Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - zbiorczy cz.2 - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-19, 20:02   #301
eelmirka
Zadomowienie

Dot.: Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - zbiorczy cz.2

Cytat:
Napisane przez Sephinrot Pokaż wiadomość
no moje piersi po odstawieniu tez niestety poszły w dół jasne,że to po części przez utratę kilku kg po tabletkach,ale pewnie tez przez mój wiek grawitacja robi swoje także dziewczyny te młodsze zwłaszcza nie martwcie się na zapas
a krem Eveline tez polecam,fajnie ujędrnia ale też uzależnia niestety,bo wystarczy parę dni zapomnieć się smarować i wszystko wraca do poprzedniego stanu.
a ile masz lat? serio nie wiem jak siebie klasyfikować, czy ja już mam "swój wiek"
eelmirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 20:07   #302
Sephinrot
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez eelmirka Pokaż wiadomość
a ile masz lat? serio nie wiem jak siebie klasyfikować, czy ja już mam "swój wiek"
30 ehh,to raczej sprawa indywidualna kiedy komu opadną

Sephinrot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 20:22   #303
eelmirka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sephinrot Pokaż wiadomość
30 ehh,to raczej sprawa indywidualna kiedy komu opadną
no właśnie i nie chciałabym żeby tabletki miały w tym swój udział
eelmirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 21:33   #304
hejYou
Zakorzenienie

Hej dziewczyny
Teraz i ja mogę dołączyć do waszego wątku Tabletki brałam niedługo bo od lutego i w sobote wzięłam ostatnią tabletkę Narazie nie mogę powiedzieć nic o skutkach po odstawieniu bo za krótki czas upłyną, ale będę pisała na bieżąco co się dzieje
Mam nadzieję, że skóra się nie pogorszy bo wtedy to mnie załamie. Wcześniej miałam problemy z cerą ale jakoś to zwalczyłam, teraz od czasu do czasu pojawiał się jakiś pryszcz, ale to pojedyncze niespodzianki. I mam nadzieję, że to się nie zmieni
Stary 2010-10-19, 22:36   #305
201605041146
Konto usunięte

zniknął wam cellulit wywolany hormonami?
201605041146 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-20, 13:46   #306
riliana
Zadomowienie

w niedzielę wzięłam ostatnią tabletkę, dziś pewnie pojawi się krwawienie... ciekawe kiedy przyjdzie następny okres? przed tabletkami miałam straszne bóle brzucha w 1szym dniu okresu i w sumie to najbardziej mnie przeraża, że znów co miesiąc jeden dzień wycięty z życia :/

brałam Diane, Yasminelle i ostatnie 3 miesiące znów Diane, przerwę robię po roku i 9 miesiącach
riliana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-22, 13:18   #307
Sarame
Raczkowanie

Podczytuje Was dziewczyny juz troche bo od ostatniego dnia lipca tego roku rowniez zaliczam sie do grona anty-tabsow. Bralam ponad 3 lata ciagle Yasminelle i nigdy nie narzekalam, teraz myslimy o dzidziusiu wiec postanowilam odstawic i co...?
Od tamtego czasu wciaz oczekuje na okres (z tej niepewnosci 2 testy juz zrobilami nic) cere mam okropna zwlaszcza w okolicy czola i brody (nigdy wczesniej nie mialam jakichkolwiek problemow ze skora) co jakis czas pobolewa nie brzuch i czuje jak wszystko w srodku buzuje ( gin stwiertdzil ze to normalna reakcja organizmu, oczyszczenie i tzw detox, a kazdy organizm potrzebuje mniej lub wiecej czasu by powrocic do normy) wiec czekam dalej...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-10-22, 20:48   #308
Cleopatraaa1822
Raczkowanie

Hey dziewczyny!

Mam takie pytanie otóż ostawiłam Yasminelle w kwietniu tego roku 2 pierwsze miesiączki były normalne tzn 5 dni tak jak w czasie stosowania tasbów i dosyc obfite ( w tym czasie nie współżyłam) Nastepne miesiączki dostawałam po około 33 dniach jedna wyjątkowo 37... i krwawienie było skąpe i krótkie 2-3 dni co nigdy tak nie miałam... W środę dostałam miesiączke pod wieczór dzis piątek wieczór a ja juz nic nie mam brązowe plamienie... co o tym myślicie?
oczywiscie juz schizowałam ze jestem w ciazy dlatego takie miesiaczki ale porobiłam chyba z 10 testów co i tak było nie potrzebne bo współżyłam z prezerwatywa zawsze...
Najlepsze jest to ze jak nie współżyłam bo mojego faceta nie było przez pewnien czas miesiaczki były w porzadku (te dwie pierwsze po odstawieniu wsumie jedna to jeszcze ta "z odstawienia ") a kolejne jak juz zaczełam współzyc takie krótkie i skąpe....
Mówil mi ginekolog ze po odstawieniu tabsów bede miała słabsze i krótsze miesiaczki ale ze az tak ? co o tym myslicie na drugi tydzien pojde chyba do gina juz sobie ubzdurałam ze cos mi jest jakies endometrium czy cos... tabletki stosowałam 3 lata
któraś tak miała moze po odstawieniu tabsów?

Widze ze dziewczyny piszą o cerze... po odstawieniu mi sie tez pogorszyła ale juz wraca do normy...

Edytowane przez Cleopatraaa1822
Czas edycji: 2010-10-22 o 20:50
Cleopatraaa1822 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-23, 11:30   #309
nee
Raczkowanie

Cleopatraaa1822 - od kwietnia miałaś problemy z cerą i dopiero teraz ci się poprawia? Same złe wieści mi tu przekazujecie 11.10 odstawiłam i już mi się pojawiają krostki na policzkach.

Odstawiam na razie na 3 cykle. Czy krwawienie z odstawienia się w to wlicza?
nee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-23, 12:00   #310
wasienka
Zadomowienie

a ja odstawilam 1 wrzesnia i okres mialam spozniony raptem 2 dni, twarz mam lepsza niz mialam ale moze dlatego ze tu w anglii sie tak nie wyciskam jak w polsce , ale naprawde, narazie same plusy
wasienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-23, 12:04   #311
Liama
Zadomowienie

11. 09 jak wiecie brałam oststnia tabletkę widoczne skutki jak na razie:
- zmniejszenie piersi (nie są już takie napompowane, ale i nie bolą jak wcześniej);
- przetłuszczanie się włosów, muszę myć codziennie...
Zapraszam
Liama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-23, 17:54   #312
Cleopatraaa1822
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nee Pokaż wiadomość
Cleopatraaa1822 - od kwietnia miałaś problemy z cerą i dopiero teraz ci się poprawia? Same złe wieści mi tu przekazujecie 11.10 odstawiłam i już mi się pojawiają krostki na policzkach.

Odstawiam na razie na 3 cykle. Czy krwawienie z odstawienia się w to wlicza?
Taaaa.... cera najgorsza na czole.... ale teraz juz jest w porzadku tylko okres mam po 2-3 dni :/
Stary 2010-10-27, 20:00   #313
suushi89
Raczkowanie

Hej, ja brałam przez 2 lata tabletki, przeróżne, mniej-wiecej co 3 miechy zmieniane, bo zadnych nie mogla mi dobrac lekarka (humory, bóle itp itd), teraz jestem bez tabsów jakieś 40 dni. Okres miałam 20-23, trochę krótko i bardzo skąpy, ale nie pękam. Jedyne co mnie PRZERAŻA to moje humory. Nigdy tak nie miałam, nawet po najgorzej dobranych tabsach - foch jest o wszystko, wszystko doprowadza mnie do białej gorączki, irytuje, denrwuje i w ogóle masakra co mój TZ musi ze mna przezywac. Az mi jest glupio. Czy któraś moze miała coś podobnego? Bardzo proszę o odpowiedz, pozdrawiam
Stary 2010-10-28, 13:25   #314
19natka88
Zakorzenienie

Brałam Yasminelle przez 1,5 roku, po przerwie wzięłam tylko 6 tabletek i je odstawiłam - kiedy mam się spodziewać okresu? tak jak zawsze podczas brania czy to zależy tylko od mojego organizmu? Jak to u was wyglądało?

Mój organizm sam mi odpowiedział - dostałam okres

Dominik

Martynka

Edytowane przez 19natka88
Czas edycji: 2010-10-28 o 20:42
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-31, 20:39   #315
Liama
Zadomowienie

heheh to się nazywa usłuchany organizm
Ja powinnam dostać za około tydzień, ale zobaczymy...narazie czekam i chyba mam PMS jakaś nadwrażliwa jestem, i ciągle głodna
Zapraszam
Stary 2010-10-31, 21:42   #316
hejYou
Zakorzenienie

u mnie na twarzy już zaczynają się dziać złe rzeczy
Stary 2010-10-31, 22:23   #317
Liama
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hejYou Pokaż wiadomość
u mnie na twarzy już zaczynają się dziać złe rzeczy
osz mam nadzieje, że złe rzeczy znikną jak już się oczyścisz, moja twarz się zaczęłą troszkę świecić, ale włosy to zmora...mam na głowie wiecznie smalec;/

A do tego bolą mnie sutki, a nigdy nie bolały...mam nadzieję że to nie oznaka ciązy...w sumie cały czas była gumka, więc nie powinnam się martwić, ale jednak...
Zapraszam
Stary 2010-11-01, 08:09   #318
hejYou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Liama Pokaż wiadomość
osz mam nadzieje, że złe rzeczy znikną jak już się oczyścisz, moja twarz się zaczęłą troszkę świecić, ale włosy to zmora...mam na głowie wiecznie smalec;/

A do tego bolą mnie sutki, a nigdy nie bolały...mam nadzieję że to nie oznaka ciązy...w sumie cały czas była gumka, więc nie powinnam się martwić, ale jednak...

Tylko ciekawe ile to potrwa Bo już się odzwyczaiłam od pryszczy. Ciekawe kiedy okres przybędzie
Stary 2010-11-01, 12:01   #319
Liama
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hejYou Pokaż wiadomość
Tylko ciekawe ile to potrwa Bo już się odzwyczaiłam od pryszczy. Ciekawe kiedy okres przybędzie
Dokładnie, mógłby szybciej niż później, co by się nie martwić, stutki bolą dziś jeszcze bardziej, ale i piersi zaczęły, może ciocia przyjedzie
Zapraszam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-01, 20:58   #320
19natka88
Zakorzenienie

Ja po tygodniu od odstawienia zauważyłam : uderzenia gorąca (ale może to być też przez okres), zaczynają mi się bardziej przetłuszczać włosy ale za to nie mam okropnie suchej skóry na twarzy - pryszczy narazie nie zauważyłam. Ogólnie czuję się też trochę spuchnięta - ale to też może być wina okresu

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-02, 19:05   #321
aniasal
Przyczajenie

witam wszystkich

dziewczyny, ja brałam tabl. kilka ładnych lat. Ostatni rok było kilka zmian ze względu na wracające uporczywie plamienia. Ostatnimi był cilest i tri-regol.
Odstawiłam tabletki w ubiegłym m. Okres z odstawienia był 17.10. Na tabletkach plamienia miałam jak w zegarku 7 dnia (7 tabletka). Po odstawieniu było ok. Do dziś. Według planu okres powinnam dostać w sobotę. Od dziś rana plamię... Brązowo-czerwone plamienia. Powiedziałabym ze średniego nasilenia. Od 2 dni boli mnie brzuch. Czy to poczatek okresu? miewalam plamienia też przed @.
aniasal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-02, 21:26   #322
Liama
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aniasal Pokaż wiadomość
witam wszystkich

dziewczyny, ja brałam tabl. kilka ładnych lat. Ostatni rok było kilka zmian ze względu na wracające uporczywie plamienia. Ostatnimi był cilest i tri-regol.
Odstawiłam tabletki w ubiegłym m. Okres z odstawienia był 17.10. Na tabletkach plamienia miałam jak w zegarku 7 dnia (7 tabletka). Po odstawieniu było ok. Do dziś. Według planu okres powinnam dostać w sobotę. Od dziś rana plamię... Brązowo-czerwone plamienia. Powiedziałabym ze średniego nasilenia. Od 2 dni boli mnie brzuch. Czy to poczatek okresu? miewalam plamienia też przed @.
To może być początek @, albo nawet sama@, różne są anomalie po odtsawieniu Ja wciąż czekam na swój okers;/
Zapraszam
Stary 2010-11-02, 21:49   #323
*moonlight eyes*
Raczkowanie

Ja czekam teraz na drugi okres po dostawieniu. Pierwszy przyszedł o czasie i był bardzo obfity, co mnie zdziwiło bo podczas brania tabletek zanikło u mnie krwawienie. Nie zauważyłam pogorszenia cery, tyle samo pryszczy ile było podczas brania tabletek czyli sporo włosy też tak samo się przetłuszczają, czyli myję co drugi dzień. Natomiast mam wrażenie, że zaraz wyłysieję

włoski, rośnijcie...
*moonlight eyes* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-03, 08:45   #324
kamilkaa89
Przyczajenie

ja odstawiłam tabletki 17 października okres z odstawienia był ok jedyne co zauważyłam to przetłuszczające się włosy, bóle głowy, mam wrażenie, że moje piersi się zmniejszają i nie są już takie napompowane okres powinnam dostać 15 listopada tak więc będę czekać...
kamilkaa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-03, 08:51   #325
aniasal
Przyczajenie

rano niby już nie plamię ale kto wie co tam w środku się dzieje nieraz tak mialam jeszcze na tabl. ze wydawalo mi sie ze juz nie plamie a potem sie okazywalo ze tylko mi sie wydawalo czuję sie natomiast jak przed okresem, bylam nastawiona ze bedzie problem z jego powrotem ale miejmy nadzieje ze przyjdzie zgodnie z planem czyli w sobote
Stary 2010-11-03, 11:11   #326
aniasal
Przyczajenie

odwoluje - nadal plamie i to chyba silniej wiec moze to faktycznie @... albo preludium do @. co jeszcze zauważylam - z cerą nic nowego, ostawilam tabl. miedzy innymi dlatego ze te ostatnie bardzo mocne cere mi popsuly, chyba zaczynam chudnac bo w ciagu 3 tyg - 1,5 w dół.
Stary 2010-11-04, 19:13   #327
Kasiarzynek
Zadomowienie

Hej!
Ja odstawiłam tabletki jakiś czas temu (sierpień bodajże). Pierwszy normalny okres - we wrześniu - był trochę spóźniony, ale był. Kolejnego nie było, teraz powinien być na dniach, ale nawet nie słyszę żeby się zbliżał. (nic mnie nie boli itp). Zaczynam się irytować pomału.
Jutro idę na wizytę. Miała któraś podobnie?
Kasiarzynek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 20:06   #328
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Hej, ja odstawiłam Yasminelle po 2 latach, minęło 1,5 miesiąca jakieś i chyba zaczęłam puchnąć/tyć dołująca sytuacja Diety nie zmieniłam i codzień ćwiczę a waga i cm w górę
A poza tym bardziej wypadają mi włosy, choć nie mam pewności czy to od odstawienia (choć kiedyś czytałam artykuł na ten temat ) bo niedawno farbowałam

Mam nadzieje że wszystko się jak najszybciej unormuje

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 21:02   #329
Vixy
Rozeznanie

Ja mam tak samo, biorę yasminelle prawie dwa lata... i myślę, myślę, tak już drugi miesiąc myślę czy odstawić
Boję się przejścia na inną antykoncepcję, ale hormony mi ewidentnie szkodzą. Dzisiaj mi się śniło, że zaszłam w ciąże... nawet nocą o tym myślę
Vixy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 21:34   #330
*moonlight eyes*
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kasiarzynek Pokaż wiadomość
Hej!
Ja odstawiłam tabletki jakiś czas temu (sierpień bodajże). Pierwszy normalny okres - we wrześniu - był trochę spóźniony, ale był. Kolejnego nie było, teraz powinien być na dniach, ale nawet nie słyszę żeby się zbliżał. (nic mnie nie boli itp). Zaczynam się irytować pomału.
Jutro idę na wizytę. Miała któraś podobnie?
to standard... Jak dwa lata temu odstawiłam pigułki to pierwszy okres przyszedł idealnie ale każdy następny cykl był coraz dłuższy aż doszło do ok. 60 dni... Cykle bezowulacyjne Ciekawe jak będzie teraz

włoski, rośnijcie...
*moonlight eyes* jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości