|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania | |||
| Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. |
|
4 | 6,90% |
| Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! |
|
1 | 1,72% |
| Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. |
|
8 | 13,79% |
| U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. |
|
6 | 10,34% |
| Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. |
|
1 | 1,72% |
| Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. |
|
11 | 18,97% |
| Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! |
|
1 | 1,72% |
| Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki |
|
1 | 1,72% |
| Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy |
|
0 | 0% |
| Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna |
|
1 | 1,72% |
| Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny |
|
11 | 18,97% |
| Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję |
|
8 | 13,79% |
| Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. |
|
2 | 3,45% |
| Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. |
|
0 | 0% |
| Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. |
|
3 | 5,17% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#301 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#302 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Helloł,
podglądam Was z roboty ![]() Cytat:
![]() Cytat:
cos jeszcze chciałam napisac ale zapomniałam... ![]() Wracam do roboty |
||
|
|
|
#303 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Saruniu Patikowa - najlepszego! Dziś zjedliśmy marchewkową z ryżem i po raz pierwszy dodałam to żółtko. Smakowało Ale mi ta zupka nie przypadła do gustu, bo strasznie płynna. Wolę gęste - Tymciowi łatwiej zgarniać je z łyżeczki. Piszecie czasem o tych grudkach itp - ja się tego jakoś nie boję, a jemu nie przeszkadza. Ostatnio zjada wszystko i nic mu nie przeszkadza Dziś trochę tego żółtka dałam mu tak po prostu - na twardo - i zjadł Jabłko je normalnie, wczoraj brokuła kawałek też sobie wziął, pociumkał i połknął.Wrrr, najczęstszy wątkowy powód kłótni Ale Ty to chyba niedużo chcesz schudnąć, co? ![]() Cytat:
2. Moja podobna A jak teraz wygląda Wasze jedzenie, Aniu? Ile razy i co dajesz oprócz mleka?Cytat:
![]() Cytat:
![]() [QUOTE=mamad1;33050468]A mój mąż wczoraj znowu próbował mnie przekonać, jaką ja "krzywdę" wyrządzam jego mamie - przynajmniej ja to tak odebrałam Nawet specjalnie nie próbowałam z nim dyskutować - zmęczona, niewyspana pewnie powiedziałabym znów coś za dużo. Tyle się dzieje nieprzyjemnych sytuacji, a dla niego wspólne mieszkanie to nadal świetne rozwiązanie[/QUOTETy jej Błagam wytłumacz mi w jaki sposób? Może tym, że nie oddałaś jej swojego dziecka do adopcji i nie wyjechałaś daleko Cytat:
Kajoolku, myślałam o Tobie w nocy i właśnie miałam pytac... Cytat:
2. O, to dzisiaj pospałaś jak stary suseł, skoro tylko 5 razy A macicy przesyłam serdeczne gratulacje i wyrazy podziwu
|
|
#304 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zapomniałam złożyć życzeń SARCI- samych radości kochanie
Edytowane przez Oliweczka1985 Czas edycji: 2012-03-21 o 12:53 |
|
|
|
|
#306 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziś wypatrzyłam jeszcze naszego oballa i laptopa Ale co tam zabawki, jak można się wgryźć w kopertę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A co do tej choroby to dam sobie głowę uciąć że to trzydniówka :eek :Serio ![]() Cytat:
![]() 2. Może się przekona w końcu, jak ten mój A gadanie gratuluję Nie mogę się tego doczekać!3. A wiesz, u nas tak jest podczas ząbkowania! Wstaje wypoczęty, a za 20 minut trze oczka i się słania. Cytat:
A rolety jeszcze nie wiszą, więc na razie tylko mam nadzieję że będą skuteczne. Boję się że na ich powieszenie też będę dwa tygodnie czekać, jak to było z huśtawką ![]() Cytat:
![]() Nelciunia Sliczna, uśmiechnięta i delikatne Cytat:
Stolik , sorter - skoro nie siedzi to jeszcze by się chyba nie bawił tym. Tzn bawił, ale tak samo jak każdą inną zabawką, która nie kosztuje aż tyle ![]() Cytat:
|
|
#307 |
|
Wtajemniczenie
|
bry
Zuz zapomniała w nocy o 4.00 jeść . Ja wczoraj z mocnym postanowieniem:"idę wcześniej spać" od 21.00 się zbierałam do łóżka. Dotarłam o 23.30. I tak wcześniej niż zwykle .Wiecie jak się cieszę! Za "gratisową" kasę kupiliśmy rolety rzymskie do kuchni i są takie jak chciałam . I nawet mechanizm sznurkowy nie jest taki badziew jak myślałam. Powoli zaczyna wyglądać jak w domu a nie na placu budowy . Humor mi psuje tylko fakty, że dzisiaj jadę po Kubę do przedszkola .
|
|
#308 |
|
Zadomowienie
|
Natko - a do ciebei prosba o link do tych skorzanych paputkow co Domin ma z all
|
|
|
|
#309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może nie będziesz musiala tak długo czekać - powiedz, że dostanie nagrodę![]() Julcia jeździła juz w spacerówce, a dzisiaj dzwonił P., że bierze ją w gondolce bo mówi, że za mała, że zimno jest(spacerówka jest dosyc zabudowana)i że wygodniej w gondolce. No dobra niech tak będzie....ale tak jakoś dziwnie już jeździła w spacerówce i spowrotem do gondoli.
|
|
|
|
|
#310 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
klaski; O której sobie w końcu przypomniała? ![]() Co za gratisowa kasa? Gdzie taką dają? ![]() Cytat:
|
|
#311 | |||||
|
Zadomowienie
|
No i przyszła WIOSNA
Dzień bardzo dobry, moje dziecko było dziś wyjątkowo łaskawe dla mnie. Pierwsza pobudka na karmienie o 2, później 5, a o 7 dostała mleko z bananem i dospałyśmy jeszcze do 9.40! Oczywiście się wcale nie chwalę... i nie zapeszam, tfu, tfu.Widzę z resztą, że dzieci miały jakiś zbiorowy dzień dobrci dla rodziców, bo nie tylko ja wyspana. Cytat:
Ja blenduję najpierw same warzywa+mięso, a później dolewam trochę wody. Zupa jest gęsta i są w niej czasem większe kawałki, bo nie miksuję zbyt długo. ![]() Cytat:
no i cieszę się, że katar powoli odpuszcza. ![]() Cytat:
![]() 2. Ha ha, robi wiosenne porządki. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do kaszek, to w mojej hierarchii żywieniowej uchodzą za zdrowy posiłek. Co jakiś czas próbujemy, może w końcu przejdzie... W składzie kaszek jest mnóstwo witamin (D,C,A, ), cynk, jod, żelazo, kwasy tłuszczowe omega 3, wapń czy kwas foliowy- więc jak dla mnie brzmi to zachęcająco. Nasz schemat wygląda tak: 7.00 shejk bananowy 180 ml- czyli mleko +1/3 w porywach do połowy banana 11.00 kaszka 150 ml 13.00 deser w postaci owoców 130 ml 15.00 obiad 190 ml 18.00 kaszka + owoce 150/180 ml 19.30 UU 2.00 UU 5.00 UU Mamy które nie dają kaszek, powiedzcie co podajecie w zamian? ![]() Tak w ogóle to mój wszystkozjadek od wczoraj coś protestuje i nie je zbyt dużo. Nie wiem czy to wina nowych smaków, czy wychodzących zębów. Chociaż z rzeczami niejadalnymi radzi sobie świetnie- wczoraj wygryzła dziurę w pajacu na stopie.
|
|||||
|
|
|
#312 |
|
Rozeznanie
|
natka Domek jest strasznie zwinny,bardzo go lubie jest taki cudasny do calowania
|
|
|
|
#313 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Już bardziej zdołować mnie się nie da wiem, że jest rannym ptaszkiem, ale że aż takim to mnie się w najczarniejszych snach nie śniło ![]() Cytat:
Jakby to robił już od lat ![]() Cytat:
![]() Tak! Mam wrażenie, że jesteśmy najlepsze na wątku należy nam się jakaś nagroda chyba ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#314 | |
|
Raczkowanie
|
Hey
Sara sto lat! ![]() Cytat:
szyte na miare czy znalazlaś takie gotowe bo chyba szybko przyszły?poradz pliz bo ja juz zapisałam sobie na kartce, ze mam to wkoncu dziś zrobić Brumek gratulacje dla Tymka, ze ładnie je jablko bo to chyba 'najniebezpieczniejszy' owoc do rączki, ale on już ma tyle zabków że pewnie grzyzie jak mały królik![]() Karolinee niebieskooka! Bella bliźniaczki super, takie uśmiechnięte ![]() Natka Dominik też nie ma czasu się nudzić a Ty pewnie z nim![]() postanowil zrobić w szufladach wiosenne porządki
|
|
|
|
|
#315 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#316 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wow co Dominik wyczynia!!!! ojjj tak zadowolony stwierdził, ze sam musi przetestować czy aby faktycznie z macicą jest ok Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
http://allegro.pl/nuk-fc-disney-bute...159329044.html taki tylko zielony ![]() Cytat:
no sama powiedź ten Żbik to takie słodkie dziecię dało mi pospać ![]() macica dziękuję i pozdrawia Cytat:
uczulenie na alkohol no to już dopust boży ałłłłłłłłłłłłłłłłłwczoraj mi tż nad uchem jęczał nie drap nie drap myślałam że utłukę gada Cytat:
1)kochana nadzieja umiera ostatnia ja każdej nocy umawiam się z moim fitoplanktonem "synek dziś śpimy do rana" ja swoje on swoje ale kiedyś musi przejść na jasną stronę mocy!!! 2) no kochana ja bym powiedziała, że idziemy łeb w łeb ale w nagrodę 3) taaaaa...........
|
|
#317 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#318 |
|
Zadomowienie
|
Miałam napisać ale ciągle zapominam
Sarcia sto lat! ![]() ![]() Mówisz? Wiesz... Mnie tam na nagrodzie nie zależy, jak dla mnie możesz być pierwsza tylko nie wiem, co na to moja córeczka
|
|
|
|
#319 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
w sumie to każdy posiłek można traktowac jako zapychacz brzuszka wkońcu zeby się najeść.A kasze przez złożone węglowodany zaspakajają głód na dłużej, to chyba nie zapychają a wydłuzają odstępy między posiłkami (choc wiadomo u maluszkow różnie to bywa ) są produktami 'mało przetworzonymi' co jest ich wielkim plusem, są więc o wiele zdrowsze od podania makaronu czy chleba Kasza jaglana to najbardziej poza czosnkiem naturalny antybiotyk w przyrodzie my dlatego jemy teraz jaglaną szczegolnie w takiej najbardziej zdradliwej przeziębieniowej porze, wogóle my dorośli też powinniśmy jeśc dużo kaszy. I oczywiście są kaszki dzieciowe 'czyste w składzie' bez cukru i dodatków, i dobrze też próbować budowania nawyku jedzenia zwyklych kasz manna jaglana gryczana, zaraz jęczmienna orkiszowa (o kolejne źródło zdrowotności) jak najbardziej u naszych maluszków. |
|
|
|
|
#320 |
|
Wtajemniczenie
|
hej musze Wam cos napisac, bo sama pod nosem się śmieję,
jak wiecie moja Nati chora i odciągałam katarek frida a Oliwka to widziała i z takim przerażeniem i obrzydzeniem powiedziała " Boże ty to jesz?", no myślałam ,że się posikam |
|
|
|
#321 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#322 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#323 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a apropo nowych smakow próbowała któraś z was robic juz na obiadek brukselke??? jesetem ciekawa musze sprobować
|
|
|
|
|
#324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kapustę już jadły i spoko. Agadus nie mogę z Twojej córci... juz to widzę oczyma wyobraźni.
|
|
#325 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tez bym oddała to zaszczytne pierwsze miejsce w zamian za całą przespaną noc ach poniosło mnie....
|
|
#326 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() smakowalao ale pozniej bylo pachnaco ![]() ---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- Cytat:
bella a jak ta kapustke podawalas? a pozatym probowalismy juz: groszek zielony fasolke szparagowa szpinak brokul i tyle z tych zieolonych ![]() a wczoraj dostalam polskiego pomidora pachnial prawdziwym pomidorem i smakowal pysznieeeee noi Igor sprobowal soczku troszke na lyzeczce prosto z pomidorka i troche miazszu i jak od tej pory jest oki
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2012-03-21 o 15:13 |
||
|
|
|
#327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sarciu 10000 lat czarnulo! mamad1 no nieee... myślałam, że mąż ostatnio coś zrozumiał, kiedy pisałaś, że zadzwonił do gościa od mieszkania zapytać o cenę... Strasznie mi przykro, że tak wszystko wygląda. Mamad mam takie głupie pytanie, ile ma twój mąż lat? Bo tak myślę, że pewnie jest po 30, i ma już swoje przyzwyczajenia itd... Ciężko będzie mu odejść od mamusi... A tak w ogóle to śniłaś mi się dziś, bardzo sympatycznie. słoneczko bidulko...na rano chodzisz do pracy? a jak szefunio ?Natko jakież to zwinne dziecko! Jestem pod wielkim, wielkim wrażeniem. dzień dobry dziewczątka! U mnie depresyjnie lekko, ale nie łamię się. O, i suwak mi stanął.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
|
#328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- i ile dałaś tych główeczek?
|
|
#329 |
|
Zakorzenienie
|
brukselke kinga jadla wczoraj - jako jedno z warzyw jej zupy warzywnej.
hejo, monia z laktatorem u UU sie wita popoludniowo! dzis rozliczylam pity i poszlam poszalec do lumpka. mam ciuchy dla kingi, artura i chrzesnicy, dla siebie mam czepek taki babciowy kapielowy do olejowania wlosow jak znalazł
|
|
|
|
#330 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:22.

Chcę spać!

Dziś trochę tego żółtka dałam mu tak po prostu - na twardo - i zjadł 
Błagam wytłumacz mi w jaki sposób? Może tym, że nie oddałaś jej swojego dziecka do adopcji i nie wyjechałaś daleko 

), ale wtedy tylko cyc wchodzi w rachubę.

klaski; O której sobie w końcu przypomniała?
no i cieszę się, że katar powoli odpuszcza. 

Jakby to robił już od lat 
Wiesz... Mnie tam na nagrodzie nie zależy, jak dla mnie możesz być pierwsza 
do olejowania wlosow jak znalazł