Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VI - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-13, 08:49   #301
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VI

mam ochote zniknac

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 08:54   #302
wanilllka82
Wtajemniczenie

Witam się i ja w nowej części jeszcze starej nie zdążyłam nadrobić a już nowa
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 08:54   #303
ivoncia16
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sala Pokaż wiadomość
Nicki, gratulacje!
Karmeelek, nie przejmowałabym się tym, że dwie osoby już sukienkę widziały na kimś innym, zawsze pozostaje kwestia dodatków, innej urody i innego męża u boku To raczej problem tego, na ile Ci się ona podoba i czy sama byś sobie taką kupiła.

Btw, bo kiedyś tam dyskutowałyśmy o łożyskach. Ja mam na ścianie tylnej, w 13. tygodniu było przodujące brzeżnie. Mimo że na ścianie tylnej słabiej się podnosi z czasem, to teraz na badaniach wyszło, że jest w porządku, na bezpiecznej wysokości i w dobrej odległości od szyjki. Więc nie smucić się, jeśli którejś wychodzi, że jest nisko położone, to naprawdę bardzo się zmienia z czasem.
no ja mam za nisko lozysko
super ze Ci sie poprawilo mam nadzieje ze u mnie tez bedzie wszystko dobrze
Który Los rzucił nam... "

Nasza Księżniczka !
ivoncia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 09:01   #304
ewurka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Cieszę się, gratuluję i zazdroszczę
Ja nadal czekam
Doczekasz się jeszcze chwilka cierpliwości

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
mam ochote zniknac
Co się dzieje???

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

ewurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 09:05   #305
chmielinka
Zadomowienie

Helloooo

w końcu mam dzisiaj lepsze nastawienie... trochę mnie mąż wczoraj podbudował. Jakoś łapię deprechę jak tak po 12 h dziennie sama jestem w domu i nic nie mogę robić tylko leżeć. Już nawet mi się nie chce czytać książek ani oglądać filmów

ciastuś trzymam kciuki za szyjkę a na popękane usta polecam balsam do ust Tisane

Nicki gratulacje

:kciuki za dzisiejsze wizyty

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 09:11   #306
wanilllka82
Wtajemniczenie

Nicki86 gratuluje córeczki

PRINCE, nel_a trzymam za wizyty

ja jutro wybieram się na połówkowe usg, trochę spóźnione ale trudno, moja gin mi go nie zrobiła i zanim znalazłam miejsce gdzie mogę je zrobić to mogło się zrobić za późno, 23/24 tydzień poza tym zależny mi też na na płytce więc się zapisałam już się nie mogę doczekać może się w końcu dowiem gdzie ja mam łożysko, tyle o tym piszecie a moja mi nawet nie powiedziała

mój maluszek też już kopie nad pępkiem, nauczył się kopać jednocześnie u góry i na dole, musi już być duży zaczynam mieć też problemy z oddychaniem, czasem mam wrażenie że brakuje mi powietrza i zaczęłam źle spać w nocy

Edytowane przez wanilllka82
Czas edycji: 2012-03-13 o 09:13
Stary 2012-03-13, 09:13   #307
chce_byc_mama
Zakorzenienie

mam po prostu dosyc wszystkiego
praca mnie meczy dobija i stresuje, moj kierownik wie ze nie wroce na jego zmiane i ma mnie za gowno, ostatnio wywalczylam dodatkowa przerwe ale to z menagerem a kierownik mi wczoraj wytknal ze jakby mi wielka laske robi ze mnie puszcza na dodatkowa przerwe kur.wa to jego z☠☠☠any obowiazek on dostal takie polecenie z gory a zachowuje sie jakby byl bogiem! do tego mysli ze jestem polka to jestem idiotka, ja jestem typem osoby ktora "sobie nie da" no i wczoraj sie poklocilam z kierownika a on polecial nagadywac na mnie do mojego faceta! No po prostu szczyt dziecinnosci. Facet ma 40 lat a zachowuje sie jak dziecko. W dodatku przypomnialam mu wczoraj o czyms co jakis czas powiedzial i w zywe oczy sie wyparl no ja pierd.ole mam tak dosyc tego miejsca, wiec wczoraj wyszlam z pracy zamknelam sie w toalecie i 2 godziny przeplakalam. Po prostu mam dosyc.

Amelcia

Edytowane przez chce_byc_mama
Czas edycji: 2012-03-13 o 09:17
Stary 2012-03-13, 09:20   #308
ewurka
Wtajemniczenie

Cytat:
praca mnie meczy dobija i stresuje, moj kierownik wie ze nie wroce na jego zmiane i ma mnie za gowno, ostatnio wywalczylam dodatkowa przerwe ale to z menagerem a kierownik mi wczoraj wytknal ze jakby mi wielka laske robi ze mnie puszcza na dodatkowa przerwe kur.wa to jego z☠☠☠any obowiazek on dostal takie polecenie z gory a zahcowuje sie jakby by bogiem! do tego mysli ze jestem polka to jestem idiotka, ja jetsem typem osoby ktora "sobie nie da" no i wczoraj sie poklocilam z kierownika a on polecial nagadywac na mnie do mojego faceta! No po prostu szczyt dziecinnosci. Facet ma 40 lat a zachowuje sie jak dziecko. W dodatku przypomnialam mu wczoraj o czyms co jakis czas powiedzial i w zywe oczy sie wyparl no ja pierd.ole mam tak dosyc tego miejsca, wiec wczoraj wyszlam z pracy zamknelam sie w toalecie i 2 godziny przeplakalam. Po prostu mam dosyc.
Skąd ja to znam, typowe angielskie zachowanie...wiesz co, ja jakiś czas temu, też wszystko BARDZO przeżywałam i długi czas czułam się gorsza w pracy, płakałam, denerwowałam się bardzo przed każdym dniem w pracy. Teraz olewam ich całkowicie, nie wdaje się w zbędne dyskusje, robie swoje i zamykam drzwi za sobą stając się inną osobą. Nie warto przez nich tracić nerwów, to inny kraj, inne obyczaje. Nie będę ich wyzywać, ale pamiętaj, że jesteś od tego "kierownika" znacznie mądrzejsza i jeżeli nie pozwoli Ci iść na kolejną przerwe powiedz ok i idz w kolejnym dniu na skarge bo masz do tych przerw pełne prawo, będąc w ciąży. Nie pokazuj mu, że sprawia Ci przykrość bo to ich chyba cieszy...trzymam kciuki i nie smutaj się nie warto

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

ewurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 09:21   #309
chmielinka
Zadomowienie

Cytat:
praca mnie meczy dobija i stresuje, moj kierownik wie ze nie wroce na jego zmiane i ma mnie za gowno, ostatnio wywalczylam dodatkowa przerwe ale to z menagerem a kierownik mi wczoraj wytknal ze jakby mi wielka laske robi ze mnie puszcza na dodatkowa przerwe kur.wa to jego z☠☠☠any obowiazek on dostal takie polecenie z gory a zachowuje sie jakby byl bogiem! do tego mysli ze jestem polka to jestem idiotka, ja jestem typem osoby ktora "sobie nie da" no i wczoraj sie poklocilam z kierownika a on polecial nagadywac na mnie do mojego faceta! No po prostu szczyt dziecinnosci. Facet ma 40 lat a zachowuje sie jak dziecko. W dodatku przypomnialam mu wczoraj o czyms co jakis czas powiedzial i w zywe oczy sie wyparl no ja pierd.ole mam tak dosyc tego miejsca, wiec wczoraj wyszlam z pracy zamknelam sie w toalecie i 2 godziny przeplakalam. Po prostu mam dosyc.

ja już nie wiem normalnie co się z tymi ludźmi dzieje, facet ma pewnie kryzys wieku średniego kochana a ty się tak dziadem nie przejmuj bo tylko dasz mu satysfakcję a dzidzia na tym ucierpi

Franuś
Stary 2012-03-13, 09:23   #310
Paula SHIN
Zakorzenienie

O jezu jakie mialam glupie sny
czuje sie jak zboczeniec
jeszcze snil mi sie ktos, kto jest "slawny", nawet jakos specjalnie jego muzyki nie slucham, podobal mi sie jeden teledysk, moze pare piosenek, zupelnie nie moj typ muzyki, a tutaj taaaaaaki dlugi sen z nim...

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 09:28   #311
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewurka Pokaż wiadomość
Skąd ja to znam, typowe angielskie zachowanie...wiesz co, ja jakiś czas temu, też wszystko BARDZO przeżywałam i długi czas czułam się gorsza w pracy, płakałam, denerwowałam się bardzo przed każdym dniem w pracy. Teraz olewam ich całkowicie, nie wdaje się w zbędne dyskusje, robie swoje i zamykam drzwi za sobą stając się inną osobą. Nie warto przez nich tracić nerwów, to inny kraj, inne obyczaje. Nie będę ich wyzywać, ale pamiętaj, że jesteś od tego "kierownika" znacznie mądrzejsza i jeżeli nie pozwoli Ci iść na kolejną przerwe powiedz ok i idz w kolejnym dniu na skarge bo masz do tych przerw pełne prawo, będąc w ciąży. Nie pokazuj mu, że sprawia Ci przykrość bo to ich chyba cieszy...trzymam kciuki i nie smutaj się nie warto
ja niby wiem ale jak wczoraj podczas zwyklej rozmowy ppo prostu w zywe oczy sie wypar czegos i ja mu powiedzialam ze tak powiedzial a on ze nie ja ze tak on ze nie i ze mam odejsc? kur.wa nie jestem dzieckiem no to ja odeszam a on do mojego faceta polecial na mnie nadawac no jaki idiota. a pozniej probowal mi tlumaczyc i zrobic ze mnie idiotke ze on tego nie powiedzial do tej lini o ktorej rozmawialismy tylko o innej a linie sa takie same z tego samego materialu i niczym sie nie roznia, ogolnie idiotyzm. A ja jestem taka ze sobie nie dam i wszystkko biore od razu do siebie, to mi powiezial ze sie denerwuje bo mi hormony szaleja ja mu ku.r.wa moge dopiero pokazac moje hormony.

Amelcia
Stary 2012-03-13, 09:36   #312
Irmusia81
Zakorzenienie

Dzień dobry

Witam w pochmurny, deszczowy poranek... Ale u mnie jesiennie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
najadlam sie ale mi brzuch wywala, koledzy w pracy mi "macali" brzusio
A zaputali chociaż czy mogą? Pytam, bo do mojego brzucha też coraz więcej osób się z łapami pcha, a mi się to raczej nie podoba. Takie intymne mi się to wydaje

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
ja czasem po obiedzie mam wrażenie że skóry mi już brakuje na brzuchu
Też mam czasem takie uczucie. Jakbym miała pęknąć

Cytat:
paskuda mała białe są pyszne
Ooo a ja z tych co nie lubią białych Michałków. Nie lubię białej czekolady. Strasznie mdła mi się wydaje.

Cytat:
Napisane przez houserka Pokaż wiadomość
pumas ja tez mam mieć obciążenie glukozą od razu 75 g, też nie wiem dlaczego nie 50 g.
Ja też mam 75 g glukozy. Moja gin mówi, że najnowsze tendencje są takie, że robi się test obciążenia 75 g glukozy po 2 h.
I dzwoniłam właśnie dziś do labu- trzeba być na czczo i nie wolno wciskać cytryny do glukozy, bo wynik może być zafałszowany.
Badanko zrobię za tydzień.
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 09:39   #313
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
A ja Wam nie opowiadałam o mojej koleżance. . .
Więc w niedziele byliśmy u znajomych-mają miesięczną córeczkę. I wiecie,że rodziła ją DWA razy!!
Bo w 36 t.c. dostała skurczy,pojechała na porodówke. Tam miała rozwarcie na 5 cm i od razu dali jej zastrzyk czy kroplówkę,żeby małej się płucka szybciej rozwinęły. Dali jej też kroplówkę,żeby wszystko się szybciej potoczyło. Skakała na piłkach,leżała w wannie a tu po 6 godzinach ona przestaje czuć ból . Krzyczy do położnej,że coś jest nie tak . Bo ona nie ma skurczy. To podłączyli ją pod KTG a tam wyszło,że skurcze ustały . Położna sprawdziła rozwarcie a ono na 3 cm . To szybko wołali lekarza, i zaczęli dawać jej zastrzyki żeby szyjka się zamknęła całkowicie itd. Po 7 godzinach była już na normalnej sali,na drugi dzień wyszła ze szpitala. Po 1,5 tygodnia znowu dostała skurczy . Zadzwoniła do szpitala,kazali jej przyjechać, a poród trwał tylko godzinke .
Ale powiedziała,że tego co przeżyła wcześniej nikomu nie życzy.
o rany!
Cytat:
Napisane przez dottta Pokaż wiadomość

ja ostatnio w ogóle nie mogę tu zajrzeć
Chciałam się tylko pochwalić że oficjalnie czuję ruchy do tej pory czułam jakby mnie coś smyrało, czy pukało w środku a wczoraj tak mnie kopało że aż skóra się dźwigała i się pomylić z niczym nie dało tylko kot mój sie denerwował bo leżał na kolankach i dupkę miał przy brzuchu i przy każdym kopniaku podskakiwał
super
Cytat:
mam ochote zniknac

Cytat:
przykro mi,rozumiem Cie jak póżniej pracować w takiej atmosferze,co za palant
princeza wizytę!!!

do nas dzisiaj przychodzi facet zamontować szafkę w łazience i powymieniać baterię tak się cieszew końcu będzie ładnie
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 09:42   #314
pijana_powietrzem
Rozeznanie

Cześć dziewczyny postanowiłam do was dołączyć. Jestem Olka mam 20 lat i jestem w 19 tygodniu ciąży. Tp mam prawdopodobnie na 8 sierpnia.

Bardzo sie martwie bo nie czuje jeszcze ruchów dziecka
A z wami jak to jest?
pijana_powietrzem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 09:42   #315
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Przykro mi to czytac... Badz silna, jak trzeba to pokloc sie z nim i.. Nie daj sie!!!

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-03-13, 09:49   #316
Irmusia81
Zakorzenienie

[
Cytat:
dziewczyny a czy pierwsze kopniaczki to tak jakby bąbelki pękały Wam w brzuszku??? bo własnie tak miałam i nie wiem czy to mój maluszek czy żołądek
Coś takiego właśnie czułam Trochę jakby delikatne burczenie w podbrzuszu. Dziwne, specyficzne uczucie

Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
No dobra a na koniec powiem Wam że byłam dzisiaj na połówkowym Lekarz super, bardzo miły weszłam sobie pierwszy raz na czas... jak zapisał na 12 30 tak o tej był do naszej dyspozycji. Miłe zaskoczenie jak się przesiaduje u prywatnej gin po 2h w oczekiwaniu na swoją kolej mimo zapisu.
Rozlożyłam się wygodnie na łóżeczku, ekranik na ścianie przede mną, mąż obok... gin włącza sprzęt i pierwsze co pyta to czy chcemy znać płeć, więc my że oczywiście. I zaznacza nam coś na ekranie i pyta się co widzimy, my że nic... on no właśnie to co będzie? Ja na to , to chyba DZIEWCZYNKA on przytakną pokazał nam dokładnie tą pipuszkę Ja tam w szoku jestem, bo ani moje przeczucia się nie spełniły, ani zadne z kalendarzy podsyłanych... no tylko ten śmieszny test z sody, ale myślę że to przypadek alem szczęśliwa bardzo
Ogólnie zdrowiutka kobietka, podobno trochę mniejsza jak na swój wiek ale się mieści w normach
Później włączył nam trochę 3d, ale dzieciątko nie chciało się nam ładnie zaprezentować. Buziolka zasłoniło łapką i jeszcze przed buźką miało pępowinę.Gin próbował ją dugać żeby się trochę poruszała ale nie chciało się małemu leniuchowi pozycji zmieniać Ale widziałam nosek iogólny zarys No i moje zdziwienie że juz tak wysoko magłówkę bo nad pępkiem. Miałam wyobrażenie że jeszcze cała się mieści w na wysokości mojej oponki a ona już gdzieś tam wysoko pływa sobie,ale kopie tylko na dole
ta no dobra rozpisałam się bo tyle wrażeń... teraz zosało mi podumać nad imieniem ha!
Wspaniale Gratuluję Córeczki:r oza:
Stary 2012-03-13, 09:50   #317
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Też mam czasem takie uczucie. Jakbym miała pęknąć

też tak mam, szczególnie na wieczór, boje się że popękam od tego;/
Stary 2012-03-13, 09:51   #318
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Przykro mi to czytac... Badz silna, jak trzeba to pokloc sie z nim i.. Nie daj sie!!!
Staram sie go unikac i ignorowac to jak po tej calej klotni poprosi mnie o rozmowe to staralam sie go nie sluchac i ignorowalam t sie na mnie wydar ze mam go przestac ignorowac tylko mam wyjsc z nim do szatni.
A pozniej mi mowily kolezanki ze by taki zadowoony i usmiechniety on chyba syci sie czyims cierpieniem!
bardzo nie lubi polakow, a co smieszne jego kobieta jest polka! parodnia i za po prostu na sama mysl ze tam musze dzis isc boli mnie zoladek i odechciewa sie wszystkiego...

Amelcia
Stary 2012-03-13, 09:53   #319
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Teraz to i nawet ta moja koleżanka się z tego śmieje ,ale mówi że jak skurcze ustały to była wściekła,bo tyle męczarni,nastawiła się psychicznie na wszystko a tu taki psikus . No i dodatkowo powiedzieli jej ,że mała jest ułożona główką w dół ,i zeszła troche do kanału rodnego i grozi jej wodogłowie . Ale cesarki nie chcieli jej zrobić.
A co ma wspólnego wodogłowie z końcowym ułożeniem dziecka?
Pewnie nie zrobili cesarki, bo uznali, że np. płuca jeszcze nie są dobrze rozwinięte, bo z tego co czytałam przy zagrożeniu przedwczesnym porodem podaje się właśnie sterydy na przyspieszenie rozwoju płuc i dąży do przedłużeniua ciąży. Jednak dlaczego w takiej sytuacji nie zatrzymali jej w szpitalu, to nie pojmuję. A z drugiej strony do jednego szpitala mam blisko i gdybym miała pewność, że dziecko jest bezpieczne, to też wolałabym leżeć i JEŚĆ w domu.
Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
ja jutro wybieram się na połówkowe usg, trochę spóźnione ale trudno, moja gin mi go nie zrobiła i zanim znalazłam miejsce gdzie mogę je zrobić to mogło się zrobić za późno, 23/24 tydzień poza tym zależny mi też na na płytce więc się zapisałam już się nie mogę doczekać może się w końcu dowiem gdzie ja mam łożysko, tyle o tym piszecie a moja mi nawet nie powiedziała
Gdyby było coś nie tak, to na pewno by powiedziała. Życzę samych dobrych wiadomości i miłych wrażeń przy podglądaniu maluszka.

Cytat:
praca mnie meczy dobija i stresuje, moj kierownik wie ze nie wroce na jego zmiane i ma mnie za gowno, ostatnio wywalczylam dodatkowa przerwe ale to z menagerem a kierownik mi wczoraj wytknal ze jakby mi wielka laske robi ze mnie puszcza na dodatkowa przerwe kur.wa to jego z☠☠☠any obowiazek on dostal takie polecenie z gory a zachowuje sie jakby byl bogiem! do tego mysli ze jestem polka to jestem idiotka, ja jestem typem osoby ktora "sobie nie da" no i wczoraj sie poklocilam z kierownika a on polecial nagadywac na mnie do mojego faceta! No po prostu szczyt dziecinnosci
Hej... przecież kimś takim nie warto się przejmowac! Walcz o swoje prawa, wykonuj obowiązki na tyle, na ile możesz i staraj się nie słuchać głupch komentarzy! I co kierownik ma wspólnego z Twoim facetem? Rozumiem, że im dłużej wytrwasz teraz, tym dłużej będziesz z maleństwem po porodzie?
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 09:54   #320
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pijana_powietrzem Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny postanowiłam do was dołączyć. Jestem Olka mam 20 lat i jestem w 19 tygodniu ciąży. Tp mam prawdopodobnie na 8 sierpnia.

A z wami jak to jest?
Witaj i nie martw się napewno lada dzień poczujesz swojego malucha!
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 09:58   #321
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość

Hej... przecież kimś takim nie warto się przejmowac! Walcz o swoje prawa, wykonuj obowiązki na tyle, na ile możesz i staraj się nie słuchać głupch komentarzy! I co kierownik ma wspólnego z Twoim facetem? Rozumiem, że im dłużej wytrwasz teraz, tym dłużej będziesz z maleństwem po porodzie?
nic nie ma wsponego z moim facetem, moj facte mowi ze mam sie nim nie przejmowac bo to idiota i ze mam ssie nie denerwowac, a on do niego nagaduje nie wiem po co mmoze mysli ze moj mi cos powie ze mam nie pyskowac albo zwroci uwage, nie wiem on sie zachowuje jak dziecko, po prostu. Tak im dluzej bede teraz tym dluzej pozniej beda mi placic, mam dosyc tego miejsca...

Amelcia
Stary 2012-03-13, 09:58   #322
chmielinka
Zadomowienie

Cytat:

A z wami jak to jest?
to witamy kolejną sierpnióweczkę jest nas coraz więcej

ruchami się nie martw bo są tu dziewczyny co pierwsze ruchy wyczuwały nawet po 20tc

Franuś
Stary 2012-03-13, 10:00   #323
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Dziewczynki są fajne
Chłopcy też

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Dzisiaj kończymy 25, zaczynamy 26 tydzień
No to gratuluję

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
hej
nie wyspałam sie, nad ranem czułam leząc jeszze jak mi sie w głowie kręci wiec po jakiejs pol godz zmierzyłam cisnienie i bylo 92/46 w ogóle w nocy jak wstaje siku to musze posiedzeci zanim wstane bo mam takiego kręcioła ze masakra. Ale pewnie u lekarza bed emiala cisnienie ok, bo wlasnie dokanczam pic kawe. Chociaz mi nie smakuje ale nie chcialam isc sama z tak niskim cisnieniem

cała noc snily mi sie koty. W senniku to nie jest miły znak. pasowało by do mojej sytuacji obecnej

Jej ciekawe czy sie okaze ze szyjka ie skraca czy nie........ 3majcie kciuki by bylo dobrze bo nie wytrzymam ciaglego siedzenia w domu.....

aaaaaa z Tz dalej jak było. On stara sie wlazic mi w dupe. A ja niechce od niego pomocy zadnej. W niedziele byla ostra wymiana slow, m.in wypomnial mi kilka rzczy które dla mnie robi i niby lubi mi pomagac ale swoje powiedział. Wiec niech sie w dupe pocałuje. Nie odzywam sie do niego i w ogóle mam wrazenie ze nie bedzie długo jak dawniej........ ale to juz inna bajka. Szkoda tylko ze moja córcia musi czuc te moje smuty. Ale cóż, są sytuacje których nie omine i nie potrafie od tak sie smiac.....
Trzymam kciuki za wizytę I za szyjkę I za poprawę stosunków z TŻ

Cytat:
A ja Wam nie opowiadałam o mojej koleżance. . .
Więc w niedziele byliśmy u znajomych-mają miesięczną córeczkę. I wiecie,że rodziła ją DWA razy!!
Bo w 36 t.c. dostała skurczy,pojechała na porodówke. Tam miała rozwarcie na 5 cm i od razu dali jej zastrzyk czy kroplówkę,żeby małej się płucka szybciej rozwinęły. Dali jej też kroplówkę,żeby wszystko się szybciej potoczyło. Skakała na piłkach,leżała w wannie a tu po 6 godzinach ona przestaje czuć ból . Krzyczy do położnej,że coś jest nie tak . Bo ona nie ma skurczy. To podłączyli ją pod KTG a tam wyszło,że skurcze ustały . Położna sprawdziła rozwarcie a ono na 3 cm . To szybko wołali lekarza, i zaczęli dawać jej zastrzyki żeby szyjka się zamknęła całkowicie itd. Po 7 godzinach była już na normalnej sali,na drugi dzień wyszła ze szpitala. Po 1,5 tygodnia znowu dostała skurczy . Zadzwoniła do szpitala,kazali jej przyjechać, a poród trwał tylko godzinke .
Ale powiedziała,że tego co przeżyła wcześniej nikomu nie życzy.
Ooo masakra!

Cytat:
Napisane przez Sala Pokaż wiadomość
Btw, bo kiedyś tam dyskutowałyśmy o łożyskach. Ja mam na ścianie tylnej, w 13. tygodniu było przodujące brzeżnie. Mimo że na ścianie tylnej słabiej się podnosi z czasem, to teraz na badaniach wyszło, że jest w porządku, na bezpiecznej wysokości i w dobrej odległości od szyjki. Więc nie smucić się, jeśli którejś wychodzi, że jest nisko położone, to naprawdę bardzo się zmienia z czasem.
Bardzo się cieszę, że łożysko Ci się podniosło

Cytat:
heeej .
wstaam z paskudnym humorem wczoraj milam koszmarny dzien w pracy, wiec dzis od samego rana o tym myse, nie mam ochoty isc do pracy po prostu rzygam tym miejscem!
Czuje sie zmeczona.
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
Przytulam

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-13, 10:00   #324
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Staram sie go unikac i ignorowac to jak po tej calej klotni poprosi mnie o rozmowe to staralam sie go nie sluchac i ignorowalam t sie na mnie wydar ze mam go przestac ignorowac tylko mam wyjsc z nim do szatni.
A pozniej mi mowily kolezanki ze by taki zadowoony i usmiechniety on chyba syci sie czyims cierpieniem!
bardzo nie lubi polakow, a co smieszne jego kobieta jest polka! parodnia i za po prostu na sama mysl ze tam musze dzis isc boli mnie zoladek i odechciewa sie wszystkiego...
Musisz z nim jakos wytrzymac.

I czesciej mowic mu co o nim myslisz Moze sie uciszy.

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-03-13, 10:06   #325
nadalka
Zakorzenienie

Ja też dzisiaj miałam głupie sny, że dziecko które urodziłam okazało się psem

Chyba czas chałupkę ogarniać , a o 16.30 jadę na 3D
Stary 2012-03-13, 10:07   #326
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
mam ochote zniknac
Nie znikaj!

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość

mój maluszek też już kopie nad pępkiem, nauczył się kopać jednocześnie u góry i na dole, musi już być duży zaczynam mieć też problemy z oddychaniem, czasem mam wrażenie że brakuje mi powietrza i zaczęłam źle spać w nocy
No to ja już zaciskam kciukasy za Twoje połówkowe

Cytat:
Matko, ale palant

Cytat:

A z wami jak to jest?
Witaj Nic sie nie martw. Na pewno niedługo poczujesz ruchy
Jestem w 21 tc i czasem czuję wyraźnie ruchy w ciągu dnia a czasem tylko wieczorem. Raz mocniej a raz delikatniej.
Stary 2012-03-13, 10:15   #327
Paula SHIN
Zakorzenienie

Witamy nowa mamusie

I przy okazji dopisalam do listy mame czerwcowa.

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-03-13, 10:16   #328
asia665
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dottta Pokaż wiadomość
ja ostatnio w ogóle nie mogę tu zajrzeć
Chciałam się tylko pochwalić że oficjalnie czuję ruchy do tej pory czułam jakby mnie coś smyrało, czy pukało w środku a wczoraj tak mnie kopało że aż skóra się dźwigała i się pomylić z niczym nie dało tylko kot mój sie denerwował bo leżał na kolankach i dupkę miał przy brzuchu i przy każdym kopniaku podskakiwał
Dorotka super wieści przynosisz

Cytat:
Napisane przez ivoncia16 Pokaż wiadomość
masakra ! ;/
pozniej codziennie bym sie denerwowala ze znow sie zacznie
wogole jak juz bede w 8 miesiacu to codziennie bede myslala o porodzie i sie stresowala ze moze tej nocy sie zacznie
juz widze ta moja panike
a nie wyobrazam sobie jak sie zacznie !!!!!!
Ja też sądzę,że od 8 miesiąca będę panikować

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość

Ale historia, dobrze, że się szczęśliwie skończyła i nie było powikłań
Malutka jest cudowna, i cały czas śpi Jak ją wzięłam na ręce to otworzyła lekko jedno oczko, wzięła rączke do góry,ziewnęła i dalej kimała Nie przeszkadza jej hałas, ma 3 letnią siostre,która słucha głośno muzyki ,biega,krzyczy,piszczy a mała smacznie śpi-złote dziecko

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
O jezu jakie mialam glupie sny
czuje sie jak zboczeniec
jeszcze snil mi sie ktos, kto jest "slawny", nawet jakos specjalnie jego muzyki nie slucham, podobal mi sie jeden teledysk, moze pare piosenek, zupelnie nie moj typ muzyki, a tutaj taaaaaaki dlugi sen z nim...
Paula Ty zboczuszku

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość

do nas dzisiaj przychodzi facet zamontować szafkę w łazience i powymieniać baterię tak się cieszew końcu będzie ładnie
Kamila widzę dzisiaj będziecie mieli nowe luksusy ,szafka,bateria
My z tatą zaraz jedziemy montować zlew i podłączać wodę do wszystkich sprzętów w kuchni . Cieszę się ogromnie No i po cichu liczę,że może zamontujemy blat w kuchni

Cytat:
Witaj . Na ruchy spokojnie czekaj,nic się nie martw,masz jeszcze czas

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
A co ma wspólnego wodogłowie z końcowym ułożeniem dziecka?
Pewnie nie zrobili cesarki, bo uznali, że np. płuca jeszcze nie są dobrze rozwinięte, bo z tego co czytałam przy zagrożeniu przedwczesnym porodem podaje się właśnie sterydy na przyspieszenie rozwoju płuc i dąży do przedłużeniua ciąży. Jednak dlaczego w takiej sytuacji nie zatrzymali jej w szpitalu, to nie pojmuję. A z drugiej strony do jednego szpitala mam blisko i gdybym miała pewność, że dziecko jest bezpieczne, to też wolałabym leżeć i JEŚĆ w domu.
Nie mam pojęcia co ma wspólnego wodogłowie z końcowym ułożeniem . W sumie nawet się nad tym nie zastanawiałam, aż z ciekawości poczytam o tym w internecie.

"...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli."

Jestem mamą

asia665 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 10:16   #329
cocobella
Raczkowanie

Cytat:

A z wami jak to jest?
Witaj
Ja termin mam na 1.08.2012, więc tydzień przed Tobą
Pierwsze ruchy poczułam na przełomie 16/17 tyg., ale u mnie to 3 ciąża więc pewnie dlatego szybciej
W 1-szej ciąży ruchy poczułam po 20 tygodniu
cocobella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 10:18   #330
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
ja niby wiem ale jak wczoraj podczas zwyklej rozmowy ppo prostu w zywe oczy sie wypar czegos i ja mu powiedzialam ze tak powiedzial a on ze nie ja ze tak on ze nie i ze mam odejsc? kur.wa nie jestem dzieckiem no to ja odeszam a on do mojego faceta polecial na mnie nadawac no jaki idiota. a pozniej probowal mi tlumaczyc i zrobic ze mnie idiotke ze on tego nie powiedzial do tej lini o ktorej rozmawialismy tylko o innej a linie sa takie same z tego samego materialu i niczym sie nie roznia, ogolnie idiotyzm. A ja jestem taka ze sobie nie dam i wszystkko biore od razu do siebie, to mi powiezial ze sie denerwuje bo mi hormony szaleja ja mu ku.r.wa moge dopiero pokazac moje hormony.
Kiedyś dyrektor, któremu nie podlegam służbwo żądał ode mnie podania hasła do strony internetowej firmy... chciał coś tam zamieścić i myślał, że to się wpisuje tak samo, jak na fora internetowe. To hasło pozwala również na zmianę wszystkich haseł do poczty (czyli dostęp do niej), więc odmówiłam i było niefajnie. Jak wyczuł, że zastraszanie mnie nic nie da, to próbował odwrócić kota ogonem, ale ponieważ wiedziałam, że to może spowodować kolejną falę mobbingu, to zadbałam o podkładkę... wysmarowałam maila do swojego dyrektora i prezesa z prośbą o przekazywanie mi poleceń przez osoby do tego upoważnione i przy okazji wyjaśniłam, że tego hasła nie można podawać osobom postronnym, a nasz mądry dyrektor podałby koledze, "który się lepiej zna". Chwilę później słyszałam, jak dyrektor dzwonił do prezesa z tekstem "zrób coś z tym". No i prezes zrobił... zadzwonił do mnie, spytał o co chodzi i powiedział, żebym się nie denerwowała, ale gdybym tego nie napisała, to pewnie przyjąłby wersję dyrektora.
Cytat:
Staram sie go unikac i ignorowac (...) bardzo nie lubi polakow, a co smieszne jego kobieta jest polka! parodnia i za po prostu na sama mysl ze tam musze dzis isc boli mnie zoladek i odechciewa sie wszystkiego...
Unikając go okazujesz strach, czyli słabość. Może ta jego Polka jest taka, jak Ty i mięczak odbija sobie na słabszych, a może jest idiotką i facet nie pojmuje, że jeszcze Cię nie złamał? Nie daj się!
Cytat:
Witaj.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości