|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania | |||
Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
4 | 6,90% |
Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! |
1 | 1,72% |
Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. |
8 | 13,79% |
U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. |
6 | 10,34% |
Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. |
1 | 1,72% |
Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. |
11 | 18,97% |
Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! |
1 | 1,72% |
Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki |
1 | 1,72% |
Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy |
0 | 0% |
Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna |
1 | 1,72% |
Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny |
11 | 18,97% |
Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję |
8 | 13,79% |
Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. |
2 | 3,45% |
Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. |
0 | 0% |
Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. |
3 | 5,17% |
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#301 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#302 | ||
Raczkowanie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Helloł,
podglądam Was z roboty ![]() Cytat:
![]() Cytat:
cos jeszcze chciałam napisac ale zapomniałam... ![]() Wracam do roboty |
||
![]() ![]() |
![]() |
#303 | |||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Saruniu Patikowa - najlepszego! ![]() ![]() ![]() Dziś zjedliśmy marchewkową z ryżem i po raz pierwszy dodałam to żółtko. Smakowało ![]() Piszecie czasem o tych grudkach itp - ja się tego jakoś nie boję, a jemu nie przeszkadza. Ostatnio zjada wszystko i nic mu nie przeszkadza ![]() ![]() Wrrr, najczęstszy wątkowy powód kłótni ![]() Ale Ty to chyba niedużo chcesz schudnąć, co? ![]() Cytat:
![]() 2. Moja podobna ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [QUOTE=mamad1;33050468]A mój mąż wczoraj znowu próbował mnie przekonać, jaką ja "krzywdę" wyrządzam jego mamie - przynajmniej ja to tak odebrałam Nawet specjalnie nie próbowałam z nim dyskutować - zmęczona, niewyspana pewnie powiedziałabym znów coś za dużo. Tyle się dzieje nieprzyjemnych sytuacji, a dla niego wspólne mieszkanie to nadal świetne rozwiązanie[/QUOTETy jej ![]() ![]() Cytat:
Kajoolku, myślałam o Tobie w nocy i właśnie miałam pytac... ![]() Cytat:
![]() 2. O, to dzisiaj pospałaś jak stary suseł, skoro tylko 5 razy ![]() ![]()
![]() |
#304 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#305 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zapomniałam złożyć życzeń SARCI- samych radości kochanie ![]() Edytowane przez Oliweczka1985 Czas edycji: 2012-03-21 o 11:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#306 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziś wypatrzyłam jeszcze naszego oballa i laptopa ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A co do tej choroby to dam sobie głowę uciąć że to trzydniówka ![]() :eek :Serio ![]() Cytat:
![]() 2. Może się przekona w końcu, jak ten mój ![]() ![]() 3. A wiesz, u nas tak jest podczas ząbkowania! Wstaje wypoczęty, a za 20 minut trze oczka i się słania. Cytat:
A rolety jeszcze nie wiszą, więc na razie tylko mam nadzieję że będą skuteczne. Boję się że na ich powieszenie też będę dwa tygodnie czekać, jak to było z huśtawką ![]() Cytat:
![]() Nelciunia ![]() Sliczna, uśmiechnięta i delikatne ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#307 |
Wtajemniczenie
|
bry
Zuz zapomniała w nocy o 4.00 jeść ![]() ![]() Wiecie jak się cieszę! Za "gratisową" kasę kupiliśmy rolety rzymskie do kuchni i są takie jak chciałam ![]() ![]() Humor mi psuje tylko fakty, że dzisiaj jadę po Kubę do przedszkola ![]()
![]() |
#308 |
Zadomowienie
|
Natko - a do ciebei prosba o link do tych skorzanych paputkow co Domin ma z all
|
![]() ![]() |
![]() |
#309 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Może nie będziesz musiala tak długo czekać ![]() ![]() Julcia jeździła juz w spacerówce, a dzisiaj dzwonił P., że bierze ją w gondolce ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#310 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co za gratisowa kasa? Gdzie taką dają? ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#311 | |||||
Zadomowienie
|
No i przyszła WIOSNA
![]() ![]() Dzień bardzo dobry, moje dziecko było dziś wyjątkowo łaskawe dla mnie. Pierwsza pobudka na karmienie o 2, później 5, a o 7 dostała mleko z bananem i dospałyśmy jeszcze do 9.40! ![]() ![]() ![]() Widzę z resztą, że dzieci miały jakiś zbiorowy dzień dobrci dla rodziców, bo nie tylko ja wyspana. ![]() Cytat:
![]() Ja blenduję najpierw same warzywa+mięso, a później dolewam trochę wody. Zupa jest gęsta i są w niej czasem większe kawałki, bo nie miksuję zbyt długo. ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() 2. Ha ha, robi wiosenne porządki. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do kaszek, to w mojej hierarchii żywieniowej uchodzą za zdrowy posiłek. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nasz schemat wygląda tak: 7.00 shejk bananowy 180 ml- czyli mleko +1/3 w porywach do połowy banana 11.00 kaszka 150 ml 13.00 deser w postaci owoców 130 ml 15.00 obiad 190 ml 18.00 kaszka + owoce 150/180 ml 19.30 UU 2.00 UU 5.00 UU Mamy które nie dają kaszek, powiedzcie co podajecie w zamian? ![]() Tak w ogóle to mój wszystkozjadek od wczoraj coś protestuje i nie je zbyt dużo. Nie wiem czy to wina nowych smaków, czy wychodzących zębów. ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#312 |
Rozeznanie
|
natka Domek jest strasznie zwinny,bardzo go lubie jest taki cudasny do calowania
|
![]() ![]() |
![]() |
#313 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Już bardziej zdołować mnie się nie da ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Tak! Mam wrażenie, że jesteśmy najlepsze na wątku ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#314 | |
Raczkowanie
|
Hey
Sara sto lat! ![]() Cytat:
![]() poradz pliz bo ja juz zapisałam sobie na kartce, ze mam to wkoncu dziś zrobić ![]() Brumek gratulacje dla Tymka, ze ładnie je jablko ![]() ![]() Karolinee niebieskooka! ![]() Bella bliźniaczki super, takie uśmiechnięte ![]() Natka Dominik też nie ma czasu się nudzić ![]() ![]() postanowil zrobić w szufladach wiosenne porządki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#315 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#316 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
wow co Dominik wyczynia!!!! ![]() ojjj tak zadowolony stwierdził, ze sam musi przetestować czy aby faktycznie z macicą jest ok ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() http://allegro.pl/nuk-fc-disney-bute...159329044.html taki tylko zielony ![]() Cytat:
![]() ![]() no sama powiedź ten Żbik to takie słodkie dziecię dało mi pospać ![]() macica dziękuję i pozdrawia ![]() Cytat:
uczulenie na alkohol no to już dopust boży ![]() ![]() ![]() wczoraj mi tż nad uchem jęczał nie drap nie drap myślałam że utłukę gada ![]() Cytat:
1)kochana nadzieja umiera ostatnia ja każdej nocy umawiam się z moim fitoplanktonem "synek dziś śpimy do rana" ja swoje on swoje ale kiedyś musi przejść na jasną stronę mocy!!! 2) no kochana ja bym powiedziała, że idziemy łeb w łeb ![]() ![]() 3) taaaaa........... ![]()
![]() |
#317 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#318 |
Zadomowienie
|
Miałam napisać ale ciągle zapominam
![]() Sarcia sto lat! ![]() ![]() ![]() Mówisz? ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#319 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() A kasze przez złożone węglowodany zaspakajają głód na dłużej, to chyba nie zapychają a wydłuzają odstępy między posiłkami (choc wiadomo u maluszkow różnie to bywa ![]() Kasza jaglana to najbardziej poza czosnkiem naturalny antybiotyk w przyrodzie ![]() my dlatego jemy teraz jaglaną szczegolnie w takiej najbardziej zdradliwej przeziębieniowej porze, wogóle my dorośli też powinniśmy jeśc dużo kaszy. I oczywiście są kaszki dzieciowe 'czyste w składzie' bez cukru i dodatków, i dobrze też próbować budowania nawyku jedzenia zwyklych kasz manna jaglana gryczana, zaraz jęczmienna orkiszowa (o kolejne źródło zdrowotności) jak najbardziej u naszych maluszków. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#320 |
Wtajemniczenie
|
hej musze Wam cos napisac, bo sama pod nosem się śmieję,
jak wiecie moja Nati chora i odciągałam katarek frida a Oliwka to widziała i z takim przerażeniem i obrzydzeniem powiedziała " Boże ty to jesz?", no myślałam ,że się posikam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#321 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#322 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#323 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a apropo nowych smakow próbowała któraś z was robic juz na obiadek brukselke??? jesetem ciekawa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#324 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kapustę już jadły i spoko. Agadus nie mogę z Twojej córci... juz to widzę oczyma wyobraźni.
![]() |
#325 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#326 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() smakowalao ale pozniej bylo pachnaco ![]() ---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- Cytat:
![]() bella a jak ta kapustke podawalas? a pozatym probowalismy juz: groszek zielony fasolke szparagowa szpinak brokul i tyle z tych zieolonych ![]() a wczoraj dostalam polskiego pomidora pachnial prawdziwym pomidorem i smakowal pysznieeeee noi Igor sprobowal soczku troszke na lyzeczce prosto z pomidorka i troche miazszu i jak od tej pory jest oki ![]()
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka ![]() Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2012-03-21 o 14:13 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#327 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sarciu 10000 lat czarnulo! mamad1 no nieee... myślałam, że mąż ostatnio coś zrozumiał, kiedy pisałaś, że zadzwonił do gościa od mieszkania zapytać o cenę... Strasznie mi przykro, że tak wszystko wygląda. Mamad mam takie głupie pytanie, ile ma twój mąż lat? Bo tak myślę, że pewnie jest po 30, i ma już swoje przyzwyczajenia itd... Ciężko będzie mu odejść od mamusi... A tak w ogóle to śniłaś mi się dziś, bardzo sympatycznie. słoneczko bidulko...na rano chodzisz do pracy? a jak szefunio ![]() Natko jakież to zwinne dziecko! Jestem pod wielkim, wielkim wrażeniem. dzień dobry dziewczątka! U mnie depresyjnie lekko, ale nie łamię się. O, i suwak mi stanął.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#328 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- i ile dałaś tych główeczek?
![]() |
#329 |
Zakorzenienie
|
brukselke kinga jadla wczoraj - jako jedno z warzyw jej zupy warzywnej.
hejo, monia z laktatorem u UU sie wita popoludniowo! dzis rozliczylam pity i poszlam poszalec do lumpka. mam ciuchy dla kingi, artura i chrzesnicy, dla siebie mam czepek taki babciowy kapielowy ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#330 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:44.