Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. II - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-22, 17:36   #301
aniolusiek_
Zakorzenienie

Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. II

Cytat:
Napisane przez Papillon Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny Muszę niedługo kupić sobie kostium kąpielowy i jakiś stanik,ale właściwie nie wiem jaki rozmiar "Elektroniczny Bra-Fitter" () z 1 strony wątku pokazuje mi
Rozmiar brytyjski: 30 (65) DD
Rozm.brytyjski,stanik rozciągliwy : 28 (60) F
Rozm.brytyjski,stanik wyjątkowo ścisliwy: 32 (70) C
Rozm.polski: 65 D
Pod biustem mam 75-76 cm,a w biuście 86 cm,na razie noszę stanik w rozm.75 B (robią mi się w nim malutkie bułeczki po właściwym "włożeniu" piersi,ale dobrze się w nim czuję i nie widać tego pod bluzkami),nie wiem czy ten 65 D nie byłby na mnie za ciasny w obwodzie? Nie mam za bardzo gdzie przymierzyć w sklepie,raczej będę kupować przez internet Pomóżcie
możesz spróbować z softami mileny, np. flamenco, toffino (małomiseczkowce, ściśliwce- 70D)
http://milena-bielizna.pl/shop/?pro=searchset

lub curvy kate na dopasowana.pl

zależy jakie masz fundusze, jak większe to panache, freya

Edytowane przez aniolusiek_
Czas edycji: 2009-05-22 o 17:41
aniolusiek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-22, 17:38   #302
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczyny Muszę niedługo kupić sobie kostium kąpielowy i jakiś stanik,ale właściwie nie wiem jaki rozmiar "Elektroniczny Bra-Fitter" () z 1 strony wątku pokazuje mi
Rozmiar brytyjski: 30 (65) DD
Rozm.brytyjski,stanik rozciągliwy : 28 (60) F
Rozm.brytyjski,stanik wyjątkowo ścisliwy: 32 (70) C
Rozm.polski: 65 D
Pod biustem mam 75-76 cm,a w biuście 86 cm,na razie noszę stanik w rozm.75 B (robią mi się w nim malutkie bułeczki po właściwym "włożeniu" piersi,ale dobrze się w nim czuję i nie widać tego pod bluzkami),nie wiem czy ten 65 D nie byłby na mnie za ciasny w obwodzie? Nie mam za bardzo gdzie przymierzyć w sklepie,raczej będę kupować przez internet Pomóżcie
Z tym 65 zależy.. Po prostu do obcisłego obwodu trzeba się przyzywczaić, na początku może ci być ciasno, bo zawsze nosiłaś za luźne staniki. Ale biustonosz musi podtrzymywać biust, jego 90% ciężaru to zadanie obwodu nie ramiączek.

Strony internetowe sklepów probiuściastych masz na 1. stronie
Tylko pamiętaj o rozróżnianiu rozmiarówki polskiej i brytyjskiej!

Ubierz swój stary 75B i załóż go zgodnie z opisem:
http://stanikomania.blox.pl/2009/02/...yc-stanik.html
Bardzo ważne jest wygarnianie piersi do miseczki
Stary 2009-05-22, 17:44   #303
201803290936
Konto usunięte

Ja się ciągle głowię nad tym Mardo - zamówić, czy nie Z jednej strony koszt nieduży - 100 zł za dwa dam, a najwyżej oddam któryś siostrze, ale z drugiej strony szkoda wyrzucić kasę w błoto. A (nadal) cierpię na niedobór staników. Modele Kasia i Daria - Mardo - ktoś miał do czynienia? (może są nowe osoby na wątku i coś kojarzą, bo w necie naprawdę praktycznie zero informacji)
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-22, 18:16   #304
Julkakulkaa
Rozeznanie

A może zna któraś jakiś sklep w Toruniu/Bydgoszczy z rozmiarami 65D/60DD?
Pod biustem mam na wydechu 70cm, w biuście 86cm, więc w/w rozmiary powinny być dobre. Ale nie pojadę do Wawy specjalnie po stanik, bez urazy :P A z netu nie chciałabym mieć pierwszego porządnego, wolę przymierzyć.

Swoją drogą nie jest ze mną chyba tak źle, staram się kupować ciaśniutkie 75C, najciaśniejsza haftka i nic nie podjeżdża (ostatnio z h&m, wiem, porażka), nie wypada nawet jak dokładnie zbiorę itp... Tylko wreszcie chciałabym pozbyć się pushupów, dorobić się rowka etc. etc.

Piękne macie te biustonosze Takie kobiece, seksowne...
Julkakulkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-22, 18:21   #305
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Julkakulkaa Pokaż wiadomość
A może zna któraś jakiś sklep w Toruniu/Bydgoszczy z rozmiarami 65D/60DD?
Pod biustem mam na wydechu 70cm, w biuście 86cm, więc w/w rozmiary powinny być dobre. Ale nie pojadę do Wawy specjalnie po stanik, bez urazy :P A z netu nie chciałabym mieć pierwszego porządnego, wolę przymierzyć.

Swoją drogą nie jest ze mną chyba tak źle, staram się kupować ciaśniutkie 75C, najciaśniejsza haftka i nic nie podjeżdża (ostatnio z h&m, wiem, porażka), nie wypada nawet jak dokładnie zbiorę itp... Tylko wreszcie chciałabym pozbyć się pushupów, dorobić się rowka etc. etc.

Piękne macie te biustonosze Takie kobiece, seksowne...
Ale 75tka na pewno nie podtrzymuje ci biustu, a jedynie go zasłania.
Czemu nie internet?

Nie podjeżdza? Hm, a podciągnęłaś sobie chociaż porządnie ramiączka?
Stary 2009-05-22, 18:53   #306
Julkakulkaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Antii89 Pokaż wiadomość
Ale 75tka na pewno nie podtrzymuje ci biustu, a jedynie go zasłania.
Czemu nie internet?

Nie podjeżdza? Hm, a podciągnęłaś sobie chociaż porządnie ramiączka?

No dobra, może i nie podtrzymuje A ramiączka mam tak ustawione żeby nie robiły pręg na ramionach, żeby biust nie bułkował itp. Tak, zaraz mnie zlinczujecie

Internet nie, bo po 1. czytałam że czasami trzeba przymierzyć ze 20 biustonoszy żeby któryś okazał się dobry; po 2. mama by mi się przeraziła gdyby zobaczyła paczkę z dajmy na to 3 stanikami (dla niej drogimi). Drugi powód jest dla mnie wystarczający żeby zrezygnować z zakupu biustonosza przez Internet.

To jak z tymi sklepami w Bydgoszczy/Toruniu? Myślicie że jest sens kupować 70D jeśli nic innego nie znajdę?
Ciężko jest się powstrzymać jak widzi się jakiś cudny model
Stary 2009-05-22, 19:00   #307
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
No dobra, może i nie podtrzymuje A ramiączka mam tak ustawione żeby nie robiły pręg na ramionach, żeby biust nie bułkował itp. Tak, zaraz mnie zlinczujecie
Hm no jakbyś dobrze podciągneła ramiączka, to robiłyby się pręgi owszem, głównie dlatego, że cały ciężar piersi spoczywa na ramiączkach, a nie na obwodzie.

70D hmm, masz 70 cm pod biustem, więc 70tka to trochę za duży obwód i musiałby być naprawdę ścisły. Ale lepsze to niż nic.
Stary 2009-05-22, 19:07   #308
nelyen
Zadomowienie

może spróbuj z 70D mileny, powinno być akurat no i nie są drogie. jak Ci podpasuje flamenko, sylverstrine, toffino albo magnolia, to będziesz prawdziwą farciarą. spróbuj, nie są drogie, a za to ścisłe no i taaaakie śliczne, czemu mi nie pasuje ten krój, czeeeemu

Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania.

Julia Hartwig, Kot Maurycy
nelyen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-22, 19:14   #309
Papillon
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aniolusiek_ Pokaż wiadomość
możesz spróbować z softami mileny, np. flamenco, toffino (małomiseczkowce, ściśliwce- 70D)
http://milena-bielizna.pl/shop/?pro=searchset

lub curvy kate na dopasowana.pl

zależy jakie masz fundusze, jak większe to panache, freya
Dzięki,poprzeglądam tą stronę
Cytat:
Napisane przez Antii89 Pokaż wiadomość
Z tym 65 zależy.. Po prostu do obcisłego obwodu trzeba się przyzywczaić, na początku może ci być ciasno, bo zawsze nosiłaś za luźne staniki. Ale biustonosz musi podtrzymywać biust, jego 90% ciężaru to zadanie obwodu nie ramiączek.

Strony internetowe sklepów probiuściastych masz na 1. stronie
Tylko pamiętaj o rozróżnianiu rozmiarówki polskiej i brytyjskiej!

Ubierz swój stary 75B i załóż go zgodnie z opisem:
http://stanikomania.blox.pl/2009/02/...yc-stanik.html
Bardzo ważne jest wygarnianie piersi do miseczki
Tylko że mam stanik 70 B Calvina Kleina i jest na mnie za ciasny w obwodzie no a do tego bułki nie wyobrażam sobie jak mogłabym chodzić w 65 jeśli z 70 cm w obwodzie nie mogę wytrzymać dłużej niż 3-4 godziny i marzę o zdjęciu go
Jak zakładam ten 75B zgodnie z opisem to robią mi się małe bułeczki,ale jak pisałam nie widać tego pod bluzkami i dobrze się czuję.Mam też w domu push-upy 75A i są na mnie dobre Trochę boję się zaryzykować z 65 D
Papillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-22, 19:19   #310
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki,poprzeglądam tą stronę

Tylko że mam stanik 70 B Calvina Kleina i jest na mnie za ciasny w obwodzie no a do tego bułki nie wyobrażam sobie jak mogłabym chodzić w 65 jeśli z 70 cm w obwodzie nie mogę wytrzymać dłużej niż 3-4 godziny i marzę o zdjęciu go
Jak zakładam ten 75B zgodnie z opisem to robią mi się małe bułeczki,ale jak pisałam nie widać tego pod bluzkami i dobrze się czuję.Mam też w domu push-upy 75A i są na mnie dobre Trochę boję się zaryzykować z 65 D
To próbuj z 70tkami A te bułeczki - tu nie chodzi o to, żeby ich nie widać było, tylko, żeby twój biust się dobrze czuł. Poza tym jeśli on się nie mieści z góry to zapewne ucieka też bokiem i wędruje na plecy.
Stary 2009-05-22, 19:19   #311
Julkakulkaa
Rozeznanie

Anti89, Nelyen - dziękuję za podpowiedzi W takim razie w środę (szybciej nie dam rady, sesja) ruszam na poszukiwania
Jeśli nie znajdę czegoś w rozmiarze 65 nie dla dziecka to wyszukam Milenę Już nie mogę się doczekać
Dam znać po łowach
Stary 2009-05-22, 19:23   #312
nelyen
Zadomowienie

Cytat:
Anti89, Nelyen - dziękuję za podpowiedzi W takim razie w środę (szybciej nie dam rady, sesja) ruszam na poszukiwania
Jeśli nie znajdę czegoś w rozmiarze 65 nie dla dziecka to wyszukam Milenę Już nie mogę się doczekać
Dam znać po łowach
tylko nie daj sobie wcisnąć byle czego, lepiej nic nie kupić i oszczędzać na jakiś lepszy stanik zamówiony przez net, niż kupować jakiś badziew

Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania.

Stary 2009-05-22, 19:33   #313
Julkakulkaa
Rozeznanie

Zapamiętam
Skoro koleżanka Pappilon powinna próbować 65 a ma 75 cm, to ja raczej powinnam mierzyć 60tki. Tylko takich na pewno nie znajdę :P

Pozdrawiam wszystkie poszukiwaczki swojego rozmiaru
Stary 2009-05-22, 19:38   #314
lightangel
Zakorzenienie

Trafiłam na Wasz wątek przypadkiem i jestem zachwycona! Od dawna wiem, że mam źle dobrany biustonosz, bo w sklepach nie mogę znaleźć odpowiedniego rozmiaru. Ratunkiem jest dla mnie internet, ale zawsze bałam się kupować biustonosze w internecie i jak już raz się zdecydowałam, to niestety nie dobrałam odpowiednio biustonosza. Dzisiaj przejrzałam ten wątek, zmierzyłam się dokładnie i wyszło mi 74/88, z tego co wyczytałam w poprzedniej edycji wątku powinnam nosić stanik, który ma 65 cm w obwodzie (jeśli się mylę to mnie poprawcie, będę bardzo wdzięczna), z kalkulatora podanego w pierwszym linku wychodzi że powinnam kupić 65F, a teraz noszę 80C, bo to jedyny rozmiar ze stacjonarnego sklepu który na mnie jako tako pasował. Wiedziałam, że powinnam nosić inny rozmiar biustonosza, ale jestem zaskoczona, że różnica jest aż tak duża.
Przy okazji chciałabym Was poprosić o radę odnośnie biustonosza na wesele. W tym roku czekają mnie aż dwa wesela w rodzinie, nie chciałabym żeby spod sukienki wystawał mi biustonosz, dlatego zastanawiałam się nad kupieniem biustonosza z silikonowymi ramiączkami i paskiem na plecach, ale nie wiem czy będzie odpowiednio trzymał biust (mam dość ciężkie piersi, na weselu chciałabym sobie potańczyć i chcę uniknąć wpadki w stylu urwanego ramiączka czy biustu wypadającego z biustonosza). Niedawno widziałam też w sklepie specjalne plastry, które mają podtrzymywać biust tak jak biustonosz, w sytuacjach kiedy biustonosza założyć nie można. Czy któraś z Was miała na sobie coś takiego? Zastanawiam się czy opłaca się kupić takie plasterki i czy nie będą się odklejać.
lightangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-22, 19:45   #315
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lightangel Pokaż wiadomość
Trafiłam na Wasz wątek przypadkiem i jestem zachwycona! Od dawna wiem, że mam źle dobrany biustonosz, bo w sklepach nie mogę znaleźć odpowiedniego rozmiaru. Ratunkiem jest dla mnie internet, ale zawsze bałam się kupować biustonosze w internecie i jak już raz się zdecydowałam, to niestety nie dobrałam odpowiednio biustonosza. Dzisiaj przejrzałam ten wątek, zmierzyłam się dokładnie i wyszło mi 74/88, z tego co wyczytałam w poprzedniej edycji wątku powinnam nosić stanik, który ma 65 cm w obwodzie (jeśli się mylę to mnie poprawcie, będę bardzo wdzięczna), z kalkulatora podanego w pierwszym linku wychodzi że powinnam kupić 65F, a teraz noszę 80C, bo to jedyny rozmiar ze stacjonarnego sklepu który na mnie jako tako pasował. Wiedziałam, że powinnam nosić inny rozmiar biustonosza, ale jestem zaskoczona, że różnica jest aż tak duża.
Przy okazji chciałabym Was poprosić o radę odnośnie biustonosza na wesele. W tym roku czekają mnie aż dwa wesela w rodzinie, nie chciałabym żeby spod sukienki wystawał mi biustonosz, dlatego zastanawiałam się nad kupieniem biustonosza z silikonowymi ramiączkami i paskiem na plecach, ale nie wiem czy będzie odpowiednio trzymał biust (mam dość ciężkie piersi, na weselu chciałabym sobie potańczyć i chcę uniknąć wpadki w stylu urwanego ramiączka czy biustu wypadającego z biustonosza). Niedawno widziałam też w sklepie specjalne plastry, które mają podtrzymywać biust tak jak biustonosz, w sytuacjach kiedy biustonosza założyć nie można. Czy któraś z Was miała na sobie coś takiego? Zastanawiam się czy opłaca się kupić takie plasterki i czy nie będą się odklejać.
Masz 88cm wbiuście i ciężki biust? Mam podobne wymiary, heh pewno zależy od budowy.

Hm ja ci nie polecam, żadnych "naklejek" na biust Wątpię, żeby to się trzymało i estetycznie wyglądało. Ale nie mialam nigdy czegoś takiego, więc się nie sugeruj.

A nie wystarczy stanik bez ramiączek? Czy plecy masz odkryte.
Stary 2009-05-22, 19:46   #316
nelyen
Zadomowienie

w te plastry nie uwierzę, zanim nie wypróbuję. możesz spróbować jakiegoś multiwaya - ramiączka można krzyżować, zakładać na szyję czy jak się chce. z tego co się orientuję takie możliwości daje inferno, zara (marki panache, nie wszystkim niestety pasują) i niektóre la senzy (brytyjskie!).

jeśli kupować plasterki, to na pewno warto je wcześniej wypróbować. jeśli się odważysz - zdaj potem relację

no i warto poza stanikami "na specjalne okazje" zainwestować w coś codziennego, ale porządnego, 80C może Ci tylko pokiereszować biust

Stary 2009-05-22, 19:51   #317
luizka__
Rozeznanie

Cytat:
Dam znać po łowach
czy mogłabyś zmierzyć jeszcze obwód biustu w zwisie (czyli w pozycji pochylonej pod kątem 90 stopni)?
Z wymiarów 70/86 wychodzi 65DD (brytyjskie) lub 65E polskie, ale często mierząc obwód biustu na stojąco wychodzi mniej niż jest w rzeczywistości i trzeba go skorygować o pomiar w zwisie.

Wiadomość z lobby: sklep stacjonarny body w Lublinie z brytyjskimi stanikami ma ruszyć 30 maja. Sklep mieści się na al. kraśnickich (na przeciwko starego reiffeisen banku).

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ----------

Cytat:
Dzisiaj przejrzałam ten wątek, zmierzyłam się dokładnie i wyszło mi 74/88, z tego co wyczytałam w poprzedniej edycji wątku powinnam nosić stanik, który ma 65 cm w obwodzie (jeśli się mylę to mnie poprawcie, będę bardzo wdzięczna), z kalkulatora podanego w pierwszym linku wychodzi że powinnam kupić 65F, a teraz noszę 80C, bo to jedyny rozmiar ze stacjonarnego sklepu który na mnie jako tako pasował...
Odnośnie plastrów dziewczyny się wypowiedziały, a ja cię poproszę, żebyś upewniła się jeszcze co do wymiarów.
Czy mierzyłaś się pod biustem bardzo ciasno na wydechu? zmierz się jeszcze w zwisie (dlaczego napisałam wyżej).
Stary 2009-05-22, 19:53   #318
lightangel
Zakorzenienie

Wiem że wydaje się to mało prawdopodobne, bo rzeczywiście mój biust nie jest teraz imponujący. Schudłam 10 liko, biust optycznie się zmniejszył (ubyło z niego trochę tłuszczyku, ale masa praktycznie się nie zmniejszyła, chyba reszta "wypełnienia" tyle waży )
Sukienka odkrywa tylko połowę pleców, ale biustonosz trochę spod niej wyłazi i niezbyt estetycznie to wygląda.
Stary 2009-05-22, 19:55   #319
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem że wydaje się to mało prawdopodobne, bo rzeczywiście mój biust nie jest teraz imponujący. Schudłam 10 liko, biust optycznie się zmniejszył (ubyło z niego trochę tłuszczyku, ale masa praktycznie się nie zmniejszyła, chyba reszta "wypełnienia" tyle waży )
Sukienka odkrywa tylko połowę pleców, ale biustonosz trochę spod niej wyłazi i niezbyt estetycznie to wygląda.
Ale mierzyłaś w zwisie?
Ale wyłazi ci 80tka? tak?, ale gdyby obwód był w dobrym miejscu, to może by akurat schował się pod materiałem sukienki?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-05-22, 19:58   #320
nelyen
Zadomowienie

założę się, że wyłazi dla tego, że podjeżdża stanik powinien mieć obwód na tej wysokości - wtedy pewnie nie wyłaziłby z Twojej sukienki http://balkonetka.pl/katalog/bra/freya-rio-6

swoją drogą ten katalog balkonetki to genialna sprawa, wszystko można ładnie zobrazować

Stary 2009-05-22, 20:05   #321
lightangel
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nelyen Pokaż wiadomość
no i warto poza stanikami "na specjalne okazje" zainwestować w coś codziennego, ale porządnego, 80C może Ci tylko pokiereszować biust
Owszem, ten rozmiar biustonosza praktycznie nic mi nie daje, ostatnio widzę to coraz wyraźniej, na dodatek mój biust wygląda coraz gorzej

Cytat:
Napisane przez luizka__ Pokaż wiadomość
Odnośnie plastrów dziewczyny się wypowiedziały, a ja cię poproszę, żebyś upewniła się jeszcze co do wymiarów.
Czy mierzyłaś się pod biustem bardzo ciasno na wydechu? zmierz się jeszcze w zwisie (dlaczego napisałam wyżej).
Zmierzyłam się jeszcze raz, przy wydechu i bardzo ściśle, wyszło mi 73 cm w obwodzie. Co do mierzenia w zwisie to róznica jest spora, bo wyszło mi aż 94. Mam taki problem, że po schudnięciu mam trochę za dużo skóry na biuście (nie wiem jak to inaczej napisać, więc proszę - nie śmiejcie się), do tego od dawna noszę za luźny stanik, więc biust zamiast znajdować się w jednym miejscu coraz bardziej się obniża.
Skoro przy mierzeniu przy wyprosotwanej sylwetce wychodzi mi 88, a w zwisie 94, to jaki wymiar powinnam przyjąć za właściwy?
Stary 2009-05-22, 20:08   #322
luizka__
Rozeznanie

Cytat:
jeśli schudłaś, to tym bardziej zmierz się w zwisie. Co do sukienki, to myślę tak jak Antii89 - stanik przy odpowiednio ścisłym obwodzie, nie będzie wyżej niż w połowie pleców.

Dzisiaj widziałam kilka dziewczyn w topach, którym wystawał obwód stanika. Czy one nie widzą, że coś jest nie tak?
Już mam taką manię stanikową, że każdej dziewczynie patrzę na biust - niestety praktycznie zawsze jest rozczarowanie, bo stanik źle dobrany. mam wrażenie, że 99% kobiet nosi źle dobrane staniki, a nie 90%.

raz z koleżanką zorganizowałyśmy mini akcję uświadamiania (nudziło nam się w pracy) i powiesiłyśmy kilka piersiówek na drzwiach damskich ubikacji w centrum handlowym. może ktoś chociaż przeczytał.
Stary 2009-05-22, 20:09   #323
Julkakulkaa
Rozeznanie

Luizka - na życzenie W zwisie (jak to brzmi ) mam 88 cm.

Lightangel - jeśli masz 74 pod biustem, to z pewnością 80C ma za luźny obwód. Nawet jak na "tradycyjną" rozmiarówkę...

Cóż za piękny biust na Balkonetce... Też chcę taki
Stary 2009-05-22, 20:10   #324
*Catherrine*
Zakorzenienie

Przepraszam, że się wcinam, ale co to jest głębokosc miseczki, jak ją zmierzyc?
Stary 2009-05-22, 20:12   #325
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez luizka__ Pokaż wiadomość
jeśli schudłaś, to tym bardziej zmierz się w zwisie. Co do sukienki, to myślę tak jak Antii89 - stanik przy odpowiednio ścisłym obwodzie, nie będzie wyżej niż w połowie pleców.

Dzisiaj widziałam kilka dziewczyn w topach, którym wystawał obwód stanika. Czy one nie widzą, że coś jest nie tak?
Już mam taką manię stanikową, że każdej dziewczynie patrzę na biust - niestety praktycznie zawsze jest rozczarowanie, bo stanik źle dobrany. mam wrażenie, że 99% kobiet nosi źle dobrane staniki, a nie 90%.

raz z koleżanką zorganizowałyśmy mini akcję uświadamiania (nudziło nam się w pracy) i powiesiłyśmy kilka piersiówek na drzwiach damskich ubikacji w centrum handlowym. może ktoś chociaż przeczytał.
Ja się czuję trochę już zboczona, bo też wszystkim patrzę na biusty i wyrokuję czy dana dziewczyna ma dobry stanik.
Ostatnio miałam badania i dyskretnie obserwowałam obwody staników... I co? 98% miało je o wiele za wysoko. Nawet ja nosząc swoje 75B miałam niżej.
A kiedy dziewczyna się przebiera i z koszulką zdejmuje stanik, popraiwa, piersi wylatują dołem.
Czy one naprawdę nie widzą, że coś jest nie tak?
Stary 2009-05-22, 20:15   #326
nelyen
Zadomowienie

fajny pomysł z tymi piersiówkami. ja na razie nie miałam jak wydrukować czegokolwiek (od dzisiaj mam^^) i tylko zostawiałam ulotki Abrakadabry czy to u kosmetyczki czy u dentystki w poczekalni.
i też mam przykre wrażenie, że 99% kobiet nosi zły rozmiar, nie 90%...

Stary 2009-05-22, 20:17   #327
lightangel
Zakorzenienie

Cytat:
Luizka - na życzenie W zwisie (jak to brzmi ) mam 88 cm.

Lightangel - jeśli masz 74 pod biustem, to z pewnością 80C ma za luźny obwód. Nawet jak na "tradycyjną" rozmiarówkę...

Cóż za piękny biust na Balkonetce... Też chcę taki
Wiem że 80 to dużo za dużo, ale przy tej rozmiarówce którą oferuje większość sklepów miała wybór - albo mniejszy obwód pod biustem, w który za nic w świecie nie mogłam wcisnąć moich "szczeniaczków" albo większy obwód i miseczka w której się mieszczą. Dzisiaj przeczytałam ile z Was kupuje biustonosze w internecie, jak już ustalę właściwy rozmiar to od razu rozpocznę poszukiwania odpowiedniego biustonosza i pozbędę się tych staników które mam.
Stary 2009-05-22, 20:18   #328
Julkakulkaa
Rozeznanie

Nie dziwię się waszemu "zboczeniu" ale, bez urazy, ciekawie musicie wyglądać patrząc się innym kobietom na biust
Przypuszczam, że o ile uda mi się znaleźć dobry stanik to też tak będę mieć :P
Stary 2009-05-22, 20:18   #329
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nelyen Pokaż wiadomość
fajny pomysł z tymi piersiówkami. ja na razie nie miałam jak wydrukować czegokolwiek (od dzisiaj mam^^) i tylko zostawiałam ulotki Abrakadabry czy to u kosmetyczki czy u dentystki w poczekalni.
i też mam przykre wrażenie, że 99% kobiet nosi zły rozmiar, nie 90%...
Wiecie co? Chyba też podrukuje i porozrzucam je dyskretnie na uczelni, czy w jakichś miejscach publicznych. Może akurat
Stary 2009-05-22, 20:19   #330
luizka__
Rozeznanie

Cytat:
Zmierzyłam się jeszcze raz, przy wydechu i bardzo ściśle, wyszło mi 73 cm w obwodzie. Co do mierzenia w zwisie to róznica jest spora, bo wyszło mi aż 94. Mam taki problem, że po schudnięciu mam trochę za dużo skóry na biuście (nie wiem jak to inaczej napisać, więc proszę - nie śmiejcie się), do tego od dawna noszę za luźny stanik, więc biust zamiast znajdować się w jednym miejscu coraz bardziej się obniża.
Skoro przy mierzeniu przy wyprosotwanej sylwetce wychodzi mi 88, a w zwisie 94, to jaki wymiar powinnam przyjąć za właściwy?
ta skóra, której "za dużo", bardzo ładnie może zmigrować do biustu, ale najpierw musi trafić do miseczek.

Przy Twoich wymiarach ja bym spróbowała z brytyjskim 65F/65FF a z polskim 65H/I (tylko nie pomyl rozmiarówek). Myślę, że warto zamówić oba rozmiary i wybrać lepszy, bo może okazać się że w 65FF na razie będzie za dużo luzu, a stanika na wyrost kupić niestety się nie da i wtedy na pierwszy stanik lepszy będzie 65F. tylko musisz się liczyć z tym, że po pewnym czasie z 65F wyrośniesz i będziesz potrzebowała większej miski.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości