![]() |
#301 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Udało się po poronieniu :D cz.II
Witaj Zuzieńko ![]() 19.04.2011 godz 14:20 Aniołek 26.05.2010r
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#302 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale fajowski brzuszek!!! a lokator w srodku superancki! ---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- A u nas dzis dzien lumpkowy-idziemy w srode na urodziny kumpeli, ktora wymyslila imprezke przebierana-babeczki w stylu pinup girls, a faceci rodem z TopGun. No i po lowach w lumpku mam czarna sukieneczke z dekoltem, ktora fajnie sie opina na brzuchu. Do tego zamierzam zalozyc bialy szal i czarne rajstopy...a co! jak ma byc sexi to bedzie ![]() a poza tym w koncu dotarlismy do 'Galerii malucha' -to takie miejsce w Gdyni, gdzie organizuja rozne warsztaty dla mam i dzieci. Mam nadzieje, ze rusza zajecia z muzyki prenatalnej-to sprawdzimy na mlodym czy to dziala;P No i jeszcze tylko dokonczyc sprzatanko-czyli zlozyc rzeczy z prania, wstawic kolejne pranie i obiadek...
![]() |
#303 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Laktator muszę przyznać jest,ale tam troche spłaszczony ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- a zapomniała ja uwielbiam takie przebierane imprezy ![]() ![]() ![]()
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#304 |
Zadomowienie
|
Pokażę, pokażę może nawet dzisiaj
![]()
![]() ![]() Nasze Małe Szczęście ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kubuś jest już z Nami od 09.04.2011, godz. 9:10 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#305 |
Zadomowienie
|
A ja mam dziś zły dzień. Rok temu też miałam, bo wtedy miałam zabieg. Wyłam dziś już nie raz. Do tego kłócę się z TŻ, bo mnie wkurza. I dźwignęłam, że brzuch mnie zaczął boleć, musiałam leżeć i przeszło. Potem wpatrywałam sie tyle czasu na brzuch, bo jakoś się dawno nie ruszał i już spanikowana byłam, ale niunia dała znak jak ją bardzo poprosiłam...
Sylwia daj linki stron all, z których zamawiasz coś. I Ty Madzik jak możesz to też daj- tych stron, co tu kiedyś pokazywałaś,OK?
#306 | |
Zakorzenienie
|
pokaż ,pokaż
![]() Karla chyba dziś zostałysmy same na placu boju ![]() niegrzeczne Dziewczynki ![]() ---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ---------- Cytat:
Nie smuc sie ![]() ![]() Ty przynajmniej masz kontakt ze swoją istotą ![]() mnie też dziś brzuch boli,to chyba troche ta paskudna pogoda tez ma wpływ niestety ![]()
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#307 |
Zadomowienie
|
Hmmm... no chyba dziś taki dzień, bo plecki przestały boleć ale zaczęło kłuć po bokach w brzuszku. Może to Szkrabik tak się wierci
![]() A jednak Lulcia nie jesteśmy same na placu boju ![]() Mokra nie smutaj się Kochana ![]() ![]() Ja zaraz wychodzę, idziemy z Mężulkiem do znajomych ![]() ![]()
![]() ![]() Nasze Małe Szczęście ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kubuś jest już z Nami od 09.04.2011, godz. 9:10 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#308 |
Raczkowanie
|
No to bylo tak
![]() Byl poniedzialek 25.10.br. O 14 mialam standardowa wizyte u gina. Oczywiscie wszyscy sie rozpierzchli i nie mial mnie kto zawiezc wiec mialam sama jechac samochodem ale jakos tak dziwnie delikatnie pobolewal mnie brzuch jak na @ i stwierdzilam ze lepeij nie bede ryzykowac. Wstrzymalam moja mamuske ktora wlasnie tego dnia zdecydowala sie kupic nowe auto w innym miescie i podwiozla mnie do lekarza. Ona i moj brat spokojnie pojechali dokonac transakcji a ja w miedzyczasie dowiedzialam sie ze szyjka 1,5 i rozwarcie 1,5 i wszystko moze rozegrac sie na dniach. Lekko wystraszona wizja szybkiego porodu wrocilam taksowka do domu i wyzalilam sie dziewczynom na watku listopadowo-grudniowym ze sie zaczelam cykac. Lekarz kazal zelez i brac nospe. Tak tez zrobilam i czekam na ulge a tu coraz lepiej w tym brzuszku cmi i jakby skurcze co 20 co 12 co 8 co 20min. itd. Dzwonie do przyjaciolki (ktorej 2 dni temu minal termin planowanego rozpakowania) i sie pytam jak to jest bo ona juz jedna pocieche ma a on na to to nie sprawiedliwe i ze to ona powinna jechac na porodowke a nie ja. Ja na to ze wysylam jej fluidy i czekam na apogeum. O godz. 18nastej nie wiedzac czy to to czy nie to wykapalam sie i ogolilam tak na wszelki wypadek. Potem juz bylo mniej przyjemnie bo zaczal mnie bolec krzyz wiec zwykle skorcze przezrodzily sie w krzyzowe i ciezko bylo usiedziec w jednym miejscu i okreslic jak czesto sie pojawiaja. Postanowilam sie jednak wyciszyc i posiedziec w lozku (bo lezec sie nie dalo) przy zgaszonym swietle zeby nie marnowac energi potrezbnej na porod. Okolo 23ej wszystko troche zelzalo wiec pomyslalm ze wytrwam do rana kiedy to moja polozna zacznie zmiane. O 24:20 postanowilam isc do toalety nie wiem z jakiego powodu i zaapliowac sobie slynny czopek glicerynowy. Nie minela minutka usiadlam na toalecie i zrobilo mi sie cieplo. Chwilke analizowalam to zjawisko po czym odkrylam ze odchodza mi wody. Wykapalam sie ponownie, ubralam i delikatnie zaanonsowalam ze musze na porodowke bo rodze ![]() ![]() ![]() PS sorki ze tak obszernie ![]() Edytowane przez agas Czas edycji: 2010-11-06 o 17:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#309 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No i wrzuce fotke mojego brzuszka (30 tydz. 6 dz.): tutaj TZ magdaki: Skąd Magda ma tyle siły? Jak to mówią "z wykopalisk". Po pierwsze, cały czas jest aktywna, nie opiernicza się za bardzo i nie pozwala sobie na zbytnie lenistwo. Nie pozwala na to, żeby jej kondycja spadła (choć robi to raczej nieświadomie) z ciążowych dolegliwości nie robi afery i już na pierwszej wizycie nie błagała lekarza o zwolnienie (lekarz proponował jej w piątym miesiącu i zarobił takie spojrzenie jak ja kiedy narozrabiam). Przede wszystkim wychodzi z założenia, że ciąża to nie choroba. Niesie ze sobą jedynie drobne dolegliwości. Nie ma sensu skupiać się na nich bo to do niczego nie prowadzi. Jeśli już ktoś koniecznie ma ochotę na czymś się skupiać to niech skupi się na sobie i swoim "ładunku". Pozdrawiam TŻ Magdaki. ---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ---------- Agas-widze, ze ten twoj porod to w twoich ustach poezja...ja normalnie bede chyba czytac co pewien czas ten opis-co by sie dobrze nastroic ![]()
![]() |
#310 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() mokra6 ja zamawiam w większości u tego sprzedawcy bo ma najtaniej ![]() http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=4222926 u tego też dziewczyny zaamwiały ale ma niektóre rzeczy droższe http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=11612773 Powiem Wam że przejrzałam ciuszki po bratanku i jedyne co mi odpowiada to skarpetki, może ze 3 bluzy , reszta absolutnie nie ![]() ![]() ![]() agas dziękujemy za tak dokładny opis, jak widać nie jest tak strasznie ![]()
![]() |
#311 |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki brzuszki macie sliczne
![]() ![]() Mokra kochana nie martw sie ![]() ![]() Agas w z twojego opisu porod to pestka ![]() ![]() a my wrocilismy z centrum hand. normalnie myslalam ze tam zgine a teraz padam na twarz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#312 |
Zadomowienie
|
Agas fantastyczny opis porodu, mam nadzieję że u nas będzie choć podobnie
![]() Magdaka, fajnie że masz takie podejscie, ale glupio się poczułam czytając Twojego posta, ja dostałam l4 po pierwszej wizycie, i to nie dlatego że jestem leniwa i się prosilam, choć bez wątpienia dla mnie ważniejsze bylo i jest dzieciątko od pracy i nauczona doświadczeniem, kiedy powodem # byl stres mobbingującego szefa - nie mialam najmniejszego zamiaru podejmować ryzyka. Energia towazyszyła mi od 20 - 30 tc, wcześniej przez ciągłe pobolewanie brzucha i strach oszczędzałam się i dbałam żeby często polegiwać, ale okazało się że nie skonczylo się to dla mnie dobrze, bo teraz prawie nie moge wstawać, i to zupełnie nie dlatego że się nad sobą rozczulam, choć wrażliwość mamy inną to fakt ![]() Pozdrawiam Was niedzielnie... humor taki sobie, choć wiercipiętek skutecznie mi go poprawia...mialam dziś piękny sen, snilo mi się moje maleństwo, kiedy uspokoiłam jego płacz w ramionach... ciekawe czy w realu emocje tulenia takiego szkraba są rownie piękne... Jeszcze (mam nadzieję ) jakies 8 tygodni i... ![]()
#313 |
Zadomowienie
|
Wow ale nasz wątek żyje
![]() dziewczyny , wyłazić z krzaków i udzielać się raz dwa ![]() ![]() U mnie niedziela zaczęła się fajnie ![]() Wczoraj byłam w moim ulubionym lumpku i upatrzyłam sobie płaszczyk czarny , ciepły w którym da się przeszyć guziczki aby posłużył mi też wtedy jak brzuszek będzie większy.................. nie kupiłam go bo dziś w lumpku przecena -50% więc z rana pojechałyśmy z mamcią i płaszczyk był ![]() ![]() ![]() Zdjęcie płaszczyka wstawię kiedyś indziej bo już się moczy ![]()
#314 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do pracy...............przec ież gdybys miała pracę mniej stresującą i dobrze się czuła myślę że tez popracowałabyś dłużej............u mnie koleżanki mówią abym wykorzystała ten czas i uciekała na zwolnienie............ale właśnie, wszyscy widzą że się dobrze czuje w tym dyrka, ja nie mam umowy na stałe więc trzymam się póki mogę , ale też już niedługo smyknę aby wypocząć przed porodem ![]()
![]() |
#315 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Sylfiaaa ciuszki super ![]() ![]() ![]() ja dopiero oka otwrlam i normalnie nie wiem co sie dzieje ![]() ![]() ![]() A to obiecane linki z all: 1.http://allegro.pl/e-d-wyprawka-niemo...247366407.html 2.http://allegro.pl/okrycie-kapielowe-...262065843.html 3.http://allegro.pl/body-napisy-z-napi...269032630.html 4.http://allegro.pl/krasnal-nowy-kolor...246519650.html 5.http://allegro.pl/3-czesc-komplet-wy...272458643.html 6.http://allegro.pl/leginsy-legginsy-g...283332771.html 7.http://allegro.pl/dwukolorowe-tunicz...3.html#gallery to chyba tyle ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#316 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja wczoraj zamówiłam na all : okrycię kąpielowe podkłady poporodowe majtki siateczkowe wkładki lakt Purelan na brodawki pieluchy tetrowe białe 6 szt kolorowe 4 szt chusteczki nawilż z pudłekiem sudocrem krem NIvea szczotka+grzebyk nożyczki i cążki płatki kosmetyczne patyczki hig termometr do wody butelka Browna 120ml Butelka Browna 237 ml smoczki do butelek +3msc kocyk zabawkę gryzak ![]() zaśłonki przeciwsłoneczne przy okazji bo słodkie bardzo ![]() przewijak i pokrowiec no to tyle i zastanawiam się co do tego jeszcze ![]() Madziu legonsy i tuniczka(jaki kolor wzięłaś ?) bardzo mi się podoba, sama musze chyba leginsy zamówić bo moje zwykłe bardzo mnie ściskają ![]()
Edytowane przez sylfiaaa Czas edycji: 2010-11-07 o 10:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#317 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ty tez widze sie nie opierniczasz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a tu wklejam tobie i innym dziewczynkom liste potrzebnych rzeczy ![]() ![]() Dla mamy - koszula nocna (2-3 sztuki) - szlafrok - podklady poporodowe Bella (2 paczki) - majtki siateczkowe Hartmann lub Seni ( 3-4 sztuki) - stanik do karmienia (2 sztuki) - wkladki laktacyjne - plyn do przemywania krocza po SN- Tantum Rosa - krem na popekane brodawki PureLan lub Bephanten - plyn do higieny intymnej - wode do picia - kosmetyczke ze swoimi kosmetykami Dla maluszka Do ubrania - body z dlugim rekawkiem ( 10 sztuk) - body z krótkim rekawkiem (10 sztuk) - spiochy ( 6 sztuk) - pajace ( 6 sztuk) - dresik - pólspiochy - kombinezon - czapki kapielówki (2-3 sztuki) - czapka na dwór (2 sztuki) - spioworek - lapki niedrapki - kaftaniki (5 sztuk) - sliniak Inne akcesoria - pieluche tetrowe ( 20 sztuk) - pieluchy flanelowe(10 sztuk) - pieluszki jednorazowe , na razie nie kupuj duzo bo dziecko moze byc uczulone, ja mam na razie jedna paczke pampersów do szpitala, reszte kupie po porodzie -chusteczki nawilzajace - podklad do przewijania -podklad taki ceratkowy, mozesz sobie go podlozyc pod przescieradlo zeby dziecko nie zmoczylo materacyka - butelke -termoopakowanie na butelki -smoczek -przewijak -wanienke -szczotka do mycia butelek -lózeczko -materac -ochraniacz na lózeczko -kocyk (3 sztuki) -rozek (2 sztuki) - ja mam jeden miekki a drugi z usztywnieniem -przybornik na lózeczko -przescieradlo z gumka (ja mam 3 sztuki) -okrycie kapielowe (2 sztuki) -recznik kapielowy -aspirator Frida do noska -sól fizjologiczna -krem na odparzenia -krem na kazda pogode -zel lub plyn do kapieli -krem pielegnacyjny do ciala -szczotka z miekim wlosiem -proszek + plyn -termometr zwykly i do wanienki -nozyczki -platki kosmetyczne -patyczki do uszu dla dzieci -pojemnik na smoczki -wózek -fotelik samochodowy -kocyk lub kolderke do wózka -folie przeciwdeszczowa do wózka Edytowane przez madzik2221 Czas edycji: 2010-11-07 o 10:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#318 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tylko przykro mi się robi kiedy czytam takie słowa, choć wiem że Magdaka nie miała nic złego na mysli i jest mnostwo kobiet ktore wykorzystują swój stan... jestem też troche przybita faktem, że u mnie taki styl zycia aktywnej cięzarowki zupełnie się nie sprawdza... może jestem przewrazliwiona, może nadwrazliwa... ale to nie wynika z lenistwa do którego zmuszam się od kilku tygodni intensywnie... Wiecie... najchetniej zasnełabym na te parę tygodni, choć mimo wszystko ciąża to magiczny czas i będzie mi brakowalo Wiercipiętka... ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Dziewczyny, dowiedzialam się, żeby nie brać do szpitala ciuszków dla malenstwa, bo ich nie oddają, żeby zabrać tylko na powrot do domku, jestem w malym szoku, choć logiczne jest że jak zabierają kilka brzdąców do kąpieli, to ciuszki oddają do pralni szpitalnej i ciężko potem kombinować połoznym co bylo czyje... ![]() Podobno dzieci są ubierane w szpitalne ciuszki... co wy na to, spotkałyscie się z tym? ja to wiem już z 6 źródeł, bo zaczęlam dopytywać, a w sumie kumpela mnie oświeciła ![]()
![]() |
#319 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak wiadomo kazda ciaza jest inna, kazda babeczka ma inna psyche. Ja mam inaczej akurat-ja ogolnie swoja prace lubie-bo lubie dziobac cos na komputerze konkretnego, i mnie to nie stresuje wogole, stresuje mnie tylko atmosfera w pracy..ale to juz niedlugo. Ja poza tym nie lubie siedziec w domu-a gdybym od pocz. ciazy wziela L4 to praktycznie do 16-17.00 bym siedziala sama - a ja wiem jak to sie wtedy na mnie odbija; zadreczam sie drobiazgami, kazdy drobny bol by urosl do rangi superproblemu, rozleniwilabym sei na maxa, mialabym dola jak stad do Ameryki (mialam identiko po poronieniu przez pierwsze 3 mies.-szlam do pracy, a potem ryk w poduszke calymi wieczorami i przegladanie stron o poronieniach, szukanie przyczyny tego co sie stalo), wiec u mnie praca i wogole jakies zajecie, towarzystwo ludzi, jest tak troche lekarstwem...
![]() |
#320 |
Zadomowienie
|
Madziu właśnie z tej listy korzystałam :P
Ja zamawiałam na all bo porównywałam ceny w sklepie i sa droższe a że kupiłam wszystko u jednego sprzedawcy mam jedną przesyłke 12 zł więc da się przeżyć ![]() w takim razie też sobie chyba zamówię te legginsy tylko tam są grubsze i zwykłe nie wiem które ![]() ![]() Fridzia eee co się przejmujesz.............. ..różnie to bywa, ja jak tylko zaszłam w ciąże od początku chciałm iść na zwolnienie aby się wybyczyć bo próżniak jestem ![]() ![]() ![]() ![]() Co do brania ciuszków do szpitala to nie mam pojęcia jak to jest u mnie, będe musiałą zrobić wywiad środowiskowy wśród koleżanek które tam rodziły
Edytowane przez sylfiaaa Czas edycji: 2010-11-07 o 10:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#321 |
Zakorzenienie
|
jesli chodzi o szpital to wiem ze daja tam ciuszki dla maluchow ale ze zabieraja to o tym nie slyszalam
![]() Sylfiaa jak tylko po domu to moga byc zwykle ja zamierzam je zakladac do dlugich tunik dlatego wybralam ocieplane ![]() a to moje wczorajsze tescowe zakupy : |
![]() ![]() |
![]() |
#322 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeszcze chcialam dodac, ze po porodzie jak ubrali malego to dostal mega wysypki, ciuszki szpitalne prane sa w zwyklych proszkach stosowanych w pralniach. A co do pralni, to wiem jak to sie odbywa, bo moj kuzyn w takowej pracuje ![]()
![]() ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/1usahdgekp8qz8sz.png Edytowane przez starapanna Czas edycji: 2010-11-07 o 11:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#323 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() I nie przepadałam za tymi ludzmi, bo wiekszości z nich nie podobalo się że po kilku tygodniach z byle jakiego stanowiska szef ,,wywindowal '' mnie praktycznie na rownię z nimi i w dodatku ja im przekazywalam polecenia... i choć robiłam to najbardziej dyplomatycznie jak umialam... trudno czasami bylo znieść ich fochy... Teraz biorę się za swoje plany i marzenia. To siedzenie w domu sklonilo mnie do przemysleń, myśli zainicjowały marzenia zawodowe... a marzenia są po to, by je realizować, zaczęlam kalkulować, planować i zobaczymy co z tego wyniknie ![]() ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- Cytat:
![]() |
#324 |
Zadomowienie
|
Załącznik 3517296
Załącznik 3517297 Załącznik 3517298 widzę że ciuszkowe szalenstwo trwa, wiec dołączam też swoje nowe zdobycze ![]()
#325 |
Zakorzenienie
|
tak patrze na te wasze ciuszki dziewczyny i co niektore sa sporawe wiec chyba i ja bede musiala zaczac sie zaopatrzac w troszke wieksze bo narazie to mam albo na 56 albo do 3 miesiaca
![]() a to moj wczorajszy 22t1d brzuszek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#326 |
Zakorzenienie
|
kiedy ja będę mieć takiego brzusia...
Madzik Śliczny ![]()
#327 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a ciuszki kupuję 56 i 62, choć prawdę mówiąc bardzo róznie wychodzą, h&m wychodzą malutkie, crocodillo też, a juz cubus mam wrażenie że są większe, teraz to na oko, w sumie wolę ciut większe, bo mój kruszon jest leciutki ale może się długi urodzić...no i podobno szkraby szybko wyrastają z tych najmniejszych ubranek... ---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- ...szybciej niż myslisz... ![]() ---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- http://allegro.pl/chicco-fotelik-syn...291254633.html wybralam fotelik wreszcie, mial być maxi cosi, ale ten mogę zamontować w wózku, więc chyba tak lepiej no nie?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#328 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() oj też się nie mogłam doczekać a teraz nie dowierzam że to mój własny kochany upragniony brzusio ![]() Cytat:
![]() ![]() ja też kupuje ciuszki różne różniaste , a moja mama to juz zwariowała dziś chciała kupić bluzeczkę na 10lat w lumpku ![]() ![]() ![]() a tak w ogóle to właśnie rozpisałam wszystkie ciuszki które mam do tej pory według rozmiarów i chyba mam tego dużo, dużo ![]() ![]() ![]()
![]() |
#329 | |
Zakorzenienie
|
agas fajny opis porodu
![]() ![]() oby takich było więcej ---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- Cytat:
magda fajny brzusio ![]() Edytowane przez enis84 Czas edycji: 2010-11-07 o 13:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#330 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny piękne zakupy!
![]() A ja dziś leże cały dzień i tylko do łazienki chodzę, bo boli mnie brzuch tak nisko. Mam nadzieję, że nic złego się nie dzieje ![]() Co myślicie o imieniu Iga, Igunia??
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:01.