|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#301 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Dziewczyny z Plus Size z przyjemnością gubią kochane ciałko :)
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#302 | |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny dzisiaj jeszcze tu nie zaglądałam bo od rana wziełam się za malowanie dzwi a teraz obiad dzisiaj zrobiłam gołąbki i sobie na obiad chyba z 2 zjem a śniadanko miałam tak jak codzień grachamka z serkiem wiejskim i pomidorkiem.Zaczełam pić herbate zieloną i widzę że przy niej waga zaczyna bardziej spadać.Nic mi się dzisiaj nie chce więc i pisać przestane ale zajrze tu jeszcze dzisiaj.Super macie dzisiejsze jedzonka.Pa pozdrawiam
![]() ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#303 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Podaje mój dzisiejszy planowany jadłospis,I i II śniadanko już zjadłam,pychotka! ---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Na czczo godz.8.30: 1 szklanka letniej niegazowanej wody mineralnej I śniadanie godz.9.00: owsianka z 3 dużych czubatych łyżek płatków owsianych,1 dużej czubatej łyżki otręb pszennych,1 serka wiejskiego lekkiego z Piątnicy 3 % tłuszczu 150 g ,do tego wrzucone pokrojona w kosteczkę 1 duża rzodkiewka,kawałek surowej papryki,koperek świeży i natka zielona pietruszki II śniadanie 12.00: 1 grapefruit 25 dag, 1 serek homogenizowany naturalny 3 % tłuszczu 180 g -do serka wrzucone pokrojone w małą kosteczkę śliwki suszone-PYCHA!!!! Obiad godz. 15.00: ugotowana na piersi z kurczaka bez skóry kapustka kiszona z cebulką i pieczarkami,troszkę posolona,popieprzona,z przyprawą do bigosu,listkiem laurowym i zielem angielskim+połowa ugotowanej piersi z kurczaka(obiad ten sam co wczoraj,bo mi zostało) Podwieczorek godz. 18.00: sałatka z brokuła,jajka,pomidorka,p apryki surowej,ogórka konserwowego,rzodkiewki,s zczypiorku z sosem zrobionym z minimalnej ilości majonezu light i dużej ilości jogurtu naturalnego Kolacja godz. 21.00 :tuńczyk w sosie własnym z puszki+ogórek kiszony-1 sztuka Napoje : pokrzywa,herbata czerwona,herbata zielona,woda mineralna niegazowana ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Myślisz,że chciałoby mi się tu liczyć kalorie?Nigdy nie liczę i ciągle chudnę!!!Trzeba podkręcić po prostu swój metabolizm! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#304 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
Moja uwaga to to, że w śniadaniu łączysz tłuszcze i węglowodany a to może przeszkadzać w chudnięciu. A jeśli Ci zależy to kup sobie wagę, ja w końcu tak zrobiłam i jestem bardzo zadowolona bo lubię jakoś kontrolować to ile jem. Bo mam tendencję albo przesadzać w jedną, albo w drugą stronę czyli albo jem za dużo albo panicznie ograniczam i wychodzi strasznie mało. Kiedy mam wagę nie przesadzam w żadną stronę ![]() Pamiętaj też że te wyliczenia nie są za bardzo dokładne, bo nie ma gramatury. Edytowane przez Lexie Czas edycji: 2009-05-21 o 12:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#305 |
Rozeznanie
|
dziękuję lexie za odpowiedź
![]() ![]() Jeśli chodzi o kcal to moje zapotrzebowanie zmniejszone to tak 1600kcal. Będę musiała chociaż mniej więcej się orientować ile jem bo w sumie zjadłam już objad i muszę przyznać, że po każdym posiłku jestem dość najedzona i zanim minie te 3h to ja nie jestem jeszcze głodna i jem bo wiem, że przyszedł czas... nie wiem zatem czy nie ograniczyć objętość posiłków ![]() zastanawiam się jakich producentów kupujecie serki homogenizowane naturalne bo ja dziś byłam w Eco i Intermarche i niestety żadnego nie znalazłam więc kupiłam tylko twaróg ![]() Ja też zaczęłam pić czerwoną i zieloną przed posiłkiem, ale jeszcze się nie ważyłam, więc nie powiem jakie efekty. A jak to jest z białą?? Mam taką z liptona, ale nie wiem czy ma też podobne właściwości.
"Do sukcesu nie ma żadnej windy... trzeba iść po schodach" Edytowane przez niezapomniana Czas edycji: 2009-05-21 o 13:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#306 |
Zadomowienie
|
hej ja mam za sobą 6 km spacer i 3 km jazdę rowerkiem (wiem wiem mało ale odwoziłam tylko psiaka do tesciowej co by sam nie siedział) bo jeździłam na miasto
Teraz tez pojechałm do tesciowej zawieść sukienke zeby suwak mi wszyła zachodzę a tam bułeczki droxdzowe nadziewane młoda kapusta moje ulubione ehh i sie skusiłam. ![]() ![]()
![]() |
#307 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny a jak się liczy to zapotrzeboawanie w kalorie?bo przyznam że nie słyszałam o tym
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#308 | |||
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=196020 tu jest wzór na wyliczenie zapotrzebowania ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#309 |
Raczkowanie
|
Tak sie błąkam po tych wątkach i aż tu mnie zawiało
![]() Waga: 86 Wzrost:162cm Heh ... tyle co teraz to jescze nigdy nie wazylam... Smutno mi.. Moj najwiekszy problem to slodycze, bo nie potrafie ich sobie odmowic ![]() Nie mam na dzien dzisiejszy zadnego planu. Bo moje plany rzadko wychodza. ,,Odchudzam'' sie juz tak oficjalnie od stycznia. Ale postanowienie bylo juz w pazdzierniku i rowerek zakupiony i stoi i czeka. Nie potrafie sie zmobilizowac... Chyba musze dostac jakiegos ,,porzadnego kopa'', zeby wziac sie za siebie...
![]() |
#310 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#311 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mam podobnie do Ciebie... największy problem słodycze- im więcej jadłam tym bardziej mi się chciało i nie mogłam powiedzieć stop... kiedyś jak się odchudzałam pamiętam, że po ok tygodniu niejedzenia mogłam spokojnie przechadzać się między półkami w markecie ze słodkim i nic mnie nie ruszało, ale trzeba te kilka dni się przemęczyć.. ja kupiłam sobie na początek chrom mi bardzo pomaga ![]() Co do odchudzania to ja też długo nosiłam się z tym zamiarem, aż przyszedł dzień, gdy powiedziałam stop, a dzięki kochanym koleżankom na forum jakoś nie czuje się sama i jest mi łatwiej... myśle, że trzeba sobie znaleść odpowiednią motywację i robić to przede wszystkim dla SIEBIE ![]() Trzymam kciuki za Ciebie ![]() ![]() lexie zrobie tak jak mówisz i będe dodawać owocki... wiem wiem, że z bananem to ostrożnie, dziś niestety nic innego nie miałam z owoców, ale na jutro mam już jabłuszko i cynamon, więc będzie pychotka ![]() ![]() za pół godz kolejny posiłek a ja czuje jeszcze objadek w brzuszku... no faktycznie jak sobie przypomnę to jadłam max 3 razy dziennie, więc organizm musi się przyzwyczaić... na razie czuje się jak na przytyciu a nie redukcji po tak częstych i urozmaiconych posiłkach ![]()
![]() |
![]() |
#312 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Bo bedzie mi wstyd przed wami, ze sie tak staracie a ja sie obijam. Postaram sie dzisiaj posmigac na moim zakurzonym rowerku chociaz z pol godz. ![]() Cytat:
![]() a chrom mam, bralam regularnie z 2 tyg. i nie powiem dzialal ale ostatnio tez sobie ,,odpoczywa''. Aj jakas maruda dzisiaj jestem ![]() Dziekuje wam dziewczyny za mile slowa! Mam nadzieje, ze razem z wami mi sie uda! ![]()
![]() |
![]() |
#313 |
Rozeznanie
|
Witam kolejne nowe kuleczki na naszym wątku
![]() Damy rade dziewczyny. Musimy... Tylko denerwuje mnie coraz bardziej, że mi nic z wagi nie spada......... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#314 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#315 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cinderella, widzę że Ty też tu trafiłaś
![]() ![]() Ja już przestałam zwracać uwagę na zastoje ![]() ![]() Dzisiejszy jadłospis: śniadanie: płatki bran flakes z mlekiem 2%, 200g truskawek 2 śniadanie: 2 kanapki z razowego chleba z szynką z indyka, odrobiną sera pleśniowego (wiem, grzech ![]() Obiad: 180g łososia, został upieczony w folii bez żadnego tłuszczu, za to z rozmarynem, cytryną, solą i pieprzem. Pyszny! jakieś 150-200 g brokułów, sałatka z pomidora ze świeżą bazylią i świeżym oregano Podwieczorek Brakuje mi pomysłu... Mam połówkę serka homo z wczoraj, może dam do niego orzeszki. Albo rodzice przywiozą truskawki, pewnie wtedy się nie oprę i zjem z tym serkiem. Kolacja: mam ochotę na jajecznicę ze szczypiorkiem, więc jajecznica z 2 jajek i duuużo szczypiorku ![]() Jeśli ktoś ma pomysł na mój podwieczorek, to proszę sugerować ![]() Edytowane przez Lexie Czas edycji: 2009-05-21 o 16:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#316 |
Zakorzenienie
|
moje menu:
sniadanie: -mleczny start malinowy zielona herbata drugie sniadanie - bułka z szynką ![]() obiad - puree ziemniaczane : mlode ziemniaki koperek ![]() ![]() maslanka Kolacja -pol serka wiejskiego kawa z cykorią dużo wody :d galaretka wiśniowa bez cukru ruch : twimmer, steper 30 minut brzuszki guma do rozciągania udek ![]() ![]() Edytowane przez guantanamera Czas edycji: 2009-05-21 o 17:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#317 |
Rozeznanie
|
A ja właśnie upiekłam ciasto dla domowników biszkopt+ananas z budyniem+ masa kokosowa
![]() ![]() a na zmianę tematu jutro muszę kupić składniki na obiadek weekendowy i tak się zastanawiam nad rybą.. chciałam zaznaczyć, że rybę żadko jadałam i nie mam pojęcia jak ją upichcić w wersji light. Kupię raczej mrożoną innych u nas nie ma. Co polecacie, proszę o przepisy ![]()
![]() |
#318 |
Zakorzenienie
|
prosze bardzo: http://www.gotowanie.wkl.pl/grp_przep.php?grp_prz=14
pocwiczylam i spocilam sie jak kret ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#319 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#320 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
![]() Tylko nie kupuj pangi bo podobno to jest niedobra ryba, hodowana w kiepskich warunkach i sztucznie tuczona. Niezdrowa. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#321 |
Rozeznanie
|
Dziękuję wam za porady odnośnie rybki, na pewno skorzystam
![]() Jeśli chodzi o ciasto to muszę się trzymać, pieć niestety będę, a i to nie wszystko, bo rodzice wrócili przed chwilą z zakupów i przywieźli dużo słodkości no i truskaweczki- ale zostawie je na rano do owsianki bo teraz to już białko... zmieniłam kolacje na jajecznice z 2 jaj ze szczypiorkiem i ok 80g serka wiejskiego... jem w sumie juz bo trzeba... zauwazylam że jak zjadam śniadanie, potem drugie i objad to wieczorkiem juz praktycznie nie czuje głodu. ![]() Druga sprawa to taka, że zrobiłam dziś ćwiczenia abs 8min- o mało nie pękłam, ale wytrzymałam do końca... jednak po ćwiczeniach mimo, że minęło ponad godz a nawet półtora od posiłku - twarożku z orzeszkami i słonecznikiem- to strasznie mnie zemdliło... już myślałam, że nic nie zjem bo mi tak niedobrze było ![]() ![]() ale ja się rozpisuje tutaj ![]()
![]() |
#322 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny a co myślicie o diecie KOPENHASKA kusi mnie strasznie chciała bym jej spróbować ale nie wiem czy warto?Może ktoś z was ją stosował i wie jakie są efekty czy po skończeniu jej nie będzie JOJO.
![]() |
#323 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Wiesz, ja jestem za tym żebyś się nie zmuszała jeśli tak bardzo bardzo nie chcesz jeść. Może faktycznie trochę zmniejsz sobie porcje i zobacz jak będzie
![]() A z 8-minutówkami to ja też tak mam, pewnie byłyby skuteczne ale ja nie umiem ćwiczyć ich systematycznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#324 |
Rozeznanie
|
Witam dziewczyny
![]() ![]() śniadanie-grachamka z tuńczykiem,pomidor obiad-dzisiaj robie pizze ![]() ![]() podwieczorek-pomarańczko i banan kolacja-2 kromki z serkiem wiejskim,sałata,pomidor,o górek herbata zielona,woda,kawa. ćwiczenia-stepeerek i wieczorem postaram się pobiegać. A z tą dietą KOPENHASKA narazie nie próbuje bo czkają mnie moje imieniny i jak będe szykować to musze próbować co szykuje a tam nie można nawet gumy do żucia. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#325 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny, ja w chwili obecnej waże 73,5kg... był już okres, że doszłam do 66,3kg ale niestety przez ostatnie pół roku przybrałam i to z własnej głupiej woli, obżerając się i napychając się...
startowałam z wagi 86,5kg po porodzie... był problem z waga, nie chciała się ruszyć, ale wkońcu poszło... Córka ma już prawie 1,5 roku a ja chcę wkońcu skutecznie zgubić resztę kilogramów... do porodu szłam z wagą 96kg... po porodzie, i tygodniu w szpitalu zrzuciłam niecałe 10kg... Ogólnie chcę zrzucić tak do 65kg ![]() Można? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#326 |
Zakorzenienie
|
czesc Basiu, czytalam o Twojej walce z kg
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#327 |
Zakorzenienie
|
Prawda jest, ze ogólnie już długa droga za mną, nie czuję się jak mały wieloryb, jest o wiele lepiej, patrzę z przyjemnością na siebie w lustro, może nie do końca, ale akceptuję siebie... jednak dla lepszego samopoczucia chce tutaj zawalczyc, chce o siebie zawalczyc, bo nie krótka droga za mną, a jak zejdę poniżej 70kg to będzie ostatnia prosta przede mną
![]() W ciąży przytyłam 36kg TRAGEDIAAAA ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#328 |
Zadomowienie
|
dziewczyny jak zaczać ćwiczyć na tym stepperze od ilu minut zacząć??
![]() |
#329 |
Rozeznanie
|
Witajcie Dziewczynki
![]() Ja już jestem po II śniadaniu bo posiłki mam ustawione na 7-10-13-16-19 o 6:00 wstaje dlatego to pierwsze śniadanie tak wcześnie. Mój jadłospis na dziś Naczczo szklanka mineralnej z cytrynką ŚN- owsianka z 3 łyżek + truskaweczki II ŚN- 3 kromki wieloziarnistego dokładnie Kołodziej (nie wiem ile to ma kcal)+ 2 plasterki goudy light + plasterek szynki+ 1/3 ogórka+ 1 pomidorek+ 1,5 jajka+ szczypior+ 3 rzodkiewki do tego kawa Ricore z jedną łyżeczką cukru trzcinowego pół na pół woda i mleczko 0,5% i salaterka truskawek ok 250g ![]() O- cała pojedyńcza pierś z kurczaczka usmazona na grilu bez tłuszczu z odrobiną przyprawy do mięsa + ryż brązowy z warzywami mały talerzyk bo jeszcze troszkę zostało ![]() P- serek wiejski ok 150g + 3 duże szczypty słonecznika+ zmiksowane borówki z siemiem lnianym (1szklanka)- ciekawy eksperyment, jeszcze nie próbowałam K- tuńczyk w sosie własnym puszka + pekinka + pomidorek + ogóreczek + rzodkiewka napoje: woda, herbatka czerwona i zielona To by było na tyle, zobacze jak dziś będzie z tą sytością, zmniejszyłam troche podwieczorek i kolacje też może zmniejsze do pół puszki tuńczyka, żeby się nie napychać. Z ćwiczeniami u mnie jeszcze marniutko, wezmę się konkretniej po obronie mgr-a ![]() P.S. w kuchni pełno słodkości się wala nie wspomnę jakich, żeby wam ślinka nie ciekła.... ale narazie trzymam się dzielnie i nic nie zjadłam już 3 dzień ![]()
![]() |
#330 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:20.