W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VIII - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania
Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. 4 6,90%
Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! 1 1,72%
Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. 8 13,79%
U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. 6 10,34%
Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. 1 1,72%
Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. 11 18,97%
Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! 1 1,72%
Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki 1 1,72%
Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy 0 0%
Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna 1 1,72%
Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny 11 18,97%
Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję 8 13,79%
Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. 2 3,45%
Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. 0 0%
Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. 3 5,17%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-21, 11:43   #301
editka2022
Rozeznanie

Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

No to jak jest z tą zupą? Robicie papki czy taką bardziej wodnistą z kawałkami? Bo nie wiem jak Dominikowi przygotować, a myślałam żeby już nie mrozić, tylko robić na bieżąco. Nikt mi nie odpisał . F O C H
ja robie papki narazie neli wyszedl tylko jeden zabek i jeszcze niedokonca wiec poki co je papki

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Macierzyństwo mnie przerosło dzisiejszej nocy. Chcę spać!
Od 12 wstawała co godzinę albo częściej, i ostatecznie o 5.50 wake up ostatecznie.
Do mycia miałam 4 butelki po nocy
Nic dziwnego że wieczorami padam o 20 spać jak dzieć mi w nocy daje czadu. A tyle fajnych rzeczy bym porobiła..
Dzisiaj mamy wizytę u ortopedy. Wiecie o co proszę
Katar nieco mniejszy.
to tak jak u mnie choc tylko jedna butelka do mycia ale noc tragiczna wczorajszy dzien tez i dzis to samo
editka2022 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 11:47   #302
piwnooka77
Raczkowanie

Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI

Helloł,

podglądam Was z roboty

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
ja z pracy się witam .....
jest mi cholernie smutno że mój synek nie jest teraz ze mną ...... ech życie
Znam ten ból...
Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
mały dostał niekapek jak skończył pół roczku i do tygodnia zakumał o co chodzi teraz sam sobie bierze i pije jak ma ochotę
a jaki macie ten niekapek?

cos jeszcze chciałam napisac ale zapomniałam...

Wracam do roboty
piwnooka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 11:47   #303
brumek
Zakorzenienie

Dzień dobry

Saruniu Patikowa - najlepszego!

Dziś zjedliśmy marchewkową z ryżem i po raz pierwszy dodałam to żółtko. Smakowało Ale mi ta zupka nie przypadła do gustu, bo strasznie płynna. Wolę gęste - Tymciowi łatwiej zgarniać je z łyżeczki.

Piszecie czasem o tych grudkach itp - ja się tego jakoś nie boję, a jemu nie przeszkadza. Ostatnio zjada wszystko i nic mu nie przeszkadza Dziś trochę tego żółtka dałam mu tak po prostu - na twardo - i zjadł Jabłko je normalnie, wczoraj brokuła kawałek też sobie wziął, pociumkał i połknął.

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
A z mężem poszło o
Wrrr, najczęstszy wątkowy powód kłótni O to, że będziecie tak blisko nich mieszkać?

Ale Ty to chyba niedużo chcesz schudnąć, co?

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
1. na szczęście można, tylko muszę zmieniać opatrunek. Bo jeden na środku pleców, drugi na dekolcie. Więc bez prysznica byłoby ciężko, mógłby mnie mąż w weekend nie poznać

2. no właśnie niewiele chyba, głównie cukier, przyzwyczajenie dzieci do słodkiego smaku i jak mamad napisała - podtuczenie dzieci ale to tylko moja opinia
1. Albo by Cię już z daleka wyczuł

2. Moja podobna A jak teraz wygląda Wasze jedzenie, Aniu? Ile razy i co dajesz oprócz mleka?

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Hello Dziś moja dama spała, uwaga uwaga do.............4.30 zwariuję z nią
Karoline, Twoja piękność bije wszelkie rekordy

Cytat:

[QUOTE=mamad1;33050468]A mój mąż wczoraj znowu próbował mnie przekonać, jaką ja "krzywdę" wyrządzam jego mamie - przynajmniej ja to tak odebrałam Nawet specjalnie nie próbowałam z nim dyskutować - zmęczona, niewyspana pewnie powiedziałabym znów coś za dużo. Tyle się dzieje nieprzyjemnych sytuacji, a dla niego wspólne mieszkanie to nadal świetne rozwiązanie[/QUOTETy jej Błagam wytłumacz mi w jaki sposób? Może tym, że nie oddałaś jej swojego dziecka do adopcji i nie wyjechałaś daleko

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
Gdzie jest dziubek?? Coś przeoczyłam, czy to w związku z tą sprawą w K?
Też się martwię, że zniknęła... Mam nadzieję, że to tylko brak czasu.

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
Teliku jestem, czytam was ale nie mam sily pisac.
Kajoolku, myślałam o Tobie w nocy i właśnie miałam pytac...

Cytat:
1. myślisz że jak z rozpędu walnę sobą o ścianę to w jakimś stopniu zrekompensuję ci dyskomfort?

2. choć Żbik dziś budził się tylko 5 razy to i tak wyczyn mam oczy jak wygłodzony wampir popękały mi naczynka i całe czerwone.
wczoraj byłam u gina wsio ok moja macica jest zachwycająca tabsy dostałam więc można się gzić do woli
1. No nie wiem... Zawsze warto spróbować

2. O, to dzisiaj pospałaś jak stary suseł, skoro tylko 5 razy A macicy przesyłam serdeczne gratulacje i wyrazy podziwu
Stary 2012-03-21, 11:48   #304
piwnooka77
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
dzien dobry,dla tych ktore niewudzialy wklejam swoja Nelcie
Dzień dobry Nelcia śliczności
piwnooka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 11:52   #305
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Oliweczka mi też się spóźnia, już 5 dzień.
Obstawiam euthyrox, w ubiegłym miesiącu to samo było..
no ja właśnie też na niego stawiam.

Zapomniałam złożyć życzeń SARCI- samych radości kochanie

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek

Edytowane przez Oliweczka1985
Czas edycji: 2012-03-21 o 11:53
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 11:52   #306
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Chce ktoś zobaczyć co wyczynia Domisław?
http://www.youtube.com/watch?v=PCKPm6Cnu54
Cud miód ten Twój syncio Zrobił się chyba najlepiej chodzącym smykiem na forum

Dziś wypatrzyłam jeszcze naszego oballa i laptopa Ale co tam zabawki, jak można się wgryźć w kopertę

Cytat:
A moje dziecię siedzi i ogląda swój ulubiony serial - tzn siedzi przed oknem balkonowym i jak zahipnotyzowany patrzy jak się gałęzie ruszają bo wieje - jeszcze się z tego śmieje

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
a moja Hanula już 2 dzień bez gorączki. za to wysypkę dostała mocną..całe plecki i brzuszek wysypane. aż na uszka i główkę nachodzi... i powidzcie mi teraz kochane - może ona miała trzydniówkę??? bo w sobotę i niedzielę i poniedziałek gorączkowała, a od wczoraj wysypka pytałam się tej pediatry co byliśmy u niej z Hanią (to nie nasza stała tylko tak z doskoku bo w niedzielę nasza nie przyjmuje) i mówiła, że to może być reakcja też na antybiotyk, ale żeby kontynuowac kurację... i już zgłupiałam i już sama nie wiem co myśleć

poza tym idziemy dzisiaj na nagranie usg serduszka, które pojedzie na konsultację do Poznania... jak zwykle sie boję....
.
Nie bój si, Pieleszko Będę o Was myśleć

A co do tej choroby to dam sobie głowę uciąć że to trzydniówka

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
ja to w ogóle sie nie kładłam
:eek :Serio

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
1. Brumek ja się spotkałąm z opinią, że kaszki to tak na podtuczenie dzieci trochę. za Tymkowe jedzenie! Gratuluję udanych zakupów! Może i ja się przekonam to tej ikei
2. Moje dziecko też nie umie zrezygnować z UU. Mam wrażenie, że dla niego wszystko poza UU to taka przekąska-zabawa. Jak jest już bardzo głodny, to otwiera buzie i mówi "amamam" (przy okazji mówi "mama", a nie tylko "tata" i ostatnio "baba" mu się wyrywa), ale wtedy tylko cyc wchodzi w rachubę.

3. Czy ktoś mi wyjaśni, dlaczego on wstaje tak wcześnie niby-wyspany, a po pół godzinie zaczyna jęczeć i być spiacy? A spać pójdzie najwczesniej po dwóch godzinach od wstania
1. Ano właśnie! Więc po co dawać ją dobrze przybierającym i ładnie śpiącym w nocy dzieciom?
2. Może się przekona w końcu, jak ten mój A gadanie gratuluję Nie mogę się tego doczekać!
3. A wiesz, u nas tak jest podczas ząbkowania! Wstaje wypoczęty, a za 20 minut trze oczka i się słania.

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
A co do rolet-to juz testowaliście?
My mamy właśnie takie mało przepuszczajace światło, ale trochę przepuszczają- granatowe i zauwazyłam, że jak julcię przeprowadziliśmy do Jej pokoju, to dużo wcześniej się budziła( nie zasłoniłam u niej wszystkich rolet), a u nas w sypialni zawsze były zasłonięte.

pokazesz śpiworek? też by się nam przydał cienki...
a śliniaczki super
Śpiworek jest taki: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/pr...404/#/90130078 (niebieski).

A rolety jeszcze nie wiszą, więc na razie tylko mam nadzieję że będą skuteczne. Boję się że na ich powieszenie też będę dwa tygodnie czekać, jak to było z huśtawką

Cytat:
Napisane przez rysiki Pokaż wiadomość
Brumek niestety nie ma co z nią zrobic. Szefowa ją bardzo lubi i pewnie by nie uwierzyła w nic cokolwiek by o niej nie powiedziec. Poza tym, dziewczyna lata do niej z każdą pierdołą, nadaje na pracowników przez co szefowa uważa, że ona tam trzyma wszystko za pysk. Co oczywiście nie jest prawdą.
Wrrr, jak się czyta o takich osobach to się scyzoryk w kieszeni otwiera

Cytat:
Nelciunia
Sliczna, uśmiechnięta i delikatne

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie jakie zabawki polecacie dla takiego maluszka w wieku Igorka czyli ok 7-8 mc? Maluszek jeszcze nie bardzo sam siedzi
klocki,stolik interaktywny,sorter??? nie wiem co myslicie?

Carmelka ostatnio podawalas linka z klockami ktore kupilas mozesz jeszcze raz wrzucic
U nas obecnie chyba najfajniejszy jest laptop FP i wszystkie pluszaki które mają dłuuugie metki. Te pluszaczki z Ikei są idealne, bo tanie jak barszcz, a metki są dłuższe od samej zabawki Stolik , sorter - skoro nie siedzi to jeszcze by się chyba nie bawił tym. Tzn bawił, ale tak samo jak każdą inną zabawką, która nie kosztuje aż tyle

Cytat:
ja robie papki narazie neli wyszedl tylko jeden zabek i jeszcze niedokonca wiec poki co je papki
Zacytowało Ci, ze to ja pisałam, a to nie ja FOCHA robiłam
Stary 2012-03-21, 11:53   #307
iustyna1
Wtajemniczenie

bry

Zuz zapomniała w nocy o 4.00 jeść . Ja wczoraj z mocnym postanowieniem:"idę wcześniej spać" od 21.00 się zbierałam do łóżka. Dotarłam o 23.30. I tak wcześniej niż zwykle .

Wiecie jak się cieszę! Za "gratisową" kasę kupiliśmy rolety rzymskie do kuchni i są takie jak chciałam . I nawet mechanizm sznurkowy nie jest taki badziew jak myślałam. Powoli zaczyna wyglądać jak w domu a nie na placu budowy .

Humor mi psuje tylko fakty, że dzisiaj jadę po Kubę do przedszkola .
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-03-21, 11:55   #308
SweetAngel1984
Zadomowienie

Natko - a do ciebei prosba o link do tych skorzanych paputkow co Domin ma z all
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 12:03   #309
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Śpiworek jest taki: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/pr...404/#/90130078 (niebieski).

A rolety jeszcze nie wiszą, więc na razie tylko mam nadzieję że będą skuteczne. Boję się że na ich powieszenie też będę dwa tygodnie czekać, jak to było z huśtawką

Fajny spiworek chociaż ja wolę jak zapina się z boku(mamy na zamek), bo Julcia śpi na brzuszku i taki szew mógłby ją gnieść
Może nie będziesz musiala tak długo czekać- powiedz, że dostanie nagrodę

Julcia jeździła juz w spacerówce, a dzisiaj dzwonił P., że bierze ją w gondolce bo mówi, że za mała, że zimno jest(spacerówka jest dosyc zabudowana)i że wygodniej w gondolce. No dobra niech tak będzie....ale tak jakoś dziwnie już jeździła w spacerówce i spowrotem do gondoli.

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 12:21   #310
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Zuz zapomniała w nocy o 4.00 jeść . Ja wczoraj z mocnym postanowieniem:"idę wcześniej spać" od 21.00 się zbierałam do łóżka. Dotarłam o 23.30. I tak wcześniej niż zwykle .

Wiecie jak się cieszę! Za "gratisową" kasę kupiliśmy rolety rzymskie do kuchni i są takie jak chciałam . I nawet mechanizm sznurkowy nie jest taki badziew jak myślałam. Powoli zaczyna wyglądać jak w domu a nie na placu budowy .
No to brawo dla Zuzki klaski; O której sobie w końcu przypomniała?

Co za gratisowa kasa? Gdzie taką dają?

Cytat:
Fajny spiworek chociaż ja wolę jak zapina się z boku(mamy na zamek), bo Julcia śpi na brzuszku i taki szew mógłby ją gnieść
A ja właśnie szukałam zapinanego po środku, bo tak mi najwygodniej
Stary 2012-03-21, 12:21   #311
marzena_S
Zadomowienie

No i przyszła WIOSNA
Dzień bardzo dobry, moje dziecko było dziś wyjątkowo łaskawe dla mnie. Pierwsza pobudka na karmienie o 2, później 5, a o 7 dostała mleko z bananem i dospałyśmy jeszcze do 9.40! Czuję się jak młody Bóg. Oczywiście się wcale nie chwalę... i nie zapeszam, tfu, tfu.
Widzę z resztą, że dzieci miały jakiś zbiorowy dzień dobrci dla rodziców, bo nie tylko ja wyspana.
Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
No to jak jest z tą zupą? Robicie papki czy taką bardziej wodnistą z kawałkami? Bo nie wiem jak Dominikowi przygotować, a myślałam żeby już nie mrozić, tylko robić na bieżąco. Nikt mi nie odpisał . F O C H
Ja Ci chciałam już wczoraj odpowiedzieć, ale wielocytowanie znowu dało .
Ja blenduję najpierw same warzywa+mięso, a później dolewam trochę wody. Zupa jest gęsta i są w niej czasem większe kawałki, bo nie miksuję zbyt długo.

Cytat:
Dzisiaj mamy wizytę u ortopedy. Wiecie o co proszę
Katar nieco mniejszy.
W takim razie trzymam mocno no i cieszę się, że katar powoli odpuszcza.

Cytat:
1. Dominik świadomie mówi "tata". Jak mąż przychodzi to on odrazu "taaataaa"

2. Dominik własnie wyciąga mi z szuflady kartki slubne
1. Oj to tata pewnie pęka z dumy.
2. Ha ha, robi wiosenne porządki.

Cytat:

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
A mój mąż wczoraj znowu próbował mnie przekonać, jaką ja "krzywdę" wyrządzam jego mamie - przynajmniej ja to tak odebrałam Nawet specjalnie nie próbowałam z nim dyskutować - zmęczona, niewyspana pewnie powiedziałabym znów coś za dużo. Tyle się dzieje nieprzyjemnych sytuacji, a dla niego wspólne mieszkanie to nadal świetne rozwiązanie
Eh, myślałam że coś zmądrzał w tek kwestii- naprawdę Ci współczuję i tulę mocno.

Co do kaszek, to w mojej hierarchii żywieniowej uchodzą za zdrowy posiłek. Staram się wybierać te bez cukru, dodatkowo mam ograniczony wybór ze względu na fakt nietolerancji glutenu przez Hanię. Co jakiś czas próbujemy, może w końcu przejdzie... W składzie kaszek jest mnóstwo witamin (D,C,A, ), cynk, jod, żelazo, kwasy tłuszczowe omega 3, wapń czy kwas foliowy- więc jak dla mnie brzmi to zachęcająco. Sama kaszki uwielbiam, więc i dziecku dawać będę. Poza tym tak jak Scio pisała, szkoda mi spędzać czas w kuchni skoro mogę z dzieckiem (wystarczy, że obiady jej sama gotuję i robię deserki). Hania je kaszki już 2,5 miesiąca i nie przybiera na wadze szybciej niż na samym mleku z UU.

Nasz schemat wygląda tak:
7.00 shejk bananowy 180 ml- czyli mleko +1/3 w porywach do połowy banana
11.00 kaszka 150 ml
13.00 deser w postaci owoców 130 ml
15.00 obiad 190 ml
18.00 kaszka + owoce 150/180 ml
19.30 UU
2.00 UU
5.00 UU

Mamy które nie dają kaszek, powiedzcie co podajecie w zamian?

Tak w ogóle to mój wszystkozjadek od wczoraj coś protestuje i nie je zbyt dużo. Nie wiem czy to wina nowych smaków, czy wychodzących zębów. Chociaż z rzeczami niejadalnymi radzi sobie świetnie- wczoraj wygryzła dziurę w pajacu na stopie.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-21, 12:28   #312
editka2022
Rozeznanie

natka Domek jest strasznie zwinny,bardzo go lubie jest taki cudasny do calowania
editka2022 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 12:43   #313
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
karoline - nie chce dołować ale syn jaiś rok budził sie w godzinach 4-5, dopiero potem mu przeszło... w sumie dopiero jak przestał w nocy sie budzić...

Już bardziej zdołować mnie się nie da jakoś nie wierzę, że jej spanie raptownie może się zmienic i zacznie spać np. do 7 chociaż wiem, że jest rannym ptaszkiem, ale że aż takim to mnie się w najczarniejszych snach nie śniło

Cytat:

Ostro! Jakby to robił już od lat

Cytat:
poza tym idziemy dzisiaj na nagranie usg serduszka, które pojedzie na konsultację do Poznania... jak zwykle sie boję....
Trzymam mocno kciuki

Cytat:

Cytat:

Karoline, Twoja piękność bije wszelkie rekordy
Tak! Mam wrażenie, że jesteśmy najlepsze na wątku należy nam się jakaś nagroda chyba

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Widzę z resztą, że dzieci miały jakiś zbiorowy dzień dobrci dla rodziców, bo nie tylko ja wyspana.
Taaaa....

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 12:53   #314
adrji
Raczkowanie

Hey
Sara sto lat!

Cytat:

iustyna podasz linka gdzie wkoncu kupiłaś rolety?? jakie jakie szyte na miare czy znalazlaś takie gotowe bo chyba szybko przyszły?
poradz pliz bo ja juz zapisałam sobie na kartce, ze mam to wkoncu dziś zrobić

Brumek gratulacje dla Tymka, ze ładnie je jablkobo to chyba 'najniebezpieczniejszy' owoc do rączki, ale on już ma tyle zabków że pewnie grzyzie jak mały królik

Karolinee niebieskooka!

Bella bliźniaczki super, takie uśmiechnięte

Natka Dominik też nie ma czasu się nudzić a Ty pewnie z nim
postanowil zrobić w szufladach wiosenne porządki
adrji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 13:11   #315
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
a moj Igor spi na brzuchu i na kolanach tzn nogi podciagniete jak do raczkowania i nie da sie przewrocic wie u nas spiworek wogole odpada
Stary 2012-03-21, 13:11   #316
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:

No to pięknie, mąż będzie zadowolony

wow co Dominik wyczynia!!!!

ojjj tak zadowolony stwierdził, ze sam musi przetestować czy aby faktycznie z macicą jest ok
Cytat:

A moje dziecię siedzi i ogląda swój ulubiony serial - tzn siedzi przed oknem balkonowym i jak zahipnotyzowany patrzy jak się gałęzie ruszają bo wieje - jeszcze się z tego śmieje
mój ma to samo tylko gapi się na kominek i jak strzelą iskry to wybucha śmiechem mały piroman mi rośnie

Cytat:

a moja Hanula już 2 dzień bez gorączki. za to wysypkę dostała mocną..całe plecki i brzuszek wysypane. aż na uszka i główkę nachodzi... i powidzcie mi teraz kochane - może ona miała trzydniówkę??? bo w sobotę i niedzielę i poniedziałek gorączkowała, a od wczoraj wysypka pytałam się tej pediatry co byliśmy u niej z Hanią (to nie nasza stała tylko tak z doskoku bo w niedzielę nasza nie przyjmuje) i mówiła, że to może być reakcja też na antybiotyk, ale żeby kontynuowac kurację... i już zgłupiałam i już sama nie wiem co myśleć

na dworze szaro, buro i ponuro i pierwszy raz mnie to chyba cieszy, bo już miałam maksa, że muszę w domu z dzieckiem siedzieć, a na dworze tak pięknie.
trzymam mocno będzie dobrze i koniecznie napisz co i jak!

Cytat:

to tak jak u mnie choc tylko jedna butelka do mycia ale noc tragiczna wczorajszy dzien tez i dzis to samo

Cytat:
Napisane przez piwnooka77 Pokaż wiadomość
a jaki macie ten niekapek?
http://allegro.pl/nuk-fc-disney-bute...159329044.html
taki tylko zielony

Cytat:

1. No nie wiem... Zawsze warto spróbować

2. O, to dzisiaj pospałaś jak stary suseł, skoro tylko 5 razy A macicy przesyłam serdeczne gratulacje i wyrazy podziwu
UWAGA biorę rozpęd ......................... ............. i sruuuuuuuuuutttttttt Brumku lepiej?????

no sama powiedź ten Żbik to takie słodkie dziecię dało mi pospać
macica dziękuję i pozdrawia

Cytat:
bry

ojjj pamiętam jak mnie cieszył każdy jeden taki mały kroczek do "udomowienia" mieszkania nawet przykręcenia głupiej lampy potrafi mnie wprawić w zachwyt!

uczulenie na alkohol no to już dopust boży a co bierzesz na te łapki? ja mam maść robioną i mogę sobie nią ciemiączko posmarować ewentualnie ałłłłłłłłłłłłłłłłł
wczoraj mi tż nad uchem jęczał nie drap nie drap myślałam że utłukę gada

Cytat:
1)Już bardziej zdołować mnie się nie da jakoś nie wierzę, że jej spanie raptownie może się zmienic i zacznie spać np. do 7 chociaż wiem, że jest rannym ptaszkiem, ale że aż takim to mnie się w najczarniejszych snach nie śniło

2)Tak! Mam wrażenie, że jesteśmy najlepsze na wątku należy nam się jakaś nagroda chyba

3)Taaaa....

1)kochana nadzieja umiera ostatnia ja każdej nocy umawiam się z moim fitoplanktonem "synek dziś śpimy do rana" ja swoje on swoje ale kiedyś musi przejść na jasną stronę mocy!!!

2) no kochana ja bym powiedziała, że idziemy łeb w łebale w nagrodę

3) taaaaa...........
Stary 2012-03-21, 13:12   #317
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez adrji Pokaż wiadomość
Natka Dominik też nie ma czasu się nudzić a Ty pewnie z nim
postanowil zrobić w szufladach wiosenne porządki
albo sie wkurzyl i chce pogodzic rodzicow i wywalal kartki zeby pokazac ze slub maja i ze sie bardzo kochaja
Stary 2012-03-21, 13:22   #318
karolinee1983
Zadomowienie

Miałam napisać ale ciągle zapominam

Sarcia sto lat!

Cytat:

2) no kochana ja bym powiedziała, że idziemy łeb w łebale w nagrodę
Mówisz? Wiesz... Mnie tam na nagrodzie nie zależy, jak dla mnie możesz być pierwsza tylko nie wiem, co na to moja córeczka

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 13:26   #319
adrji
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Co do kaszek, to w mojej hierarchii żywieniowej uchodzą za zdrowy posiłek. Staram się wybierać te bez cukru, dodatkowo mam ograniczony wybór ze względu na fakt nietolerancji glutenu przez Hanię. Co jakiś czas próbujemy, może w końcu przejdzie... W składzie kaszek jest mnóstwo witamin (D,C,A, ), cynk, jod, żelazo, kwasy tłuszczowe omega 3, wapń czy kwas foliowy- więc jak dla mnie brzmi to zachęcająco. Sama kaszki uwielbiam, więc i dziecku dawać będę. Poza tym tak jak Scio pisała, szkoda mi spędzać czas w kuchni skoro mogę z dzieckiem (wystarczy, że obiady jej sama gotuję i robię deserki). Hania je kaszki już 2,5 miesiąca i nie przybiera na wadze szybciej niż na samym mleku z UU.

Nasz schemat wygląda tak:
7.00 shejk bananowy 180 ml- czyli mleko +1/3 w porywach do połowy banana
11.00 kaszka 150 ml
13.00 deser w postaci owoców 130 ml
15.00 obiad 190 ml
18.00 kaszka + owoce 150/180 ml
19.30 UU
2.00 UU
5.00 UU

Mamy które nie dają kaszek, powiedzcie co podajecie w zamian?

Tak w ogóle to mój wszystkozjadek od wczoraj coś protestuje i nie je zbyt dużo. Nie wiem czy to wina nowych smaków, czy wychodzących zębów. Chociaż z rzeczami niejadalnymi radzi sobie świetnie- wczoraj wygryzła dziurę w pajacu na stopie.
Ale kasze oczywiście są bardzo zdrowe mi się nie wydaje żeby traktować je jako 'zapychacz' - jeżeli nie podaje ich się między posiłkami w sumie to każdy posiłek można traktowac jako zapychacz brzuszka wkońcu zeby się najeść.
A kasze przez złożone węglowodany zaspakajają głód na dłużej, to chyba nie zapychają a wydłuzają odstępy między posiłkami (choc wiadomo u maluszkow różnie to bywa) są produktami 'mało przetworzonymi' co jest ich wielkim plusem, są więc o wiele zdrowsze od podania makaronu czy chleba

Kasza jaglana to najbardziej poza czosnkiem naturalny antybiotyk w przyrodzie
my dlatego jemy teraz jaglaną szczegolnie w takiej najbardziej zdradliwej przeziębieniowej porze, wogóle my dorośli też powinniśmy jeśc dużo kaszy.

I oczywiście są kaszki dzieciowe 'czyste w składzie' bez cukru i dodatków, i dobrze też próbować budowania nawyku jedzenia zwyklych kasz manna jaglana gryczana, zaraz jęczmienna orkiszowa (o kolejne źródło zdrowotności) jak najbardziej u naszych maluszków.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-21, 13:27   #320
agadus
Wtajemniczenie

hej musze Wam cos napisac, bo sama pod nosem się śmieję,
jak wiecie moja Nati chora i odciągałam katarek frida a Oliwka to widziała i z takim przerażeniem i obrzydzeniem powiedziała " Boże ty to jesz?", no myślałam ,że się posikam

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 13:29   #321
adrji
Raczkowanie

Cytat:
albo sie wkurzyl i chce pogodzic rodzicow i wywalal kartki zeby pokazac ze slub maja i ze sie bardzo kochaja
o! ma chlopak głowe i zmysł do działania!
Stary 2012-03-21, 13:32   #322
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
Kasza jaglana to najbardziej poza czosnkiem naturalny antybiotyk w przyrodzie
my dlatego jemy teraz jaglaną szczegolnie w takiej najbardziej zdradliwej przeziębieniowej porze, wogóle my dorośli też powinniśmy jeśc dużo kaszy.
ja kupial kasze jaglana Igorowi smakuje ale z jednej szklanki (jak pisze na op) wychodzi kaszy na 3 dni jedzenia a to za duzo dla mnie

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
jak wiecie moja Nati chora i odciągałam katarek frida a Oliwka to widziała i z takim przerażeniem i obrzydzeniem powiedziała " Boże ty to jesz?", no myślałam ,że się posikam
nooo....to smacznego
Stary 2012-03-21, 13:45   #323
adrji
Raczkowanie

Cytat:
ja kupial kasze jaglana Igorowi smakuje ale z jednej szklanki (jak pisze na op) wychodzi kaszy na 3 dni jedzenia a to za duzo dla mnie
ja muszę spróbowac na dniach gryczaną i jęczmienną bo wyczytalam, że już można
a apropo nowych smakow próbowała któraś z was robic juz na obiadek brukselke???
jesetem ciekawa musze sprobować
Stary 2012-03-21, 13:57   #324
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Cytat:
Niw próbowałam, przymierzam sie i nie wiem jak to ugotowac aby gorzkie nie było...
Kapustę już jadły i spoko.

Agadus nie mogę z Twojej córci... juz to widzę oczyma wyobraźni.
Stary 2012-03-21, 14:08   #325
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:

Mówisz? Wiesz... Mnie tam na nagrodzie nie zależy, jak dla mnie możesz być pierwsza tylko nie wiem, co na to moja córeczka
wiesz te nasz dzieciaki to powinny sobie łapki podać bezczelne są i tyle tez bym oddała to zaszczytne pierwsze miejsce w zamian za całą przespaną noc ach poniosło mnie....
Stary 2012-03-21, 14:10   #326
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
ja

smakowalao

ale pozniej bylo pachnaco

---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ----------

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Niw próbowałam, przymierzam sie i nie wiem jak to ugotowac aby gorzkie nie było...
Kapustę już jadły i spoko.

Agadus nie mogę z Twojej córci... juz to widzę oczyma wyobraźni.
ja dodalam do zupki jarzynowej i bylo oki a gotowalam razem z reszta jarzyn

bella a jak ta kapustke podawalas?

a pozatym probowalismy juz:
groszek zielony
fasolke szparagowa
szpinak
brokul
i tyle z tych zieolonych

a wczoraj dostalam polskiego pomidora
pachnial prawdziwym pomidorem i smakowal pysznieeeee
noi Igor sprobowal soczku troszke na lyzeczce
prosto z pomidorka i troche miazszu i jak od tej pory jest oki

Edytowane przez SweetAngel1984
Czas edycji: 2012-03-21 o 14:13
Stary 2012-03-21, 14:11   #327
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość

Sarciu 10000 lat czarnulo!

mamad1 no nieee... myślałam, że mąż ostatnio coś zrozumiał, kiedy pisałaś, że zadzwonił do gościa od mieszkania zapytać o cenę...
Strasznie mi przykro, że tak wszystko wygląda. Mamad mam takie głupie pytanie, ile ma twój mąż lat? Bo tak myślę, że pewnie jest po 30, i ma już swoje przyzwyczajenia itd... Ciężko będzie mu odejść od mamusi...

A tak w ogóle to śniłaś mi się dziś, bardzo sympatycznie.

słoneczko bidulko...na rano chodzisz do pracy? a jak szefunio ?

Natko jakież to zwinne dziecko! Jestem pod wielkim, wielkim wrażeniem.

dzień dobry dziewczątka!
U mnie depresyjnie lekko, ale nie łamię się.

O, i suwak mi stanął.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 14:13   #328
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Cytat:
ja

smakowalao

ale pozniej bylo pachnaco

---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ----------

ja dodalam do zupki jarzynowej i bylo oki a gotowalam razem z reszta jarzyn
no już doczytałam ale miałam właśnie pytać jak zrobiłaś czy było dobre?

---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ----------

i ile dałaś tych główeczek?
Stary 2012-03-21, 14:14   #329
83monia
Zakorzenienie

brukselke kinga jadla wczoraj - jako jedno z warzyw jej zupy warzywnej.

hejo, monia z laktatorem u UU sie wita popoludniowo! dzis rozliczylam pity i poszlam poszalec do lumpka. mam ciuchy dla kingi, artura i chrzesnicy, dla siebie mam czepek taki babciowy kapielowy do olejowania wlosow jak znalazł

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 14:16   #330
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
no już doczytałam ale miałam właśnie pytać jak zrobiłaś czy było dobre?

---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ----------

i ile dałaś tych główeczek?
jedną
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości