|
|
#301 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zazdroszczę zaręczonym dziewczynom - część II
Z tego, co wiem, co mi do tej pory powiedział, tzn. to, co wywnioskowałam z tych jego „skrawków” to wiem, że chce być ze mną i że myśli o rodzinie, chciałby ja mieć, ale jeszcze nie teraz. Ja bym tylko chciała usłyszeć to wprost, żeby już nie gdybać i nie zastanawiać się czy dobrze wnioskuje. Ja wiem, ze chce być z nim, bo go kocham, ale chciałabym żeby on się zaczął troszczyć o nasz związek tak jak ja to robię, żeby nie zostawiał mi wszystkich decyzji do podjęcia, bo ja sama związku nie utrzymam do tego są potrzebne dwie osoby. Wiem też, że w Pl. na razie nie mamy, czego szukać, mieszkamy w Małopolsce a tam teraz bardzo cienko z praca a nie mamy jeszcze odłożone tyle żeby żyć z odsetek z konta. Mam nadzieje, że jeśli przetrwam jakoś ten miesiąc to od marca coś ruszy i w końcu znajdę jakąś pracę. Jeśli nie to nie pozostanie mi nic innego jak wrócić do kraju do rodziców. Nie jest różowo, ale może dam radę, mam nadzieje.....
|
|
#302 |
|
Zakorzenienie
|
Aaa Dziewczyny! Ja z nim zwariuję ! Oczywiście pierścionka nie dostałam
Wczoraj przyjechał po pracy, napiliśmy się wina i zaczął mi opowiadać co tam u niego w firmie. Powiedział, że podpisywał umowę z jakąś starszą prawniczką i od słowa do słowa zaczął jej opowiadać o mnie. A klientka na to, że skoro jesteśmy razem już 4 lata, to ma się za mnie brać i nie puszczać, bo mu lada moment ucieknę. Żeby nie przedłużać, to napiszę jego wnioski: on chce wszystko przyśpieszyć, przejść na kolejny level, przecież ślub niczego nie zepsuje itp. I nie może mi zagwarantować, że za 2 lata będę jeszcze panną :P Nawet się ucieszyłam i jakoś z rozpędu zapytałam o co chodzi z tą niespodzianką, o której Wam pisałam w pierwszej częście wątku (jakis tajemniczy duży suprise). Niestety odpowiedział mi, że to nie chodzi o żaden pierścionek i że w tym roku raczej nie ma zamiaru się oświadczać... On jest mistrzem w wysyłaniu sprzecznych sygnałów ![]() Edit: ZawszeTakaSama ja też jestem wodnikiem złośnikiem Chociaż pracuję nad tym ![]()
Edytowane przez carmelova Czas edycji: 2009-01-29 o 11:35 |
|
|
|
#303 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no to skoro się tak napaliłaś to zagadaj go o to jakoś oczywiście nie wprost. Ooo ale mam pomysł ![]() Cytat:
Cytat:
Aaaa Carmelova widziałam Twoje nogi na wątku o nogach W tym roku "raczej" nie ma zamiaru. Nigdy nie wiadomo. Poza tym nie może Ci zagwarantować, że za 2lata jeszcze będziesz panną, więc wiesz.. ![]() edit: a Justyny tyłek na wątku o tyłkach widziałam haha widzę koleżanki lubią się pokazywać :P hihi
Marcelek 30.05.2011 Edytowane przez the_sania Czas edycji: 2009-01-29 o 11:39 |
|||
|
|
|
#304 |
|
Wtajemniczenie
|
ja z TŻ jestesmy raczki i to z tego samego dnia 7 lipca.tyle ze on 5 lat wczesniej wyszedl na swiat
i chyba to prawda ze raczki bardzo uczuciowe.no ale i nerwowe
|
|
|
|
#305 |
|
Zakorzenienie
|
the_sania bo ja lubię swoje nogi i jest to JEDYNA część ciała, którą pokazuję chętnie i często
I jak ktoś powie, że za chude, to uduszę!
|
|
|
|
#306 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() mój Raczek jest uczuciowy, ale spokojny bardzo Cytat:
|
|
|
#307 |
|
Raczkowanie
|
a ja tam nie lubie siebie na pokaz wystawiac,bo nie mam czym sie chwalic
obecnie probuje sie ogarnac i na diecie jestem,ale ta dieta,to taka nie-dieta,niby-dieta...![]() co do tego czy sie napalilam...to hmm...juz nie raz TZ widzial jak ogladam pierscionki,kiedys ciagle mu o tym mowilam,ale juz uspokoilam sie i czasem to on sam cos na ten temat mowi,ale ze jak napisalam jest ciut mlodszy,to poczekam,az sam stwierdzi,ze tego chce i jest gotowy.
|
#308 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a szkoda
|
|
|
|
|
#309 |
|
Zakorzenienie
|
Z wykształcenia jestem technikiem administracji, TŻ technik handlowiec a z tego, co wiem(mam wiadomości na bieżąco z mojego miasta, znajoma pracuje w PUP) tak źle z pracą w moim powiecie jeszcze nie było, stąd wiem, że o pracę będzie ciężko. Do większego miasta(Kraków, Katowice) dojeżdżać codzienni nie ma sensu, bo za dużo się traci czas i pieniędzy niepotrzebnie (dojeżdżałam swego czasu, więc podziękuję) a wynajęcie mieszkania tak na samym początku też trochę kosztuje. Może wyda wam się to zbyt sceptyczne, ale ja uważam, że mam bardzo realistyczne nastawienie, biorąc pod uwagę warunki panujące w mojej okolicy. Wole zostać jeszcze tutaj, i mieć nadzieje, że się coś ruszy od marca albo wcześniej.
|
|
#310 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
elizka,ale warto czekac... z zaskoczenia,to tak jakos przyjemniej i tak romantyczniej ![]() wiec nie ma co ponaglac,bo sami zdadza sobie sprawe,ze to juz ten czas... ech,usiadlam nad wizazem,a sesja goni i egzaminy brrrr
|
|
#311 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wiesz, czasami można na nich czekać latami, aż się zdecydują ;p bo są troszkę niekumaci i inaczej to postrzegają heh ![]() Cytat:
z jednej strony racja, że stała praca lepiej jakby była, żeby coś planować, ale w dzisiejszych czasach... Masz rację nie da rady bez kredytów i pożyczek.najfajniej tak z zaskoczenia, ale czasami rozmowa pomaga, po prostu chociaż pomówić o tym jak chcecie, żeby wyglądała wasza przyszłość. Co i jak po kolei. Skoro jest się w związku to trzeba o tym rozmawiać. A my głupie zazwyczaj nie chcemy, bo nam głupio, bo oni źle to odbiorą itp. Aj tam aj tam
|
|
|
#312 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#313 |
|
Zakorzenienie
|
elizka773 może i takie nasze gadanie na nich nic nie działa, ale mnie się wydaje, że nie wynika to z tego ze chcemy ich ponaglać tylko z tego, że my, kobiety lubimy mieć nad wszystkim kontrole. Owszem lubimy być zaskakiwane, ale raczej zawsze domyślamy się, że coś się stanie, więc jest to można powiedzieć kontrolowane zaskoczenie, bo z reguły wiemy, że coś się szykuje, ale nie wiemy, kiedy to dokładnie zastąpi i to właśnie nas zaskakuje. Żaden facet nie ukryje niczego przed babską intuicją, za ciency są na to
![]() edit: taaaa a jak zbierzesz dużo kluczy to zostaniesz woźną ![]()
I'm the Fitness Fairy. I've just sprinkled motivation dust on you. Now go and move your ass! This sh.it is expensive! ![]() Edytowane przez Grapefrutka Czas edycji: 2009-01-29 o 12:22 |
|
|
|
#314 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() masz racje.tylko z nimi to tak jest..rozmawiac o tym to oni juz sie czuja zagrozeni ze moze chcemy im zycie odebrac.i chyba nie lubia tak swoich uczuc wywlekac
|
|
|
|
|
#315 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#317 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ich to chyba nigdy sie nie rozgryzie.zreszta podobnie chyba jest z nami ale cóż,sa wzloty i upadki i przyjemniej rozpamietywac te wzloty..tylko czemu to takie trudne..i siedza w glowie te upadki,ehh chyba jakas pogoda taka szara,bura nie wplywa dzis na mnie.wiec trzeba troche ponarzekac |
|
|
|
|
#318 |
|
Zakorzenienie
|
No mnie to by sie w końcu przydął dzień bez narzekania, bez gdybania i zastanawiania się nad problemami….. ehhhhh skomplikowane babskie życie, ale skomplikowane na własne życzenie, bo przecież my same, tzn. nasza natura za to odpowiada
|
|
#319 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to co stoi na przeszkodzie?zrobic taki sobie jeden dzien relaksujacy |
|
|
|
|
#320 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
).. ale chodziłam, bo w końcu wygląd się nie liczy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() uświadom go, że jak za 2 lata masz już nie być panną, to się musicie pospieszyć z rezerwacją wszystkiego na wesele, bo tak przynajmniej 1,5 roku wcześniej trzeba to załatwiać, a ty wyznajesz zasadę, że wszystko po kolei i nie pójdziesz szukać sali bez pierścionka ![]() a ja już wróciła.. średnio zadowolona jestem... test był koszmarny, poszedł mi fatalnie - bleeee - część kazusowa trochę lepiej.... ALE jeśli zdobyłam max punktów z kazusów, i przynajmniej 3 ptk (na 30... ale wielokrotnego wyboru, a tego nie lubię, no i trudny był) z testu, i dodam do tego moje 5 ptk za 5 z ćwiczeń, to powinnam zdać [kobieca logika ]
|
|||||
|
|
|
#321 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba jak pojadę do Pl. na urlopik bez chłopa to mi się uda zorganizować taki dzień, bo tutaj to bardzo, bardzo, bardzo małe szanse na to ![]() edit: a z jakiej "części" miałas te kazusy? Ja nie zapomne kazusów z PC, poprostu koszmar, żady pisał co innego i każdemy wydawało się że ma dobrze
I'm the Fitness Fairy. I've just sprinkled motivation dust on you. Now go and move your ass! This sh.it is expensive! ![]() Edytowane przez Grapefrutka Czas edycji: 2009-01-29 o 13:04 |
|
|
|
|
#322 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co do pierscionka to wiadomo ze wyglad nie wazny,cena ani nic hehe wazne ze jest.ale jak sobie przypomne ten wielki prawie na cala reke plastikowy pierscionek haha![]() Cytat:
a tymczasem glowa do gory i usmiech na twarz |
||
|
|
|
#323 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Faktycznie- raz tak, raz siak ![]() Cytat:
jak w średniowieczu
|
|
#324 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
przypomnimy za kilka czesc,ale juz wtedy bedziemy raczej gratulowac ![]() hehe oj,a ja wlasnie przerabiam prawo gospodarcze publiczne i toz to jakas masakra...dobrze,ze choc tu nie ma kazusow! aelitka - zdasz ![]() ![]()
|
|
#325 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() zawsze chcociaz to jest jakies pocieszenie ze jednak sie zaliczyc![]()
|
|
|
#326 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tutaj o tyle fajniej bylo, ze wszystko na totolotku, kazusy tez. do kazdego byly 2 pytania wielokrotnego wyboru.... nie musialam wypracowan pisac![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas się mówiło o woźnej, ale o kluczniku też słyszałam ![]() Aelitka zdasz napewno bo zdolna bestia z Ciebie przecież Prawo gospodarcze, owszem walnięte na maksa ale dla mnie największa zmorą było administracyjne(najwięcej godzin bo przedmiot główny ), te wszystkie schematy gdzie ile ludzi i po co, kto, za co odpowiedzialny, gdzie jakie pismo i te wszystkie terminy......blleeeeee ale już niewiele z tego pamietam, o ile w ogóle coś jeszcze pamiętam z zajęć ![]()
I'm the Fitness Fairy. I've just sprinkled motivation dust on you. Now go and move your ass! This sh.it is expensive! ![]() Edytowane przez Grapefrutka Czas edycji: 2009-01-29 o 13:22 |
|
|
|
|
#328 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a najbardziej mnie wkurzają jego durne tłumaczenia, że cały dzień z liczbami, sratatata, jak jej pamiętał. Naprawdę dużo spokojniejsza bym była, gdyby mi powiedział po prostu: "Kochanie, przepraszam, masz rację, pomieszało mi się, ale wiesz, że tylko Ciebie kocham i tylko Ty i Twoje paluszki jesteście dla mnie najważniejsze" nie zamierzam łamać tego milczenia dzisiaj, o nie.Cytat:
|
|
|
#329 |
|
Zakorzenienie
|
Same problemy z tymi facetami, bez nich nasze życie może byłoby nudne, ale za to, jakie spokojne.....
|
|
#330 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
coś za coś
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:14.

Chociaż pracuję nad tym 

patrze optymistycznie na to wszystko,a w sumie,co ma byc to bedzie.... to prawda,ze jednym wystarcza pol roku,pare miesiecy,a inni potrzebuja 3,4 lata i zgadzam sie,ze to kwestia indywidualna.
Aaaa Carmelova widziałam Twoje nogi na wątku o nogach
obecnie probuje sie ogarnac i na diecie jestem,ale ta dieta,to taka nie-dieta,niby-dieta...
69-68-67-66,15

brrrr

chyba jakas pogoda taka szara,bura nie wplywa dzis na mnie.wiec trzeba troche ponarzekac

Później taki zrezygnowany powiedział "no to idź, Ty przyjechałaś tutaj dla mnie to ja dla Ciebie wrócę do Pl."
]
love