Mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.2 - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-09, 21:24   #301
poiglot91
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.2

tak..

mnie rano czesto boli az bol pecherza.. niedosc ze jest przepelniony.. (tak chce mi sie siusiu) to jeszcze widocznie dzidzius mi na niego uciska.. takze stad ten bol niestety
Stary 2009-01-09, 21:25   #302
poiglot91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulka anulka Pokaż wiadomość
to umyj wyszoruj pumeksem...
mylam;d myje codziennie hehe
i nic.. zczarnial ..
ale pdoobno to normalne w ciazy..
Stary 2009-01-09, 21:31   #303
Karola_82
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez MSN do Karola_82

jestescie niemozliwe! 2 dni zajelo mi nadrabianie zaleglosci w czytaniu ale dobrze ze mamy weekend, bedzie mozna troszke odpoczac mam strszna zgage ostatnio, kupilam sobie dzis migdaly, oby pomogly,

brzusia mi wywalilo, moze jutro zrobie jakas fote i wkleje, rosnie jak na drozdzach, bede miec chyba duza core, no ale nie spodziewam sie maluszka bo ja mam 178 cm a tz 182 wiec chyba daruje sobie ciuszki w rozm 56

troszke sie przeziebilam, gardlo mnie boli;/ kupilam sobie dzis nowe witaminki, Feminatal 400+DHA, wczesniej bralam caly czas Feminatal N

mala daje czadu w brzuszku

ide spioszkowac, pa

Dieta (znowu): 178 cm / 64kg
Cel pt. "wakacje w sexy ciele"
do 1.06 - 9 kg (55kg)
Karola_82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-09, 21:35   #304
kokoin
Raczkowanie

Cytat:
Zauwazyłam u siebie coś dziwnego. Kiedy mam pełny pęcherz, twardnieje mi cały brzuch i aż ciągnie, czuje takie jakby skurcze. To jest strasznie nieprzyjemne. Zdarzyło wam się, zeby twardniał brzuch i się napinał? Co prawda nie mam tak za kazdym razem, jak chce siusiu, ale raz na dwa trzy dni sie zdarza.

kurczę ja tez tk mam aroszę sie martwię bo jestem dopiero w 19 tygodzniu, a to wygląda na stawianie się macicy. Ale u mnie nie cały brzuch tylko podbrzusze jak będę szła teraz na wizytę to spytam mojego gina o to bo mimo wszystko troszkę się martwię
kokoin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-09, 21:46   #305
sashka20
Rozeznanie

Hellol mamuski

Zostawic was.... to strach Wchodze i co zastaje.... 6 stron do nadrobienia A nie bylo mnie pol dnia.
Przeczytalam to co naskrobalyscie. Ale juz nie pamietac co i jak
Najbardziej utkwily mi pogaduchy o gazach, talii, bolach Katrin i Maugoszatki i o wczesniakach i porodach przedwczesnych Wiecej nie pamietam

Moj Tz byl juz w domku o 15tej. Wyskoczylismy sobie na obiadek i zakupy.
Bylam w tej biedronce. I kupilam te bodziaki. Dwupak w 56 i dwupak w 62. Sliczne sa

Potem wpadla moja sasiadka na pogaduchy. Oczywiscie za kazdym razem jak sie ostatnio spotykamy to tylko tematy ciazowo-porodowe Ciesze sie, ze mam z kim pogadac o moich niepokojach, schizach.... Ta moja sasiadka to mloda dziewczyna ma 19 lat i jest mamusia prawie rocznej dziewczynki. Ma duze doswiadczenie. Wiec bede mogla liczyc na jej pomoc w razie czego

Kurcze... zglodnialam. Tylko co by tu zjesc

Kubus juz jest z nami
ur. 30.04.2009

68kg................jest 52kg
sashka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-09, 21:53   #306
pakusia86
Zakorzenienie

zostawilam was tylko na nie cale 2 godziny !!! a tu juz tyle napisalyscie

Cytat:
Napisane przez poiglot91 Pokaż wiadomość
no ciekawe, ciekawe...
ale wstyd byloby urodzic przez np polke.. np murzynka i chinczyka.. osz kurde
Cytat:
Tak się mówi: jeden strzał a dwa gole ale nie wiem czy wiecie (ja nie wiedziałam, dopoki nie zaszłam w ciąże blizniaczą i zaczęłąm o niej czytac), że mozna zajsc w ciąże blizniaczą przy czym kazde dziecko jest innego tatusia haha to dobre, mogą się urodzic dzieci o róznej barwie skóry na przykład. Oto cytat z jednej ze stron:
"Nadpłodnienie to dodatkowe zapłodnienie drugiej komórki jajowej w tym samym cyklu przez plemniki z różnych stosunków płciowych, odbytych w krótkim odstępie czasu, także z różnymi partnerami. Kolejne zapłodnienie następuje ok. 3-4 dni, a nawet do 2 tygodni później!"

Kokoin świetna girka, lewo zaczęłam grać, a już mnie wciągneła!
no niezle hihi fajnie by bylo ja mialam sen kiedys ze urodzilam mala murzyneczke i wstydzilam sie ja tz pokazac bo sie balam ze powie ze go zdradzalam hihihi a mala rosla jak na drozdzach hihihi w jeden dzien miala juz 10 :O

kokoin giierka rzeczywiscie wciagajaca.... ide w nia dalej grac zaraz

Cytat:
Napisane przez kokoin Pokaż wiadomość
Ja też się uśmiałam z tych gazów ale zaraz mi się przypomniało jak byłam w poprzedniej ciąży. Jak widziałam ogórki kiszone to niedopuściłam dopóki nie zjadłam ostatniego i tak na zmianę z zupą ogórkową a mój mąż później spał z odświeżaczem powietrza
moj tez ma juz odswierzacz kolo lozka jak spimy razem a ja sie denerwuje bo on fuknie a ja pozniej zasnac nie moge bo mnie drazni zapach

Cytat:
A jakie masz na myśli bo ja miała Amelia ale jak gin powiedział że to chłopczyk to już nie mam
Piekne imie Amelia moja ma;lutka siostrzyczka tak ma u nas tez problem wstepnie wybrane Jakub... ale jakos mi nie pasi to imie ..... hmmm nie wiem czemu... jeszcze sie w sumie do brzusia nie zwrocilam "kubus" tylko mowie narazie "synus"

Cytat:

chyba taki dzień am z bobasem bo stale dzisiaj bryka w brzuszku uwielbiam to
oj mi tez teraz jak ogladalam film to mi zasadzil kopniaka w sumie najsilniejszego jak do tej pory az poskoczylam na lozku ja tez to uwielbiam... moge lezec caly dzien.. niech kopie moj slodki synus

Cytat:
kurde ja nic nie mam wtych sutkach jeszcze... czy jest ktos w takiej sytuacji jak ja??tzn ze nie ma ?
ja tak jak ty.... nie mam nic a kiedy sie powinno pojawic mniej wiecej??? ja sie nie orientuje.... mam nadzieje ze ze mna wszystko okej :/ i znowu mam jakies schizy !!! teraz sie okaze ze dziecka nie bede karmic bo mam cycki puste wrrrrr

Cytat:
Ja dzisiaj zaczynam 23 tc i nie mam siary.
Pępuszka też mi nie wysadziło, a Wam?
mi tez nie wysadzilo :/ a wogole nic mi sie nie robi tylko brzuch rosnie.... nawet cycki przestaly i w porownaniu do brzucha wygladaja jak pineski ..... bleeeeee

Cytat:
Zauwazyłam u siebie coś dziwnego. Kiedy mam pełny pęcherz, twardnieje mi cały brzuch i aż ciągnie, czuje takie jakby skurcze. To jest strasznie nieprzyjemne. Zdarzyło wam się, zeby twardniał brzuch i się napinał? Co prawda nie mam tak za kazdym razem, jak chce siusiu, ale raz na dwa trzy dni sie zdarza.
Cytat:
kurczę ja tez tk mam aroszę sie martwię bo jestem dopiero w 19 tygodzniu, a to wygląda na stawianie się macicy. Ale u mnie nie cały brzuch tylko podbrzusze jak będę szła teraz na wizytę to spytam mojego gina o to bo mimo wszystko troszkę się martwię
mi w sumie nie twardnieje nic... ale jak na zlosc jak mi sie siusiu zaczyna chciec (juz po 5 min od wysiusiania) to moj syneczek sobie przypomina zeby sobie poskakac troszke po pecherzyku swojej mamci nie powiem mile to nie jest ... ale wytrwale leze a napina mi sie synus strasznie.... co chwilke tylko napieta kuleczka... mam wizyte we wtorek i sie musze spytac czy to normalne... bo sie boje zeby mu tam cos nie bylo ze sie tak napina

a co do brzucha to jestem zalamana.... albo mi sie wydaje albo rosnie jak szalony normalnie juz sie musze strasznie nagimnastykowac zeby stopy zobaczyc wogole jak balon wygladam... do tego w dupe mi poszlo w sumie nigdy mi nie szlo tak w tylek a teraz !!! masakra

pakusia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-09, 22:09   #307
esti1984
Wtajemniczenie

Cytat:
u mnie tez problem z imieniem straszny
a o jakich w ogóle myślicie? Bo chyba nie chcecie dać polskiego?

Cytat:
A jakie masz na myśli bo ja miała Amelia ale jak gin powiedział że to chłopczyk to już nie mam
mi szalenie podoba się Nikola i Noemi a TŻ Nikola nie bardzo a Noemi raczej tak

Cytat:
kurde ja nic nie mam wtych sutkach jeszcze... czy jest ktos w takiej sytuacji jak ja??tzn ze nie ma ?
jest ktoś taki np ja nie mam jeszcze siary...w pierwszej ciąży miałam w 9 miesiącu i to też nie dużo a jak urodziłam to mleko tryskało po ścianach

Cytat:
mi pepuszek zczernial tylko ... tak wyglada jakbybyl brudny..:P
a może murzynek Ci prześwituje

Cytat:

ja też tak mam, ale nie jak mam pełny pęcherz tylko tak od czasu do czasu i ginka mówiła że to skurcze przepowiadające i jak będą za często to brać nospę
esti1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-09, 22:10   #308
malutka_24
Wtajemniczenie

Cześć dziewuszki
Jakoś tak od wczoraj kompletnie nie mam nastroju A tu widzę, że już drugą część wątku mamy Kiedy ja to nadrobię
Byliśmy wczoraj u lekarza i prawdopodobnie będziemy mieli synka ale to jeszcze nie jest pewne, bo to może być pępowina albo wyjdzie z tego z dziewczynka Maluch waży 250 dag i możliwe jest to, że jestem o tydzień wcześniej w ciąży, czyli nie w 20 tygodniu a w 19 tygodniu Powiedźcie mi czy nie za mało ten mój maluszek waży W ogóle był taki ruchliwy, że lekarz się zastanawiał jak ma go zmierzyć I zastanawia mnie coś jeszcze Od wczoraj strasznie dokucza mi prawa strona podbrzusza, jakby jakiś skurcz albo jakbym naciągnęła mięsień. Nasila się to zwłaszcza jak wstaję albo długo jestem w jednej pozycji Dzisiaj to się przerzuciło na całe podbrzusze. Nie ma żadnych krwawień ani plamień i lekarz mówił, że wszsytko jest dobrze. Czy to może być, że dzidziuś jest nisko osadzony i tak mnie uciska czy powinnam się martwić Bo już sama nie wiem Nawet jak wczoraj schodziłam od lekarza z fotela a później wysiadałam z samochodu to tak mnie to zabolało, że masakra A i jeszcze jedno, lekarz coś wspominał mi jak mnie badał, że chyba mam rozwarcie na 2 palce albo na 2 cm I nie wiem co o tym myśleć, bo się sierotka nie dopytałam

Edytowane przez malutka_24
Czas edycji: 2009-01-09 o 22:11
malutka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-09, 22:15   #309
kokoin
Raczkowanie

a co do brzucha to jestem zalamana.... albo mi sie wydaje albo rosnie jak szalony normalnie juz sie musze strasznie nagimnastykowac zeby stopy zobaczyc wogole jak balon wygladam... do tego w dupe mi poszlo w sumie nigdy mi nie szlo tak w tylek a teraz !!! masakra[/quote]

mówią że to tak na chłopca w tyłek i uda włazi ale ja ci powiem kochana że jak byłam z pierwszym synkiem w ciąży to przytyłam 30 kg jak sobie wspomnę to normalnie małe słoniątko byłam i też mi w d.... wlazło a teraz ciąża przebiega zupełnie inaczej i przytyła około 4 kg to też będę miała synka. Wszyscy mi mówili że jak inaczej jest to będzie dziewczynka. Poprzednio jadłam kwaśne potrafiłam nawet cytrynę obrać i jeść jak jabłko. Teraz jakoś mnie nie ciągnie do kwaśnego
Stary 2009-01-09, 22:21   #310
kokoin
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malutka_24 Pokaż wiadomość
Cześć dziewuszki
Jakoś tak od wczoraj kompletnie nie mam nastroju A tu widzę, że już drugą część wątku mamy Kiedy ja to nadrobię
Byliśmy wczoraj u lekarza i prawdopodobnie będziemy mieli synka ale to jeszcze nie jest pewne, bo to może być pępowina albo wyjdzie z tego z dziewczynka Maluch waży 250 dag i możliwe jest to, że jestem o tydzień wcześniej w ciąży, czyli nie w 20 tygodniu a w 19 tygodniu Powiedźcie mi czy nie za mało ten mój maluszek waży W ogóle był taki ruchliwy, że lekarz się zastanawiał jak ma go zmierzyć I zastanawia mnie coś jeszcze Od wczoraj strasznie dokucza mi prawa strona podbrzusza, jakby jakiś skurcz albo jakbym naciągnęła mięsień. Nasila się to zwłaszcza jak wstaję albo długo jestem w jednej pozycji Dzisiaj to się przerzuciło na całe podbrzusze. Nie ma żadnych krwawień ani plamień i lekarz mówił, że wszsytko jest dobrze. Czy to może być, że dzidziuś jest nisko osadzony i tak mnie uciska czy powinnam się martwić Bo już sama nie wiem Nawet jak wczoraj schodziłam od lekarza z fotela a później wysiadałam z samochodu to tak mnie to zabolało, że masakra A i jeszcze jedno, lekarz coś wspominał mi jak mnie badał, że chyba mam rozwarcie na 2 palce albo na 2 cm I nie wiem co o tym myśleć, bo się sierotka nie dopytałam
na pewno dobrze usłyszałaś że masz rozwarcie na dwa palce. Jak w 19 tygodniu miałabyś rozwarcie na dwa palce to dałby ci skierowanie do założenia szwu bądź krązka. Myślę że chyba coś pokręciłaś, no chyba że coś mówił. Ale nie martw się będzie ok inaczej gin podjąłby jakieś działania. nie wypuściłby cię bez instrukcji, dokładnie by ci powiedział co i jak
Stary 2009-01-09, 22:26   #311
esti1984
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malutka_24 Pokaż wiadomość
Cześć dziewuszki

GRATULUJĘ SYNKA
kochana możliwe że masz młodszego dzidziusia ale to wszystko norma
jak to masz rozwarcie 2 cm czy 2 palce to to samo bo lekarze tak to określają moja koleżanka z innego wątku jest teraz w 33 tc i trafiła do szpitala z rozwarciem na 2 palce i musi zostać tam do porodu to Twój lekarz nie zareagował?????? a te bóle to może skurcze???? On Ci to powiedział z takim spokojem i pozwolił pojechać do domu????????????????

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-09, 22:29   #312
esti1984
Wtajemniczenie

malutka tak kokoin dobrze mówi w tak młodej ciąży nie zostałabyś w szpitalu ale szew by Ci na pewno założyli (żeby rozwarcie nie postępowało)
ale na pewno lekarz powinien zareagować.....a kiedy masz kolejną wizytę?
Stary 2009-01-09, 22:39   #313
kokoin
Raczkowanie

mlutka ja na twoim miejscu jutro zadzwoniła bym do tego lekarza i dokładnie wypytała. Tu nie ma na co czekać. nie martw się tylko reaguj szybciutko. Ja przy każdej wizycie pytam o stan mojej szyjki a to za sprawą poprzedniego porodu położna czekała aż urodzę siłami natury a w gruncie rzeczy nie powinnam rodzić naturalnie tylko mieć cesarkę bo synek był za duży na mój wąski kanał rodny. W związku z tym mam popękaną szyjkę i boję się że nie wytrzyma.Pytam o jej stan przy każdej wizycie. Narazie jest ok ale jak coś tylko "popuści" odrazu lekarz będzie interweniował.

DZWOŃ DO NIEGO NIECH CI TO WYJAŚNI!!!!!!!!!! TY MASZ PRAWO NIESPYTAĆ BO TO COŚ NOWEGO ALE GIN POWINIEN CI TO WYTŁUMACZYĆ A CO WAŻNIEJSZE PODJĄĆ ODPOWIEDNIE DZIAŁANIA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Stary 2009-01-09, 22:45   #314
kokoin
Raczkowanie

Dziewczynki a tak z innej beczki to na allegro kupiłam sobie "fotelik" fatty 3XL suuuuper sprawa polecam. Jak usiadłam to pełny relax zadowolona jestem na maxa polecają je nie tylko ciężarnym ale również w pewnych schorzeniach, a jak błogo na kręgosłupie . Później oczywiście przyda się do karmienia i odpoczynku dla maluszka. Koleżanka taki sam sobie sprawiła i też jest zadowolona

POLECAM a może już któraś z was ma???????????
Stary 2009-01-09, 22:47   #315
kokoin
Raczkowanie

esti gratuluję córci .....i zazdroszczę
Stary 2009-01-09, 22:53   #316
esti1984
Wtajemniczenie

kokoin dziękuję a fotelik super właśnie patrzę na allegro podoba mi się
Stary 2009-01-09, 22:56   #317
pakusia86
Zakorzenienie

Cytat:
a co do brzucha to jestem zalamana.... albo mi sie wydaje albo rosnie jak szalony normalnie juz sie musze strasznie nagimnastykowac zeby stopy zobaczyc wogole jak balon wygladam... do tego w dupe mi poszlo w sumie nigdy mi nie szlo tak w tylek a teraz !!! masakra
mówią że to tak na chłopca w tyłek i uda włazi ale ja ci powiem kochana że jak byłam z pierwszym synkiem w ciąży to przytyłam 30 kg jak sobie wspomnę to normalnie małe słoniątko byłam i też mi w d.... wlazło a teraz ciąża przebiega zupełnie inaczej i przytyła około 4 kg to też będę miała synka. Wszyscy mi mówili że jak inaczej jest to będzie dziewczynka. Poprzednio jadłam kwaśne potrafiłam nawet cytrynę obrać i jeść jak jabłko. Teraz jakoś mnie nie ciągnie do kwaśnego [/quote]

no mnie wogole do kwasnego nie ciagnie no wogole nic a nic.... kiedys uwielbialam sledzie, ogorki kiszone a teraz fujjjjj nie moge na to patrzyc a co dopiero wlozyc do dziuba

ja to bede wygladac jak dwa slonie mam nadzieje ze 30 kg nie przyttje bo powiem szczerze nie bylo by ciekawie w sumie ja powinnam przytyc ok 5-6 kg w czasie ciazy... hmmm narazie nie jest zle polmetek i 3 kg niby nie duzo ale na mnie to juz kazde pol kilo widac zobaczymy jak dalej bedzie... narazie brzuchol mi rosnie a kg jakos tak nie bardzo wpadaja i cale szczescie... bo juz wygladam na 100kg

Stary 2009-01-09, 23:15   #318
esti1984
Wtajemniczenie

kochane jeszcze macie siłę siedzieć?
ja pomału wymiękam
buziaczki i dobranoc
Stary 2009-01-10, 05:40   #319
maugoszatka
Wtajemniczenie

DZINDYBRY, NADRABIAM;] Nawet na kilka godzin nie można Was zostawić,bo szalejecie z gazami;]

poiglot91 nie miałam nic złego na myśli, tylko to, że lekarze potrafią zrobić badania prenatalne a nie potrafią np zrobić czegoś, żeby kobiety nie rodziły za wcześnie... O to mi chodziło;] Zabrzmiało wiem jak-że jestem jakaś okrutna i usunęłabym wszystkie wcześniaki ale tonietak, był wieczór więc pisałam w półśnie jak zwykle:P Wybacz;] Sama się przeraziłam swojego posta;] Dla mnie wcześniak to normalne, żywe dziecko ale to, że jego środowiskiem naturalnym w 5mies ciązy jest brzuch matki nadal podtrzymuję. Dziecko w moim brzuchu jest dla mnie żywą istotą ale nie uważam, że byłoby wspaniale gdyby miało się urodzić teraz i niestety nie wiem jak bym na to wszystko zareagowała-pewnie bym się załamała...Ale na pewno kochałabym je tak jak kocham teraz!
NO;] Żeby nie było, że szerzę jakieś treści aborcyjne,bo tak to wyglądało w moim poprzednim wpisie..Bardzo wszystkich przepraszam.

kokoin moja znajoma też ma konflikt ale nic nie mówiła, że może urodzić wcześniej chyba jej lekarz nie uświadomił. To chyba lepiej.

manolita ja dziś jadę na zakupy do bierdronki,chociaż zapewne u NAS body nie będzie...

poiglot91 a co z tym pępkiem ma się dziać?

sashka20 ja mam o tyle dobrze, że znajoma mojego TŻta, którą poznałam dzięki niemu w poczekalni do gina jest teraz moją dobrą koleżanką, korespondujemy ze sobą,spotykamy się i gadamy o swoich ciążach. Jest teraz w 25tc ;] Czyli tylko o tydzień dalej.

malutka_24 - właśnie pisałyśmy o tych skurczach, że nam też dokuczają bardzo podobne. Nie ma się czym martwić, możesz zażywać 3 x dziennie po 1 nospie.
A w sprawie tego rozwarcia zadzwon koniecznie.

kokoin ja mam mieć córę i tylko dupa mi rośnie. Może czeka mnie jakaś niespodzianka??

Dodam, że mnie ciągnie do słodyczy i śledzi

dziecko moje znowu zamilkło od kąd myślałam, że rodzę. Możliwe to, że wtedy gdy miałam te skurcze to odwracało się i teraz ma mnie w poważaniu i kopie gdzieś indziej? :P

btw ma ktoś myspace???

Edytowane przez maugoszatka
Czas edycji: 2009-01-10 o 05:53
maugoszatka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-10, 06:30   #320
pimach
Raczkowanie

GG do pimach

Anulka, też w alcie desperacji ogladam wszystko, ale stwierdziłam, ze jak wciągnie mnie "Moda na skces" ide na odwyk.

Nie moge spać. Wstaje o 6 rano i wojuje do 23. Wy tez tak macie?

Na gazy polecam espumisan, dozwolony w ciąży i przynosi ulge. Moje były tak bolesne, ze wylam z bólu, jak miałam wstac z lożka. Teraz jest ok.

Zamiast się uczyc słowek na włoski, to siedze od rana na necie.
Stary 2009-01-10, 06:34   #321
maugoszatka
Wtajemniczenie

Ja wstałam dziś o 5.3o a poszłam spać o 21.oo ;]
Ostatnio wciągnęłam się w "Przyjaciół" oraz "Pierwszą miłość" ghahahah

Stary 2009-01-10, 06:54   #322
gabriellao0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Małgosia:) Pokaż wiadomość
gabriela - ciuszki super.... tylko wydaje mi się że zanim dziecku ten soczek witaminkę dasz - to on się przeterminuje
NO I TU MNIE MASZ
egoizm ze mnie wylazł, bo soczek wypiłam sama

Cytat:
Napisane przez boszenka69 Pokaż wiadomość
Aaaaj
Gabi
ale mialas booski brzuch Cale zycie marzylam o takim zgrabnym brzuszku, ale nigdy nie bylam na tyle zawzieta by robic brzuszki itp. Ale po porodzie wezme sie za siebie i bede dazyc do tego, zeby miec taki brzuszek jaki Ty mialas
Widzisz ja od 5 do 10 roku życia trenowałam pływanie. Bardzo intensywnie, ale mi trenera zwolnili i jakoś tak zaprzestałam. Do 16 roku życia grałam intensywnie w piłkę ręczną i tak ciało za młodu "nasiąkło" i się umięśniło, że ogólnie potem nie musiałam ćwiczyć.
Fakt był jeden -tłuszczu u mnie nie znalazłaś a każdy Ci powie, że raz nabyte mięśnie brzucha zostają. Nie musiałam o nie dbać aż tak bardzo. I dlatego tak "fajnie" wyglądał mój brzuś.
Nawet teraz jak wstaje to brzuch wygina mi się "w łuk" bo pod skórą są jeszcze! mięśnie a potem dzidzia.

Cytat:
Napisane przez marika2121 Pokaż wiadomość
Ojjjjjjj!!!!

gabriellao0 - no, no, no kobitko Tobie to ta ciąża służy i to bardzo, zdjątko na avatarku jest mega, jak z kolorowego pisemka . No to teraz na córcie czekacie z taką gotową wypraweczką. U mnie będize o tyle gorzej że w koło są same dzieczynki, więc ubranek nie podziedzicze, trzeba pokupować.
.
Moja ciąża jest chciana i czekana, 5-8 miesięcy nad nią "pracowałam" to i służy mi dobrze. hihiihihiiii
A ciuszki dostałam po chłopcu a urodzę dziewczynkę. Mnie to nie przeszkadza! I tak te ciuszki, które dostałam będą "po domku" więc nawet jeśli tylko niebieskie to co .
gabriellao0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-10, 07:42   #323
Bercia2000
Zadomowienie

Dzień dobry kochane

malutka
jak to lekarz wypuścił Cię do domu bez słowa przy 2 cm rozwarciu
jak mi sie robiło rozwarcie w poprzedniej ciaży to od 20 tc leżałam do 36
co prawda w domku nie w szpitalu ale mogłam wstać tylko do wc
po tych objawach to mozliwe jest jesli twardnieje brzuch moze robić sie rozwarcie
dzwon dopytaj tak dla pewnosci

esti
a może Nadia ,Laura , Liwia

laski cos dziwnego mi się wczoraj zrobiło wieczorem poczułam takie ciągnięcie szczypanie zaraz pod pępkiem i wiecie co brzuch mi się zapadł tak na długosci 5 cm po pępkiem i szerokośc 3cm nie wiem co to może byc może dzidziuś zmienił pozycje nic mnie nie boli ale dziwnie to wyglada pępek mniałam juz wypchnięty nie bardzo ale był na równo z brzuchem a teraz ciut zapadniety
no oszaleć możne

SYNEK

KOCHAM CIĘ SYNECZKU
Bercia2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-10, 08:14   #324
Kathi75
Zakorzenienie

kokoin ja mam konflikt i przy pierwszej ciazy przenosilam syna tydzien a do tego maly urodzil sie z grupa taty wiec ryzyko mam ogromne w tej ciazy ale moj gin nic nie mowi o wczesniejszym porodzie no chyba ze CC zrobia to bedzie wczesniej ,jakies bzdury sluchasz

poiglot91 apepek taki brudny to ja mialam przy MAxim i zlazl ten brudek hihi dopiero jakies pol roku po porodzie ale to nic sie nie dzieje tak jak linia na brzuchu tak pepek brazowy to normy
.
malutka_24 Mi zaczelo robic sie rozwarcie w 13 TC i mialam zalozony automatycznie szew i do dzis jest oki ale przy takim rozwarciu nie polozyc do szpitala to szok , dzwon do niego a nie to jedz do szpitala niech cie sprawdza bo to bardzo niebezpieczne dla dzidziusia.

kokoin ja mam mieć córę i dupka i udzicha wielkie hih ogolnie jestem wielka nie tyko w brzusio mi idzie hih Z tym wygladem na chlopca i dziewczynke to kit jakis kazda inaczej wyglada na to i na to ale fakt troche inaczej wygladam niz z MAxim ale to moze dlatego ze nie przytylam ( jeszcze ) az tak duzo

Bercia dzidzius mogl zmienic pozycje moja mala jak sie przesowala to mnie rozrywalo i automatycznie brzuch sie inny zrobil

Dziewczyny ja ostatnio czytam Grochole i polecam lekka zyciowa literatura akurat taka do czytania przy dziecku i ciazy

Wczoraj bylam u kolezanki i jej malej corci 2 tygodniowej i sie zakochalam taka ona malenka i taki slodziak i taka grzeczny hihi chyba sie zapatrze i moja bedzie tez taka grzeczna

Wiecie moje cisnienie zdecydowac sie nie moze jak nie 109/64 to 154/101 kurde teraz musze czekac chyba nawet z tydzien zeby zobaczyc co tak naprawde sie dzieje i dopiero isc do szpitala

Ja dzis nie spalam od 24 do 4 nad ranem co robilam WC, kuchnie i lazienke sprzytalam hihihi maz mnie obudzil telewizorem sam poszedl spac a ja zostalam z reka w .....
Lece zakupki rozpakowac bo juz spozywke na caly tydzien kupilam i ide tonac w gratach jak zwykle sama nie wiem skad ja tyle tego mam , szkoda ze ktoras mnie mieszka blizej oddala bym kolderke, posciel ,ciuchy dla chlopca a tak musze sie tego inaczej pozbyc

Maxi 17.08.2006
Gabi 02.05.2009
Kathi75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-10, 09:43   #325
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez boszenka69 Pokaż wiadomość
No wlasnie chyba siara...U mnie tez zauwazylam, ze cos wyciekalo, ale tylko odrobinke
Mi nic nie wylatuje, nadal mam dwa małe pryszcze i nawet ciąża im nie pomogła Mi to już chyba tylko silikony zostają na powiększenie piersi

Pisałyście, że nieważny rozmiar piersi a i tak mleko się pojawia? A czy to prawda, że przy karmieniu odczuwa się jakieś skurcze macicy? Sorry, za głupie pytania, ale z jednej strony chciałabym karmić piersią a z drugiej jakoś się obawiam.

I do czego służą wkładki laktacyjne?

Cytat:
Napisane przez esti1984 Pokaż wiadomość
wybieramy imię dla naszej córci
no i .........wybieramy.....wy bieramy.....i wybrać nie możemy

ehhh szukamy dalej......mi się opcja imienia nie zmieniła ale TŻ kręci nosem
My mamy imię tylko dla chłopczyka. Dla dziewczynki niestety nie, więc mam nadzieję, że będzie chłopiec

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-10, 09:54   #326
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

ja wlasnie biore sie za szukanie list zakupow co wkleilyscie musze spisac czego nie mam

Mam prosbe czy te ktore znaja wage dziecka moga jeszcze raz napisac wage dziecka i tc? proszeeeeee
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-10, 10:19   #327
pakusia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Mi nic nie wylatuje, nadal mam dwa małe pryszcze i nawet ciąża im nie pomogła Mi to już chyba tylko silikony zostają na powiększenie piersi

Pisałyście, że nieważny rozmiar piersi a i tak mleko się pojawia? A czy to prawda, że przy karmieniu odczuwa się jakieś skurcze macicy? Sorry, za głupie pytania, ale z jednej strony chciałabym karmić piersią a z drugiej jakoś się obawiam.

I do czego służą wkładki laktacyjne?

My mamy imię tylko dla chłopczyka. Dla dziewczynki niestety nie, więc mam nadzieję, że będzie chłopiec
rozmiar biustu nie ma zadnego znaczenia na ilosc i na jakosc pokarmu... o tych skurczach to powiem szczerze nie slyszlam...
a wkladki laktacyjne pochlaniaja nadmiernie wyciekajace z piersi mleko nie musisz sie obawiac ze na bluzce bedziesz miec jakas mokra plame

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-01-10, 10:24   #328
sashka20
Rozeznanie

Dzien doberek mamuski

Narazie was nieprzeczytalam, ale musze sie z wami czyms podzielic

Zostalam przyszywana ciocia Moja kolezanka z klasy urodzila dzis o 6tej rano. Ma druga curonie

Najgorsze jest to ze, ta biedaczka miala miec druga cesarke. Powodem bylo to, ze dosyc szybko zaszla w druga ciaze i byloby duze ryzyko, ze blizna w trakcie porodu SN mogla by peknac. Nawet dostala skierowanie na cesarke od lekarza ( moj lekarz prowadzil jej ciaze, i mowil ze w jej przypadku to tylko cesarka). I wiecie co???? Wzieli ja na zwykly porod wieczorem ok 19tej. A urodzila dopiero o 6 Napisala mi smsa przed chwila "Sashko to byla jedna wielka masakra i rzeznia, wiecej nie rodze, cesarka przy tym to byl lajt i luksus"
Jak przeczytalam tego smasa to myslalam ze sie porycze. Co ona tam musiala przejsc??? Najlepsze jest, ze rodzila w szpitalu,w ktorym ja bede rodzic..... Zostaje w domu, zamkne sie w pokoju i urodze sama bez kitu....

Kubus juz jest z nami
ur. 30.04.2009

68kg................jest 52kg
sashka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-10, 10:31   #329
Bercia2000
Zadomowienie

seona
tak podczas karmienia piersią przez pierwsze dni odczuwa sie takie skurcze to nie boli ale do najprzyjemniejszych nie należy jest to bardzo kożystne bo macica szybciej sie
kurczy wiec wcale to takie głupi nie jest

blondynka
na ostatnim usg to był 21tc i 5 dni mój synek ważył 450 g

SYNEK

KOCHAM CIĘ SYNECZKU
Bercia2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-10, 10:32   #330
maugoszatka
Wtajemniczenie

Seona -

ja też mam mały biust i w dodatku nierówne cyce ;] Tj jeden mi urósł a drugi minimalnie. Ale ten pierwszy to jakiś gigant się zrobił!!! I z niego nic mi nie wycieka a z tego małego co chwile...

Sashka-

chyba poród każdej kobiety jest inny, znam takie a nawet na forum są obecne te które wspominają poród dobrze. Moja koleżanka też mi naopowiadała jak to było okropnie i umierała i płakała żeby jej dali znieczulenie, a okazuje się,że rodziła 3h. Zależy to od progu bólu kobiety;]

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości