Wielkie oszczędzanie! Kto ze mną? :) - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-03, 20:45   #301
CoffeeWithMilk
Wtajemniczenie

Dot.: Wielkie oszczędzanie! Kto ze mną? :)

W ogóle weszłam dzisiaj to tej natury i zapomniałam co mam kupić, mnie po prostu ogłusza taka ilość dobroci wokół mnie

Ale nie skusiłam się na nic innego, trzymałam już w ręku cienie za 2,99, ale dałam radę

Potem poszłam do centrum handlowego, a wzięłam specjalnie tylko 100zł, bo pomyślałam sobie, że może dzięki temu zrobię tańsze prezenty i zaoszczędzę, i w sumie na prezenty nie widziałam nic, zobaczyłam tylko przepiękny szalik za 69,90 :wow: Ale tak szkoda było mi rozmieniać tych 100zł, że przeleciłam tylko sklepy i nic nie kupiłam no, ale prezenty niestety nieuniknione
CoffeeWithMilk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-03, 21:02   #302
alufa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez a_n_e_c_z_k_a Pokaż wiadomość
Witajcie!!
Ten watek pojawil sie w idealnym momencie! Wlasnie postanowilam zaczac oszczedzac. Musze ograniczyc kupowanie glupot tj. gazetki, batoniki i przestac jadac na miescie!! Pieniadze tak mi sie ostatnio rozplywaja, ze nawet nie mam na ciuchy i kosmetyki (ktore kiedys byly moim nalogiem). Pod koniec miesiaca jest juz katastrofa. Przez pol roku musze odlozyc jak najwiecej kasy na remont. Niestety mam za duzo zajec na uczelni wiec nie mam mozliwosci chwilowo pracowac.
Dzis poszlam do tesco i wydalam 75zl Ale za to mam sporo jedzenia na najblizsze dni i juz nie bede musiala pokazywac sie w sklepie
Ciesze sie, ze nie musze meczyc sie w mojej niedoli sama!
również się podłączę

ja jestem takim beznadziejnym przypadkiem, który prowadzi zeszyt wydatków rozplanowany na pół roku w którym dzień po dniu następują skreślenia, bo przekroczyłam budżet i na oszczędzanie nie zostało nic!

ostatnio wpadło mi 250 zł które wydałam na jedzenie typu pizza kfc itd a miałabym za to masę ubrań

poza tym NIE UMIEM OSZCZĘDZAĆ, bo jak widzę coś na koncie to zaraz MUSZĘ kupić SETNĄ torebkę (bo ta na pewno będzie idealna), iść do lumpa, z Tżetem do kfc... ostatnio poszliśmy do samu po bułki z parówką kupiliśmy 2 rogale, 4 parówki, sok, prażynki i czekoladę i zapłaciliśmy 15 zł

kasa na jedzenie na mieście idzie w zastraszającym tempie a ja tłumacze to sobie miesiąc w miesiąc - skoro nie palę, będę jadała na mieście. i koniec wyrzutów sumienia

ten miesiąc jest dla mnie utrapieniem. do końca miesiąca zostało mi 35 zł które wydam jutro na mikołajkowe drobiazgi ACZKOLWIEK mam porobione prezenty na święta!!
alufa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-03, 21:12   #303
CoffeeWithMilk
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez alufa Pokaż wiadomość
również się podłączę

ja jestem takim beznadziejnym przypadkiem, który prowadzi zeszyt wydatków rozplanowany na pół roku w którym dzień po dniu następują skreślenia, bo przekroczyłam budżet i na oszczędzanie nie zostało nic!

ostatnio wpadło mi 250 zł które wydałam na jedzenie typu pizza kfc itd a miałabym za to masę ubrań

poza tym NIE UMIEM OSZCZĘDZAĆ, bo jak widzę coś na koncie to zaraz MUSZĘ kupić SETNĄ torebkę (bo ta na pewno będzie idealna), iść do lumpa, z Tżetem do kfc... ostatnio poszliśmy do samu po bułki z parówką kupiliśmy 2 rogale, 4 parówki, sok, prażynki i czekoladę i zapłaciliśmy 15 zł

kasa na jedzenie na mieście idzie w zastraszającym tempie a ja tłumacze to sobie miesiąc w miesiąc - skoro nie palę, będę jadała na mieście. i koniec wyrzutów sumienia

ten miesiąc jest dla mnie utrapieniem. do końca miesiąca zostało mi 35 zł które wydam jutro na mikołajkowe drobiazgi ACZKOLWIEK mam porobione prezenty na święta!!
Witaj

a jedzenie?

Ja jeszcze nie mam prezentów kupionych, mam do końca miesiąca 300zł, z czego muszę dojąć trzy bilety do domu, czyli 13zł x 3 = 39zł ... Zostaję mi 261zł. Jutro na obiad jeszcze coś upichcę, najwyżej kupię dwa jabłka i usmażę placki, ale już na sobotę i niedzielę nie mam nic... A jeszcze dwa tygodnie trzeba tu przeżyć... + 4 prezenty, niech każdy kosztuję nawet 30zł (w co wątpię) to już 120zł

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------

ale to co, że święta, odłożę 50zł w tym miesiącu i koniec, kropka

---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

a jeszcze na solarium chciałam iść parę razy! Bo to sylwester... Nie no, ja nigdy nie oszczędzę !!!!
Stary 2009-12-03, 21:15   #304
maalwiinkaa2
Zakorzenienie

GG do maalwiinkaa2

Cytat:
Napisane przez CoffeeWithMilk Pokaż wiadomość
W ogóle weszłam dzisiaj to tej natury i zapomniałam co mam kupić, mnie po prostu ogłusza taka ilość dobroci wokół mnie

Ale nie skusiłam się na nic innego, trzymałam już w ręku cienie za 2,99, ale dałam radę

Potem poszłam do centrum handlowego, a wzięłam specjalnie tylko 100zł, bo pomyślałam sobie, że może dzięki temu zrobię tańsze prezenty i zaoszczędzę, i w sumie na prezenty nie widziałam nic, zobaczyłam tylko przepiękny szalik za 69,90 :wow: Ale tak szkoda było mi rozmieniać tych 100zł, że przeleciłam tylko sklepy i nic nie kupiłam no, ale prezenty niestety nieuniknione
gratuluje!

oo i patent na to że całe 100zł wygląda tak ładnie też znam i mi szkoda rozmieniać xD

start: 70,8
teraz: 59/60
cel 1. : 60
cel 2. : 57
maalwiinkaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-03, 21:25   #305
CoffeeWithMilk
Wtajemniczenie

wrzucam drobniaki do słoika!

---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

mam w słoiku 18,09zł

---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ----------

Cytat:
Witaj

a jedzenie?

Ja jeszcze nie mam prezentów kupionych, mam do końca miesiąca 300zł, z czego muszę dojąć trzy bilety do domu, czyli 13zł x 3 = 39zł ... Zostaję mi 261zł. Jutro na obiad jeszcze coś upichcę, najwyżej kupię dwa jabłka i usmażę placki, ale już na sobotę i niedzielę nie mam nic... A jeszcze dwa tygodnie trzeba tu przeżyć... + 4 prezenty, niech każdy kosztuję nawet 30zł (w co wątpię) to już 120zł

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------

---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

a jeszcze na solarium chciałam iść parę razy! Bo to sylwester... Nie no, ja nigdy nie oszczędzę !!!!
a jak w tym miesiącu za mieszkanie nie będzie opłat (tylko wynajem i czynsz) to będę do przodu o 50zł, czyli odłożę 100zł
Stary 2009-12-03, 21:28   #306
alufa
Zakorzenienie

Cytat:
Witaj

a jedzenie?

jeszcze mieszkam z rodzicami (z tym, że mam długi i czesne na głowie a to rujnuje jak cholera)
ALE cóż z tego. jeśli teraz nie nauczę się oszczędzać to już nigdy nie będę
alufa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-03, 21:47   #307
CoffeeWithMilk
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez alufa Pokaż wiadomość
jeszcze mieszkam z rodzicami (z tym, że mam długi i czesne na głowie a to rujnuje jak cholera)
ALE cóż z tego. jeśli teraz nie nauczę się oszczędzać to już nigdy nie będę
damy razem radę

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-12-03, 21:51   #308
maalwiinkaa2
Zakorzenienie

GG do maalwiinkaa2

bo w kupie siła i moc

Stary 2009-12-03, 22:45   #309
jaka_kaya
Raczkowanie

Od dwóch dni nic nie wdałam
Jeśli chodzi o gazety to kiedyś oszczędzałam w taki sposób, że kupowałam je w budkach z prasą "przeterminowaną" czyli z ubiegłego miesiąca za naprawdę śmieszne kwoty.
Ktoś wspomniał tu też o solarium i że lubi się wygrzewać - ja kupiłam sobie termofor dzięki temu jest mi ciepło i oszczędzam na prądzie (grzejniki są elektryczne) hehe
jaka_kaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-03, 23:04   #310
aaricia8
Zakorzenienie

Hej, ja dziś małe szaleństwo:
carrefour 280 zł
paliwo 80 zł
ale to niestety same potrzebne rzeczy
natomiast oszczędzanie słoikowe trwa Denko zapełnione

Natomiast mam nowy pomysł na rozsądne zakupy. Na lodówce powiesiłam na magnesie kartkę. W momencie, gdy czegoś brakuje, gdy sobie o tym przypomnę, wpisuję to od razu na kartkę. Bo robiąc listę przed samym pójściem na zakupy zdarzało mi się o czymś zapomnieć.
Potem tę kartkę zabieram na zakupy i ściśle się jej trzymam

Edytowane przez aaricia8
Czas edycji: 2009-12-03 o 23:14
aaricia8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-03, 23:08   #311
201607111050
Konto usunięte

Ja dziś:
* kupiłam bilet autobusowy [4.50] w jedną stronę szłam na piechote, ale byłam cała mokra bo lało i bałam się, że się przeziębie, a autobus podjechał mi pod sam nos.
*pepsi do pracy [4.oo]

Za to do pracy poszłam na piechote, a do domu odwózł mnie znajomy
Po za tym z oszczędzaniem (a raczej spłatą długów...) marnie, licze , że jak w końcu znajde stałą prace bedzie lepiej
201607111050 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-12-03, 23:19   #312
aaricia8
Zakorzenienie

Zamelduję również, że mam zrobione już wszystkie (prawie wszystkie bo bez TŻ ) zakupy prezentowe. Dużo lepiej z tym 3 - 4 tygodniowym wyprzedzeniem się zająć sprawą. Jest jeszcze duży wybór, można coś spokojnie wybrać, porównać ceny i nie mechacić się z pozostałymi kupującymi. I zaoszczędzić gdzie się da. Np. u mnie w sklepie obok papier do pakowania 2 metrowy kosztuje 3,99. W Carrefour 0,99. Na 3 rolkach robi się taka oszczędność, że śniadanie mam za darmo
aaricia8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-04, 07:23   #313
cayenneOna
Zadomowienie

Dzien Dobry, mimo silnego postanowienia, nie powstrzymalam sie i wracajac z pracy wczoraj zaprosilam TŻta na piwko (ooch, jak juz dawno nigdzie nie bylam) i za dwa piwa zaplacilam 7 euro, co daje wiadomo ile nie zalowalam w momencie placenia, sprawialo mi to nieklamana radosc, ale dzis mysle sobie, ze moglam tego nie wydac ghrrrr...no i probuje znalzc jakis sh sensowny, bo jedyny jaki znalazlam to taki, gdzie sprzedaja na sztuki i najtansza rzecz 12,90 euro ale nic, poczytalam posty, moje postanowienie tym bardziej sie wzmocnilo, dziekuje kochane, ze tak wspieracie
cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-04, 09:10   #314
Ayo22
after hours

Kochana, raz, na jakiś czas trzeba gdzieś wyjść, bo oszalejesz w domu..
ja dzisiaj wydam 5 zł na bilety + trzeba kupić teściowej jakiś drobiazg, bo ma imieniny.. ale zobaczę, co mój TŻ wymyśli.
Ayo22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-04, 09:39   #315
cayenneOna
Zadomowienie

Ayo, dzieki za rozgrzeszenie chcialam powiedziec, ze bardzo sie ciesze, ze zaczynajac kurs, ktory dostalam z Urzedu Pracy w Niemczech, a trwa pol roku, oprocz tego, ze mi zaplacili 4000 euro za niego, to jeszcze placa za bilety za czas trwania kursu. Co ozncza, ze miesiecznie ZAOSZCZEDZE 50 euro
Stary 2009-12-04, 10:00   #316
Ayo22
after hours

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
Ayo, dzieki za rozgrzeszenie chcialam powiedziec, ze bardzo sie ciesze, ze zaczynajac kurs, ktory dostalam z Urzedu Pracy w Niemczech, a trwa pol roku, oprocz tego, ze mi zaplacili 4000 euro za niego, to jeszcze placa za bilety za czas trwania kursu. Co ozncza, ze miesiecznie ZAOSZCZEDZE 50 euro
farciara miłego dnia Wam życzę i oszczędności
Ayo22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-04, 11:29   #317
kasiek1209
Przyczajenie

A ja do tej pory wydałam tylko 7 zł ;D !
kasiek1209 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-04, 11:40   #318
elmoska
Zakorzenienie

GG do elmoska Wyślij wiadomość przez MSN do elmoska

Ja dzis poszlam do Rossmana i wydalam 70 zl ale kupilam kosmetyki ktore byly mi niezbedene. Dzis mam wolne i chciałam ruszyc go Galerii ale stwierdzilam ze po co mam isc i nararzac sie na pokusy. Zostalam w domu i sprzatam Ha a przez ostatnie 2 dni nic niewydalam

BBL
5/28

AC MILAN CAMPIONI D`ITALIA

elmoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-04, 11:55   #319
marchewkowe pole
Zakorzenienie

GG do marchewkowe pole

ja jadę na weekend do wrocławia co zawsze pochłania ok 60-70 zł dostałam od mamy 40 i mam nadzieję się w tym zmieścić...zarobię też 15 zł na sprzedaży książki. ha. zostawiam karty bankomatowe w domu i mam nadzieję, że wrócę jeszcze z jakimś groszem w portfelu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-12-04, 12:02   #320
cayenneOna
Zadomowienie

ja tez wlasnie walcze, znalazlam podobno fajny sh niedaleko mnie, chcialam isc poprawic sobie humor, ale lepiej poloze sie spac, bo wydam kase i bede zla
Stary 2009-12-04, 12:29   #321
CoffeeWithMilk
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marchewkowe pole Pokaż wiadomość
ja jadę na weekend do wrocławia co zawsze pochłania ok 60-70 zł dostałam od mamy 40 i mam nadzieję się w tym zmieścić...zarobię też 15 zł na sprzedaży książki. ha. zostawiam karty bankomatowe w domu i mam nadzieję, że wrócę jeszcze z jakimś groszem w portfelu
trzymamy kciuki

Ja dzisiaj jeszcze nie wychodziłam i nie zamierzam miałam iść po jabłka do placków, ale mam gruszki i banana, to zrobię je w cieście ale to już jutro, bo dzisiaj mam kalafiora i trochę z wczoraj zostało indyka z ryżem i warzywami, więc jeść na razie mam co Może uda mi się przeżyć do poniedziałku? Hmm...

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

Cytat:
ja tez wlasnie walcze, znalazlam podobno fajny sh niedaleko mnie, chcialam isc poprawic sobie humor, ale lepiej poloze sie spac, bo wydam kase i bede zla
ja byłam wczoraj w SH, ale nic nie znalazłam, a i tanio nie było (cena dnia: 50zł), był fajny sweterek czarny, ale czarny mam, wolałam jakiś szary, ale nie było Wybiorę się jeszcze w przyszłym tygodniu Swoją drogą jeszcze nigdy nic nie kupiłam w sh, ciekawe ile bym zapłaciła za ten sweterek, gdyby nie to, że żal mi było stówy rozmianiać to bym go kupiła z samej ciekawości ile kosztuję

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

Cytat:
Napisane przez elmoska Pokaż wiadomość
Ja dzis poszlam do Rossmana i wydalam 70 zl ale kupilam kosmetyki ktore byly mi niezbedene. Dzis mam wolne i chciałam ruszyc go Galerii ale stwierdzilam ze po co mam isc i nararzac sie na pokusy. Zostalam w domu i sprzatam Ha a przez ostatnie 2 dni nic niewydalam
jak były niezbędne to 70zł nie jest źle, na trochę starczy

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

Cytat:
Napisane przez kasiek1209 Pokaż wiadomość
A ja do tej pory wydałam tylko 7 zł ;D !
super na co?

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

Cytat:
Napisane przez Ayo22 Pokaż wiadomość
farciara miłego dnia Wam życzę i oszczędności
dziękujemy, oszczędzamy

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

Cytat:
super
Stary 2009-12-04, 13:41   #322
maalwiinkaa2
Zakorzenienie

GG do maalwiinkaa2

ja dzisiaj wydałam 12zł na prezent dla Mamy

ale koleżanka mnie ciągnie na nocne zakupy! łaaaa!
w sumie potrzebuje spodnie, no ale kurka... nie wiem czy iść czy nie xd

Stary 2009-12-04, 13:54   #323
kasiek1209
Przyczajenie

skończył mi się jedwab do włosów, a że moje włosy są straszne i tylko on porafi je okiełznać to niestety musiałam kupić; (
za to trochę boję się niedzieli, bo jadę do warszawy do galerii na świąteczne zakupy (
Stary 2009-12-04, 14:41   #324
foltynka
Zakorzenienie

GG do foltynka

Dziś na plusie + 80 zł - sprzedałam kilka ciuszków na allegro i kasa właśnie wpłynęła suuuper

ciało w przebudowie... było 66 kg... jest 57 kg... będzie 52 kg ?

kocham kawę
hybrydy moja nowa pasja

Być może ten, którego kocham
Jest moich marzeń wiernym cieniem
I jeśli o mnie śni po nocach,
jest moim życiem i spełnieniem
( 26.07.2008 forever )
foltynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-04, 15:44   #325
maalwiinkaa2
Zakorzenienie

GG do maalwiinkaa2

Cytat:
Napisane przez foltynka Pokaż wiadomość
Dziś na plusie + 80 zł - sprzedałam kilka ciuszków na allegro i kasa właśnie wpłynęła suuuper
no no gratulujemy!

Stary 2009-12-04, 15:58   #326
CoffeeWithMilk
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez foltynka Pokaż wiadomość
gratulujemy

Ja chciałam przed chwilą wystawić kosmetyki na allegro, tak się rozpisałam, nacisnęłam "dalej" i wszystko się usunęło nie wystawiam już
Stary 2009-12-04, 16:01   #327
foltynka
Zakorzenienie

GG do foltynka

wielkie dzięki
ale naprawde ta kasa mi sie przyda... bo nie wiem czy bym do wypłaty ogarnęła... wszystko przez to,ze z każdej wypłaty 1000zł przelewam na książeczke w Skoku (na mieszkanie) a w tym miesiacy przelałam 1100zł, bo boje sie tego kredytu który i tak bedziemy musieli wziąść... a wydatkó mialam wiecej, wiec teraz mi troche brakowało..

jest jeszcze jeden plus: w grudniu dostaniemy od firmy dodatkowe pieniazki z okazji świat, ok 520 zł bez podatku
sssuper sie ciesze i juz mam plan, ze na książeczke wpłace 1300-1400zł

ciało w przebudowie... było 66 kg... jest 57 kg... będzie 52 kg ?

kocham kawę
hybrydy moja nowa pasja

Być może ten, którego kocham
Jest moich marzeń wiernym cieniem
I jeśli o mnie śni po nocach,
jest moim życiem i spełnieniem
( 26.07.2008 forever )
foltynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-04, 16:27   #328
201607111050
Konto usunięte

Dziś kupiłam m&m'sy, białą czekolade, małe toblerone, cole i papierosy.
201607111050 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-04, 16:30   #329
CoffeeWithMilk
Wtajemniczenie

a ja chyba jutro wybiorę się do tej agencji pracy tymczasowej muszę mieć ze sobą jakieś CV? Może mają jakąś pracę przedświąteczną

---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ----------

ale mi ochoty narobiłaś na coś słodkiego mam w portfelu 6zł i zamierzam przeżyć za to do końca tygodnia
Stary 2009-12-04, 16:39   #330
kasiek1209
Przyczajenie

matko mi też ;D szczegolnie biala czekolada.....ale ja niestety nie moge sobie na to nawet pozwolic bo moja cera reaguje na to koszmarnie..;((
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości