|
|
#301 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: odchudzanie od NOWEGO ROKU - grupa wsparcia!
Ja jestem w trakcie @. Pofolgowałam sobie nieźle jeśli chodzi o węglowodany (chleb przede wszystkim)
poczekam aż okres się skończy i wskakuję na wagę zobaczyć czy fabacum zadziałało![]() właśnie dziewczyny pisać pisać!! a nie nam wątek spada
|
|
#302 |
|
Zadomowienie
|
u mnie waga od 5 dni nie drgnęła ani o sto gram... a jem malutko i bez grzechów
|
|
|
#303 |
|
Przyczajenie
|
Powiem Wam szczerze że te 74 kg. to tylko dwa razy w życiu ważyłam
|
|
#304 |
|
Zadomowienie
|
Może jesz po prostu za mało? masz bardzo spowolniony metabolizm i nie chudniesz? A ćwiczysz coś? Dieta musi być zbilansowana, porządne posiłki o określonych porach. To nieprawda że jedząc malutko schudniemy. Ja jedząc po 500kcal na dzień nie chudłam tyle co jedząc 1500 teraz. Ale zanim do tego doszłam minął ponad rok czasu. Trzeba rozkręcić metabolizm odpowiednią dietą i ćwiczeniami
|
|
#305 |
|
Raczkowanie
|
Ja też mam ten problem ja za dużo nie jem a moja waga to 70 kg przy wzroście 168 cm już nawet nie wchodzę na wagę nie chce się dołować. Po 2tyg dniety nic nie drgnęło może o 1 kg i się poddałam. Nigdy nie byłam szczupłą dziewczyną, ale nie chc tak wyglądać bo sama się ze sobą źle czuję, nie mogę na siebie patrzeć
.
|
|
|
|
|
#306 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A aktualnie nie wiem ile ważę bo zapomniałam dziś się zważyć a poza tym wczoraj byłam babci złożyć życzenia i zostałam dokarmiona
|
|
|
|
|
|
#307 |
|
Raczkowanie
|
u mnie też chwila załamania, ale mam nadzieję że jakoś przetrwam i pójdę dalej w swoim postanowieniu.
zielonykotek nie strasz bo ja też tak mam że mało jem i chudnę, i w taki właśnie sposób wymarzyłam sobie wagę 50kg, muszę ją osiągnąć! |
|
|
|
|
#308 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
tydzień
|
|
|
#309 |
|
Przyczajenie
|
Znacie może jakieś skuteczne preparaty przyśpieszające chudnięcie(tabletki, herbatki itp.)?
|
|
|
|
|
#310 |
|
Zadomowienie
|
Gdyby takie preparaty istniały, to nie byłoby grubych ludzi
Ja osobiście nie polecam nic. Stosowałam therm line, linea, fabacum, ocet w tabletkach, slim coffe (czy jakoś tak), herbatki które tylko i wyłącznie przeczyszczały po czym strasznie bolał mnie brzuch, i jeszcze jakieś inne mniej znane tabletki.. Nic nie pomogło, więc nie widzę sensu w faszerowaniu się tymi specyfikami
|
|
#311 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jak teraz sobie tak myślę, to inaczej bym to rozegrała. wtedy kiedy moja waga zeszła do 51 (i ani grama mniej:P) powinnam byłą przez tydzień jeść trochę więcej, żeby przyspieszyć metabolizm, a potem znów ograniczyć, ale nie za drastycznie. a do tego ćwiczenia. no ale mądry polak po szkodzie, a ja ważę nie 51, a 59 kilo najważniejsze, że się nie załamuję
|
|
|
|
|
|
#312 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A ja powracam po chwilach załamania itd szczuplejsza o 1kg
|
|
|
|
#313 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
#314 |
|
Raczkowanie
|
A ja wczoraj zjadłam pakę czipsów i w ogóle 2 piwa, niezdrowo, nieładnie
Więc dzisiaj się wzięłam za siebie znów (ile jeszcze będzie tych "znów"?!?!?!) Zjedzone dziś: Śniadanie: kromka z serkiem białym i szynką. Obiad: zapiekanka szpinakowo-ziemniaczana + surówka Podwieczorek: jogurt Kolacja: serek wiejski light. I tyle!! Koniec!! wytrzymam do jutra Pozdrawiam |
|
|
|
|
#315 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() http://woskomania.blogspot.com/ https://www.facebook.com/woskomania/ Edytowane przez Burbery Czas edycji: 2011-01-25 o 01:12 |
|
|
|
|
|
#316 |
|
Przyczajenie
|
z tego co sobie poczytałam w internecie na ten temat to to że mamy dwa rodzaje tłuszczyku brązowy i biały . i ja chciałabym miec ten brązowy , ponieważ to jesat ten co dopiero się odłożył w naszych boczkach i można go bardzo szybko stracic a biały to nasza mordęga , jest bardzo ciężki do zlikwidowania , śmiem nawet twierdzic że bez liposunkcji nie możliwy .
|
|
#317 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=zielonykotek;245946 30]A ja wczoraj zjadłam pakę czipsów i w ogóle 2 piwa, niezdrowo, nieładnie
Więc dzisiaj się wzięłam za siebie znów (ile jeszcze będzie tych "znów"?!?!?!) Zjedzone dziś: Śniadanie: kromka z serkiem białym i szynką. Obiad: zapiekanka szpinakowo-ziemniaczana + surówka Podwieczorek: jogurt Kolacja: serek wiejski light. I tyle!! Koniec!! wytrzymam do jutra Pozdrawiam Jeden malutki grzeszek . Ja to już grzeszę od 2 tygodni i dieta poszła na marne. Ale to moja wina a tak dobrze już było tzn. tylko jeden tydzień. Należy mi się lanie !!!!!! Dziewczyny POMOCY!!!!
|
|
|
|
|
#318 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A na wiosne miało być już lepiej, trzeba się postarać ![]() Nie warto rezygnować z czegoś tylko dlatego, że wymaga to czasu, czas i tak minie ![]() Mnie tu trochę nie było, ale to przez naukę.. postaram się nadrobić zaległości. Waga spadła mi do 54 kg I powiem Wam szczerze mówiąc, że nie trzymam żadnej diety tylko to jest na zasadzie: hmm, zjadłabym coś.. kanapka z nutellą.. tak, to jest to ! Jem sobie tą kanapkę i dobrze. Mogę sobie zrobić 1 wykroczenie dziennie Nie zwalnia mi przez to matabolizm i mam chwilkę przyjemności. Jak mnie dalej kusi to pytam sama siebie: jestem głodna czy po prostu mam ochote?Odpowiedź przychodzi sama )
|
|
|
#319 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
powiem Ci co mnie ostatnio zmotywowało. Otóż spotkałam się z przyjaciółką, która już od dawna jest na diecie i jest wytrwała. Moja druga przyjaciółka, po której nigdy bym się nie spodziewała że przejdzie na dietę - porządnie wzięła się za siebie. Uznałam, że koniec z tym! Ja też mam siłę i dam radę.Cytat:
A poza tym wszystkim, to pisałam że ważyłam ponad 60 kg. Dzisiaj rano waga wskazała 58,8 Dzisiaj też jadłam oszczędnie, piłam wodę, herbatę: zieloną, czerwoną, odchudzającą. Byłam na fitness. Jest dobrze!!!Śniadanie: 3 parówki, kromka chleba Lunch: 2 ciastka lu Go Obiad: zupa pieczarkowa z makaronem wieloziarnistym Podwieczorek: 2 parówki, kromka chleba Kolacja: 100 g twarogu chudego. Dobranoc wszystkim |
||
|
|
|
|
#320 |
|
Przyczajenie
|
-----
Edytowane przez ELMEK Czas edycji: 2011-01-26 o 15:43 |
|
|
|
|
#321 |
|
Przyczajenie
|
Jezusicku...napisałam obszernego posta, dałam wyślij odpowiedź..no i go nie ma..wcięło, a nie skopiowałam
. Nie ważne.Witam wszystkich ![]() mam 23 lata do sierpnia, prawie 180cm, 80 kg.Moja waga od 5 lat bardzo się wahała, poczynając od 55 aż do 86kg ![]() Mój cel: -15 kg ,powiedzmy daję sobie 5 miesięcy na początek. Dziś: śniadanie: miska płatków z mlekiem 1,5% obiadokolacja: 1,5 miski zupy warzywnej przewinienia: ok.6 kostek ptasiego mleczka podczas makao ze znajomymi. Od jutra zaczynam trening abs (nie jest mi obcy) oraz brzuszki (które robię od jakiegoś czasu przed snem). Aerobic sporadycznie i spacery z moim Maluszkiem, jak na razie pozwolono nam na 3 spacery ok.15 min,poranny i wieczorny jest mój lub wspólnie z mężonem. Musze również kupić wagę. Do zważenia się zmusiło mnie spontaniczny pomysł oddania krwi ze znajomymi, ja tu patrzę..80 kg. Kupię sobie wagę..bo szybciej jest zważyć się niż się mierzyć codziennie. A już nigdy nie chcę się tak "zapuścić". Mam nadzieję, że wytrwam tym razem i będziemy się razem motywować. Obiecuję być wytrwałym forumowiczem tej grupy. Pozdrawiam!!! Edytowane przez ELMEK Czas edycji: 2011-01-26 o 02:35 Powód: Additional info |
|
|
|
|
#322 |
|
Przyczajenie
|
Witam ponownie
W czwartek wieczorem kupuję wagę. Dziś: śniadanie: płatki z mlekiem (ok.200kcal) obiadokolacja: 5 łyżek stołowych makaronu z warzywami i sosem pomidorowym (ok.300kcal) przewinienie: 2 kostki czekolady w pracy wrrr ![]() 2 razy spacer z piesiorem po 15 min. Bieg z przymusu, bo prawie się do pracy spóźniłam (15 min. przeplatanego, jak mi tchu brakowało, to truchtałam hehe). Jeszcze nie ćwiczyłam. Zaraz będę. Mission posible :nic nie zjeść już dziś. Poćwiczyć abs i brzuszki, kilka serii po 20.
|
|
|
|
|
#323 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dobra, nvm, przejdźmy do sedna tak więc chciałam powiedzieć, że brzuszki mogą nie być dobrym pomysłem, a tutaj załączam link na poparcie mojej tezy https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=401661A u mnie dziś następująco: Śniadanie: 3 parówki, kromka chleba Lunch: rosół z makaronem 250 ml Obiad: ziemniaki pieczone + sałatka Podwieczorek: kinder mleczna kanapka i 2 wafle ryżowe. Chciałam przed chwilą zjeść kolację, więc sobie naszykowałam 100g twarogu i 2 wafle ryżowe, ale weszłam sobie w międzyczasie na wizaż, i sobię myślę, - "kurcze, nie! nie jestem głodna, nie będę jeść tego". i odłożyłam twaróg i wafle z powrotem. sukces!! ale waga go niestety nie odzwierciedla. żałuję trochę, że nie zwalczyłam chęci na mleczną kanapkę, no ale już trudno, jakieś przyjemności z życia mieć trzeba (miałam ochotę na wedla truskawkowego czekoladę Ps. mam problemy z logowaniem ostatnio, a Wy ?? wszystko Wam dobrze działa? |
|
|
|
|
|
#324 |
|
Zadomowienie
|
zielonykotek, mi własnie też często wizaż nie działa
![]() U mnie małe załamanie diety, ale wrócę szybko na właściwy tor i się tu jeszcze pochwale moimi sukcesami
|
|
#325 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
więcej nie znaczy lepiej
|
|
|
|
#326 |
|
Przyczajenie
|
Witam,
tak, ćwiczę aerobic ale niestety nieraz brakuje mi czasu, spacery tak jak napisałam wcześniej, basen jak mam czas również. Brzuszki i abs-y lubię robić, biodra, klatka, ramiona tzw. ćwiczenia aerobowe. To chyba z przyzwyczajenia, nie tam,że się katuję i nienawidzę, po prostu lubię wieczorami poskakać. Amelia_bm nie gań mnie. Jak mam stres, lubię się zmęczyć tak samo jak najeść czekoladą ehh. @zielonykotek Jestem rocznik 87, więc rocznikowo 24, ale do sierpnia 23, jak ja to mówię. Tak, trochę szybko, ale nie żałuję. Po badaniach psychologicznych poszłam do 1 klasy podstawówki w wieku 5 lat, a wtedy się szło w wieku 7 i stąd tak to wszystko szybko poszło, 2 lata w zapasie. Pracę znalazłam szybko,po trafiłam na niszę, teraz mam + jako 4 letnie doświadczenie, bo pracuję od połowy licencjata. Mąż się jakoś przypałętał po prawie 6 latach znajomości . To tyle.Kolacja doszła(mission possible zamieniło się w impossible): 2 kanapki z papryką zrobione przez mężona i jak tu nie zjeść ![]() Jestem wytrwała, więc będę tu ględzić. Jutro wieczorem po zakupie wagi się zważę co do dkg. Dziękuję za miłe przyjęcie. |
|
|
|
|
#327 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
po dwóch tygodniach zaniechania jakiejkolwiek diety i szczerze mowiac objadania sie pączkami wracam do was znowu. Mam nową motywację. Waga wyjsciowa na dzien dzisiejszy(wazone z samego rana po wizycie w toalecie) to 60 kg. Az mi szczeka mimowolnie opadla bo ostatnio jak tu bylam bylo 62;] Ale dobre i to
|
|
|
|
|
#328 |
|
Zadomowienie
|
U mnie dziś 60,7 kg
(wyjściowa 64kg 3.01.) Docelowa 56, więc sądzę że po miesiącu odchudzania będzie równiutko 60 kg i będę świętowała półmetek
|
|
|
#329 |
|
Rozeznanie
|
ELMEK - chodzi o to, że trzeba ćwiczyć siłowo całe ciało, a nie tylko brzuch. Pomijam to, że te dodatkowe brzuszki są bez sensu, no ale jak lubisz to ćwicz.
|
|
|
#330 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
aa co Ty kochana takiego robisz , że chudniesz .? mi waga stoi w miejscy ;( już nie wiem co mam zrobić . pomocy !!!!
poczatek:67.3 kg,obecnie58,57,56,55,54,53,52,51,50 11.3 kg za mną zostalo 6 kg do zrzucenia termin: czerwiec cel: zgrabne ładne nóżki ![]() ''Nie rezygnuj nigdy z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie'' |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:32.

poczekam aż okres się skończy i wskakuję na wagę zobaczyć czy fabacum zadziałało
a nie nam wątek spada

.

a poza tym wczoraj byłam babci złożyć życzenia i zostałam dokarmiona 

szczuplejsza o 1kg
a tak dobrze już było tzn. tylko jeden tydzień. Należy mi się lanie
!!!!!! Dziewczyny POMOCY!!!!
dobra, nvm, przejdźmy do sedna