|
|
#301 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Metamorfoza Werki na studia
przestancie juz o tej opaleniznie! nie wszyscy muszą byc opaleni. to jak ktos jest blady to ma się czuc gorszy?? Werka ja Cię popieram w tej bladosci (sama jestem blada), trzymaj się i czekamy na efekty bo widzę że wątek idzie w dobrą stronę
|
#302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a polegac na poradach pan z Sephory nie radze: po pierwsze: nie wszystkie pracownice mają kompetencje (tytul wizazystki/kosmetyczki) aby profesjonalnie doradzac klientom po drugie: nawet jesli maja odpowiednia wiedze, to musza "wciskac" klientkom to, co kaze firma, nie zwazajac na typ urody dajcie juz Werce spokoj z ta opalenizna, pisala przeciez, ze ma nadwrazliwa cere, slonce wiec odpada zupelnie, a kosmetyki z dihydroksyacetonem napakowane srodkami zapachowymi to potencjalne zagrozenie dla delikatnej skory. niech sobie bedzie blada, nawet biala jak sciana, to jej metamorfoza
|
|
|
|
|
#303 |
|
Gość
|
Dziękuję
|
|
|
|
#304 |
|
Raczkowanie
|
Już kilka razy zaglądałam do twojego wątku i powiem szczerze.że jestem ciekawa zmian
Powodzenia i koniecznie wrzuć zdjęcia
|
|
|
|
#305 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Ale czego dowodzisz tym że jesteś biała? Bo mnie akurat nie interesuje to w jakim stopniu Ty sie opalasz. Chciałam tylko się dowiedzieć czy Werka unika słońca latem Dobrze, umiejętnie podkreslać to co sie ma... Ale to co mamy doradzać żeby wysmarowała się mąką?
|
|
|
|
|
#306 |
|
Gość
|
Nie by była taka jak chce - to że udowadniam poraz któryś że nie chcę być brązowa, to nie jest wystarczający dowód?
|
|
|
|
#307 |
|
Wtajemniczenie
|
Werka nie sluchaj juz tego na prawde..
Z doswiadczenia wiem ze o wiele latwiej zaakceptowac siebie i swoje ciało gdy podkreśla się to co się ma niz codziennie sie marując balsamem i przypominając sobie ze chyba z ta skora jest cos nie tak..a akurat o urodzie kobiety swiadczą przede wszystkim rysy, ładna fryzura i figura a dopiero potem kolor skory. i to wcale nie musi być brąz
|
#308 |
|
Gość
|
Dzięki
|
|
|
|
#309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cechy, z pozoru bedace wadami, mozna przemienic w zalety, w przypadku Werki, jasna buzie podkreslic delikatnym rozem, a usta szminka/blyszczykiem. wyglad porcelanowej laleczki ma wielu zwolennikow, nawet wsrod znanych wizazystow. generalnie zmienianie natury nie wychodzi na dobre, lepiej wychodzi sie zdecydowanie na akcentowaniu mocnych stron i ukrywaniu mankamentow, zmienianie pechych naturalnych cech na sile, moze wygladac sztucznie i komicznie |
|
|
|
|
#310 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Są takie, które tak robią, więc sądzę, że tylko dla Ciebie użycie mąki jest czymś egzotycznym. Wprawdzie dość kontrowersyjna metoda, ale jak ktoś chce... ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#311 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A co ma Twoja wypowiedz do wątku ? Nic na temat. Gadamy o metamorfozie Werki, a nie opaleniźnie. Przeczytaj cały wątek od początku. Wracamy do centrum wątku - Metamorfoza Werki. |
|
|
|
|
#312 |
|
Zakorzenienie
|
Dziwi mnie ta debata na temat opalenizny.
Proszę przyjąć do wiadomości (zwłaszcza Toxiquee i dommiii_ ), że werka opalaniu mówi NIE i koniec tematu. Nie ma co się w to zagłębiać, tema już przewałkowany i skończony. Nie to nie i nie ma co na siłę czegoś forsować. |
|
|
|
#313 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tak, tak. koniecznie wstaw zdjecia zaraz po farbowaniu
|
|
#314 |
|
Gość
|
Lemirko - dobry odcień kupiłam - M2 - Mroźny Kasztan - to o taki chodziło? Kupiłam Preference - sprawdziłam te farby już wcześniej, są bardzo dobre
|
|
|
|
#315 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do fryzury Rihanny autorka też początkowo bardzo się przed nią wzbraniała, a jednak uległa, co mam nadzieję wyjdzie jej na dobre. Byc moze bedzie tak i tym razem?
|
|
#316 |
|
Gość
|
Nie, tym razem nie ulegnę
|
|
|
|
#317 |
|
Rozeznanie
|
Werka, kupiłaś farbę z L'oreal?
|
|
|
|
#318 |
|
Gość
|
Tak, a co?
Wiem, że testują, no ale Schwarzkopf mnie na bank uczuli, a Joanna nie jest mocna - to jedyny wyjątek - przysięgam |
|
|
|
#319 |
|
Raczkowanie
|
to, ze Ty wygladasz fatalnie, to nie znaczy, ze inni tez
a polegac na poradach pan z Sephory nie radze: po pierwsze: nie wszystkie pracownice mają kompetencje (tytul wizazystki/kosmetyczki) aby profesjonalnie doradzac klientom po drugie: nawet jesli maja odpowiednia wiedze, to musza "wciskac" klientkom to, co kaze firma, nie zwazajac na typ urody dajcie juz Werce spokoj z ta opalenizna, pisala przeciez, ze ma nadwrazliwa cere, slonce wiec odpada zupelnie, a kosmetyki z dihydroksyacetonem napakowane srodkami zapachowymi to potencjalne zagrozenie dla delikatnej skory. niech sobie bedzie blada, nawet biala jak sciana, to jej metamorfoza Ktoś tu mówił, że zdjęcia są bardzo niewyraźne, może nawet Ty. To powiedz mi w takim razie jak chcesz ocenić stan cery Werki i w ogóle jej coś doradzać skoro zdjęcia są nie wyraźne... Chyba masz złe doświadczenia co do tych pań z Sephory bo ja jakoś jeszcze nie trafiłam na brak profesjonalizmu z ich strony. Zawsze doradzą, pomogą i są grzeczne nawet gdy nic ostatecznie nie kupie. No chyba, że inaczej traktują klientki uśmiechnięte i miłe, a inaczej te ze skwaszoną miną ...
|
|
|
|
#320 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#321 |
|
Raczkowanie
|
Sorki, ze tego nie zacytowałam początek to to co napisała truskawkowawiosna, a reszta czyli od tego ''Ktoś tu mówił, że zdjęcia są bardzo niewyraźne, może nawet Ty...'' to mój tekst, sorki jeszcze raz
|
|
|
|
#322 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Werka - kolorek chyba okej, zobaczymy na włoskach. |
|
|
|
|
#323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2) tak sie zabawnie sklada, ze do wszelkich drogerii ide w okreslonym celu, najczesciej z lista zakupow rad sprzedawczyn nie potrzebuje, bo mam wystarczajaca wiedze kosmetyczna, aby radzic sobie sama z kolorowka czy pielegnacja(a jezeli mam watpliwosci, to pytam wczesniej kompetentnych, zaufanych osob, ktore doradza mi bezinteresownie, bez checi zysku)hehe, nawet nie raz zdarzylo mi sie dawac rady sprzedawczyniom skromnosc mnie nie cechuje, zdaje sobie z tego sprawe![]() zaczepiam ekspedientki wylacznie, gdy nie mam pojecia, gdzie ulokowane sa konkretne produkty ![]() 3) a usmiechnieta i mila w drogeriach jestem zawsze i sprzedawczynie zwykle odwzajemniaja moj usmiech
|
|
|
|
|
#324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jeśli Panie z Sephory podchodzą do klientki w zależności od tego czy jest ona uśmiechnięta czy nie, to raczej nie świadczy o profesjonaliźmie. A Panie z Sephory to bardzo czesto osoby, które przyszły "z ulicy" i nawet jakieś sephorowe szkolenie im ni pomoże stać się profesjonalistaki. Ja już się spotkałam, że czasem jak pytam o coś w Sephorze, co znalazłam na wizażu , to nawet nie wiedzą o co chodzi, już nie mówiąc o tym by doradziły , chociaż są też wyjątki.
|
|
|
|
|
#325 |
|
Raczkowanie
|
To dobrze, że posiadasz taką wiedzę, nie wnikam w to jak ją zdobyłaś, ale ja, tak jak miliony Polek i Werka chyba też, takiej wiedzy nie posiadamy, więc od czegoś muszą być te sprzedawczynie, żeby pomogły, doradziły. I ja tak samo jak ty idę do drogerii gdy czegoś potrzebuję, ale załózmy chcę kupić krem nawilżający to mogą mi chyba coś doradzić no nie ?
A i tak ostateczną decyzję podejmę ja i na pewno nie wcisną mi czegoś czego nie chce, nie potrzebuje, bo mam swój rozum Ale napewno są one potrzebne, a te w Sephorze wiedzą co robią, co innego w osiedlowym sklepiku lub w supermarkecie. A i jeszcze ja nie wnikam czy Ty sie uśmiechasz czy nie
|
|
|
|
#326 |
|
Gość
|
Ekhmmm... hola,hola.... nie jesteś mną więc nie masz prawa się za mnie wypowiadać. Skończ oftop i wróćmy do tematu.
Lemirka - fryz przesądzony - idę na Rihannnę. |
|
|
|
#327 |
|
Raczkowanie
|
a w gdzie ja się niby wypowiadam za Ciebie? W tym, że CHYBA nie masz rozległej wiedzy kosmetycznej ?
|
|
|
|
#328 |
|
Gość
|
Ja też mam swój mózg i myślę, a często panie w Sephorze czy w Douglasie są paniami od PR i świetnie znają chwyty marketingowe (ja mam charakter mamy - nie dam się wrobić w takie chwyty). Dużo wiedzy zdobyłam dzięki biochemii - min. dzięki dziewczynom (
|
|
|
|
#329 |
|
Raczkowanie
|
To się mylisz i Ci się wydaje ehh...
|
|
|
|
#330 |
|
Gość
|
I jestem im za to wdzięczna, bo umiem dzięki temu je sobie sama dobrać.
Wróćmy do tematu zamiast maksymalnie oftopować, bo jak widzę przyszłaś się tylko kłócić. |
|
Nowe wątki na forum Metamorfozy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:50.

Ale czego dowodzisz tym że jesteś biała? Bo mnie akurat nie interesuje to w jakim stopniu Ty sie opalasz.

, chociaż są też wyjątki.