicielskie.

Oliwka 07.02.2015
Stary 2008-03-17, 21:11   #327
maladT
Zakorzenienie

ja podobno będę w tym roku sama przygotowywać kulinaria w domu nie wiem czy dam rade.poza tym boję się tych świąt,mam nadzieję,że wszystko będzie dobrze,choc obawy i płacz to od weekendu chleb powszedni

Oliwka 07.02.2015
Stary 2008-03-17, 21:12   #328
marticia
Zakorzenienie

Hahaha...nie zartuj MaladT, ze chcial dac synowi na imie DJ...normalnie ja bym sie pod podloge zapadla..

Anisia, a o jajcach zapomnialas co? to chyba Wielkanoc, wiec bez faszerowanych jajek sie nei obedzie. Ale tym zurkiem narobilas mi smaku...zjadlabym sobie cos takiego fajnego kwaskowatego
marticia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-17, 21:17   #329
maladT
Zakorzenienie

własnie nie żartuję.Jutro jak bede jechać do domu zacytuję jego żonę z fajniejszych rzeczy jakie pisala o swoim męzu.śmiech na sali.zawsze mi humor poprawia

Oliwka 07.02.2015
Stary 2008-03-17, 21:18   #330
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

jaja to wiadomo farbowane w łupkach cebuli.. i faszerowane hmmm... obadam, ostatnio cierpie na zaparcia... sie nie dziwie ze mam 8kg do przodu jak jelita pelne

fujj zrobilam se herabate z cytryna i miodem i mi nie lezy...

MaladT
ja tez sama robie swieta.. postaraj sie cieszyc tym co masz i choc troche swietami. Wiem ze masz ciezka sytuacje, ale byc moze w swieta odpoczniesz od trosk i tego ci zycze

It is what it is

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości