|
|
#301 | |||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Big Brother V - cz. II
No to mnie czeka ciężka przeprawa
![]() Cytat:
Cytat:
Nie chodzi o zgranie się z innymi, tylko o to, że przyjmuje niektóre zachowania tej grupy bez żadnego zażenowania, ba, ochoczo w nich uczestnicząc. Jak było na przykład w trakcie wlewania herbaty do butelek po alkoholu - wtedy napisałem, że nie musi lubić Izy i Klaudii, ale to, że przyjął to bez żadnego zażenowania uważałem za coś niepasującego do niego. Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#302 |
|
Zakorzenienie
|
[quote=tromix;7583963]No to mnie czeka ciężka przeprawa
![]() Tu nie chodzi o cechy, które ktoś nabywa razem z urodzeniem (np. akcent). Jednak o to, że wszędzie wciska tą swoją ciupagę i jedzie tylko na tym. To było fajne przez 2 tygodnie, ale nie przez 2 miesiące. Tak,racja.Ten język ciupaga itd.dużo daja ale ja go lubie jako czlowieka i chcialabym zeby wygrał. Klaudia..owszem czasami ja lubie ale nie ufam w 100%
|
|
#303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeśli ktoś mieszka całe życie w jednym miejscu ,mówi tylko gwarą-bo nie potrafi obcować czystą polszczyzną ,to dlaczego go za to eliminować.region jest jego domem,jest przesiąknięty tradycją,kulturą.ubiór,ci upaga to część niego. ja go podziwiam za wierność .dużo młodych ludzi wstydzi się swojego pochodzenia,wstydzi się swojej gwary,bo uwaza ,że jest gorsza. właśnie dlatego za to mu chwała. odnośnik wytłuszczonego tekstu. on zna tylko to z czym się kojarzy.w.g. mnie jest 100% góralem,bo nie potrafi mówić w czystym języku polskim.więc wniosek nasuwa się sam on nie zna nic innego,niż to co pokazuje |
|
|
|
|
|
#304 | |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
Cytat:
tak jak np jolka wyróżniala sie przez chodzenie z koniem i blyszczykiem i swoje gadnie tak jasiek łażąc z ciupagą i gadając gwara... |
|
|
|
|
|
#305 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja się naprawdę zastanawiam od jakiegoś czasu za co niektórzy tak tego Jaśka lubią. W zasadzie go nie widać,nie robi nic godnego uwagi,nic co pozwoliłoby się nim tak naprawdę zainteresować.Ja nie widziałam niczego z udzialem Jaśka,co pomogłoby mi stwierdzić czy mogę go lubić czy też nie On po prostu jest.Z ciupagą. Ale gdyby byłoby więcej górali,to dopiero byłoby widać,że Jasiek jest zwykłą,nudną,szarą postacią. |
|
|
|
|
|
#306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
można być modnym-nosić błyszczyk i lateks,ale góralem trzeba się urodzić. to,że wyróżnia się z tłumu to fakt.jednak myślę,że każdy jest wyjątkowy ,ale nie każdy potrafi zrobić z tego uzytek.myślę,że klaudia właśnie taka jest .na swój sposób wyrazista,umie się śmiać,obraca wszystko w żart.nawet piosenkę przerobiła żartobliwie,dlatego przeszła dalej,a sylwia nie. |
|
|
|
|
|
#307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
np. wszystkim przeszkadza ze klaudia jest kłotliwa a sylwia ma wulgarne teksty, a wulgarne teksty jaśka jakoś przechodzą bez echa... TmargoT ale czy samo to ze jasiek urodzil sie w gorach czyni go wyjątkowym? nie. tylko fakt ze gada gwara ( a pokazal ze normalnie tez potrafi) czyni go "egzotycznym" tak jak np nicco ze zmienil płeć (tylko ten swej nowej ciupagi nie moze nosić na wierzchu..) daniela byla np ślązaczka i nikogo to nie obchodzilo.. |
|
|
|
|
|
#308 |
|
Zakorzenienie
|
daniela byla np ślązaczka i nikogo to nie obchodzilo..[/quote]
Kto w ogole powiedział ze Jasiek jest lubiany bo jest góralem? Jest fajnym chłopakiem i tyle a ze raz zdarzyło mu sie cos palnąc bo miał zły dzien i w ogole najchetniej by wyszedł no to cóż kazdemu sie zdarza... Jak dla mnie zenujacy jest Nico,rozumiem co przeszedl i w ogole ale on tylko siedzi,marudzi,denerwuje sie,obgaduje i mam wrazenie ze ciagle rozkminia....
|
|
#309 |
|
Zakorzenienie
|
nie napisalam ze jest fajny bo jest góralem tylko ze jest popularny z tego powodu..
ludzie lubia jak toś sie wyrożnia.... jasiek tez już mial foch i wychodzil, ale mu przeszlo... ja tam nic do niego nie mam ale mysle ze jest calkiem przeciętny... |
|
|
|
|
#310 |
|
Wtajemniczenie
|
ja sobie tak usiadłam teraz i pomyślałam jaką rolę w tym programie przydzieliliby mi producenci tego programu...
uwielbiam się bawić, kiedy trzeba jestem poważna, czasem odzywa się we mnie choleryk, czasem puszczam serię niecenzuralnych słów, czasem potrafi wkurzyć mnie i doprowadzić do płaczu jakąś głupota, leniuch, nienawidzę nieszczerości, fałszu i obłudy...ludzie mi ufają, mam przyjaciół i teraz tak...będąc w tym programie najprawdopodobniej, znając siebie chciałabym się dobrze bawić i znając swoją ciekawość każdy mnie by interesował, pewnie dogadałabym się na początku ze wszytkimi później zaczęły by się schody, ale powiedziałabym sobie, jeden dach - nikt nie jest idealny ale pewnie w zły dzień dałabym upust swoim złością czy w ogóle... i jak zostałabym odebrana?jako osoba fałszywa najprawdopodobniej do czego zmierzam... tak naprawdę większość z nas zostałaby uznana za fałszywą osobę, każdy widzi na zwycięzcę osobę bez skazy, dla mnie jasiek albo andżela jest osobą godną zwycięzca jasiek nie dlatego że jest górolem, ale dlatego, że kojarzy mi się najbardziej z normalnym chłopakiem, ma dobre dni, ma złe dni, jest autentyczny tak samo andżela- całkiem naturalna dziewczyna klaudia - odpada bo gra, i to wczoraj jeszcze ,,a słyszeliście jak zaśpiewałam Robert...'' i teksty o ślizganiu się dawida przy princezce magda, sylwia, marcin - nie lubię takich charakterów a dawid?sympatyczny, ale też podjął jakąś grę
|
|
#311 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wlaśnie kojarzy.. nikogo z nich nie znamy więc z tym samym prawdopodobieństwem można stwierdzić ze gra klaudia jak i fakt ze gra jasiek... ty oceniasz ze klaudia gra bo jej nie lubisz.. skąd wiesz ze nie jest taka na codzień? ja tez moge mowic ze jasko gra bo np mowi gwara a pokazal ze umie normalnie.. moze gwara to sposób na lans?? do tego dochodzi sposób w jaki realizatorzy ich pokazują.. wiadomo ze paru akcji jaska nie okazano ; jak wyzwal anzhele, jak wkurzyl warchola..itd |
|
|
|
|
|
#312 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Tu sobie siedzi,tam sobie siedzi,leży,opala sie,stoi z ciupagą,odpowie jak ktos pyta....i tyle. Czy ja wiem,czy to jest fajne? Dla mnie zwyczajne. On nie robi nic ,żeby go zapamiętać.Zapamiętuję czapkę i ciupagę a nie Jaśka-osobę,fajnego górala. |
|
|
|
|
|
#313 |
|
Zakorzenienie
|
jasiek nie dlatego że jest górolem, ale dlatego, że kojarzy mi się najbardziej z normalnym chłopakiem, ma dobre dni, ma złe dni, jest autentyczny
tak samo andżela- całkiem naturalna dziewczyna klaudia - odpada bo gra, i to wczoraj jeszcze ,,a słyszeliście jak zaśpiewałam Robert...'' i teksty o ślizganiu się dawida przy princezce magda, sylwia, marcin - nie lubię takich charakterów dokładnie tez tak myślę. Warszawianko ok a kogo fajność zdazyłas zauwazyc? bo nawet jesli Jasiek nic ciekawego nie robi ok ale ma spoko charakter i to sie liczy a drugiej takiej osoby tam nie ma albo fałsz,albo lans na siłe albo wulgarność ...itd sorrki ale cytowanie mi nie wyszło ;/
|
|
#314 |
|
Konto usunięte
|
Śnieżko,ja nawet tego jego "spoko charakteru"nie zauważyłam.Ja nie zauważyłam NIC oprócz ciupagi i kapelutka(nie wiem jak sie on fachowo nazywa
).W ogóle nie zapada mi Jasiek w pamięci bo nie robi nic. Szczerze mówiąc,to u nikogo takiej "fajności" nie widzę,ale jeżeli już wybierać,to zapadła mi w pamięć Klaudia i Dawid aka Dejvid. Klaudia jest trzepnięta ale daje sobie radę,nie jest mamałygą,w każdej sytuacji widzi pozytywne strony.Nie da się jej nie zauważyć a w dodatku jest zawsze uśmiechnięta-ja bardzo lubię takich ludzi bo sama taka jestem. Dawid jest trochę yyy.....no okej,ale też go widzę uśmiechniętego,również nie daje się go nie zauważyć.Też jest taką pozytywną osobą mimo wszystko. Ale jednak skłaniałabym się ze swoją sympatią do Klaudii. Oczywiście,jeżeli już muszę wybierać z tych osób... |
|
|
|
|
#315 |
|
Raczkowanie
|
Wiem, ze malo sie udzielam na forum raczej go czytam ale mam prosbe do Ciebie sniezko. Moglabys cytowac czyjesc wypowiedzi bo czasami sie gubie czy to Twoje slowa czy czyjsc dzieki
|
|
|
|
|
#316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem,cytuje ale tym razem nie wyszło
|
|
|
#317 |
|
Zakorzenienie
|
trudno określić,kto jaki jest na 100%.my oglądamy tylko wycinki i to co realizatorzy chcą,żebyśmy ogladali.poza tym tam w zamknięciu trudno być do końca naturalnym.to są inne warunki niż nasze domowe.tak jak powiedziała kami,że każdego dnia ludzie zmieniają swoje emocje.zreszta w życiu codzienny,m też zdarza nam się grać np.chwaląc nową sukienkę znajomej,którą najchętniej wyrzucilibyśmy do kosza.
myślę,że łatwo wypatrzeć czyjąś grę,bo trudno 24 h/dobę udawać kogoś innego.fałsz i jad tez jest widoczny. jakie wartości w.g. was mają pierwszeństwo do wygrania.możecie wybrać jedną z osób i pokazać na jej przykładzie. |
|
|
|
|
#318 |
|
Zakorzenienie
|
TmargoT nie wiem jak określić tę ceche ktora dla mnie jest ważna w takich programach... to jest rodzaj szczerości.. wiadomo ze nikt nie wyklada wszystkich kart na stół bo mze to byc wykorzystane przeciwko niemu.. moze na konkretnym przykładzie..
ale dla mnie ktos taki jak andzela zasluguje na wygraną... po pierwsze nie obgaduje ludzi za plecami.. albo jak jej coś sie nie podoba (jak ze sprawa izy) mówi glosno albo w ogole sie nie odzywa.. wszystkich traktuje z szacunkiem.. nie obgaduje ale i secjalnie sie nie zaprzyjaźnia.. jak trzeba to staje w obronie kogos z kim nawet specjalnie nie jest zżyta.. wiele z tych cech ma mimo wszystko klaudia.. choć jej sposób bycia moze bc wnerwiający tak jak nie ktorych wkurzala jolka.. jasiek i nicco odpadają bo nie zawsze byli fair.. |
|
|
|
|
#319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlatego jutro zostanie klaudia bo prowokuje sytuacje ktore sa ciekawe do pokazania... mysle ze od realizatorów do 80% zale zy kogo polubią widzowie... zawsze moga czegoś nie pokazać albo co innego pokazac 10 razy i narzucac sposób interpretowania sytuacji w zależności od potrzeb i wycinka jaki pokażą.. uwazam ze np jaska troche wybielają.. |
|
|
|
|
|
#321 |
|
Zakorzenienie
|
A w ogole słyszalyscie jak Klaudia powiedziala Dawidowi ze chyba dzieki niej chce sie lansowac czy cos w tynm stylu?
Jakie ona ma przekonanie o tym ze jest lubiana,wyjatkowa ah i oh
|
|
#322 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najciekawsza była pierwsza edycja.tam nie mieli kontaktu ze światem zew.wydaje mi się,że najbardziej sprawiedliwa |
|
|
|
|
|
#323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niektorzy cale zycie trwaja w przekonaniu ze sa najfajniesi na swiecie... poza tym pare razy wygrala niedzielny ring to tez o czyms swieadczy..a ona wyciąga wnioski.. a z rodzina to na legalu wszyscy gadają |
|
|
|
|
|
#325 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.pudelek.pl/artykul/10210/...u_z_gwiazdami/
za nia chyba ktoś stoi
|
|
#326 |
|
Zakorzenienie
|
nasze "ulubione" źródło informacji donosi ;http://www.pudelek.pl/artykul/10210/...u_z_gwiazdami/
|
|
|
|
|
#327 |
|
Zakorzenienie
|
aaa bylam pierwsza ;P
to moze byc sciema a takie info roznosi sama Jolka gdyz 1.chce by o niej pisac 2.tak,chce by wlasnie takie propozycje padly
|
|
#328 |
|
Zadomowienie
|
Witam dziewczyny, dawno mnie nie było
![]() Subskrybowałam ten nowy wątek z 5 razy i dalej jest "niezasubskrybowany" (ufff trudne słowo Więc się wpiszę i będę mieć z głowy, a co ![]() ps. Dziś chyba Angela odleci Choc wolałabym, żeby nie była to ona
|
|
|
#329 |
|
Rozeznanie
|
A mi się wydaje, że Klaudię wywalą
|
|
|
|
|
#330 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale jest spoza różnica między tymi dwoma nominowanymi osobami: -2,5 i +27 (czy 37? bo nie dosłyszalam).
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:27.

) Jasia. Świetnie, że pochodzi z gór, bo uwielbiam góry, ale my tak naprawdę w tym programie nie znamy Jaśka jako człowieka tylko jako górala. Ja myślę, że na swoim pochodzeniu zbija potężny kapitał w tym programie i głównie na tym jedzie. Nie można dosłownie wszędzie wciskać swojego pochodzenia i tylko na podstawie tego oceniać daną osobę.