|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: W jaki sposób rodziłaś: | |||
| Cesarskie cięcie |
|
53 | 43,80% |
| Sposób naturalny |
|
68 | 56,20% |
| Głosujący: 121. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#301 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Cesarka czy naturalny poród? Mamy 2008-2010
Witam dziewczyny
Odnośnie pytania czy 5kg /na usg/ a w rzeczywistości 4,5 było wskazaniem do cc?-NIE a lezałam w 2 szpitalach Co do porodu w domku-z jednej strony fajna rzecz tak na prawdę w czasie skurczy mogę robić wszystko, co jest jak mi się wydaje niezmiernie pomocne. Ogólnie domowa atmosfera jest fajna. Aspekty na NIE- Wszystko musi być "idealnie zaplanowane". Sytuacja jest ok kiedy mamy szybki i łatwy dojazd do szpitala-choć nawet to może zakończyć się smiercią noworodka bo co mi po aparacie badającym tętno skoro tego tętna u dziecka nie będzie Chciałabym, aby moje dziecko miało takie same szanse na przeżycie jak inne dzieci Co do cc i sn Powiem tak, cc jest bezpieczne dla dziecka ale nie dla matki. Odsetek powikłań po cc jest wiekszy niż po sn. Mówię to jako osoba, która jest zwolennikiem cc kiedy ktos się boi jak ja /bo to główny aspekt/, która miała cc i bardzo dobrze to przeszła-fakt to mój przypadek i może mój organizm dobrze to zniósł Co do sn po tym co przeczytałam-jest bezpieczne dla matki a męczące dla dziecka /ok czasem niebezpieczne ale to mały skrawek procentowy/- choc zazwyczaj kończy się dobrze ;-) Nie kryje się z tym, że ja się boje sn i dlatego na chwilkę obecną jestem zdecydowana na cc-CHOĆ IDĘ NA POMORZANY JAK ZAPROPONOWAŁA KOLEŻANKA I ZOBACZĘ CO BY MNIE CZEKAŁO NA SN i może zmienię zdania ;-) nie wiem, ale z pewnością po wizycie w szpitalu napiszę co o tym myslę
I zesłał ją Pan na ziemię...By siała zamęt i zniszczenie... 18TYDZIEŃ-CHŁOPAK ![]() Edytowane przez AlicjaH Czas edycji: 2010-10-25 o 09:57 |
|
|
|
|
#302 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Natomiast zdumiewa mnie naiwna wiara, że w brzydkim szpitalu o staromodnym podejściu położniczym i niemiłym personelu źle jest rodzić SN ale już przy CC szpital wyładnieje, podejście się zmieni a personel stanie się miły i wspierający... Ja to bym się dopiero bała poddać operacji w takich warunkach i przy takim nastawieniu o jakim piszesz... ![]() Cytat:
Wiele kobiet chce rodzić SN i nie widzi w tym problemu. Tylko nieliczne są aż tak zeschizowane żeby dawać się kroić. I co mnie zdumiewa - naiwna wiara, że po CC nie będzie bolało. Niby dlaczego ma nie boleć? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Może lepiej było by i jednej i drugiej powiedzieć, że źle nie będzie? Że ból porodowy jest spokojnie do zniesienia, że można nad nim pracować, można go ograniczać nawet nie mając super porodowej sali do dyspozycji (wystarczy odpowiednio oddychać), że jego natężenie nie jest jednakowe i że nie boli piekielnie cały czas? Że nawet to pęknięte krocze nie jest takie straszne jeśli pęknie, że się tego nie czuje, że się zszywa w znieczuleniu, że potem pomaga moczenie ranki w odpowiednich preparatach i na prawdę da się to przeżyć. Może po prostu warto by było nie straszyć? Tak samo jak po cesarce nie musi być żadnych komplikacji tak samo poród SN nie musi być straszny ani dla matki ani dla dziecka. ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Cytat:
Może porozmawiaj z doświadczonymi położnymi. Ja miałam z takimi kontakt na szkole rodzenia i wiele mi to pomogło, chociaż nie powiem jak przyszło co do czego to też się bałam i to bardzo. Właściwie nigdy w życiu nie bałam się tak strasznie jak przekraczając próg porodówki, gdyby to miało sens to bym wtedy uciekła stamtąd nie patrząc na bóle parte no niestety ucieczka nie wchodziła w grę. Ale dzięki temu, że miałam dobrą położną, która już wcześniej wzbudziła moje zaufanie wszystko poszło gładko. Ja robiłam tylko to, co mi położna w danym momencie kazała robić, bez zastanowienia (no dobra tak od siebie to dodałam krzyki i wrzaski jako dodatkowe uatrakcyjnienie porodu - zresztą zupełnie niepotrzebnie bo to nie pomaga, a tylko męczy i przeszkadza). Ale to trzeba rodzić z kimś, komu zaufamy. Może w twoim przypadku poród z dobrą, doświadczoną i miłą położną pomógłby pokonać twoje lęki? Z tego co wiem, nawet w najgorszym szpitalu można mieć swoją opłaconą położną. I powiem szczerze, że gdy się już urodzi dziecko jest takie poczucie dumy, że "dałam radę" i osobiście uważam, że to nie jest nic złego. Taka mała własna radość z tego, że się udało urodzić maleństwo. Być może kobiety po CC odczuwają to podobnie - tego niestety nie wiem.
|
|
|
#303 |
|
Rozeznanie
|
Czego się boję? Bólu, tego że nie będę nad nim panowała/w cc jest zupełnie inaczej/
Mam 26lat chyba nie pasuję do stereotypu max 20 ;-) to tak zartem-wiem o co chodziło ;-) Mam koleżankę położną obecnie w 8mies ciąży i sama bedzie miała CC Jedyne co usłyszałam od innej połoznej kiedy zaczęłam ten temat u lekarza-OJ BEZ PANIKI KAŻDY JEST NA ŚWIECIE I DAŁ RADE A PANI KAWAŁ BABY NIE DA? Fakt 180cm i 100 w biodrach przed ciążą jestem wręcz idealnym kandydatem na sn ;-) pomijając kompletny brak mięśni na brzuchu co powiedział mi lekarz na pierwszym cc ;-) Co do sn jeśli bym się zdecydowała to na bank miała bym wynajętą położną-innej opcji nie przyjmuję Wiesz, to jest śmieszne, bo kiedy na usg dowiedziałam się, że to facet /a tak chciałam/ to znalazłam w sobie siłę żeby to był sn i pomyślałam A MOŻE... Z drugiej strony tak bardzo boję się długości porodu u mnie to standard że min 20h na największym rozwarciu. Zawsze jakieś kleszcze idą w ruch czy inne takie tam i tego sie boję tej długości, tego ze będę 20h umierać z bólu aż mi sie ryczeć zachciało Dlatego tak bardzo byłam i jestem przekonana do cc bo po jaki gwint ja mam się męczyć i panicznie bać skoro to może być szybko i przyjemnie /no powiedzmy ;-) na 1 cc nie było żle ;-) Wiem, co mnie będzie czekać, wiem że to na prawdę nie boli i jak byłam zadowolona po. Ech same sprzeczności we mnie
|
|
#304 | |
|
Rzabbocop
|
Cytat:
Pytam bo każdy poród jest inny mój drugi był 24h krótszy od pierwszego ![]() Ja to sie z kolei panicznie bałam że ktoś mnie podziabie sklapelem
|
|
|
|
|
|
#305 |
|
Rozeznanie
|
Zle się wyraziłam skrót myślowy-miało być u mnie w rodzinie ;-)
Nie rodziłam ani razu normalnie
|
|
#306 | |
|
Rzabbocop
|
Cytat:
![]() to u mnie rodzinnie jest tendencja do dużych dzieci
|
|
|
|
|
|
#307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj zaskakujesz mnie ... ![]() bo jednak po tych dniach panik, poszukiwania szpitala itp, jednak chyba zostanę przy cc i będę spokojnie przygotowywać się do przyjęcia maleństwa, kupować ciuszki ... ![]() bo przez ostatnie dni byłam z życia przez ten strach wyjęta
|
|
|
#308 |
|
Zadomowienie
|
Witam, bardzo chcialabym urodzic natualnie, ale ma obiekcje(pewnie nie tylko ja jedna). Ja urodzialam sie z waga 3,800 moj Tz 4, 500, i cala rodzina mego Tz to "duzi" ludzie, ja przy nich to malenstwo, nawet na wzroscie jest miedzy nami roznicy 40 cm i 52 wagi , wiec jest szansa,ze nasze dziecko bedzie duze. Wiec niewiem czy dam rade je naturalnie z siebie wydusic.
Jakie sa przeciwskazania do porodu naturalnego?
|
|
#309 | |
|
Rzabbocop
|
Cytat:
![]() Moje dzieci wazyły 4.120 i 4.660 i nikt nie widział najmniejszych przeciwskazań do porodu naturalnego i problemów tez nie było. |
|
|
|
|
|
#310 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wprawdzie na koniec krótka bo trwająca np. minutę, ale jest. Jeszcze co do tych 20h na rozwarciu maksmymalnym to moim zdaniem kolejne opowieści z krypty. Jeśli osiąga się maksymalne rozwarcie a główka się nie wstawia to robi się CC, od razu a nie po 20h. Nikt by tyle nie czekał bo skończyło by się to tragicznie. Cytat:
Przede wszystkim nie daj się straszyć nikomu. Ani porodem CC ani porodem SN.
|
|
|
#311 | |||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
A miałam już z Tobą nie dyskutować... miałabym prośbę, czy mogłabyś mnie nie cytować...
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Tak samo mogę napisać, że Ty nie masz pojęcia o cc, więc łaskawie nie wypowiadaj się na ten temat. Również zdarzają się porody cc super, bez jakichkolwiek komplikacji, z zadowolonymi mamami i które jak widzę deklarują kolejne dziecko tylko poprzez cc. Więc i takie porody się zdarzają. Cytat:
Cytat:
2. CC to operacja, a nie zabieg (najpierw mi zarzucałaś, oczywiście mijając się z prawdą, że nie używam w stosunku do cc słowa operacja, a teraz sama piszesz, że cc to zabieg, więc kto tu ma rozdwojenie jaźni?)Cytat:
Cytat:
Cytat:
Fakty są jakie są, 30% obecnie porodów to cc. Dwa razy niż powinno być, więc chyba ktoś jednak to cc robi, bez przesłanek medycznych. I nawet jeszcze tydzień to mi będziesz udowadniać, to statystki od tego nie zmienią się. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
I tego właśnie Wam życzę, gładkich i bezproblemowych porodów ![]() Cytat:
Cytat:
Będę trzymać aby wszystko poszło gładko.Cytat:
Edytowane przez poissonivy Czas edycji: 2010-10-25 o 19:30 |
|||||||||||||||||
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#312 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
zresztą skorzystałam z nich, bo istotnie - bolało mnie. Cytat:
Cytat:
![]() edit: Musiałabym wiele twoich wypowiedzi wkleić - podawałaś w nich możliwe komplikacje oraz procenty przypadków w jakich się zdarzają jednocześnie sugerując czytającemu, że każdy poród SN ma jakieś komplikacje. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cóż... i tak dalej, i tak dalej...
Mam dwoje okruszków - jeden większy, a drugi całkiem malutki ![]() Edytowane przez Klarissa Czas edycji: 2010-10-25 o 20:15 |
||||||||||
|
|
|
|
#313 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem, bo czasami matka chce mieć poród szybko i bezboleśnie
jesli matka ma takie podejscie wiedzac ze sn jest bezpieczniejsze dla dziecka, to matka jak dla mnie jest samolubna istota. |
|
|
|
|
#314 |
|
Zakorzenienie
|
Czy ja wiem czy taką samolubną? Ja też chciałam mieć szybko i możliwe bezboleśnie, chyba każda kobieta chce żeby ją jak najmniej bolał poród. Tyle, że moim zdaniem CC wcale nie sprawia, że jest szybko i bezboleśnie, po prostu ból jest inny i inaczej rozłożony w czasie.
|
|
#315 |
|
Rozeznanie
|
Poczytałam https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=303080&page=3
I powiem jedno AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAAAA!!!!!!!!!!!!! Ja jednak cesarkę będę miała coś strasznego, normalnie nie dała bym rady A co do samolubstwa przy decyzji o CC Twoje zdanie, dla Ciebie mogę być nawet samolubna-ważne, żeby mnie nie bolało i żebym nie pękła ;-) Jezu normalnie spanikowałam po przeczytaniu tego wszystkiego Po cholerę ten Adam żarł to jabłko wrrr...
|
|
#316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja w tym wątku widziałam wiele pozytywnych opisów porodu.
Mam dwoje okruszków - jeden większy, a drugi całkiem malutki ![]() Edytowane przez Klarissa Czas edycji: 2010-10-25 o 21:53 |
|
|
|
|
|
#317 |
|
Rozeznanie
|
Widziałam te ok. Twój opis też czytałam powiem jedno Boże w życiu!!! Dobrze że to przeczytałam-skichała bym się na tym łóżku
Ja w życiu sobie tak tego nie wyobrażałam i te "dobre" to były w moim przypadku "bolące" Szczerze, to aż tabletkę na nadciśnienie 2 wzięłam z nerwów SN odpada jeśli chodzi o mnie to jest coś strasznego-to jest nieludzkie!! Przecież nawet u dentysty dają znieczulenie na cały okres zabiegu lub narkozę a tu tylko przy sn na chwilę i siedz i wyj do księzyca Nie dała bym rady-może jestem jakaś wybrakowana ale to nie dla mnie
|
|
#318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#319 |
|
Rozeznanie
|
Wiesz, ja jestem już po jednym cc...
Nie masz zielonego pojęcia a gadasz głupoty Pisałyśmy to już wcześniej cc nie ma wpływu na dziecko/a już wiekszy wpływ ma sn/ tylko na matkę Potraktuj mnie jak wybitną altruistkę że poświęcam się robiąc drugie cc i płacąc za nie TYLE KASY żeby mojemu dziecku było lepiej i się "nie zmęczyło przepychaniem przez moja pochwę" ;-) /TO JEST SARKAZM Sorry ale ja nie dam Ci się dowartościować moim kosztem i na pewno nie należę do takich co słuchają bzdur i nie reaguja Bo kiedy jest temat co do bezpieczeństwa matki to zgadzam się głośno z mamami z sn bo tu mają mają i ja to głosno mówię SN JEST BARDZIEJ BEZPIECZNE DLA MAMY NIŻ CC Ale tekst o bezpieczeństwie dziecka-no ja Cię proszę poczytaj tyci i dopiero pisz ;-) PS POZDRAWIAM WSZYSTKIE INNE SN-OWE MAMY ;-) Spokojnie potraficie podejść do tematu bez radykalnych zapedów i za to Was szanuję ;-)
I zesłał ją Pan na ziemię...By siała zamęt i zniszczenie... 18TYDZIEŃ-CHŁOPAK ![]() Edytowane przez AlicjaH Czas edycji: 2010-10-25 o 22:27 |
|
|
|
|
#320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widać każda z nas ma inne wyobrażenie o tym, co jest straszne ![]() ---------------------------- Jeśli już miałaś jedno CC to chyba raczej poród SN nie jest wskazany, chyba, że upłynęło dobrych kilka lat od tamtego porodu. Nie jestem pewna, ale tak słyszałam, że u kobiet, które miały cesarkę raczej przy następnym razie również się ją wykonuje. ---------------------------- A jeszcze co do wycia podczas porodu - zły pomysł. Najpierw sobie krzyczałam, a potem odkryłam, że to bez sensu, lepiej jest milczeć i oddychać - dużo lepszy efekt, to po prostu łagodzi ból
Mam dwoje okruszków - jeden większy, a drugi całkiem malutki ![]() Edytowane przez Klarissa Czas edycji: 2010-10-25 o 22:37 |
|
|
|
|
|
#321 |
|
Rozeznanie
|
Słońce nie 5dni a 7 ;-)
Pionizują po 6h i normalnie chodziłam-fakt, ze skulona przez pierwsze 5-6godzin ale sytuacja jesteś sama na sali, dziecko masz od razu przy sobie a po 8h tak się osrujkało że aż pod szyją wyłaziło to musisz się wezbrać w sobie podnieść się z wysokiego wyra, wyciągnąć małą z tych plastikowych wysokich łozeczk, a było co podnosić ;-) i przebrać teraz się śmieje ale ja miałam takiego rebusa z tym pampersem że szok ;-) A co do grzebania-osiągasz wyższy stan świadomości z tego strachu w pewnej chwili to już by mi szachy na brzuchu wyciągnęli i też by było super he he Cewnikowanie to chwilka boli no fakt ale da się przeżyć ;-) Wiesz, to jest dziwne raz w życiu umierałam a tego cholernego sn się boję ;-)
|
|
#322 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie musze sie dowartosciowywac, nie mam takiej potrzeby, na pewnie nie kosztem kogos kto pisze drukowanym literkami zeby bylo bardziej widac ![]() i tak wladciwie to polecam jeszcze raz przeczytac swoja wypowiedz -kupy sie nie trzyma i gdzie ty na litosc panska widzialas atak w mojej wypowiedzi? zglosilas do moderatora (i polecam jak wielu mamom ciezarnym na watku troche wiecej luzu - z obserwacji wynika ze wszytskie w ciazy dosc agresywne ) |
|
|
|
|
|
#323 |
|
Rozeznanie
|
To, ze nie było mnie parę stron to nie znaczy, ze nie czytałam
Purysta się odezwał widzę ;-) Myśl Ty sobie co chcesz, pisz co chcesz twoja sprawa Ja nie mam zamiaru Cię prostować A luzu to ja Tobie więcej proponuje bo chyba masz jakieś stany depresyjne-zalecam więcej seksu na rozładowanie napięcia o ile jest jeszcze z kim ;-) I jeszcze jedno ja nie dogadam się z takimi ludzmi jak ty-nazywającymi mnie EGOISTĄ BO SIĘ BOJĘ Zobacz inne dziewczyny miały sn a jakoś potrafimy sie dogadać-potrafią pomóc nie nazywajac nikogo w ten sposób . Skoro ja jestem egoistką bo się boje to Ty kim jesteś jako osoba kopiąca leżącego, którego paraliżuje strach? Ja mam określenie ale bana za to dostanę więc się wstrzymam ps nie za bardzo rozumiem tą aluzję o zgłoszeniu do moderatora, ale przeżyję-nie muszę rozumieć ;-) Ale chwilka link do Twojego profilu https://wizaz.pl/forum/member.php?u=349563 i wszystko w temacie z tobą jest coś nie tak i nie tylko ja to widzę a inne dziewczyny też ;-)
I zesłał ją Pan na ziemię...By siała zamęt i zniszczenie... 18TYDZIEŃ-CHŁOPAK ![]() Edytowane przez AlicjaH Czas edycji: 2010-10-25 o 23:17 |
|
|
|
|
#324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja ci nie wypominam chyba ze twoj tz ma klopot ze wstrzemiezliwosc, bo tobie jest niedobrze? prawda? ja nikogo nie atakowalam tutaj, powiedzialm ze jesli kobiety zna wszytskie za i przeciw cc i nadal dla wlasnego komfortu li jedynie wybiera ciecie, to jest to samolubne tak cie to zabolalo? moze wiecej czytania ze zrozumieniem by sie przydalo i nie mow o zgodzie dozgonnej pomiedzy dziewczynami tutaj bo zgodne nie sa, wiec nie rob ze mnie wiedzmy. polecam szklanke wody zamiast wizaz |
|
|
|
|
|
#325 |
|
Rozeznanie
|
Zgłaszaj sobie co chcesz
A co do ataku-taa jasne Problem ze wstrzemiezliwoscią że od czasu zapalił marihuanę?? I nie ma problemu bo ja Cię za takie insynuację/uzaleznienia/ do sądu mogę podać-chyba zdajesz sobie sprawę ps wiesz, ze marihuanę przepisuję się na astmę? Widzę ze wszędzie gdzie się pojawisz robisz dym i zamieszanie wokół swojej osoby jak Ci się nudzi znajdz pracę w Anglii ;-) to tż zgłoś a najlepiej zgłoś wszystkie 300 cos postów które napisałam bo to tez była obraza twojej osoby O jeju...
|
|
#326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet sie nie odniose do twoich insynuacji |
|
|
|
|
|
#327 |
|
Rozeznanie
|
Ale proszę, zgłoś mnie jeszcze raz do moderacji ;-)
Sama mnie pierwsza zaatakowałaś i nie dostałaś ostrzeżenia spoko napiszę do innego moda bo to jest moim zdaniem stronniczość sprawa została przekazana do administracji Oczywiścię poprę się kodeksem Dziękuje modowi za interwencje art. 212 kk § 1. Kto pomawia inną osobę, grupę osób, instytucję, osobę prawną lub jednostkę organizacyjną nie mającą osobowości prawnej o takie postępowanie lub właściwości, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności, podlega grzywnie, karze ograniczenia albo pozbawienia wolności do roku. § 2. Jeżeli sprawca dopuszcza się czynu określonego w § 1 za pomocą środków masowego komunikowania, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2. § 3. W razie skazania za przestępstwo określone w § 1 lub 2 sąd może orzec nawiązkę na rzecz pokrzywdzonego, Polskiego Czerwonego Krzyża albo na inny cel społeczny wskazany przez pokrzywdzonego. § 4. Ściganie przestępstwa określonego w § 1 lub 2 odbywa się z oskarżenia prywatnego. ps ja jestem osobą publiczną z racji wykonywanego zawodu
I zesłał ją Pan na ziemię...By siała zamęt i zniszczenie... 18TYDZIEŃ-CHŁOPAK ![]() Edytowane przez AlicjaH Czas edycji: 2010-10-26 o 00:29 |
|
|
|
|
#328 |
|
Rzabbocop
|
Sprawę przekazałam Administracji.
a ode mnie tylko taki przykład: ''Z pomówieniem będziemy mieć do czynienia np. wtedy, kiedy ktoś napisze na forum serwisu internetowego, że wskazany z imienia i nazwiska lekarz bierze łapówki za przyspieszenie operacji (oczywiście wówczas, gdy jest to nieprawdą). '' |
|
|
|
|
#329 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Poszłam uśpić małą i się porobiło...
![]() Cytat:
Jak widać, nie tylko mnie pionizowano po około 6 godzinach, matka po sn też raczej od razu nie wstaje z łóżka, są to około 2 godziny (bo jednak jakby nie patrzeć poród sn trochę wyczerpujący jest dla mamy). Więc chyba nie będziemy na godziny się spierać, tak? Cytat:
Cytat:
Zgadza się, że nie Ty wstawiłaś długaśną listę z zagrożeniami, komplikacjami i konsekwencjami cc Cytat:
Proszę przestańmy już na ten temat dyskutować. Uważam, że co do jednego zgodziłyśmy się, że: Jeżeli chodzi o dziecko nie ma dla niego żadnego znaczenia, jak przyjdzie na świat. Możliwość powikłań i urazów (rzadko!!! co by kobiet w ciąży nie stresować) jest taka sama bez względu na rodzaj porodu. Co zostało podparte odpowiednimi artykułami. Cytat:
Cytat:
(to apropo tego Adama).No i po co było o tym wątku wspominać... właśnie zachęciłaś (to akurat do S. się odnosi) następną dziewczynę do sn... No bo przecież ten wątek (zacytowany) jest pełen cudnych opisów krótkich i bezbolesnych opisów porodów (wszystkich typów). Dziewczyny w ciąży powinny mieć zakaz przeglądania wątku o wrażeniach z porodu. Cytat:
Cytat:
I ja np. z dwojga złego wolę, aby ktoś mi grzebał w "bebechach" niż w bardziej intymnych miejscach i je na dodatek ciął. Z tym uruchomieniem to też nie jest tak do końca, bo odchodzi się od leżenia plackiem i to właśnie pokazuje, jak dobry jest szpital. Po operacji z użyciem pp pacjent sam powinien wybierać sobie pozycję, biorąc pod uwagę fakt, że nie należy zbliżać głowy do klatki piersiowej. A do Twojej wiadomości chyba rzadko już teraz po cc ktoś 5 dób przebywa w szpitalu, ja dokładnie 2 byłam, moja koleżanka rodząca w publicznym szpitalu w Lublinie również niecałe 3 doby. Cytat:
Cytat:
Jak tylko mnie pozszywano, to zaraz miałam pierwsze karmienie, położna przystawiła mi do piersi dzidka.W dniu porodu prosiłam położną o przyniesienie dziecka do karmienia, w drugiej dobie sama już je brałam na ręce. |
||||||||||
|
|
|
|
#330 | ||
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
Cytat:
Holandia np cc to 10% z brazylią se daruj bo tam 14 latki se robią operacje plastyczne tyłków, biustu i całej reszty .. i są narodowością znaną z lubości do skalpela ![]() Cytat:
tylko odnośnie jednego powikłania mówi ze nie ma różnicy.. ale generalni piszą, że CC bez wskazań nie jest dobre ani dla matki ani dla dziecka.. żaden lekarz nie potwierdzi twojej teorii.. |
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:43.

(a że wyszłoby, to okazało się na sali operacyjnej)

- zresztą zupełnie niepotrzebnie bo to nie pomaga, a tylko męczy i przeszkadza). Ale to trzeba rodzić z kimś, komu zaufamy. Może w twoim przypadku poród z dobrą, doświadczoną i miłą położną pomógłby pokonać twoje lęki? Z tego co wiem, nawet w najgorszym szpitalu można mieć swoją opłaconą położną.
i osobiście uważam, że to nie jest nic złego. Taka mała własna radość z tego, że się udało urodzić maleństwo. Być może kobiety po CC odczuwają to podobnie - tego niestety nie wiem.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
(najpierw mi zarzucałaś, oczywiście mijając się z prawdą, że nie używam w stosunku do cc słowa operacja, a teraz sama piszesz, że cc to zabieg, więc kto tu ma rozdwojenie jaźni?)