![]() |
#301 |
Zadomowienie
|
masz rację
![]() misiaczku ![]() nie jestem wrażliwa tylko moje uczucia są jak okruchy chińskiej porcelany
![]() |
#302 |
Raczkowanie
|
Dot.:
naprawdę się nie spodziewałam wymienia wśród takich talentów. zmobilizowałaś. bardzo dziękuję. ![]() a w nawiązaniu do tego co napisałaś, masz rację. te wielkie talenciary, które dzisiaj już się mniej lub w ogóle nie udzielają powinny być dumne z tego, że mają takie następczynie. bo według mnie dziewczyny naprawdę dają radę. nie sztuką jest pokochać ideał, mój miły.
chodź, zedrzyjmy z siebie pozory. nie chcę nocy bez gwiazd, nie chcę morza bez fal. i ciebie bez uczuć nie chcę. gdzie te szczęśliwe dni, które mi obiecałeś? co czujesz patrząc w gwiazdy? bo ja tęsknię.
"Pożyję tu jeszcze trochę i zobaczę, co się stanie, pomyślała. Umrzeć zawsze mogę później. Prawdopodobnie." Haruki Murakami Edytowane przez eajAgnes Czas edycji: 2011-09-21 o 16:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#303 |
Rozeznanie
|
Dot.: najlepsze.
Dziękuję że o mnie pamiętałaś, w życiu bym się nie spodziewała tego.
![]() *** Samotność odbiera radość Kradnie Twój piękny uśmiech "Idź na randkę w rozciągniętych jeansach. Jeśli facet polubi Cię w spodniach, pokocha w sukience." tania błyskawiczna miłość. Nic nie mów. Niech płacze. To czasami pomaga.. Moje serce płacze.
![]() |
#304 |
Zadomowienie
|
![]()
absorbeed - jesteś wielka <3. dziękuje za wyróżnienie i za pamięć
![]() '' Gdy ujrzałam go po raz pierwszy pomyślałam:
''śliczny, ale my się nie dogadamy''. Dziś jesteśmy razem i dogadujemy się bez słów. ''
![]() |
![]() |
#305 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wasze opisy GG! część XXIV
miło ![]() ![]() *** Przed barierami życia można się ugiąć, ale nigdy załamać. Każde szczęście jest skarbem, jeśli pragniesz tego. Omijaj smutek i wzgardę lecz nie pragnij wszystkiego. Wszystko na świecie przemija powoli. Szczęście i radość i wszystko, co boli. Wszystko przemija - tak chce przeznaczenie. Jedno nam tylko zostaje - wspomnienie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#306 |
Zakorzenienie
|
Krysia, Ola, Prim, abunee <3333333
kruszysz mi się w oczach, niepewnie wyciągasz do mnie długie rzęsy swoich ciemnych oczu. oddaj mi się w całości. jesteś odpowiedzią na wszystkie pytania zadawane co wieczór do poduszki. w moim pokoju rzucasz cień na ścianę i mówisz, że pięknie wyglądam w potarganych włosach, w potarganych myślach. i nie widzisz jak siedzę samotnie, jak szukam rzeczywistości przewracając oczami, jak patrzę na Ciebie wzrokiem pełnym Wszystkiego. nie mam szans, przecież wiem, tak fajnie jest wciąż babrać się w nadziei. twoja dłoń była ogniem dlatego odskoczyłam tak nagle rozpaczając później nad gwałtownością moich zmysłów.
![]() |
#307 |
Raczkowanie
|
Kiedyś pytałeś, co to znaczy „tęsknić za Tobą”
W przybliżeniu to taka hybryda zamyślenia, marzenia, muzyki, wdzięczności za to, że to czuję, radości z tego, że jesteś i fal ciepła w okolicach serca. Nie chcę być sam. Nigdy nie chciałem być sam. Kurewsko tego nienawidzę. Nienawidzę tego, że nie mam z kim porozmawiać, nienawidzę tego, że nie mam do kogo zadzwonić, nienawidzę tego, że nie mam nikogo, kto potrzyma mnie za rękę, przytuli mnie, powie mi, że wszystko będzie w porządku. Nienawidzę tego, że nie mam nikogo, z kim mógłbym dzielić nadzieje i marzenia, nienawidzę tego, że przestałem mieć nadzieje i marzenia, nie znoszę tego, że nie mam nikogo, kto powiedziałby mi, żebym się trzymał, że jeszcze się odnajdę. Nienawidzę tego, że kiedy krzyczę, a krzyczę jak opętany, to krzyczę w pustkę. Nienawidzę tego, że nie ma nikogo kto by usłyszał mój krzyk, i nie ma nikogo, kto pomógłby mi nauczyć się przestać krzyczeć. Nienawidzę tego, że to, do czego zwróciłem się w swej samotności, mieszka w fifie albo butelce. Dobry Boże, podaruj mi jednego człowieka. Jednego,który należałby do mnie. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#308 |
Raczkowanie
|
absorbeed -Sama prawda. Dziękuję za pamięć
![]() ![]() ' Lubimy wracać w miejsca, gdzie spotkało nas coś dobrego, gdzie spotkaliśmy kogoś ważnego dla nas. Lubimy te powroty, bo stale mamy nadzieję, że ktoś lub coś jeszcze na nas tam czeka. W filiżance szukam Twego smaku, na poduszce Twoich ust. Pozwól, że odpłynę . A Ty znikniesz razem z dymem . nie chcę, by ten ból zniknął. to ostatnia rzecz jaka mi po Tobie została. Każda łza,która spłynęła po jej policzku czegoś ją nauczyła. Każda życiowa porażka ją wzmocniła. Najbardziej zaintrygowały mnie jego oczy. Pełne tajemnicy i uczuć. Zatopić się w jego wzroku, jak Titanic pójść na dno '
![]() |
![]() |
#309 |
Raczkowanie
|
Najgorsze uczucie dla kobiety: byc niczyją. Widzę Cię i wiesz? Wcale niczego nie żałuję, może po prostu chciałabym puścic w niepamięc te wszystkie wspólne chwile, by przestały nachodzic mnie w ciemne, długie, jesienne noce. I nie mogę złapac tchu, znów to czuję, wiesz bo nie czułam tych ust przez naprawdę długi czas, nie puszczę tego życia, bo znów złapałam je za rogi, problemy nic nie znaczą... Czasami tylko moje życie przewraca się do góry nogami, ale to nic, przecież zawsze daję sobie radę. Nie widzę błędów, które popełniliśmy, widząc tylko czubki swego nosa, żadne z nas nie przyzna się, że wciąż kocha. Nie widzę powodu, dla którego miałabym przestac Cię kochac. I chocbys niewiadomo jak się starała, ile nocy przepłakała, ile klnęła, wyzywała, przeklinała los, ile razy zamykała oczy z nadzieją: może teraz? Pewnych osób nie zapomnisz nigdy, ich wyrazów twarzy ich oczu, słów. Zawsze będą 'kimś', chociaż może powinni byc nikim.
![]() |
![]() |
#310 |
Zadomowienie
|
siedzę i przeklinam niespełnione obietnice śmierci z paczki papierosów.
ciekawe co mówisz gdy ktoś o mnie zapyta? śpisz? z kimś teraz sypiasz? rozładował się wszechświat
![]() |
![]() |
#311 |
Zadomowienie
|
![]() |
#312 |
Zakorzenienie
|
:)
absorbeed - dziękuję bardzo za docenienie,. twórz dalej takie cuda!
![]() --- czasem jeszcze zaklinam każdy dzień spędzony z Tobą. nic się nie układa, pod górkę jest. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#313 |
Zakorzenienie
|
absorbeed <3
sama nie wierzę w to,
jak bardzo Cię kocham. wiedział dobrze, czego pragnie dziewczyna. precyzyjnie potrafił sunąć opuszkami palców po rozgrzanej skórze, zawrócić w głowie i wywołać histeryczny śmiech całując moje obojczyki. był taki idealny. tak długo już nie czułam Jego zapachu, smaku Jego ust, Jego łez i dźwięku śmiechu. wyrządził mi największą krzywdę w historii ludzkości - zostawił mnie samą z moją samotnością, zostawił mnie samą z moimi problemami. mógł mnie lepiej zabić, niż dać odczuć, że tak naprawdę, on mnie wcale nie kocha. co mam zrobić, abyś wreszcie zaczął mnie kochać? może źle się uśmiecham? albo nie tak jak powinnam układam włosy? a może jednak za dużo mówię? naprawdę nie wiem..
![]() |
![]() |
#314 |
Zadomowienie
|
Szczęście potrafi być bardzo egoistyczne. Chroni nas przed wszystkim, zamyka za sobą drzwi, zamyka okiennice i zapomina o całym świecie wznosząc wokół siebie mury. Ono zakłada, że chcemy świat widzieć przez różowe okulary, a nie takim jaki jest naprawdę. Teraz widzę szczęście jako coś nie do zniesienia
Chcę, żeby nasze emocje nie były udawane. Żebyśmy mogli zrobić z nich wspaniały album i oglądać go na starość. Żebyś na śniadanie podawał mi kubek kakao z parującą miłością. Żebyś otulał mnie swoimi ramionami, ciepłymi i bezpiecznymi. Żebyś był ze mną. Zawsze. nigdy nie powiesz, że żałujesz, rozpacz w niej utopisz, a ona z Tobą będzie, chociaż doskonale wie, że w jej oczach będziesz szukał mnie. nie zaprzeczysz, że nadawałeś kolory moim snom że lepiej niż opium siałeś spustoszenie w moim mózgu że nakazywałeś mi walkę, gdy byłam już pogodzona z przegraną nie zaprzeczysz, że istniałeś... musisz pogodzić się z tym, że kiedyś zniknę wyparuję jak gotująca się woda, przeminę jak poranna mgła, zaginę jak Atlantyda, zostaną po mnie zdjęcia, parę słów i garść wspomnień odejdę, bez ostrzeżenia. Miłość jest jak buty o rozmiar za małe. Ubierasz je pierwszy raz, chcesz sprawdzić jak to jest. Obgryzą wszystkie Twoje palce. Stopy będą Cię boleć przez wiele nocy. Będziesz płakać i ocierać krew. Jednak kilka dni później znów je ubierzesz, pomimo iż wiesz, że są zbyt małe. To przecież Twoje ulubione buty! Nie zastąpisz ich innymi. To samo jest z miłością. teksty w 100% moje. wcześniej zamieszczone na moblo.pl,
albo tutaj, bo nie pamiętam czy je dodawałam
![]() |
![]() |
#315 |
Zakorzenienie
|
Pomimo cierpień i trosk tylu, życie nie jest czarną kartą.
Są w nim chwile tak piękne, dla których żyć i umierać warto. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#316 |
Przyczajenie
|
verba veritatis.
Nie mam pojęcia, czym sobie na to zasłużyłam. Dziękuję. ♥
'Zaśnij, a poczujesz, że istniejesz. Obudź się, a zobaczysz, że wszystko, co przeżyłeś, było snem. ' 'Słowo „miłość” nie eksploduje już od nadmiaru uczuć' Nie spalaj za sobą mostów , kiedyś być może zapragniesz wrócić .
![]() |
#317 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
dziekuje myszki ♥ boundlessly, grise, drift, patrysiowa, prim, kamisha, toogether93, z innej bajki, ciiri, mandarynka, Christine- lovelove ♥♥ Los czasem rozdziela bliskich sobie ludzi, żeby uświadomić im, ile dla siebie znaczą. Nie mów nic. Kocha się za nic. Nie istnieje żaden powód do miłości. Kiedy nie miałam już nic do stracenia, dostałam wszystko. Młodość już taka jest, sama ustala granice wytrzymałości, nie pytając, czy ciało to zniesie. A ciało zawsze znosi. Każdy gromadzi blizny w sercu. Paulo Coelho
![]() |
![]() |
#318 |
Rozeznanie
|
dziękuje za każde miłe słowo, wiele mi sie tektow spodobało,
ale brak mi czasu by wymieniac <3 serce mężczyzny trwa w zamrożeniu wiele czasu, zazwyczaj ile trwa zapomnienie ze strony kobiety, a wtedy owe serce niszczy wszystko co napotka. dotyk - jednorazowy bodziec, albo zbiór ich. słowa - dźwięk niknący po krótkim czasie, mimika twarzy - niekiedy sekundy. ... jesteśmy ulotni. są chwile za które słono płacisz choć nic nie zawiniłaś. papieros w popielniczce sie tli, bassy pieszcza głośniki, a świat wiruje, a wiruje mi serce gdy rozum wariuje... mężczyzna... istnieje teoria, że takowy istnieje. ... a słońce pieściło jej blade policzki finezyjnym ruchem zatapiając w jej ciele całe swe ciepło, było troskliwe lecz nieskuteczne... lubię coś lubić i kochać to mieć.
![]() |
#319 |
Zakorzenienie
|
' jeśli każdy moment jest wspomnieniem zwykłe dziękuję to chyba za mało odnośnie słów, które napisałaś ![]()
![]() |
![]() |
#320 |
Raczkowanie
|
napisałaś, cytuję: "to od nas zależy czy będziemy wchodzić tu chętnie czy z przymusu" - to właśnie dzięki takim wspaniałym kobietkom jak Ty wchodzę tu z przeogromną chęcią ; * dziękuję! i mało Cię tutaj : ( szlachetne męskie serce nie pozwoliłoby na ból swego damskiego odpowiednika chcę szczęścia... jednak widzę, że zbyt wiele żądam jednych ust różanych pragnę serca miłością pachnącego, tak niewiele... chyba jednak miłość na Ziemi niemożliwa jest zaznajmy słodyczy cierpienia, radosnej rozpaczy w objęciach słońca biec w Twe ramiona nie będąc pewną czego pragnę tak naprawdę Pomagam, bo sama potrzebuję pomocy, Pocieszam, ponieważ chcę pocieszenia, Słucham bo pragnę uwagi, Jestem zazdrosna , bo uwielbiam jak Ty zazdrościsz, Mówię gdyż nie lubię ciszy, Współczuję, bo sama potrzebuję opieki. Kocham albowiem potrzebuję miłości. Tak TWOJEJ.
Jestem niedorozwinięta - mam tylko jedną twarz dla ludzi. Edytowane przez _niebanalna Czas edycji: 2011-09-21 o 22:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#321 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
absorbeed - idealne przemówienie.. jestem pod wrażeniem, jak pięknie została opisana przez Ciebie cała panująca tutaj sytuacja .. cudownie nazwałaś uczucia, które budzą się tutaj, jak wzruszenie czy powrót do wspomnień, czego nie potrafiłam ująć w słowa. jesteśmy jedną wielką rodziną, musimy trzymać się razem cieplutko ♥ panna_miodowa - dziękuję moja mała, z wzajemnością ♥ __________________ " if I had a flower for every time You made me smile and laugh I’d have a garden to walk in forever. gdybym za każdym razem, kiedy sprawiasz że się uśmiecham i śmieję, dostała kwiatka, miałabym ogród prowadzący do wieczności. no one loves You like me. no one. nikt nie kocha Cię tak, jak ja. nikt. nobody is perfect until You fall in love with them. nikt nie jest idealny dopóki nie zakochasz się. ..and then I met You. ..a potem spotkałam Ciebie. if forever really exists, I’d like to spend it with You. gdyby wieczność naprawdę istniała, chciałabym spędzić ją z Tobą. I was in love a million times. First was when I met him, and the rest, was everytime I look at him. zakochiwałam się milion razy. pierwszy raz, kiedy go spotkałam, resztę, za każdym razem, kiedy na niego patrzyłam. "
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#322 |
Zakorzenienie
|
chcę przytulić Cię moją miłością
czy w dzisiejszym świecie można kochać? nie ma słów które bardziej ranią niż 'na zawsze'
![]() Edytowane przez yes Czas edycji: 2011-09-21 o 23:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#323 |
Raczkowanie
|
'Nauczyli nas regułek i dat, Nawbijali nam mądrości do łba,
Powtarzali, co nam wolno, co nie. Przekonali, co jest dobre, co złe. Odmierzyli jedną miarą nasz dzień, Wyznaczyli czas na pracę i sen. Nie zostało pominięte nic, Tylko jakoś wciąż nie wiemy jak żyć. A jeśli byłbym dla Ciebie dobry? A jeśli Ty byłabyś dobra dla mnie? A jeśli przytuliłbym Cię tak aż stalibyśmy się jednością? A jeśli bylibyśmy symfoniami? A jeśli oddałbym całe życie aby znaleźć sposób na pozostanie przy Tobie? Wbrew zakazom i pod wiatr biegnę sama przez mój świat Zabiorę Cię tam gdzie my znajdziemy beztroskie dni gdzie jezior srebrzysty blask pomoże zatrzymać czas bądź jak skrzydła dwa. kiedy braknie sił.. Czasmi jest tak źle, że człowiek siada wygodnie i zaczyna się śmiać. W swej podróży poprzez dzicz Z pustyni do pomyślności Zbłądziłam na autostradę do piekła to nie miłość , ani hardkor, chuj wie co to jest. a my jak dzieci pragniemy... wielkiej miłości bez granic'
![]() |
![]() |
#324 |
Zakorzenienie
|
peace&love
czy to była magia w powietrzu?
![]() |
![]() |
#325 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
nadal mylimy nasze uśmiechy ze wschodem słońca możesz przyjąć zaproszenie na poranną kawę dzisiejszego wieczoru każdy ma swój sposób na życie ja mój znalazłam przy Tobie Edytowane przez Mrs Unfabulous Czas edycji: 2011-09-22 o 12:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#326 |
Zakorzenienie
|
Kiedy pierwszy raz Cię ujrzałam, nie pomyślałam, że mogłabym Cię kochać.
Jak mkną pociągi po żelaznych szynach, tak my szukamy swych dróg. W kapeluszu z marzeń, w płaszczu z uśmiechów, w butach z miłości. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#327 |
Zadomowienie
|
![]() Idealne życie. Istnieje, ale tylko z tobą.
![]() |
![]() |
#328 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() *
Mówią, że najgorzej jest nie móc, nie być w stanie czegoś obiecać. Błąd. Jeszcze gorsza jest niedotrzymana obietnica, w którą ktoś naiwnie przez cały czas wierzył. Cudownie było. Niestety, "było" - czas przeszły. Nie mów, że łatwo mi mówić, że będzie dobrze. Nie jest łatwo, gdy niczym nie potrafię tego poprzeć. A beznadziejnym argumentem jest to, że tak być musi. Początki są najcięższe. Ja, mimo pozorów, słaba. Kończę zaczynając. Miłość specjalnie rzuca kłody pod nogi. Jakaś siła naumyślnie mąci nam w głowach, wlewając do nich wątpliwości. Miłość jest nagrodą. Przetrwasz - zwyciężysz. Kochana, naciągnij kołdrę na twarz i śpij. Zadręczanie się myślami i nieprzespane noce Ci go nie zwrócą. I choć dziś się rozstajemy nie nazwę Cię nigdy draniem. Nie przeszłoby mi to przez gardło, pamiętając wszystkie chwile oplecione uśmiechem. Jak można wypełniać czyjeś dni, a później kompletnie nic dla Niego nie znaczyć? Nic nie dadzą zapewnienia, że nikt nie pokocha Cię równie mocno. Nie pokochasz mnie tylko dlatego.
(...) a jak już chcieć to tak, że od samej chęci rośnie serce. .. gdzie nadać list, aby dotarł do Ciebie? Marika, moja Mała Iskierko, tak bardzo mi Ciebie brak.. [*] Edytowane przez poprostuAsiss Czas edycji: 2011-09-22 o 14:49 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#329 |
Wtajemniczenie
|
dziękuję. kocham. nowe, stare, wszystkie. <3
Przy papierosie jakoś spokojniej myślę. Myślę o tobie, o tym co złego powiem, gdy dotrę do filtra. cieszę się i złoszczę, czasem przeklnę 'Boże, na jaką choler.ę' dzięki temu czuję, że żyję. Wszyscy jesteśmy jak papier, potrafimy zakrywać uczucia, pozwalać by po nas bluzgali, przetrwać z tym lata, a na koniec spłonąć pokazując jak słabi i wątli jesteśmy.
![]() |
#330 |
Rozeznanie
|
18.36 - robi się ciemno. najlepszy dowód na to, że miłość przemija.
a usta miał jak tysiąc kawałków czekolady. a kiedy wychodził pomyślałam sobie, że do tego jestem stworzona: miłości na chwilę, pustych wieczorów i hektolitrów kakao. dorasta się nawet do tego aby nosić kapcie więc do miłości też się kiedyś dorośnie. mam okna na parking widzę jak podjeżdżasz i odjeżdżasz z mojego życia.
Kobietę poznaje się nie po tym co mówi, ale o czym milczy. warszawska studentka prawa. Edytowane przez xxgroszek07xx Czas edycji: 2011-09-22 o 18:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:47.