![]() |
#301 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kosmetyki Catrice - cz. II
a jak uzywasz?
|
![]() ![]() |
![]() |
#302 |
Zadomowienie
|
Co sądzicie o Frosting Top Coat?
|
![]() ![]() |
![]() |
#303 |
Zadomowienie
|
ja też
![]() ![]()
#304 |
Zakorzenienie
|
A ja jeszcze nie wieeem
![]()
#305 |
Zakorzenienie
|
mnie jak cos zapycha to po dniu, gora dwoch
![]() a wczoraj wieczorem mialam 2 nowe syfki (moze Pani mnie zapycha??) |
![]() ![]() |
![]() |
#306 | |
404 Not Found
|
Normalnie, biorę na pędzel i miotam po buzi (chyba, że to nie było do mnie
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#307 |
Zakorzenienie
|
do Ciebie
![]() bo ja tez wlasnie uzylam na cala twarz, tylko gabeczka i mi sie efekt nie podobal ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#308 |
Zadomowienie
|
ja nakładam pędzlem z limitki Catrice Urban Baroque
![]()
#309 | |
404 Not Found
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#310 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#311 |
Zakorzenienie
|
ah no widziecie, moze tu tkwi problem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#312 |
Zakorzenienie
|
Co do sposobu stosowania pudru to ja również dorzucę swoje trzy grosze. Też do jego aplikacji używam mięciusiego kabuki z eco tools, z tym, że to jest ten malutki z zestawu 4- elementowego. Spisuje się genialnie bo nie jest za duży, ma odpowiednią ilość włosia i nie nabiera mi tony pudru. Poza tym ja staram się nie omiatać buzi, a delikatnie przyciskać do twarzy- zauważyłam, że w ten sposób nie ściera mi się uprzednio nałożony podkład i moje rozszerzone pory w magiczny sposób znikają (byłam w szoku jak to zobaczyłam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#313 |
Zakorzenienie
|
Ja też się wypowiem na temat pudru z babeczką mimo tego iż użyłam go raz ale już coś mogę o nim napisać.Aplikuję go pędzlem do pudru z Essence(włosie fioletowo-czarne) i o dziwo spisuje się bardzo dobrze
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#314 |
Zakorzenienie
|
Kluseczko, a wiele pudrów już testowałaś? Mnie żaden porów nie ukrywa. Dzisiaj testowałam les voilettes guerlain i też mi nie ukrył Masz porównanie tego catrice do jakichś wysokopółkowców? Oglądałam go w naturze, ale stweirdziłam, że zwyklak i nie wzięłam. W ogóle nic z tej limitki nie wzięłam. I to chyba błąd.
---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- Czytam, że u niektórych z Was już tego pudru nie ma. gdyby któraś chciała to pisać na pw. W poniedziałek na 99% będę mogła kupić. W najbliższej mi naturze było ich sporo. Edytowane przez KujawiankA Czas edycji: 2012-01-05 o 12:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#315 | |
Zadomowienie
|
babcia_miecia - ja mam ten top i bardzo go lubię. Nie daje efektu płaskiego matu jak ten matujący top z essence, ale efekt satyny - takiego właśnie tytułowego szronu. Odbłyskuje delikatnie na fioletowo-niebiesko. Troszkę zmienia kolor lakieru, moim zdaniem na plus, nadaje mu głębi. Fiolet "Sydney" z limitko BCL jest boski sam w sobie, ale z tym topem jest jeszcze piękniejszy
![]() Cytat:
Używam tego samego pędzla! I moim zdaniem puder + ten pędzel spisuje się dzielnie i bohatersko. Biorę troszkę pudru na pędzel i delikatnie przyciskam pędzel to twarzy, punktowo, podobnie jak to robi czuprynka ![]()
![]() |
#316 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli nadal potrzebujesz, to pisz pw. U nas najprawdopodobniej będą. Zazwyczaj wszystko jest, jak już nigdzie nie ma ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#317 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#318 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja ten patent podpatrzyłam u Michelle Phan, tylko troszkę zaadaptowałam pod siebie ![]()
![]() |
#319 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#320 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Widzisz puder z babeczką spisuje się świetnie przy takiej aplikacji, puder sypki z MySecret, też, ale już constance caroll w kamieniu nie - jest zbyt kredowy. Zauważyłam, ze puder przy tej metodzie musi być taki kremowy, aksamitny, nie umiem tego opisać, chodzi mi o to, żeby nie pylił jak głupi, tylko przylegał miękko do pędzla, wtedy się stapia. Constance caroll tak użyty dawał cudowny efekt równej, matowej twarzy z pięknym kolorem, ale maska była straszna - za bardzo było go widać, nie stapiał się z buzią. Nie wiem, jak to jest z droższymi pudrami, bo nie miałam nic selektywnego, mogę mówić tylko o takich drogeryjnych, taniutkich markach ![]()
![]() |
#321 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#322 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Puder z babeczką jest inny, zupełnie inaczej zachowuje się przy nakładaniu, stapia się ze skorą, nie widać go, u mnie nie matuje skóry ale nadaje jej taki szlachetny glow rodem z reklam - widać, ze skora nie jest tłusta ale rozświetlona.Wygląda to tak naturalnie, ze Mama mnie spytała, co mam na buzi, bo ładnie wyglądam ![]()
Zaczynam recenzować kosmetyki, które posiadam/posiadałam ![]() Edytowane przez Ingeborg Czas edycji: 2012-01-05 o 22:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#323 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#324 |
Zakorzenienie
|
Puder z pańcią jest mój
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#325 |
Rozeznanie
|
Staram się Was czytać na bieżąco, ale łatwe to nie jest
![]() czy mogłybyście mi przypomnieć, jak wygląda lub jak się nazywa kultowy już "puder z pańcią" oraz czy jest w stałej ofercie, czy w limitowance? wiem, nieładnie to, ale wybaczcie... |
![]() ![]() |
![]() |
#326 |
Zakorzenienie
|
Puder z "pańcią" nazywa się Transparent Fixing Powder i pochodzi z edycji limitowanej-Welcome to Las Vegas.
|
![]() ![]() |
![]() |
#327 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jak któraś z Was byłaby tak miła i napisała mi jeszcze, w których drogeriach w Warszawie znajdę tą limitkę, to byłabym wdzięczna. Edytowane przez magratka Czas edycji: 2012-01-05 o 13:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#328 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#329 | ||||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Widziałam też czupryny zdjęcie z linerkiem z LV - o Tyy ale masz idealną cerę ![]() ![]() ![]() Cytat:
Ale nie znoszę tego aplikatora ![]() Cytat:
![]() paletkę taką mam z Metallics (chwalę sobie, ale po co mi druga prawie identyczna). może któryś z jasnych lakierów. pupy nie urywa ogólnie. Cytat:
![]() I lakiery ![]() ![]() i takie jak wycofywane ![]() http://round-about-me-facts.blogspot...-vegas-le.html - tak jakby ktoś się jeszcze zastanawiał nad lovely sinner ![]() Cytat:
cienie I love Champagne i Welcome to Miami Peach trzeba obadać już żałuję linera Go Get Bronzed bo mimo aplikacji ma super kolor ![]() lakier Purplelized ktoś kiedyś chyba chwalił? In the Bronx też bym wypróbowała A Mona Lisa is staring back idę dzisiaj kupić ![]() Cytat:
Warto go mieć? ![]() Kurczę, kupię takie z 5 produktów z wycofywanych i 100 zł pójdzie jak nic :/ Cytat:
![]() jakie moje kolory ![]() [1=4a76f9601d26f07fbd1341d 93bf1dac994330f1e_6420ce7 2cabf7;31411386]zgłoś, niebawem zacznę pisać pracę na podstawie orzeczeń uokiku i chętnie popisałabym o przekrętach dotyczących kosmetyków ![]() Ja pisałam pracę m.in. o wyrokach SOKIK i postępowaniu z zakresu ochrony konsumenta ![]() Cytat:
Jak pisałam - nie jest to mat suchy wiór ![]() ja go nakładam kabuki z elfa. ![]() babcia, ja bym brała frosting top coat bo daje lepszy mat niż soft touch z E (porównanie na blogu lacquerdicted), gdyby nie ten efekt niebieski zmrożenia. od tego mam holo coat z E ![]()
Edytowane przez coco_kiciusia Czas edycji: 2012-01-05 o 14:16 |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#330 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:55.