![]() |
#301 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wielkie oszczędzanie! Kto ze mną? :)
W ogóle weszłam dzisiaj to tej natury i zapomniałam co mam kupić, mnie po prostu ogłusza taka ilość dobroci wokół mnie
![]() Ale nie skusiłam się na nic innego, trzymałam już w ręku cienie za 2,99, ale dałam radę ![]() Potem poszłam do centrum handlowego, a wzięłam specjalnie tylko 100zł, bo pomyślałam sobie, że może dzięki temu zrobię tańsze prezenty i zaoszczędzę, i w sumie na prezenty nie widziałam nic, zobaczyłam tylko przepiękny szalik za 69,90 :wow: Ale tak szkoda było mi rozmieniać tych 100zł, że przeleciłam tylko sklepy i nic nie kupiłam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#302 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja jestem takim beznadziejnym przypadkiem, który prowadzi zeszyt wydatków rozplanowany na pół roku ![]() ostatnio wpadło mi 250 zł które wydałam na jedzenie typu pizza kfc itd ![]() ![]() poza tym NIE UMIEM OSZCZĘDZAĆ, bo jak widzę coś na koncie to zaraz MUSZĘ kupić SETNĄ torebkę (bo ta na pewno będzie idealna), iść do lumpa, z Tżetem do kfc... ostatnio poszliśmy do samu po bułki z parówką ![]() ![]() kasa na jedzenie na mieście idzie w zastraszającym tempie a ja tłumacze to sobie miesiąc w miesiąc - skoro nie palę, będę jadała na mieście. i koniec wyrzutów sumienia ![]() ten miesiąc jest dla mnie utrapieniem. do końca miesiąca zostało mi 35 zł które wydam jutro na mikołajkowe drobiazgi ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#303 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a jedzenie? ![]() Ja jeszcze nie mam prezentów kupionych, mam do końca miesiąca 300zł, z czego muszę dojąć trzy bilety do domu, czyli 13zł x 3 = 39zł ... Zostaję mi 261zł. Jutro na obiad jeszcze coś upichcę, najwyżej kupię dwa jabłka i usmażę placki, ale już na sobotę i niedzielę nie mam nic... A jeszcze dwa tygodnie trzeba tu przeżyć... + 4 prezenty, niech każdy kosztuję nawet 30zł (w co wątpię) to już 120zł ![]() ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- ale to co, że święta, odłożę 50zł w tym miesiącu i koniec, kropka ![]() ---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- a jeszcze na solarium chciałam iść parę razy! Bo to sylwester... Nie no, ja nigdy nie oszczędzę !!!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#304 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
oo i patent na to że całe 100zł wygląda tak ładnie też znam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#305 | |
Wtajemniczenie
|
wrzucam drobniaki do słoika!
![]() ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- mam w słoiku 18,09zł ![]() ---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#306 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ALE cóż z tego. jeśli teraz nie nauczę się oszczędzać to już nigdy nie będę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#307 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#308 |
Zakorzenienie
|
bo w kupie siła i moc
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#309 |
Raczkowanie
|
Od dwóch dni nic nie wdałam
![]() Jeśli chodzi o gazety to kiedyś oszczędzałam w taki sposób, że kupowałam je w budkach z prasą "przeterminowaną" czyli z ubiegłego miesiąca za naprawdę śmieszne kwoty. Ktoś wspomniał tu też o solarium i że lubi się wygrzewać - ja kupiłam sobie termofor dzięki temu jest mi ciepło i oszczędzam na prądzie (grzejniki są elektryczne) hehe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#310 |
Zakorzenienie
|
Hej, ja dziś małe szaleństwo:
carrefour 280 zł paliwo 80 zł ale to niestety same potrzebne rzeczy ![]() natomiast oszczędzanie słoikowe trwa ![]() ![]() Natomiast mam nowy pomysł na rozsądne zakupy. Na lodówce powiesiłam na magnesie kartkę. W momencie, gdy czegoś brakuje, gdy sobie o tym przypomnę, wpisuję to od razu na kartkę. Bo robiąc listę przed samym pójściem na zakupy zdarzało mi się o czymś zapomnieć. Potem tę kartkę zabieram na zakupy i ściśle się jej trzymam ![]() Edytowane przez aaricia8 Czas edycji: 2009-12-03 o 23:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#311 |
Konto usunięte
|
Ja dziś:
* kupiłam bilet autobusowy [4.50] w jedną stronę szłam na piechote, ale byłam cała mokra bo lało i bałam się, że się przeziębie, a autobus podjechał mi pod sam nos. *pepsi do pracy [4.oo] Za to do pracy poszłam na piechote, a do domu odwózł mnie znajomy ![]() Po za tym z oszczędzaniem (a raczej spłatą długów...) marnie, licze , że jak w końcu znajde stałą prace bedzie lepiej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#312 |
Zakorzenienie
|
Zamelduję również, że mam zrobione już wszystkie (prawie wszystkie bo bez TŻ
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#313 |
Zadomowienie
|
Dzien Dobry, mimo silnego postanowienia, nie powstrzymalam sie i wracajac z pracy wczoraj zaprosilam TŻta na piwko (ooch, jak juz dawno nigdzie nie bylam) i za dwa piwa zaplacilam 7 euro, co daje wiadomo ile
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#314 |
after hours
|
Kochana, raz, na jakiś czas trzeba gdzieś wyjść, bo oszalejesz w domu..
ja dzisiaj wydam 5 zł na bilety + trzeba kupić teściowej jakiś drobiazg, bo ma imieniny.. ale zobaczę, co mój TŻ wymyśli. |
![]() ![]() |
![]() |
#315 |
Zadomowienie
|
Ayo, dzieki za rozgrzeszenie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#316 | |
after hours
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#317 |
Przyczajenie
|
A ja do tej pory wydałam tylko 7 zł ;D !
|
![]() ![]() |
![]() |
#318 |
Zakorzenienie
|
Ja dzis poszlam do Rossmana i wydalam 70 zl
![]() ![]() ![]()
![]() |
#319 |
Zakorzenienie
|
ja jadę na weekend do wrocławia
![]() ![]() ![]() ![]()
#320 |
Zadomowienie
|
ja tez wlasnie walcze, znalazlam podobno fajny sh niedaleko mnie, chcialam isc poprawic sobie humor, ale lepiej poloze sie spac, bo wydam kase i bede zla
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#321 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja dzisiaj jeszcze nie wychodziłam i nie zamierzam ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- super ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- dziękujemy, oszczędzamy ![]() ---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#322 |
Zakorzenienie
|
ja dzisiaj wydałam 12zł na prezent dla Mamy
![]() ale koleżanka mnie ciągnie na nocne zakupy! łaaaa! ![]() ![]() w sumie potrzebuje spodnie, no ale kurka... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#323 |
Przyczajenie
|
skończył mi się jedwab do włosów, a że moje włosy są straszne i tylko on porafi je okiełznać to niestety musiałam kupić; (
za to trochę boję się niedzieli, bo jadę do warszawy do galerii na świąteczne zakupy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#324 | ||
Zakorzenienie
|
Dziś na plusie + 80 zł - sprzedałam kilka ciuszków na allegro i kasa właśnie wpłynęła
![]()
kocham kawę ![]() ![]() hybrydy moja nowa pasja ![]() Być może ten, którego kocham Jest moich marzeń wiernym cieniem I jeśli o mnie śni po nocach, jest moim życiem i spełnieniem ![]() ( 26.07.2008 forever )
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#325 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#326 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#327 | ||
Zakorzenienie
|
wielkie dzięki
![]() ale naprawde ta kasa mi sie przyda... bo nie wiem czy bym do wypłaty ogarnęła... wszystko przez to,ze z każdej wypłaty 1000zł przelewam na książeczke w Skoku (na mieszkanie) a w tym miesiacy przelałam 1100zł, bo boje sie tego kredytu który i tak bedziemy musieli wziąść... a wydatkó mialam wiecej, wiec teraz mi troche brakowało.. jest jeszcze jeden plus: w grudniu dostaniemy od firmy dodatkowe pieniazki z okazji świat, ok 520 zł bez podatku ![]() sssuper sie ciesze i juz mam plan, ze na książeczke wpłace 1300-1400zł ![]()
kocham kawę ![]() ![]() hybrydy moja nowa pasja ![]() Być może ten, którego kocham Jest moich marzeń wiernym cieniem I jeśli o mnie śni po nocach, jest moim życiem i spełnieniem ![]() ( 26.07.2008 forever )
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#328 |
Konto usunięte
|
Dziś kupiłam m&m'sy, białą czekolade, małe toblerone, cole i papierosy.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#329 |
Wtajemniczenie
|
a ja chyba jutro wybiorę się do tej agencji pracy tymczasowej
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ---------- ale mi ochoty narobiłaś na coś słodkiego ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#330 |
Przyczajenie
|
matko mi też ;D szczegolnie biala czekolada.....ale ja niestety nie moge sobie na to nawet pozwolic bo moja cera reaguje na to koszmarnie..;((
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:54.