![]() |
#301 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: w poszukiwaniu inspiracji & motywacji do zmian :)
Cytat:
![]() Ja ostatnio też coś więcej snu potrzebuję, w zeszły weekend pierwszy raz od nie pamiętam kiedy w końcu się wyspałam, jak poszłam spać koło 21! Byłam mega szczęśliwa, ale teraz sypiam znowu po 6-7. CSP, będzie dobrze ![]()
![]() |
![]() |
#302 |
Konto usunięte
|
Oj nie wiem czy tak dobrze będzie ale dzięki.
Nie mam czasu na poprawkę jeszcze z tego więc mam nadzieje że może jakoś się uda prześlizgnąć choć u faceta podobno wielką loterią jest to kto zda a kto nie. Ja ostatnio też ciągle śpiąca jestem. Kiedyś mogłam do późna siedzieć i wcześnie wstawać a teraz o 21 już mi się chce spać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#303 |
Wtajemniczenie
|
Aż wstyd, bo Wy coś rzeczywiście robicie i się motywujcie, a ja oczywiście leń na całego
![]()
![]() |
#304 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chociaż dzisiaj, mimo że wstałam po 11, bo trzeba było poczytać książkę w łóżku, to poszłam na zakupy, zrobiłam dobry obiad, posprzątałam i wyprałam dywaniki, które psina ubrudziła, więc walczę ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#305 |
Zakorzenienie
|
a ja już dawno nie czytałam tak dla siebie książek, bo zawsze mam ważniejsze rzeczy do zrobienia, z reguły wolę sięgnąć po książkę do nauki
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#306 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#307 |
Wtajemniczenie
|
Ja mam kilka książek do przeczytania dla siebie teraz, a zamiast tego co robie? Chirurgów oglądam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#308 |
Konto usunięte
|
Ja po sesji będę nadrabiać zaległosci książkowe bo już nie pamiętam kiedy ostatnio przeczytałam jakąś książke dla siebie.
Ostatnio ciągle mi czasu na to brakuje a kiedyś czytałam masę książek. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#309 | |
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Cytat:
![]() ![]() jestem taka 'antyzmobilizowana' do działania, że aż nie wiem, odczuwam wakacje ![]() ![]() muszę mamusi jakiś prezent podarowac, a zupełnie wypadło mi to z głowy ostatnio ![]() macie jakieś pomysły? aaa, i w sumie fajna rzecz, miałam się odchudzac, a po prostu w miarę zdrowo się odżywiam (no może pomijając wczorajszy biały chleb z pastą łososiową o 23 w ilościach dużych xD), spadło mi trochę wody, trochę zalegającego jedzenia i wróciłam do mojej stałej wagi z 58 do 55 kg. fajnie by było trochę tłuszczu z ud zrzucic, ale to też będę próbowała cwiczeniami i zdrowym jedzeniem. Edytowane przez poppy seed Czas edycji: 2012-05-26 o 10:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#310 |
Wtajemniczenie
|
Ja przeczytałam ,,Ostatnie seanse" i do tej pory jakoś nie mogę dojść do siebie - w sumie od przeczytania końcówki minęły dwie godziny.
![]() ![]() Odnośnie ćwiczeń to ja jestem wierna Ewie Chodakowskiej i polubiłam tę stronkę :http://www.fitnessblender.com/ - masa ciekawych ćwiczeń! Polecam przejrzeć. Dzisiaj planuje posprzątać porządnie w mieszkaniu i zrobić pranie. Później ćwiczenia z Ewą + coś z fitnessblender Spróbuje także napisać recenzję na Lang8. Mam także niesłychaną ochotę poczytać ,,Kwiaty zła" pana Baudelaire. Muszę także zastanowić się nad prezentem dla babci i mamy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#311 |
Zadomowienie
|
Hej,
Przeczytałam pierwszy post i aż zamarłam, gdy ujrzałam ten fragment: "(...)szukam osób, które chciałyby żyć bardziej świadomie, panować nad swoim życiem, a nie bezczynnie przepuszczać je przez palce." Ja właśnie w tym roku wzięłam się w garść i złożyłam w końcu papiery na studia. ![]() ![]() Czy mogę zatem dołączyć? Swoją drogą liczę również na offtopowe ploteczki. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#312 |
Zakorzenienie
|
Cześć Wam piękne kobiety!
![]() Dzisiaj wstałam w fatalnym nastroju. Niestety już 14.20 a ja niewiele zrobiłam. Mimo to nie poddam się i siedzę dzisiaj do oporu. ![]() A w planach mam: ogarnięcie 3 zaliczeń i 1 egzaminu, a także - sprzątanie, pranie i ogarniecie swojego oblicza ![]()
![]() |
#313 | |
Naczelny Hipster
|
Cytat:
![]() Ooo, zaraz obczaję ten fitnessblender. Matko, jak mi głupio, miałam jechać na wycieczkę z grupą z języka, dużo osób się wykruszyło, zostali sami starsi ode mnie, a w dodatku nie mam na to kasy (bo drugi kierunek będę miała na prywatnej uczelni i w wakacje chcę na niego zarobić i nie chcę tą całą sumą obciążać rodziców) i musiałam odwołać. Strasznie mi głupio, mam nadzieję, ze nie będzie problemów z odkręceniem tego, nie cierpię być w takiej sytuacji i jest mi tak okropnie głupio wobec osób, które to organizują ![]() Zabieram się za naukę, w poniedziałek egzamin, a potem już tylko licencjat. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#314 |
Zakorzenienie
|
Dzielnie was nadrobiłam
![]() A ja dzisiaj idę się wyszaleć, miały być juwenalia ale jednak padło na święto miasta ![]() ![]()
![]() |
#315 |
Zakorzenienie
|
ile do nadrabiania
![]() ale nie myślcie że się wykruszyłam z wątku, chwilowo nie mialam czasu.:P
cofanie się to najgorsze co możesz zrobić. Niekorzystanie z życia jest jedną z form samobójstwa.Nie jestem idealna, popełniam błędy, krzywdzę ludzi, ale kiedy mówię 'przepraszam' lub 'kocham' mówię serio. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#316 |
Wtajemniczenie
|
Czarno to widzę szczerze mówiąc
![]() Też muszę się w końcu wziąć za dietę, ale oczywiście motywacja przegrywa z paczką paprykowych chipsów ![]() Muszę donieść, że wczorajszy plan wykonany prawie w 100%, zaraz lecę na komunię i może wieczorem jeszcze coś zrobię (nie mam noża na gardle, ale wolę nie zostawiać wszystkiego na ostatnią chwilę) Liczę, że to ostatni taki gorący tydzień, jeżeli chodzi o naukę. W czwartek jadę na wycieczkę ![]() Miłej i owocnej niedzieli babki ![]()
![]() |
#317 |
Raczkowanie
|
Cześć
![]() Widzę, że nie jestem sama w antymotywacji... ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#318 | |
Naczelny Hipster
|
Cytat:
![]() Ja się biorę do nauki właśnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#319 |
Raczkowanie
|
Cześć!
Jestem tu nowa i też chyba potrzebuję motywacji ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#320 |
Naczelny Hipster
|
Jasne
![]() Napisz nam tylko coś o sobie, czym się zajmujesz i jakie masz plany ![]() Ja rozrysowałam sobie grafik ćwiczeń na cały tydzień ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#322 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#323 |
Raczkowanie
|
No to cześć
![]() Mam 18 lat i podobnie jak Wy szukam motywacji i inspiracji ![]() ![]() Niedawno jednak wzięłam się za siebie i zabrałam się za odkładane rzeczy, m.in. zrobiłam dowód osobisty, zaniosłam pendrive'a do fotografa, zrobiłam porządek w laptopie itd. Ale do niektórych rzeczy nie umiem się przekonać albo szybko tracę motywację. Mnóstwo czasu tracę niestety przy komputerze ![]() ![]() Kolejna kwestia to mój styl odżywiania się ![]() ![]() Poza tym to mam pewien dziwny hmm zwyczaj? odkładania zakupów. Najlepiej zobrazuję Wam to na jakimś przykładzie. O, np. czarne spodnie, takie galowe. Zbliża się jakiś apel i są mi one potrzebne, ja się "budzę" na dzień przed apelem i stwierdzam że takowych nie posiadam. Rezultat jest taki, że idę w innych, codziennych spodniach, a sobie obiecuję, że przy najbliższej okazji kupię sobie czarne galowe spodnie. Gdy ta chwila nadchodzi ja stwierdzam "Eee, a po co mi one? Apele są raz na ruski rok. Szkoda kasy.". Spodni nie kupuję, a sytuacja z apelem się powtarza. Błędne koło ![]() Ech, w każdym razie mam nadzieję że od dzisiaj to wszystko się zmieni ![]() Edit: O kurczę, ale się rozpisałam! ![]() Edytowane przez enfys Czas edycji: 2012-05-27 o 17:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#324 |
Wtajemniczenie
|
Witaj Enfys
![]() Ja też mam tak z odkładaniem ubrań, do kupna marynarki szykowałam się od roku, na studniówkę poszłam bez, dopiero tydzień przed maturą kupiłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#325 |
Zadomowienie
|
Warzywka to w znacznej mierze właśnie węglowodany, ale rozumiem co masz na myśli.
![]() Jeżeli chodzi o zakupy, to ja muszę zaopatrzyć się w jakieś fajne koturny. Niestety ostatni maraton po sklepach skończył się fiaskiem. Mam straszny problem z klapaniem butów. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#326 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Zawszę sobie obiecuje, że coś kupie ale ciągle są wazniesze sprawy i na końcu jęczę żę nie mam marynarki, bluzki czy czegoś jeszcze innego. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#327 |
Wtajemniczenie
|
Co robicie dziś?
Ja właśnie czytam książkę, trochę buszuję po Wizażu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#328 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#329 |
Raczkowanie
|
Hej Wam
![]() ![]()
![]() |
#330 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Po prostu jem za dużo pieczywa i makaronów. Ja teraz buszuję po Wizażu ![]() Potem planuję przejrzeć szafkę z kosmetykami. Wcześniej rzuciłam okiem i się przeraziłam. Kilka balsamów, kilka mleczek, kilka żeli do twarzy... Od dzisiaj nic nie kupuję - zużywam wszystkie kosmetyki i będę je kupowała na bieżąco. Minimalizm to jest to! ![]() ![]() A potem? Nauka na sprawdziany (jutro mam ich aż 3!) i jak starczy czasu to poczytam pewnie jakieś gazety. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:53.