|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#301 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
![]() No ja też pierwsze słyszę że jakiś owoców nie można jeść i smażonego no surowe to rzecz jasna bo to różne zarazy tam siedzą ale każdy robi jak uważa ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#302 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
Ależ odezwałam się, tuż po godz 9.00
![]() u mnie piękne słonko wyszło, zastanawiam sie czy okna nie umyć ![]()
#303 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Masakra ze nie ulzyli Jej wczesniej! ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Cytat:
![]() Wierze ze cisnienie podskoczy po takich snach ![]() Lenka Ty masz dzisiaj kostki, za to ja nie mam ![]() ![]()
![]() |
#304 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ewelajna tez miala wyciagana corcie vacum, ale nie pamietam juz po jakim czasie podjeli to dzialanie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#305 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czy na ostatniej wizycie u gina? Wogole to najwazniejsze, ze wszystko dobrze sie skonczylo i ze Monia juz tuli swoje malenstwo!
![]() |
#306 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale pewnie nie na długo, już ja je znam... ![]() Natomiast zamiast twarzy to mam dziś jakąs maskę, z oczami Chińczyka.. ![]() Nie mogę w lustro patrzec, no i tak sobie myślę, że do porodu to ja już raczej z nikim się nie spotkam;/ a miałam jeszcze wyskoczyc na plotki z dziewczynami z pracy, i do knajpki się umawialiśmy ze znajomymi... takie ostatnie podrygi.... Ale chyba nic z tego ![]() zanim się wykuruję to opuchlizna mnie już na dobre unieruchomi.. ![]() desia życzę by jednak Twoje kostki były takie łaskawe i dały znac o swoim istnieniu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#307 |
Zakorzenienie
|
bo ja przed 10 nie wychodzę z łóżka
![]() Nic mnie w nocy nie wzięło a dziś najwyżej trafi mnie szlag. I tyle będzie z mojego rodzenia. Dzwonił lekarz, abym przyjechała trochę szybciej bo zrobi mi jeszcze ktg... Normalnie spłucze mnie chyba z każdej złotówki przed porodem ![]() I chciałam powiedzieć, że ciągłe mrowienie mam już nie tylko w opuszkach palców, teraz trzyma prawie całe palce... zarąbiście obsługuje się przez to telefon dotykowy ![]()
#308 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A z owoców zakazanych w ciąży.... to napewno owoce morza ![]() A tak to myślę, że te na które kobieta źle reaguje - kiedyś czytałam, że truskawki i cytrusy jedzone w dużych ilościach w ciąży mogą spowodować alergię u Maleństwa.... ale żaden lekarz mi tego nie potwierdził jednoznacznie... wszyscy mówią, że tak naprawdę nie wiadomo czy to tak jest, a wręcz wszyscy mówili, że organizm Matki domaga się potrzebnych składników odżywczych i dla siebie i dla dziecka (więc raczej nie sądzę, żeby chciał zrobić krzywdę Maleństwu) Ale to takie moje własne przemyślenia. Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#309 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A w uk to chyba metoda prob i bledow... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#310 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
![]() ![]() |
![]() |
#311 |
Rozeznanie
|
cześć dziewczyny,
pamiętam o was i tęsknię za wami ale wciąż nie mam internetu w nowym domku ![]() ![]() GRATULUJĘ WSZYSTKIM ROZPAKOWANYM MAMUSIOM ![]() ![]() ![]() Madziara, ten sam termin miałyśmy a ty już urodziłaś ??????? Oj, to chyba zaraz przyjdzie na mnie czas. Zresztą mam takie przeczucie, że to już niedługo. Dziś idę do gina to się dowiem na czym stoję. Pozdrawiam Was wszystkie cieplutko i biorę się za nadrabianie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#312 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak sie zastanwiam bo wczoraj bylismy z TZ na zakupach i zamawialismy meble ogrodowe i pare rzeczy do ogrodu zabralismy ze soba (reszta przyjedzie dzisiaj) i ja nioslam takie wielkie poduchy,niby to lekkie, potem bylisy w ikei po pare ☠☠☠☠☠☠☠ek i pod koniec to moj TZ stwierdzil ze powinnam sluzyc jak wzor wszystkim ciezarnym w 9 m-cu jakim to mozna byc jednak sprawnym i tak szybko chodzic ![]() No ale to bylo podniecenie zakupowe, w koncu nie codziennie urzadza sie ogrod do licha, ale On jest facetem i co moze wiedziec na temat ciazy ![]() I na temat zakupow tez Za to ten wzor wieczorem padl a rano nie ma kostek i tyle z bycia wzorem mi pozostalo ![]()
![]() |
#313 |
Zakorzenienie
|
nawet nie chce myslec jak sie nameczyla... ja po tycg 30 minut juz mialam dosc....
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
![]() ![]() |
![]() |
#314 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() To moze ja to mleko i wogole nabial tak wcinam i pije(bo mam straszne parcie na jogurty itp), dlatego ze miesa nie jem i organizm sie domaga bialka z innych zrodel? Mi tez sie wydaje ze matka natura tak to juz urzadzila ze to na co mamy ochote to wlasnie to czego malenstwu najbardziej w danym momencie potrzeba ! Tylko co jesli mam ochote na papierosy ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Cytat:
Dawno Cie nie bylo, to fakt! Powodzenie na wizycie i koniecznie daj znac co i jak po! A wiesz juz gdzie bedziesz rodzic? Bo ostatnio o ile mnie pamiec nie myli to nie bylas zdecydowana?
![]() |
#315 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogóle w ciąży jadam wszystko jak leci ![]() a teraz największą chęć mam na produkty mączne. Wczoraj ugotowałam gar pomidorowej, wyszła mi średnia, bo na żeberkach robiłam... i na dziś już nie ma ![]() Chyba muszę ograniczyć ilość jedzenia dla mojego męża... ale za to dziś zrobie sobie naleśniki z dżemem truskawkowym, tak mnie wczoraj kusiłyście, że muszę!
![]() |
#316 |
Wtajemniczenie
|
Desia z papierochami to coś innego na pewno niż matka natura
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#317 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#318 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Chyba, że masz niskie ciśnienie - a nikotyna przecież pobudza i podwyższa ciśnienie - to może tu zapotrzebowanie.... ale to już chyba lepiej wypić kawę... Moja mama jak była w ciąży, to nie paliła (rzuciła na czas ciąży i karmienia), ale mówiła, że strasznie jej tego brakowało i nie raz miała ochotę wypalić choć jednego, ale się bała.... A ja to mam tak, że mnie dusi jak czuję dym z papierosa i nawet za bardzo koło kogoś kto jakiś czas temu palił nie mogę być w pobliżu, bo nie mogę złapać powietrza.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#319 | |
Gang Iren
|
Cytat:
To ![]() A rzucilas calkiem palenie w ciazy,tak z dnia na dzien?Czy zdarzy cie sie zapalic?Kolezanka miala straszny problem z rzuceniem,miala takie nerwy,ze nie mogla wytrzymac,a bardzo chciala nie palic. Lekarz jej powiedzial,ze te nerwy bardziej szkodza i zeby jednak palila,ale sie ograniczala. A zamierzasz wrocic do palenia?
![]() |
#320 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na szczęście za ktg płacić nie będę, ale za wizytę tak (a wizyta kosztuje 3x tyle co ktg) ![]()
![]() |
#321 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tylko zeby Jolka nie czytala znowu o tych nieszczesnych nalesnikach bo nam sie dziewczyna zasmuci znowu ![]() Ja maczne zawsze lubilam, wszelkie pierogi, knedle, pyzy, makarony, mniam ![]() Niestety to wlasnie to co mi w tylek idzie ![]()
![]() |
#322 |
Zakorzenienie
|
desia, wymyśliłam, że zrobię ohydnie słodkie te naleśniki
![]() kupię jeszcze czekoladę, rozpuszczę ją i poleję zrobione naleśniczki ![]()
#323 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A mialam taka cicha nadzieje ze powiecie : no to musisz sobie zapalic ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- A czemu maja nie przyjac? Przyjma ![]() Tam chyba raczej nie odsylaja, tak slyszalam przynajmniej ![]() ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Cytat:
![]() Nie no, ja sobie zartuje! Ja w ciazy z Adasiem i na czas karmienia rzucilam, potem wrocilam do palenia, teraz znowu rzucilam i znajac zycie to zaczne znow, Tz pali i duzo znajomych wiec bedzie kusic! Ja tez mam czasami ochote na jednego ale wizualizuje sobie malutkie dzieciatko krztuszace sie dymem i wtedy mie zaraz przechodzi ![]()
![]() |
#324 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja mam tak, że w zależności od tego jak dzidzia się ułoży to chodzi mi się bardzo dobrze, albo jak kaczka - jak dzidzia zbyt mocno naciska na spojenie ![]() Czasem jak za szybko idę to Mała się buntuje i zaczyna prężyc, ja podobno to samo robiłam w brzuchu mojej Mamy! ![]() Fajnie że macie możliwośc urządzenia sobie ogródka, ja marzę o takim miejscu, ale to nierealne ![]() Muszę odwiedzic kiedyś Poznań i okolice (jeszcze nigdy nie byłam, wstyd! ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#325 | |||
Zadomowienie
|
Ivonka czasem się tak zdarza, że napiszemy coś tak, że ktoś nas źle zrozumie, albo komuś nie spodoba się nasz wpis..każda z nas ma tez swój punkt widzenia, który może razic kogoś innego i ten ktoś ma prawo wyrazić swe niezadowolenie...ale w normalnym życiu też tak jest...nie odchodź z forum z tego powodu
![]() Monia gratulacje!!! ![]() ![]() Karolca bidulko ![]() Cziqua no łatwej nocy to nie miałaś ![]() Gosia no synek wstydzioszkiem nie jest ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Co do dziwnych zachcianek.....mi odbiło z benzyną...normalnie mogłabym stać i wąchać ![]() No i jak nigdy nie lubiłam mięty tak teraz gumy i pasta do zębów miętowa to moje ulubienice...Emigra tez pod koniec na Tik Taki miętowe miała duże chęci ![]() Co do chodzenia to chodzegorzej jak staruszka...ból krzyża + straszna rwa, która wróciła do mnie w tym tygodniu sprawiają że szuram nogami, bo strasznie mnie boli jak ide normalnie...no i moje tempo jest tempem żółwia...na spacerze mama, która chodzi bardzo powoli mnie wyprzedza, więc nie jest juz ze mna za dobrze.... Mam nadzieję, że u Balbinki wszytsko ok... Edytowane przez Flowerbombka Czas edycji: 2012-03-15 o 10:38 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#326 |
Zakorzenienie
|
evvcia nie slyszalam zeby byly problemy z przyjeciem do szpitala na madalinskiego a 4 moje kolezanki tam rodzily
![]() ![]() ![]() strasznie mi net chodzi ale czytam was w miare na bierzaco ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#327 |
Zakorzenienie
|
hej, właśnie przeprałam ręcznie chyba z 6 pieluch i parę ciuszków z żółtych plam , teraz w pralce się kotłują, wiecie co? te nasze babki to chyba mialy ręce z tytanu, no kurna optarte mam moje parówki
![]() no ale do prasowania są zdatne ![]() ![]() no a o 13 planuje wyjście matki z przychówkiem , ciekawe jak nam to wyjdzie ![]() Karolca i Aalagna zapuszczam focha ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#328 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiedzialam z doswiadczenia ze albo rzucic totalnie z minuty na minute albo bede popalac,a w sumie tak z perspektywy czasu to co to jest te 9 m-cy ? To tylko chwila w zyciu, potem moge robic co chce, no wylaczajac jeszcze okres karmienia oczywiscie! Wydaje mi sie to i tak malym poswieceniem dla zdrowia dziecka! Mysle ze wszystko mozna jesli sie wystarczajaco chce! Zreszta wiecej jest u nas dziewczyn, ktore rzucily dla dobra maluszka i im to swietnie wychodzi.
![]() |
#329 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
desia ale Ty chyba jesteś wegetarianką? i dlatego mięsa nie jesz? papieroska też mi sie czasem chce, bardziej niż na początku ciąży.. i czerwonego wina, nowaken pisała coś o Martini.. i też mi sie zachciało.. albo drineczka z tequilą.. No nic jeszcze parę miesięcy.. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#330 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Lena zwalimy się do Desi na ogródek na mały tydzień ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:58.