Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-17, 12:13   #301
entertete
Rozeznanie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010

Cytat:
Napisane przez belunia1985 Pokaż wiadomość
w koncu wkurzylismy sie i go wykapalismy - za jednym ryki8em, bo w kapiewli tez zawsze piszczy. czy Wasze dzieci tez tak bardzo placzą? staram się szybko zaspokajac jego potrzeby. moja ciocoa powiedziala mi, zeby mu dac troche czasu
Moj w kąpieli tylko pierwszego dnia nie płakał, a tak ryczy, bo sama nie wiem jak robić tę kąpiel, bo mowią zeby nienajedzone ale i nie głodne, a on jest albo taki albo taki, nie ma jeszcze stanow pośrodku.

Ze spacerkiem też wczoraj było ciężko, w końcu jednak równomierna jazda ululała na pół godz, ale nie wiem co Ci poradzić, bo dopiero jeden spacer za mną.
entertete jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-17, 13:51   #302
Basia84
Rozeznanie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010

Cytat:
Napisane przez Linka24 Pokaż wiadomość
Cześć Mamki!!! ja tak bez powitania bo wiadomo synek Powiedzcie czy dopajacie dzidiulki wodą? poza cycem w te upały?
ja tez nie karmie cycem ale nie dopajam.

Cytat:
ja się załamię, chyba nigdy nie uda mi sie wziac mojego syna na spacer. wczoraj wieczorem juz byl ululany, spal twardo, nakarmiony, przewinięty, ale rozbudzil się bo musilam mu ubrac lekkie spodenki, i co?? na dworze bylismy cale 3 min, taki byl ryk, wozenie w wozku nie pomaga, nic nie pomaga. jak wrocilismy byla histeria przez godzine, w koncu wkurzylismy sie i go wykapalismy - za jednym ryki8em, bo w kapiewli tez zawsze piszczy. czy Wasze dzieci tez tak bardzo placzą? staram się szybko zaspokajac jego potrzeby. moja ciocoa powiedziala mi, zeby mu dac troche czasu
Oscar od pierwszego dnia kapieli byl bardzo spokojny, moze ma za zimna/ciepla wode? mi sie wydaje ze dziecko w sumie wyszlo z wody wiec powinno lubic kapiele. chcociaz mojej znajomej dziecko tak sie darlo podczas kapieli za zaczeli go kapac co 2 dni zeby zaoszczedzic ryku sasiadom. dopiero po jakims miesiacu ich synek polubil kapiele.
moj zazwyczaj albo jest pol godziny po jedzeniu albo glodny a i tak mu to nie robi roznicy, poprostu zawsze kapiemy o 20 niewazne czy pojadl czy nie a i tak lubi wode.

Edytowane przez Basia84
Czas edycji: 2010-07-17 o 13:53
Basia84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-17, 14:12   #303
scoobs
Rozeznanie

Moj Alex lubi sie kapac, ale ja go kapie we wiaderku tomme tipee, jak kapalismy w wanience to strasznie plakal.
Naprawili mi pralke w czwartek i tego samego ddnia zepsula sie lodowka, dopiero wczoraj zauwwazylismy. Ma byc naprawiona w srode wiec kupilismy nowa bo bez lodowki nie wytrzymalibysmy. Wczoraj bylo wielkie gotowanie, zeby uratowac mieso co mielismy zamrozone. Nie wiem, czemu nagle nam sie takie rzeczy psuja.
scoobs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-17, 16:04   #304
aniaa22
Zakorzenienie

laaa jaka mi kupe walnal maly to szok! prawie z pieluchy wyplynela dobrze przynajmniej nie bedzie go brzuszek bolal. moze to pomogl rumianek bo od wczoraj go przepajamy i juz nie placze tak jak wczesniej z bolu brzuszka
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-17, 18:27   #305
aniaa22
Zakorzenienie

dziewczyny czy wy czujecie jakies skurcze teraz jak macica sie obkurcza? ja nie czuje skurczy ale od jakiegos czasu czesto boli mnie zoladek. jak tylko cos zjem to zaraz jest bol czy to moze miec jakis zwiazek z pologiem? czy to przypadek ze akurat teraz?
Stary 2010-07-17, 19:16   #306
jaszczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
dziewczyny czy wy czujecie jakies skurcze teraz jak macica sie obkurcza? ja nie czuje skurczy ale od jakiegos czasu czesto boli mnie zoladek. jak tylko cos zjem to zaraz jest bol czy to moze miec jakis zwiazek z pologiem? czy to przypadek ze akurat teraz?
mnie okropnie bolał żołądek, ale tuż po porodzie i potem przez jakiś dzień/dwa jeszcze, ale myślę, że to przez to, że nagle mu się miejsce zrobiło i miał miejsce się "wyprostować" u ciebie to już chyba za późno na taką reakcję więc obstawiam przypadek, ale może jesz troszkę inaczej niż w ciąży? w sumie to przez 9 miesięcy byłyśmy na jakiej takiej diecie?
co do skurczy to już tylko sporadycznie coś tam poczuję raz czy dwa w ciągu dnia, ale leciutko... na początku to było ich bardzo dużo, zwłaszcza tuż po karmieniu
Stary 2010-07-17, 19:58   #307
aniaa22
Zakorzenienie

e ja jem wszystko tak samo bo w ciazy jakos specjalnie sie nie ograniczalam. nie wiem o co chodzi. moze wrocily moje dolegliwosci. chociaz zwykle na jesieni mialam takie bole
Stary 2010-07-17, 20:31   #308
Siala_Bala
Zakorzenienie

Ja dziś dałam małemu swoje mleko.. ciekawe czy znów nie będzie jakichś wariacji brzuchowych.. cały dzień pilnuję bekania
Na obiad ( w sumie pierwszy i ostatni dzisiejszy posiłek) zjadłam gotowaną pierśkę kurzęcą i ociupinę sałatki z pomidorka, ogórka i sałaty (wybełtane z łyżką majonezu).. cebulę wybierałam na bok.... mam nadzieję, że jak się teraz wydoję dojarką to małemu też nie zaszkodzi.

W ogóle od wyjścia ze szpitala nie mam apetytu.. jem raz dziennie i to nie jakoś za wiele.. a niby powinnam jeść częściej

Chyba.. albo zdaje mi się któraś dziewczyna karmi swoim mlekiem ale odciąganym i tu mam pytania...
1. co ile należałoby się doić?
Mnie mąż w tym pomaga bo jedno masuje cyce w tych twardych miejscach a drugie pompuje pompką
Doimy się dwa razy, góra trzy w ciągu doby.. odciągamy po ok 100ml naraz z obu piersi w sumie.
2. Pokarm przechowywać w temp. pokojowej czy chować do lodówki i ogrzewać przed podaniem?
3. Jak usprawnić całe działanie? Bo chciałabym tylko swoim mlekiem karmić a bywa tak często, że moje już się skończyło, odsysać się nie chce albo nie ma jak, więc dajemy butlę z modyfikowanym.
Odsysać po trochu po każdym karmieniu? Czyli co 3 godziny?
I ciągnąć tylko tyle ile mały wypija czyli ok 40ml na posiłek?

Generalnie przy takim nieregularnym odciąganiu laktacja chyba sie nie unormuje.. mleko zalewa mi koszule.. po sam pas dosłownie jak nie mam wkładek.. ale cyce nie bolą jakoś specjalnie, wcale mi nie przeszkadzają, są nieco twardawe w pewnych miejscach ale po rozmasowaniu (ok 2 razy na dobę) znowu są miękkie i wcale nie cierpię na nawał nie wiadomo jaki.

Przyjmę wszystkie złote rady.

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-17, 21:04   #309
scoobs
Rozeznanie

Siala,wydaje mi sie, ze jak cgcesz podawwac jak najwiecej swojego mleka, to powinnas starac sie odciagac czesciej. I mleko powinnas przechowywac w lodowce. Fajnie masz, ze nie masz apetyt bo ja jak zwykle mam, a zostalo jeszcze pare kg do zrzucenia
scoobs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-17, 21:12   #310
jaszczka
Zadomowienie

Siala - nie jestem jakoś specjalnie doświadczona, ale miałam spory kłopot z karmieniem i przeczytałam chyba wszystko co się da na ten temat poradziłabym tak: odciągaj co 3 godziny żeby jednak ustabilizować laktację, organizm będzie "myślał" że to dzidziak do doi ale tylko z jednej piersi na raz, raz jedną raz drugą, mleko bezwzględnie w lodówce, a potem podgrzać ile odciągać to nie wiem, ale chyba do końca cyca, ile pójdzie, zwiększona produkcja ci się przyda jak małemu zwiększą się potrzeby za niedługo

I tu mam pytanie, bo nie mogę nic na ten temat znaleźć: mam pękniętą brodawkę, mały po jedzeniu z tej piersi ulewa potem na różowo - czyli ssie mleczko z krwią... Czy mu nic po tym nie będzie? Strawi to? Nie zaszkodzi mu?
Stary 2010-07-17, 21:59   #311
kasandra82
Wtajemniczenie

Cześć mamusie!!
Melduję się na odchowalni

Jesteśmy od wczoraj w domku, Sylwia jak do tej pory jest grzeczna (tfu tfu), ładnie je mleczko, nie ulewa, jestesmy w niej zakochani Mąż ma urlop i mi pomaga, na zmianę zajmujemy się malutką.
Opis porodu:
We wtorek o 6 rano zgłosilismy się do szpitala na planowaną cesarkę. malutka była ułozona główką do góry i miałam malo wód płodowych. O 7 podali mi znieczulenie w kręgosłup, czułam jak ukłucie komara, po tym straciłam czucie w dolnej połowie ciała a o 7:30 Sylwia była juz na świecie. W trakcie operacji nie czułam bólu, tylko czułam jak wyciągaja małą i potem czyszczą macicę, ale to nie bolało. Dzidziusia zabrali na badania a mnie do sali poporodowej na 3 godziny. Po tym przewieżli mnie do osobnej sali i już mieliśmy okruszka przy sobie Wszystkie wyniki były dobre, Sylwia mial tylko problemy z trzymaniem ciepła ale czego sie spodziewać jak jest taka maleńka. Pielęgniarki pokazały nam jak karmić, przewijac a potem mąż już sam to robił. Ja wstałam na następny dzień rano, bolało, a najgorzej pierwsza wizyta w toalecie, ale wieczorem już sama spacerowałam po pokoju. W piątek wypuscili nas do domku i od tej pory uczymy sie siebie nawzajem z malutką

kasandra82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-18, 04:24   #312
Basia84
Rozeznanie

Siala a czemu odciagasz a nie dasz cyca malemu? ja karmilam tylko 3 tygodnie ale powiem co wiem odciagaj co 2-3h, jesli masz za malo mleka to nawet jak skonczy ci kapac odciagaj dalej przez ok 10 minut to pobudzi Twoja laktacje bo wiadomo ze maly wyssal by wiecej niz laktator.
mleko dawaj do lodowki, niby mozna trzymac 3h w temperaturze pokojowej ale nie w takie upaly a pozniej podgrzej.
te twarde miejsca o ktorych piszesz to znaczy ze zatkaly ci sie jakies tam kanaliki i dobrze robicie ze masujecie mozesz tez przed odciaganiem pokarmu zrobic sobie cieple oklady i szybko piersi wroca do normy. zreszta masz twarde bo za rzadko odciagasz.
jesli odciagniesz wiecej a maly tego nie zje mozesz kupic takie specjalne woreczki i zamrozic mleko. jesli dasz malemu mleko, zostawi np pol i bedziesz mu chciala to dac pozniej to mozesz ale tylko w czasie godziny, bo slina dziecka dostaje sie do mleka i ono pozniej kisnie.
tyle sie dowiedzialam w szpitalu mam nadzieje ze jakos pomoglam.

kasandra sliczna masz kruszynke szybko zaczelas chodzic po pokoju ja 3 dnia dopiero zaczelam chodzic po pokoju a 2 tylko do lazienki i do lozka.
Stary 2010-07-18, 10:19   #313
aniaa22
Zakorzenienie

kasandra witaj na odchowalni

Siala ja nie karmie ale jak byla u mnie w szpitalu babka od laktacji to kazala odciagac co trzy godziny z obu piersi w takim rytmie po 7 minut potem po 5 minut i po 3 minuty na zmiane z kazdego cyca. tak ze w sumie odciagac okolo pol godziny. ale ja prawie wtedy nie mialam pokarmu wiec nie wiem czy u ciebie by sie to sprawdzilo
Stary 2010-07-18, 10:59   #314
Siala_Bala
Zakorzenienie

Ja chyba zrezygnuję z karmienia własnym mlekiem
Nie mam siły.. serio nic takiego szkodliwego nie jem bo nie jem prawie nic.. a dziś w nocy znowu były przeboje.. nieco krótsze niż ostatnio ale mąż spał jak zabity a ja wychodziłam z siebie by mały się tak nie darł.
Po modyfikowanym śpi i jest grzeczny jak aniołek.

Dziękuję Wam za rady nie wiem co robić... nie chcę męczyć malucha, stresować jego i siebie.. cholerne poczucie winy, że cierpi przeze mnie a ja nie umiem temu zaradzić.

Dalej wam puchną stopy? U mnie są jak balony, identyko jak w ciąży.

Edytowane przez Siala_Bala
Czas edycji: 2010-07-18 o 11:01
Stary 2010-07-18, 14:38   #315
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Ja chyba zrezygnuję z karmienia własnym mlekiem
Nie mam siły.. serio nic takiego szkodliwego nie jem bo nie jem prawie nic.. a dziś w nocy znowu były przeboje.. nieco krótsze niż ostatnio ale mąż spał jak zabity a ja wychodziłam z siebie by mały się tak nie darł.
Po modyfikowanym śpi i jest grzeczny jak aniołek.

Dziękuję Wam za rady nie wiem co robić... nie chcę męczyć malucha, stresować jego i siebie.. cholerne poczucie winy, że cierpi przeze mnie a ja nie umiem temu zaradzić.

Dalej wam puchną stopy? U mnie są jak balony, identyko jak w ciąży.
mi stopy nie puchly w ciazy i teraz tez nie puchna.

a co do karmienia to rzeczywiscie moze lepiej zrezygnowac niz stresowac was oboje. ja tak zrobilam i zaczelam przynajmniej cieszyc sie z tego ze mam dziecko a nie plakac ze maly nie chce ssac cyca a ja nie mam pokarmu. no i Damian sie cieszy ze malego czasem moze nakarmic

my bylismy na spacerku. fajny chlodek dzis tylko wieje strasznie. no i po godzinnym spacerze ja jestem wykonczona wychodzi chyba moje lezenie przez ostatnie miesiace dobrze ze bylam z damianem bo pod koniec zaczelo mi byc slabo i krecic sie w glowie
musze chyba stopniowo jakos zaczac wychodzic najpierw blizej domku zeby w razie czego wrocic szybko.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-07-18, 15:06   #316
Basia84
Rozeznanie

siala jak modyfikowanym spi jak aniolek a ty juz nie masz sily to nie ma sie co meczyc. widzisz nie Ty jedna nie bedziesz karmic piersia.

aniu no rzeczywiscie chyba sie przeforsowalas. powinnas wychodzic na krotkie spacerki i stopniowo je wydluzac.

a gdzie reszta mamusiek???
Stary 2010-07-18, 17:30   #317
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

A my wlasnie kolacje zjedlismy, naleniski, mala spi do okolo 20.30 pozniej kapiel i znowu spanie
Mam pytanie czy waszym maluszka tez schodzila skora np. stopek, brzuszek??
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-18, 17:35   #318
belunia1985
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
A my wlasnie kolacje zjedlismy, naleniski, mala spi do okolo 20.30 pozniej kapiel i znowu spanie

u nas schodzila, byla wysuszona po plynie ziajki. zmienilismy na bubchen i jest ok. dzis udal nam sie spacerek) jupii!!! choc pod koniec juz byl placz, ale udalo sie wyjsc
belunia1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-18, 18:06   #319
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
noo malemu schodzi na potege od wczoraj nawet na buzce zaczelo sie od stopek i raczek a potem brzusio. tylko ze on przez ponad tydzien byl kapany w tym nadmanganianie i nie wolno go bylo niczym smarowac. wczoraj pierwszy raz posmarowalismy go oliwka a wczesniej pare razy balsamem. mam nadzieje ze juz przestanie schodzic

Cytat:
u nas schodzila, byla wysuszona po plynie ziajki. zmienilismy na bubchen i jest ok. dzis udal nam sie spacerek) jupii!!! choc pod koniec juz byl placz, ale udalo sie wyjsc
super ze sie udalo powolutku bedzie coraz lepiej

---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ----------

dziewczyny ktore karmicie butla czy wasze maluchy tez maja "dziurawe brody"? moj pije pije i w pewnym momencie leje sie ciurkiem po brodzie. juz nie nadazam prac sliniakow. nie wiem moze ja cos zle robie czy to normalne???
aaa dzis moj syn wymyslil jeszcze jedna zabawe. jak wypuszcza smoczek z buzki to robi mi prysznic z mleka juz 3 razy mnie dzis tak zalatwil

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-07-18, 20:59   #320
karolcia228
Zakorzenienie

Ja kupiłam oilatum zobaczymy czy podziala, plyn do kapieli i kremik
Narazie jakos lepiej

Stary 2010-07-18, 21:03   #321
aniaa22
Zakorzenienie

a i jeszcze mam pytanko do dziewczyn ktore rodzily przede mna.
jak dlugo krwawilyscie po porodzie? bo ja juz zaczynam powoli miec dosc. juz by sie moglo to skonczyc. nienawidze podpasek juz mnie trafia normalnie.
no i ciekawe kiedy bedzie mozna sie do meza poprzytulac
Stary 2010-07-18, 21:12   #322
Siala_Bala
Zakorzenienie

No własnie, jak to jest z tym krwawieniem?
Mnie raz wypadł taki mega skrzep galaretowy krwi.. drugi raz taki malutki.. wydawało mi się ze krwawienie się zmniejsza i już myślałam nad normalnymi podpaskami.. a dziś leje się ze mnie jak z zarzynanej świni :[
Aż zasłabłam w wannie, zawołałam męża i zdążył dolecieć... nie wiem czy to od tego ubytku krwi czy od tego, że prawie nic nie jem.
Na rozpuszczenie szwów wiem że trza dać sobie czas ok 2, 3 tygodni ale to zwykłe krwawienie? Ileż można? :[

Stary 2010-07-18, 21:25   #323
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
jak dlugo krwawilyscie po porodzie? bo ja juz zaczynam powoli miec dosc. juz by sie moglo to skonczyc. nienawidze podpasek juz mnie trafia normalnie.
Ja to wogole z innej bajki, ale nosze tylko wkladki a na noc podpaski i bardzo malo krwiawie, ale ja mialam cc no i zawsze malo krwawilam

Stary 2010-07-18, 21:56   #324
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
No własnie, jak to jest z tym krwawieniem?
Mnie raz wypadł taki mega skrzep galaretowy krwi.. drugi raz taki malutki.. wydawało mi się ze krwawienie się zmniejsza i już myślałam nad normalnymi podpaskami.. a dziś leje się ze mnie jak z zarzynanej świni :[
Aż zasłabłam w wannie, zawołałam męża i zdążył dolecieć... nie wiem czy to od tego ubytku krwi czy od tego, że prawie nic nie jem.
Na rozpuszczenie szwów wiem że trza dać sobie czas ok 2, 3 tygodni ale to zwykłe krwawienie? Ileż można? :[
ja tez tak mialam ze oslablo a potem znow lecialo ze masakra raz tez mialam krwotok ale na szczescie nie bardzo duzy. moja gin mowila zeby sie ie kapac w wannie zeby krwotoku nie dostac. moze to z tych upalow??? mi tez bylo dzis slabo po spacerze.

Cytat:
Ja to wogole z innej bajki, ale nosze tylko wkladki a na noc podpaski i bardzo malo krwiawie, ale ja mialam cc no i zawsze malo krwawilam
szczesciara
Stary 2010-07-18, 22:32   #325
pilotka f16
Rozeznanie

Cytat:
Na obiad ( w sumie pierwszy i ostatni dzisiejszy posiłek) zjadłam gotowaną pierśkę kurzęcą i ociupinę sałatki z pomidorka, ogórka i sałaty (wybełtane z łyżką majonezu).. cebulę wybierałam na bok.... mam nadzieję, że jak się teraz wydoję dojarką to małemu też nie zaszkodzi.
Siala - moja kolezanka miala straszna problemy z brzuszkiem swojego synka po.. pomidorze...
A ponoc duzo go nie jadla bo tylko po plasterku do kanapki - odstawila i jak reka odjac przeszlo Malemu...

Cytat:
Napisane przez jaszczka Pokaż wiadomość
I tu mam pytanie, bo nie mogę nic na ten temat znaleźć: mam pękniętą brodawkę, mały po jedzeniu z tej piersi ulewa potem na różowo - czyli ssie mleczko z krwią... Czy mu nic po tym nie będzie? Strawi to? Nie zaszkodzi mu?
Jaszczka u nas polozna w Szkole Rodzenia mowila zeby w takich sytuacjach karmic przez nakladki.

Cytat:
wypytalam siostry i kolezanek - srednio 2-4 tygodnie trwalo krwawienie.. indywidualna sprawa..
pilotka f16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-18, 23:20   #326
jaszczka
Zadomowienie

Cytat:
ja już od wczoraj właściwie nie krwawię tylko taki leciutko różowy jakby śluz ze mnie wychodzi, ale w ilościach minimalnych

Siala - mi szwy wyszły w dzień wyjścia ze szpitala, czyli na 4 dzień po porodzie i pielęgniarka mówiła, że to dobrze dziś tylko jak "zaglądałam" to zauważyłam, że mam jeszcze te szwy w środku, bo w środku też mi cosik popękało i jakaś nitka tam jeszcze pokutuje...

Cytat:
Napisane przez pilotka f16 Pokaż wiadomość
Jaszczka u nas polozna w Szkole Rodzenia mowila zeby w takich sytuacjach karmic przez nakladki.
on nawet nie chce "słyszeć" o nakładkach niestety nawet nie podjął próby przyssania się
ale już troszkę lepiej jest
Stary 2010-07-19, 01:12   #327
kasandra82
Wtajemniczenie

aniaa22 jezeli nie nadzazasz z praniem sliniakow to podkladaj zamiast nich pod brodke jednorazowe chusteczki, to je zaraz po karmieniu wyrzucisz i bedzie spokoj

co do krwawienia to ja jestem po cc 5 dzien i juz nie krwawie ale pewnie po sn trwa to dluzej bo macica musi sie oczyscic, mi ja oczyscili podczas operacji

kasandra82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 01:18   #328
Basia84
Rozeznanie

Cytat:
noo malemu schodzi na potege od wczoraj nawet na buzce zaczelo sie od stopek i raczek a potem brzusio. tylko ze on przez ponad tydzien byl kapany w tym nadmanganianie i nie wolno go bylo niczym smarowac. wczoraj pierwszy raz posmarowalismy go oliwka a wczesniej pare razy balsamem. mam nadzieje ze juz przestanie schodzic

super ze sie udalo powolutku bedzie coraz lepiej

---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ----------

dziewczyny ktore karmicie butla czy wasze maluchy tez maja "dziurawe brody"? moj pije pije i w pewnym momencie leje sie ciurkiem po brodzie. juz nie nadazam prac sliniakow. nie wiem moze ja cos zle robie czy to normalne???
aaa dzis moj syn wymyslil jeszcze jedna zabawe. jak wypuszcza smoczek z buzki to robi mi prysznic z mleka juz 3 razy mnie dzis tak zalatwil
aniu to narmalne naszemu tez tak ciurkiem leci, poprostu nalapie mleka do buzi a pozniej to wypluwa, zaopatrz sie w sliniaczek

co do schodacej skory to ja mialam niczym nie smarowac, po kilku dniach juz bylo po problemie, tak samo z tego co pamietam u alguien. wogole jak widze, to w usa i w polsce do niektorych rzeczy calkiem inaczej sie podchodzi. np u nas nie zalecaja wogole smarowania cialka po kapieli, tylko "okazjonalnie" a juz bron boze oliwka, do 6 miesiaca tylko mleko, zadnej wody czy herbatek, pepka nie przemywac niczym sam odpadnie, nie ma gondoli dziecko wozi sie na pol siedzaco i tak bym mogla jeszcze wymieniac pol dnia.....

Edytowane przez Basia84
Czas edycji: 2010-07-19 o 01:19
Stary 2010-07-19, 07:43   #329
eleonoremio
Rozeznanie

Witajcie
kożystam z chwili że oboje moich dzieci jeszcze śpia Marcin dzis pierwszy dzień do pracy naszczęście pierwsza zmiana
Pierwszy dzień sama z dwójka no zobaczymy jak mi pójdzie hehe

Cytat:
Napisane przez kasandra82 Pokaż wiadomość
Cześć mamusie!!
Melduję się na odchowalni
Witajcie
Malutka jest słodka

Cytat:
Ja jeszcze "krwawie " takim czyms żółto brazowo pomarańczowym, ale od dzis na wkładki się przerzucam, tez nienawidzę podpachy!!! Dziś mineło 2 tygodnie od poródu mam nadzieje że już się to skończy ,
Jeśli chodzi o przytulanie ja po Bastku jakoś miesiąc później bo nie wytrzymałam, a teraz nie wiem jeszcze bo w środku pękłam troche i mam schizy że mi się rana otworzy boleć nie boli nic.
Cytat:
W Katowicach na Łubinowej - niby szpital prywatny ale rodzi się za darmo, jedynie zzo kosztuje 500zł. Opieka superaśna.
Aha bo normalnie szpital i te łóżeczko dla dzidzi takie samo jak w Wałbrzychu tam gdzie ja rodziłam
Cytat:
Napisane przez entertete Pokaż wiadomość

Mam pytanie odnośnie spacerów i Waszych początków z tym,
w jakim stanie zabierać na spacer? Wczoraj poszliśmy pierwszy raz przed wieczorem bo gorąc straszny, i niby pielucha czysta, niby trochę zjadł i zasnął, ale szybko się obudził i chciał cycka, a ja jeszcze nie karmię inaczej niż na leżąco, bo nie siadam jeszcze, więc karmienie poza domem na razie odpada. Jak to było u Was na pierwszych spacerach?
Może za gorąco ubrany? Sara nie płacze na spacerach, nawet jak jest pora jej karmienia a jescze na dworze jesteśmy to smoczek w buzie i dalej śpi.
w ogóle ogólie odpukać na razie aniołek z niej.
Cytat:
Napisane przez entertete Pokaż wiadomość
a oto i foto, z drugiego dnia w szpitalu, Kingsajz
maleństwo słodkie

Cytat:
ja się załamię, chyba nigdy nie uda mi sie wziac mojego syna na spacer. wczoraj wieczorem juz byl ululany, spal twardo, nakarmiony, przewinięty, ale rozbudzil się bo musilam mu ubrac lekkie spodenki, i co?? na dworze bylismy cale 3 min, taki byl ryk, wozenie w wozku nie pomaga, nic nie pomaga. jak wrocilismy byla histeria przez godzine, w koncu wkurzylismy sie i go wykapalismy - za jednym ryki8em, bo w kapiewli tez zawsze piszczy. czy Wasze dzieci tez tak bardzo placzą? staram się szybko zaspokajac jego potrzeby. moja ciocoa powiedziala mi, zeby mu dac troche czasu
Moja nie , ma nadzieje że jej tak zostanie.
Przy kapieli też nie płacze w ogóle.
Sebastian 2007
Sara 2010
Sylwia 2017

Kruszynka[*]29.11.20127 tyg.
Maleństwo[*]18.12.201310tyg.
eleonoremio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 10:49   #330
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Basia84 Pokaż wiadomość
aniu to narmalne naszemu tez tak ciurkiem leci, poprostu nalapie mleka do buzi a pozniej to wypluwa, zaopatrz sie w sliniaczek

co do schodacej skory to ja mialam niczym nie smarowac, po kilku dniach juz bylo po problemie, tak samo z tego co pamietam u alguien. wogole jak widze, to w usa i w polsce do niektorych rzeczy calkiem inaczej sie podchodzi. np u nas nie zalecaja wogole smarowania cialka po kapieli, tylko "okazjonalnie" a juz bron boze oliwka, do 6 miesiaca tylko mleko, zadnej wody czy herbatek, pepka nie przemywac niczym sam odpadnie, nie ma gondoli dziecko wozi sie na pol siedzaco i tak bym mogla jeszcze wymieniac pol dnia.....
no to dobrze ze moj osiolek nie jest odosobniony poza sliniakiem podkladam mu pod brode pieluche bo normalnie ciurkiem sie leje czasem
a co do podejscia u nas i w stanach to zgadzam sie z toba. wydaje mi sie ze w PL strasznie sie trzesiemy nad dzieciaczkami. no i te wszystkie dziwne metody ktore na szczescie powoli odchodza w niepamiec jak np pieluchowanie. no ale to juz chyba tak jest. roznice kulturowe

ale macie dobrze ze tak malo krwawicie ja to sie wykoncze chyba. nie dosc ze babcine majtasy trzeba nosic to jeszcze podpacha. na szczescie od wczoraj jakby mniej troche moze niedlugo i mi uda sie przejsc na wkladki

farminka sie nie odzywa chyba dalej u rodzicow siedzi.
a Alguien juz jest w PL? bo nie pamietam kiedy ona miala leciec ale jakos teraz. tez sie nie odzywa
mamuski wrzuccie jakies fotki jak sie maluchy zmienily
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości