Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecień 2011 - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-25, 12:21   #301
hawea
Rozeznanie

GG do hawea
Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie

Cytat:
Napisane przez trzyrazyi Pokaż wiadomość
Czy ktoras z was przy smarkaniu w chusteczke ma troszke krwi???Bo mnie sie to zdarza czasem i z dziasel jak szczotkuje tez ...wlasciwie to z tego samego miejsca...nie zawsze ale czasem a jak z wami jest????
naczynka się obkurczają, to normalne.

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cwn152n2pkwo6.png

hawea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-25, 12:22   #302
Olusiaa_
Zakorzenienie

Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie

Cytat:
Czy ktoras z was przy smarkaniu w chusteczke ma troszke krwi???Bo mnie sie to zdarza czasem i z dziasel jak szczotkuje tez ...wlasciwie to z tego samego miejsca...nie zawsze ale czasem a jak z wami jest????
dziąsła mi też krwawią.
Kupiłam pastę Parodontax, poza tym wybieram się na ściąganie kamienia
Olusiaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-25, 12:25   #303
hawea
Rozeznanie

GG do hawea

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość
tak tak wszytko wiem ale co to ma dac dizecku ze ja beize pamietalo ze sie beidze uspokajalo czy bedize mu sie milo robilo i bezpiecznie jak w brzuszku mamy slyszac ta meloide ?? tez bym cos popuszczla maluszkowi a wczorja jak ogladalm taneic z gwiazdami to sei prawie poplakalam bo byly piosenki ze filmow o milosci
wiec nie wiem co dziecku moge puszczac zebuy nie narazac go na takei mamine slabosci?

no ja tym kalendarem kilka osob sprawidzlm i tez sie sprawdza ah jakby bylo dorbze jakby i mi sie sprawdizl...
my puszczamy z mężem do brzuszka tą kołysankę, co prawda będzie u nas synek, ale kołysanka jest śliczna
http://www.youtube.com/watch?v=1x1Efoj-t7w

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cwn152n2pkwo6.png

hawea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-25, 12:25   #304
gosikk_s
Zakorzenienie

Hej Za dwie godziny idę do ginka, proszę o kciuki To dopiero połowa 17tc ale może powie mi płeć...Trzymam kciuki za wszystkie dziesiejsze wizyty

Olsza, ciesze się że z zębem lepiej Co do imion, u nas co druga dziewczynka to Maja więc stawiałabym na Polę

Montii, śliczny, zgrabny brzuszek Ale kilosków złapałaś, ja przez całą poprzednią ciążę nie dobiłam do 10 Teraz też nie chciałabym przekroczyć ale pewnie będzie ciężej. Gratuluję 5

Szara Myszka, całe szczęscie że TŻ nic się nie stało

Milena, ślicznie wyglądasz a brzusio już pokaźny I śliczna córeńka

Blackrose, gratuluję

Iizabelaa, głupota...oczywiście, jak ktoś chce to w ogóle może z dzieckiem nie wychodzić ale dobrze mu to nie zrobi

Kaalinaa, gratuluję córeczki i tak starsznie zazdroszczę...Ty będziesz miała dwie a ja nie doczekam się nawet tej jednej

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-25, 12:27   #305
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Mnie też bardziej podoba się imie Pola. Na pewno jest rzadziej spotykane.

Od mniej więcej tygodnia też mi mocniej dziąsła krwawią

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-25, 12:31   #306
Olusiaa_
Zakorzenienie

gosikk_s

czekamy na wieści!

kasiuni_a
to tez sobie kup pastę przeciwko krwawieniu
Olusiaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-25, 12:33   #307
wanilia83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
a mi smutno bo mój wyjeżdża na podoficerkę
na 2 miesiące...
na weekendy będzie zjeżdżał ale zaraz chyba się zapłacze, dołek
kochana dobrze że masz uczelnie przynajmniej chociaż trochę ci myśli zaprząta a te dwa miesiące zlecą zanim się obejrzysz

Cytat:
http://allegro.pl/bajkowe-drewniane-...278720367.html myślę o takich literkach nad łóżeczkiem, tylko boję się,że jak maluch podrośnie to zerwie i będzie dziura w ścianie po tym kleju tzn na farbie
też się nad nimi zastanawiałam ale widziałam je na innej aukcji i nie było w czym wybierać tu natomiast jest tego tyle że sama nie wiem które bym wzięła

montii malusi ten twój brzuszek gdzie ty przytyłaś te 10 kilo

Cytat:
Napisane przez Milena87 Pokaż wiadomość
Dziękuje za wszystkie gratulacje monti ja właśnie też pożegnałam mojego tż i czekam na kolejny weekend był tylko 2 dni i nasza córeczka chyba była na niego zła bo nic nie chciala go kopać ale widocznie sobie zasłużył

dodaje obiecane zdjecia mojej córeczki 19tc z 4d i mojego brzuchola ogromneeeego
milena córa śliczna pewnie po mamusi a brzuchol w sam raz, super wyglądasz, aleś mi smaka narobiła tym kebabem my wczoraj yteż pojechaliśmy do swojego ulubionego ale okazało się że otwierają dopiero o 16 więc obeszłam się smakiem

Cytat:
dostałam kolejną 5 z kolokwium z badań marketingowych

Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość
już wróciłam z badań. Dziewczynka na 100% Montii wpisz mi dziewczynke i imię Julia. Z dzidzią wszystko ok, podglądnęliśmy ją w 4d słodka buzinka, zasłoniła się potem rączką hihi. Szkoda że nie mam zdjęć by było widać buzinkę. No i dziwi mnie wzrost 22cm chyba że się przesłyszałam. Myślałam że koło 15-16cm będzie. Ale się ciesze
super kolejna dziewczynka i jaka duża już ciekawe ile moja malutka będzie miała w czwartek, ciesze się razem z tobą

Cytat:
Napisane przez monika267 Pokaż wiadomość
A dlugosc to ok bo 15-16 cm to w 16 tyg c dzidzia ma
w mojej książce pisze że w 19-20 tyg dzidzia ma 15-16 cm więc już nie wiem moja lejdis miała w 15 tyg niecałe 9 cm

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
--

Powiedzcie mi czy wy słyszałyście o takim pomyśle, żeby z noworodkiem przez pierwsze 3 miesiące z domu nie wychodzić?
ja nie słyszałam i jak tylko będzie fajna pogoda to będę śmigać z małą na spacerki

kaalinaa
gratuluje drugiej córci

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Hej Za dwie godziny idę do ginka, proszę o kciuki To dopiero połowa 17tc ale może powie mi płeć...Trzymam kciuki za wszystkie dziesiejsze wizyty
już trzymam
wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-10-25, 12:35   #308
aja1
Zakorzenienie

gosikk_s

Mnie też leci krew idę w tym tyg badania robić, zobaczymy jak moje żelazo.

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-25, 12:38   #309
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Ja się jutro wybieram na badania i też ciekawa jestem bardzo wyników, chociaż ostatnio wszystko było w normie. Dziewczyny ja często Wy te badania musicie robić?

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-25, 12:42   #310
aja1
Zakorzenienie

Pierwsze robiłam ok10 tyg i teraz drugie no to jest 18 tydz

Mój Aniołek 30.12.2016
Stary 2010-10-25, 12:42   #311
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
Ta, ja słyszałam nie wychodzić aż do chrzcin i ciuszków nie wieszać, co by ludzie widzieli bo zauroczyć nieochrzczone mogą

Kaśka z 2 lutego, ale po dwóch tygodniach już wychodziłyśmy

Dziewczyny gratuluję córeczek, jak znam życie dla mnie nie starczy

no bo ona najpierw własnie powiedziała, że do chrztu nie będzie wychodzić a chrzest będzie w styczniu najwcześniej,
a ja to co wogóle z domu się nie będziesz ruszać, a ona, że samochodem do rodziców będzie jeździć

musi dla nas wystarczyć
Stary 2010-10-25, 12:43   #312
aja1
Zakorzenienie

Cytat:
no bo ona najpierw własnie powiedziała, że do chrztu nie będzie wychodzić a chrzest będzie w styczniu najwcześniej,
a ja to co wogóle z domu się nie będziesz ruszać, a ona, że samochodem do rodziców będzie jeździć
Boszzz..... uwielbiam takich ludzi

Mój Aniołek 30.12.2016
Stary 2010-10-25, 12:50   #313
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
za córkę

Cytat:
Boszzz..... uwielbiam takich ludzi
ja też
ale zawsze ktoś takie się znajdzie w otoczeniu,
to jest bratowa mojego tż,
i czasami jak jej słucham to nie wiem czy śmiać się czy płakać
zrzucam to na barki jej młodego wieku, 23 lata
Stary 2010-10-25, 12:53   #314
coralady
Wtajemniczenie

Cześć dziewczyny poweekendowo!

Cytat:
Dziękuje za wszystkie gratulacje monti ja właśnie też pożegnałam mojego tż i czekam na kolejny weekend był tylko 2 dni i nasza córeczka chyba była na niego zła bo nic nie chciala go kopać ale widocznie sobie zasłużył

dodaje obiecane zdjecia mojej córeczki 19tc z 4d i mojego brzuchola ogromneeeego
Śliczna córeczki Ci rośnie,a brzuszek i Ty wyglądacie uroczo

Cytat:
dostałam kolejną 5 z kolokwium z badań marketingowych
ZdolniachaGratuluje!!!

Cytat:
Witam dziewczynki ........tez dzis spac nie moglam jakies straszne sny mialam byly takie realne ze obudzilam sie przestraszona i juz nie moglam zasnac teraz oczy podpuchniete i ziewam co chwile ...
Ja tez źle dzisiaj spałam.Jestem mega niewyspana,a niestety dzisiaj dłuzej w pracy musze zostać,więc będę nieprzytomna.I do tego ta paskudna pogoda...

Cytat:
już wróciłam z badań. Dziewczynka na 100% Montii wpisz mi dziewczynke i imię Julia. Z dzidzią wszystko ok, podglądnęliśmy ją w 4d słodka buzinka, zasłoniła się potem rączką hihi. Szkoda że nie mam zdjęć by było widać buzinkę. No i dziwi mnie wzrost 22cm chyba że się przesłyszałam. Myślałam że koło 15-16cm będzie. Ale się ciesze
Gratuluje córuni

Cytat:
Napisane przez *kaalinaa* Pokaż wiadomość
W temacie
dr: A co jest w domu?
ja: Mamy córeczkę
dr: To będzie druga
ja: hihih (wiedziałam, że tak będzie ale nie chciałam głośno mówić bo mąż miał nadzieję, że może jednak synek)

W moim przypadku chiński kalendarz sprawdził się dwa razy.

Montii możesz mi wpisać dziewuszkę
Gratuluje kolejnej córeczki Kalinka pewnie jest zadowolona z siostrzyczki A tak poza tym to bardzo ładne imię dla dziewczynki!

Cytat:
Trzymam kciuki I za wszystkie dzisiejsze usg!Ja dopiero w czwartek,ale nie moge sie już doczekac i jednozcesnie zaczynam trochę panikować Myślę,że jak dzidziuś będzie łaskawy to lekarz bez problemu na tym etapie okresli płeć.Tego Ci zycze,bo pewnie jak każda nieświadoma przyszła mama chciałabyś poznać płeć "lokatora"

Ja licze na to,że w czwartek a będzie to niespełna 16 tydzień tez już poznam płeć

Od kilku dni mam straszne zawroty głowy.W sobote prawie omdlałam w sklepieZrobiło mi sie ciemno rzed oczami i juz czułam jak "odpływam".Wyszłam szybko ze sklepu i usiadłam na zimnym murku-po 15 min.doszłam do siebie,ale w kolejnym sklepie sytuacja się powtórzyła i nawet nie zdążyłam zakupów porobić.A wczoraj popłakałam sie bez powodu To znaczy był powód,ale dzisiaj widze już jak błahy-och te hormony

Wybieracie się do Szkoły Rodzenia???
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-25, 12:55   #315
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
mój maluch ma tylko 12cm z nóżkami 17 a to początek 19tc
Cytat:
eeee u mnie był 21 tc i dzidzia ma 16 cm.
należy pamiętać,że CRL podaje się od główki do pupy. więc 16 cm to prawidłowe wymiary a może 22 wraz z nóżkami podał.
dzieciaczki nasze są różne tak jak każda ciąża inna więc różne długości hehe

Cytat:
Powiedzcie mi czy wy słyszałyście o takim pomyśle, żeby z noworodkiem przez pierwsze 3 miesiące z domu nie wychodzić?
pierwsze słyszę, słyszałam że się weranduje ale ja myślę że tak 2tygodnie od porodu to już spokojnie można

Cytat:
Heja dodam pierwsze zdjecie mojej dzidzi bylam wtedy w 18tyg.4dzien.... mam nadzieje ze sie doda bo robie to pierwszy raz .....29 polowkowe.......a to usg musialam miec zrobione tylko dlatego ze krewka sie pojawila i dla kontroli usg zrobili i zdjecie wreczyli (dla przypomnienia)

Troche male to zdjecie ale jak na pierwszy raz nie najgorzej......ciekawe co bedzie
śliczny bobas

Cytat:
Hej My również po usg , byliśmy w piątek. Pan doktor ogląda sobie Kluseczkę, sprawdza wszystko dokładnie a my siedzimy cicho, myślę sobie niech najpierw posprawdza czy zdrowe a potem zapytam co ma między nóżkami.
Nagle dr mówi: A ja już widziałem i wiem co będzie ale nie powiem . Myślę sobie: zlituj się człowieku ale mówię spokojnie: oj panie Doktorze niech pan nie trzyma nas w niepewności.
ja: hihih (wiedziałam, że tak będzie ale nie chciałam głośno mówić bo mąż miał nadzieję, że może jednak synek)

gratulacje wielkie kolejna księżniczka tatusia

Cytat:
Napisane przez olsza30 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, które ładniejsze imię; Maja czy Pola?
pola. maja to teraz baaardzo popularne imię tak jak zuzia i julka, dlatego lepiej pola

Cytat:
mi straasznie krwawią dziąsła, dziś byłam u dentysty i mi powiedziała że taki urok ciąży że można szałwią płukać i miękkiej szczoteczki używać pasty specjalne to też nie na wszystkich działają w ciąży.
z nosa też czasem mam krew ale to normalne

Cytat:
Napisane przez hawea Pokaż wiadomość
my puszczamy z mężem do brzuszka tą kołysankę, co prawda będzie u nas synek, ale kołysanka jest śliczna
http://www.youtube.com/watch?v=1x1Efoj-t7w
uwielbiam ja mam całą płytę śpiewa magda ummer i grzegorz turnau śliczne piosenki takie spokojne

a ja dziś byłam u dentysty i mi powiedziała że mogę wyrwać 8 i to jak najszybciej poza tym ani jednej dziurki byłam w szoku bo mi się zawsze zęby na potęgę psuły a teraz "tylko" dwie ósemki do wyrwania

montii tak straszny tam problem z zasięgiem mój telefon trzymał na parapecie przy oknie albo jak jechał na zakupy to wtedy dzwonił bo tak to masakra jakaś

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-25, 12:55   #316
aja1
Zakorzenienie

Cytat:
ja też
Chyba ciemnoty, sorry ale dla mnie osoba która wierzy w takie zabobony jest po prostu ciemna. Jak kiedyś gdy ludzie wierzyli w takie gusła. Jestem w stanie zrozumieć jak ktoś się pyta o coś takiego (mam taką koleżankę) ale jak już w to wierzy...... np. moja teściowa to tylko się z niej śmiać, nie można jej brać na poważnie.

Mój Aniołek 30.12.2016
Stary 2010-10-25, 12:58   #317
blackrose4u
Wtajemniczenie

dziękuje Wam

Cytat:
A dlugosc to ok bo 15-16 cm to w 16 tyg c dzidzia ma
na necie przeczytałam że w 19tyg to 18cm. Nie wiem jak to mierzył bo jakoś umknęło to mojej uwadze, może gdzieś mu wyskoczyło na monitorze. Ja mam 168cm a mąż 180cm to tak chyba średnio.
Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość
gratuluję córeczki
Montii- mam nadzieje że na zwykłym 2 D też poznam płeć bo nie chce iść na to 3Dani4D bo przesadzają z cenami .
u nas właśnie na 2D wszystko badał i pokazał żeńskie narządy mam nawet ich fote
Cytat:
gratuluję córki
i zazdraszczam

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

ciekawy pomysł
z tym nie wychodzeniem z domu to chyba był jakiś stary zwyczaj że nie wolno było wychodzić z dzieckiem przed chrztem, takie wiejskie zwyczaje, pewnie byłaby zaraz obgadana taka mama, nie wiem jak to określić, ogólnie to na to już chyba nikt nie patrzy

Cytat:
Hej
My również po usg , byliśmy w piątek. Pan doktor ogląda sobie Kluseczkę, sprawdza wszystko dokładnie a my siedzimy cicho, myślę sobie niech najpierw posprawdza czy zdrowe a potem zapytam co ma między nóżkami.
Nagle dr mówi: A ja już widziałem i wiem co będzie ale nie powiem . Myślę sobie: zlituj się człowieku ale mówię spokojnie: oj panie Doktorze niech pan nie trzyma nas w niepewności.

gratulacje klask i:
Cytat:
Napisane przez olsza30 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, które ładniejsze imię; Maja czy Pola?
Pola?
Cytat:
Napisane przez Olusiaa_ Pokaż wiadomość
gratulacje

olsza
Pola!

Teraz co druga dziewczynka Maja albo Julia....
nasza będzie Julia o popularności imienia dowiedziałam się dopiero od Was, bo w znam jedną julię osobiście Ale i tak zostanie to imię. Lekarz się śmiał że jakby był chłopczyk to pewnie Romeo
Montii możesz dopisać nam jeszcze drugie imię: Emilia
Cytat:
ojjj ja to brudzę chusteczkę co dmucham nos, i to też robię dużo częściej niż zwykle. Męczące dziąsła mi krwawiły więc zmieniłam szczoteczkę na miekką i narazie ustało.

coralady ja już jestem zapisana do szkoły rodzenia, ale chodzić mogę dopiero po skończonym 26 tygodniu

oczekujemy

Edytowane przez blackrose4u
Czas edycji: 2010-10-25 o 12:59
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-25, 13:04   #318
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
ja też
wiek tu nie ma nic do rzeczy po prostu czysta głupota. masz rację - nie wiadomo czy się śmiać czy płakać...

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
tak my chcemy pójść z tżtem ale tak gdzieś w styczniu u nas to kosztuje coś koło 300zł jakoś ale chcemy pójść coby czegoś się nauczyć ciekawego

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-25, 13:04   #319
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba ciemnoty, sorry ale dla mnie osoba która wierzy w takie zabobony jest po prostu ciemna. Jak kiedyś gdy ludzie wierzyli w takie gusła. Jestem w stanie zrozumieć jak ktoś się pyta o coś takiego (mam taką koleżankę) ale jak już w to wierzy...... np. moja teściowa to tylko się z niej śmiać, nie można jej brać na poważnie.

no wiesz nie chciałam tak dosadnie się wyrazić
ja po prostu mówię, że ona jest głupiutka,
ale niegroźna, tzn. jest z tych ludzi, którzy mnie nie irytują tylko wzbudzają coś ala współczucie
bo ogólnie to dobra z niej dziewczyna i nie narzuca nikomu swojego zdania
no ale niestety pogadać nie mamy o czym, jak dwa przeciwne bieguny jesteśmy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-25, 13:07   #320
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Cytat:
Od kilku dni mam straszne zawroty głowy.W sobote prawie omdlałam w sklepieZrobiło mi sie ciemno rzed oczami i juz czułam jak "odpływam".Wyszłam szybko ze sklepu i usiadłam na zimnym murku-po 15 min.doszłam do siebie,ale w kolejnym sklepie sytuacja się powtórzyła i nawet nie zdążyłam zakupów porobić.A wczoraj popłakałam sie bez powodu To znaczy był powód,ale dzisiaj widze już jak błahy-och te hormony

no to tak jak ja stoje na przystanku i czuje ze zaraz zemdleje weic kucam i tak kilka razy w tyg.. a do szkoly to bym chciala ale moj Tz nie bardzo wiec narazie negocujeje ;p

DZIEWCZYNY do USG juz tylko 3dni !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-25, 13:26   #321
*kaalinaa*
Zadomowienie

dziękuję za gratulacje

Ja to się cieszę, że druga dziewczynka bo mi się tak wydaje, że jak taka mała różnica to dziewczyny się będą dogadywać. Poza tym mam jedną dziewczynkę więc wiem jak się z córeczka obchodzić i ciuszków cała szafa (specjalnie nie oddawałam). Nie to, że nie chciałbym chłopca bo bardzo bym chciała a że chcemy trójeczkę mieć to będziemy musieli celować z trzecim bo TŻ mi nie przepuści

Gossik ja za nikogo tak kciuków nie trzymam jak za Twoją córcię

Cytat:
Z Kaliną byłam i byłam bardzo zadowolona i teraz też się wybieram, tylko do innej, mam się zgłosić w połowie grudnia. Prowadzi ja położna z którą planuję rodzić w domu. Zobaczymy czy przypadnie mi do gustu i czy będę w stanie jej zaufać i powierzyć mój poród.

*kaalinaa* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-25, 13:32   #322
megi2015
Zadomowienie

Cześć dziewczyny

Gratuluję kolejnym dwóm mamusiom które poznały płeć - kurcze dziewczynki znowu

Dziś byłam u mamy i mama też mi wywróżyła dziewczynkę - ale to czas pokaże haha ciekawe a do 15 listopada jeszcze trochę czasu.

trzymam kciuki za wasze dzisiejsze usg. dajcie znać po.

Co do krwawienia z nosa to u mnie też się pojawia, przy myciu zębów też ale raczej rzadko.

Wczoraj dostałam od teściowej dla maluszka taki słodki ręczniczek do kąpieli maluszka z kapturkiem A umówiłyśmy się że nic do połówkowego nie kupujemy - oprócz tego co już mamy no ale cóż teściowa nie zaczaiła chyba...
Stary 2010-10-25, 13:33   #323
monika267
Raczkowanie

GG do monika267

Kaalinaa Ty bedziesz miec 2 coreczki a mnie w brzuszku zapewne 2 chlopak rosnie takie mam przeczucie zreszta ostatnio kazdy mi mowi ze chlopak bedzie jeszcze nie spotkalam sie z opinia dziewczynki ......ale planujemy tez 3 wiec mam nadzieje ze wtedy CÓRA bedzie !!!!!!!!!!!
monika267 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-25, 13:37   #324
coralady
Wtajemniczenie

Cytat:
coralady ja już jestem zapisana do szkoły rodzenia, ale chodzić mogę dopiero po skończonym 26 tygodniu
Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
tak my chcemy pójść z tżtem ale tak gdzieś w styczniu u nas to kosztuje coś koło 300zł jakoś ale chcemy pójść coby czegoś się nauczyć ciekawego
Ja też się wybieram,a z racji tego że Tż duuuuuużo pracuje to pewnie będę chodzić sama,choc może w zimie to sytuacja się nieco uspokoi,bo drugi jego etat to instruktor prawa jazdy,a jak wiadomo z niedoświadczonymi w zimie lepije nie jeździć Sie zobaczy jeszcze.Ja dopiero 15 tydzien,więc jakoś po świętach sie wyborę.

U nas w szpitalu miesiecznie to 150zł,więc nie jest jakoś szczególnie drogo,a kobieta która je prowadzi ponoć zna sie na rzeczy,więc mam nadzieje,że się nie rozczaruje.

Cytat:
no to tak jak ja stoje na przystanku i czuje ze zaraz zemdleje weic kucam i tak kilka razy w tyg.. a do szkoly to bym chciala ale moj Tz nie bardzo wiec narazie negocujeje ;p

Ja niestety jeżdże autobusami do pracy,więc jak jest przepełniony to tchu mi brak i mam zawroty głowy.Mam nadzieję,że to pzrejdzie,bo inaczej nie wiem co wymyślę A do pracy chce chodzić dopóki dam radę i nie będzie przeciwskazań.W domu bym sie zanudziła Miesiąc leżałam przy zagrożonej ciązy i myślałam,że padne z nudów...Normalnie(tzn.gdy bym była w pełni sił)byłbym zadowolona-nadrobiłabym te stosy nieprzeczytanych ksiązek,nieoglądniętych filmów,ale teraz to ja nie mam na nic siły.

Moje usg tez za 3 dni Kasiapruszkow o której masz?Nie masz napadu paniki?Ja się troche martwię,bo teraz czekam 4 tyg. na kolejne usg i nie wiem co tam u mojego Maleństwa słuchać
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski

Edytowane przez coralady
Czas edycji: 2010-10-25 o 13:43
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-25, 13:38   #325
monika267
Raczkowanie

GG do monika267

A co do krwawien z nosa to tez mam od czasu kiedy zaczal sie 15tydz i z dziaslami to samo ale plucze szalwia i jest lepiej

Edytowane przez monika267
Czas edycji: 2010-10-25 o 13:40 Powód: poprawki
monika267 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-25, 13:41   #326
agus235
Raczkowanie

GG do agus235

Cytat:

Ja też mam usg za trzy dni i to będzie dzień po moich uodzinach ciekawe czy dzidzia zrobi mamie prezent i pokaże co ma między nóżkami

IGOREK 3.03.2011

ZĄBKI
faza III od 13.08.2012
agus235 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-25, 13:42   #327
laseczkaa
Zadomowienie

Ja też myślałam o szkole rodzenia .
u nas to koszt 350 zł orientowałam się juz zapisy by były w grudniu a od stycznia szkoła 7 spotkań co 2 sobota od 10-12 .
i właśnie tak się zastanawiam czy warto. z jednej strony bym bardzo chciała ale z drugiej to dość spora kwota pieniędzy, szczególnie że na pewno chcę mieć odłożone pieniądze na poród rodzinny i ewentualnie znieczulenie (PS .orientujecie sie ile u was w szpitalach kosztuje poród rodzinny i znieczulenie -czytalam wtedy tamten cennik warszawski i jak zobaczyłam 600 zł za znieczulenie o mało nie spadłam z krzesła...
laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-25, 13:44   #328
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

hawea - ja to jestem taka wrażliwa, że puściłam tą kołysankę i już rycze jak bóbr
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-25, 13:45   #329
blackrose4u
Wtajemniczenie

ja wybieram się do szkoły bezpłatnej u mnie w przychodni

oczekujemy
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-25, 13:49   #330
*kaalinaa*
Zadomowienie

W szpitalu w którym rodziłam za poród rodzinny się nie płaci a za znieczulenie to nie wiem bo nie załatwiałam i nie miałam ale coś mi się obiło o uszy 500 zł (ale pewna nie jestem). Szkoła rodzenia fajna rzecz zwłaszcza jak robisz ja przy szpitalu w którym chcesz rodzić. U nas świstek ze szkoły zapewniał nam na 100% przyjęcie do szpitala nawet jak nie było miejsc

*kaalinaa* jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości