|
|||||||
| Notka |
|
| Piel璕nacja w這s闚 i fryzury Podyskutuj o piel璕nacji w這s闚 kr璚onych, prostych, farbowanych, blond. Sprawd modne fryzury: ci璚ia, koloryzacje, fryzury na 郵ub, wesele, Komuni, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narz璠zia |
|
|
#301 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Br您 ZIMNY czy POPIELATY....czescII -w徠ek zbiorczy.
Cytat:
![]() tak, tonowac, powiedziala, ze nie ma problemu i da sie zrobic. sama jest brunetka, jej jedynej oddalalbym swoje wlosy w jej rece szczegolnie, ze tez lubi zimne brazy. ale cena jak narazie jest nie dla mnie![]() jezeli mialaby kupic to 7AA t farouk, to wczesniej robie mixy, czy mieszam do farby? co bede musiala zrobic za 2-3tyg, a wczesniej trzeba farby zamowic... czasami to juz mam ochote castingiem sie farbnac, zeby wszystko rowno pokrylo i miec z glowy
|
|
|
#302 |
|
Rozeznanie
Wiadomo軼i: 719
|
W豉郾ie jestem po kolejnym farbowaniu faroukiem 6AA z mixem tym razem tylko zielonym, kolor jaki mi wysze to bardzo ciemny, zimny br您, ale chyba z mieszank mix闚 niebieskim i zielonym wychodzi這 fajniej. Jeszcze zobacz jak si b璠zie tym razem wymywa, ale nigdy rudego przynajmniej nie by這, raczej bardziej z這to.
|
|
#303 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo軼i: 755
|
Cytat:
. No a pewnie jak wcze郾iej pomiesza豉 z niebieskim to lepiej wysz這, bo tam pewnie troch rudego by這.A jak w s這鎍u? nie mieni si na zielono? Mia豉 mniej/wi璚ej taki kolor jak caate? Bo Ona w豉郾ie szuka cudownego 鈔odka ![]() Wklej fotki w s這鎍u co by鄉y sobie poogl康a造 Ja masz jakie przed farbowaniem, to te mile widziane.Caate - O widzisz, aklina w podobnej sytuacji. Ja sobie najpierw zrobi same mixy i zobacz jaki efekt b璠zie. Na g鏎 potrzebuj niebieski a na d馧 fioletowy. Ale, 瞠 mi si ju poziom 7 troch wyp逝ka, to mo瞠 b璠 musia豉 poprawi natur lub nawet zmiesza z mixami. Dla mnie bezpieczniej najpierw zrobi tonowanie mixami (1:5) na pocz徠ek na 1,9%oxy bo w razie niepowodzenia si sp逝cze. I tobie te tak radz na pocz徠ek. Potem na 6% b璠zie mo積a zrobi, 瞠by si mocniej wgryz這 , a w razie czego zmieni proporcje mix闚. A jak zafarbujesz Castingiem (jaki numer?) to i tak reflex zostanie taki jak masz teraz, tylko si przyciemni. Pozdrawiam s這necznie
|
|
|
|
|
|
#304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poslucham sie Ciebie z Castingiem to jakims ciemnym blondem, bo one podobno ciemne wychodza, ale nie pomyslalam oczywiscie o tym, ze poswiata zostanie ta sama ![]() to teraz mam pytanie obojetny jaki mix kupic? chodzi mi o firme. Chantal jest najtanszy bo juz po 10zl/tubka i maja niebieski i zielony klik wella juz jest po 25zl/szt...
|
|
|
#305 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo軼i: 1 987
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#306 |
|
Zakorzenienie
|
Ania z Kwiskiej, Studio Urody. jak zdecydujesz sie na wizyte to zrob zdjecie przed i po
|
|
#307 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja na Twoim miejscu kupi豉bym sobie w豉郾ie 3 podstawowe mixy i ewentualnie nature 7 lub 6 i miesza豉. No i oczywi軼ie jakie tanie, chantal jest chyba du篡. Zawsze jak Ci co b璠zie trzeba skorygowa to dobierzesz sobie na podstawie ko豉 koloru tak mixy, 瞠 wszystko zneutralizujesz. . chocia Ty tylko potrzebujesz niebieski i zielony!
Edytowane przez zyta82 Czas edycji: 2011-03-29 o 19:43 |
|
|
|
|
|
#308 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
coraz bardziej ciekawi mnie co ona takiego z wlosami robi, moze poswiece te "kilka" zloty i sie wybiore, bo nie jestem zbytnio zadowolona z ostatniej koloryzacji u mojej fryzjerki. ale to dopiero za jakies 2 tyg
|
|
|
|
|
|
#309 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
doradza, ma swietne ciencie. moje wlosy po jej wizycie sa u mnie w podpisie na samym koncu, jak mam malinowy sweterek a wlosy proste. nie farbowalam u niej jeszcze Cytat:
tylko pozniej jakbym chciala zmieszac z natura, to bym musiala ich firmy kupic mixy... czyli bym musiala przed farbowaniem farba wybranej firmy, jakies pare myx wczesniej robic mixy?poczekam na wypowiedz Shade o Chantal
|
|
|
#310 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#311 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mixy musz by z tej samej firmy co farba. Mixy mo瞠sz stosowa same, bez farby, co na zasadzie szmponu koloryzuj帷ego jak na s豉bszej wodzie np 3%, albo na 6% ,jak chcesz. A co do koloru 7.1 to kiedy robi豉m Elgonem na 6% i rude wysz造, ostatnio te kt鏎a sie skar篡豉, 瞠 rude i ten popiel nie zadziala bo za s豉by. A jak na bordo na這篡sz popiel to b璠ziesz mie bak豉瘸n. No ale to wiadomo ![]() Shade - gdzie jeste? Co wiesz o mixach i farbach chantala? |
|
|
|
|
|
#312 | |
|
Zakorzenienie
|
tez sie naogladalam takich zdjec i poszlam
a moje wlosy przed wizyta, mam gdzies ale zdjecie bez lampy wiec nie jest obiektywne.Cytat:
![]() jak nie to zakupie Chantal i bede robic tak jak napisalas bo ostatnio farbowalam wlasnie na 3% ciagleedit: ile sa wazne utleniacze? u mnie nic nie pisze, a by mi tak starczylo go jeszcze na 2-3farbowania
blog ![]() GoCranberry, peeling do cia豉 z mas貫m Shea i sol z Bochni Makija穎we TORTury! Perfekcyjny demakija, ekstremalna 豉godno嗆 dla oczu z p造nem L'Oreal Edytowane przez caate Czas edycji: 2011-03-29 o 21:17 |
|
|
|
|
|
#313 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zamawia豉m ostatnio u.................. i od niego te zdj璚ie, co by nie by這 nadu篡, 111,333,666,Allwaves(瞠by uzyska pochodne trzeba chyba miesza, bo nie maj zieleni i trzebaby by這 z tym z這cistym miesza b喚kitny ) W chantelu wi瘯szy wyb鏎: Edytowane przez zyta82 Czas edycji: 2012-10-08 o 20:37 |
|
|
|
|
|
#314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i mam go juz rok rowno i sie zastanawiam![]() tylko, ze nie mam gwarancji wlasnie, ze wyjdzie mi ten zolty z niebieski, niby wg palety kolorow powinno... poczekam na wypowiedz Shade, lub kogos kto uzywal mixow Chantal, bo tam mam juz gotowe kolorki Tobie, ddziekuje pieknie za poswiecony mi czas
|
|
|
#315 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo軼i: 719
|
Cytat:
Ju wiem- ten kolor, kt鏎y pr鏏owa豉m przykry by bardziej rudy Jutro zrobie wywiad 鈔odowiskowy jak mo積a nazwa kolor, kt鏎y mam i zobacz, czy wyjd jakie fotki, bo mam tylko mo磧iwo嗆 zrobienia telefonem. Ale zielonej po鈍iaty na pewno nie ma. Chyba bardziej z這to, jest to w og鏊e mo磧iwe, czy mam co z g這w? Caate wg mnie mia豉 ten kolor bardziej zimny ni mam teraz. Czyli jednak ten niebieski mix by si przyda.Co czuj, 瞠 porw si na Colorance nast瘼nym razem, tylko nie wiem jaki mix wzi望.
|
|
|
#316 |
|
Rozeznanie
|
Kochana, nie ma za co, zobaczymy jakie efekty b璠 to wtedy podzi瘯ujesz. No to za twoje powodzenie
No to jednak lepiej z chantala bo s gotowe i tanie i duuu瞠 Ja na oxy Elgonu mam 12M. Oxy Leo i Allvawes zostawi豉m u rodzic闚, wi璚 Ci nie powiem, bo nie mam pod r瘯a. Mo瞠 si inne dziewczyny wypowiedz
|
|
|
|
|
#317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zdalam sobie sprawe, ze ja uzywalam tego utleniacza tylko do matrixa color sync, pomylilo mi sie, myslalam ze mam z welli, a ja mam ten MATRIX COLOR SYNC AKTYWATOR 2,7% 1000 ml Do stosowania wy陰cznie z kremem koloryzujacym COLOR SYNC. Zawiera wod utlenion 2,7% moge go stosowac do mixow? i nigdzie w necie nie moge znalezc jego daty waznosci
|
|
|
#318 |
|
Rozeznanie
|
My ju same si mieszamy
Przecie napisa豉 wcze郾iej o Matrixie, a nie o Welli![]() A ten, 2.7% wykorzystaj do mix闚, pewnie przynajmniej Ci si nie zmarnuje, po prostu b璠zie si wyp逝kiwa szybciej ni 6%, ale d逝瞠j si trzyma niz na 1,9%. Szamponetki te do "24" my s robione na 3% a Wella CT na 4% A shade na pewno stosowa豉 chantalowe mixy wtedy jak mia豉 "morskie" w這ski. |
|
|
|
|
#319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo wczoraj mowilam o matrixie 1,9%, a nie ma takiej, a Ty pisalas o welli, a wella ma z tego co pamietam 1,9% i dzisiaj od nowa ogladam opakowanie z matrixa i tam jak byk 2,7% napisane, to pokrecilam nie chudo ![]() tylko ta data waznosci mnie martwi doobra, nie wiem co mnie pokusilo, ale stwierdzilam, ze zrobie zdjecia, zeby upewnic sie czy na pewno mix niebieski i zielony bedzie dla mnie bo jestem 3tyg od polozenia 6MB colorance, wiec juz sie wyplukalo wg mnie wszystko... w pelni slonca robilam zdjecia i troche sie przerazilam, bo ja tu widze zloto, to moze powinnam jeszcze kupic mix z Chantal ten perlowy (bo to fiolet potrzeba prawda?) wiem, truje okropnie, ale zdecydowalam sie na chantal i bede zaraz zamawiac, to chce to zrobic jedna przesylka, wybaczcie
|
|
|
#320 |
|
Rozeznanie
|
Ja widz na g鏎ze rude(na ostatnim troszke z這ta jest, ale niebieski pownien wystarczy), a d馧 jaki bak豉瘸n? Bo jak fiolet to trzeba 鄴速y, a jak czerwie to zielony, jak masz pomi璠zy bak豉瘸n to seledyn. Dlatego pis掖彩, 瞠 najlepiej kupi 3 podstawowe mixy i miesza.
Srebrny to jest taki "popiel/niebieski" dla jasnych poziom闚 powy瞠j 8, Tobie si chyba nie sprawdzi. A jak nie otwiera陰s cz瘰to oxy to si pewnie nie utleni. co innego jak fryzjer co chwil otwiera. shade!!!!!??? Edytowane przez zyta82 Czas edycji: 2012-10-08 o 20:39 |
|
|
|
|
#321 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale tez widze, odrobine czerwieni ale to w sloncu, ale fiolet tez tam jest, dla mnie to taki fioletowo-czerwony, im ciemniej to fiolet, a tam gdzie jasniej widac czerwien. seledyn zrobie z pomaranczowego z niebieskim, bo z zoltym wyjdzie zielen. zloto mam na odroscie 4cm, jak wyprostuje wlosy i w cieniu ogladalam je, to zawsze w tym miejscu jest tak szaro. albo kupie zolty, niebieski, czerwony i bede mieszac, ale nie wiem czy sobie z tym poradze, bo wtedy na rozne partie wlosow bede dawac inny mix, prawda? jak na dol skomponuje fiolet z seledynem, a na gore zielen z niebieskim to bedzie dobrze? to sie nazywa miec mix na glowie
blog ![]() GoCranberry, peeling do cia豉 z mas貫m Shea i sol z Bochni Makija穎we TORTury! Perfekcyjny demakija, ekstremalna 豉godno嗆 dla oczu z p造nem L'Oreal Edytowane przez caate Czas edycji: 2011-03-30 o 12:38 |
|
|
|
|
|
#322 |
|
Zadomowienie
Wiadomo軼i: 1 480
|
O co chodzi z tym otwieraniem cz瘰tym, bo nie zjarzy豉m...
|
|
|
|
|
#323 |
|
Zakorzenienie
|
na moj rozum, jak otwierasz czesto i zostawiasz otwarte na dluzej, to utleniacz wietrzeje i traci swoje wlasciwosci, to bylo odnosnie tego, ze ja nie wiem do kiedy mam utleniacz wazny, a mam go juz rok i waham sie czy moge go uzywac.
ooo jestes pomozesz mi powiesz cos wiecej o mixach Chantal i co Twoim zdaniem powinnam polozyc na swoje? czy wystarczy zielen i niebieski?
|
|
#324 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W豉郾ie musz si zaopatrzy w nowy.Co do mix闚 Chantal... Niebieski + zielony spokojnie wystarczy! Jakiego jeszcze chcia豉by u篡? Reszta jest ciep豉. No jeszcze maj per這wo-srebrny, ale on daje efekt przy wy窺zych poziomach. Mam go i dodaj do niebieskiego, ale i tak ca貫 zadanie odwala w豉郾ie niebieski. Te musz kupi bo moje "szantalki" maj prawie rok, a ostatnio, po dekoloryzacji zn闚 si do nich przekona豉m! Tanie a dobre, wi璚 kupuj nowy mix blue i farbk 8,11
|
|
|
|
|
|
#325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
swojego utleniacza uzylam z 7x, mam nadzieje, ze da rade, bo szkoda mi go wyrzucac. mnie praktykuja male buteleczki ostatnio,bo nie musiaalam meczyc sie odmierzaniem, no i ten porzucilam w zapomnienie ![]() na dole mam takie fiolety-czerwienie, jak to Zyta nazwala baklazan, stad moje pytanie czy jak na calosc dam niebieski z zielonym, to czy to wystarczy... myslalam nad zakupem 3podstawowych i mieszac, albo kupic nieb,ziel,pomaranczowy i tworzyc seledyn, jak Zyta radzila na ten baklazan. super, ze Ci mixy ich pasuja, to tymbardziej zamowie ze spokojnym sercem
|
|
|
#326 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja wiedza to nic innego jak eksperymenty na w豉snych w這sach ![]() Ja bym si ba豉 bawi w tworzenie odcieni wg ko豉 kolor闚 Fioletowy kolor z w這s闚 to mo瞠 bardziej ziele powinna przyt逝mi ni niebieski... Hm... Chocia czasem tak na serio ci篹ko oceni jakie te refleksy nasze naprawd s...
|
|
|
|
|
|
#327 |
|
Zakorzenienie
|
ehhh to juz nie wiem co zrobic
![]() chyba kupie niebieski, zielony i zolty, tylko tez bez sensu bo jak zolty z niebieskim wymieszam to mam zielony, ale jak zrobic ten seledyn... ---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- teraz znajde tylko cudem uczciwego sprzedawce, bo wszedzie jest fryz i to z negatywnymi komenatarzami na swoich 3kontach z ostatnich 7dni... zdecydowalam sie na zakup mixa niebieskiego i zielonego, jak to nie pomoze to bede dalej kombinowac. Dziekuje
Najlepsze Promocje i Wyprzeda髒e
|
|
#328 |
|
Rozeznanie
|
zdublowa陰m i dlatego usune豉m, post wy瞠j
Edytowane przez zyta82 Czas edycji: 2011-03-30 o 18:00 |
|
|
|
|
#329 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja kupuje w KTPI i to te jest fryz30, ostatnio dzwoni do mnie i pisa maile jak nie mia tej farby co potrzebowa豉m. Nawet przes豉 zpowrotem kas na konto. Ja jestem zadowolona z jego sklepu, 3 razy bra豉m ![]() Tak potrzebujesz inne na g鏎 i na d馧, a odrost masz naturalny? jak tak to na niego nie k豉d!!! No to ja Ci rozrysowa陰m na ko豉ch: prosz si nie 鄉ia I teraz opis:Na A (bak豉瘸n) potrzebujesz G , a 瞠by uzyska G dajesz np 1 造磬 D i 1 造輳 H i po wymieszaniu masz 2 造磬i F. Teraz do tych 2 造瞠k F dodaj 2 造磬i H i masz G (czyli do tego potrzebujesz niebieski i 鄴速y mix) Teraz na Rudy jak masz czysto rudy to na C dajesz podstawowy niebieski A. Jak jest bardziej 鄴速y to na D potrzebujesz B. Musisz zmieszac po1 造盧e podstawowych A i E to Ci wyjdzie 2 造磨 F. I teraz do 2 造瞠k F dodaj 2 造磨 A (podstawowego niebieskiego i masz B. No to tyla! Edytowane przez zyta82 Czas edycji: 2012-10-08 o 20:40 |
|
|
|
|
|
#330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mi to pieknie wytlumaczylas! jestem Ci wdzieczna, normalnie zrozumialam dziekuje Ci pieknie ta opcja mi najbardziej pasuje, bo jak cos to bede miala 3mix i pozniej ebde miala wiekszy wybor w mieszaniu zaraz wejde na ta strone co polecasz, bo na all znalazlam farby chantal sa po 10,55zl a juz mix mi facet napisal, ze jest po 14,55zl a za kazda farbe place przesylke czyli 3x8,50zl to mi sie nie oplaca
blog ![]() GoCranberry, peeling do cia豉 z mas貫m Shea i sol z Bochni Makija穎we TORTury! Perfekcyjny demakija, ekstremalna 豉godno嗆 dla oczu z p造nem L'Oreal Edytowane przez caate Czas edycji: 2011-03-30 o 18:20 |
|
|
|
![]() |
Nowe w徠ki na forum Piel璕nacja w這s闚 i fryzury
|
|
|
«
Poprzedni w徠ek
|
Nast瘼ny w徠ek
»
| Ten w徠ek obecnie przegl康aj: 1 (0 u篡tkownik闚 i 1 go軼i) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:53.

szczegolnie, ze tez lubi zimne brazy. ale cena jak narazie jest nie dla mnie

tylko pozniej jakbym chciala zmieszac z natura, to bym musiala ich firmy kupic mixy... czyli bym musiala przed farbowaniem farba wybranej firmy, jakies pare myx wczesniej robic mixy?

)

I teraz opis: