Filmiki "urodowe" na Youtube - cz. II - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-12, 13:26   #301
muszynianka
Zakorzenienie

Dot.: Filmiki "urodowe" na Youtube - cz. II

Mnie nie śmieszą błędy językowe, które czasami popełnia :P nie mam ochoty przeglądać znowu tego filmiku, ale zdarza się, zdarza.
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-12, 13:27   #302
scarletswalks
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez muszynianka Pokaż wiadomość
Mnie nie śmieszą błędy językowe, które czasami popełnia :P nie mam ochoty przeglądać znowu tego filmiku, ale zdarza się, zdarza.

A komu się takie błędy nie zdarzą. A że ona mówi strasznie szybko i spontanicznie, to i nie dziwota, że różne twory jej wychodzą.
scarletswalks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-12, 13:28   #303
muszynianka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kayako Pokaż wiadomość
Ja nie mam nic i nie zamierzam Takie ceny~ Może super hiper jakość to i ma, nie wiem, ale ceny to dla mnie przesada (tak jak mówiła Katosu w jednym z filmików - dwa pędzle 200zł - Katosu to profesjonalistka, to ja nic nie mam do tego, ale dla mnie niskiej klasy amatora jest to stanowczo za wysoka cena).
Mnie skutecznie dziewczyny przekonały że istnieją tańsze zamienniki pędzli, więc jak bym miała kupować to maestro... albo kozlowski, teraz lecą do mnie lancrone na to akurat byłoby mi szkoda pieniędzy

---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

Nie no oczywiście błędy zdarzają się każdemu tylko niektórym rzadziej innym częściej
Stary 2010-09-12, 13:30   #304
scarletswalks
Raczkowanie

Mnie bardziej razi jak ktoś mówi całkiem świadomie, bo czuć, że to, co mówi jest przemyślane, że ubierał buty albo, że widział fajny ałtfit, a jak się delikatnie w komentarzach uwagę zwróci, to wielkie oburzenie jest :O
Stary 2010-09-12, 13:38   #305
muszynianka
Zakorzenienie

"ten mleczko" "stosowałam chusteczek do makijażu" "uciekło mi myśli" "dla dłoni przeznaczonych do..."

ciekawe ile razy padło słowo cudowny i rewelacyjny w tych filmikach.

no dobra ale trochę trzeba je usprawiedliwić, mieszkają za granicą. ja wiem jak ja po pewnym czasie mówienia po angielsku 24/h na dobę, myślałam na przemian po polsku i angielsku i myliłam się.
Stary 2010-09-12, 13:44   #306
coldold
Zakorzenienie

Cytat:
"ten mleczko" "stosowałam chusteczek do makijażu" "uciekło mi myśli" "dla dłoni przeznaczonych do..."

ciekawe ile razy padło słowo cudowny i rewelacyjny w tych filmikach.

no dobra ale trochę trzeba je usprawiedliwić, mieszkają za granicą. ja wiem jak ja po pewnym czasie mówienia po angielsku 24/h na dobę, myślałam na przemian po polsku i angielsku i myliłam się.
LS1987 jest w Anglii tylko na wakacjach. Normalnie mieszka i studiuje w Polsce.
Pamiętam, że tego czerwcowego dnia obudził mnie mój własny krzyk. Serce łomotało mi tak, jakby dusza chciała wyrwać się z piersi i uciec schodami w dół. Tata przybiegł natychmiast i wystraszony, przytulił mnie do siebie, usiłując uspokoić.
- Nie mogę przypomnieć sobie jej twarzy.

Edytowane przez coldold
Czas edycji: 2010-09-12 o 13:53
coldold jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-12, 13:46   #307
scarletswalks
Raczkowanie

Eh, tak, jakbyśmy my byly takie święte i nigdy się nie przejęzyczyły albo nie robiły głupich błędów. Moim zdaniem nadrabia czym innym, chociaż ja generalnie też jestem z tych językowo wyczulonych.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-09-12, 14:32   #308
Jula84
Wtajemniczenie

Cytat:
teraz lecą do mnie lancrone
Muszynianka mogłabyś podać link jakie kupiłas? Ja własnie też się zastanawiam nad nimi i ciągle się zdecydować nie mogę.

Czy któraś z Was wie może, czy można jeszcze w Inglocie złożyć taką paletkę:

http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:7...22ulj1.jpg&t=1

Jula84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-12, 15:00   #309
NoLQa
Zakorzenienie

GG do NoLQa Wyślij wiadomość przez MSN do NoLQa

Zastanawialam sie czemu mi sie juz ten watek nie pokazuje w subkrycjach a tu sie okazuje, ze nowa czesc zalozylyscie
Nooo to witam ponownie
Wlasnie ogladam nowy filmik niessi - zobaczymy co ma ciekawego do powiedzenia

Studentka!

BLOG - zapraszam
NoLQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-12, 15:28   #310
Labirynth
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez coldold Pokaż wiadomość

Edit: Właśnie, jaka jest poprawna forma? Wyprzedana, czy wysprzedana. Jakoś ta pierwsza ładniej mi brzmi

Edit II: No tak, ale skoro jest wyprzedaż, to chyba wyprzedana to sobie sama ze sobą pogadałam

Edit III: Tak to na bank będzie wyprzedana

wyprzedana obie formy sa poprawne, ale w zalezności od kontekstu

---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ----------

Cytat:
Napisane przez żurawinka Pokaż wiadomość
Labirynth , now łaśnie zastanawiam się jak jest z tym Mac-iem, z jednej strony jest np. taka Joy która non stop kupuje cos z tej firmy, z drugiej oglądałam filmik Shiply w którym był skrytykowany. Sama mam pigmenty z Maca - są całkiem ok, ale bez przesady ( odsypki) - jednak mam wrażenie że jest po prostu moda na Maca.
Z drugiej strony gdybym kupiła pełnowymiarowe opakowanie za ok 90 zł i nawet nie do końca by mi podszedł to chyba robiłabym dobrą minę do złej gry , na zasadzie coś co tyle mnie kosztowało MUSI być świetne.
Podobnie nie rozumiem szału na paletki Diora itp. które na oczach wyglądają wszystkie jednakowo - wyblakłe cienie.
dokładnie tez tak samo sądzę

---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ----------

Cytat:
Napisane przez eyo Pokaż wiadomość
jak my tu już o Macu
to mam parę pigmentów - i chyba właśnie u tej wizażanki kupionych, w każdym bądź razie oryginalne. W każdym bądź razie takie sobie one są. Na pewno nie wydałabym 90zł czy ile one kosztują na pełnowymiarowe opakowanie (no może na Vanila bym kupiła ewentualnie).

A tak w ogóle... to czeka mnie wydatków na kosmetyki że hej... Musze uzupełnić zasoby pędzelkowe (komplet do buzi mam, podkład mam mineralny więc musiałam kupić pędzle do pyszczka - ale do oczu... mam dosłownie jeden dobry pędzel a tak umalowac się nie da;/ potrzebuję kuleczek ), chce dorobić się jakiejś paletki korektorów/kamuflaży (ze 4 kolory potrzebuje min. czyli jasny pod oczy, zielony, różowy i jeden ciemny bo chce sobie cudować z wyszczuplaniem nosa a efekt po bronzerze średnio mi się podoba) no i cienie... plus jakaś paletka do brwi (tu albo essence za 10zł albo złoże coś w inglocie razem z woskiem do brwi)...
jak tylko skończe finansować prawo jazdy to będę wydawać na to znowu;/
masz prawie identyczne potzreby jak ja tylko ja mam komplet do oczu pędzli,a do buzi tylko dwa, a trzeba mi ze 2 minimum jeszcze reszta identiko, zwłaszcza korektory i podkład mineralny

---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ----------

Cytat:
Napisane przez scarletswalks Pokaż wiadomość
Mnie bardziej razi jak ktoś mówi całkiem świadomie, bo czuć, że to, co mówi jest przemyślane, że ubierał buty albo, że widział fajny ałtfit, a jak się delikatnie w komentarzach uwagę zwróci, to wielkie oburzenie jest :O
tak albo haul - nie mozna powiedziec po polsku??
swatch czy jak to tam?? naprawde niecierpię tych słów, ale staram się nie zwracać uwagi, bo są wszędzie - żenujące
Stary 2010-09-12, 15:34   #311
tiramisu_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez scarletswalks Pokaż wiadomość
Mnie bardziej razi jak ktoś mówi całkiem świadomie, bo czuć, że to, co mówi jest przemyślane, że ubierał buty
Ubieranie butow, spodni itp. to akurat regionalizm, u mnie bardzo popularny a typowa czysto-polska forma "włożyć" jest w mowie potocznej baaaaardzo rzadko stosowana, wszyscy się ubierają
tiramisu_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-09-12, 15:39   #312
Labirynth
Zakorzenienie

Ja subskrybowałąm te sistery te od płynów micelarnych
Stary 2010-09-12, 15:51   #313
Kinaa1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tiramisu_ Pokaż wiadomość
Ubieranie butow, spodni itp. to akurat regionalizm, u mnie bardzo popularny a typowa czysto-polska forma "włożyć" jest w mowie potocznej baaaaardzo rzadko stosowana, wszyscy się ubierają
masz rację, a poza tym bywają większe przewinienia językowe, jeśli już o tym mowa tyle ze tu sami poloniści - jak się okazuje.

Autorka zastrzega sobie prawo do zmiany poglądów bez podania przyczyny
Kinaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-12, 15:53   #314
Labirynth
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kinaa1 Pokaż wiadomość
masz rację, a poza tym bywają większe przewinienia językowe, jeśli już o tym mowa tyle ze tu sami poloniści - jak się okazuje.

tak wyszło, ale nawet ja robię błędy

zaraz wam pokaże super wysławianie, no padam jak to słyszę:
http://www.youtube.com/watch?v=RsVu6iSjiLg

śliczna dziewczyna, całkiem niezłe makijaże, ale ten język???
Stary 2010-09-12, 15:55   #315
Kinaa1
Wtajemniczenie

fakt, ale ja jakoś nie lubię jej kanału - nie tylko za te "byki"

Stary 2010-09-12, 15:57   #316
emememsik
po prostu Em :)

Mam tylko dwie policzka????
Stary 2010-09-12, 15:58   #317
Kinaa1
Wtajemniczenie

hehehe - "szoczek" ))

Stary 2010-09-12, 16:00   #318
Labirynth
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
no ona tak w większości filmików...
Stary 2010-09-12, 16:09   #319
scarletswalks
Raczkowanie

Hehe, też zwróciłam uwagę na te jej policzka tyle lat człowiek na świecie żyje i ciągle się czegoś nowego uczy.
PS nie chodzi o to, czy ktoś tu jest polonistą czy nie, ale trzeba szanować swój język, bo i tak już niezłe twory się błąkają na ustach Polaków, a potem są tłumaczenia, że "przyszłem" to już poprawne jest, bo tak wszyscy mówią.
Nikt nie jest idealny, ale do tego idealu, przynajmniej językowego, można przynajmniej spróbować dążyć, bo ignorancja jest strasznie bolesna.
Stary 2010-09-12, 16:09   #320
anonyme
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Labirynth Pokaż wiadomość

tak wyszło, ale nawet ja robię błędy

zaraz wam pokaże super wysławianie, no padam jak to słyszę:
http://www.youtube.com/watch?v=RsVu6iSjiLg

śliczna dziewczyna, całkiem niezłe makijaże, ale ten język???
Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
Haha, chyba kiedyś już to tutaj wklejałam
"wciągam policzka"
anonyme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-12, 16:19   #321
201604250941
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Jula84 Pokaż wiadomość

Tak, mozna.

MAC jest przereklamowany mocno. Paletka 4 cienie kosztuje 16 zl za kasetke, duza na 15 cieni 55 zl, cien do kasetki 50 zl, w pudeleczku 60 zl.
Cienie nie sa jakos super napigmentowane, lustrzaki strasznie ciezko nalozyc, obsypuja sie, wcale sie nie trzymaja dlugo. Jakosciowo sa identyczne do Inglotowych tak na prawde, a 60 zl vs. 9 zl? Prosze Was...
Wszystki na YT mowia ze beznadziejne maja tusze, linery i kredki czarne, zeby sobie kupic lepiej Lancome w tej cenie.
Nie wiem jak pudry i roze bo nie uzywam.

Nie widze tez powodu, dla ktorego oryginalny MAC mialby byc na allegro. Prowadza przeciez sprzedaz wysylkowa po swoich cenach, nie moze ktos kupic w sklepie MAC i sprzedac tego taniej na allegro, bo sie nie oplaca. Jedynie jezeli ktos napoczal opakowanie ale mu sie nie spodobalo.
Na ebayu inna sprawa, poniewaz tam sa outlety kosmetyczne i mozna kupic produkty MAC za np 1$. Ktoras nasza youtubowiczka pokazywala kolekcje i miala rzeczy MAC z allegro, powiedziala ze nie maja nazwy tylko sam numerek- bez nazwy to nie jest MAC.
Na chlopski rozum, jak mozna kupic drozej i sprzedac taniej? Lepiej poprosic kogos z Wroclawia, Krakowa czy Warszawy zeby kupili co trzeba i wyslali poczta.
W odsypke pigmentow za to uwierze, musi byc niezla przebitka na tym. Ale Inglot przeciez podrabia prawie wszystkie pigmenty MAC, lepiej kupic u nich.
Ja juz skonczylam z placeniem za marke. Nikt tego nie widzi jak wychodze z domu ze to MAC a nie Inglot.
201604250941 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-12, 16:27   #322
Labirynth
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez candycotton Pokaż wiadomość
Tak, mozna.

MAC jest przereklamowany mocno. Paletka 4 cienie kosztuje 16 zl za kasetke, duza na 15 cieni 55 zl, cien do kasetki 50 zl, w pudeleczku 60 zl.
Cienie nie sa jakos super napigmentowane, lustrzaki strasznie ciezko nalozyc, obsypuja sie, wcale sie nie trzymaja dlugo. Jakosciowo sa identyczne do Inglotowych tak na prawde, a 60 zl vs. 9 zl? Prosze Was...
Wszystki na YT mowia ze beznadziejne maja tusze, linery i kredki czarne, zeby sobie kupic lepiej Lancome w tej cenie.
Nie wiem jak pudry i roze bo nie uzywam.

Nie widze tez powodu, dla ktorego oryginalny MAC mialby byc na allegro. Prowadza przeciez sprzedaz wysylkowa po swoich cenach, nie moze ktos kupic w sklepie MAC i sprzedac tego taniej na allegro, bo sie nie oplaca. Jedynie jezeli ktos napoczal opakowanie ale mu sie nie spodobalo.
Na ebayu inna sprawa, poniewaz tam sa outlety kosmetyczne i mozna kupic produkty MAC za np 1$. Ktoras nasza youtubowiczka pokazywala kolekcje i miala rzeczy MAC z allegro, powiedziala ze nie maja nazwy tylko sam numerek- bez nazwy to nie jest MAC.
Na chlopski rozum, jak mozna kupic drozej i sprzedac taniej? Lepiej poprosic kogos z Wroclawia, Krakowa czy Warszawy zeby kupili co trzeba i wyslali poczta.
W odsypke pigmentow za to uwierze, musi byc niezla przebitka na tym. Ale Inglot przeciez podrabia prawie wszystkie pigmenty MAC, lepiej kupic u nich.
Ja juz skonczylam z placeniem za marke. Nikt tego nie widzi jak wychodze z domu ze to MAC a nie Inglot.
dokładnie.... moje pierwsze cienie jakie kupiłam sobie to był Inglot i nigdy nie byłam nimi zawiedziona, może jedyne co, to to, że kruszą mi się często, ale dlatego, że mi wszystko z rąk leci
a ten szał na MAC'a - nie jakoś nie ulegam tym recenzjom MACowym

---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ----------

A własnie tak sobie przypomniałam, że mój pierwszy kosmetyk jaki kupiłam kiedykolwiek to był fluid jakiś, nie wiem jaka firma, ale w sklepie zwykłym ... odcień brzoskwiniowy, co okazało się totalną porażką i od tamtej pory miałam uraz do podkładów, i dopiero rok temu kupiłam sobie kolejny wtedy miałam 12 lat teraz mam 27

Edytowane przez Labirynth
Czas edycji: 2010-09-12 o 16:28
Labirynth jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-12, 16:36   #323
201604250941
Konto usunięte

Cytat:
dokładnie.... moje pierwsze cienie jakie kupiłam sobie to był Inglot i nigdy nie byłam nimi zawiedziona, może jedyne co, to to, że kruszą mi się często, ale dlatego, że mi wszystko z rąk leci
a ten szał na MAC'a - nie jakoś nie ulegam tym recenzjom MACowym

---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ----------

A własnie tak sobie przypomniałam, że mój pierwszy kosmetyk jaki kupiłam kiedykolwiek to był fluid jakiś, nie wiem jaka firma, ale w sklepie zwykłym ... odcień brzoskwiniowy, co okazało się totalną porażką i od tamtej pory miałam uraz do podkładów, i dopiero rok temu kupiłam sobie kolejny wtedy miałam 12 lat teraz mam 27
Ludzie nie wiedza chyba ze Inglot jest tani tylko w Polsce, w Stanach kosztuje tyle samo co MAC. Czyli prawde mowiac, jezeli u nas chleb kosztuje 2 zl, w USA kosztuje 2$, u nas cien MAC kosztuje 60zl a u nich 13$. Czyli jak 13 zl, o 4 zl wiecej niz Inglot.

To wez te cienie lekko wódka podlej, wymieszaj i zostaw do wyschniecia, tez mi leca z rak, najgorzej to jak cala kasetka bo to mocniej wali xD
201604250941 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-12, 17:14   #324
muszynianka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jula84 Pokaż wiadomość
Muszynianka mogłabyś podać link jakie kupiłas? Ja własnie też się zastanawiam nad nimi i ciągle się zdecydować nie mogę.

kupiłam na ich stronie ten skromny zestaw, jest bardzo tani więc jeśli będę zadowolona pomyślę o pełnym komplecie

http://wizazysci.sklep.pl/product_in...roducts_id=124

a co do paletki: tak można chyba kupić dużą magnetyczną i wymieniać wkłady wedle życzenia

Cytat:
Ludzie nie wiedza chyba ze Inglot jest tani tylko w Polsce, w Stanach kosztuje tyle samo co MAC. Czyli prawde mowiac, jezeli u nas chleb kosztuje 2 zl, w USA kosztuje 2$, u nas cien MAC kosztuje 60zl a u nich 13$. Czyli jak 13 zl, o 4 zl wiecej niz Inglot.
W każdym bądź razie nie wiedziałam że Inglot jest tani w Polsce... i według mnie cena jest wręcz niska do jakości, no ale w kwestii cieni niektóre dziewczyny narzekają że się osypują. No może, jedyna wada

---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ----------

pani dwa policzka jest podobna do Kandee
Stary 2010-09-12, 17:25   #325
Kayako
BAN stały

ladymakeuppl ma w sobie coś, co sprawia, że wręcz nie mogę na nią patrzeć
Kayako jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-12, 17:28   #326
Labirynth
Zakorzenienie

Cytat:
[/COLOR]pani dwa policzka jest podobna do Kandee

nieeeeeeeeee

---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Kayako Pokaż wiadomość
ladymakeuppl ma w sobie coś, co sprawia, że wręcz nie mogę na nią patrzeć
może te niby zalotne minki
Stary 2010-09-12, 17:30   #327
muszynianka
Zakorzenienie

OJEEEj pierwszy raz widzę Nissiax w okularach ale wygląda fajnie.
http://www.youtube.com/user/nissiax83?blend=1&ob=4
Stary 2010-09-12, 17:33   #328
Kinaa1
Wtajemniczenie

Cytat:
kupiłam na ich stronie ten skromny zestaw, jest bardzo tani więc jeśli będę zadowolona pomyślę o pełnym komplecie

http://wizazysci.sklep.pl/product_in...roducts_id=124
ja kupiłam od nich te pędzle na allegro (i nie tylko te) - ale na sztuki
w tym te - i jak na moje skromne wymagania - są ok
http://wizazysci.sklep.pl/product_in...roducts_id=132

Edytowane przez Kinaa1
Czas edycji: 2010-09-12 o 17:35
Stary 2010-09-12, 17:51   #329
Kayako
BAN stały

Cytat:
może te niby zalotne minki
Nie wiem. To chyba feromony
Kayako jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-12, 17:55   #330
aktaga13
Zakorzenienie

Cytat:
OJEEEj pierwszy raz widzę Nissiax w okularach ale wygląda fajnie.
http://www.youtube.com/user/nissiax83?blend=1&ob=4
ja też tak uważam ogólnie śliczna z niej dziewczyna
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości