|
|
#301 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Codziennik Kreconowlosych
25.09
Mycie: Inecto Odżywka d/s: Garnier Volume Restructure Odżywka b/s: Mrs. Potter's Aloes (zauważyłam, że zdecydowanie bardziej poprawia skręt niż Joanna b/s i jestem już uzależniona )Stylizacja: Żel Artiste + ugniatanie+ plunking+ suszarka z dyfuzorem Efekt: Ładny, chyba wrócę do polimerów bo lepiej utrwalają skręt choć włosy po śnie wyglądają zdecydowanie gorzej niż z lnianym. 26.09 Mycie: Scandic Water Mask (chyba mój faworyt do mycia) Odżywka d/s: Garnier NP Awokado i karite Reszta jak wyżej, efekt podobny choć mniej suszenia suszarką było więc loki trochę się rozwaliły i jakby dziwnie odgniotły. Paradoksalnie więcej puchu jest. |
|
|
|
|
#302 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj wieczorem:
- zmycie oleju kokosowego (trzymanego ok. 24 godziny) płynem BD i odżywką b/s Potters z bursztynem - maska Wax Rainforest na ok. godzinkę czasu (trzymana w folii i pod czepkiem termicznym) - odżywka b/s z oleje z pestek brzoskwini - żel lniany - odrobinka oleju kokosowego - harmonijka i ręcznikowanie ok godzinki ![]() Muszę stwierdzić, że żel lniany bardzo fajnie spisuje się na mokre włosy Jest rewelacyjny! ![]() Wczoraj poszłam z mokrymi spać (choroba ) i musze stwierdzić, że gdybym dzis miała gdzieś wychodzić to odrobina stylizacji i efekt byłby zadowalający Naprawdę to cudo zaczyna nie coraz bardziej zaskakiwać
|
|
#303 |
|
Zakorzenienie
|
*Nivea Baby szampon odżywczy
*maska Mypa shea karite *odżywka b/s Lorys girl red fruit *stylizacja żel Delia
|
|
#304 |
|
Zakorzenienie
|
*na noc jedwab CHI w końce
*mycie Nivea Baby szampon odżywczy *CeCe Med odżywka jedwabna *odżywka b/s Lorys girl red fruit *stylizacja żel Delia
|
|
#305 |
|
Zakorzenienie
|
Przedwczoraj:
Mycie: potters z aloesem Odżywianie: gloria w cieple na pół godziny Zabezpieczanie: joanna wrzos i mięta Stylizacja: żel lniany Do tego ugniatanie koszulką bawełnianą, potem pieluszką, suszenie na powietrzu, a fale nieładne, włosy bardziej proste, trochę puchu
|
|
|
|
|
#306 |
|
Zakorzenienie
|
dzisiaj rano:
mytko: odzywka myjaca miss jessie's (amodimethicone) odzywka ds: miss jessie's (kilka silikonow jak dimethiconol, dimethicone i jakis cyclo-), odzywka trzymana 15 min pod czepkiem (w tym czasie prysznic i przygotowanie sniadanka) stylizacja: - na mokre kapiace wode Gellie - kremozel stylizacyjny/curl junkie, CG - woda odcisnieta rekami, na to recznik curlease w turban na chyba 5m, po zdjeciu juz bylo mocno krecono ![]() - dyfuzorek 15 min - na zakonczenie troszke serum Set It Free/devacurl (nie ma silikonow, pq ale ma pvp) calkowity czas zajmowania sie wlosami ok.30m - efekt na pielegnacyjnym, tu mozna podejrzec (dla mnie bomba )
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2010-09-29 o 17:07 Powód: literowka |
|
|
|
|
#307 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj:
*mycie: balsam pani potters z aloesem *odżywianie: maska cocomask profis *zabezpieczanie: balsam pani potters z aloesem (lepiej mi utrwala fale, niż joanny) *stylizacja: żel różowy z rossmanna, ale na wilgotne włoski, a nie bardzo mokre Efekt: jestem bardzo zadowolona, fale bardzo ładne, puchu nie ma
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#308 |
|
Zakorzenienie
|
dzisiaj rano (30 wrzesnia)
mytko: pierwszy raz Treatment Shampoo z Curl Hair Solution - szampon z sls (ma w skladzie rowniez panthenol) - pomimo sls nalozylam szampon zgodnie z instrukcja ktora mowi: nalozyc na cale zmoczone wlosy i trzymac 4-5m, generalnie zawsze to czym myje tyle trzymam bo masuje skalp i akurat schodzi mi 5 min, zdecydowanie jestem zadowolona, nie wysuszyl wlosow choc przy masowaniu skalpu czulo sie ze skalp az 'skrzypi' pod palcami odzywianie: rowniez pierwszy raz Rapid Recovery Treatment z Miss Jessie's (intnsywna maska, ale uwaga ma jakies silikony, przeanalizowana na analizowym przez Syrenke) - maska ma sredni zapach w porownaniu od rzeczy ktore zazwyczaj uzywam (delikatny zapach jakby zmieszanego plynu to trwalej i smietankowego deseru - nalozona na wlosy osuszone koszulka, swietnie sie rozprowadza, na to czepek i recznik, trzymana 20m (wiecej czasu nie bylo) - przy splukiwaniu wlosy gladkie i elastyczne, ani sztywne ani miekkie stylizacja: tradycyjnie na kapiace od wody wlosy Gellie z Curl Junkie - woda odcisnieta rekami - nastepnie turban 5m - dzisiaj w ramach eksperymentu na wilgotne zanim zaczelam suszyc troche zelu z Curly Hair Solution (ale naprawde troszke, jak bylo 1/2 lyzeczki od herbaty to max) - dyfuzor - ok. 10m ( nie mam pojecia jakim cudem, suszylam tak jak zwykle)- na zakonczenie na suche troche serum Set It Free z Devacurl ale tak tylko na koncoweczki efekt: ![]() zeby nie bylo, tutaj mozna zobaczyc efekt
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2010-09-30 o 13:32 |
|
|
|
|
#309 |
|
Zakorzenienie
|
wczoraj:
*woda brzozowa w skalp *O - Leo maska kokosowa *M - Nivea Baby szampon odżywczy *O - Isana babassu dziś: *mycie Kallos latte *Avocado oil treatment wax *TBS grapeseed glossing serum
|
|
#310 |
|
Zakorzenienie
|
Włoski zaczynają ze mną współpracować
Mycie: mrs potters z ginko biloba Odżywianie: lorys crystal radiance Zabezpieczanie: mrs potters z ginko biloba Stylizacja: żel różowy z rossmanna Fale bardzo ładne, mięciutkie, bez puszaka ![]() Chyba rezygnuję z joanny jako odżywki bs, bo potters sprawuje się dużo lepiej
Edytowane przez myszka2020 Czas edycji: 2010-10-02 o 21:11 |
|
|
|
|
#311 |
|
Wtajemniczenie
|
2.10
Kokos na 2 godzinki Mycie:Babydream Odżywka d/s: Garnier VR Odżywka b/s: Mrs. Potter's Aloes Stylizacja: Zaraz po odżywce b/s, żel artiste, ugniatanie, plunking na chwilkę, trochę joanny miód i cytryna, suszenie z dyfuzorem. Wszystko w takiej kolejności Efekt: Kiepski, kiepski skręt choć włosy miękkie i bez puchu. Nie wiem czy to kwestia za szybko położonego żelu czy szamponu
|
|
|
|
|
#312 |
|
Raczkowanie
|
Nie uzupełniam, bo bym chyba zasnęła nad klawiaturą
Wczoraj wieczorem: O- Odżywka oriflame HairX przeciwłupieżowa M- Garnier Fructis wzmacniająco- przecwłupieżowy O- Odzywka joanna rzepa, wzmacniająca po myciu w warkocze, grzywka spięta do góry i rano mam prostą grzywkę i piękne fale. Rano na suche jeszcze trochę pantene bs. ![]() Taka alternatywa jak mi się nie chce włosów podpinać (Póki co podpinać nie mogę bo mi wszystkie wsuwki pozabierały dziewczyny z teamu ;p)
|
|
|
#313 |
|
Zakorzenienie
|
*Vatika migdałowa na 1h
*mycie 2x Nivea baby szampon odżywczy *Bioetika maska z proteinami mlecznymi *TBS grapeseed glossing serum *TBS cottonseed curl boost
|
|
#314 |
|
Zadomowienie
|
3 października 2010, niedziela
Maska: olej jojoba na skalp, nafta kosmetyczna z drożdżami na długość włosów. Mycie: BD x2 Odżywka d/s: balsam Seboradin Odzywka b/s: Joanna z miodemi i cytryną Stylizacja: Nivea FC |
|
|
|
|
#315 |
|
Zakorzenienie
|
3.10
- olej kokosowy trzymany ok. 20 godzin - mycie Potters z bursztynem i jedwabiem - maska Placenta z dodatkiem maski Kalpi Tone na ok. 1,5 godz. - płukanie octem - odżywka b/s z olejekiem z pestek brzoskwini - Coffe (odżywka b/s i stylizator w jednym) - żel Bielenda - odrobina oleju kokosowego Efekt- śliczny skręt, miękkie i gładkie włosy- trochę irytujący zapach po Kalpi Tone
|
|
#316 |
|
Zakorzenienie
|
*mycie Kallos latte
*Honey treatment wax *TBS grapeseed glossing serum *odżywka b/s Lorys girl red fruit *żel Delia
|
|
#317 |
|
Zakorzenienie
|
1. maska - z oliwy z oliwek 2 łyżki plus łyżka olejku rycynowego. trzymane pod folia i recznikiem przez 1 godzinę
2. mycie -szampon Joanna Rzepa 2x metoda kubeczkową 3. odżywka - garnier volume restructure na 2 minuty, rozczesanie włosów, spłukanie ciepła a potem zimną. 4. odżywka b/s Joanna miód i mleko w mokre kosmyki, wgniatana az woda odpłynie. 5. ręcznikowanie przez 15 minut- za długo, bo mi się troche włosów spuszyło 6. pianka wella wielkośc dwóch mandarynek 7. schnięcie naturalne, ale musiałam dosuszyc dyfuzorem. Efekt: ładne fale, nawet dobrze sie w niektórych miejscach poskręcały, ale tez trochę puchu. Pianki było za dużo, musiałam ją wygniesc i popsułam troche wyglad włosów. Generalnie ok, ale troche sztywne. Po dwóch godzinach spaceru w bardzo wietrzny dzien trzymają się całkiem nieźle.
|
|
#318 |
|
Wtajemniczenie
|
03.10
Mycie: Hegron d/s Odzywka d/s: Cien Volume & Style Odżywka b/s: Mrs Potters Aloes Stylizacja: Żel artiste wet look 04.10 Mycie: Scandic Water Mask Odżywka d/s: ISANA Hair Liquid Silk Haarkur Odżywka b/s: Mrs. Potter's Aloes Stylizacja: Resztka żelu Artiste i żel z Rossmanna (zielony, w opakowaniu 500 ml) Efekt: ładny skręt, choć trochę się coś porobiło przy skórze i jest jakby odgniecione Nie dla mnie filmiki z jessi curl bo wtedy mam jakąś katastrofę z przedziałkiem.
Edytowane przez LadyMadalena Czas edycji: 2010-10-04 o 23:11 |
|
|
|
|
#319 |
|
Zakorzenienie
|
wczoraj
![]() kokosowa Vatika na 2,5 h mycie Babydream maseczka Biovax do suchych i zniszczonych Joanna Naturia z wrzosem Nivea FC
Pielegnacja naturalnych loków, loczków, fal-cz. VI 10 przykazań żywieniowych "Gdy zamykają się jedne drzwi do szczęścia,otwierają się inne,ale my patrzymy na pierwsze drzwi tak długo,że nie widzimy tych drugich"' -H.A.Keller silikony w odżywkach, SLS, parabeny out
|
|
|
|
|
#320 |
|
Rozeznanie
|
mycie isana z jedwabiem
maska nivea do farbowanych + emulsja humektantowa z olejem na 1,5h w cieple joanna z lnem b/s ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- mycie isana z jedwabiem maska nivea do farbowanych + emulsja humektantowa z olejem na 1,5h w cieple joanna z lnem b/s
|
|
#321 |
|
Zakorzenienie
|
1. mycie- Lorys fruit coctail (moje pierwsze mycie samą odżywką)
2. odżywka - timotei idealne loki ( strasznie tępe włosy po niej :/ nie podoba mi się) 3. balsam b/s joanna miód i mleko włosy potwornie suche, szorstkie i spuszyły się. fale rozprostowały. nie podoba mi się ten timotei, będzie dobry po czymś bardzo treściwym, mam nadzieję.
|
|
#322 |
|
Zakorzenienie
|
*woda brzozowa w skalp
*mycie Kallos Latte *odżywka Inetco Pure Coconut Oil *TBS Grapeseed Glossing Serum *odżywka b/s Lorys Girl Kiwi *stylizacja żel Delia
|
|
#323 |
|
Zakorzenienie
|
Stylizacja zawsze taka sama:
- na mokre wlosy - gellie /curl junkie - woda odcisnieta rekami, potem turban na 5-10 min - czasami troszke zelu z curly hair solution - schna same lub dyfuzor - ewentualnie na kompletnie suche troche serum Set It Free / devacurl mycie i odzywianie sobota mycie - szampon z sls / curly hair solution (z panthenolem) maska - rapid recovery treatment / miss jessie's (trzymana ok. 1 godziny) niedziela loki trzymaly sie, jedynie jak zwykle z tylu troche odgniecione, wszystko wrocilo do normy po nalozeniu troche Set It Free / devacurl poniedzialek mycie - odzywka myjaca Creme de la Curl / miss jessie's odzywka ds - Creme de la Creme / miss jessie's (trzymana 15m) dzisiaj mycie - odzywka myjaca Creme de la Curl / miss jessie's maska - super sweetback treatment / miss jessie's (trzymana 30m)
|
|
#324 |
|
Zakorzenienie
|
olej rycynowy w cieple na godzinkę
szampon pollena savona z ziołami garnier awokado i karite d/s na pół godziny potters z ginko biloba b/s odciskanie wody rękoma ugniatanie bawełnianą koszulką, potem pieluszką żel lniany i chwilka ugniatania pieluszką Nigdy nie miałam tak miękkich i cudnych w dotyku fal
Edytowane przez myszka2020 Czas edycji: 2010-10-05 o 22:35 |
|
|
|
|
#325 |
|
Wtajemniczenie
|
5.10
Mycie: Kallos Crema al Latte(ten niezgodny z cg) Odżywka d/s: Artiste wzmacniająca Odżywka b/s: Mrs. Potter's Aloes Stylizacja: Zielony żel z Rossmann'a na mokre, ugniatanie, plunking, suszarka z dyfuzorem, ugniatanie mokrymi rękami z tym samym żelem, znowu podsuszanie. |
|
|
|
|
#326 |
|
Mod-Śnieżynka
|
04.10
mycie: Hegron d/s odżywka d/s: Doliva z pomarańczą odżywka b/s: Mrs. Potter's Aloes na ociekające odciskanie dr Bacty stylizacja: żel lniany (dużo), plunking, na prawie suche na noc żel z rossmana zielony i ugniatanie Efekt: rano bardzo fajne loki bez dodatkowych poprawiaczy |
|
|
|
|
#327 |
|
Zakorzenienie
|
1. mycie - szampon Johnson&johnson z rumiankiem
2. maska Loreal Absolute Repair na 5 minut 3. balsam joanna b/s 4. bez stylizacji Nie lubię moich włosów po tym absolucie od kiedy układam je w fale, bo najzwyczajniej w świecie rozprostowuje mi włosy Włosy dziwne w dotyku, sztywne, umiarkowanie błyszczące. A miałam wracac do sprawdzonego zestawu. Następnym razem.
|
|
#328 |
|
Rozeznanie
|
olej kokosowy na noc
mycie hegronem fructis bez silikonów + aloes + jedwab ziaja z ryżem b/s
|
|
#329 |
|
Zakorzenienie
|
1. mycie nr 1 - szampon Joanna Rzepa- po wczorajszym absolucie musiałam sie pozbyc silikonowego drutu
2. mycie nr 2 - odżywka Lorys fruit - och jak ja go lubię! jest taki smaczny. 3. odżywka/maska - Biovax do suchych i zniszczonych mieszany pół na poł z Timotei 'perfekcyjne loki' pod ciepły kompres na 20 minut 4. stylizacja- odrobina pianki - mandarynka na całe włosy. Tym razem bez balsamu b/s, bo bałam się przeciązyc. efekt- no super. Włoski skręcone mocniej niz zwykle, bardzo zadowolona. Loczki wyszły takie dosc grube i mięsiste. Jest ok. --dopisane po nocy ![]() jestem wniebowzięta, pierwszy raz moje loczki się nie rozpadły, nie rozprostowały. Owszem troche pogniecione, ale odświezyłam je mgiełka radicala i juz moge wyjsc do ludzi. SUUUper!
Włosy Edytowane przez mysia m Czas edycji: 2010-10-08 o 08:34 |
|
|
|
|
#330 |
|
Zakorzenienie
|
*woda brzozowa w skalp
*O - Leo maska kokosowa *M - Ce Ce Med szampon jedwabny *O - maska Delia *TBS grapeseed glossing serum w końce *odżywka b/s Lorys Girl red fruit *stylizacja żel Delia
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:49.

)

) i musze stwierdzić, że gdybym dzis miała gdzieś wychodzić to odrobina stylizacji i efekt byłby zadowalający 

nie mam pojecia jakim cudem, suszylam tak jak zwykle)