Wątek uzupełniający o hurtowni SIGMA - plotkowy cz. V - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda > Moda - Wspólne Zakupy

Notka

Moda - Wspólne Zakupy Wspólne Zakupy, wspólne zamówienia obuwia, odzieży i dodatków z polskich oraz zagranicznych hurtowni i sklepów. Tutaj również kupisz i sprzedasz rzeczy ze Zbiorowych zamówień.

Narzędzia
Stary 2010-03-15, 09:10   #301
kombineratorka
Zakorzenienie

Dot.: Wątek uzupełniający o hurtowni SIGMA - plotkowy cz. V

Bethie, co ten wizaż robi z ludźmi Nie ma to jak przeznaczenie

Dziewczyny, no bieeerzcie buty, na które zamówienie zorganizowała aljaka, nie dajcie się prosić, między innymi niebieskie balerinki w rozm. 37, 38, 40 i 41 czekają
Stary 2010-03-15, 09:15   #302
Aleksandrap
Rozeznanie

Według mnie tak duze uproszczenie zasad jak miało dzisiaj miejsce nie jest korzyste, bo spowoduje liczne konflikty i spory, które organizatorki będą zmuszone rozstrzygać. Trudno będzie wtedy ustalić kto ma rację a kto nie .Przy obecnym sposobie zgłaszania, są jasne i wyraźne kryteria, dzięki czemu wszystko idzie sprawnie. Oczywiscie można dopuszczać - kwaflikować do zamówienia posty z błędami, ale trzeba również wziąć pod uwagę, iż wizazanka, której poprawny post jest ponizej, moze mieć słuszną pretensję, iz ,,przegrała" z tą osobą, tylko dlatego ze ściśle stosowała się do obowiązujacych zasad. Takie sytuacje są szczególnie widoczne przy popularnych modelach. Reasumujac jestem za pozostawieniem starych zasad, proponowane zmiany tylko skomplikują nam życie, a organizatorkom przyniosą dodatkową pracę.
Oczywiscie podjecie decyzji leży w gestii moderatorek i organizatorek, a ja się jej podporządkuję.

Aleksandrap jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-15, 09:20   #303
Ćwirka
ćwir ćwir

Mnie też wczoraj Wizaż padł. On nie padł, zapewne ktoś mu we wnętrznościach technicznych grzebał i nam odłączyli

Kontynuując wczorajszą dyskusję:
Nie będę cytowała wszystkich, bo dużo Waszych wypowiedzi było, ale przewija się jedno: trzymać się jasno określonej, sztywnej formułki, ALE ( i tutaj na wszelki wypadek sobie zostawia część z Was furtkę- jak ktoś się pomyli to mimo to brać go pod uwagę. Czyli znowu to samo: albo luzujemy albo terroryzujemy Musimy to określić jasno, bo za moment znowu ktoś otworzy zamówienie i znowu będzie wojna, "bo ona nie napisała numeru zamówienia, a ja tak", a tamta "ona" będzie się tłumaczyła, że "no przecież miałyśmy w razie pomyłki nie zwracać uwagi". Nie możemy mieć stanu przejściowego: musimy wspólnie ustalić "albo" "albo".

Co do koloru: jeśli wiecie, że ktoś będzie robił zamówienie- a przecież zawsze jest dyskusja najpierw tutaj- czemu miałybyście pomylić kolor? Na pierwszej stronie jest "kolornik", wszystko ładnie napisane, w dodatku organiztorka przed zamówieniem wstawia obrazek z zaznaczonym kolorem - wszystko jasne

Cytat:
Napisane przez Paulyna Pokaż wiadomość
Ćwirko chciałam się zapytać odnośnie platform nude tych z drewnianą podeszwą... czy uzbierał się komplet, bo nie mogę się dogrzebać odpowiedzi Chyba nie , co ?
Uzbierał się

Edytowane przez Ćwirka
Czas edycji: 2010-03-15 o 09:24
Ćwirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-15, 09:23   #304
farfalla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kombineratorka Pokaż wiadomość
Bethie, co ten wizaż robi z ludźmi Nie ma to jak przeznaczenie

Dziewczyny, no bieeerzcie buty, na które zamówienie zorganizowała aljaka, nie dajcie się prosić, między innymi niebieskie balerinki w rozm. 37, 38, 40 i 41 czekają
hehehe chociaż tłumaczenie miłości do butów to już w sumie można by kwalifikować do uzależnienia a nie przeznaczenia ....ach ten wizaż ... chyba jedna z fajniejszych rzeczy jaka mi się przytrafiła w życiu skarbnica nowości i informacji.. na każdy temat a o zamówieniowych wątkach to już nie wspomnę
/A.H/
farfalla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-15, 09:25   #305
ewelinusia222
Zadomowienie

GG do ewelinusia222

ćwirko to nie wiem już. Załapałam się na niebieskie wentylatorki czy nie??
Bo nie wiem czy mam czatować dalej na nie, w innym zamówieniu....

ewelinusia222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-15, 09:26   #306
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

Cytat:
Napisane przez Ćwirka Pokaż wiadomość
Mnie też wczoraj Wizaż padł. On nie padł, zapewne ktoś mu we wnętrznościach technicznych grzebał i nam odłączyli

Kontynuując wczorajszą dyskusję:
Nie będę cytowała wszystkich, bo dużo Waszych wypowiedzi było, ale przewija się jedno: trzymać się jasno określonej, sztywnej formułki, ALE ( i tutaj na wszelki wypadek sobie zostawia część z Was furtkę- jak ktoś się pomyli to mimo to brać go pod uwagę. Czyli znowu to samo: albo luzujemy albo terroryzujemy Musimy to określić jasno, bo za moment znowu ktoś otworzy zamówienie i znowu będzie wojna, "bo ona nie napisała numeru zamówienia, a ja tak", a tamta "ona" będzie się tłumaczyła, że "no przecież miałyśmy w razie pomyłki nie zwracać uwagi". Nie możemy mieć stanu przejściowego: musimy wspólnie ustalić "albo" "albo".

Co do koloru: jeśli wiecie, że ktoś będzie robił zamówienie- a przecież zawsze jest dyskusja najpierw tutaj- czemu miałybyście pomylić kolor? Na pierwszej stronie jest "kolornik", wszystko ładnie napisane, w dodatku organiztorka przed zamówieniem wstawia obrazek z zaznaczonym kolorem - wszystko jasne

Uzbierał się
kurcze, nie jestem na bieżąco

Ja się PRZEDE WSZYSTKIM zawsze kieruję moim nickiem
jeśli ktoś się pomyli w numerku zamówienia, czy jakiś inny odcień koloru da, czy coś przekręci, ale będzie "Insane - zamówienie...." to wiem, że to do mnie. I albo dopiszę od razu, jak się domyślę o co chodzi albo dopytam w razie niejasnej sytuacji.

Myślę, że trzeba to bardziej traktować "na zdrowy rozum", a nie sztywno trzymać się określonego szablonu, bo każdy może się pomylić
Co innego jak ktoś pisze "baleriny 39 poproszę" i nie wiadomo, o co chodzi - takie coś to tylko do kosza się nadaje

Ale może źle robię, że się wypowiadam, bo nie doczytałam dokładnie o co chodzi nawet...
Stary 2010-03-15, 09:26   #307
an56
Raczkowanie

Aljaka nie rezygnuj z zamówienia, do następnego poniedziałku na pewno znajdą się chętne dziewczyny
an56 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-03-15, 09:29   #308
Ćwirka
ćwir ćwir

Cytat:
Napisane przez ewelinusia222 Pokaż wiadomość
ćwirko to nie wiem już. Załapałam się na niebieskie wentylatorki czy nie??
Bo nie wiem czy mam czatować dalej na nie, w innym zamówieniu....
Wpisuję Ciebie, bo Marwari ma ten komfort, że prawdopodobnie sama zrobi na nie zamówienie, więc nie ma tutaj ciśnienia
Stary 2010-03-15, 09:29   #309
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez *Insane Pokaż wiadomość

jeśli ktoś się pomyli w numerku zamówienia, czy jakiś inny odcień koloru da, czy coś przekręci, ale będzie "Insane - zamówienie...." to wiem, że to do mnie. I albo dopiszę od razu, jak się domyślę o co chodzi albo dopytam w razie niejasnej sytuacji.

Myślę, że trzeba to bardziej traktować "na zdrowy rozum", a nie sztywno trzymać się określonego szablonu, bo każdy może się pomylić
Co innego jak ktoś pisze "baleriny 39 poproszę" i nie wiadomo, o co chodzi - takie coś to tylko do kosza się nadaje

Ale może źle robię, że się wypowiadam, bo nie doczytałam dokładnie o co chodzi nawet...
a może zrezygnujemy z kolorów i będziemy pisać tylko nicki organizatorek?
simeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-15, 09:35   #310
morska
Zadomowienie

Ćwirko - dlaczego moje zgłoszenie nie zostało zakwalifikowane? Nie miałam nazwy butów, ale to przez ogłoszenie luzu w regułkach...

I dlaczego goosia jest w rozmiarze 39 wentylatorków 2 razy?
Stary 2010-03-15, 09:35   #311
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

Cytat:
Napisane przez simeri Pokaż wiadomość
nie no bez sensu.
Rozumiem, że to była złośliwość ?

Chodziło o drobne błędy, bo wiele razy przyjmowałam taką osobę. Że kolor wkleiła ten, który był obok (pisałam np. PW, żeby poprawiła). Albo pomyliła numer zamówienia, ale opisała jaki but, jaki rozmiar, etc.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-15, 09:40   #312
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:
nie no bez sensu.
Rozumiem, że to była złośliwość ?

Chodziło o drobne błędy, bo wiele razy przyjmowałam taką osobę. Że kolor wkleiła ten, który był obok (pisałam np. PW, żeby poprawiła). Albo pomyliła numer zamówienia, ale opisała jaki but, jaki rozmiar, etc.
nie

na początku kolory były wprowadzone po to żeby było wiadomo, do którego zamówienia ktoś dołącza, a teraz przecież wiadomo bez koloru, bo piszemy nick organizatorki i numer zamówienia. a z tymi kolorami tylko same problemy mylą się, niektórych wcale nie wiedać i jest ich mało..
Stary 2010-03-15, 09:43   #313
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

Cytat:
nie

na początku kolory były wprowadzone po to żeby było wiadomo, do którego zamówienia ktoś dołącza, a teraz przecież wiadomo bez koloru, bo piszemy nick organizatorki i numer zamówienia. a z tymi kolorami tylko same problemy mylą się, niektórych wcale nie wiedać i jest ich mało..
aa to przepraszam, odebrałam jako złośliwość

według mnie kolory powinny zostać, dlatego, że np. (piszę ze swojego punktu widzenia), jeśli nie było mnie 2 dni na wizażu albo bywałam tylko po to, aby na PW odpisać, to później jak mam do nadrobienia 5 stron, to przelatuję pod kątem mojego koloru - znacznie łatwiej wyłapać 5 postów na 5 stronach do mnie, niż czytać post po poście te 5 stron.... była kiedyś propozycja do Złosia, żeby poszerzyć listę kolorów, ale nie wiem, czy to w ogóle możliwe.

Można by się zastanowić nad "pożyczaniem kolorów" jeśli ktoś np. chwilowo nie robi zamówień, nie ma czasu, czy coś - a inna organizatorka jest chętna, mogłaby na czas tego zamówienia "pożyczyć" dany kolor. Ale nie wiem, czy to się sprawdzi.....
Stary 2010-03-15, 09:43   #314
kombineratorka
Zakorzenienie

Cytat:

Podpisuję się obiema rękami pod powyższą wypowiedzią Wg mnie nie ma tragedii, jeśli ktoś zapomni nicka organizatorki, numeru zamówienia, czy napisze zamiast "niebieskie balerinki" po prostu "balerinki".

Możemy umówić się, że jeśli zabraknie jednego wybranego elementu, który nie utrudnia Organizatorce identyfikacji takiego zgłoszenia, to jest ono akceptowane.

Również uważam, że pisanie tylko rozmiaru buta, czy hasła "wentylatorki 36" absolutnie nie powinno być akceptowane, jako że nie ma nic wspólnego z przyjęta regułą.

Reasumując - akceptujmy drobne błędy, niedopatrzenia, a nie wpisy zupełnie odbiegające od ustalonych zasad
Stary 2010-03-15, 09:45   #315
Bethie
Zakorzenienie

Cytat:
nie

moim zdaniem bez kolorów zrobi się totalny bałagan
jak jest zamówienie, które mnie interesuje, to sprawdzam jakie rozmiary są już zajęte właśnie po kolorach, nie wyobrażam sobie czytać każde zgłoszenie do każdego zamówienia i wyłapać tylko te, które mnie interesują
Bethie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-15, 09:45   #316
aljaka
szyciowa specjalistka :)

Cytat:
Aljaka nie rezygnuj z zamówienia, do następnego poniedziałku na pewno znajdą się chętne dziewczyny
jeżeli zamówienie sie nie skompletuje to wyślę do was PW z pytaniem czy zostajecie ... spokojnie .. poza tym zawsze jest nowa dostawa
ale na nr4 strasznie mi zależy .. ni siebie nie poznaję

pialjaka to kraina taka
a tu ja, sama ja
aljaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-15, 09:46   #317
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

Cytat:
Napisane przez kombineratorka Pokaż wiadomość

Możemy umówić się, że jeśli zabraknie jednego wybranego elementu, który nie utrudnia Organizatorce identyfikacji takiego zgłoszenia, to jest ono akceptowane.
oo to właśnie chciałam powiedzieć, ale jakoś nie umiałam ubrać w słowa
i wytłuścić pogrubiony tekst
Stary 2010-03-15, 09:46   #318
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
nie

Nie ma mowy
Zobacz na głównym ile jest teraz otwartych zamówień.
Gdybym ja robiła teraz z sigmy jakąś jedną parę to jak ja bym się miała doszukać tych wpisów (bez koloru), że ktoś się do mnie zgłosił.
No bo chyba nie myślisz, że przejrzenie nastu stron w poszukiwaniu dziewczyn do mojego zamówienia należałoby w takim wypadku do przyjemności.
Jak ktoś pisze moim kolorem to jest mi to łatwo wyłapać - logiczne.
Nawet na plociuchowym jak jakaś dziewczyna ma mi coś do napisania ważnego a nie chce klepać PW to pisze w moim kolorze - to wtedy to wyłapię a tak to jakoś nie wierzę, zeby organizatorki przekopywały się przez te wszystkie zgłoszenia
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-15, 09:50   #319
an56
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aljaka Pokaż wiadomość
jeżeli zamówienie sie nie skompletuje to wyślę do was PW z pytaniem czy zostajecie ... spokojnie .. poza tym zawsze jest nowa dostawa
ale na nr4 strasznie mi zależy .. ni siebie nie poznaję
mi też się strasznie podobają te wysokie sandałki
przez nie całymi dniami tu siedzę i sprawdzam czy ktoś się dopisał
an56 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-15, 09:50   #320
mourie
Zakorzenienie

Malinn co z tymi naszymi czarnymi tasiemkami? Nie mam chętnych, myślisz, że zamówienie zostanie zamknięte?
mourie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-15, 09:51   #321
candace1
Zakorzenienie

Dziewczyny - karmelkowe koturny zostały wysłane czyli są, ale będę u mnie dopiero jutro.
Jak mój TŻ odbierze paczkę to dam Wam znać.
Ja jestem poza domem.
Stary 2010-03-15, 09:53   #322
Ćwirka
ćwir ćwir

Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość
Ćwirko - dlaczego moje zgłoszenie nie zostało zakwalifikowane? Nie miałam nazwy butów, ale to przez ogłoszenie luzu w regułkach...

I dlaczego goosia jest w rozmiarze 39 wentylatorków 2 razy?
Źle wkleiłam.

Cytat:
aa to przepraszam, odebrałam jako złośliwość

według mnie kolory powinny zostać, dlatego, że np. (piszę ze swojego punktu widzenia), jeśli nie było mnie 2 dni na wizażu albo bywałam tylko po to, aby na PW odpisać, to później jak mam do nadrobienia 5 stron, to przelatuję pod kątem mojego koloru - znacznie łatwiej wyłapać 5 postów na 5 stronach do mnie, niż czytać post po poście te 5 stron.... była kiedyś propozycja do Złosia, żeby poszerzyć listę kolorów, ale nie wiem, czy to w ogóle możliwe.

Można by się zastanowić nad "pożyczaniem kolorów" jeśli ktoś np. chwilowo nie robi zamówień, nie ma czasu, czy coś - a inna organizatorka jest chętna, mogłaby na czas tego zamówienia "pożyczyć" dany kolor. Ale nie wiem, czy to się sprawdzi.....
*Insane czytałaś w klubie dyskusję co do kolorów? Już ustalone, że każda ma swój własny

Czyli podsumowując: zostaje sztywna forma zgłaszania się do zamówień, ma być:

1. Najważniejsze- dobry kolor użyty. Jeszcze raz podpowiadam: na pierwszej stronie jest "kolornik", wszystko ładnie napisane, w dodatku organiztorka przed zamówieniem wstawia obrazek z zaznaczonym kolorem. Co do koloru - nie odpuszczamy, musi być użyty poprawnie i jego brak powoduje pominięcie danej osoby. Pamiętajcie, że mamy wgląd do edycji Waszych postów, jeśli ktoś edytuje już po tym, gdy jego numer zaklepał ktoś niżej- nie liczy się. Jeśli edytował zanim się ktoś zgłosił, bo zdążył czy model jest mało chodliwy i nie ma walki- jest w zamówieniu.

2. Najważniejsze po drugie: nick organiztorki. To samo co wyżej.

Te dwie rzeczy będą pilnowane i bez nich nie przejdzie zamówienie.

Luzujemy natomiast jeśli chodzi o:

3. Numer zamówienia- jeśli ktoś się pomyli i zamiast zamówienia nr III wpisze zamówienie nr II a da opis, który rozwieje wątpliwości- nie ma problemu. Jest w zamówieniu. To samo jeśli się majtnie i np wcale nie napisze numeru zamówienia tylko od razu opis, itd.

4. Opis- musi być, ale nie musi być w formie narzuconej przez organiztorkę, czyli jak ja np mam "złote balerinki z czarną sową na nosku" a ktoś napisze "baleriny z sową" / "baleriny złote" - jest w zamówieniu. Najważniejsze, żeby było wiadomo o jaki model chodzi, jak wpiszecie tylko: "zamówienie nr I- baleriny" podczas, gdy organiztorka robi też dwa inne modele balerin- może być ciężko. Ułatwcie nam identyfikację.

5. Rozmiar pozostaje bez zmian, musi być podany, nie ma "wstępnie", "chyba", "jutro powiem"- tu się nic nie zmienia.

I teraz ważna uwaga: organiztorki będą się trzymały powyższych wytycznych, a Wy się podporządkujecie ich decyzjom co do tego kogo wpisały. Proszę nie robić śledztw, wytykać literówek przy zgłoszeniu, brać moich powyższych słów pod lupę, skarżyć na złe głoszenia, itd. Zostawiam moim Groszkom wolną rękę co do punktów 3 i 4- kogo przyjmą, a które zgłoszenie uznają za nieważne- ich decyzja i proszę z nią nie dyskutować

Punkt 1 i 2 obowiązuje twardo: kolor musi być użyty dobrze i nick musi być podany

Uff

Teraz się zastanawiam jak i gdzie to napisać, żeby każdy przeczytał, bo zaraz naklepiemy 10 stron i osoby, które wejdą na Wizaż o 16 już tego nie zobaczą,a przecież nie każdy czyta pierwszy post dzień w dzień...

Edytowane przez Ćwirka
Czas edycji: 2010-03-15 o 10:08
Ćwirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-15, 09:54   #323
ennkaa
Zakorzenienie

GG do ennkaa

dziewczyny czy jest szansa, zeby któraś się zabrała za te w załączniku?
wrrr..nie mogę wstawić zdjęcia , komp mi się zbuntował..chodzi mi o te czarne http://www.sigmatomczak.pl/displayim...bum=50&pos=150
i na szare laboutkinki co dziewczyny czarne robiły?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-03-15, 09:54   #324
simeri
Wtajemniczenie

albo może organizatorki mogłyby pisać w swoim poście formułkę w swoim kolorze, wtedy wystarczyłoby ją skopiować
Stary 2010-03-15, 09:56   #325
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
albo może organizatorki mogłyby pisać w swoim poście formułkę w swoim kolorze, wtedy wystarczyłoby ją skopiować
To jest do zrobienia
Stary 2010-03-15, 09:57   #326
Bethie
Zakorzenienie

Cytat:
simeri, ale kolory sa określone w pierwszym poście (wraz z nazwą koloru), nie rozumiem jaki to dla Ciebie problem, aby zaznaczyć tekst i zmienić kolor
Bethie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-15, 09:58   #327
AnikZgr
Wtajemniczenie

Cytat:
ale przeciez rozmiar i tak trzeba podać.

Buty
AnikZgr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-15, 10:01   #328
Paulyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ćwirka Pokaż wiadomość
Uzbierał się
kamień z serca
Paulyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-15, 10:02   #329
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Bethie Pokaż wiadomość
simeri, ale kolory sa określone w pierwszym poście (wraz z nazwą koloru), nie rozumiem jaki to dla Ciebie problem, aby zaznaczyć tekst i zmienić kolor
dla mnie nie ma, ale jaki widać dla wielu jest, bo co chwile ktoś myli kolory. to może w ogóle zrezygnujemy z ustępstw, że ktoś czegoś zapomni albo pomyli, bo jaki problem napisać całą regułkę bezbłędnie.

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

Cytat:
Napisane przez AnikZgr Pokaż wiadomość
ale przeciez rozmiar i tak trzeba podać.
no trzeba, wystarczyłoby dopisac

Edytowane przez simeri
Czas edycji: 2010-03-15 o 10:05
Stary 2010-03-15, 10:03   #330
Anecka
Zakorzenienie

INFO Do dziewczyn mieszkajacych w Legnicy (chyba nie ma tu takich, ale napisze).. widzialam buty sigmowe z ćwiekami (botki, sandaly) kolo Herbapolu w Rynku.

Ceny od 59zl.

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  

Nowe wątki na forum Moda - Wspólne Zakupy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości