Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz.IV - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-04, 22:09   #301
magdaka13
Wtajemniczenie

Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
magdaka u mnie poczta w ogóle nie nosi,nic!!nawet pieprzonego awizo nie zostawi ze przyszedł polecony (w skrzynce oczywiście też nie zostawią,bo polecony) a ja w domu cały dzień siedzę a okazuje się, że list nie dostarczony bo nikogo w domu listonosz nie zastał. A paczki też u mnie są za duże (wielkość koperty zwykłej)..szkoda słów.

Mąż jest na kawalerskim a mi smutnej samej w domu,bo generalnie bez siebie nie wychodzimy,zwłaszcza że zbiórka facetów była...u ich wspólnej koleżanki,ale "kobiet tam nie będzie". Miał dać znać gdzie idą, już od 2hsię nie odzywa..kurde zachowuje się jak szczeniak spuszczony ze smyczy,a to dorosły facet i dlatego mi przykro jeszcze bardziej..
To pieknie ta poczta w Gdansku dziala....a juz myslalam, ze moze lepiej cos. Jakby co mozesz tez do nich napisac emaila- podesle ci na PRW co ja im napisalam.

A co do meza-ja bym tego nie odbierala tak mocno, ale u nas sa inne zasady-jak idziemy osobno sie bawic to nie meldujemy sie sobie. Jedyne co to wracamy o umowionej porze i potem opowiadamy sobie jak bylo

---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ----------

Cytat:
Napisane przez mysiopez Pokaż wiadomość
czyli duzymi kwadratami? czy tymi skosnymi?
Skosnym do gory na poczatek (jesli u ciebie to kokos-jest twardy jak kamien to sie nie pomylisz)-przynajmniej u mnie tak jest. Gryke to poczujesz pod palcami (takie jakby kuleczki) - i ta strona do dolu na poczatek
Borysek ur. 05.04.2013

Vivere non necesse est. Navigare necesse est.
magdaka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-04, 22:10   #302
Koperco
Zakorzenienie

Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz

ja wiem ze raczej nie bedzie w stanie mi nic opowiedzieć alee tym razem nie podaruje sobie i sie pośmieje z niego pijanego i jak bedzie biedulka na kacu:P oj złośliwa jestem,złośliwa...;p
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-05, 07:13   #303
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

tak to jest z niektórymi facetami
mój już mi zapowiedział że w połowie grudnia wychodzi na imprezę i jak chcę to w sumie mogę iść - ale nie wiem czy będę w stanie gdzieś usiedzieć dłużej niż do 22...
http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png
JeSuisUnPapillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-05, 07:26   #304
s_a_j
Rozeznanie

Dzień dobry
Noc z pięcioma pobudkami, ale dało się przeżyć, już od 5 tak mi w brzuchu burczało, że wydawało mi się, że cały świat słyszy heheh Staram się wieczorami już nic nie jeść, bo mnie zgaga męczy. Efekt taki, że pożeram teraz wczorajsze oponki z kawą mniam

Cytat:
Napisane przez JeSuisUnPapillon Pokaż wiadomość
saj - mniam ! daj troszkę
Oponki z rana dla Jesuis!!! Kawa z mleczkiem gratis
Cytat:
Napisane przez karinaaa Pokaż wiadomość
SAJ robilas takie obwarzanki serowe ? a moge poprosic o przepis
mam z netu ale wole sprawdzone oby mi wyszly dobre ,nigdy takich nie robilam
Ten przepis, z którego robiłam, to też podrzucony na wizażu tu przez kogoś. Ale z czystym sumieniem mogę polecić, bo oponki przepyszne, kruchutkie z wierzchu, puszyste ciasto. Jak kiedyś wspominałam, nie trzymam się wiernie przepisów.

0.5 kg sera białego (mi zostało z sera do sernika już gotowy zmielony, na pewno trochę więcej niż 0,5 kg)
0,5 kg mąki (ja dałam z 70 dag jak na moje oko )
pół szklanki cukru (dałam ciut mniej bo ostatnio sernik mi za słodki wyszedł :P)
250 ml śmietany kwaśnej (ja miałam napoczętą 18 %, więc skorzystałam z niej, jakieś 200 ml)
cukier waniliowy
5 żółtek

łyżeczka sody oczyszczonej
łyżka spirytusu (nie miałam więc wlałam "chlust" whisky)

Zagnieść ciasto z tych składników, rozwałkowywac na ok. 1 cm, wycinać krążki, w środku nich dziurkę (robiłam to nakrętką od wody mineralnej, od kieliszka do wódki wychodziły za duże ) Wrzucać na rozgrzany olej, jak się przypieką ładnie z obu stron- wyciągać na papier.
Można posypać cukrem pudrem, ja zrobiłam lukier cytrynowy i sypałam wiórkami kokosowymi - pycha

Smacznego!
Stary 2010-12-05, 08:04   #305
vilya
Zadomowienie

dziewczyny stwierdziłam że kupię oilatum lub jego zamienniki.
Trzeba też kupić szampon oilatum czy tez nie?
kupię krem bepanthen.

Nie wiem jaki krem do twarzy na mróz kupić oraz do smarowania w domku - co polecacie?

czy muszę jeszcze jakiś kosmetyk kupić czy te 4 wystarczą?

Stwierdziłam, ze na początku będziemy kapać w oilatum a potem ew. sie jakies mydło kupi. To jest wygodne bo nie trzeba żadnej oliwki itp.
vilya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-05, 08:21   #306
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magdaka13 Pokaż wiadomość
My mamy taka podobna do tej w linku najprostsza karuzelke:
http://www.mamanazakupach.pl/zabawki...a-plastikowa-/
A to dlatego, ze wyczytalam, ze noworodki na samym poczatku sa daltonistami i rozrozniaja tylko kolory: czerwony, czarny i powolny ruch. Wszystkie dodatkowe funkcje-jak melodyjki, projektory dostarczaja za duzo bodzcow i dziecko sie tym szybko meczy....
Jak stwierdze, ze potrzebna jest bardziej wybajerzona karuzelka to bedziem myslec nad FisherPricem

---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ----------

superancka ta czekoladowa krolowa sniegu..az mi slinka pociekla...

---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ----------

Tak szybko karpia kupujecie???? raaanny..to Mikolajek jeszcze nie bylo....u nas sie kupuje najwczesniej na tydz. przed wigilia...

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

Jak umiesz zrob mu takie cos [moze poszukaj literek czekoladowych -u nas kiedys sprzedawali w pobliskim supermarkecie i widzialam kiedys tez w Lidlu]:
http://www.w-spodnicy.pl/Tekst/Babsk...-telegram.html
Dzięki za wszystkie rady!! Od wczoraj mam katar, także chyba nie dam rady wyjść po żaden prezent...trudno, jakoś sobie poradzę.

Cytat:
dobry wieczór!

dziś nie małam czasu nawet napisać. W końcu doszedł element szuflady komody i moge wszystkie ubranka małego spakować!

Byłam dziś na spotkaniu mikołajkowym ze szkoły rodzenia i dostałam opakowanie chusteczek nawilzonych z belli (sensitiv), 6 pampersów rozm 2-5 i 4 pampersy dla dziecka do 2 kg i kilka mniejszych prezencików. Ogólnie naoglądałam się dzieci w róznym wieku łacznie z takim, które miało kilka dni

Spytałam sie lekarza- pediatry co mam zrobić z kosmetykami dla małego jak hipp jest z migdałami a ja jestem uczulona na nie. Poleciła na sam początek kupic Oilatum albo B... (coś w stylu Oilatum, ale ne pamiętam nazwy), a pózniej nivea stosować. Musze pomyśleć nad tym, bo nie chce małego od początku izolować od wszystkiego.

I wogóle dziś zauważyłam, że mam twardy brzuch. mały i twardy.. i 100 cm w pępku. ale te 100 to utrzymuje się już conajmniej od 3 tygodni..
Szkoda, że nie dałaś znać, że idziesz, w środę pytałam się Ciebie, czy idziecie, stwierdziłaś, że to dla rodzin, które już mają dzieci, no trudno. Obędę się bez tych kilku pampersów...

A ja w następny piątek mam rozdanie dyplomów na uczelni...jakoś się chyba doczłapię - daleko nie mam, ciekawa jestem, czy wbiję się w togę. Stroju specjalnie nie szukam - założę czarny golf, czarną sukienkę, leggi i kozaki za kolano - i tak na to zakładamy togi. Jak mi się uda, to porobię sobie fotki - będzie pamiątka dla mnie i Karolka, że był z Mamą na takim wydarzeniu. Miłego dnia.

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ----------

Cytat:
tak to jest z niektórymi facetami
mój już mi zapowiedział że w połowie grudnia wychodzi na imprezę i jak chcę to w sumie mogę iść - ale nie wiem czy będę w stanie gdzieś usiedzieć dłużej niż do 22...
U nas ostatnio każde spotkanie kończy się ok 22. Także podjęliśmy decyzję, że Sylwestra spędzamy raczej w kameralnym gronie w domku...najwyżej jedna parka do nas przyjdzie, chociaż żona znajomego jest w 4 miesiącu ciąży, a wtedy to ja już o 19 padałam na twarz, także nie wiem, czy doczekamy do 24.

http://lb1f.lilypie.com/zZUqp1.png
cytrynka3002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-05, 08:24   #307
Stokrotka81
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez vilya Pokaż wiadomość
dziewczyny stwierdziłam że kupię oilatum lub jego zamienniki.
Trzeba też kupić szampon oilatum czy tez nie?
kupię krem bepanthen.

Nie wiem jaki krem do twarzy na mróz kupić oraz do smarowania w domku - co polecacie?

czy muszę jeszcze jakiś kosmetyk kupić czy te 4 wystarczą?

Stwierdziłam, ze na początku będziemy kapać w oilatum a potem ew. sie jakies mydło kupi. To jest wygodne bo nie trzeba żadnej oliwki itp.
ja przy Kamilku mialam dosłownie kilka kosmetyków :
balneum o taki http://www.aptekaslonik.pl/prod_info...oducts_id=1242
i tym glowke tez mylam , ja z nim tez mialam malo wod plodowych i mial bardzo wysuszona skorke naprawde polecam, a skórka u niego to platami schodzila

na dwor (nivea krem na kazda pogode) http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...1t:429,r:5,s:0

i oliwke Bambino

i zuzywalismy duzo duzo sudokremu, byl zawsze śliczniutki tyleczek

i mimo ze niektore tu go nie polecaja, ja kupilam najwieksze opakowanie, bo u nas sie sprawdzil

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-12-05, 08:32   #308
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Dzień dobry dziewczynki z pięknego, niedzielnego, słonecznego, aczkolwiek mroźnego poranka

muron
miałam styczność z pieluszkami Tojours i nie byłam zadowolona, akurat chłopczykowi, któremu je zmieniałam odparzały pupę, pocił się w nich (nie przepuszczały powietrza) dla mnie są sztywne, i uciskające. To moje zdanie. O tych drugich nie mogę się wypowiedzieć, bo na prawdę nie wiem. Jednak jak dla mnie to z moich własnych obserwacji to powiem szczerze, że najgorzej wypadły DADA. W życiu nie widziałam pieluszek, które tak bardzo dzieciom odparzały pupę.[QUOTE/]Lilijko, teraz będziesz moieć dzidziusia Ty czy Ty nadal nie wiesz co?[/QUOTE] oj nie zrozumiałam pytanka muron, czy możesz przybliżyć? Jeżeli chodziło ci o płeć, to nie wiem dalej co będzie.

s_a_j ja dopiero zasnęłam po 3 nad ranem, ale czuję się wyspana. Też wstawałam co chwilkę do toalety na siusiu.

magdaka13 dobrze, że to napisałaś , dziękuję. Czytałam jakiś czas temu o materacach, po której stronie powinno się kłaść i nie zapisałam......bo sklerotyczka się ze mnie zrobiła.

make_up_istka no właśnie nie byłam pewna, która to pisała o takiej sytuacji, więc nie wymieniałam nikogo. Postanowiłam zacisnąć pasa i kupię sobie sama łóżeczko, tylko w grudniu to raczej nie dam rady, ale do stycznia powinnam się wyrobić. Nie wiem jak tego dokonam, no ale czego się dla dziecka nie robi . Jestem pozytywnej myśli . Teraz jeszcze muszę poinformować o tym teściową (bo ona chciała i łóżeczko i wózek nam kupić, takie były jej deklaracje). Tylko muszę pomyśleć jak to zrobić taktownie. Moich rodziców nie stać ostatnio na nic, więc z niczym się nie deklarowali, a i kontaktu nie mamy ze sobą. (przynajmniej prosto z mostu). Z kolei moi dziadkowie i tak dużo mi pomagają i wstyd mi jest, że teściowa chce do nich zadzwonić, po połowę kasy na ten wózek. Postanowiłam, że nie będę się wtrącać. Niech teściowa sobie sama to załatwi, jak tak bardzo chce. Zadzwonić, spotkać się może, ale ja nie chce wiedzieć o niczym.

vilya w aptekach DOZ jest promocja na te kosmetyki i to nawet dość spora różnica cenowa, więcej informacji na stronie w sieci aptek DBAM O ZDROWIE

Edytowane przez lilijka3
Czas edycji: 2010-12-05 o 08:36
lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-05, 08:41   #309
Stokrotka81
Wtajemniczenie

a powiedzcie mi bo zapomnialam... Marika polecala magnzez na a... tylko jaki??

a z kosmetyków ziajka też jest fajna i TANIA
Stary 2010-12-05, 08:43   #310
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Napisane przez Stokrotka81 Pokaż wiadomość
a powiedzcie mi bo zapomnialam... Marika polecala magnzez na a... tylko jaki??

a z kosmetyków ziajka też jest fajna i TANIA
o ile dobrze zapamiętałam to aspargin, ja używam Magnezin i też mogę polecić
Stary 2010-12-05, 08:55   #311
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
o ile dobrze zapamiętałam to aspargin, ja używam Magnezin i też mogę polecić
Dokładnie, Marika polecała aspargin, ale jeśli bierzesz Tardyferon (żelazo), to lepiej sam magnez, ja biorę Magne b6, też polecam.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-05, 09:19   #312
mysiopez
Zadomowienie

S_A_J jesli korzystałas z tego przepisu http://www.wielkiezarcie.com/recipe21652.html to ja go wkleiłam

ale się wyspałam.. normalnie szok. mąż rano na zajęcia poszedł a ja spałam.. CIsza spokój Dziś mamy gości, ale wczoraj się nie wyrobiłam i żadnego placka nie upiekłam.. a samej mi się nie chce;( kurde...

http://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5e66lgchoj.png
mysiopez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-05, 09:24   #313
s_a_j
Rozeznanie

Cytat:
S_A_J jesli korzystałas z tego przepisu http://www.wielkiezarcie.com/recipe21652.html to ja go wkleiłam

ale się wyspałam.. normalnie szok. mąż rano na zajęcia poszedł a ja spałam.. CIsza spokój Dziś mamy gości, ale wczoraj się nie wyrobiłam i żadnego placka nie upiekłam.. a samej mi się nie chce;( kurde...

taaaak to ten przepis, troszkę zmodyfikowany, dzięki za niego
Stary 2010-12-05, 09:57   #314
mysiopez
Zadomowienie

cytrynka. jesli zrozumiałas, że jest to dla rodziców to przepraszam. W sumie były same rodziny z dziećmi a z naszej grupy 3 pary, ale one się wykruszyły po 15 minutach a ja dzielnie siedziałam i sie nudziłam bo się z mezem o to spotkanie pokłóciłam.. były konkursy dla maluchów i mikołaj dla nich..

Stary 2010-12-05, 10:25   #315
Patrilla
Zakorzenienie

hej ale produkcja kiedy Wy macie na to czas
okazuje sie że chyba mam stanowczo za dużo ciuszków dla maluszka piorę i piorę o prasowaniu nie myślę
odnośnie magnezu aspargin forte jest świetny - polecam
Co do emolinentów emolium najbardziej obecne po Balneum rozleklamowany ale czy naj naj tych preparatów jest cała tona zerknijcie http://www.atopowe-zapalenie.pl/atopedia/Emolienty i są też tańsze i bardziej ekonomiczne zawsze można postawić na parafinę ciekłą ja stsowałam na początku Oillian i drigą ale rewelacyjną serię Topialyse SVR - genialna i supoer wydajna
Co do pieluszek po Apolonii mogę polecić Baby Dream - dla mnie super (huggiesy premium się popsuły) Te z LIdla tak jak pisze
lilijka3 są kiepskie dada ujdzie tych z Tesko nie miałam odwagi stosować No i nowe Bella Happy są naprawdę fajne!!

bryy ale i tak pójdziemy na sanki
Stary 2010-12-05, 10:43   #316
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Patrilla Pokaż wiadomość
hej ale produkcja kiedy Wy macie na to czas
okazuje sie że chyba mam stanowczo za dużo ciuszków dla maluszka piorę i piorę o prasowaniu nie myślę
odnośnie magnezu aspargin forte jest świetny - polecam
Co do emolinentów emolium najbardziej obecne po Balneum rozleklamowany ale czy naj naj tych preparatów jest cała tona zerknijcie http://www.atopowe-zapalenie.pl/atopedia/Emolienty i są też tańsze i bardziej ekonomiczne zawsze można postawić na parafinę ciekłą ja stsowałam na początku Oillian i drigą ale rewelacyjną serię Topialyse SVR - genialna i supoer wydajna
Co do pieluszek po Apolonii mogę polecić Baby Dream - dla mnie super (huggiesy premium się popsuły) Te z LIdla tak jak pisze
lilijka3 są kiepskie dada ujdzie tych z Tesko nie miałam odwagi stosować No i nowe Bella Happy są naprawdę fajne!!

bryy ale i tak pójdziemy na sanki

Kurczę, a ja właśnie słyszałam, że te bella happy są takie sobie...o huggiesach to samo...mam standardowo Pampersy newborn2, bo 1 są raczej za małe - u nas na porodówce ubierają maluszka od razu w 2 (od 3 do 6 kg), moje koleżanki też od razu na 2 były z Maluszkami, choć wagowo są różne - Zuzia miała około 2,800, Igor około 4,000 kg.
Chciałam kupić właśnie te bella happy newborn, bo mają wycięcie na pępuszek, ale nikt mi ich nie polecał...zresztą pielęgniarki uczą, jak zakładać pampersa, aby nie uciskał pępuszka.
Za to o tych z tesco słyszałam pozytywne opinie - nie uczulają, ale raczej tak od 2-3 miesiąca koleżanki zaczynają je używać. Są na pewno tańsze, niż te "firmówki", może wypróbuję je z czasem.
Pieluszki z belli miałabym z rabatem, bo mąż robi im reklamę w gazecie co miesiąc i ma rabat na produkty -50%, no, ale jak już pisałam nie słyszałam o nich pochlebnych opinii.

Stary 2010-12-05, 10:46   #317
vilya
Zadomowienie

No ja kupiłam jedną paczkę tych pieluszek http://www.blizejciebie.pl/pieluszki...,151_207,226,1. Mam nadzieję że będą fajne bo cena w porównaniu do pampersów jest dużo niższa. ja kupiłam jedno opakowanie a widzę że wy po kilka . No zobaczymy, na razie nie kupuję więcej, nie ma co zapasów robić, muszę najpierw posprawdzać które mi będą odpowiadać.

No właśnie tez się teraz zastanawiam nad tym oilatum, bo on zawiera parafinę, czyli produkt ropopochodny. Nie wiem, może inne emolienty maja lepszy skład.
Stary 2010-12-05, 10:48   #318
LadySith
Zakorzenienie

GG do LadySith

Cytat:
mysiopez ... ty to się masz z tą komodą, fajne takie "próbkowe prezenciki" ja lubię nawet jednego pampersa dostać :P jakoś mnie to nastraja
chociaż u mnie w SR to przesadzili... miałam 3 spotkania i na wszystkich 3 dostałam...śliniaczek; fakt faktem tam jakieś próbki kosmetyków i masę makulatury (prezent dla rodziców - na rozpałkę?) dostałam też;
a ja nic oprócz ulotek / książeczek itp

Cytat:
Napisane przez cytrynka3002 Pokaż wiadomość
Dokładnie, Marika polecała aspargin, ale jeśli bierzesz Tardyferon (żelazo), to lepiej sam magnez, ja biorę Magne b6, też polecam.
ja tez mam taki zestaw: tard. i magne b6

LadySith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-05, 10:56   #319
vilya
Zadomowienie

Dziewczyny już się całkiem pogubiłam podajcie jakie dokładnie kosmetyki kupujecie i do czego maja słuzyć.

W tym tygodniu chcę zrobić zakupy kosmetyczne. Myślalm o tym oilatum czy podobnym specyfiku ale teraz poczytałam na necie dużo dziwnych rzeczy o tych kosmetykach i juz nie wiem co kupić. Cyz penaten, czy nivea, czy.... No właśnie.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-05, 11:01   #320
mysiopez
Zadomowienie

ja tez chciałam zrobić kosmetyczne zakupy, ale chyba się wstrzymam z tym. Nie wiem czy zainwestować z emolienty i chuchać od początku na małego czy kupić kosmetyki z hippa - ale jak juz wspominałam ja jestem na migdały uczulona a teraz te hipowskie preparaty są własnie z jakimś wyciągiem z migdałów. Pediatra wczoraj mi powiedziała, że najlepsze są emolienty, ale w szpitalu powiedzą mi co i jak.. i czy oliwka będzie potrzebna..

a właśnie! zaraz zrobie wam zdjęcia artykułu.. w nowym, styczniiowym wydaniu "Mam dziecko" jest o błedach rodziców w pielęgnacji dziecka oraz o nowościach w pielęgnacji niemowlęcia.

Stary 2010-12-05, 11:03   #321
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:
No ja kupiłam jedną paczkę tych pieluszek http://www.blizejciebie.pl/pieluszki...,151_207,226,1. Mam nadzieję że będą fajne bo cena w porównaniu do pampersów jest dużo niższa. ja kupiłam jedno opakowanie a widzę że wy po kilka . No zobaczymy, na razie nie kupuję więcej, nie ma co zapasów robić, muszę najpierw posprawdzać które mi będą odpowiadać.

No właśnie tez się teraz zastanawiam nad tym oilatum, bo on zawiera parafinę, czyli produkt ropopochodny. Nie wiem, może inne emolienty maja lepszy skład.

Myślałam o nich, ale kupiłam w końcu Pampersy, poza tym tak, jak pisałam wcześniej, koleżanki poradziły, żeby od razu kupić te newborny od 3 kg.
Ja kupiłam 1 opakowanie, chyba 90 sztuk i na razie pasuję - zobaczę, jak się sprawdzają, jak Mały na nie reaguje etc.

Cytat:
Napisane przez LadySith Pokaż wiadomość
a ja nic oprócz ulotek / książeczek itp

ja tez mam taki zestaw: tard. i magne b6
Przy Tardyferonie zwykle lekarze zapisują właśnie magne b6

Cytat:
Dziewczyny już się całkiem pogubiłam podajcie jakie dokładnie kosmetyki kupujecie i do czego maja słuzyć.

W tym tygodniu chcę zrobić zakupy kosmetyczne. Myślalm o tym oilatum czy podobnym specyfiku ale teraz poczytałam na necie dużo dziwnych rzeczy o tych kosmetykach i juz nie wiem co kupić. Cyz penaten, czy nivea, czy.... No właśnie.
Ja też się trochę pogubiłam, ja mam na razie: oliwkę bambino, zestaw kosmetyków Hipp (szampon, płyn do kąpieli, krem do twarzy i ciała, krem na odparzenia - małe opakowania, na próbę) i sudocrem.
Kupię jeszcze w aptece linomag, Marika bodajże go polecała.
Nie wiem, co z zasypkami - czy jeszcze się je używa?? Jeśli tak, to jakiej firmy??
No i oprócz tego chusteczki nawilżane, różne firmy kupiłam na próbę.
Co do penatena, to Mamam mi go zawsze polecała, sądzę, że następny zakup, jak mi się skończą kosmetyki będzie właśnie z tej serii.
O Nivei nie słyszałam wielu dobrych opinii.

Ale Mały dziś mi szaleje - mąż się śmieje, że konkurs tańca sobie urządził...

Aha - wyleczyłam katar w jeden dzień!! Polecam: leżenie pod kołdrą, picie herbaty z cytryną, soku malinowego, wywaru z majeranku (zalać łyżkę majeranku) i syrop z cebuli, poza tym dużo cytrusów jeść - u mnie mandarynki były. Ja wczoraj piłam to wszystko cały dzień i dziś śladu po katarze nie mam.

Edytowane przez cytrynka3002
Czas edycji: 2010-12-05 o 11:06
Stary 2010-12-05, 11:05   #322
mysiopez
Zadomowienie

strona poświęcona rejestracji dziecka - może komuś się to przyda!

http://www.dzidziol.pl/cos_dla_taty/..._noworodka.php

Stary 2010-12-05, 11:06   #323
Patrilla
Zakorzenienie

Cytrynko teraz jest nowa linia Belli Happy i naprawdę różnią się od starych nie znoszę zapachu pampersów + jak Pola była małym grubaskiem gumki boczne je sie wrzynały w skórkę Kiedyś 3 lata temu huggiesy były bardzo fajne teraz juz nie ale co mama to opinia
Newborny miałam bella i było OK teraz będę pewnie używała Bella i Baby dream
vilya ja kupuję z kosmetyków do mycia (tu od razu moze być natłuszczenie w przypadku emolinentów), i do masażu po kąpieli (polecam te masaże) do pupy alantan krem(super i cena) i mąka ziemniaczana na spacer alantan maść i to wszystko
Stary 2010-12-05, 11:08   #324
mysiopez
Zadomowienie

Cytat:
Cytrynko teraz jest nowa linia Belli Happy i naprawdę różnią się od starych nie znoszę zapachu pampersów + jak Pola była małym grubaskiem gumki boczne je sie wrzynały w skórkę Kiedyś 3 lata temu huggiesy były bardzo fajne teraz juz nie ale co mama to opinia
vilya ja kupuję z kosmetyków do mycia (tu od razu moze być natłuszczenie w przypadku emolinentów), i do masażu po kąpieli (polecam te masaże) do pupy alantan krem(super i cena) i mąka ziemniaczana na spacer alantan maść i to wszystko
właśnie, po co jest mączka ziemiaczana dla dzieciaczków? zawsze mnie to zastanawiało..

Stary 2010-12-05, 11:15   #325
Patrilla
Zakorzenienie

mysiopez najlepszy i najtańszy sposób na zaczerwienienia i odparzenia u maluszka i starszaka także
Stary 2010-12-05, 11:16   #326
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:
O widzisz - dobrze wiedzieć! No właśnie moja znajoma już 2 dziecko ma i tylko bellę stosuje, ale naczytałam się na necie, ze uczulają i poszłam "z prądem" kupując Pampersy...no nic, ta paczke pewnie zejdzie w tydzień, potem będę bellę próbowała. Trzeba wspierać rodzimy interes, w końcu firma toruńska.

Muszę sobie o tych emolinentach poczytać...szczerze, wolę opinie znajomych mam i Wasze tutaj, w szpitalu położne czasami polecają kosmetyki, z których przedstawicielami szpital ma umowę...tak u nas jest na przykład, także opinie położnych wysłuchuję, choć nie muszę się nimi kierować.

Stary 2010-12-05, 11:30   #327
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

mogę się jeszcze wypowiedzieć na temat pieluszek z Kauflandu. Są miękkie, przyjemne, nie odparzają ale............dla mnie zbyt szerokie i niestety przemakają......a szkoda bo naprawdę porównywalne do pampersów...........
Stary 2010-12-05, 11:38   #328
make_up_istka
BAN stały

U nas w SR położna mówiła, że jeśli dziecko nie okaże się strasznym alergikiem lub nie będzie miało problemów skórnych, to ona odradza emolienty. (nie promowała żadnej firmy, wręcz przeciwnie - starała się mówić o wszystkim co wie) Ja mam takie samo zdanie - każdy zawiera parafinę, która bardzo zatyka pory. Dlatego właśnie często polecane są balsamy do smarowania zamiast oliwek - bo 99% oliwek zawiera parafinę. Jeśli nasza (ja znam poza natuarlnymi olejkami, np. olejek migdałowy, tylko Hippa który jej nie ma) oliwka zawiera parafinę, to najlepiej stosować ją codziennie na inny frament ciała - raz buźkę, raz nóżki, brzuszek, potem rączki - wtedy łądnie natłuszczy -, bo zatkamy dziecku niepotrzebnie pory. Spróbujcie same całkowicie wysmarować się czymś z ciekłą parafiną - powodzenia.

Ja na wizaży czytałam nawet niezłe opinie o tych pieluszkach Toujours. Ale jakie będą wyjdzie w praniu. Ja mam zakupione opakowanie chyba 27 sztuk Huggies Newborn z bawełną, 2 szt. Babydream (próbka z Rossmana) i 2 szt. (próbki) Pampers Newborn supercienkie.

Edytowane przez make_up_istka
Czas edycji: 2010-12-05 o 11:42
make_up_istka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-05, 11:42   #329
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez make_up_istka Pokaż wiadomość
U nas w SR położna mówiła, że jeśli dziecko nie okaże się strasznym alergikiem lub nie będzie miało problemów skórnych, to ona odradza emolienty. (nie promowała żadnej firmy, wręcz przeciwnie - starała się mówić o wszystkim co wie) Ja mam takie samo zdanie - każdy zawiera parafinę, która bardzo zatyka pory. Dlatego właśnie często polecane są balsamy do smarowania zamiast oliwek - bo 99% oliwek zawiera parafinę. Jeśli nasza (ja znam poza natuarlnymi olejkami, np. olejek migdałowy, tylko Hippa który jej nie ma) oliwka zawiera parafinę, to najlepiej stosować ją codziennie na inny frament ciała - raz buźkę, raz nóżki, brzuszek, potem rączki - wtedy łądnie natłuszczy -, bo zatkamy dziecku niepotrzebnie pory. Spróbujcie same całkowicie wysmarować się czymś z ciekłą parafiną - powodzenia.
Ja przyznam szczerze, że nie miałam pojęcia do tej pory, co to są te emolienty...żadna z Mam, które znam po prostu nic takiego nie stosowała...a co do oliwki, ja kupiłam, bo polecano mi ją na łuszczącą się skórkę na dłoniach i stopach Maleństwa.

Stary 2010-12-05, 11:42   #330
MARIKA.S
Zadomowienie

Witajcie Dziewczyny!

Ja z kolei mogę polecić te pieluszki Belli Używają ich u nas w szpitalu i nie zauważyłam, żeby Małej coś z pupką się działo, w domu też ich używałam. Przerobiłam też już Huggisy i uważam, że są lepsze niż Bella. Mają np. lepsze rzepki.
Ostatnio mąż kupił też Babydream z Rossmanna i właśnie jestem w trakcie ich używania. Tez nam odpowiadają
My kupujemy "1" bo Sara ma maleńką dupcię i w "2" jeszcze się topi, dlatego tak szybko nam idą. Mój mąż nie mógł znaleźć w sklepie większych paczek "1" jak 24 sztuki......
Kupił mi też ostatnio Pampersy i powiem Wam, że aż mnie odrzuciło tak śmierdzą plastikiem......

Jeśli chodzi o emolienty, ja stosuję Emolium i jak na razie Sara nie ma problemów ze skórką.

Dzisiejsze zdjęcia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_3804z.jpg (133,4 KB, 97 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_3807z.jpg (63,6 KB, 89 załadowań)
MARIKA.S jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości