![]() |
#301 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.2
tak..
mnie rano czesto boli az bol pecherza.. niedosc ze jest przepelniony.. (tak chce mi sie siusiu) to jeszcze widocznie dzidzius mi na niego uciska.. takze stad ten bol niestety ![]()
#302 |
Zakorzenienie
|
mylam;d myje codziennie hehe
i nic.. zczarnial ![]() ale pdoobno to normalne w ciazy..
#303 |
Zadomowienie
|
jestescie niemozliwe! 2 dni zajelo mi nadrabianie zaleglosci w czytaniu
![]() ![]() brzusia mi wywalilo, moze jutro zrobie jakas fote i wkleje, rosnie jak na drozdzach, bede miec chyba duza core, no ale nie spodziewam sie maluszka bo ja mam 178 cm a tz 182 ![]() ![]() troszke sie przeziebilam, gardlo mnie boli;/ kupilam sobie dzis nowe witaminki, Feminatal 400+DHA, wczesniej bralam caly czas Feminatal N mala daje czadu w brzuszku ![]() ide spioszkowac, pa
#304 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
kurczę ja tez tk mam aroszę sie martwię bo jestem dopiero w 19 tygodzniu, a to wygląda na stawianie się macicy. Ale u mnie nie cały brzuch tylko podbrzusze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#305 |
Rozeznanie
|
Hellol mamuski
![]() Zostawic was.... to strach ![]() ![]() ![]() Przeczytalam to co naskrobalyscie. Ale juz nie pamietac co i jak ![]() Najbardziej utkwily mi pogaduchy o gazach ![]() ![]() ![]() Moj Tz byl juz w domku o 15tej. Wyskoczylismy sobie na obiadek i zakupy. Bylam w tej biedronce. I kupilam te bodziaki. Dwupak w 56 i dwupak w 62. Sliczne sa ![]() Potem wpadla moja sasiadka na pogaduchy. Oczywiscie za kazdym razem jak sie ostatnio spotykamy to tylko tematy ciazowo-porodowe ![]() ![]() Kurcze... zglodnialam. Tylko co by tu zjesc ![]()
#306 | |||||||||
Zakorzenienie
|
zostawilam was tylko na nie cale 2 godziny !!! a tu juz tyle napisalyscie
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() kokoin giierka rzeczywiscie wciagajaca.... ide w nia dalej grac zaraz ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() a co do brzucha to jestem zalamana.... albo mi sie wydaje albo rosnie jak szalony ![]() ![]() ![]()
![]() |
#307 | |||
Wtajemniczenie
|
a o jakich w ogóle myślicie? Bo chyba nie chcecie dać polskiego?
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() a może murzynek Ci prześwituje ![]() Cytat:
ja też tak mam, ale nie jak mam pełny pęcherz tylko tak od czasu do czasu i ginka mówiła że to skurcze przepowiadające i jak będą za często to brać nospę |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#308 |
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewuszki
![]() Jakoś tak od wczoraj kompletnie nie mam nastroju ![]() ![]() ![]() Byliśmy wczoraj u lekarza i prawdopodobnie będziemy mieli synka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez malutka_24 Czas edycji: 2009-01-09 o 22:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#309 |
Raczkowanie
|
a co do brzucha to jestem zalamana.... albo mi sie wydaje albo rosnie jak szalony
![]() ![]() ![]() mówią że to tak na chłopca w tyłek i uda włazi ale ja ci powiem kochana że jak byłam z pierwszym synkiem w ciąży to przytyłam 30 kg jak sobie wspomnę to ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#310 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#311 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
GRATULUJĘ SYNKA ![]() kochana możliwe że masz młodszego dzidziusia ale to wszystko norma ![]() jak to ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#312 |
Wtajemniczenie
|
malutka tak kokoin dobrze mówi w tak młodej ciąży nie zostałabyś w szpitalu ale szew by Ci na pewno założyli (żeby rozwarcie nie postępowało)
ale na pewno lekarz powinien zareagować.....a kiedy masz kolejną wizytę? |
![]() ![]() |
![]() |
#313 |
Raczkowanie
|
mlutka ja na twoim miejscu jutro zadzwoniła bym do tego lekarza i dokładnie wypytała. Tu nie ma na co czekać.
![]() ![]() ![]() DZWOŃ DO NIEGO NIECH CI TO WYJAŚNI!!!!!!!!!! TY MASZ PRAWO NIESPYTAĆ BO TO COŚ NOWEGO ALE GIN POWINIEN CI TO WYTŁUMACZYĆ A CO WAŻNIEJSZE PODJĄĆ ODPOWIEDNIE DZIAŁANIA !!!!!!!!!!!!!!!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#314 |
Raczkowanie
|
Dziewczynki a tak z innej beczki to na allegro kupiłam sobie "fotelik" fatty 3XL suuuuper sprawa polecam. Jak usiadłam to pełny relax
![]() ![]() ![]() ![]() POLECAM a może już któraś z was ma??????????? |
![]() ![]() |
![]() |
#315 |
Raczkowanie
|
esti gratuluję córci
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#316 |
Wtajemniczenie
|
kokoin dziękuję
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#317 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() no mnie wogole do kwasnego nie ciagnie ![]() ![]() ja to bede wygladac jak dwa slonie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#318 |
Wtajemniczenie
|
kochane jeszcze macie siłę siedzieć?
ja pomału wymiękam buziaczki i dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#319 |
Wtajemniczenie
|
DZINDYBRY, NADRABIAM;] Nawet na kilka godzin nie można Was zostawić,bo szalejecie z gazami;]
![]() poiglot91 nie miałam nic złego na myśli, tylko to, że lekarze potrafią zrobić badania prenatalne a nie potrafią np zrobić czegoś, żeby kobiety nie rodziły za wcześnie... O to mi chodziło;] Zabrzmiało wiem jak-że jestem jakaś okrutna i usunęłabym wszystkie wcześniaki ale tonietak, był wieczór więc pisałam w półśnie jak zwykle:P Wybacz;] Sama się przeraziłam swojego posta;] Dla mnie wcześniak to normalne, żywe dziecko ale to, że jego środowiskiem naturalnym w 5mies ciązy jest brzuch matki nadal podtrzymuję. Dziecko w moim brzuchu jest dla mnie żywą istotą ale nie uważam, że byłoby wspaniale gdyby miało się urodzić teraz i niestety nie wiem jak bym na to wszystko zareagowała-pewnie bym się załamała...Ale na pewno kochałabym je tak jak kocham teraz! NO;] Żeby nie było, że szerzę jakieś treści aborcyjne,bo tak to wyglądało w moim poprzednim wpisie..Bardzo wszystkich przepraszam. kokoin moja znajoma też ma konflikt ale nic nie mówiła, że może urodzić wcześniej ![]() manolita ja dziś jadę na zakupy do bierdronki,chociaż zapewne u NAS body nie będzie... poiglot91 a co z tym pępkiem ma się dziać? sashka20 ja mam o tyle dobrze, że znajoma mojego TŻta, którą poznałam dzięki niemu w poczekalni do gina jest teraz moją dobrą koleżanką, korespondujemy ze sobą,spotykamy się i gadamy o swoich ciążach. Jest teraz w 25tc ;] Czyli tylko o tydzień dalej. malutka_24 - właśnie pisałyśmy o tych skurczach, że nam też dokuczają bardzo podobne. Nie ma się czym martwić, możesz zażywać 3 x dziennie po 1 nospie. A w sprawie tego rozwarcia zadzwon koniecznie. kokoin ja mam mieć córę i tylko dupa mi rośnie. Może czeka mnie jakaś niespodzianka?? ![]() ![]() Dodam, że mnie ciągnie do słodyczy i śledzi ![]() dziecko moje znowu zamilkło od kąd myślałam, że rodzę. Możliwe to, że wtedy gdy miałam te skurcze to odwracało się i teraz ma mnie w poważaniu i kopie gdzieś indziej? :P btw ma ktoś myspace??? Edytowane przez maugoszatka Czas edycji: 2009-01-10 o 05:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#320 |
Raczkowanie
|
Anulka, też w alcie desperacji ogladam wszystko, ale stwierdziłam, ze jak wciągnie mnie "Moda na skces" ide na odwyk.
Nie moge spać. Wstaje o 6 rano i wojuje do 23. Wy tez tak macie? Na gazy polecam espumisan, dozwolony w ciąży i przynosi ulge. Moje były tak bolesne, ze wylam z bólu, jak miałam wstac z lożka. Teraz jest ok. Zamiast się uczyc słowek na włoski, to siedze od rana na necie. ![]()
#322 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
egoizm ze mnie wylazł, bo soczek wypiłam sama ![]() Cytat:
Fakt był jeden -tłuszczu u mnie nie znalazłaś a każdy Ci powie, że raz nabyte mięśnie brzucha zostają. Nie musiałam o nie dbać aż tak bardzo. I dlatego tak "fajnie" wyglądał mój brzuś. Nawet teraz jak wstaje to brzuch wygina mi się "w łuk" bo pod skórą są jeszcze! mięśnie a potem dzidzia. Cytat:
A ciuszki dostałam po chłopcu a urodzę dziewczynkę. Mnie to nie przeszkadza! I tak te ciuszki, które dostałam będą "po domku" więc nawet jeśli tylko niebieskie to co ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#323 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry kochane
![]() malutka jak to lekarz wypuścił Cię do domu bez słowa przy 2 cm rozwarciu ![]() ![]() ![]() jak mi sie robiło rozwarcie w poprzedniej ciaży to od 20 tc leżałam do 36 co prawda w domku nie w szpitalu ale mogłam wstać tylko do wc ![]() po tych objawach to mozliwe jest jesli twardnieje brzuch moze robić sie rozwarcie dzwon dopytaj tak dla pewnosci ![]() esti a może Nadia ,Laura , Liwia ![]() laski cos dziwnego mi się wczoraj zrobiło wieczorem poczułam takie ciągnięcie szczypanie zaraz pod pępkiem i wiecie co brzuch mi się zapadł tak na długosci 5 cm po pępkiem i szerokośc 3cm ![]() ![]() ![]() ![]() no oszaleć możne
#324 |
Zakorzenienie
|
kokoin ja mam konflikt i przy pierwszej ciazy przenosilam syna tydzien a do tego maly urodzil sie z grupa taty wiec ryzyko mam ogromne w tej ciazy ale moj gin nic nie mowi o wczesniejszym porodzie no chyba ze CC zrobia to bedzie wczesniej ,jakies bzdury sluchasz
![]() poiglot91 apepek taki brudny ![]() ![]() ![]() . malutka_24 Mi zaczelo robic sie rozwarcie w 13 TC i mialam zalozony automatycznie szew i do dzis jest oki ale przy takim rozwarciu nie polozyc do szpitala ![]() kokoin ja mam mieć córę i dupka i udzicha wielkie hih ogolnie jestem wielka ![]() Bercia dzidzius mogl zmienic pozycje moja mala jak sie przesowala to mnie rozrywalo i automatycznie brzuch sie inny zrobil Dziewczyny ja ostatnio czytam Grochole i polecam lekka zyciowa literatura akurat taka do czytania przy dziecku i ciazy Wczoraj bylam u kolezanki i jej malej corci 2 tygodniowej i sie zakochalam taka ona malenka i taki slodziak i taka grzeczny hihi chyba sie zapatrze i moja bedzie tez taka grzeczna ![]() Wiecie moje cisnienie zdecydowac sie nie moze jak nie 109/64 to 154/101 kurde teraz musze czekac chyba nawet z tydzien zeby zobaczyc co tak naprawde sie dzieje i dopiero isc do szpitala Ja dzis nie spalam od 24 do 4 nad ranem co robilam ![]() Lece zakupki rozpakowac bo juz spozywke na caly tydzien kupilam i ide tonac w gratach jak zwykle ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#325 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Pisałyście, że nieważny rozmiar piersi a i tak mleko się pojawia? ![]() ![]() ![]() I do czego służą wkładki laktacyjne? Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#326 |
Zakorzenienie
|
ja wlasnie biore sie za szukanie list zakupow co wkleilyscie musze spisac czego nie mam
![]() Mam prosbe czy te ktore znaja wage dziecka moga jeszcze raz napisac wage dziecka i tc? proszeeeeee ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#327 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a wkladki laktacyjne pochlaniaja nadmiernie wyciekajace z piersi mleko ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#328 |
Rozeznanie
|
Dzien doberek mamuski
![]() Narazie was nieprzeczytalam, ale musze sie z wami czyms podzielic ![]() Zostalam przyszywana ciocia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Najgorsze jest to ze, ta biedaczka miala miec druga cesarke. Powodem bylo to, ze dosyc szybko zaszla w druga ciaze i byloby duze ryzyko, ze blizna w trakcie porodu SN mogla by peknac. Nawet dostala skierowanie na cesarke od lekarza ( moj lekarz prowadzil jej ciaze, i mowil ze w jej przypadku to tylko cesarka). I wiecie co???? Wzieli ja na zwykly porod wieczorem ok 19tej ![]() ![]() ![]() Jak przeczytalam tego smasa to myslalam ze sie porycze. Co ona tam musiala przejsc??? Najlepsze jest, ze rodzila w szpitalu,w ktorym ja bede rodzic..... Zostaje w domu, zamkne sie w pokoju i urodze sama bez kitu....
#329 |
Zadomowienie
|
seona
tak podczas karmienia piersią przez pierwsze dni odczuwa sie takie skurcze to nie boli ale do najprzyjemniejszych nie należy jest to bardzo kożystne bo macica szybciej sie kurczy ![]() ![]() blondynka na ostatnim usg to był 21tc i 5 dni mój synek ważył 450 g ![]()
#330 |
Wtajemniczenie
|
Seona -
ja też mam mały biust i w dodatku nierówne cyce ;] Tj jeden mi urósł a drugi minimalnie. Ale ten pierwszy to jakiś gigant się zrobił!!! I z niego nic mi nie wycieka a z tego małego co chwile... Sashka- chyba poród każdej kobiety jest inny, znam takie a nawet na forum są obecne te które wspominają poród dobrze. Moja koleżanka też mi naopowiadała jak to było okropnie i umierała i płakała żeby jej dali znieczulenie, a okazuje się,że rodziła 3h. Zależy to od progu bólu kobiety;] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:38.