|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#301 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
Cytat:
A co do meza-ja bym tego nie odbierala tak mocno, ale u nas sa inne zasady-jak idziemy osobno sie bawic to nie meldujemy sie sobie. Jedyne co to wracamy o umowionej porze i potem opowiadamy sobie jak bylo ![]() ---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- Skosnym do gory na poczatek (jesli u ciebie to kokos-jest twardy jak kamien to sie nie pomylisz)-przynajmniej u mnie tak jest. Gryke to poczujesz pod palcami (takie jakby kuleczki) - i ta strona do dolu na poczatek ![]()
![]() |
#302 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
ja wiem ze raczej nie bedzie w stanie mi nic opowiedzieć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#303 |
Zadomowienie
|
tak to jest z niektórymi facetami
![]() mój już mi zapowiedział że w połowie grudnia wychodzi na imprezę i jak chcę to w sumie mogę iść - ale nie wiem czy będę w stanie gdzieś usiedzieć dłużej niż do 22...
#304 | |
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Noc z pięcioma pobudkami, ale dało się przeżyć, już od 5 tak mi w brzuchu burczało, że wydawało mi się, że cały świat słyszy heheh Staram się wieczorami już nic nie jeść, bo mnie zgaga męczy. Efekt taki, że pożeram teraz wczorajsze oponki z kawą mniam Oponki z rana dla Jesuis!!! ![]() ![]() Cytat:
0.5 kg sera białego (mi zostało z sera do sernika już gotowy zmielony, na pewno trochę więcej niż 0,5 kg) 0,5 kg mąki (ja dałam z 70 dag jak na moje oko ![]() pół szklanki cukru (dałam ciut mniej bo ostatnio sernik mi za słodki wyszedł :P) 250 ml śmietany kwaśnej (ja miałam napoczętą 18 %, więc skorzystałam z niej, jakieś 200 ml) cukier waniliowy 5 żółtek łyżeczka sody oczyszczonej łyżka spirytusu (nie miałam więc wlałam "chlust" whisky) Zagnieść ciasto z tych składników, rozwałkowywac na ok. 1 cm, wycinać krążki, w środku nich dziurkę (robiłam to nakrętką od wody mineralnej, od kieliszka do wódki wychodziły za duże ![]() Można posypać cukrem pudrem, ja zrobiłam lukier cytrynowy i sypałam wiórkami kokosowymi - pycha Smacznego!
![]() ![]() |
![]() |
#305 |
Zadomowienie
|
dziewczyny stwierdziłam że kupię oilatum lub jego zamienniki.
Trzeba też kupić szampon oilatum czy tez nie? kupię krem bepanthen. Nie wiem jaki krem do twarzy na mróz kupić oraz do smarowania w domku - co polecacie? czy muszę jeszcze jakiś kosmetyk kupić czy te 4 wystarczą? Stwierdziłam, ze na początku będziemy kapać w oilatum a potem ew. sie jakies mydło kupi. To jest wygodne bo nie trzeba żadnej oliwki itp. |
![]() ![]() |
![]() |
#306 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja w następny piątek mam rozdanie dyplomów na uczelni...jakoś się chyba doczłapię - daleko nie mam, ciekawa jestem, czy wbiję się w togę ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#307 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
balneum o taki http://www.aptekaslonik.pl/prod_info...oducts_id=1242 i tym glowke tez mylam , ja z nim tez mialam malo wod plodowych i mial bardzo wysuszona skorke naprawde polecam, a skórka u niego to platami schodzila na dwor (nivea krem na kazda pogode) http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...1t:429,r:5,s:0 i oliwke Bambino i zuzywalismy duzo duzo sudokremu, byl zawsze śliczniutki tyleczek ![]() i mimo ze niektore tu go nie polecaja, ja kupilam najwieksze opakowanie, bo u nas sie sprawdzil ![]()
![]() |
#308 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry dziewczynki z pięknego, niedzielnego, słonecznego, aczkolwiek mroźnego poranka
![]() muron miałam styczność z pieluszkami Tojours i nie byłam zadowolona, akurat chłopczykowi, któremu je zmieniałam odparzały pupę, pocił się w nich (nie przepuszczały powietrza) dla mnie są sztywne, i uciskające. To moje zdanie. O tych drugich nie mogę się wypowiedzieć, bo na prawdę nie wiem. Jednak jak dla mnie to z moich własnych obserwacji to powiem szczerze, że najgorzej wypadły DADA. W życiu nie widziałam pieluszek, które tak bardzo dzieciom odparzały pupę.[QUOTE/]Lilijko, teraz będziesz moieć dzidziusia ![]() s_a_j ja dopiero zasnęłam po 3 nad ranem, ale czuję się wyspana. Też wstawałam co chwilkę do toalety na siusiu. ![]() magdaka13 dobrze, że to napisałaś ![]() make_up_istka no właśnie nie byłam pewna, która to pisała o takiej sytuacji, więc nie wymieniałam nikogo. Postanowiłam zacisnąć pasa i kupię sobie sama łóżeczko, tylko w grudniu to raczej nie dam rady, ale do stycznia powinnam się wyrobić. Nie wiem jak tego dokonam, no ale czego się dla dziecka nie robi ![]() ![]() vilya w aptekach DOZ jest promocja na te kosmetyki i to nawet dość spora różnica cenowa, więcej informacji na stronie w sieci aptek DBAM O ZDROWIE Edytowane przez lilijka3 Czas edycji: 2010-12-05 o 08:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#309 |
Wtajemniczenie
|
a powiedzcie mi bo zapomnialam... Marika polecala magnzez na a... tylko jaki??
a z kosmetyków ziajka też jest fajna i TANIA
#310 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#311 |
Zadomowienie
|
Dokładnie, Marika polecała aspargin, ale jeśli bierzesz Tardyferon (żelazo), to lepiej sam magnez, ja biorę Magne b6, też polecam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#312 |
Zadomowienie
|
S_A_J jesli korzystałas z tego przepisu http://www.wielkiezarcie.com/recipe21652.html to ja go wkleiłam
![]() ale się wyspałam.. normalnie szok. mąż rano na zajęcia poszedł a ja spałam.. CIsza spokój ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#313 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
taaaak ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#314 |
Zadomowienie
|
cytrynka. jesli zrozumiałas, że jest to dla rodziców to przepraszam. W sumie były same rodziny z dziećmi a z naszej grupy 3 pary, ale one się wykruszyły po 15 minutach a ja dzielnie siedziałam i sie nudziłam bo się z mezem o to spotkanie pokłóciłam.. były konkursy dla maluchów i mikołaj dla nich..
|
![]() ![]() |
![]() |
#315 |
Zakorzenienie
|
hej ale produkcja kiedy Wy macie na to czas
![]() okazuje sie że chyba mam stanowczo za dużo ciuszków dla maluszka ![]() ![]() odnośnie magnezu aspargin forte jest świetny - polecam Co do emolinentów emolium najbardziej obecne po Balneum rozleklamowany ale czy naj naj ![]() Co do pieluszek po Apolonii mogę polecić Baby Dream - dla mnie super (huggiesy premium się popsuły) Te z LIdla tak jak pisze lilijka3 są kiepskie dada ujdzie tych z Tesko nie miałam odwagi stosować ![]() bryy ale i tak pójdziemy na sanki ![]()
![]() |
#316 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Kurczę, a ja właśnie słyszałam, że te bella happy są takie sobie...o huggiesach to samo...mam standardowo Pampersy newborn2, bo 1 są raczej za małe - u nas na porodówce ubierają maluszka od razu w 2 (od 3 do 6 kg), moje koleżanki też od razu na 2 były z Maluszkami, choć wagowo są różne - Zuzia miała około 2,800, Igor około 4,000 kg. Chciałam kupić właśnie te bella happy newborn, bo mają wycięcie na pępuszek, ale nikt mi ich nie polecał...zresztą pielęgniarki uczą, jak zakładać pampersa, aby nie uciskał pępuszka. Za to o tych z tesco słyszałam pozytywne opinie - nie uczulają, ale raczej tak od 2-3 miesiąca koleżanki zaczynają je używać. Są na pewno tańsze, niż te "firmówki", może wypróbuję je z czasem. Pieluszki z belli miałabym z rabatem, bo mąż robi im reklamę w gazecie co miesiąc i ma rabat na produkty -50%, no, ale jak już pisałam nie słyszałam o nich pochlebnych opinii. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#317 |
Zadomowienie
|
No ja kupiłam jedną paczkę tych pieluszek http://www.blizejciebie.pl/pieluszki...,151_207,226,1. Mam nadzieję że będą fajne bo cena w porównaniu do pampersów jest dużo niższa. ja kupiłam jedno opakowanie a widzę że wy po kilka
![]() No właśnie tez się teraz zastanawiam nad tym oilatum, bo on zawiera parafinę, czyli produkt ropopochodny. Nie wiem, może inne emolienty maja lepszy skład. |
![]() ![]() |
![]() |
#318 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez mam taki zestaw: tard. i magne b6
![]() |
#319 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny już się całkiem pogubiłam podajcie jakie dokładnie kosmetyki kupujecie
![]() W tym tygodniu chcę zrobić zakupy kosmetyczne. Myślalm o tym oilatum czy podobnym specyfiku ale teraz poczytałam na necie dużo dziwnych rzeczy o tych kosmetykach i juz nie wiem co kupić. Cyz penaten, czy nivea, czy.... No właśnie. |
![]() ![]() |
![]() |
#320 |
Zadomowienie
|
ja tez chciałam zrobić kosmetyczne zakupy, ale chyba się wstrzymam z tym. Nie wiem czy zainwestować z emolienty i chuchać od początku na małego czy kupić kosmetyki z hippa - ale jak juz wspominałam ja jestem na migdały uczulona a teraz te hipowskie preparaty są własnie z jakimś wyciągiem z migdałów. Pediatra wczoraj mi powiedziała, że najlepsze są emolienty, ale w szpitalu powiedzą mi co i jak.. i czy oliwka będzie potrzebna..
a właśnie! zaraz zrobie wam zdjęcia artykułu.. w nowym, styczniiowym wydaniu "Mam dziecko" jest o błedach rodziców w pielęgnacji dziecka oraz o nowościach w pielęgnacji niemowlęcia. |
![]() ![]() |
![]() |
#321 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Myślałam o nich, ale kupiłam w końcu Pampersy, poza tym tak, jak pisałam wcześniej, koleżanki poradziły, żeby od razu kupić te newborny od 3 kg. Ja kupiłam 1 opakowanie, chyba 90 sztuk i na razie pasuję - zobaczę, jak się sprawdzają, jak Mały na nie reaguje etc. Cytat:
Cytat:
Kupię jeszcze w aptece linomag, Marika bodajże go polecała. Nie wiem, co z zasypkami - czy jeszcze się je używa?? Jeśli tak, to jakiej firmy?? No i oprócz tego chusteczki nawilżane, różne firmy kupiłam na próbę. Co do penatena, to Mamam mi go zawsze polecała, sądzę, że następny zakup, jak mi się skończą kosmetyki będzie właśnie z tej serii. O Nivei nie słyszałam wielu dobrych opinii. Ale Mały dziś mi szaleje - mąż się śmieje, że konkurs tańca sobie urządził... Aha - wyleczyłam katar w jeden dzień!! Polecam: leżenie pod kołdrą, picie herbaty z cytryną, soku malinowego, wywaru z majeranku (zalać łyżkę majeranku) i syrop z cebuli, poza tym dużo cytrusów jeść - u mnie mandarynki były. Ja wczoraj piłam to wszystko cały dzień i dziś śladu po katarze nie mam ![]() Edytowane przez cytrynka3002 Czas edycji: 2010-12-05 o 11:06 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#322 |
Zadomowienie
|
strona poświęcona rejestracji dziecka - może komuś się to przyda!
http://www.dzidziol.pl/cos_dla_taty/..._noworodka.php |
![]() ![]() |
![]() |
#323 |
Zakorzenienie
|
Cytrynko teraz jest nowa linia Belli Happy i naprawdę różnią się od starych
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Newborny miałam bella i było OK teraz będę pewnie używała Bella i Baby dream ![]() vilya ja kupuję z kosmetyków do mycia (tu od razu moze być natłuszczenie w przypadku emolinentów), i do masażu po kąpieli (polecam te masaże) do pupy alantan krem(super i cena) i mąka ziemniaczana na spacer alantan maść i to wszystko ![]()
![]() |
#324 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#325 |
Zakorzenienie
|
mysiopez najlepszy i najtańszy sposób na zaczerwienienia i odparzenia u maluszka i starszaka także
![]()
![]() |
#326 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Muszę sobie o tych emolinentach poczytać...szczerze, wolę opinie znajomych mam i Wasze tutaj, w szpitalu położne czasami polecają kosmetyki, z których przedstawicielami szpital ma umowę...tak u nas jest na przykład, także opinie położnych wysłuchuję, choć nie muszę się nimi kierować ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#327 |
Zakorzenienie
|
mogę się jeszcze wypowiedzieć na temat pieluszek z Kauflandu. Są miękkie, przyjemne, nie odparzają ale............dla mnie zbyt szerokie i niestety przemakają......a szkoda bo naprawdę porównywalne do pampersów...........
|
![]() ![]() |
![]() |
#328 |
BAN stały
|
U nas w SR położna mówiła, że jeśli dziecko nie okaże się strasznym alergikiem lub nie będzie miało problemów skórnych, to ona odradza emolienty. (nie promowała żadnej firmy, wręcz przeciwnie - starała się mówić o wszystkim co wie) Ja mam takie samo zdanie - każdy zawiera parafinę, która bardzo zatyka pory. Dlatego właśnie często polecane są balsamy do smarowania zamiast oliwek - bo 99% oliwek zawiera parafinę. Jeśli nasza (ja znam poza natuarlnymi olejkami, np. olejek migdałowy, tylko Hippa który jej nie ma) oliwka zawiera parafinę, to najlepiej stosować ją codziennie na inny frament ciała - raz buźkę, raz nóżki, brzuszek, potem rączki - wtedy łądnie natłuszczy -, bo zatkamy dziecku niepotrzebnie pory. Spróbujcie same całkowicie wysmarować się czymś z ciekłą parafiną - powodzenia.
Ja na wizaży czytałam nawet niezłe opinie o tych pieluszkach Toujours. Ale jakie będą wyjdzie w praniu. Ja mam zakupione opakowanie chyba 27 sztuk Huggies Newborn z bawełną, 2 szt. Babydream (próbka z Rossmana) i 2 szt. (próbki) Pampers Newborn supercienkie. Edytowane przez make_up_istka Czas edycji: 2010-12-05 o 11:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#329 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#330 |
Zadomowienie
|
Witajcie Dziewczyny!
![]() Ja z kolei mogę polecić te pieluszki Belli ![]() Ostatnio mąż kupił też Babydream z Rossmanna i właśnie jestem w trakcie ich używania. Tez nam odpowiadają ![]() My kupujemy "1" bo Sara ma maleńką dupcię i w "2" jeszcze się topi, dlatego tak szybko nam idą. Mój mąż nie mógł znaleźć w sklepie większych paczek "1" jak 24 sztuki...... Kupił mi też ostatnio Pampersy i powiem Wam, że aż mnie odrzuciło tak śmierdzą plastikiem...... Jeśli chodzi o emolienty, ja stosuję Emolium i jak na razie Sara nie ma problemów ze skórką. Dzisiejsze zdjęcia ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:57.