Jakie dodatki do... (wszelkie porady dotyczące dodatków do danej kreacji) - ZBIORCZY - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-07-18, 19:24   #301
magdzik91
Raczkowanie

Dot.: Jakie dodatki do... (wszelkie porady dotyczące dodatków do danej kreacji) - ZBI

Witam!
wypieram się na wesele w tej sukience. Proszę o pomoc w doborze dodatków?? Wesele za niecały miesiąc!!
magdzik91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-18, 20:29   #302
martyniarz
Przyczajenie

Dot.: Jakie dodatki do... (wszelkie porady dotyczące dodatków do danej kreacji) - ZBI

wydaje mi się że jakieś jasne dodatki, bo raczej czarna kopertówka nie pasuje bo sukienka jest w jasnych odcieniach. Chyba najlepiej będa pasować buciki na obcasie w kolorze nude lub jakieś w odcieniach niebieskiego, granatu, a torebka.. też jakoś pod kolor.
Ogółem 'trudny' kolor sukienki bo ciężko dobrać do takiego koloru dodatki. Musisz pokombinować

Edytowane przez martyniarz
Czas edycji: 2010-07-18 o 20:31
martyniarz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-18, 21:28   #303
bella_jasminka
Przyczajenie

Witam serdecznie
Proszę pomóżcie wybrać dodatki do mojej sukienki,w której już w sobotę idę na ślub. Wymyśliłam,że założę sznur pereł na szyję i jako bransoletkę oraz perłowe delikatne kolczyki. Nie wiem jakie buty i torebka!!!! Naszukałam się i nic nie mogę znaleźć. Buty na pewno nie czarne...ale ciężko dostać jaśniutkie,większość w sklepach czarnych,białych,złotych i srebrnych. Mam nadzieję,że mi podpowiecie )
Pozdrawiam

Edytowane przez bella_jasminka
Czas edycji: 2010-07-18 o 21:30
bella_jasminka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-19, 19:54   #304
isabell88
Raczkowanie

GG do isabell88

Hej Zakupiłam na wesele w h&m sukieneczke z bufkami w kolorze pudrowego różu (anka mucha miała ją na sobie w jednym z odcinków 'you can dance'). Co myślicie o fioletowych dodatkach do niej..? Myślałam też o bucikach w kolorze nude i takiej samej kopertowki ale po pierwsze nie wiem czy nie będzie za mdło a po drugie zostało mi mało czasu do wesela a nie moge znaleźć fajnych peep toe w kolorze nude (a piekne fioletowe sandałki z zary posiadam )...pomóżcie...niestety nie posiadam zdjęcia...
isabell88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-19, 20:07   #305
Truskaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bella_jasminka Pokaż wiadomość
Witam serdecznie
Proszę pomóżcie wybrać dodatki do mojej sukienki,w której już w sobotę idę na ślub. Wymyśliłam,że założę sznur pereł na szyję i jako bransoletkę oraz perłowe delikatne kolczyki. Nie wiem jakie buty i torebka!!!! Naszukałam się i nic nie mogę znaleźć. Buty na pewno nie czarne...ale ciężko dostać jaśniutkie,większość w sklepach czarnych,białych,złotych i srebrnych. Mam nadzieję,że mi podpowiecie )
Pozdrawiam
Ja bym tutaj bardziej widziała złote dodatki i złote buty. Ewentualnie czarne lub brązowe.
Jeśli koniecznie chcesz te perły i kolczyki to może beżowe buty i w tym samym kolorze torebka?
Truskaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-19, 21:27   #306
blondynka_18
Przyczajenie

Witam!!
Ja również mam problem z dodatkami... W sierpniu mam wesele i jestem świadkową kupiłam sobie sukienkę i zupełnie nie wiem jakie dodatki wybrać, nie mam żadnego pomysłu... Pomóżcie znaleźć biżuterię, torebkę i buty z góry dziękuję za wszyelkie propozycje

Dodam jeszcze jeżeli to w czymś pomoże, że jestem szczupłą blondynką o średnim wzroście i niebieskich oczach, a sukienka jest na ramiączkach i bardzo dopasowana.

[IMG]file:///C:/DOCUME%7E1/BERNAD%7E1/USTAWI%7E1/Temp/moz-screenshot.png[/IMG][IMG]file:///C:/DOCUME%7E1/BERNAD%7E1/USTAWI%7E1/Temp/moz-screenshot-1.png[/IMG]
blondynka_18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-19, 23:05   #307
Lenka1986
Raczkowanie

witam ponownie na poczatku chcialam Wam bardzo podziekowac za porady!kupilam wkoncu czerwony pasek i jest super mam kolejny problem...kupilam tez dzis sukienke na wesele i znow problem...myslalam o czarnych dodatkach bo tak najprosciej ale wpadlam na pomysl<nie wiem czy mądry > nie jestem pewna czy tak pasuje...a moze zupelnie bez paska i czarne dodatki<buty+torebka>...
PS.blondynka_18 ja bym wybrala jakies delikatne dodatki np.srebrne albo w jakims kolorze np bezowe satynowe cos nawet znalazlam takiego
Stary 2010-07-21, 06:12   #308
sanderek5
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lenka1986 Pokaż wiadomość
witam ponownie na poczatku chcialam Wam bardzo podziekowac za porady!kupilam wkoncu czerwony pasek i jest super mam kolejny problem...kupilam tez dzis sukienke na wesele i znow problem...myslalam o czarnych dodatkach bo tak najprosciej ale wpadlam na pomysl<nie wiem czy mądry > nie jestem pewna czy tak pasuje...a moze zupelnie bez paska i czarne dodatki<buty+torebka>...
Moim zdaniem też absolutnie bez paska. Czarne dodatki mogą być. Czerwony mi się zawsze z niebieskim gryzł, ale może jestem staromodna. :P I nie zakładaj niczego na szyję do tej sukienki! z biżu moim zdaniem tylko kolczyki i bransoletka...
sanderek5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-21, 13:24   #309
Lenka1986
Raczkowanie

Tak wlasnie myslalam ze na szyje lepiej nic.Kupilam juz czarne dodatki i pasuja duzo lepiej dzięki dziewczyny!
Stary 2010-07-21, 14:30   #310
Revelyn
Raczkowanie

Witam, wybieram się za parę tygodni na wesele i zastanawiam się, jaki dodatki dobrać do krótkiej błękitnej sukienki typu baby doll (odcinana pod biustem, ramiączka cienkie, odpinane). Wydaje mi się że postawię na beżowe klasyczne szpilki wykonane z zamszu, ale nie bardzo wiem, jaka biżuteria i czy torebkę też dobrać w beżu (kopertówkę?). Kolor sukienki jest taki jak u Beaty Sadowskiej (lepszego zdjęcia nie znalazlam, a swojej sukienki chwilowo nie mam pod ręką, więc fotki nie cyknę...:/). Pomóżcie, proszę

http://www.zeberka.pl/art.php?id=5262
Revelyn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-21, 17:50   #311
Revelyn
Raczkowanie

Żeby rozwiać wątpliwości, wklejam zdjęcia butów (znalezione w sieci)
Hmm..Na nodze wyglądają bardzo delikatnie, mam bardzo szczupłe stopy, dlatego wydawało mi się, że kolor i fason nie będą zbyt nachalne, mimo że to skóra welurowa.
Stary 2010-07-22, 15:53   #312
reasumujac
Rozeznanie

GG do reasumujac

A jakie buty i torebkę proponujecie do tej sukienki ?? Chodzi mi o jakieś nieoczywiste zestawienie kolorów, coś ciekawego, odważnego. Na pewno nie czarny bo będzie nudno Macie jakieś propozycje ?
reasumujac jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-22, 17:51   #313
Revelyn
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez reasumujac Pokaż wiadomość
A jakie buty i torebkę proponujecie do tej sukienki ?? Chodzi mi o jakieś nieoczywiste zestawienie kolorów, coś ciekawego, odważnego. Na pewno nie czarny bo będzie nudno Macie jakieś propozycje ?
Ładnie wyglądałoby połączenie z turkusem (tego koloru jest najmniej na sukience, więc można go poprzez dodatki "wydobyć"), bardziej kontrastowe z fioletem (w różnych zestawieniach z turkusem i czernią można go zobaczyć, choć raczej nie z niebieskim, ale musiałabyś popróbować), a najbardziej zwariowane, choć tego lata modne, byłoby połączenie z czymś koralowym (tzw. kolory dla syrenki, kolory rafy koralowej, etc.) Ostatecznie możesz postawić tylko na jeden element w odważnym kolorze, a drugi np. niech będzie w czerni. Żeby rozjaśnić całość, możnateż dodać coś beżowego bądź złotego. Czarne dodatki po całości byłyby faktycznie rozwiązaniem najprostszym, ale też najbardziej oklepanym Pozdrawiam

---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ----------

Manhatan17: Dzięki! chciałam się upewnić, że nie zaliczę wtopy pozdrawiam!

Edytowane przez Revelyn
Czas edycji: 2010-07-22 o 17:52
Stary 2010-07-23, 01:20   #314
reasumujac
Rozeznanie

GG do reasumujac

Cytat:
Napisane przez Revelyn Pokaż wiadomość
Ładnie wyglądałoby połączenie z turkusem (tego koloru jest najmniej na sukience, więc można go poprzez dodatki "wydobyć"), bardziej kontrastowe z fioletem (w różnych zestawieniach z turkusem i czernią można go zobaczyć, choć raczej nie z niebieskim, ale musiałabyś popróbować), a najbardziej zwariowane, choć tego lata modne, byłoby połączenie z czymś koralowym (tzw. kolory dla syrenki, kolory rafy koralowej, etc.) Ostatecznie możesz postawić tylko na jeden element w odważnym kolorze, a drugi np. niech będzie w czerni. Żeby rozjaśnić całość, możnateż dodać coś beżowego bądź złotego. Czarne dodatki po całości byłyby faktycznie rozwiązaniem najprostszym, ale też najbardziej oklepanym Pozdrawiam

---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ----------

Manhatan17: Dzięki! chciałam się upewnić, że nie zaliczę wtopy pozdrawiam!
Podobnie myślałam jak ty Koralowymi szpilkami ostatnio zachwycałam się u M. Mołek ale po intensywnych poszukiwaniach w internecie straciłam nadzieję że znajdę coś ładnego, w odpowiednim kolorze i za rozsądną cenę (Laboutinów sobie niestety nie zamówię )

A co do turkusu to też dobry pomysł. Albo kobaltowe sandałki? I do tego koralowa, duża kopertówka? Może coś takiego?

Ps. Od razu widać że wiesz co w modzie piszczy
Stary 2010-07-23, 06:59   #315
TsaiNu
Rozeznanie

Wiem ze Venezia miala jakis czas temu koralowe szpilki - byly pelne i chyba peep toe, zmszowe, boskie

How people treat you is their karma, how you react is yours.

Wayne Dyer
TsaiNu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-23, 10:26   #316
reasumujac
Rozeznanie

GG do reasumujac

Cytat:
Napisane przez TsaiNu Pokaż wiadomość
Wiem ze Venezia miala jakis czas temu koralowe szpilki - byly pelne i chyba peep toe, zmszowe, boskie
Dzięki za cynk Na pewno sprawdzę
Stary 2010-07-23, 11:27   #317
Revelyn
Raczkowanie

Do reasumujac:
Widzę, że jednak decydujesz się na koral...I bardzo dobrze! Takie połączenie będzie wyglądało świetnie Jeśli nie uda Ci się znaleźć koralowych pantofelków, to kopertówka w tym kolorze powinna jak najbardziej wystarczyć Lakierowana skóra wyglądałaby bardziej extra niż licowana. Jeśli zdecydujesz się na kobaltowe sandałki ze zdjęcia, to torebka w odważniejszym kolorze doda całości pazura. A jeśli jednak uda Ci się znaleźć koralowe buty, to wtedy w kwestii torebki w zasadzie już pełna dowolność (tzn. kobalt, turkus, a nawet koral, jeśli uznasz takie zestawienie za ok, w ostateczności także czerń). Sukienka wygląda dość drapieżnie, więc połączenie materiałów i faktur będzie wyglądało interesująco (gładka satyna, matowy zamsz, coś lakierowanego)...jednym słowem możesz trochę zaszaleć

Pozdrawiam serdecznie i życzę powodzenia w stylizowaniu
Stary 2010-07-23, 16:07   #318
ayah66
Przyczajenie

Hej dziewczyny Proszę Was o poradę. Jakie dodatki i buty dobrać do tej sukienki? To sukienka na sierpniowe wesele kuzyna. Mam nadzieję, że pasuje na taką okazję. Z góry dziękuję za pomoc

Edytowane przez ayah66
Czas edycji: 2010-07-27 o 17:33
ayah66 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-24, 21:38   #319
MaalinowaaMamba
Raczkowanie

Witam Ja także mam pytanie jakie dodatki do mojej sukienki...niedługo idę na wesele, chciałam kupic sobie coś kolorowego z racji tego, że lato, jednak nie jestem osobą szczupłą i nie było łatwo nic znalezc w tak krótkim czasie takiego fasonu jak bym chciała..;-/ więc postawiłam na czarną sukienkę,chociaż, może nie każdy uważa, że czerń jest dobra na wesele.Chcę jakoś ''rozweselić'' swój strój, sukienka jest odcinana pod biustem i ma na tym odcinaniu srebrne dżety, od odcieciem lekkie plisy....nie wiem czy tylko srebrne dodatki pasują w takim układzie? mam biżuterie podobną do tej ze zdjęcia naszyjnik i kolczyki z podobnymi dżetami..czy to nie za dużo tych dżetow?jeśli inny kolor to jaki? i przede wszystkim jakie buty? srebrne? sandałkowe? torebka kopertówka?
pomóżcie
z góry dziękuję za odpowiedzi

PS.wybaczcie za jakość 1 zdjęcia, ale aparat mi szwankuje;-/ oczywiście to była przymiarka różowych ramiączek nie będzie;]
zobaczysz wszystko to samo co ja...

Edytowane przez MaalinowaaMamba
Czas edycji: 2010-07-24 o 21:47
MaalinowaaMamba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-25, 14:07   #320
N47aLQS
Raczkowanie

Hej Wybieram się w najbliższą sobotę na wesele. Mam już sukienkę, buty i wybraną fryzurę. Identyczną jak na poniższym zdjęciu, lecz już teraz moje włosy są rude a nie platynowe. Mam jednak problem jakie dodatki i kolor paznokci by nie przesadzić i by było subtelnie. Dodam, że sukienka dzisiaj pójdzie jeszcze do skrócenia, jest gdzieś przed kolano a będzie do połowy uda Z góry dzięki za pomoc

You'll Never Find Nobody Better Than Me !
Of Course !

N47aLQS jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-25, 15:27   #321
reasumujac
Rozeznanie

GG do reasumujac

Cytat:
Napisane przez Revelyn Pokaż wiadomość
Do reasumujac:
Widzę, że jednak decydujesz się na koral...I bardzo dobrze! Takie połączenie będzie wyglądało świetnie Jeśli nie uda Ci się znaleźć koralowych pantofelków, to kopertówka w tym kolorze powinna jak najbardziej wystarczyć Lakierowana skóra wyglądałaby bardziej extra niż licowana. Jeśli zdecydujesz się na kobaltowe sandałki ze zdjęcia, to torebka w odważniejszym kolorze doda całości pazura. A jeśli jednak uda Ci się znaleźć koralowe buty, to wtedy w kwestii torebki w zasadzie już pełna dowolność (tzn. kobalt, turkus, a nawet koral, jeśli uznasz takie zestawienie za ok, w ostateczności także czerń). Sukienka wygląda dość drapieżnie, więc połączenie materiałów i faktur będzie wyglądało interesująco (gładka satyna, matowy zamsz, coś lakierowanego)...jednym słowem możesz trochę zaszaleć

Pozdrawiam serdecznie i życzę powodzenia w stylizowaniu
No właśnie szukam i szukam tych koralowych lakierowanych szpilek i na razie nic No ale mam czas do września więc nie tracę nadziei. Jakby któraś z was się natknęła będę wdzięczna za informację Na razie kupiłam koralowy lakier do paznokci i jestem zakochana w tym kolorze
Stary 2010-07-26, 18:33   #322
Karolinka2390
Przyczajenie

mam niedługo wesele... Kupilam szarą sukinke i mam fioletowe buciki.Jakie dodatki do tego dobrać? chciałabym zaakcentować ten fiolet, jednak nie przesadzic... Myslalam nad srebrno-fioletowa szeroką bransoletką, a co do łańcuszka i kolczyków to standardowe srebro. Co o tym myślicie? Jakieś rady??
Karolinka2390 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-26, 19:20   #323
MaalinowaaMamba
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MaalinowaaMamba Pokaż wiadomość
Witam Ja także mam pytanie jakie dodatki do mojej sukienki...niedługo idę na wesele, chciałam kupic sobie coś kolorowego z racji tego, że lato, jednak nie jestem osobą szczupłą i nie było łatwo nic znalezc w tak krótkim czasie takiego fasonu jak bym chciała..;-/ więc postawiłam na czarną sukienkę,chociaż, może nie każdy uważa, że czerń jest dobra na wesele.Chcę jakoś ''rozweselić'' swój strój, sukienka jest odcinana pod biustem i ma na tym odcinaniu srebrne dżety, od odcieciem lekkie plisy....nie wiem czy tylko srebrne dodatki pasują w takim układzie? mam biżuterie podobną do tej ze zdjęcia naszyjnik i kolczyki z podobnymi dżetami..czy to nie za dużo tych dżetow?jeśli inny kolor to jaki? i przede wszystkim jakie buty? srebrne? sandałkowe? torebka kopertówka?
pomóżcie
z góry dziękuję za odpowiedzi

PS.wybaczcie za jakość 1 zdjęcia, ale aparat mi szwankuje;-/ oczywiście to była przymiarka różowych ramiączek nie będzie;]
ponawiam może jednak ktoś mi pomoże?;>
Stary 2010-07-27, 11:28   #324
Claudie3
Przyczajenie

no tak tak torebke-kopertówke również mam fioletową jednak bardziej chodzi mi o biżuterie, jaka dobrać? Srebro boje sie ze będzie mało widoczne przy szarej sukience, natomiast jak dobiore cos z fioletem to nie chciałabym przesadzić i sama juz nie wiem...
Claudie3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-27, 11:31   #325
Karolinka2390
Przyczajenie

Przez przypadek napisałam z profilu sisotry ( Claudie3) wiec ponawiam zapytanie od siebie
-no tak tak torebke-kopertówke również mam fioletową jednak bardziej chodzi mi o biżuterie, jaka dobrać? Srebro boje sie ze będzie mało widoczne przy szarej sukience, natomiast jak dobiore cos z fioletem to nie chciałabym przesadzić i sama juz nie wiem...
Karolinka2390 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-27, 12:23   #326
28nana
Raczkowanie

Witajcie Wizażanki,

Z końcem września idę na wesele, i kupiłam sobie wczoraj na allegro sukienkę Bari Jay w kolorze " złoty beż"

Mam teraz mały dylemat w kwestii dodatków.
Możecie mi pomóc i doradzić? Nie mam kompletnie pomysłu

Potrzebuję butów, torebki i biżuterii

Mam śniadą karnację, zielone oczy, kolor włosów: farbowany brąz, czekoladowy brąz, ( naturalnie mysi ) ( niestety typu kolorystycznego nie potrafię jednoznacznie u siebie określić )

Jeśli macie jakieś podpowiedzi - będę wdzięczna
Bo kozdo rzec mo dwie stróny: dobróm i złóm. (..) Dysc leje - to dobre dlo tych, co im buroki wysychajóm. Słónko świeci - to dobre dlo tych, co akurat siano susóm. Ale, co powiy o słónku tyn, co mu buroki wysychajóm, a o dyscu tyn, co siano susy? Syćko jest względne.
28nana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-27, 13:41   #327
MaalinowaaMamba
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 201708220937 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
dziękuję Ci ślicznie za radę, chyba właśnie pomyślę nad tą bransoletką..nie wiem co z tą torebką, nie chcę przesadzic z tym srebrnym;D
Stary 2010-07-28, 10:33   #328
28nana
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 201708220937 Pokaż wiadomość
Treść usunięta

jasne, jak tylko dostanę obfotografuję z każdej strony :P
swoją drogą Beri Jay ma fanststyczne kiecki ( polecam stronkę ) szkoda tylko że nie bardzo chcą prowadzić e-sklep. ( sukienki są szyte na miarę w USA )
napisz proszę jeszcze jaki kolor butów i torebki by tu pasował ( ja myślałam o turkusie lub granacie )
Bo kozdo rzec mo dwie stróny: dobróm i złóm. (..) Dysc leje - to dobre dlo tych, co im buroki wysychajóm. Słónko świeci - to dobre dlo tych, co akurat siano susóm. Ale, co powiy o słónku tyn, co mu buroki wysychajóm, a o dyscu tyn, co siano susy? Syćko jest względne.
28nana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-28, 11:18   #329
friendorfoe
Raczkowanie

Dziewczynki a co myślicie o tej sukience? Jakie dodatki by Wam do niej najbardziej pasowały?? Chyba jakies delikatne , bo niechce wygladac jak choinka

a może jakieś propozycje makijażu ?

z góry dziękuje za wszystkie porady
Stary 2010-07-28, 21:54   #330
madi2020
Raczkowanie

Dziewczyny jestescie w tym najlepsze wiec do was kieruje moje watpliwosci.
ostatnio natrafiłam na takie sweterek delikatny z kwiatem ....kolor ...hmm taki przygaszony buraczek...czy są jeszcze jakies fajne kolory z którymi kontrastowałby ten kolorek sweterka?
moze macie jakies pomysły?

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości