|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#301 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 10 kg w dół - od poniedziałku 06.04 - silna determinacja - znajda sie chetne? :
Cytat:
Ketchup? Nie pamiętam kiedy ostatnio jadłam, może z 10 lat temu ![]() Tak, słodycze to mój nałóg. Ale wydaje mi się, że już takie wyeliminowanie cukru wiele pomaga
|
|
|
#302 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 10 kg w dół - od poniedziałku 06.04 - silna determinacja - znajda sie chetne? :
Śpicie
![]() Planuję kupić dzisiaj mrożony kalafior i brokuły, to jadłam jak byłam na diecie SB. Na szczęście mamy w okolicy sklep, który jest otwarty we wszystkie świąteczne dni ![]() Niestety, po śniadaniu zjadłam jak zwykle kawał(ek?) czekolady
|
|
#303 |
|
Zakorzenienie
|
ja dzisiaj robie salatke, mama robi druga (ja z pekinskiej, mama z gotowanych warzyw) - ciasta nie mamy ani nic, wiec bedzie dosc zdrowo ;]
|
|
|
|
|
#304 |
|
Zadomowienie
|
Ja dziś z samego rana zjadłam kawałek mazurka i tortu.
Teraz jestem już po świątecznym śniadaniu i nie mogę się ruszać. Później idę do babci na obiad i obawiam się, że po dzisiejszym dniu będę mogła tylko leżeć i użalać się nad sobą. Zamierzam wieczorem poćwiczyć, może dam radę jakimś cudem.
|
|
|
|
|
#305 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkie Kobiety
![]() Odnośnie tych kg zbędnych... których chcę się rownież i ja pozbyć to stoi przede mną pyszny serniczek Skosztuję .. ale po Świętach trzeba się zabrac za te boczki i nie boczki o wiele za duuuużo Także ktoś może się przyłączy do mnie?
|
|
|
|
|
#306 |
|
Zakorzenienie
|
no ja ciagle zrzucam opone;p takze mozemy zrzucac razem !
|
|
|
|
|
#307 |
|
Przyczajenie
|
I jak Ci idzie to zrzucanie?
Dodaj mi otuchy
|
|
|
#308 |
|
Raczkowanie
|
Święta to zło, w kwesti diety odezwę się we wtorek :P Ale nie przerwałam A6W, dzisiaj 4 dzień był
I do tego kilka ćwiczeń z hantelkami na triceps ![]() A co do Max Superossa, przyzwyczaiłam się już do zapachu więc nie muszę pić przez zamknięty nos ;] Ale na razie nie czuję, żeby mnie jakoś oczyszczało :/
Uśmiech kosztuje mniej od elektryczności, a daje znacznie więcej światła. Edytowane przez baskaaa Czas edycji: 2009-04-12 o 12:55 |
|
|
|
|
#309 |
|
Przyczajenie
|
Ja stwierdziłam, ze 2 razy w miesiącu zrobię sobie jednodniową dietę oczyszczającą na bazie wody i owoców.. bądź jakąs inną.. na bazie danych produktów z tej samej półki..
Oczywiście w tym czasi zachowując w poprzednie i nastepne dni dietę... i chyba zastosuje się do diety którą miałam 3 lata temu W 2 miesiące ulotniło się 8 kg Ahh piękne czasy wteyd były Zero słodyczy... dużo wody... codzienny jogging... wtedy człowiek czuł, że żył... a teraz jest ociężały.. i dalej je Głupie
|
|
|
#310 |
|
Zadomowienie
|
Elusienka, a co to za dieta?
|
|
|
|
|
#311 |
|
Zakorzenienie
|
Zawieszam dietę na dziś i jutro
![]() Na stole leżą czekoladowe jajka i nie mogę się powstrzymać. Na obiad miałam kotlety z soczewicy, z "posiłków" planuję jeszcze dzisiaj makaron pełnoziarnisty z twarogiem i jogurt(y) maturalny/e
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#312 |
|
Przyczajenie
|
Dieta można rzec, ze banalna... ale nie wykonalna w czasie Świąt
gdy na stole stoi ciasto... Przede wszystkim starałam się jeść na o tych samym porach dnia Na śniadanie płatki z mlekiem... mała miseczka do tego na urozmaicenie śniadania albo jakiś owoc np. jabłko bądź mała kanapeczka ( chlebek graham ) z wędlinką czy nawet dżemem.. Jest to I posiłek. II mały posiłek to było tzw. drugie śniadanie na które jadłam jabłko ![]() III posiłek to był obiadek ( mniam ) jadłam to co Mama badź ja przyrządiłam.. ale na małym talerzyku połowa tego co miała bym zjeść nie będąc na diecie Oczywiście miedzy tymi posiłkami piłam wodę.. a przerwa między nimi wynosiła 2- 3 godzinki a gdy po obiadku (który jadłam zazwyczaj ok. 15) zaczynałam się robić głodna.. to jabłko do łapki i jadłam a później woda... woda i woda.. da sie wytrzymać.. pod wieczór rolki bądź bieganie przyznam się, że nie zawsze i codziennie ale starałam się jakos urozmaicić czas by nie myśleć o jedzeniu ale w okresie letnim trudne to nie jest ![]() Pierwsze co to odrzuciłam cukier którego dawałam do herbatki 2 łyżeczki.. powiem da się wypić gorzką i nawet nie jest taka najgorsza Słodycze, te wszystkie hot-dogi, zapiekanki itd.. do "kosza" Idzie się przyzwyczaić oczywiście na początku jest ciężko ale jak człowiek się przyzwyczai to powiem szczerze, że aż lżej i na sumieniu i fizycznie Zwykłe, proste zasady.. ale dające chyba najwięcej od tych głodówek ![]() Jakbym o czymś zapomniała to dopisze ![]() ---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- Tak zazwyczaj wychodził mój plan dzienny: I posiłek - ok. godziny 8 ( śniadanie ) II posiłek ok. godziny 11 ( owoc, kanapeczka mała! ) III posiłek ok. godziny 14-15 ( obiad - połowa porcji ! ) IV posiłek ok. godziny 18 ( owoc ) Czasami był jeszcze V ale to był również owoc zazwyczaj drugi jak nie mogłam wytrzymać do obiadku ![]() I oczywiście dużo wody... także herbatka zielona chyba, że ktoś nie lubi jej zapachu to woda woda i woda !!! ![]() ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- A no i dziewczyny tyłki do góry... i ruszamy się.. zaczyna się okres dyskotek, imprez... także dobry czas na spalenie kalorii. Ale i ćwiczonka w domu.. i na świeżym powietrzu wskazane
|
|
|
#313 |
|
Zakorzenienie
|
No ja na razie nie wiem czy cos zrzucilam bo musze wage nowa kupic
![]() Ale jak kupie to dam znać Na razie niezle mi idzie. Na szczescie swiat nie obchodzimy, wiec nie ma ciast ani nic.
|
|
|
|
|
#314 |
|
Raczkowanie
|
myśle, że u mnie nie jest najgorzej biorąc pod uwagę inne święta..
rano zjadłam z rodzinką żurek z 2 jajeczkami, kiełbaską i boczkiem potem byłam "w gości" więc zjadłam po łyżce sałatki gyros i jarzynowej, po kawałku sernika, ambasadora, babki i makowca a po powrocie do domu jeszcze 3 wafle ryżowe i jogurt naturalny z kawałkami grejfruta myśle, że to nie tak dużo znowu dziewczynki prawda??
|
|
#315 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Łamie większość zasad zdrowego odzywiania, wolę pozostać przy SB i 1400 kcal dziennie, nie martwiąc się o efekt jojo po przejściu na utrzymanie. Wróciłam od babci. Było mięso z indyka w jakims sosie, ziemniaki, surówka, więc specjalnie nie nagrzeszyłam. Zbieram się do ćwiczeń, ale taaak mi się nie chce. Podejrzewam, że jeszcze dziś pogrzeszę, mam wielką ochotę na naleśniki.
|
|
|
|
|
|
#316 |
|
Zakorzenienie
|
ja dzisiaj zjadlam zurek, kawalek miesa i duzo salatki, big milka (oparlam sie temu z czekolada, bo ma 200 kcal a zwykly niecale 100
) sok jablkowy itp.
|
|
|
|
|
#317 |
|
Zadomowienie
|
Każdy robi mi dziś smaka na lody, nawet babcia własna!
Mhmm, ale bym zjadła magnum classic albo z migdałami... |
|
|
|
|
#318 |
|
Raczkowanie
|
ja dzisiaj loda nie jem bo za dużo placków.. własnie zjadłam pastylki miętowe w czekoladzie sztuk 4 ale musiała bo jak nie to rzuciłabym sie na placki znów a tak to mniejsze zło zresztą jest mi po nich tak niedobrze że ohohoho nic juz nie przełkne
|
|
#319 |
|
Zakorzenienie
|
mi sie zachcialo lodow wodnych to nalalam soku jablkowego do pojemniczka i czekam az zamarznie ;d
|
|
|
|
|
#320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() One mają w środku taką masę czekoladową z chrupkami, trafiłam też na kilka z masą truskawkową. ![]() No nic, na kolację tylko jogurt naturalny i 2 jabłka, może się lepiej poczuję.
|
|
|
#321 |
|
Zadomowienie
|
A mi nikt nie kupił czekoladowych jajeczek. ;<
|
|
|
|
|
#322 | |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny, u mnie jak widać w podpisie idealnie 1kg w dół
także zmotywowana do niejedzenia byłam porządnie ![]() Jestem przeszczęśliwa jeszcze tylko jutro wytrzymać ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
|
#323 |
|
Przyczajenie
|
Jeśli chodzi o efekt jojo po tej mojej diecie to nie miałam go w ogóle!
A właśnie wróciłam od Babci... Ela zjedz to ... Ela zjedz tamto.. a że wyglądało smakowicie to zjadłam i to i tamto troszkę się tego nazbierało :|
|
|
|
#324 | ||
|
Wtajemniczenie
|
tutaj każdy coś zrzuca
![]() ---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ---------- Cytat:
u mnie podobnie, zjadłam smażonego okonia, dużo sałatek /niestety większosc z majonezem/ , kisc winogron, dużo takiej herbaty cytrynowej lub brzoskwiniowej z butelki bo nie lubię gazowanej wody.. ciast nie tknęłam z czego jestem zadowolona ale dzisiaj już żadnego jedzienia, a jutro jakieś oczyszczanie sobie zrobię, bo czuję w sobie mnóstwo niepotrzebnych konserwantów, kalorii oraz tłuszczy...---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#325 |
|
Zakorzenienie
|
co do majonezu to tluszczu troche tez trzeba miec w diecie.
Ja wolę ograniczać bardziej węgle niż tłuszcze
|
|
|
|
|
#326 |
|
Przyczajenie
|
Jakoś nie uważam, ze dieta którą ja stosuję jesat głodówką.. może to tak wygląda.. ale faktycznie w rzeczywistości tak nie jest
bo posiłki spożywa się o regularnej porze albo chociaż zbliżonej do tej regularnej i w odstępach ok 2-3 godzinnych czy to aż tak duzo?
|
|
|
#327 |
|
Raczkowanie
|
No dziewczyny ja też w sumie jestem zadowolona, bo nie objadłam się za bardzo nawet nie czuję się taka napchana, bo jadłam małe porcje tak co 3 godz
... hehe i jakoś tak nawet ciast ze dużo nie pochłonełam, bo tylko 3 małe kawałeczki A myślałam, że będzie gorzej na tych chrzcinach:P:P
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#328 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wynika z tego, że jadłaś tylko 3 posiłki dziennie, kończyłaś w okolicach 15, a to już zupełnie niedopuszczalne podczas zdrowego odchudzania. Nie wiem, o której chodzisz spać, ale zaczynając dzień o 8 powinno zjeść się 5-6 posiłków. ![]() Zjadłam przed chwilą owsiankę z rodzynkami, otrębami i bran flakesami, a co! Poćwiczyłam 8 min abs, arms, buns, 60 min na rowerku i 20 min rozciągania, posiłek węglowy jak najbardziej mi się należy. Jestem wprost zdumiona, że po ćwiczeniach nie zażyczyłam sobie naleśników bądź nie ukroiłam sobie ciasta. Jutro nadrobię.
|
|
|
|
|
|
#329 |
|
Raczkowanie
|
nooo ja wiem dokładnie ze swojego przykładu, że do diety trzeba się zabrać poważnie..
jak byłam młodsza i głupia to właśnie tak się odchudzałam na głodówkach albo dietach cud... po prostu zniszczenia i rozstrojenia organizmu sie opisać nie da.. nie dosyć, że potem przeżywałam bo przytyłam drugie tyle to włosy mi wypadały, cera mi sie znacznie zepsuła.. nie wspominając o tym jak trudno teraz jest mi zrzucić cokolwiek i te wszystkie niemiłe sprawy typu zaparcia i wzdęcia... wiadomo, że są dni gdzie się zje 2 jabłka i jakis jeden posiłek i ma sie dosyć bo akurat taki dzień ale nie radze naprawde stosować jakichś głupich diet bo konsekwence tragiczne... a ja naprawiłam sobie rowerek stacjonarny i może jeszcze zaraz na niego wsiąde chociaż nie mam zbytnio siły.. no zobaczymy, w każdym bądź radzie ważyła się będę hmm może w piątek i zobaczymy co tam ciekawego pokaże trzymajcie się wszystkie cieplutko i miłego jutrzejszego dnia
|
|
#330 |
|
Zadomowienie
|
Ja ostatnio ważę się codziennie, nie mogę się powstrzymać rano. To wszystko przez te święta, bo mnie ciekawi czy przytyłam. Na razie jednak wskazówka ciągle pokazuje 65, więc wyglądam tak
, a jutro będzie . Ha! ![]() Jeśli chodzi o odchudzanie - też mam wiele przejść. 2 lata temu było najgorzej, ale w liceum zaczęłam się objadać i waga podskoczyła nieprawdopodobnie szybko. Wtedy żywiłam się okropnie, ale było mineło i już nie wróci. Uhh, nie chcę nawet o tym myśleć, to było straszne kilka lat mojego życia. Teraz na szczęście jest już ok, odchudzanie stało się przyjemnością.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:07.

ja swoją przygodę ze słodzeniem skończyłam około 2,5 roku temu 

Zapraszam

o wiele za duuuużo
Także ktoś może się przyłączy do mnie?

. Ha!