![]() |
#301 | ||
Wredny kotecek
|
Dot.: Kiedy zacząć brać tabletki?
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#302 |
Przyczajenie
|
Dot.: Madinette - wątek zbiorczy!
własnie skonczylam 4 opakowanie , wlosy po nich sa lepsze,i tak nie wypadaja, a mialam z tym problem, cera mi sie nie poprawila.. za to libido mam zerowe.. i straszna suchosc w miejscach intymnych.. no i wydaje mi sie ,ze troszke mi sie spuchlo w nozkach i brzuchu...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#303 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#304 |
Przyczajenie
|
dawno temu lesinelle, bylo spoko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#305 |
Przyczajenie
|
[edit- regulamin]
Edytowane przez Eldo_rado Czas edycji: 2014-03-02 o 19:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#306 |
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny!
Jutro kończę pierwsze opakowanie tabletek. Męczę się przy nich strasznie, powiedzcie czy warto? Zastanawiam się czy te skutki uboczne pojawiły się ze względu na to, że miałam długi czas bez brania tabletek czy po prostu źle są dobrane? Czy skutki uboczne miną czy lepiej od razu odstawić? Wizytę u ginekologa mam dopiero na 22 maja, więc pomyślałam, że może do tego czasu się przemęczę żebym nie musiała znowu odstawiać i brać od nowa tylko wziąć zaraz po nich nowe tabletki, gdyby zaszła taka potrzeba. Skutki uboczne po madinette u mnie to: napuchnięte, bolące piersi; nerwowość i napady smutku - depresyjne (?) - zwykle nie smucę się od tak z byle powodu; no i sporadyczne bóle brzucha, uczucie pełności.
![]() |
#307 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#308 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#309 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny,
mam następujący problem: dopiero zacznę przyjmować Madinette, przedtem przyjmowałam Cyprest, ginekolog zmienił mi tabletki, bo podobno Cyprestu nie można długo stosować. Chodzi o to, że nie wiem, kiedy powinnam zacząć przyjmować nowe tabletki - założyłam, że po zakończeniu ostatniego opakowania cyprestu robię normalną 7-dniową przerwę i potem nowe tabletki. Jednak przeczytałam w sieci, że w przypadku zmiany tabletek lepiej jest nie robić 7-dniowej przerwy i zacząć nowe od razu po skończeniu starych. Na co u mnie jest już za poźno, bo właśnie jestem w trakcie przerwy. Dopiero teraz sobie uświadomiłam, że rozmawiałam na ten temat z lekarzem, ale źle go zrozumiałam - ja myślałam, że jak się zmienia tabletki, to trzeba zrobić kilkumiesięczną przerwę między nimi i się go pytałam, czy tak właśnie mam zrobić, a on powiedział, żeby żadnej przerwy nie robić - teraz myślę, że mogło mu chodzić o to, żeby nie robić tej siedmiodniowej przerwy. Wiem, strasznie naplątałam, ale byłabym wdzięczna za jakąś odpowiedź, bo do gina idę dopiero w przyszłym tygodniu, jeśli się dostanę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#310 |
Zakorzenienie
|
Wystąpiło już krwawienie? Tabletki można zmienić w przypadku przejściu na mocniejsze/słabsze, biorąc pierwszą tabletkę w pierwszy dzień krwawienia.
Jeśli nie to weź po przerwie i już. Nie orientuję się czy Cyprest jest mocniejszy, czy słabszy, dlatego po prostu się dodatkowo zabezpieczaj ![]()
![]() |
#311 |
Przyczajenie
|
Frutti, bardzo dziękuję za odpowiedź. No właśnie krwawienia jeszcze nie miałam, powinno być w niedzielę, a kolejna tabletka po przerwie we wtorek. Ale znalazłam w sieci ulotkę madinette, wg której:
Jeśli pacjentka stosowała wcześniej inny złożony hormonalny środek antykoncepcyjny Należy przyjąć wszystkie tabletki z opakowania poprzednio stosowanego leku. Pierwszą tabletkę leku Madinette należy zażyć w następnym dniu po zwykłej przerwie w przyjmowaniu tabletek lub w następnym dniu po przyjęciu ostatniej tabletki placebo uprzednio stosowanego złożonego hormonalnego środka antykoncepcyjnego. Więc zupełnie inaczej niż mówisz ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#312 |
Zakorzenienie
|
Stosując normalnie tabletki nie trzeba mieć dodatkowe zabezpieczenia
![]()
![]() |
#313 |
Raczkowanie
|
Chodzi o stężenie estrogenu, jeżeli w poprzednim środku było mniejsze bądź równe stężenie estrogenu do nowego, to mozna nowy środek przyjmować normalnie po siedmiodniowej przerwie, nie zabezpieczając się dodatkowo, jeżeli stężenie estrogenu było większe i teraz przeskakujesz na mniejsze to od razu po zakończeniu stosowania starych tabletek bierzesz pierwszą pigułkę z nowych i dodatkowe zabezpieczenie przez 7 dni.
Edytowane przez Wanilianka Czas edycji: 2014-05-28 o 07:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#314 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny! Przeczytałam cały wątek o opiniach nt Madinette i żadna z was nie pisze nic o cellulicie po Madinette (no może trafiłam na jakieś dwie opinie) Ja brałąm wcześniej Asubtele i właśnie z powodu przeokropnego cellulitu od pasa w dół ją odstawiłam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#315 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Po prostu najlepiej to sprawdź, zawsze tabletki możesz zmienić i po kłopocie ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#316 |
Przyczajenie
|
Wiadomo, że kwestia indywidualna, ale po to chyba powstał ten wątek żeby dzielić się z innymi swoimi doświadczeniami... O innych skutkach ubocznych dziewczyny piszą więc ja zapytałam o cellulit chcąc dowiedzieć się jak tabletki Madinette wpływają na estetykę naszych kobiecych udek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#317 |
Przyczajenie
|
![]()
Cześć dziewczyny
![]() ![]() ![]() Dzisiaj byłam u gin, zmieniła mi właśnie na ten nowy wynalazek. Wcześniej brałam YAZ przez 1,5 roku, ale uprawianie sportu czy też zmiana diety = plamienia, a nawet krwawienia. Wspomniała coś jeszcze o Yasmin (chyba) ale sama chciałam spróbować nowych, bo wychodzę z założenia, że im nowsze tym lepiej dopracowane. Po YAZie w sumie nie miałam skutków ubocznych, prócz tych plamień ![]() Tak więc, czy któraś z Was już stosuje ten lek? ![]() Edytowane przez olka998 Czas edycji: 2014-06-20 o 22:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#318 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowe tabletki anty - Angiletta
To wychodzisz ze złego założenia, bo nie zawsze najnowsze tabletki służą nam najlepiej. Niektóre biorą Dianę i są zadowolone, zero skutków ubocznych, a tabletki nowej generacji im nie pasują.
Na każdą kobietę działają inaczej, także nie ma co porównywać. Życzę Ci, by tabletki Ci tym razem służyły ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#319 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowe tabletki anty - Angiletta
to odpowiednik Madinette
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#320 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Madinette/Angiletta - wątek zbiorczy!
hej, hej dziś pani ginekolog przepisałą mi właśnie madinette. Przez ostatnie 4 lata brałam novynette i w zasadzie byłam zadowolona. Piersi bolały tylko przed "okresem", czasami troche nerwowa byłam, przytyłam, choć pani doktor mówi, że to zbyt duże utycie, żeby to mogła być wina tabletek, ale za to libido zerowe... Co jak na 22 latkę jest sytuacją straszną... Stąd też zmiana tabletek... Myślicie, że będą ok?
Zacznę je brać za ok 2 tygodnie w sumie, ale chciałam podpytać.
![]() |
#321 |
Zakorzenienie
|
Wróżkami nie jesteśmy, żeby stwierdzić czy będą ok, musisz sama spróbować
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#322 |
Przyczajenie
|
Ja od soboty (19.07) będę testować Angilette, takze zobaczymy
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#323 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny, stosuję już madinette od 2 lat, to są moje pierwsze pigułki anty. Teraz jednak pojawił się problem który nie wiem gdzie ma swoją przyczyne, mianowicie od jakiegoś czasu miewam omdlenia i zasłabnięcia, potem nudności, w ciąży nie jestem, jednak zastanawiam się czy to może być przez te pigułki? jest tutaj ktoś z podobnym "stażem" pigułkowym do mojego i może napisać co o tym sądzi lub miał coś podobnego? tolerowałam je bardzo dobrze, zero skutków ubocznych nawet krwawień na początku. I ot tak po dwóch latach nagle nie pasują? lekarka sama nie wie co to dokładnie może być, miałam robione badania. Mówi że może być też i od tabletek, ale po 2 latach?! tak je dobrze tolerowałam że szkoda mi je odstawiać..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#324 |
Przyczajenie
|
Ja brałam tabletki Madinette zaledwie 1,5 miesiąca (nie dawno pisałam z zapytaniem o nich) i musiałam odstawić z powodu strasznych skutków ubocznych. Zaczęło się od niewinnych mdłości, skończyło się na bólach nóg, dusznościach, zawrotach głowy i ogólnym osłabieniu. Drętwiały mi nogi i ręce. Coś strasznego... Trochę zwlekałam z odstawieniem, ale z dnia na dzień było coraz gorzej. Dlatego, że byłam akurat na "wyjeździe" i nie mogłam skonsultować się z lekarzem zrobiłam to na własną rękę! Teraz jeszcze dochodzę do siebie i zastanawiam się czy po odstawieniu tabletek wszystko samo się "cofnie" ? Na pewno czuje się już lepiej... Po tej przygodzie już na dobre rozstaje się z hormonami, po prostu chyba należę do tych, którym one nie służą. Nie chce ryzykować swoim zdrowiem...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#325 |
Przyczajenie
|
Witam.
Czy któraś z was stosowała może angilette? Nigdzie nie potrafię znaleźć konkretnych opinii o nich, ginekolog mi je przepisał i mówił że podobno mają nie obniżać libido i są świetnie dla młodych kobiet (mam 20 lat) Będą to moje pierwsze tabletki antykoncepcyjne, spodziewam się że efekty na początku mogą być różne dlatego nie chcę się mimo wszystko nastawiać negatywnie ale czułabym się nieco pewniej jakbym poczytała troche :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#326 |
Zakorzenienie
|
Halo, halo, ile można powtarzać, że nigdy nie pyta się innych o opinie na temat tabletek
![]() Co organizm to inna reakcja. 100 kobiet będzie się czulo dobrze, 100 nie, zrazisz się i po co to? ![]() 3 miesiące - jeśli nie będzie po tym czasie dobrze to idź do lekarza po zmianę tabletek, tyle ![]() Ja biorę np. Madinette już ponad rok, po testowaniu 3 innych rodzajów tabletek wcześniej i jest super ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#327 |
Przyczajenie
|
Oczywiście jestem tego świadoma że każda kobieta inaczej reaguje na tabletki tylko w tym temacie jakoś użytkowniczki dzielą się spostrzeżeniami na temat Madinette i właśnie oczekiwałam czegoś podobnego na temat Angilette
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#328 |
Zakorzenienie
|
To jedne i te same tabletki, ten sam skład, dlatego mają wspólny wątek. Czytając o Madinette wychodzi na to samo.
![]()
![]() |
#329 |
Przyczajenie
|
Hej, za jakieś 2 tygodnie zacznę stosować tabletki Madinette, ale trochę pogubiłam się w tym jak mam je zacząć. Teraz stosując Lesiplus (tabletki złożone, więc w każdej tabletce jest różna ilość substancji czynnej) mam oznaczony konkretny dzień tygodnia jak zaczynam blister (naklejam specjalny listek z kolejnością przyjmowania tabletek), a w Midinette z góry jest ten sam czyli Pn. Czy to oznacza że jeżeli wypadnie mi czwartek na wzięcie pierwszej tabletki to biorę pierwszą tabletkę opisaną Czw i później biorę po kolei zgodnie ze strzałkami?? w takim razie co z początkowymi tabletkami (tymi których nie wykorzystałam)?? Będę wdzięczna za pomoc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#330 |
Zakorzenienie
|
Madinette ma schemat brania najprostszy z możliwych tabletkowych
![]() ![]() ![]() ![]() Mam nadzieję że to już będzie dla Ciebie jasne ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:12.