![]() |
#301 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Co nadaje się na REDUKCJĘ? cz.II
Cytat:
Sok czesto wyciskam samodzielnie, a we Francji uwaza sie, ze pomaranczy nie mozna wieczorem chociaz nie wiem dlaczego i to raczej jako sniadanie jest, a nie napoj. Mleczko kokosowe to sama nie wiem, a kielbase raczej bez chleba, chociaz paryskie bagietki kusza. na pewno kukurydza nie, a reszta chyba ok. zalezy jakie warzywa pasuja tu pomidor i lisc salaty, ktore na pewno sa ok na redukcji. I jaki sos przewidujesz. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#302 |
Raczkowanie
|
Jak tortilla to już może nie ryż
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#303 |
Zakorzenienie
|
chciałam tak po meksykańsku: pomidory, czerwona fasola, cebula i właśnie ta kukurydza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#304 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#305 |
Zakorzenienie
|
A dlaczego fasola nie,bo do tej pory słyszałam o niej same dobrze rzeczy?:/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#306 |
Rozeznanie
|
ma dużo węgli, ale wydaje mi się, że jedzona w porze obiadowej chyba jest ok?
![]() @Kreskaaa w tej tortilli odpuściłabym już sobie ryż w środku. albo zrobiłabym taki farsz jak napisałaś tylko zamiast tortilli zawinęła w cienki omlet. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#307 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ---------- Cytat:
Kiełbasa w dzisiejszych czasach nie przypomina kiełbasy, tylko zbiornik soi i innych nie fajnych rzeczy - no chyba że taka home made. Kurczak w mleku kokosowym ok. Ale wtedy ostrożnie z węglami do takiego posiłku. ---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- Cytat:
Marchewkę tylko i wyłącznie surową. Brakuje Ci źródła białka w śniadaniu. ---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ---------- Cytat:
Więc zrezygnuj z węgli w ostatnim posiłku, zostaw tłuszcz+białko, chyba że Twój ostatni posiłek jest bezpośrednio po treningu - wtedy możesz zjeść odrobinę węgli. Twaróg tłusty na noc + źródło O3 - byle nie za często Tuńczyk - raz na tydzień (metale ciężkie), są też inne smaczne i zdrowe rybki ---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ---------- W bardzo rozsądnych ilościach. Ale raczej nie polecam. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#308 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny mam pytanie
![]() czy takie kawałki piersi kurczaka (jedzone na zimno i smażone na teflonie bez tłuszczu) jedzone z domowym sosem czosnkowym (jogurt naturalny, 2 ząbki czosnku, zioła, troszkę soli) to jest wielki grzech?:P oczywiście nie mówie, zeby to jest regularnie na obiad co 2 dzień, ale chodzi to za mną od x czasu i chcę sobie wreszcie zrobić ![]()
![]() |
#309 |
Zakorzenienie
|
ale który element tutaj miałby być grzechem?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#310 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
A co jest złego w piersi kurczaka, jogurcie czy czosnku? Bo nie mam pojęcia.
![]() |
#311 |
Zakorzenienie
|
a fasolka po bretońsku ?
![]() |
#312 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#313 |
Konto usunięte
|
zależy jaka, kupna na pewno nie
![]() ![]() http://lasuch-na-diecie.blogspot.com...po-mojemu.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#314 |
Zakorzenienie
|
Co sądzicie o http://www.kulturystyka.sklep.pl/pro...on-gratis.html ? niestety nie potrafię obyć się bez słodyczy ...
![]()
![]() |
#315 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#316 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#317 |
Wtajemniczenie
|
a sery typu brie czy camembert?
codziennie korzystam z kalkulatora i co wieczór to samo: za mało kalorii, za mało białka (coraz rzadziej na szczęście ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#318 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny, widze że wątek podupadł a akurat jest dosyć przydatny
![]() Jeśli chodzi o sery brie, to wydaje mi się że pare kawałków np. w sałatce są ok,ale należy pamiętać ze jest to tłusty ser. Widziałam wcześniej w postach, ze ktoś pisał że fasola na R się nie nadaje, nie rozumiem fasola jest produktem, który sprzyja odchudzaniu. np. gotowana na parze z bonduella, ma dużo białka i błonnika. Też mam pytanie, jem z reguł na śniadanie owsianke, teraz zaczełam jeśc kasze pęczak na chudym mleko z cynamonem. Zastanawiam się czy na redukcji kompletnie z niej nie zrezgnować, mało mnie syci i jestem juz za godzine głodna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#319 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#320 |
Zakorzenienie
|
a taki ooooo obiad na R może być?
![]() Pierś z kurczaka podsmażona z cebulą, czosnkiem, pieczarkami i papryczką chilli na oleju kokosowym, doprawiona curry, świeżym imbirem i podduszona w mleku kokosowym? A to wszystko podane z kaszą jaglaną? ![]()
![]() |
#321 | |
Perfumoholik z wyboru
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#322 |
Wtajemniczenie
|
Tez chetnie bym skorzystala
![]() |
#323 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
Cytat:
Jeśli chodzi o kurczaka, to wszystko zależy od sposobu przygotowania. Beztłuszczowo w piekarniku lub na parze to jak najbardziej tak. Z jogurtem jest mały problem, bo większość nabiału ma w składzie dużo węgli, które na redukcji raczej są mało pożądane, więc jeśli nie chcesz ich wyeliminować to przynajmniej zwracaj bardziej uwagę na skład. ![]()
![]() |
![]() |
#324 |
Raczkowanie
|
Dot.: Pestki Słonecznika
Bardzo lubię słonecznik ale przy ostatniej rozmowie z koleżanką, dowiedziałam się, że pestki słonecznika zawierają tłuszcz i, że gdy chcę schudnąć to powinna je odstawić... zgupiałam całkowicie, czy ktoś z Was wizażystki mógłby odpowiedzić mi na pytanie czy ziarna słonecznika tuczą ? wedle tego artykułu nie tuczą... generalnie zgupiałam!
Werka Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2015-04-20 o 12:45 Powód: reklama link |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#325 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pestki Słonecznika
o boze.... post z przed 9 lat ... i to z jaka gafa
![]() ![]() ![]() mlode i glupie... ![]() ---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- o boze.... post z przed 9 lat ... i to z jaka gafa ![]() ![]() ![]() mlode i glupie... ![]() Wera... pewnie ze jesc ... to sa zdrowe tluszcze , ktore nawet pomagaja w walce o szczupla sylwetke ![]() wiadomo z umiarem ... , mozna tez pestki dyni , orzechy .. oczywiscie nie solone i najlepiej nie prazone ... Ja codziennie dodaje do 2 sniadania jedno z powyzszych
![]() |
#326 |
Przyczajenie
|
czy soja jest szkodliwa?
Witajcie dziewczyny,
chciałabym dowiedzieć się, co sądzicie o soi? Jestem fanką kuchni wegetariańskiej, i natrafiłam w swoim doświadczeniu kucharskim na różne opinie 1) że soja jest zdrowa, świetnie zastępuje białko zwierzęce a ponadto ma szereg zdrowotnych właściwości zwłaszcza na gospodarkę hormonalną 2) wręcz przeciwnie - źle wpływa na gospodarkę hormonalną i w ogóle jest niezdrowa, powoduje nawet raka persi Z tego co wiem, to że w postaci surowej jest toksyczna. Trafiłam na ciekawy artykuł i polecam zainteresowanym, wydaje się być obiektywny: http://mozgi.pl/czy-jedzenie-produkt...a-zdrowia-706B Jakie są wasze opinie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#327 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: czy soja jest szkodliwa?
nie wiem jaki wpływ ma soja na gospodarkę hormonalną, ale z tego co wiem jest bardzo często modyfikowana genetycznie, także ja unikam. Jak robię np. pasztet wegetariański to z ciecierzycy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#328 |
Konto usunięte
|
Pełno jest badań na temat rożnych rzeczy wziętych z soi, które są dobre/szkodliwe/bez znaczenia.
Przedmiotem takich rozważań może być równie dobrze dowolny produkt spożywczy. Odmian modyfikowanych genetycznie jest 13 o ile dobrze pamiętam i pewnie są one lepiej zbadane niż jakakolwiek odmiana wyhodowana 'naturalnie'. Sam fakt modyfikacji genetycznej nie wpływa destrukcyjnie na osoby spożywające. Zależy jaki gen został wprowadzony, a w przypadku soi nie wprowadzano nic toksycznego dla ludzi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#329 |
Konto usunięte
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;51408066]Pełno jest badań na temat rożnych rzeczy wziętych z soi, które są dobre/szkodliwe/bez znaczenia.
Przedmiotem takich rozważań może być równie dobrze dowolny produkt spożywczy. Odmian modyfikowanych genetycznie jest 13 o ile dobrze pamiętam i pewnie są one lepiej zbadane niż jakakolwiek odmiana wyhodowana 'naturalnie'. Sam fakt modyfikacji genetycznej nie wpływa destrukcyjnie na osoby spożywające. Zależy jaki gen został wprowadzony, a w przypadku soi nie wprowadzano nic toksycznego dla ludzi.[/QUOTE] O! Nie lubię tego czarnego PR związanego z GMO i ogólnej nagonki łoesu to mutanty, nie warzywa, wszyscy od tego umrą ![]() Ja soję jem, ale uważam że jest wiele ciekawszych strączkowców, sama używam jej jedynie do produkcji tofu oraz do kotletów raz na jakiś czas. Jakości mnie ta soja nie "kupiła" |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#330 |
Wtajemniczenie
|
to mam nadzieję nie o mnie z tą nagonką?
![]() ![]() Ja ze strączkowych wolę ciecierzycę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:37.