Maleństwa majowo-czerwcowe 2010 i ich mamusie przebojowe. :-) cz. II - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-01, 14:08   #301
jamaicaP
Rozeznanie

Dot.: Maleństwa majowo-czerwcowe 2010 i ich mamusie przebojowe. :-) cz. II

a moja słodka obudzila sie w wozku i troszke poplakiwala dalam jej cycusia,polezala chwile i zasnela godzine temu powinna zjesc a ta spi
niech pospi jesli potrzebuje, o jedzonko sie upomni troche to nam rytm dnia rozreguluje hehehee
zawsze je ok 5, 8, 11, 14, 17, 19 kapiel i ostatnie zarełko o 21
a ja wstawilam pranie, rosolek, a sama zasiadlam z herbatą i pajda drozdzowego ciasta mojej produkcji
wczoraj odwiedzily mnie kolezanki i przyniesły :
bluza jak sla chlopca rozm 62 ( ale w rzeczywistosci duzo wieksza jest )
bluza kotek rozm 68 ( wg mnie jak na dwulatka )
komplet bluzka i spodniczka bąbka rozm 80!!!!!! hahaha mam nadzieje ze do tego czsu bąbki nie wyjda z mody
Stary 2010-09-01, 14:14   #302
myszka1986
Rozeznanie

GG do myszka1986

U nas też ubranka wszyscy dużo większe kupują ale to dobrze przynajmniej nie za małe. Chrzestna TŻta przyniosła komplecik Princeskę sztruksową w modnym teraz fiolecie i bluzeczkę do nie na rozmiar 92 ale się cieszę bo przy wzroście mojej małej to w sam raz na święta będzie bo taka ładna elegancka.
myszka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 14:16   #303
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
O widzisz.. dziękuję.
A czy każda elastyczna to da sie zawiązać na wszelkie sposoby czy z danej firmy to tylko tak lub siak?
Bo ja znalazłam chustę na necie co ma 70cm szerokości i ponad 5m długości.. i sie zastanawiam czy ona "działa" tak samo jak ta co ma 50cmx5m

Bo podoba mi się wiązanie takie i z tym bym sobie poradziła...
http://www.sleepywrap.pl/lb6.htm

O tu mam opis i aukcję http://allegro.pl/antybakteryjna-chu...202556113.html
droga ale jak mi się nie sprawdzi to mogę zwrócić w ciągu 30 dni nawet jak będzie rozpakowana/użyta... napisane mają, że nawet jesli są ślady użytkowania więc kasa nie przepadnie jakby co.
Kupić?
tak, wszystkie chusty elastyczne wiąże się tak samo. są różne długości i szerokości. Długość ma znaczenie jeśli o wzrost chodzi- ja mam S z Lanny Lamb, a i tak jest dla mnie za długa. i np. mój TŻ (180cm) jak się zamota to ma z tyłu supeł i tylko dwa krótkie ogonki wiszą, a ja (156cm) jak się zamotam, to z tyłu dwa ogony aż do ziemi wiszą. ale to nie problem, po prostu przekładam ogony do przodu i z przodu wiążę.
Ja wciąż wiążę tym wiązaniem, którego link podałaś, z tą różnicą, że wpierw wiążę, a potem młodego wkładam.

Cytat:
Napisane przez jamaicaP Pokaż wiadomość
komplet bluzka i spodniczka bąbka rozm 80!!!!!! hahaha mam nadzieje ze do tego czsu bąbki nie wyjda z mody
fajne ciuszki.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 14:22   #304
bratkab
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
Półśpiochy mamy, ale się nam nie sprawdzają, za luźne w pasie, za krótkie nogawki.

Daniel ostatnio ma nową zabawkę w łóżeczku. Jeśli w dzień go tam położę ( po obiadku ) to ciągnie do siebie ochraniacz z lewej strony i pcha do buzi. Zawsze spory kawał wymemla.

Ja się rozglądam za takimi:

http://allegro.pl/emil-pizamki-early...203621178.html

http://allegro.pl/pizamki-early-days...205941931.html

http://allegro.pl/pizamki-early-days...212506360.html
już kiedyś Ci miałam pisać że jakby coś to ja mogę część nogawek docinać a ty sobie doszyjesz bo u nas jest właśnie odwrotnie zawsze w nogawkach za długie
Mój memła śliniak odkąd mu zakładam żeby całego mieszkania nie zapluł jak z nim chodzę
A piżamki super Ta z autami mi się podoba, bo mam kupon materiału z Ikei z autami na pościel to by było do kompletu
Cytat:
Napisane przez Dilayla Pokaż wiadomość
lea35 dałaś mi nieżle do myślenia,na stronie sklepu gdzie chce jechac jest napisane ze sa z termofrotki ale u licha co to jestja mam kilka takich jakby z weluru?80%bawełna i 20%poliester tak na metce ....i takie mi sie najlepiej sprawdzają jeśli chodzi o taką temperaturę jak jest teraz,zakładam body z długim rękawkiem i tego pajaca ...a z tym polarem to mam pare tez od kolezanek ,kuzynek itp...nawet bluzeczki z polaru...no i teraz juz nie wiem??lepiej nie ubierac w to?
Ja znów mam dużo spodenek i nie zakładam bo mam korbę że te gumki za bardzo sciskaja brzuszek...
Polar jak pisała Lea jako wierzchnie okrycie OK, ale na gołe ciałko nie bardzo
Cytat:
To chyba tylko u Ciebie.

U mnie zdecydowanie nie jest tak samo ciepło. Zresztą ja nie mam pieca. Ale u znajomych w domkach też jest chłodniej, u niektórych dużo chłodniej.

Tylko u jednej mojej znajomej jest gorąco, jak latem i zawsze do niej ubieram się na cebulę. Ale ona jest gorącolubna i chodzi w dresie zimą, gdy wszyscy inni są prawie nadzy. A w domu ma 26 stopni.
A ja mam tak ciepło jak sobie nagrzeję. W zeszłym roku miałam raczej chłodno, bo wiadomo w ciąży zawsze za ciepło, a w tym roku jeszcze nie wiem czy będę bardzo ciepło miała czy normalnie
Cytat:
A ja się jakoś do rajtek przekonać nie mogę. Pod spodnie, owszem, ale tak bez niczego... Dziecko jak baleronik wygląda.
A mój właśnie mi się podoba w rajtkach Jak tancerz baletowy No właśnie jak nazywa się facet tańczący balet - bo jest baletnica, a facet to ????

Edytowane przez bratkab
Czas edycji: 2010-09-01 o 14:26
bratkab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 14:47   #305
jamaicaP
Rozeznanie

bratko, chyba baletmistrz
Stary 2010-09-01, 15:05   #306
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, pytań parę mam.

Do którego rozmiaru kupujecie śpioszki?

Do którego rozmiaru kupujecie pajace?

W czym zamierzacie kłaść spać dzieci od wiosny, gdy już będą większe, raczkujące, może chodzące? Pajace, body, piżamki?
Spioszków nie kupuje wogóle.
Pajace mam kupione ostatni rozmiar 9-12 miesięcy. Później tylko piżamki..

Cytat:

gimnazjum... co to ? ? ? hehehhee
ale odkad karmisz butla czy nigdy nie podawalas?

Od kąd karmie butlą nie podaję. Pediatra tez powiedziała żebym nie podawała, szczególnie D bo Blanka ma za małe ciemiączko (nie wiem o co chodzi)..

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;21793272]rajstopki są świetne po domu, gdy dziecko zaczyna przemieszczać się - pełzać, itp. W rajstopkach wtedy najwygodniej, i nic się nie plącze między nogami, no i dobry poślizg na panelach czy kafelkach. [/QUOTE]

Ja do rajstopek nie moge sie przekonać tak do chodzenia oo..
pod spodnie, owszem.
a po domu pokupowałam półśpiochy i dresy

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 15:06   #307
jamaicaP
Rozeznanie

a i jeszcze nie pochwalilam sie ze dostalismy spacerowke za free od sasiadki
narazie u niej stoi bo my mamy kawalerke i malo mijsca na 2 wozki ale ktoregos dnia odbiore to zrobie fotki

kardashi, pytam bo wlasnie slyszalam ze przy butli ni podaje sie wit bo mleko je zawiera ale moja doktor nic nie mowila a ja zapomnialam zapytac
niby cyca daje caly czas ale mala i tak zjada pelne porcje z butli....
wit podaje mimo to..

a Róża ssie intensywnie rekaw.... znowu musze ja przebrac do lokcia mokry ma

Edytowane przez jamaicaP
Czas edycji: 2010-09-01 o 15:15
jamaicaP jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-09-01, 15:09   #308
bratkab
Zadomowienie

Jamaica dzięki To mój mi wygląda jak baletmistrz
Stary 2010-09-01, 15:25   #309
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bratkab Pokaż wiadomość
A mój właśnie mi się podoba w rajtkach Jak tancerz baletowy No właśnie jak nazywa się facet tańczący balet - bo jest baletnica, a facet to ????
Baletnic
Baletmistrz to co innego.. facet tańczący w balecie to chyba po prostu tancerz.
baletmistrz - termin ten w różnych czasach określał inną osobę – pod pojęciem tym kryć się mógł zarówno kierownik zespołu baletowego, nauczyciel tańca (pedagog baletu), jak i choreograf. Generalnie mianem baletmistrza przyjęło się nazywać nauczyciela, który pracuje z tancerzami często zarówno podczas codziennych ćwiczeń (na codzienną lekcję do znanych baletmistrzów chodziły największe sławy), jak i nad nowymi rolami i bieżącym repertuarem. To nie tylko pedagog, ale osoba kształtująca i odpowiadająca za techniczno-artystyczny poziom zespołu baletowego. Często popełnianym błędem jest używanie słowa baletmistrz wymiennie ze słowem tancerz lub solista baletubaletmistrzami zwykle bywają emerytowani tancerze
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;21794726]tak, wszystkie chusty elastyczne wiąże się tak samo. są różne długości i szerokości. Długość ma znaczenie jeśli o wzrost chodzi- ja mam S z Lanny Lamb, a i tak jest dla mnie za długa. i np. mój TŻ (180cm) jak się zamota to ma z tyłu supeł i tylko dwa krótkie ogonki wiszą, a ja (156cm) jak się zamotam, to z tyłu dwa ogony aż do ziemi wiszą. ale to nie problem, po prostu przekładam ogony do przodu i z przodu wiążę.
Ja wciąż wiążę tym wiązaniem, którego link podałaś, z tą różnicą, że wpierw wiążę, a potem młodego wkładam. [/QUOTE]
To jak ja mam 175 wzrostu i w szerz prawie też to wezmę chyba największą.. najwyżej się będę owijać dookoła tymi końcami
A szerokość jakie ma znaczenie? Niektóre 50cm, inne 57cm a nawet 70cm... na co to wpływa?

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 15:25   #310
myszka1986
Rozeznanie

GG do myszka1986

U nas doktorka kazała wit d podawać bo mała bardzo szybko rośnie. Mimo że jest na butli.
myszka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 15:27   #311
djerba
Wtajemniczenie

Dziewczyny mam jedną puchę mleka Bebilon Pepti !!! Nie pamiętam która z Was to piła, tzn dziecię ;D Oddam je, bo niepotrzebne mi a jest nie otwarte, więc bezsensu żeby sobie tak leżało w szufladzie. Któraś chętna?
Stary 2010-09-01, 15:27   #312
Siala_Bala
Zakorzenienie

U nas lekarka kazała podawać codziennie wit d3 mimo, że w składzie bebilonu comfort ona jest. O witaminie K nic nie mówiła ale też jest w mleku.

Stary 2010-09-01, 15:28   #313
kardashi
Zakorzenienie

może baleciarz

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 15:29   #314
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:
To jak ja mam 175 wzrostu i w szerz prawie też to wezmę chyba największą.. najwyżej się będę owijać dookoła tymi końcami
A szerokość jakie ma znaczenie? Niektóre 50cm, inne 57cm a nawet 70cm... na co to wpływa?
nie, spokojnie, ta M Ci wystarczy.
A ta szerokość- według mnie- nie ma różnicy.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 15:38   #315
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
O widzisz.. dziękuję.
A czy każda elastyczna to da sie zawiązać na wszelkie sposoby czy z danej firmy to tylko tak lub siak?
Bo ja znalazłam chustę na necie co ma 70cm szerokości i ponad 5m długości.. i sie zastanawiam czy ona "działa" tak samo jak ta co ma 50cmx5m

Bo podoba mi się wiązanie takie i z tym bym sobie poradziła...
http://www.sleepywrap.pl/lb6.htm

O tu mam opis i aukcję http://allegro.pl/antybakteryjna-chu...202556113.html
droga ale jak mi się nie sprawdzi to mogę zwrócić w ciągu 30 dni nawet jak będzie rozpakowana/użyta... napisane mają, że nawet jesli są ślady użytkowania więc kasa nie przepadnie jakby co.
Kupić?
Chusta nasączana środkiem przeciwbakteryjnym i przeciwgrzybiczym? Panie Boże, a jakim to środkiem przeciw ww. stworom można bezpiecznie dla dziecka chustę nasączyć??
Że już nie wspomnę o środku przeciwwirusowym! Może ją dobrze by było zjeść na jesień - zdrowie do wiosny gwarantowane.

Ale mnie wkurzają takie pierdoły.

Jak dla mnie nie kupować, bo:
a) gówno to wszystko prawda i tylko chwyt reklamowy;
b) jeśli czymś nasączana to niebezpieczna dla dziecka; dodam, że Daniel swojego elastyka ciągle mamlał.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 15:39   #316
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
a moja słodka obudzila sie w wozku i troszke poplakiwala dalam jej cycusia,polezala chwile i zasnela godzine temu powinna zjesc a ta spi
niech pospi jesli potrzebuje, o jedzonko sie upomni troche to nam rytm dnia rozreguluje hehehee
zawsze je ok 5, 8, 11, 14, 17, 19 kapiel i ostatnie zarełko o 21
a ja wstawilam pranie, rosolek, a sama zasiadlam z herbatą i pajda drozdzowego ciasta mojej produkcji

Superanckie ciuszki!! Uwielbiam wszystkie bluzy, polarki, kurteczki, czapeczki z uszkami !!! Szał :P
Stary 2010-09-01, 15:40   #317
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Dilayla Pokaż wiadomość
powiedzcie dziewczyny czy wasze maluszki bawia się na matach edukacyjnych?czy jest sens teraz mu kupic,czy sobie darować i poświęcić kasę na jakąś inną zabawkę?
mam juz upatrzony prezent na święta dla małego...http://allegro.pl/fisher-price-aktyw...200598888.html
Moja lubi. Nie zawsze, wiadomo, ale ogólnie tak. Stoliczek super, oglądałam go, ale pieruńsko drogi. Ja wymyśliłam, że sanki jej kupimy Akurat 7mcy będzie miała, siedząca będzie.

Cytat:
A ja uwielbiam pajace. Poza tym ubieram tak właśnie jak pisała Siala i właśnie do bodziaków świetnie się nam sprawdzają półśpiochy a nawet teraz już rajstopki.

Też lubię, a żeby stópki nie wystawały, nakładam skarpetki (do łażenia po domu, rzecz jasna). Ale bardzo też lubię bodziaki + spodnie/sukieneczka

I pajace u Agutki są ok, pielucha na miejscu.

Cytat:
Półśpiochy mamy, ale się nam nie sprawdzają, za luźne w pasie, za krótkie nogawki.

Koszulki i kaftaniki kupowałam jak chora i używałam dwa tygodnie. Jak młody zaczął brykać przestało się sprawdzać. Kaftan plus śpiochy to u Daniela latająca pielucha. Koszulka prędzej czy później się zawinie do góry. Generalnie klapa w naszym przypadku.

Daniel ostatnio ma nową zabawkę w łóżeczku. Jeśli w dzień go tam położę ( po obiadku ) to ciągnie do siebie ochraniacz z lewej strony i pcha do buzi. Zawsze spory kawał wymemla.

A u nas półśpiochy na 62 są za długie A pas jest pod szyją
Śpiochy + koszulki ok, ale nie przepadam.

Agatka tak żre kocyki, pieluchy

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;21792586]bardzo fajne są, kilka postów wcześniej je polecałam.
Za godzinę moje dziecię wróci z przedszkola... ciekawa jestem jakie rewelacje przyniesie. TŻ idzie go odebrać, tak sobie Maksiu zażyczył.
A ja co by Maksiowi przyjemność sprawić ugotowałam jego ulubiony żurek- a w sumie to zalewajkę, i kisiel cytrynowy. [/QUOTE]

Świetne piżamki

Też lubię

Cytat:
Napisane przez iza240 Pokaż wiadomość
witam.U nas drugi dzień marudny!Wczoraj i dziś w nocy mała wycięła nam numer.Obudziła się na jedzenie o 1 w nocy i nie chciała usnąć!Teraz sobie odsypia mała gadzina.
Zaplanowaliśmy chrzciny na 19 września.Wogule nie mam ochoty planować menu.
Jakaś chandra mnie dopadła.Nawet nie chce mi sie wychodzić na spacery.
Mam straszny problem z brzuchem.Wyglądam,jakbym nadal była w ciąży!
MAM PYTANKOO KIEDY PODAWAĆ WITAMINĘ K I D?
KIEDY DZIECKO POWINNO UNOSIĆ GŁOWĘ CHWYTANE ZA RĘCE?
Nasza rocznica ślubu Pierwsza.
K - do 3/4 miesiąca, D nawet do roku można.
Agutka ma 3.5 mca i ładnie już unosi. Ale sprawdź tu:

http://www.alkon.pl/reha/rozwoj.htm

Cytat:
To chyba tylko u Ciebie.

U mnie zdecydowanie nie jest tak samo ciepło. Zresztą ja nie mam pieca. Ale u znajomych w domkach też jest chłodniej, u niektórych dużo chłodniej.

Tylko u jednej mojej znajomej jest gorąco, jak latem i zawsze do niej ubieram się na cebulę. Ale ona jest gorącolubna i chodzi w dresie zimą, gdy wszyscy inni są prawie nadzy. A w domu ma 26 stopni.
U nas chłodno. Mało tego, latem 26 stopni za dużo, ale zimą w sam raz uważam

Cytat:
A ja się jakoś do rajtek przekonać nie mogę. Pod spodnie, owszem, ale tak bez niczego... Dziecko jak baleronik wygląda.

A rajtki na Agutkę za długie na razie wszystkie

Cytat:
Napisane przez smoczynusia Pokaż wiadomość
Dzień dobry wszystkim

Właśnie byłam ciekawa pod czym śpią wasze dzidzie bo Miłek śpi pod kocykiem i się strasznie rozkopuje a potem ma takie zimne rączki. Te śpiworki niby fajne ale przy karmieniu pewnie niewygodnie a wyjmować takiego rozgrzanego maluszka?no nie wiem
A czemu niewygodnie? Przeca to lekkie, a zresztą my wyciągamy, bo teraz jeszcze śpiworka nie dopinamy całego, tylko na nóżki.

Cytat:
Napisane przez myszka1986 Pokaż wiadomość
U nas też ubranka wszyscy dużo większe kupują ale to dobrze przynajmniej nie za małe. Chrzestna TŻta przyniosła komplecik Princeskę sztruksową w modnym teraz fiolecie i bluzeczkę do nie na rozmiar 92 ale się cieszę bo przy wzroście mojej małej to w sam raz na święta będzie bo taka ładna elegancka.
Też większe dostajemy I dobrze.

Cytat:

Baletnik

Agutka już grzeczniejsza - chyba faktycznie na marudzenie złożyły się 3 sprawy: proszek do prania, nivea i pleśniawki. Mało tego - pięknie prawie sama teraz usnęła w łóżeczku, bez marudzenia większego. Ciekawa jestem jak wieczorem będzie...

U mnie w pracy cyrk na kółkach Stara dyrekcja zzastępstwem wzięli l4, wcześniej wykasowali plan lekcji z kompa Złośliwość.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 15:42   #318
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
już kiedyś Ci miałam pisać że jakby coś to ja mogę część nogawek docinać a ty sobie doszyjesz bo u nas jest właśnie odwrotnie zawsze w nogawkach za długie

A ja mam tak ciepło jak sobie nagrzeję. W zeszłym roku miałam raczej chłodno, bo wiadomo w ciąży zawsze za ciepło, a w tym roku jeszcze nie wiem czy będę bardzo ciepło miała czy normalnie
Umowa stoi.

A ja nie grzeję. U mnie zimą jest w domu temp. 19 - 21 stopni.

Stary 2010-09-01, 15:44   #319
Siala_Bala
Zakorzenienie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;21796794]nie, spokojnie, ta M Ci wystarczy.
A ta szerokość- według mnie- nie ma różnicy.[/QUOTE]
Ale ja w dalszym ciągu bardzo wielka jestem i szybko masy swojej nie zbiję, jak wezmę większą to się nic nie stanie a jak za małą to doopa zbita.
Zanim zamówię na necie to poszukam gdzieś po sklepach coby toto pomacać i zobaczyć czy się zamotam wtedy będę miała pewność co do rozmiaru.
Im dłużej patrzę na te wszystkie zdjęcia to tym bardziej mi się podoba
A jak mały nie trzyma jeszcze główki to zamotam go tak na "siedząco" jakoś by mu łepek podtrzymywało czy tylko wtedy pozycja leżąca?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-09-01, 16:12   #320
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:

5m spokojnie Ci starczy, większej nie bierz. Tym bardziej elastyka. Tam jest jedno wiązanie bezpieczne dla takiego malucha tylko, więc nie ma co z tą kitą potem zrobić.

Szerokość ma znaczenie, aczkolwiek przy elastyku mniejsze. Przy tkanej większe, bo 1/3 szerokości wkładasz pod dupkę i potem brakuje w tych wąskich żeby dociągnąć do karku.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21797097]

U nas chłodno. Mało tego, latem 26 stopni za dużo, ale zimą w sam raz uważam [/QUOTE]
No to do mnie futro ubieraj zimą.

Przy takiej temp. to ja bym była mokra od czubka głowy do samej dupki, nie mówiąc już o tym, że na śmierć bym się zakichała.

---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ----------

Siala - może używka http://allegro.pl/chusta-elastyczna-...209226653.html
Za tę dasz maks 90zł.

---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ----------

Cytat:
A jak mały nie trzyma jeszcze główki to zamotam go tak na "siedząco" jakoś by mu łepek podtrzymywało czy tylko wtedy pozycja leżąca?
Łepetynkę będzie trzymała jedna z tych bocznych warstw. Naciągasz mu na główkę. On jest za duży na leżenie w takiej chuście, nie zmieści się już.

Pozycję masz jedną, siedzącą, na żabkę, kolana wyżej dupki, okrągłe plecy, głowa pod materiałem, a gdy nie śpi i chce patrzeć na świat to ten łepek trzymasz ręką.

Stary 2010-09-01, 16:17   #321
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
5m spokojnie Ci starczy, większej nie bierz. Tym bardziej elastyka. Tam jest jedno wiązanie bezpieczne dla takiego malucha tylko, więc nie ma co z tą kitą potem zrobić.

Szerokość ma znaczenie, aczkolwiek przy elastyku mniejsze. Przy tkanej większe, bo 1/3 szerokości wkładasz pod dupkę i potem brakuje w tych wąskich żeby dociągnąć do karku.

No to do mnie futro ubieraj zimą.

Przy takiej temp. to ja bym była mokra od czubka głowy do samej dupki, nie mówiąc już o tym, że na śmierć bym się zakichała.

---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ----------

Siala - może używka http://allegro.pl/chusta-elastyczna-...209226653.html
Za tę dasz maks 90zł.

---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ----------

Łepetynkę będzie trzymała jedna z tych bocznych warstw. Naciągasz mu na główkę. On jest za duży na leżenie w takiej chuście, nie zmieści się już.

Pozycję masz jedną, siedzącą, na żabkę, kolana wyżej dupki, okrągłe plecy, głowa pod materiałem, a gdy nie śpi i chce patrzeć na świat to ten łepek trzymasz ręką.
ok dzięki bardzo

Stary 2010-09-01, 16:18   #322
Miira
Zadomowienie

GG do Miira

Cytat:
Napisane przez iza240 Pokaż wiadomość
witam.U nas drugi dzień marudny!Wczoraj i dziś w nocy mała wycięła nam numer.Obudziła się na jedzenie o 1 w nocy i nie chciała usnąć!Teraz sobie odsypia mała gadzina.
Zaplanowaliśmy chrzciny na 19 września.Wogule nie mam ochoty planować menu.
Jakaś chandra mnie dopadła.Nawet nie chce mi sie wychodzić na spacery.
Mam straszny problem z brzuchem.Wyglądam,jakbym nadal była w ciąży!
MAM PYTANKOO KIEDY PODAWAĆ WITAMINĘ K I D?
KIEDY DZIECKO POWINNO UNOSIĆ GŁOWĘ CHWYTANE ZA RĘCE?
My też mamy chrzciny 19 września Dzień przed nasza 8 rocznica związku . W sumie wszystko już umówione. Musimy tylko teściową wysłać z papirami do księdza bo chrzest w innym mieście.

Nasz ma problem z dźwiganiem główki i mamy skierowanie na ćwiczenia od końca września
Na 2gim zdjęciu, nasz EMO boy

Edytowane przez Miira
Czas edycji: 2010-09-01 o 16:25
Miira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 16:19   #323
bratkab
Zadomowienie

No to ja mam propozycję - Siala i Szaja spotkajmy się tam u Was. Ja Ci Siala pokażę jak się mota, bo chustę mam. Nauczysz się i nie będzie musiała odsyłać jak Ci się nie spodoba. Chcecie w przyszłym tygodniu może w jakiś dzień??
Stary 2010-09-01, 16:27   #324
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miira Pokaż wiadomość
Uroczy tygrysek. A emo boy wymiata.

Stary 2010-09-01, 16:30   #325
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
No to ja mam propozycję - Siala i Szaja spotkajmy się tam u Was. Ja Ci Siala pokażę jak się mota, bo chustę mam. Nauczysz się i nie będzie musiała odsyłać jak Ci się nie spodoba. Chcecie w przyszłym tygodniu może w jakiś dzień??
Nie ma sprawy
Szaja... ?

Stary 2010-09-01, 16:31   #326
kropka75
Zakorzenienie

Siala - tu masz pozycję do chusty.

A powiedz mi, ile Twój mały waży??

Stary 2010-09-01, 16:35   #327
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Bratko, ja jestem na tak

Aha, miałam Margosiu napisać

Pół opakowania makaronu, paczka szynki mielonej z biedronki, chudej. 3-4 ząbki czosnku. Groszek z puszki lub kukurydza. Kostka żółtego sera, starta na grubych okach. Śmietana. 2 naczynia żaroodporne, bez przykrycia. Sos pomidorowy z torebki lub zmiksowane pomidory z przyprawami.

Makaron gotujesz. Naczynia wylewasz śmietaną, cienko, ale smarujesz też boki (obojętnie jaka śmietana). Na patelnię wrzucasz: mięso, groszek/kukurydzę, czosnek, sos. Podsmażasz. Makaron wrzucasz na śmietanę, na to to z patelni. Na koniec startym serem obficie posypujesz. Zapiekasz w temp. 180, ok. 40 minut. Wersja lajt jest bez mięsa, za to z podgotowanym brokułem
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-09-01, 17:39   #328
jamaicaP
Rozeznanie

Cytat:
Jamaica dzięki To mój mi wygląda jak baletmistrz

Cytat:
Baletnic
Baletmistrz to co innego.. facet tańczący w balecie to chyba po prostu tancerz.
baletmistrz - termin ten w różnych czasach określał inną osobę – pod pojęciem tym kryć się mógł zarówno kierownik zespołu baletowego, nauczyciel tańca (pedagog baletu), jak i choreograf. Generalnie mianem baletmistrza przyjęło się nazywać nauczyciela, który pracuje z tancerzami często zarówno podczas codziennych ćwiczeń (na codzienną lekcję do znanych baletmistrzów chodziły największe sławy), jak i nad nowymi rolami i bieżącym repertuarem. To nie tylko pedagog, ale osoba kształtująca i odpowiadająca za techniczno-artystyczny poziom zespołu baletowego. Często popełnianym błędem jest używanie słowa baletmistrz wymiennie ze słowem tancerz lub solista baletubaletmistrzami zwykle bywają emerytowani tancerze

?
oj tam oj tam

ale przygotowalas sie jak do egzaminu

Cytat:
Napisane przez myszka1986 Pokaż wiadomość
U nas doktorka kazała wit d podawać bo mała bardzo szybko rośnie. Mimo że jest na butli.
Cytat:
U nas lekarka kazała podawać codziennie wit d3 mimo, że w składzie bebilonu comfort ona jest. O witaminie K nic nie mówiła ale też jest w mleku.
no ja podaje na wszelki wypadek

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość
może baleciarz

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
Superanckie ciuszki!! Uwielbiam wszystkie bluzy, polarki, kurteczki, czapeczki z uszkami !!! Szał :P
mi tez się podobają

Cytat:
Napisane przez Miira Pokaż wiadomość

mala wczoraj nie zrobila kupki wiec ja dzis prosze przy zabawie zrob kochanie kupkę dla mamusi i pochwili ona yyy yyyy pryyyt i kupa poszla
a ze lezalysmy na łóżku wiec ja rozbieram.... a tu zonk.. kupa od pach po same skarpetki
z rozpedu umazalam malzenska posciel
musialam małą umyc pod kranem bo nie bylo co sie bawic w chusteczki....
potem pocycala i zasnela a pora jedzonka znowu sie zbliza.. szalony dzien
podziwiam prace jaka kobiety nieznajace pampersow musialy wykonywac piorac pieluchy kazdego dnia...... ja sie zastanawialam czy bodziaka po prostu nie wyrzucic.. caly okupany.. i tetrowka jedna ktora staralam sie zbierac wszedobylski temacik...

---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ----------

niech to szlag........... dostałam okres juuuużżżż......... łeeeeeee
juz rano mi cos plamilo i sie rozkrecilo na dobre....to maz mi wykrakal bo wczoraj pytal mnie czy mam okres..
a ja dzis sie rano dziwilam co ja mam takie cycki twarde hehehe
Stary 2010-09-01, 17:50   #329
bratkab
Zadomowienie

Siala, Szaja to ja dam znać w piątek jak już będę wiedziała jak mi się rehabilitacja układa w następnym tygodniu i kiedy mogę. Super
Stary 2010-09-01, 17:59   #330
jamaicaP
Rozeznanie

dilayla osobiscie odradzam taki stoliczek... przez 10 lat mieszkalam z malymi dziecmi i wiem co znaczy wrzeszczaca zabawka w rekach dziecka, bedziesz przeklinac dzien w ktorym ją kupilas i szybko szukac miejsca z ktorego wyjmuje sie baterie
caly dzien ajlowiu, halo halo, hau hau, dryyyyńńńń heheheeehee jazda bez trzymanki
zwlaszcza jak ci dziecko dopiero co zasnie i niechcacy nadepniesz toto...

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości