Robaki w domu:-( - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-05-01, 11:05   #301
IgnisDivine
Wtajemniczenie

Dot.: Proszę Pomóż !

tożto wołek... One nie wyssie z Ciebie krwi, także luzik
Wyrzuć wszystkie te produkty w ktorych mogly sie one zagniezdzic...
Jeśli to nie pomoże, to radzę się z nimi zaprzyjaźnić

Wymiankowo wielkie!
IgnisDivine jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-01, 18:29   #302
maja090
Rozeznanie

Znalazłam jeszcze coś:
Cytat:
Napisane przez nekome
Warto wyczyscic szafki kuchenne octem / niektorzy racza rozprowadzic ocet pol na pol z woda ale dla mnie to mieszanka zabojcza i mysle ze spokojnie wystarczy w proporcji 1 :5 / i wietrzyc... Operacje powtorzyc kilka razy... Male cholerstwa powinny zostac wygonione. Metody nie stosowalam samodzielnie, poznalam ja na zajeciach z... prawa rolnego .
może to pomoże się ich pozbyć?

Cytat:
Napisane przez kolorowatecza Pokaż wiadomość
a nie masz np. mąki pod łóżkiem, albo kaszy w szafce? ;>
mąki pod łóżkiem?

maja090 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-01, 19:20   #303
Trele_Morele
Zakorzenienie

Ja jakies półtorej roku temu uporałam się z pluskwami w domu. Ktoś mi polecił żeby w kątach pokoju położyć liście orzecha włoskiego , w moim wypadku nie do końca pomogło ale najprawdopodobniej dlatego że mieszkanie było zagniezdzone od kilku lat i konieczna była dezynfekcja ... Powiem szczerze, ze mimo wszytsko ograniczyło się robactwo w tym pomiesczeniu. Wypróbuj - co CI szkodzi ?
Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-01, 20:56   #304
marmutita
Rozeznanie

o mamo, nie wiem jak znosisz te robale, ale ja bym oszalała brrrr !

wklejam link, w którym masz obrazy różnych diomowych robali, może rozpoznasz delikwenta?
Jak przeglądałam to kilka wydaje się podobnych, ale który to dokładnie to nie wiem

http://www.ddd-abramowski.pl/encyklopedia.htm

Edit: i myślę, że w rozpozoznaniu trzeba zwrócić uwagę na czułki oraz tułów i odnóżki, bo wiele robali jest niby podobnych ale różnią się tymi elementami.
Na tej podstawie stwierdzam, że napewno nie są to karaczany, jak ktoś pisał, bo karaczany mają bardzo długie czułki, a ten "Twoj" ma krótkie.

Dobra, przyjrzałam się tym obrazkom oraz zdjęciu i wygląda to na wołka zbożowego ze względu na "wydłużony ryjek". Żaden inny robak nie ma tego czegoś między czułkami, tylko ten.

ps. może jakiś spec z profesjonalnymi środkami? tego paskludztwa pewnie niełatwo się pozbyć, tym bardziej jeśli wyłazi spod parkietu.

kurcze wszystko mnie swędzi po tej lekturze

Edytowane przez marmutita
Czas edycji: 2010-05-01 o 21:05 Powód: dopisek
marmutita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-30, 19:23   #305
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28
Konto usunięte

Dzieczyny, wiem, że mam przechlapane, bo dopadł mnie najgorszy robak domowy, jaki mógł dopaść Mam w mieszkaniu pluskwy domowe To mieszkanie studenckie, wynajmuję je już od 2 lat i teraz nagle pojawił się ten problem, nie mam pojęcia skąd to się wzięło! Wczoraj z współlokatorkami zrobiłyśmy oprysk Brosem na owady biegające (prawie się tym podusiłyśmy...) oraz jakimś preparatem, który trzeba było rozprowadzić w wodzie, nie pamiętam nazwy. W kątach, na łóżkach i w pojemnikach na pościel porozkładałyśmy liście orzecha włoskiego, pościel wyprałyśmy w 95*C. Nie wiem czy to coś da, bo podobno strasznie ciężko jest wytępić to robactwo Najgorsze jest to, że cały korytarz w mieszkaniu i jedna ściana w dużym pokoju wyłożone są drewnianą boazerią...

Właścicielka widać broni się przed wezwaniem firmy dezynsekcyjnej, bo to wiadomo - jedna sesja gazowania kosztuje 200zł, a możliwe jest, że jedna nie starczy...

Jeśli którakolwiek z Was miała taki problem - błagam, poradźcie co jeszcze można by zrobić, czym to zwalczać?
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-31, 00:42   #306
IgnisDivine
Wtajemniczenie

Pluskwa to potworne bydle. Mieszka w ramach łóżek, listwach ściennych i innych ciasnych miejscach . Zwalczyć je można maszyną parową (steamerem)... Nie wiem ile taki steamer kosztuje co prawda, ale znajoma, która mieszka w UK mówi, że działa....nawet na wiki o nim piszą!

Wymiankowo wielkie!
Stary 2011-08-31, 17:31   #307
azure
Zadomowienie

GG do azure
Dot.: Robaki w domu:-(

Ja mam jakieś niezidentyfikowane robaki w domu :/ już kilka razy widziałam jak łażą pościanie, brązowe malutkie kropeczki, może z pół milimetra. Co to może być?
Stary 2011-08-31, 18:11   #308
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez IgnisDivine Pokaż wiadomość
Pluskwa to potworne bydle. Mieszka w ramach łóżek, listwach ściennych i innych ciasnych miejscach . Zwalczyć je można maszyną parową (steamerem)... Nie wiem ile taki steamer kosztuje co prawda, ale znajoma, która mieszka w UK mówi, że działa....nawet na wiki o nim piszą!
Właśnie dostałam info z mieszkania, podobno rewolucja pełną parą, mamy steamer, łóżko, na którym znalazłyśmy najwięcej tych posranych robaków zostało wyniesione na śmietnik, wszystkie rzeczy są prane i prasowane w wysokiej temperaturze, w sobotę wjeżdża chemia. Jutro tam jadę pomagać w eksterminacji. Błagam, trzymajcie kciuki

Cytat:
Napisane przez azure Pokaż wiadomość
Ja mam jakieś niezidentyfikowane robaki w domu :/ już kilka razy widziałam jak łażą pościanie, brązowe malutkie kropeczki, może z pół milimetra. Co to może być?
Módl się, żeby to nie była pluskwa. Jeśli zauważyłaś na sobie dziwną wysypkę (czyli ślady ugryzień) lub plamki krwi lub ciemne odchody na pościeli to uzbrój się w cierpliwość oraz wszelkie środki na pluskwy. Nie chcę Cię straszyć, pluskwa jest raczej większa (dorosłe mają może ze 2 mm), ale przyglądnij się tym robaczkom, żeby jak najwcześniej powziąć stosowne środki.

Edytowane przez 7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28
Czas edycji: 2011-08-31 o 18:13
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-31, 18:13   #309
Liama
Zadomowienie

U mnie od czasu do czasu tez się to pojawia, wygląda ja ziarno sezamu, albo i mniejsze, czasem gdzieś w książkach znajdę pojedynczego...ale nic mi nie robią.
Zapraszam
Liama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-31, 21:03   #310
IgnisDivine
Wtajemniczenie

To co widzicie w książkach lub na ścianie to mrówki faraona, prawdopodobnie
I pewnie będziecie krzyczeć że nie, bo nie są duże i czerwone, a ja was zaskoczę i powiem wam, że czerwone mrówki to nie są faraonki. Mrówki faraona sa maleńkie (robotnice do 2 mm). Żółtawe lub brązowawe.

http://pl.wikipedia.org/w/index.php?...20110522215614

Askawtn, to nie pluskwy bo pluskwy mają do 6mm... nie wiem skąd wzięłaś info że 2mm? Widziałam (NIESTETY!) pluskwy, więc wiem... No i Ty tez widziałaś (niestety!) więc też powinnaś wiedzieć, że są większe...

Wymiankowo wielkie!
Stary 2011-08-31, 22:57   #311
Konto usunięte

Cytat:
Askawtn, to nie pluskwy bo pluskwy mają do 6mm... nie wiem skąd wzięłaś info że 2mm? Widziałam (NIESTETY!) pluskwy, więc wiem... No i Ty tez widziałaś (niestety!) więc też powinnaś wiedzieć, że są większe...
Te co ja widziałam były mniejsze, ale ja widziałam tylko 4 sztuki, więc może nie były największe. A pluskwy to są niestety na pewno

Edit: Spojrzałam na linijkę i faktycznie, zaniżyłam te 2 mm, największa pluskwa jaką widziałam miała jakieś 4/5mm

Edytowane przez 7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28
Czas edycji: 2011-08-31 o 22:58

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-31, 23:32   #312
IgnisDivine
Wtajemniczenie

No niestety....duże bydlęta....no ale cóż począć...

A ja trzymam kciuki, coby odpluskwianie dzisiejsze przebiegło szybko, bezboleśnie a te paskudki już nigdy do was nie wróciły!

Wymiankowo wielkie!
Stary 2011-09-01, 09:27   #313
Liama
Zadomowienie

Cytat:
I pewnie będziecie krzyczeć że nie, bo nie są duże i czerwone, a ja was zaskoczę i powiem wam, że czerwone mrówki to nie są faraonki. Mrówki faraona sa maleńkie (robotnice do 2 mm). Żółtawe lub brązowawe.

To zdecydowanie nie mrówki, mają inny kształt. Znajduję od czasu do czasu po jednym robaczku, a mrówki chodzą chyba grupowo
Zapraszam
Stary 2011-09-01, 09:35   #314
Malla
Nie depcze krokusów

Zrób fotkę i wrzuć tutaj
Stary 2011-09-01, 11:12   #315
Liama
Zadomowienie

Ojej na fotce to nic nie wyjdzie, maleńkie to jest...
Zapraszam

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-01, 11:41   #316
Malla
Nie depcze krokusów

hmm... to złap, zabij i narysuj?
Stary 2011-09-01, 12:03   #317
IgnisDivine
Wtajemniczenie

Może to po prostu jakiś gatunek roztocza? Niektóre mogą osiągać do 3 mm...

http://www.terrarium.com.pl/forum/viewtopic.php?t=41940

Obczaj je sobie

Wymiankowo wielkie!
Stary 2011-09-01, 13:01   #318
Liama
Zadomowienie

Cytat:
Może to po prostu jakiś gatunek roztocza? Niektóre mogą osiągać do 3 mm...

http://www.terrarium.com.pl/forum/viewtopic.php?t=41940

Obczaj je sobie
Hmm nic z tych rzeczy, ktoś wcześniej pisał o gryzkach? może to to?? Kiedyś mi spod paneli wyłaziły ale zlikwidowałam, ale pojedyncze edzemplarze jeszcze mam
"Cześć!
Spoko-spoko, dyżur entomologiczny czuwa, ale nie wiem, czy dokońca będziecie zadowoleni z odpowiedzi.
Zalęgły się bowiem u Was gryzki (Psocoptera). Niezłe zdjęcie, jak na "robaka" tych rozmiarów, ale gatunku nie podejmę się oznaczyć. Wiecej o nich możecie poczytać pewnie w Wikipedii, wstukując nazwę tej rodziny.
Jest to nieco uciążliwe i trudne do wyplenienia sąsiedztwo. Najprawdopodobniej zawlekliście je z panelami podłogowymi, ale mogły też dostać się do mieszkania i w inny sposób - zwłaszcza z jakimś drewnem. Są to nieszkodliwe owady, nie roznoszące straszliwych chorób i nie podbierające nam jedzenia. Jednak są wszędobylskie i łażą zarówno po ścianach, jak i po meblach czy po łóżku. Rozumiem, że najchętniej spałbyś jedynie ze swoją żoną, ale cóż, w tej sytuacji... Środki dezynsekcyje mogą pomagać, ale trzebaby skutecznie wytruć całą gryzkową populację. Niestety, przeżyje jedna czy dwie zapłodnione samiczki i zabawa po jakimś czasie zaczyna się od nowa, bo widać, że klimat Waszego mieszkania im odpowiada. Po za truciem chemikaliami jest jeszcze jedna szansa: może z wiosną, gdy temperatura Waszego lokum zrówna się z tą na zewnątrz gryzki same wyemigrują. Należy mnieć nadzieję, że to nie jest gatunek synantropijny (tj. związany z ludzkimi siedliskami), a dogodne warunki do przetrwania zimy znalazł tylko chwilowo w Waszym domu.
W każdym razie od tego się nie umiera i nie choruje, choć można nie lubić.
Pozdrawiam!
Wujek Adam" z jakiegoś owadziego forum.
Gryski pojawiły się u mnie wraz z przywleczonym ięknym pieńkiem, i wlazły pod panele, ale chyba nie nadają się do mieszkania w domu, bo raz na 2 tyg może jakiś jeden się znajdzie.

__________:___
Zapraszam

Edytowane przez Liama
Czas edycji: 2011-09-01 o 13:06
Stary 2011-09-01, 13:56   #319
voice_of_silence
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
hmm... to złap, zabij i narysuj?
Malla

Coco Chanel

Wyzwanie czytelnicze 2019
voice_of_silence jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-01, 19:29   #320
azure
Zadomowienie

GG do azure

Cytat:

To na pewno nie te mrówki. Kiedyś się zmagałam z tą plagą więc wiem. Te robaczki są takie okrągłe... nawet nie wiem jak je lepiej opisać bo takie małe.

Wysypki czy ugryzień też nie widzę, więc przynajmniej łudzę się że to nie pluskwy.

---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Liama Pokaż wiadomość
Ojej na fotce to nic nie wyjdzie, maleńkie to jest...
ja kiedyś próbowałam robić zdjęcie ale nic nie wyszło, to jest naprawde malutkie ale rozglądam się dalej, w razie czego jak zobacze, będę jeszcze próbować.
Stary 2011-09-01, 19:42   #321
azure
Zadomowienie

GG do azure

No i poszłam szukać tego paskudztwa i natrafiłam na jakiś większy okaz, cały milimetr tego potwora okazuje się że nie jest aż taki okrągły. Mam tego oblecha na zdjęciu. Co to może być?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg robak2.jpg (6,2 KB, 82 załadowań)
Stary 2011-09-01, 19:43   #322
kulbit
Zakorzenienie

Takie okrągławe małe robaczki pojawiające się na ścianach, parapetach to mogą być chrząszcze z rodziny skórnikowatych takie jak np mrzyk czy szubak smirnowa lub szubak dwukropek.
Warto sprawdzić czy to nie to tałatjstwo

Moje anioły z masy solnej:
kulbit jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-03, 11:07   #323
azure
Zadomowienie

GG do azure

Cytat:
Napisane przez azure Pokaż wiadomość
No i poszłam szukać tego paskudztwa i natrafiłam na jakiś większy okaz, cały milimetr tego potwora okazuje się że nie jest aż taki okrągły. Mam tego oblecha na zdjęciu. Co to może być?
nikt nie zna tych małych potworów?
Stary 2011-09-06, 06:23   #324
kwiatuszek952
Przyczajenie

Pomocy!!!

Witam,
tak sobie czytałam, czytałam i nic nie wyczytałam.... i wygląda na to, że ja jakieś inne g….. w mieszkaniu niż wszyscy.
W ubiegłym roku w październiku przez przypadek odkrywałam, że na moim meblu spacerują sobie jakieś robaczki. Małe, czarne i około 1-2 mm. Nie skaczące tylko chodzące. Pech chciał, że owe robaczki chodziły też i po ścianie, gdzie stał segment. O szok!!! W trybie pilnym mebel cały odsunęłam i ….miałam grzyba!!!!! grzyba na tapecie!!!! W życiu czegoś takiego nie widziałam ale cóż, pojechałam do odpowiedniego sklepu kupiłam co trzeba i jakoś go zlikwidowałam pryskając cała ścianę, jak leciało. I byłabym szczęśliwa, że się tego czegoś pozbyłam. Niestety…. ale tylko na dwa miesiące. A po tym czasie do mojej ekipy doszedł inny jeszcze robal. Psotnik – taką miał ksywę, mały, skaczący. Kiedy zobaczyłam, że to nie przelewki kupiłam w jakimś sklepie chemicznym środek. Spryskałam podłogę całą i przez 4 – 8 tygodni miałam jej nie myć. Po 5 tyg, umyłam cała podłogę i środek ponownie zastosowałam. I za trzecim razem zrobiłam to samo. Wniosek był jeden one zginęły, środek też – został wycofany ze sprzedaży. Ale co mi tam, psotnika nie ma lecz pierwsi lokatorzy nadal byli. Zatem 1 sierpnia tego roku rozpoczęłam remont pokoju. Segment został wyniesiony z domu. Ściana na której był grzyb została do betonu skuta. Spryskałam ją 11 butelkami po 500 ml. (ściana ok. 6m2) pufasu. Chłopak który mi to robił prócz szpachli nałożył mi tapetę szklaną, potem jakieś cudo zielone poczym to wszystko wygładził. Rzeczą jasną, że połgam pomyśli kolejności ale ja się na tym nie znam i nic na to nie poradzę. A na końcu znowu położyłam tapetę, ale tą ładną. W meblach wymieniłam tylnie ścianki, ponieważ zobaczyłam, że pleśnie wnie weszła, dodatkowo cały mebel szorowałam domestosem a potem go wietrzyłam. I na dodatek postawiłam go w innym miejscu. Cuda na kiju! Wszystkie ubrania wyprałam, mnóstwo rzeczy wyrzuciłam i jeszcze więcej przejrzałam a wszystko po to aby robaki usunąć z mieszkania. I jaki finał? W g….wniamy! Robaczki nadal są! Ledwo zaczęłam wkładać rzeczy na miejsca a już się pojawiły. One chodzą po ubraniach, książkach, gazetach itp. Nie latają, nie chodzą szybko ale są !!! Kupiłam odwilżacz, ale to i tak nie pomogło. Pozostaje mi tylko do kupienia jakieś urządzenia które wskaże ile ma wilgoci w powietrzu i….. moje pomysły się skończyły!!!! POMOCY!!!! W całym mieszkaniu tylko ja to mam i tylko u mnie był grzyb na ścianie która przylega na klatkę schodową!!!! Kurcze przecież nie jest możliwe abym w ciągu 48h miała na innej ścianie nagle grzyba!
Proszę o pomoc
kwiatuszek952 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-06, 09:00   #325
Malla
Nie depcze krokusów

Dot.: Pomocy!!!

Kwiatuszku - po pierwsze, jakie są to robaczki? Zrób zdjęcie, może to tylko rybiki, one nie są szkodliwe.

Po drugie, czy to mieszkanie własne czy wynajmowane? Należy mu się porządny remont, skoro miałaś grzyba, a nie tylko zmiana tapety i wyszorowanie mebli.

Po trzecie, czemu nie wezwiesz profesjonalnej ekipy, tylko kupujesz środki, które mogą nie być skierowane do eksterminacji tego konkretnego gatunku paskudztwa?
Stary 2011-09-06, 12:17   #326
kwiatuszek952
Przyczajenie

Angry Malla

Po pierwsze, nie posiadam profesjonalnego aparatu a poza tym to nie są rybiki. Te akurat znam i one sa za duże. Z tym to nie byłoby kłopotu.

Po drugie, mieszkanie własne i znam je od podszewki. Remont robiłam całego pokoju, włącznie ze zbiciem tynku na ścianie, na której był grzybek. Jak się później okazało grzybek był tylko na tapecie. Ściana była czysta, lecz ja dla własnego sumienia wyrzuciałam wszystko. A poza tym na innych ścianach nic nie wyrosło. I dodatkowo zrobiłam remont całego mieszkania i nic nie znalazłam, poza moim pokojem.

Po trzecie, tu gdzie mieszkam to nie mogę nigdzie znaleść profesjonalnej ekipy ponieważ nie ma takiej w mieście. Od tamtego roku szukam w internecie i pytam po znajomych lecz nadaremnie. Ponieważ nikogo nie znalazłam to kupiłam środek który wyelimonował psotnika lecz nie moich kolegów z segmentu. I reasumując miała psotnika lecz już go nie mam, miałam robaczki w segmencie i nadal je mam.
Stary 2011-09-07, 06:18   #327
kwiatuszek952
Przyczajenie

Malla

Po pierwsze, nie posiadam profesjonalnego aparatu fotograficznego, zatem zdjęcia nie będzie. Moje robaczki są czarne i nie skaczą, nie fruwają i nie są to rybiki. Te akurat bym poznała.
Moje mają ok. 1-2mm.

Po drugie, mieszkanie jest własnościowe i znam je od podszewki. Akurat w tym roku w sierpniu był przeprowadzony porządny remont. Nie tylko w tym pokoju co miałam grzybka lecz i w pozostałych. Jak sie okazało grzybek był tylko u mnie na jednej ścianie. Wszystkie inne pomieszczenia były czyste na szczęście. Mój remont w pokoju nie polegał tylko na wyszorowaniu mebli i zmianie tapety. Poczytaj dokładnie co ja zrobiłam, ja skułam ścianę.... .

Po trzecie, dlaczego nie wezwę profesjonalnej ekipy? do deratyzacji mebli?

Edytowane przez kwiatuszek952
Czas edycji: 2011-09-07 o 06:29
Stary 2011-09-07, 09:27   #328
Malla
Nie depcze krokusów

Dot.: Malla

Nie wiem, na czym ma polegać nasza pomoc. Powinnaś skupić się na ustaleniu, co to za robale. Złap maleństwa, narysuj, pożycz od kogoś aparat, umieść na różnych forach. Strzelając w ciemno na razie niewiele osiągnęłaś.
Nie wiem, skąd jesteś, ale w każdym mieście powinni być specjaliści od dezynsekcji. Jeśli nie ma w Twoim, to poszukaj w innej miejscowości.
Deratyzacja nie jest potrzebna, bo nie masz szczurów.
Stary 2011-09-07, 20:30   #329
kwiatuszek952
Przyczajenie

malla

Malla, sądziłam że może ktoś coś wie.... albo miał podobne paskudztwo w domu ale cóż .... złapałam dziś 3 sztuki i naklepiłam na taśmę klejącą a jutro oddam do "ekspertyzy" i może dostanę odpowiedź!
Stary 2011-09-29, 08:42   #330
betty0502
Wtajemniczenie

GG do betty0502

Witam Was, parę dni temu znalazłam w domu mole spożywcze, które siedziały w barku i miały tam złożone już swoje jajka i kokony. Obecnie z nimi walczę. Od kilku dni z nimi walczymy i robimy generalne porządki. Wczoraj za rogówką wycierając podłogę zobaczyłam jedną pluskwę, czy to znaczy, że może być ich więcej? Jestem przerażona tym wszystkim. Zawsze miałam czysto w domu, skąd takie robactwo się bierze?

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ----------

Czy możecie mi coś poradzić na te robactwo? Nie chcę wzywać nikogo do dezynfekcji skoro znalazłam tylko jednego i to zupełnie przypadkiem. Wyszedł spod rogówki, czy to znaczy że pod nią może być tego znacznie więcej? aż się boję wchodzić do tego mieszkania :/
betty0502 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości