5 kg mniej, kto dołączy? - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-12-16, 21:18   #301
izaw89
Raczkowanie

Dot.: 5 kg mniej, kto dołączy?

Czesc dziewczyny. powiem wam ,ze ja sie chyba troche wylamuje juz nie mam takiego zapału jak na początku odchudzania... jem duuuużo mniej niz wczesniej, ale nie są to dietetyczne prodkty.. np dzisiaj mielony... ehhh ale przynajmniej dalej cwicze. co zrobic zeby zapał i motywacja wróciły?
izaw89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-16, 22:22   #302
beacia440
Raczkowanie

ja kiedys robiłam zdjecie sobie w kazdym miesiacu. gdy widzialam efekty na zdjeciach zaangazowanie moje wzrastało z podwójną mocą

Stary 2009-12-16, 22:55   #303
kwiatuszekos
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez izaw89 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny. powiem wam ,ze ja sie chyba troche wylamuje juz nie mam takiego zapału jak na początku odchudzania... jem duuuużo mniej niz wczesniej, ale nie są to dietetyczne prodkty.. np dzisiaj mielony... ehhh ale przynajmniej dalej cwicze. co zrobic zeby zapał i motywacja wróciły?
Ja mam dokładnie to samo
W poniedziałek mama na obiad zrobiła mi placki ziemniaczane z sosem grzybowym A dziś wszamałam 0.5 kg lodów tofee (uwielbiam !!!!)
Też już nie mam tej motywacji co na początku ale NIE CHCE się znowu poddać.

Izaw89 przypomnij sobie dlaczego chcesz zrzucić te klilogramy i pomyśl jaką będziesz mieć satysfakcje jak to zrobisz
Nie poddawaj się! Dasz rade

Nie wierzę w cuda...ale wierzę że się uda!!
kwiatuszekos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-17, 10:37   #304
lilvelvet
Przyczajenie

od poniedziałku jestem na antybiotyku i kompletnie straciłam apetyt , takze zaskoczyła mnie moja dzisiejsza waga < 2 kg mniej> jakies plusy przynajmniej w tej calej choroby.
lilvelvet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-17, 14:12   #305
beacia440
Raczkowanie

czego mam unikać w jedzeniu ?? nie jem dużo, śniadanko, drugie, obiadek, lekka kolacja..

ćwiczę, a jakoś nie czuję bym chudła, wręcz przeciwnie, nie chcę się głodować

Stary 2009-12-17, 14:27   #306
57c4259f21315203964a8ed20878b337431f4de9_625f3ef28e370
Konto usunięte

zamiast kilogramów spadających w dół przybieram na wadze mimo to że nie jem niewiadomo czego cwiczę i piję dużo wody. tylko że mam okres może dlatego
57c4259f21315203964a8ed20878b337431f4de9_625f3ef28e370 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-18, 00:13   #307
Tycikata
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekos Pokaż wiadomość
Nio i przez takie sytuacje to się czasem odechciewa tych wszystkich diet (przynajmniej mi) Cały lot myślałam o tym co zobacze jak stane na wadze...a tu zooonk
No ale muszę się przyznać że nie wykonywałam żadnych ćwiczeń mam nadzieję że to tylko dlatego i że teraz się zmobilizuje zacznę ćwiczyć i zobaczę w końcu jakiś efekt na wadze
Oj odechciewa się czasami mam ochotę tą wagę wyrzucic przez okno, bo inaczej ciągle będę na nią stawała;/
Też nie ćwiczę...wstyd się przyznać..;/ jakoś...nie mogę się zebrać

- Loesje
Tycikata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-18, 09:52   #308
izaw89
Raczkowanie

dobra dziewczyny, dosyc tego!!!!! nie poddam sie, zaczynam od nowa!!! przestalam nawet prowadzic swoj notesik, ale dzis znowu zaczne!!! zadnego "od jutra"tylko "od teraz, zaraz"!!! wiec dizsiejsz emoje sniadanko dwie kanapki z waflami ryzowymi, serkiem bieuchem i warzywami, teraz piję czerwoną herbatkę. cwiczę o tygodnia an leg magicu, przestalam juz meic zakwasy
chyba zaczne prowadzic pomiary, bo tak to nie zauwaze czy sa jakies efekty.

ale, kochane, musz ewam powiedziec ze cellulit, ktory jeszcz enidawno mialam na tylku ZNIKNĄŁ niemal calkowicie!!!! nie wiem czy to od diety, czy od cwiczen, czy moze od balsamu jaki stosuje, ale naprawde to swinstwo sie duuuzo zmniejszylo
takze, dziewczynki, zapowiadam Wielki Powrot zwlazacza ze za tydzien swięta i trzeba zrzucic jeszcze z pare kg, zeby p oswitach sien ie przerazic...
Stary 2009-12-18, 10:13   #309
beacia440
Raczkowanie

Cytat:
dobra dziewczyny, dosyc tego!!!!! nie poddam sie, zaczynam od nowa!!! przestalam nawet prowadzic swoj notesik, ale dzis znowu zaczne!!! zadnego "od jutra"tylko "od teraz, zaraz"!!! wiec dizsiejsz emoje sniadanko dwie kanapki z waflami ryzowymi, serkiem bieuchem i warzywami, teraz piję czerwoną herbatkę. cwiczę o tygodnia an leg magicu, przestalam juz meic zakwasy
chyba zaczne prowadzic pomiary, bo tak to nie zauwaze czy sa jakies efekty.

ale, kochane, musz ewam powiedziec ze cellulit, ktory jeszcz enidawno mialam na tylku ZNIKNĄŁ niemal calkowicie!!!! nie wiem czy to od diety, czy od cwiczen, czy moze od balsamu jaki stosuje, ale naprawde to swinstwo sie duuuzo zmniejszylo
takze, dziewczynki, zapowiadam Wielki Powrot zwlazacza ze za tydzien swięta i trzeba zrzucic jeszcze z pare kg, zeby p oswitach sien ie przerazic...
jaki balsam używasz ??

Stary 2009-12-18, 10:56   #310
kwiatuszekos
Raczkowanie

izaw89 i też zapytowywuje co to za balsam

Stary 2009-12-18, 11:05   #311
izaw89
Raczkowanie

soraya summer slim wyszczuplająco antycellulitowy z zieloną kawą. kosztuje całe 9,40 :P nie wiem czy to on mi tak pomogl na cellulit, ale na pewno tez mi nie szkodzi koncze drugą tubkę i stosuje codziennie na noc na brzuch, pupe i uda :P
ale tak jak mowię, wątpię zeby tylko on się tak przysłużył, bardziej jest to zasluga cwiczen i ogolnej diety. ale co mi tam, tani jest a zawsze cos tam moze ujędrni ;P
Stary 2009-12-18, 11:33   #312
kwiatuszekos
Raczkowanie

kurcze ja to mam tych balsamow tyle i jakieś pilingi i różne takie ale nie używam regularnie. Jednak leniwa jestem :/

Jakiś sposób na lenia?? hehe

Stary 2009-12-18, 11:35   #313
izaw89
Raczkowanie

na lenia chyba nie ma sposobu wiem to po sobie ;D
Stary 2009-12-18, 11:48   #314
kwiatuszekos
Raczkowanie

to jestem skazana na celulit :/

ehh nie no musze coś z tym leniem zrobić poszukam jakiegoś sposobu

Stary 2009-12-18, 12:46   #315
Tycikata
Wtajemniczenie

Może założymy klub chodzących leniów? ja jestem chętna...kompletny brak motywacji..nawet te moje ciasne jeasny nie pomagają

---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

izaw89 gratuluje podejścia i motywacji użycz mi jej troche

- Loesje
Tycikata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-18, 13:18   #316
izaw89
Raczkowanie

hehe dzieki
casne dzinsy obawiam sie z enie pomogą, a wręcz mogą zniechęcic... co innego jak poczuje sie w nich luzniej, wtedy motywacja rosnie
ajaj dziewuchy, co to bedzie w te swieta?? zarcie zarcie i zarcie!!! nic wiecej aby zarcie wrrr co tu zrobic zeby tyle nie żreć? przeciez ja zgłupieję jak nie zjam karpia i uszek i wszystkich tych rzeczy.. a jeszcze dwie wigilie bo u 2 babc aaa to bedzie masakra.
moze by sobie podmienic zastawę na japiej małe spodeczk izamiast talezy ? wtedy bedziemy mogly nakładac na spodeczek do pełna i sycić oczy ;D
nie wiem, trzeba cos wykombinowac, bo inaczej to sie zle skonczy...
jeszcze aby dwa dni do pracy i urlooooop tzn kupa sprzątania przedswiątecznego i w konc zajmę się moimi paznokciami ,bo są w potworny m stanie!!
macie jakies pomysły na sylwestrowy wzorek? koniecznie cos ze złotem i/lub czernią.
Stary 2009-12-18, 16:09   #317
kwiatuszekos
Raczkowanie

[QUOTE=Tycikata;15927176]Może założymy klub chodzących leniów?

dobry pomysł,ja się pisze

a co do Świąt ja myśle że raz na rok można sobie pozwolić na totalną wyżere
W tym roku omijają mnie wszystkie przygotowania,przylatuje na gotowe A w sumie ja tylko barszcz i grochówke jem,karpia trochę dziubne(taki ze mnie leń że wole nie jeść niż się bawić z ośćmi ) gorzej będzie w drugi dzień Świąt jak pojedziemy do rodzinki.Ciocia zawsze piecze takiie ciasta...
I z tych ciast się pewnie zrobi ze dwa kilo więcej

izaw89 sama sobie robisz pazurki?

Stary 2009-12-19, 10:45   #318
izaw89
Raczkowanie

kwiatuszku, sama pazurki robie. i wlansie mam dylemat jakie tym razem? aaa wczoraj sobie zrobilam krzywde w paznokiec (moj prawdziwy:P) przejechalam sobie neichcacy masyznką do golenia i przejechalam wzdluz paznokcia prawie do polowy :/
u mnie dieta nawet nawte, chociaz wczoraj pochrupalam troche czipsow i paluszkow :P ale nie duzo, mysle ze w sumie caly dzien to bylo ok 1200 kcal
Stary 2009-12-19, 11:21   #319
kwiatuszekos
Raczkowanie

Cytat:
kwiatuszku, sama pazurki robie. i wlansie mam dylemat jakie tym razem? aaa wczoraj sobie zrobilam krzywde w paznokiec (moj prawdziwy:P) przejechalam sobie neichcacy masyznką do golenia i przejechalam wzdluz paznokcia prawie do polowy :/
u mnie dieta nawet nawte, chociaz wczoraj pochrupalam troche czipsow i paluszkow :P ale nie duzo, mysle ze w sumie caly dzien to bylo ok 1200 kcal
oj z tym paznokciem to wiem jaki to ból Sama mam swoje długie paznokcie i właściwie zawsze przed jakąś impreza,wtedy kiedy zależy mi żeby były ładne zdarza się któremuś "nieszczęśliwy wypadek" :/ Jak sie jeszcze da to polecam super glu A co do wzorku może znajdziesz coś u dziewczyn od PAZNOKCI. Ja kilka razy próbowałam wykombinować jakiś ich wzorek ale kończyło się na zwykłym frenchu

Ja wczoraj też wieczorem paluszki :/ a do tego piwko ale przez cały dzień same dozwolone potrawy

Stary 2009-12-19, 15:00   #320
maadziulek91
Zadomowienie

Witam Więc od 2 godzin siedze i czytam ten wasz wątek ale doszłam tylko do 7 strony i dostałam oczopląsu Tak czy siak , chciałabym się dołączyć.... Można jeszcze? ja jestem na diecie od poniedziałku Nie wiem ile waże, tzn ważyłam chyba 60 kg przy 158 cm. chce zrzucić coś koło 7... ciężko będzie.. zwłaszcza, że słodycze.. mmmmmmmmmm ale narazie szósty dzień bez grama słodycza jestem z siebie dumna :P

Udzielam sie troche na innym wątku ale tam już wszyscy schudli i chcą schudnąć dużo dużo wiecej niz 5 kg..
Jak Wam idzie?
maadziulek91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-19, 16:12   #321
beacia440
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez maadziulek91 Pokaż wiadomość
Witam Więc od 2 godzin siedze i czytam ten wasz wątek ale doszłam tylko do 7 strony i dostałam oczopląsu Tak czy siak , chciałabym się dołączyć.... Można jeszcze? ja jestem na diecie od poniedziałku Nie wiem ile waże, tzn ważyłam chyba 60 kg przy 158 cm. chce zrzucić coś koło 7... ciężko będzie.. zwłaszcza, że słodycze.. mmmmmmmmmm ale narazie szósty dzień bez grama słodycza jestem z siebie dumna :P

Udzielam sie troche na innym wątku ale tam już wszyscy schudli i chcą schudnąć dużo dużo wiecej niz 5 kg..
Jak Wam idzie?
a więc ni wiem co ćwiczyć , bo mieszkam w małej miesjcowości i tu nie ma siłowni fitnes klubów itp, ćwicze w domku głównie abs8 na brzuch co drugi trzeci dzień. ale teraz mam okres i nie lubie męczyć się, więc 4 dni pauzy. z życia wyrzuciłam chipsy i napoje gazowane. coś słodkiego jeszcze wciągam od czasu do czasu.. czy trace na wadze? nie. ale cera włosy paznokcie zdrowe

Stary 2009-12-19, 17:53   #322
gorzalkaa
Raczkowanie

dziwuszki jednak wrocilam do kraju i nie przytylam jak sie okazalo ;d wiec nadal jest 56kg;p
gorzalkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-19, 18:00   #323
maadziulek91
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez beacia440 Pokaż wiadomość
a więc ni wiem co ćwiczyć , bo mieszkam w małej miesjcowości i tu nie ma siłowni fitnes klubów itp, ćwicze w domku głównie abs8 na brzuch co drugi trzeci dzień. ale teraz mam okres i nie lubie męczyć się, więc 4 dni pauzy. z życia wyrzuciłam chipsy i napoje gazowane. coś słodkiego jeszcze wciągam od czasu do czasu.. czy trace na wadze? nie. ale cera włosy paznokcie zdrowe
Ja też mieszkam w małej miescowości ;p i też ćwicze w domu mam rowerek stacjonarny i jeżdże na nim codziennie 30 min + potem wlasnie abs i inne siłowe ćwiczonka na biust nogi i takie ogólnie także wychodzi mi godzina ćwiczeń dziennie
Przed odchudzaniem niejadłam dużo niezdrowego jedzenia.. tylko moją zmorą są slodycze potrafie zjeść 2 czekolady naraz + milion innych ciastek i nie czuć sie fatalnie masakra .. ale teraz od poniedziałku zero slodyczy i jem połowe tego co jadłam
Zobaczymy jak to będzie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-12-20, 10:56   #324
kwiatuszekos
Raczkowanie

Lightbulb Dot.: 5 kg mniej, kto dołączy?

Byłam wczoraj na zakupach Promocje przedświąteczne takie że głowa mała No ale co z tego jak we wszystkim co mierzyłam wyglądałam tak że lepiej nie mówić. A co najgorsze nigdy nie przypuszczałam że będe narzekać na biust...no więc pierwszy raz narzekam że jest za duży Chyba pierwszy raz w życiu przeszkadza mi cała górna część mojej sylwetki
Raaaany jak ja bym chciała wyglądać jak jakieś trzy lata temu

gorzalkaa witam,widzisz nie było się o co martwić

maadziulek91 też bym chciała ćwiczyć godzine dziennie ale za dużego mam lenia chcociaż po wczorajszych zakupach chyba się zmotywuje i zacznę ćwiczyć cokolwiek...

Stary 2009-12-20, 11:28   #325
maadziulek91
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekos Pokaż wiadomość
Byłam wczoraj na zakupach

maadziulek91
też bym chciała ćwiczyć godzine dziennie ale za dużego mam lenia chcociaż po wczorajszych zakupach chyba się zmotywuje i zacznę ćwiczyć cokolwiek...
A myślisz, że ja nie mam lenia ? Wcześniej jedynym moim ruchem było przejście do szkoły i spowrotem gdzie mam raptem niecałe 20 min drogi.. a teraz jak ćwicze i czuje, że już nie daje rady patrze na to swoje sadło i mówie : "no Magda ku*wa dasz rade ! " i pedałuje dalej
Stary 2009-12-20, 13:26   #326
izaw89
Raczkowanie

hahahah ja tez tak robie tzn nie mowie do siebie, tylko mowie do sadła: "k***wa tym razem cie pokonam" czy cos w tym stylu hihihihi
Stary 2009-12-20, 13:40   #327
maadziulek91
Zadomowienie

Dużo kalori ma taki kotlet mielony ? Bo dziś niedziela i piękna wspólny obiad i musiałam zjeść normalnie czyli gałka ziemniaczków jeden kotlecik mielony i 3 ogórki kiszone.. nie chcialam...... buuuu a rano 3 kromki kruchego pieczywa WASA z jajeczkiem i serkiem topionym... i jeszcze dzis jade w gości i pewnie coś zjem nie chce....
Stary 2009-12-20, 18:35   #328
maadziulek91
Zadomowienie

No mówiłam !! Wiedziałam !! przyjechali gości ciasteczka na stól mmmmmmmmmm skusiłam sie na 5 delicji i 4 kawałki czekolady białej... okropnie sie z tym czuje bo od tygodnia dawałam rade bez słodyczy a tu nagle taka głupia niedziela i na dodatek chciałam to teraz spalić na rowerku i ćwiczeniach to nie dam rady bo strasznie mnie plecy bolą chyba sobie zaziebiłam nerki.. nie wiem ale ból jest nie do zniesienia

Załamanie mam.....

---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ----------

Na dodatek nie wiem ile waże.. Wiem, że coś schudłam od poniedziełku, ale boję sie wejść na wage, żeby sie nie rozczarować..
Stary 2009-12-20, 19:55   #329
gorzalkaa
Raczkowanie

kolezanko no niestety niedziele nie sprzyjaja odchudzaniu ;D ale pamietaj jedna przegrana bitwa nie oznacza przegranej wojny

pozatym od jutra przerzucam sie na same mandarynki i jogurty i tak do wigilii
gorzalkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-20, 20:10   #330
izaw89
Raczkowanie

dzisiaj dietetyczny to mialam aby obiad !!! stek smazony bez tluszczu, ryz i salatka. a reszta to... niestety swiąteczne kulinaria się zaczynają ;P
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości