|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#301 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2008 :))) - czesc druga!!!
Aha dzisiaj byłam u lekarza i jestem na miesiąc niezdolna do nauki(Monia jak to przeczytasz to nie informuj rodziców).Oczywiście co widać w nawiasie nie mam ochoty informowac mojej rodziny,że jestem na zwolnieniu,bo przecież wg nich jestem na tyle zdrowa,że mogę spokonie siedzieć po 6-7 godzin dziennie na twardej desce.To co,że ginekolog i neurolog twierdzą,że rwa kulszowa została nabyta poprzez wykłady(doslownie tak powiedziały).Zatem ja zaczynam naukę do zaległych sprawdziników,nadrobię wszystko może zdam sobie jakieś ćwiczenia by mieć mniej i oczywiście dzisiaj zaczęłam jazdy na prawko.Kolejna po świętach.Nawet fajnie bylo choć stresik też.Na szczęście trafiłam na super instruktora.Teraz sobie trochę poodpoczywam przez ten miesiąc.Zrobię szał z egzaminami i kołami,potem pewnie ginka mi przedluzy zwolnienie,jak nie bedzie chciała to pościemniam.Wolę nie siedzieć jak debil na zajęciach a po prostu brać kserówki od znajomych i indywidualnie wszystko zdać do połowy czerwca.
|
#302 |
|
Zakorzenienie
|
No to mnie, Jola, nie pocieszylaś tą historią o gince. Mnie się wydaje w sumie spoko, moją kuzynkę prowadziła przez ciążę z problemami, co zakończyło się szczęśliwie. Przy porodzie do każdy moze się zdarzyć... no ale zawsze takie historie dołują. Zawsze mogę zwiać do Balisia...
Wiesz samo 3d to chyba głównie bajer, bo pomiary wszystkie są robione na 2d. Ale przeżycie fajne. Ja nie miałam dylematu, czy iść, bo mam za za darmo. |
|
|
|
#303 |
|
Zakorzenienie
|
Ja juz się przyzwyczaiłam do samotności,choć po 1 chciałabym by ojciec dziecka mnie przytulił,zainteresował sie nami,a po 2 jak przychodzi dolina to mam wtedy najczarniejsze myśli.Mam nadzieję,że mala będzie zdrowa,resztę postaram się jej sama załatwić.
|
#304 |
|
Zakorzenienie
|
a co do 3d powiedzcie mi bo ja się własnie zaczynam czaić,bo kolejne usg mam mieć za 7tygodni czy ono może wykluczyć jakieś nieprawidłowosci u małej.Dla mnie to ważne i to bardzo,bo dowiedzialam się,że na początku ciązy brałam silne leki,które mogly małej zaszkodzić.Niestety przez pierwsze 7tygodni nie wiedziałam,że jestem w ciąży.
|
#305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zresztą kilka osób mi go polecalo, dobrą ma opinię
|
|
#306 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale sklepik bajerka - koleżanka mi poleciła, chyba stane sie stała klientką ![]() Paullette - z tych cudów Fischer P. które tu wklejałaś, to moja koleżanka ma zieloną karuzele i musze powiedzieć, że jest fantastyczna mam nadzieje, że dostaniesz taka na baby shower. Ja mam obiecane, że dostane ją w "spadku" od kolezanki ![]() A mnie od soboty boli ząb - wyrasta mi ósemka, czuję sie masakrycznie Maladt trzymaj sie ciepło
|
|
|
|
|
#307 |
|
Zakorzenienie
|
A powiem wam coś śmiesznego.Mi wyrastają na górze też zęby,tyle że 9??? Nie wiem widocznie moja fizjologia zgłupiała,może dlatego,że wszystkie 4 mam wyrwane.Glupio będzie jak będą większe,bo będzie je trzeba wyrwać,ale chyba mi policzek z zewnątrz przetną by się tam dostać.
|
|
#308 |
|
Zakorzenienie
|
A! Pulette, ja też w tydzień zrobiłam ze 3 kg !!!!!!!! Na początku ciąży waga spadła, potem wróciła i długo stała. Aż się przeraziłam. Ale właśnie pomyślałam, ze to może jakieś wody płodowe się w yprodukowały, czy coś.. .
A co do 3 kołowych. Mie się bardzo nie podobają, ale jeszcze nie próbowałam jazdy, więc kto wie... |
|
|
|
#309 |
|
Zakorzenienie
|
z ta waga to tez u mnie dziwnie o czym wam pisalam
dzis w pracy to mi mowiono ze mam fajna pileczke, a niektorzy mowia ze az tak wielkiego brzucha to nie mam oczywiscie moje dziecko wariowalo dzis przez caly dzien ![]() wyglada na to ze w madrito dorobilam sie 3 dorodnych kilogramow... wiec skoro pol kilo na tydzien to mam o kilo za duzo zaraz porobie foty ubranek ktore przywiozlam w listopadzie z UK, to wam sie pochwale w czym to moj dzidziol bedzie smigal
|
#310 |
|
Rozeznanie
|
MaladT- kochana wiem, że nie jest łatwo przeforsowac swoje zdanie w sprawie imienia (pisałam co tesciowa mysli o naszym Maksiku a wole sobie nie wyobrazac co by było jakby sie nie podobało mojej mamie) ale to w koncu Twoje dziecko.Moim zdaniem Wiktoria to piekne imię i jesli bede miec kiedys córcie to chciałabym jej tak dac.Co do Twojej sytuacji to jest Ci teraz bardzo trudno ale zobaczysz, że moze byc juz tylko coraz lepiej.Znam wiele dziewczyn, które przezyły bardzo ciężkie chwile a teraz są bardzo szczesliwe i ciesza sie, że w przeszłosci nie zostały z kims tylko ze względu na dziecko.czsem szczescie czeka za rogiem a to najwieksze masz juz przy sobie.Sciskam Cię mooooocno.
|
#311 |
|
Zakorzenienie
|
Kochana kupowałam na Allegro więc z przesyłką wyniósł mnie niecałe 800 zł za nowy fajnowy wózio.
Kobietki nie martwcie się, jesteście silne i mamy siebie nawzajem, chociaż wirtualnie, ale zawsze. My właśnie z małżem wróciliśmy bo byliśmy pozałatwiać parę, drobnych spraw. Wystałam się 20 minut przed okienkiem pocztowym, a to i tak dziś było wyjątkowo krótko. Maskara co się dzieje przed świętami, ja nadal czekam na mój dresik w kolorze jasnego turkusiku i pas ciążowy... w mordę jak nie przyjdą przed świętami to się tak wkuuuuuuuuuuurze
|
#312 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiulko, nie denerwuj sie nie warto
naslij na nich dzidziola niech im skopie dupacze ![]() Uwaga wklejam moje angielskie nabytki, kwitna u mnie w szafie od listopada 2007 a to czerwone cos to dostalam od kolezanki stwierdzila ze bedzie chop i juz
|
#313 |
|
Raczkowanie
|
Witam, proszę odpowiedzcie mi doświadczone ciężarne, czy to mozliwe abym w wczoraj poczyła ruchy dzieciątka, a dzisiaj nic nie czuła. Wcześnie też wydawało mi się, żeczuję ale to było takie myzianie, bulgotanie, delikatne przesuwanie się. W czoraj rano natomiast poczułam dwie serie puknięć, dość wyraźnych i mocno oczuwalnych, trwało to chwilkę i teraz nic. Czy można odczuć pierwsze ruchy, a potem one ustają na jakiś czas ? Dzisiaj kończę 19 tydzień.
|
|
|
|
#314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja z początku czasem czułam, potem na przykład dwa dni nic, nic się nie martw ![]() Anisiu ubranka że ho ho palce lizać
|
|
#315 |
|
Wtajemniczenie
|
MALADAT kochana ja trzymam za Ciebie kciuki, jestem z Tobą. Może jednak powinnaś rodzicą powiedzieć o chorobie, może jednak wesprzą Ciebie. Ja powiem Ci tak, w listopadzie 2006 r dowiedziałam się, ze mam czerniaka, na poczatku 2007 roku miałam usuniety układ chłonny z prawej strony pachwiny, gdyby nie wsparcie rodziców to chyba bym na głowe dostała. Do tego lekarz mi powiedział, wtedy, że nie powinnam być w ciąży przez 3 lata bo moge osierocić dziecko, teraz poodbno pojawiają się informacje, że po czerniaku jednak nie jest ciąża groźna i onkolog powiedział mi, ze mam szczęście, że nie jestem po raku piersi bo bym musiała dzidzie usunąć. Boje się, ale mam nadzieje, ze będzie dobrze.
Postaram się odwiedzić Cie w Toruniu, oczywiście termin z Tobą skonsultuje. Buziaki. EWELCIA ja jestem w 17 tygodniu i termin mam na 17 sierpnia. Ruchów jeszcze nie czułam ![]() POzdrowionka dla wszystkich Mamuś
|
#316 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#317 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#318 |
|
Wtajemniczenie
|
Poza tym, od dwoch dni bardzo mnie bola plecy. Mam nadzieje, ze nie bedzie tak juz do konca ciazy, b wtedy nie ma mowy zebym w pracy wytrzymala do konca roku szkolnego ! Dzis przez 2 godziny musialam byc pochylona z dzieciakami nad ziemia bo konczylismy mega wielki obrazek farbami. Teraz ledwo siedze. Katastrofa ! Moj jedyny miesioac ciazy bez dolegliwosci chybva sie wlasnie skonczyl. Witajcie dolegliwosci (ponownie...)
|
|
|
|
#319 |
|
Zakorzenienie
|
Moi rodzice wiedza że jest ze mną coś nie tak,wiedzą co to jest,nie wiedzą tylko i się nie dowiedzą,że mam zwolnienie na miesiac i że nie będę chodzić w tym czasie na większość zajęc.W sumie oni uwazają,że jestem na tyle mało chora że mogę spokojnie chodzić na zajecia i siedzieć z dupą na wydziale cały dzień.Jakoś lekarze wg nich nie mają racji.Ale podobno powinno się słuchać lekarzy...
|
#320 |
|
Zakorzenienie
|
c.d
|
#321 |
|
Rozeznanie
|
Anisia, zbliżenie na żyrafke jest The BEST. Gdyby nie ono pewnie bym nie zauważyła co to za zwierz zdługą szyją na tym pajacyku
.
|
#322 |
|
Zakorzenienie
|
Ania ale ładne te ciuchy
![]() ja dziś na allegro oglądałam te 3 i 5-paki bodziaków i pajaców early days kto wie czy się nie skuszę ![]() ja z żyrafką kupię sobie rożek na pewno żyrafki rules
|
|
|
|
#323 |
|
Zakorzenienie
|
Dorbar, MaladT, przykro mi slyszec, ze tak mlode dziewczyny jak Wy chorujecie na tak powazne choroby. Ja wierze jednak w cuda i dorbar, wiem, ze Towja dzidzia bedzie cala i zdrowa, a Ty bedziesz cieszyla sie macierzynstwem pelna geba. MaladT, a dzis ode mnei drugi wielki buziak
A ja se kupilam elektryczna szczoteczke do zebow . Zalecenie dentysty, neistety nie ejst w stanie mi nic zrobic z zebami bo krew mi tryska na prawo i lewo .A Wam tez tak sie zdarza, ze brzuch rosnie z dnia na dzien? wydawalo mi sie,z e moj brzusio byl duzo mneijszy wczoraj...hmmm... Anisia, normalnie wyprawke taka skompletowalas dzidziulowi, ze hej ..iscie..zyrafkowa
|
|
|
|
#324 |
|
Zakorzenienie
|
hihihi tak naprawde to nic nie skompletowalam jeszcze, kupilam pare ubranek nim wyjechalam na dobre z UK i zapomnialam o tym ze to mam
wszystkie sa z serii early days oprocz tej czerwonej bluzy bo jest z 5-10-15 Allegrowe zakupy zaczynam po swietach, bo narazie to mysle o swietach i to co za cymesy sobie zrobic do jedzonka ![]() co proponujecie dobrego? zurek z biala kielbaska bedzie, cwikla z prawdziwym chrzanem, galaretke z kurczaka, salatka z tunczyka, salatka tradycyjna warzywna, hmm i jeszcze mi cos chodzi po glowie ale nie wiem co..
|
#325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a posciel w zyrafki jest cuuuuudna
|
|
#326 |
|
Zakorzenienie
|
wiesz marticia ja mam takiego mami synka,który jest ojcem małej.Okazało się,że swojemu dziecku chciał dać na imię dj bo on jest djem.Kurde debil i gówniarzowaty taki mimo wieku(13lat starszy ode mnie).Na moja córkę nie bedzie miał wpływu.Ograniczę mu prawa rodzicielskie.
|
#327 |
|
Zakorzenienie
|
ja podobno będę w tym roku sama przygotowywać kulinaria w domu
nie wiem czy dam rade.poza tym boję się tych świąt,mam nadzieję,że wszystko będzie dobrze,choc obawy i płacz to od weekendu chleb powszedni
|
#328 |
|
Zakorzenienie
|
Hahaha...nie zartuj MaladT, ze chcial dac synowi na imie DJ...normalnie ja bym sie pod podloge zapadla..
Anisia, a o jajcach zapomnialas co? to chyba Wielkanoc, wiec bez faszerowanych jajek sie nei obedzie . Ale tym zurkiem narobilas mi smaku...zjadlabym sobie cos takiego fajnego kwaskowatego |
|
|
|
#329 |
|
Zakorzenienie
|
własnie nie żartuję.Jutro jak bede jechać do domu zacytuję jego żonę z fajniejszych rzeczy jakie pisala o swoim męzu.śmiech na sali.zawsze mi humor poprawia
|
#330 |
|
Zakorzenienie
|
jaja to wiadomo
farbowane w łupkach cebuli.. i faszerowane hmmm... obadam, ostatnio cierpie na zaparcia... sie nie dziwie ze mam 8kg do przodu jak jelita pelne ![]() fujj zrobilam se herabate z cytryna i miodem i mi nie lezy... MaladT ja tez sama robie swieta.. postaraj sie cieszyc tym co masz i choc troche swietami. Wiem ze masz ciezka sytuacje, ale byc moze w swieta odpoczniesz od trosk i tego ci zycze
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:13.

zresztą kilka osób mi go polecalo, dobrą ma opinię

) no i płyny w brzuchu + tłuszczyk do karmienia. książkowo jest 0,5 kg na tydz.

żyrafki rules