|
|
#301 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Do 2012 szczuplejsze o 10 kg! :) Start 10.10! Zapraszam!
Cześć dziewczyny!
Pozwólcie, że do was dołączę ![]() Balast zrzucam już od 2,5 miesiąca i dobrze się trzymam póki co. Udało mi się już zgubić prawie 18kg. Ważenie mam w soboty, ale dziś sprawdziłam coby was nie kłamać :P Wzrost 175 waga 92,3kg. Jak widać zaczynając byłam baaaaaaaaardzo duża. Teraz jest mnie troszkę mniej, ale praktycznie drugie tyle mam do zgubienia. Chciałabym dojść do 75kg przynajmniej. Tyle ważyłam kilka lat temu i oglądając stare zdjęcia stwierdzam, że chciałabym dokładnie tak wyglądać. Co będzie dalej, zobaczymy ![]() Nie liczę codziennie kalorii, bo nie chce mi się tracić na to czasu. Dopóki chudnę stwierdziłam, że nie będę się tym zbytnio przejmować. Czasami z ciekawości policzę, i najczęściej wychodzi między 1600-1800kcal. Na pewno nie mniej, czasami może zdarzy się więcej. Biegam 4 razy w tyg. Do tego od tego tygodnia dojdzie basen raz w tygodniu. A od przyszłego raz w tyg. jazda konna (mam nadzieje, że będzie mi się chciało regularnie :P). Możliwe, że przez to bieganie zmniejsze do 3xtyg, ale zobaczymy. Nie stosuje jakiejś specjalnej diety. Po prostu odrzuciłam kole, soki owocowe, wszelkiego rodzaju śmieci, słodycze itd Dziś sama nie wiem, co zjem. Wrzucę to co jadłam wczoraj. I śniadanie: banan, 100g twarogu, 50g jogurtu nat. II śniadanie: 2 kanapki grahama, ser żółty ,szynka drobiowa, pomidor (przypraw chyba nie wymieniacie? )Obiad: makaron z pełnego ziarna (chyba ok. 60g gotowanego), duszone warzywa (papryka, pomidory, cebula + grillowany kurczak) + Olivier do podsmażenia cebulki Podwieczorek: grejpfrut Kolacja: 2 kanapki żytnie, ser żółty, jakaś sucha wędlina(krakowska?) , pomidor, ketchup Edytowane przez tyszka_ Czas edycji: 2011-10-12 o 12:56 |
|
|
|
|
#302 |
|
Przyczajenie
|
Witam,
też chciałabym do Was dołączyć. Mam 32 lata, 165 cm wzrosu i 65 kg wagi. Chciałabym schudnąć do 55 kg i taki właśnie wyznaczam sobie cel. Samej mi jakoś ciężko się zmobilizować, może z Wami będzie raźniej i szybciej. Pozdrawiam |
|
|
|
|
#303 |
|
Przyczajenie
|
To i ja sie dolacze bo mi cos ostatnio przybylo.
wiek-28 wzrost-171 waga-78 ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- A i jeszcze o celu zapomnialam-ok.70kg |
|
|
|
|
#304 |
|
Raczkowanie
|
tyszka_ magmag1lilijka rozalijka Dziewczyny - w grupie raźniej
![]() Tyszka - strasznie dużo zrzuciłaś z miesiąc też bym tak chciała.. a ja 2 miesiące walczę i raptem 6 kg.. strasznie..Niby zdrowo.. ale na motywację wpływa okropnie.. powoli przestaję wierzyć że uda mi się zejść do 65 kg. A su takie dziewczyny,które przy moim wzroście chcą 58 kg.. dla mnie marzenie. Może i lepiej że na początku nie liczysz kalorii orgzanizm nie przestawia się w tryb "oszczędny" mój chyba tak zrobił i teraz wolno oddaje.. a męczę się prawie codziennie na orbitreku min. godzinę. No trudno - do sylwestra wytrzymam a potem zobaczymy. Pewnie będę się dalej kontrolować, bo niestety mam predyspozycje do ekstra kg i to już się do końca życia nie zmieni.. ale może nie tak rygorystycznie ![]() Trzymam kciuki za Wasze sukcesy - czekamy na relacje z jedzenia i postępów
|
|
#305 |
|
Raczkowanie
|
Wczorajszego jadlospisu niepodam poniewaz byla masakra bo bylam na miescie szukac pracy i jakos caly dzien niejadlam a niechcialam na miescie wiec wieczorem to niestety nadrobilam;(( alle dzis za to moim zdaniem moze byc chociaz za duzo mandarynek...
śniadanie: owsianka(1szkl mleka 0,5%,5łyzek platek owsianych,1lyzka otrebow,garsc rodzynek) II sniadnaie: 7mandarynek...gruszka obiad:pół torebki brązowego ryżu, pierść z kurczaka podsmazona na lyzce oliwy z oliwek z pieczarkami do tego salata z papryka i pomidorem kolacja: pol kostki chudego twarogu z pomidorem
|
|
#306 |
|
Rozeznanie
|
---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ----------
Jak na złość zepsuła mi się waga. Muszę kupić nową, bo całkiem spadła nadstawka. Złośliwość rzeczy martwych. ![]() . [/QUOTE]co jest do cholewy? mi tez!!! a nie mam sie gdzie zwazyc..... sniadanie : z skibi ciemnego chleba ze slonecznikiem 2 sniad. kilka plasterkow (5 )ok 0,5 bardzo suchutkiej i malej kielbaski obiad: 3 paluszki rybne robione bez tluszczu podwieczorek musli z mlekiem kolacja salatka z lodowej salaty pomidora i ogora |
|
|
|
|
#307 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
sniadanie : z skibi ciemnego chleba ze slonecznikiem 2 sniad. kilka plasterkow (5 )ok 0,5 bardzo suchutkiej i malej kielbaski obiad: 3 paluszki rybne robione bez tluszczu podwieczorek musli z mlekiem kolacja salatka z lodowej salaty pomidora i ogora[/QUOTE] Mi się zepsuła ta do żywności. Ta od ludzi działa. ![]() Ja już jestem po siłowni. 1/2 godz. aeroby i 45min siłowe. Robię jeden dzień caly dół i jeden górę. Brzuch i łydki codziennie.
Klęska glodu w Rogu Afryki. Największa susza od 60 lat. http://unicef.pl/images/stories/akcj...d_banner11.png Edytowane przez majreg Czas edycji: 2011-10-12 o 14:26 |
|
|
|
|
|
#308 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja nie liczę kalorii dlatego, bo nie mam jakiegoś sztywnego założenia co do ich ilości. Powiedzmy, że słucham co mi podpowiada moje ciało :P Póki co jest chyba w sam raz ![]() Początkowym założeniem mojej diety była zmiana nawyków żywieniowych, częste posiłki, nie podjadanie różnych przekąsek. W dni biegowe zdarza się, że jem więcej, bo taki jeden trening kosztuje mnie zazwyczaj ok. 600-700 kcal, to mogę sobie tam coś czasem więcej skubnąć. Generalnie przez te 2,5 miesiąca można powiedzieć, że nawykłam do nowego sposobu odżywiania. Mój żołądek sam mi podpowiada, kiedy mijają 2,5-3,5 godziny od ostatniego posiłku i mam coś zjeść ![]() Mam dosyć potężną motywacje to nie zdarza mi się wyłamywać z postanowień. Noo mooże czasami, ale nie tak żeby się nażreć fastfoodów czy coś. Bieganie dało mi chyba najwięcej motywacji (zaraz po efektach odchudzania :P). Pierwsze 30 minut biegu bez przerwy to była niesamowita radość. Potem pierwsze 5km, ostatnio pierwsze 10km bez przerwy, pierwsze zawody. Chcę schudnąć, żeby biegać dalej i szybciej ![]() A skoro Twój organizm ma tryb oszczędzanie, poczytaj o rozkręcaniu metabolizmu. Dużo cennych rad można wyczytać, które ułatwią zrzucanie kg
Edytowane przez tyszka_ Czas edycji: 2011-10-12 o 14:35 |
|
|
|
|
|
#309 |
|
Rozeznanie
|
witam i ja dzisiaj zjadłam tak:
I Sniadanie musli tropikalne z suszonymi owocami ok 200 ml mleka, niestety nadal tłustego 3% ale już jutro kupie to chude bo ktos musiał to tłuste zjesc a u mnie tylko ja pije mleko II śniadanie: pół bułki pełnoziarnistej z szyneczką z kurczaka ( ta chudą) i ogórkiem potem zjem jabłko a na obiad gotowaną piers z kurczaka na parze i do tego 3 ziemniaki i jakąś surówka ( z pomidora i ogórka na kolację tuńczyk + kukurydza i groszek ( po pół puszki tuńczyka kilka łyżeczkę kukurydzy ok 3 i gorszku tez ze 3 łyżeczki popijam herbatą nie słodzona już i gorąca woda z cytryną
|
|
|
|
|
#310 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
52kg przy tym wzroście to za mało chyba.
|
|
|
#311 | ||
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: Wiecie tam dają takie fajne kaftaniki...Nie wiem tylko czemu są wiązane od tyłu...
|
Wy sobie jaja z tym jedzeniem robicie?
![]() Cytat:
Cytat:
Powinnaś jeść 1-1,5g białka na każdy kilogram ciała, pół kilograma warzyw dziennie
|
|
|
#312 |
|
Raczkowanie
|
Widze że wypisujecie jadłospisy więc może i ja to zrobie (licząc że ktoś oceni
):1.owsianka z jog, naturalnym, jabłkiem i kilkoma rodzynkami i suszoną papają. 2.jabłko 3.2 jaja, pomidor 4.rybka, pomidor 5.talerz warzyw (brokuły, cukinia, marchewka, kalafior) z kawałkiem ryby i jajkiem 6.Twaróg z jogurtem nat. (ale to dopiero mam w planach )
,,Wierzę w różowy kolor. Wierzę, że śmiech to najlepszy sposób na spalenie kalorii. Wierzę w całowanie się, w wiele pocałunków. Wierzę w to, że szczęśliwe dziewczyny są najładniejsze. Wierzę, że jutro też jest dzień i wierzę w cuda."
|
|
|
|
|
#313 | |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: Wiecie tam dają takie fajne kaftaniki...Nie wiem tylko czemu są wiązane od tyłu...
|
Cytat:
I czy smakuje Ci to co jesz?
|
|
|
#314 |
|
Raczkowanie
|
Bez sosów, dodaje zazwyczaj bazylie czy oregano, zależy co mi wpadnie w ręce
Dziś zjedzony jeden filet pangi (wiem że nie jest to najlepsza jakosciowo ryba ale lepsza taka niz zadna). A z węgli (oprócz śniadania) staram sie rezygnowac.
,,Wierzę w różowy kolor. Wierzę, że śmiech to najlepszy sposób na spalenie kalorii. Wierzę w całowanie się, w wiele pocałunków. Wierzę w to, że szczęśliwe dziewczyny są najładniejsze. Wierzę, że jutro też jest dzień i wierzę w cuda."
|
|
|
|
|
#315 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny a teraz ja mam prośbę o ocenę mojego dzisiejszego jadłospisu (cały dzień byłam w pracy i to nie tam gdzie pracuję na co dzień /taka mała "delegacja / - właśnie wróciłam, a jutro czeka mnie również 12 godzin poza domem minimum i chciałabym wiedzieć czy nie narobiłam dziś jakichś głupot)
Zjadłam: I: dwa jajka na miękko, dwie kromki razowego z soją, herbata II: duże jabłko, ok 15 dkg sałatki warzywnej (takiej z soczewicą,którą jadłam dzień wcześniej) III: dwie kromki razowca z białym serem + ok 2 łyżeczki dżemu IV: pierś z kurczaka na parze + sałatka (1/2mieszanki sałat z biedronki + pestki z połowy granata+ sos z ok 1/3 jogurtu naturalnego małego soku z cytryny i połowy łyżeczki cukru) - nie mogłam nie posłodzić, bo bym nie zjadła V: grahamka z tuńczykiem Dajcie znać co i jak, bo muszę przygotować coś na jutro )a teraz idę uparować kurczaka |
|
|
|
|
#316 |
|
Raczkowanie
|
odchudzam sie z Wami !!!!
wiek - 25 wzrost - 170 cm waga - 69 kg wymarzona waga 60 !!!!!!!!! nie potrafie odmówic sobie pieczywa i słodyczy :/ staram sie cwiczyc conajmniej 1,5 h przynajmniej 5 razy w tygodniu, do tej pory bylo to tylko cardio, teraz zaczelam chodzic na fitness + samodzielnie 30 minut cardio po zajeciach grupowych, ale niestety przez moje "uzaleznienie" od pieczywa i słodyczy kiepsko mi idzie odchudzanie ![]() jesli któras z Was zna metode na niejedzenie słodyczy to prosze o wskazówki !!!! |
|
|
|
|
#317 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dziewczyny, jak chcecie wiedzieć dokładnie czego i ile, to ściągnijcie sobie jakiś dziennik posiłków, na przykład vitalmaxu i wszystko wam policzy, i będziecie mogły same sobie jadłospisy testować.
|
|
|
#318 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny nie miałam jak tutaj pisać, gdyż neta nie miałam, więc jeśli można się przyłączyć to przypomnę się krótko tutaj.
Mam 23 latka, 171cm wzrostu, 78kg wagi, co mnie skłoniło do odchudzana to to, że chce poczuć się dobrze w swoim ciele, oprócz tego, mam dosyć wiecznych pytań o to czy jestem w ciąży. Co zamierzam zrobić, to ćwiczyć regularnie w miarę możliwości, ale przynajmniej 3x w tygodniu po 30 minut lub więcej. Starać się mniej jeść tzn. stosować dietę MŻ, pić duże ilości wody. Korzystać z waszych rad. Czas start
|
|
#319 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkie nowe
Przez brak czasu tabelkę uzupełnię dopiero w weekend Ja dzisiaj wzorowo ![]() śn, 8 - 2 kromki razowca z pomidorem i cebulą i wędliną + 2 jajka na miękko + herbata II śn, 11 - jogurt pitny jogobella light obiad, 14 - sałatka z piersi, ananasa, ryżu brązowego i kukurydzy z jogurtem nat. podwiecz 18- 3 łyżki płatków pełnoziarnistych + jogurt jogobella light kolacja 20:30- serek wiejski z wędliną i cebulką ![]() Jutro powtórka z dzisiaj oprócz tego musli w jogurcie :P |
|
|
|
|
#320 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
F-ola : i tak nie wyszlo to ci mialam jesc . wiec i tak musialöam modyfikowac: kolacja salatka plus jajko, obiad ryba plus warzywa gotowane a na sniadanie byly 2 skibki chleba z twarozkiem i pomidorem. i co lepiej? |
|
|
|
|
|
#321 |
|
Rozeznanie
|
to jest granica niedowagi przy wyliczaniu BMI, ale ważyłam tyle bardzo długi czas i sie super czułam w tej wadze. Powiem wam, że tak naprawdę, to nie ważne ile mi waga pokazuje, marze o płaskim brzuchu, bez boczków i szczuplejszych udach. No i biust mógłby mi spaść, po 1 opakowaniu hormonów podskoczył chyba o 3 rozmiary.Ile te 8min zrobić, bo oczywiście rano nie zdążyłam. ![]() Ale, sukces! Nie zjadłam dziś w pracy ani jednego ciastka! ![]() A jadłospis skromny: Ś: owsianka 150ml mleka 2% dwie i pół miarki płatków owsianych (nie wiem ile to mam pojemniczek z taką łyżeczka plastikową) pół pomidora, zielona herbata(kubek) II ś: bułka ciemna ze słonecznikiem z masłem plastrem żółtego sera i polędwicy sopockiej i pomidorem (zielona herbata) na zajęciach kubek (200ml) kawy z automatu z mlekiem bez cukru III ś: opakowanie (45g) musli lubella activita malina, jabłko, żurawina i tyle miałam czas zjeść dziś. Dopiero czuję głód. Idę po wieśniaka. Au revoir dziewczyny ! a bientot - do jutra! P.s. można na diecie jeść sery pleśniowe? A i jak robicie twarożek? tzn z czego?
|
|
#322 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oooooj moja Kochana, gadaj jakie to hormony!!!! Może i mi podskoczy chociaż o 1, plisssss. Jednym słowem byłaś jeszcze chudsza, bo biust ważył ze 3kg. ![]() Ja przy wadze 51-52kg i wzroście 167 byłam już posądzana o anoreksję, ale na każdym to inaczej wygląda.
Klęska glodu w Rogu Afryki. Największa susza od 60 lat. http://unicef.pl/images/stories/akcj...d_banner11.png Edytowane przez majreg Czas edycji: 2011-10-12 o 21:40 |
|
|
|
|
|
#323 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
3 miesiące temu zaczęłam je brać znów, najpierw dostałam mediane i wtedy biust mi podskoczył większy niż za pierwszym razem, ale bolała mnie głowa i ogólnie nie było fajnie, zmieniła mi pani gin na kontracept i juz jest spoko, ale biust został, niestety
|
|
|
#324 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Margotek. Twarożek kupuje w sklepie. Potem dodaje łyżkę jogurtu naturalnego, przyprawy, jakieś warzywka Sery pleśniowe odradza się na diecie. Nawet serek typu camembert figura ma 24g tłuszczu( a zwykłu koło 30:/) Raz na miesiąc nie zaszkodzi
Jem,piszę,robię zdjęcia http://fiolkowaprzepisownia.blog spot.com http://legalnie-nielegalna.blogspot.com Edytowane przez f_ola Czas edycji: 2011-10-12 o 22:06 |
||||
|
|
|
|
#325 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() hmm, kasza jęczmienna może być? a i pytanie o sniadanie: ostatnio często robiłam tak: dwa jajka rozbijałam na puch smażyłam na olivierze i dodawałam plaster pokrojonej szynki i sera żółtego może być? jak mam czas to jeszcze pół grehfruta na śniadanie jem i oczywiście moja ulubiona zielona herbata ![]() Dziewczyny pijecie sypaną, czy ekspresową? Ja w domu obowiązkowo sypaną, ale w pracy mamy tylko ekspresówki niestety ![]() a i dodaje zdjęcie poglądowe i motywacyjne za razem !
|
|
|
#326 |
|
Raczkowanie
|
Naczytałam sie o CKD i low carb, podobno daje świetne efekty ale żeby spróbowac z ckd nie mam warunków wiec poprostu ograniczyłam weglowodany. Poza tym myśle że owsianka i 2 (czasem 3 owoce, zdarzy sie kawałek chleba albo porcja ryżu) to wcale nie jest tak mało
Staram sie zastąpic węgle tłuszczami.
|
|
|
|
|
#327 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
już odpisuję...Jeśli chodzi o śniadanie to różnie piszą, raz że węgle, raz że białko, jeszcze się w tym nie odnalazłam, ale teraz widzę, że najwyraźniej te węgle, żeby spalić Żeberka to wyskok, wiem wiem nie każe brać przykładu ze mnie ![]() O winogronach, że są kaloryczne nie wiedziałam, człowiek uczy się przez całe zycie... A banany kocham, mogę później katować się ćwiczeniami, ale banan to banan Bagietki jem pełnoziarniste, nie lubię białego pieczywa, no chyba że rogaliki maślane, to chętnie ![]() i podsumowuję, jak już pisałam na początku, nie łączę węgli z białkiem co wiele wyjaśnia mam nadzieję. Cytat:
|
|
|
#328 |
|
Rozeznanie
|
hehe
otworzyli u mnie w mieście nową siłownię i miałam wtedy karnet na fajnych warunkach i czasu więcej to się zapisałam z koleżanką. Chciałysmy spróbowac wszystkiego, bo tam w ramach karnetu można chodzic na wszystko i poszłyśmy na boks, i zostałyśmy Zajęcia super wyczerpujące z 14 facetami i trenerem który zawodowo boksuje. teraz strasznie żałuję, że już chodzić nie mogę
|
|
#329 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#330 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja jak piłam to liściastą. "Prawdziwa" herbata nie kosztuje 3 zł. ... najlepiej kupować w herbaciarniach. Mój dzisiejszy jadłospis prawie taki sam jak wczoraj. I śniadanie: banan, 100g twarogu, 50g jogurtu nat. II śniadanie: 2 kanapki żytnie minimalnie posmarowane jakimś naturalnym serkiem typu Almette i 2 male drobiowe kiebaski Obiad: makaron z pełnego ziarna ( ok. 60g), duszone warzywa (papryka, pomidory, cebula + grillowany kurczak) + Olivier do podsmażenia cebulki Podwieczorek: grejpfrut Kolacja: omlet z 3 jajek ze szpinakiem W między czasie podjadłam 5 winogron
Edytowane przez tyszka_ Czas edycji: 2011-10-12 o 23:32 |
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:58.

też bym tak chciała.. a ja 2 miesiące walczę i raptem 6 kg.. strasznie..

i gorąca woda z cytryną

):
bo muszę przygotować coś na jutro