![]() |
#301 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam Cię serdecznie. Uszy do góry ![]() ![]() P.S. Na R się nie znam więc sama rozumiesz, że nie będę oceniać... Pozostałe Dziewczyny bardzo przepraszam za OT |
|
![]() ![]() |
![]() |
#302 |
Raczkowanie
|
[quote=chrzescijanka;10693 972]Edycia1990rok ja proponuję, żebyś jednak wypiła tę milkę (w końcu od tego się nie umiera więc nic się nie staniejak troszkę "zgrzeszysz"
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam Cię serdecznie. Uszy do góry ![]() ![]() P.S. Na R się nie znam więc sama rozumiesz, że nie będę oceniać... chrzescijanka bardzo Ci dziekuje ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#303 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Abelarda, Mongan nawiązywała do tego, że osoby chore na ED mają przewartosciowany system wartosci ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#304 |
Przyczajenie
|
Słuchajcie, ja mam taką trochę dziwną (i zapewne męczącą^^), ale ważną prośbę. Mogłaby któraś z Was, dużo bardziej doświadczonych, rozpisać mi taki schemat posiłków wg zawartości poszczególnych składników? Oczywiście myślę o redukcji, bo niby wiem, że węgle do obiadu, idealny podwieczorek to białko + nnkt, a kolacja czysto białkowa (a jak np. z warzywami?)?
Byłabym bardzo wdzięczna za taką pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#305 |
Rozeznanie
|
vana, czy mogłabyś wkleić swój jadłospis przy najbliżej okazji? bo cóż, chyba mnie uzależniłaś i je uwielbiam
![]() ![]() ![]() sorry za OT
#306 |
Gang Iren
|
U:
IS: dwie kromki razowca z masłem,polędwicą drobiową,sałatą i pomidorem,herbata czarna z cytryną Przekąska: kawa z mlekiem,ok 70 gr orzechów ziemnych w karmelu IIS: rogal mleczny z masłem,jabłko,zielona herbata O: 4 ziemniaki z sosem,kawałek mięsa od szynki,marchewka z groszkiem,sok P: budyń kokosowy,banan,kawa z mlekiem K: dwa jajka na twardo z majonezem,bułka pszenna z masłem,herbata owocowa Przekąska: serek wiejski,sok pomidorowy
#307 |
Raczkowanie
|
![]()
R
9.00 woda z cytryna + 30 min bieganie + 6 weidera 10.30 Sniadanie 250ml mleka 0,5% + 2 lyzki otrab owsianych + 3 lyzki musli + 3 lyzki platkow fitnes + herbata dietafit 12.30 II Sniadanie 2 wafle ryzowe + herbata dietafit 15.30 Obiad pol paczki warzyw mrozonych na parze + 4 kotlety sojowe gotowane + 3 lyzki sosu spagheti lowicz z lyzka otrab + herbata dietafit 18.00 Kolacja pol activi naturalnej + 25g platkow, 1 kromka chleba razowego z turkiem + plasterek pomidora + 5 plasterkow ogorka + herbata dietafit 21.00 twister 15 min Staram sie jesc co 3 godz.. Ale wszystko zalezy od zajec na uczelni i od tego czy mam czas.. sesja sie zaczela wiec jest roznie.. nie znam sie na ukladaniu diet i nie umiem gotowac i do tego studencka kieszen nie pozwala za bardzo szalec.. :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#308 |
Raczkowanie
|
Z góry przepraszam za O.T.-a i za to, że nie odpowiadam teraz nikomu z kim wcześniej pisałam, ale już śpię na siedząco.
Mam pytanko: Jak piszecie że zjadłyście np 100g kaszy/ryżu/makaronu itp. to mówicie o 100g jak był jeszcze nie ugotowany, czy też rozchodzi się o wagę już ugotowanego??? Proszę o odpowiedź bo nurtuje mnie to pytanie.Z góry dzięki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#309 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#310 |
Zakorzenienie
|
Rrrrrrrrrr
śniadanie: owsianka (3 łyżki płatków owsianych, wieśniak lekki, 3 mandarynki) II śniadanie: grahamka z 0,5 opakowania pasztetu sojowego paprykowego, pomidorem, papryką i ogórkiem kiszonym Obiad: 0,5 paczki "Warzyw na patelnię" z 150 g tofu ------> wszystko podsmażone na łyżeczce oliwy z oliwek Podwieczorek: 2 piwa z sokiem ![]() Kolacja: wieśniak lekki.
#311 |
Rozeznanie
|
Moje wczorajsze U:
I: Jajecznica z 2jajek na szynce, bułka sojowa z masłem, żółtym serem i pomidorem. Kakauko ![]() II: Bułka sojowa z masłem orzechowym i dżemem truskawkowym.Kawa ( ŁYŻWY) ![]() III: 5naleśników z twarożkiem, dżemem, cukrem pudrem i dwa z nutella IV: 2kromki razwowego z masłem orzechowym,pomarańcza i kiwi V: 2parówki z kechupem, twarożek domowy z łyżeczka masła orzechowego ![]() ----po Fisztaszki ![]()
#312 |
Raczkowanie
|
R :
śniadanie (9.00) -duza kromka chlebka wieloziarnistego z połową trójkącika fit z hohlandu i plastrem szynki, 1/4 pomidora -jajecznica z 2 jaj i szczypiorku na łyzce oliwy z oliwek (tylko połowe zjadłam bo zapchalam sie jakoś szybko) + kawa 2 śniadanie (12.00) -jabłko + herbata zielona obiad (15.00) -wczorajsze spaghetti pełnoziarniste z sosem z koncentratu, czosnku, cebulki, chili podwieczorek (17.00) -garść orzechów włoskich + herbata kolacja (19.00) - pomidor + ser mozarella fit prosze o kilka słów komentarza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#313 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#314 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#315 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#316 |
Raczkowanie
|
Znowu ja i mój dzisiejszy jadłospis
![]() - I Śniadanie: kromka pieczywa razowego z plasterkiem sera zoltego, szynki, z ogorkiem i zielona papryką - nie mialam apetytu na wiecej, bo bylo wczesnie a ja sie spieszyłam na spacer z psem. - spacer z psem ok. 1 h po górkach -II śniadanie: dwie kromki pieczywa razowego z szynką, ogorkiem i zieloną papryką. Gruszka i kawa z mlekiem. W planach: Obiad: tortilla z kurczakiem na oliwie z oliwek, sałatą, pomidorami, ogórkiem i papryką. Czy to się nadaje na redukcję? Tortilla będzie bez sosu. Podwieczorek/ kolacja: orzechy, kilka kawałkow piersci z kurczaka na oliwie Nie wiem czy dam radę zjeść podwieczorek i kolację ![]()
#317 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#318 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#319 |
Gang Iren
|
Dziękuję za ocenę i dobre słowo.Tak,jest lepiej!Pozdrawiam.
#320 |
Raczkowanie
|
zaczynam lekką redukcję,tzn zależy mi aby do maja zrzucić 4 kg
aktualnie jestem trochę przeziębiona i z apetytem kiepsko, oceńcie proszę ile to może mieć kalorii: śniadanie 7:30 100g jogurtu naturalnego Activia+ 70 g serka wiejskiego + 2łyżeczki otrębów owsianych + 2 łyżeczki otrębów granulowanych II śniadanie 11:30 grahamka z ziarnami 100g sucha...kupiona po drodze do pracy, dlatego sucha obiad 15:30 kilka łyżek leczo (tzn sosik z leczo, bo kiełbasy nie jadam ze względu na żołądek) i może 1/3 kromki chleba z masłem i serkiem pleśniowym podwieczorek/kolacja 17:30 owsianka: 3łyżki płatków owsianych, 1/2 szkl mleka 1,5%, ok 80g twarogu półtłustego maluteńkie capuccino koniec na dziś, jestem wykończona i wcześnie sie kładę spać no i nie mogę jeść na noc bo mój żołądek jest bardzo wrażliwy, towarzyszą mi ciągłe wzdęcia, musiałabym chyba nic nie jeść żeby się ich pozbyć |
![]() ![]() |
![]() |
#321 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Proszę o ocenę
![]() R śniadanie: Kanapki z ciemnego chleba ze słonecznikiem, sztuk 3 (kromki średniej wielkości) z pastą tuńczykowo-jajeczną domowej roboty (gotowane jajko, tuńczyk z puszki, trochę jogurtu), pomidor. 2 śniadanie: Spora porcja sałatki z brokułów, pomidora i piersi kurczaka Obiad Pierś kurczaka (ok 300g) pieczona i sałata lodowa ze śmietaną Podwieczorek: Planuję jakieś orzeszki i może serek Kolacja: Trochę brak pomysłu, mam gotową rybę duszoną z warzywami, może to? Dzięki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#322 | |
Zakorzenienie
|
ocenię Koleżankę po fachu
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#323 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
![]() ![]() Węglowodany celowo do śniadania, zwykle jeszcze do 2 je zjadam, ale dzisiaj tej sałatki było wybitnie dużo i już mi się nie chciało dopychać. Kurczaka w sałatce było na pewno więcej, niż 100g. Chciałam jeszcze spytać jak to jest z posiłkiem potreningowym ![]() Edytowane przez Lexie Czas edycji: 2009-01-28 o 18:00 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#324 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() dzisiejszy jadłospis, czyli już standardowe Pe: Iśn: duża bułka maślana z rodzynkami: pół z masłem, tłustym twarogiem i konfiturą jagodową, drugie pół z miodem i skrojonym bananem; serek wiejski z resztą banana i 2 garściami mieszanki studenckiej; kawa cynamonowa z mlekiem 3,2% i cukrem IIśn: chrupiąca ciabatta 100g z masłem, żółtym serem salami kremowo-paprykowym i pomidorem, 6 połówek faszerowanych jajek; prawie cała duża butla leona malinowego- uzależniłam sięęę ![]() o: gęęęsta zabielana śmietaną zupa jarzynowa z mięskiem i zacierką; kurczak w sosie curry z mlekiem kokosowym, fura makaronu z masłem czosnkowym, jak zwykle ogrom surówek- buraczki, coleslaw i marynowane podgrzybki; 2 szklanki kompotu d: 2 paski czeko lidt'a ze skórką pomarańczy, pasek czeko z figami ![]() p: 2 kawałki domowej pizzy na drożdżowym cieście (sos pomidorowy, żółty ser, camembert, oliwki, szynka, salami, papryka, kukurydza, pomidory, cebula, oregano i bazylia) z sosem czosnkowym; 5 odsmażanych na maśle pierogów ruskich z cebulką i gęstą kwaśną śmietaną; piwo imbirowe wysępione od brata ![]() ![]() k: duuży rogal z sezamem pokrojony na ćwiartki: jedna z masłem, domowym pieczonym pasztetem i ogórkiem konserwowym, druga z masłem, żółtym serem, keczupem i szczypiorkiem, trzecia z almette, szynką i pomidorem, a czwarta z masłem i schabem ze śliwką; herbata z hibiskusa z cukrem --- będzie czeka mnie powtarzanie do historii, więc w planach mam orzechy w mlecznej czeko, nadziewane pierniki w czeko i kuleczki marcepanowe w kakao. trzeba sobie jakoś życie umilić, szczególnie przy takim przedmiocie ![]() i jaaaaaak?
![]() ![]() |
![]() |
#325 |
Raczkowanie
|
U:
Śn.: wieśniak 200g+3 łyżki pł owsianych kromka razowca z serem żółtym, pomidor, kawa O: porcja zapiekanki mięsno-szpinakowej(makaron, mięso mielone, szpinak, sos), 2 ogórki kiszone P: drożdżówka z makiem, jabłko K: serek danio 140g, garść bakalii jabłko |
![]() ![]() |
![]() |
#326 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#327 |
Przyczajenie
|
U:
1Ś:Kromka razowca z serem białym, sałatą i czerwoną papryką; kawa z mlekiem 2Ś:Greapfruit, dwie mandarynki, 4 wafle popkornowe O: Pół kubka jarzynowej, noga kurczaka z rożna bez skóry, dwa ogórki konserwowe P: Jabłko K: Serek homo z łyżeczką miodu i dwoma łyżkami musli Troche moze być? |
![]() ![]() |
![]() |
#328 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#329 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Iśn- "ciemny" paluch z ziarnami, z masłem, serem żółtym, szynką, pomidorkiem i ogókiem, porcja sałatki jarzynowej z majonezem, banan IIśn-a)kanapka szkolna-wielka bułka, masło, ser, wędlina, warzywka plus sosik, kubuś b) paczka biszkoptów, 2 mandarynki w drodze dod domu "hawajka" na ciepło z ketchupem O-zupa fasolowa zabielana, zaprawiana mąką, duuuuużo ziemniaczków, mięsko z zupki, ziemniaczki polane tłuszczykiem, panierowana pierś z kurczaka, buraki, jakaś kupna surówka z majonezem, kompot pawełek kokosowy, kawa, wafelki familijne ![]() P: drożdżówka z serem i makiem, budyń cappuccino z kawałkami czekolady orzeszki solone 2 delicje, jabłko K: grahamka z mzasełkiem i serem, duuuuuuużo sałątki warzywnej jak na śniadanie, herbata teraz herbatniki i kakao ![]()
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
|
![]() ![]() |
![]() |
#330 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:38.