Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy 3 - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-08-25, 08:55   #301
julka19k
Raczkowanie

Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy 3

aha zapomniałam dodać na początku sikanie 10-15 razy dziennie
julka19k jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-25, 08:57   #302
lulka265
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez julka19k Pokaż wiadomość
aha zapomniałam dodać na początku sikanie 10-15 razy dziennie

To dobry znak
to siusiaj i rób test i zapisuj się do mamusiek marcowo-kwietniowych
19.04.2011 godz 14:20

Aniołek 26.05.2010r
lulka265 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-25, 13:37   #303
lulka265
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez migotka_1986 Pokaż wiadomość
Moje pierwsze podejrzenia, że jestem w ciąży poza spóźniającym się okresem (okres spóźniał mi się często) zaczęly się od tego, że miałam problemy z opróżnianiem. Wtedy zapaliła się czerwona kontrolka i postanowiłam kupić test i gdy zobaczylam 2 kreseczki w pierwszej chwili byłam zszokowana ale bardzo szczęśliwa

GRATULACJE

Aniołek 26.05.2010r
Stary 2010-08-25, 13:47   #304
dasiukat
Przyczajenie

Thumbs up Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy 3

cześć
jestem tu nowa, zarejestrowałam się bo chciałabym dzidziusia. Może sobie wmawiamy, może czasem przeczucie nas nie myli, ale chociaż jest komu sie zwierzyć Trzymam kciuki za wszystkie przyszłe mamusie, a sobie życzę aby te moje (może urojone) objawy okazały się nie tylko złudzeniem ale także maleństwem.
Z mężem się nie zabezpieczamy, ostatni @ miałam 25.07 , trwał tak 5 dni, raczej regularnie co 28 dni pojawia się @, tym razem brak. Bardzo boli mnie brzuch na dole, tak jak na okres, ale normalnie trwa to jeden, góra dwa dni, teraz 5; piersi bolą ale nie aż tak bardzo, mam silne zawroty głowy. Aż takiego stresu nie przeżywam żeby tak niekorzystnie wpłynął na moje ciało( tak mi się wydaje) więc mam nadzieje że to ciąża! ale nie cieszę się za wczasu bo zrobiłam test wczoraj i bezlitosna jedna krecha poczekam jeszcze troche i zobacze, bede pisać
dasiukat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-25, 15:36   #305
mar2sia
Raczkowanie

Witajcie
Dziewczyny, jak to jest z tą temperaturą ciała przed @? powinna być niższa?
Mam pewne objawy, ale nie chcę sobie wkręcać, że to fasolka, więc pytam. Pobolewa mnie brzuszek (mniej więcej od 10 dni), mam obolałe piersi (ale nie jakoś bardzo), kręci mi się w głowie, siusiam częściej niż zwykle, no i spóźnia się okres (miałam dostać wczoraj, a zawsze mam cykl max 28 dni) i na dodatek 37.3 ...
Mój TŻ śmieje się, że to ciąża Nie poznaję go, bo to ten z gatunku "nie jestem jeszcze gotowy"... a tu słyszę, że fajnie jakby się zdarzyło
mar2sia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-25, 17:09   #306
piwcior
Raczkowanie

Cześć wszystkim
Jestem w 12 tc. Jedyny objaw jaki miałam na początku, to taki, że nie pojawiły się plamienia, które zawsze miałam 4-7 dni przed @. Cykle mam regularne 28-32 dni, ale jak 29 dnia po ostatniej @ nie dostałam plamień, to zrobiłam test. Druga kreseczka blada, ale coś tam widać było. Dwa dni po teście byłam na badaniu bHCG - 97, więc już na 100% wiedziałam, że dzidziuś już jest Pierwszy objaw (poza brakiem plamień i @) był bardzo dziwny. Jednego dnia (jeszcze przed badaniem bHCG) nie zjadłam rano śniadania i koło 11 mało co się nie popłakałam z głodu. To nawet nie był ból, ale psychiczna potrzeba zjedzenia czegokolwiek.
Po ok dwóch tygodniach do objawów doszły bolące i powiększające się piersi, wieczorne nudności (o ile można to tak nazwać, po prostu dziwnie, niemiłe uczucie w żołądku), ale bez wymiotów itp. no i wahania nastrojów.
Od ponad tygodnia piersi bolą mniej i nastrój mniej zwariowany, ale nudności zostały.
Tyle o mnie, za chwilę się dopiszę do mamusiek marcowo-kwietniowych

Mar2sia: temperatura ciała w cyklu kobiety spada przed owulacją, by osiągnąć minimum w czasie okołoowulacyjnym, a później rośnie i utrzymuje się na stałym poziomie aż do @. Gdy kobieta jest w ciąży to temperatura jest cały czas na tym wyższym poziomie. Jednak ustalenie czy 37 oC to poziom wyższy, czy niższy mija się z celem jeśli kobieta nie prowadzi codziennych pomiarów temperatury od początku cyklu, czyli od 1 dnia @.
Stary 2010-08-25, 17:20   #307
dasiukat
Przyczajenie

SERDECZNE GRATULACJE pawcior
chciałabym już tak jak Ty swobodnie mówić o ciąży

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-08-26, 08:26   #308
mar2sia
Raczkowanie

Normalnie mam max 36.6, więc teraz jest wyższa. Jeśli dzisiaj nie dostanę @ to jutro z rana będziemy testować
Gratuluję piwcior
Stary 2010-08-26, 09:10   #309
julka19k
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dasiukat Pokaż wiadomość
cześć
jestem tu nowa, zarejestrowałam się bo chciałabym dzidziusia. Może sobie wmawiamy, może czasem przeczucie nas nie myli, ale chociaż jest komu sie zwierzyć Trzymam kciuki za wszystkie przyszłe mamusie, a sobie życzę aby te moje (może urojone) objawy okazały się nie tylko złudzeniem ale także maleństwem.
Z mężem się nie zabezpieczamy, ostatni @ miałam 25.07 , trwał tak 5 dni, raczej regularnie co 28 dni pojawia się @, tym razem brak. Bardzo boli mnie brzuch na dole, tak jak na okres, ale normalnie trwa to jeden, góra dwa dni, teraz 5; piersi bolą ale nie aż tak bardzo, mam silne zawroty głowy. Aż takiego stresu nie przeżywam żeby tak niekorzystnie wpłynął na moje ciało( tak mi się wydaje) więc mam nadzieje że to ciąża! ale nie cieszę się za wczasu bo zrobiłam test wczoraj i bezlitosna jedna krecha poczekam jeszcze troche i zobacze, bede pisać
podobna sytuacja do mojej zrobilam test wyszla jedna krecha wczoraj czulam sie masakrycznie, bylo mi niedobrze,a w nocy obudzilam sie i chcialo mi sie wymiotowac. Ciągle jestem zmęczona ale jak się położę do łózka to nie mogę zasnąć nie wiem już co mam robić.. zaczekam do spodziewanej @ 30.08 i chyba znow zrobię test.. mam głupie wrażenie jakby coś było nie tak

piwcior gratki kochana
julka19k jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-26, 10:53   #310
szatiram
Przyczajenie

Witajcie
Od tygodnia czytam to forum bo w tym mies 2 razy kochałam sie bez zabezpieczenia gdzieś w połowie cyklu. Jestem popoludniami zmęczona. Piersi zawsze bolaly mnie jakies juz 2 tyg przed @. Powinnam ja mieć jakoś 22,23.08 Piersi zaczely mnie lekko pobolewać ale nie tak mocno jak zawsze przed @. Zmierzyłam wlaśnie temp i jest 37,1. Jajnik prawy mnie co jakis czas tak kłuje i pobolewa. Może spóźnia mi się @ bo ciągle myśle o tym, że moge być w ciązy boje się, że nie będe bo w sumie od 2 lat sie nie zabezpieczam i czesto tak kończymy i nic ale teraz mam jakies przeczucie nie wiem co mysleć. :/
szatiram jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-26, 11:12   #311
dasiukat
Przyczajenie

cześć, u mnie ciągle brak @, brzuch nadal pobolewa, coraz bardziej bolą mnie piersi, dziś przyjmuje mój gin. ale nie wiem czy jeszcze zaczekać do wtorku, do kolejnej wizyty

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

Cytat:
Napisane przez julka19k Pokaż wiadomość
podobna sytuacja do mojej zrobilam test wyszla jedna krecha wczoraj czulam sie masakrycznie, bylo mi niedobrze,a w nocy obudzilam sie i chcialo mi sie wymiotowac. Ciągle jestem zmęczona ale jak się położę do łózka to nie mogę zasnąć nie wiem już co mam robić.. zaczekam do spodziewanej @ 30.08 i chyba znow zrobię test.. mam głupie wrażenie jakby coś było nie tak

piwcior gratki kochana
musimy się uspokoić, tyle o tym nie myśleć, ale jak masz mdłości to kto wie....

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

Cytat:
Napisane przez szatiram Pokaż wiadomość
Witajcie
Od tygodnia czytam to forum bo w tym mies 2 razy kochałam sie bez zabezpieczenia gdzieś w połowie cyklu. Jestem popoludniami zmęczona. Piersi zawsze bolaly mnie jakies juz 2 tyg przed @. Powinnam ja mieć jakoś 22,23.08 Piersi zaczely mnie lekko pobolewać ale nie tak mocno jak zawsze przed @. Zmierzyłam wlaśnie temp i jest 37,1. Jajnik prawy mnie co jakis czas tak kłuje i pobolewa. Może spóźnia mi się @ bo ciągle myśle o tym, że moge być w ciązy boje się, że nie będe bo w sumie od 2 lat sie nie zabezpieczam i czesto tak kończymy i nic ale teraz mam jakies przeczucie nie wiem co mysleć. :/
witaj! identyczna sytuacja do mojej, też @ miała być 21-23.08, a tu nic! nie wiem czy to stres,jak juz pisałam musimy sie uspokoić
a robiłaś test, bo mi jedna krecha wyszła

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-26, 11:24   #312
szatiram
Przyczajenie

Nie jeszcze nie robiłam bo boje się, że będzie 1 kreska :/ poczekam jeszcze pare dni może się tylko spóźnia...
Stary 2010-08-26, 11:58   #313
motylek0188
Przyczajenie

Witam zafasalkowane kobietki i te starające sie o dzidziusia....... Ja z moim staramy się od paru miesięcy i nic jak do tej pory.. mam nadzieje że tym razem sie udalo chociaż niemam objawów... ostatnio jestem tylko troche rozdrazniona i malo kiedy placzliwa... @ powinnam dostać jurto lub do paru dni później... Pewnie się nie udało a nadzieja zawsze jest.... A za reszte dziewczyn trzymam kciuki..
motylek0188 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-26, 13:29   #314
Promykas
Wtajemniczenie

I u mnie taka nadzieja... choć wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują małpiszona , miał być dziś, ale liczę na sobotę. Głowa mi pęka , żadna tabletka nie pomaga bleeee, jakby mi jakies imadło ściskało. No więc ostatnimi resztkami trzymam się objawów , ech obym kiedyś dołączyła do tych, które mają objawy ....
Promykas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-26, 17:44   #315
dasiukat
Przyczajenie

dziewczyny ja chyba oszaleje, tak uwielbiam sie gnebić ze znowu zrobiłam test, jedna krecha wyraźna, ku mojemu zaskoczeniu jest i druga, ale bardzo bardzo słaba,jednak jest!sama juz nie wiem,dzwonilam do mojego gin. przyjmuje dzis, wiec po 21 bede wiedziec co i ...kto

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-08-26, 18:57   #316
szatiram
Przyczajenie

Czekamy na relacje ja miałam jechac dzis po test ale mojego zab boli a ja nie mam prawka i musze czekac do jutra. Powodzenia!!
Stary 2010-08-26, 20:02   #317
mar2sia
Raczkowanie

A ja pojechałam, kupiłam i czeka ładnie na pierwsze siusiu
Stary 2010-08-27, 07:53   #318
szatiram
Przyczajenie

I jak tam pierwsze siusiu?? Ja dzis w nocy bylam siku 5 razy. Ale czyłam nad ranek jak mnie zaczyna brzuch boleć więc nie wiem czy iśc po ten test czy czekac na okres....

Dasiukat a Ty jak >????
Stary 2010-08-27, 08:21   #319
Promykas
Wtajemniczenie

Dziewczyny trzymam za Was mocno kciuki i czekam na dobre wieści po testowaniu
Ja nadal małpiszona nie mam, ale już wiem, że będzie mam fochy jak zawsze przed małpą , więc niemożliwe, żeby jej nie było, stawiam na jutro ech już nie będę szukała w sobie więcej objawów, ale pewnie to i tak silniejsze będzie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-27, 08:29   #320
motylek0188
Przyczajenie

Dasiukat życze aby ci się potwierdziła ta druga słaba kreseczka... Ja jak niedostane w ciągu tygodnia @ to zrobie sobie test chyba że niewytrzymam i zrobie szybciej.. oby tylko @ nieprzyszła... POWODZENIA...

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ----------

Promykas pewnie to niemożliwe że to bobo skoro tak piszesz ale ja ci życze żeby to była fasolka
motylek0188 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-27, 09:15   #321
Promykas
Wtajemniczenie

Motylek dziękuję pewnie następnym razem będzie

A ja trzymam kciuki za Ciebie i Twoją fasolkę
Stary 2010-08-27, 10:22   #322
mar2sia
Raczkowanie

Jedna krecha, ale co tam następnym razem, nie przejmuję się jakoś, nie mam parcia.
Powodzenia Dziewczyny
Stary 2010-08-27, 11:28   #323
szatiram
Przyczajenie

właśnie zrobilam test jedna kreska

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-08-27, 11:57   #324
Promykas
Wtajemniczenie

Och dziewczyny, chyba najlepiej testować po tygodniu od dnia spóźniającej się @ , bo do tygodnia może sie spóźniać to normalne, po tygodniu brak @ oznacza, że już coś nie tak . Mnie kiedyś @ spóźniał się 2 tygodnie, zrobiłam ze 100 testów, a co się okazało? że miałam cykl bezowulacyjny, a objawy miałam wszystkie jak na ciążę nawet wraz z omdleniami

Na pewno w nowym cyklu wszystkim nam się uda
Stary 2010-08-27, 12:02   #325
lulka265
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Promykas Pokaż wiadomość
Och dziewczyny, chyba najlepiej testować po tygodniu od dnia spóźniającej się @ , bo do tygodnia może sie spóźniać to normalne, po tygodniu brak @ oznacza, że już coś nie tak . Mnie kiedyś @ spóźniał się 2 tygodnie, zrobiłam ze 100 testów, a co się okazało? że miałam cykl bezowulacyjny, a objawy miałam wszystkie jak na ciążę nawet wraz z omdleniami

Na pewno w nowym cyklu wszystkim nam się uda
Życzę Wam dziewczyny,aby się oczywiście udało i trzymam kciukole za to
ja robiłam test dzien przed @ i wyszły już 2 kreski,ale to nie jest regułapoza brakiem miesiączki nie mam do tej pory żadnych objawów,dosłownie żadnych

Aniołek 26.05.2010r
Stary 2010-08-27, 12:13   #326
Promykas
Wtajemniczenie

Lulka , masz rację, chyba na nic nie ma reguły, każda z nas jest inna
Życzę takich spokojnych dni aż do rozwiązania Tobie i małej fasolce
Stary 2010-08-27, 12:40   #327
lulka265
Zakorzenienie

Cytat:
Lulka , masz rację, chyba na nic nie ma reguły, każda z nas jest inna
Życzę takich spokojnych dni aż do rozwiązania Tobie i małej fasolce

Dzięki,spokojnie niestety nie jest bo mam zapalenie oskrzeli i antybiotyk biore,ale będzie dobrze

Aniołek 26.05.2010r
Stary 2010-08-27, 12:48   #328
Promykas
Wtajemniczenie

Lulka jeju dbaj o siebie , będzie dobrze !!
Podobno na początku ciąży tak jest, że infekcje łapią, organizm osłabiony.
Moja kuzynka podejrzewając , że jest w ciąży miała zapalenie krtani, mówić nie mogła, poszła do lekarza i w razie czego powiedziała, że @ nie ma i test pozytywny, ale powiedziała też, żeby tym sie nie przejmować bo to na pewno oznaki wczesnej menopauzy ( miała wtedy 37 lat ) i przeczytałam w necie, że wtedy testy też mogą wyjść pozytywne .
Lekarz jak to usłyszał to nie mógł sie uspokoić ze śmiechu, a gin do końca ciąży na wizytach mówił: no to zobaczymy jak sie miewa menopauza hehe

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

Cytat:
Moja kuzynka podejrzewając , że jest w ciąży miała zapalenie krtani, mówić nie mogła, poszła do lekarza i w razie czego powiedziała, że @ nie ma i test pozytywny, ale powiedziała też, żeby tym sie nie przejmować bo to na pewno oznaki wczesnej menopauzy ( miała wtedy 37 lat ) i przeczytałam w necie, że wtedy testy też mogą wyjść pozytywne .
Lekarz jak to usłyszał to nie mógł sie uspokoić ze śmiechu, a gin do końca ciąży na wizytach mówił: no to zobaczymy jak sie miewa menopauza hehe

Tzn. Ona przeczytała w necie nie ja
Stary 2010-08-27, 12:49   #329
lulka265
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

Tzn. Ona przeczytała w necie nie ja
Wariatki

Aniołek 26.05.2010r
Stary 2010-08-27, 12:53   #330
Promykas
Wtajemniczenie

Hehe nooo a menopauza już dwa lata skończyła hehe
Ciąża była ostatnim , że tak powiem czymś o czym kuzynka pomyślała, bo podobno było to niemożliwe nawet w 1% a tu proszę jaki cud
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości