|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#301 |
Rozeznanie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część XII
Ja jeśli chodzi o siemię czytałam w wielu artykułach, że takie surowe prosto z paczki nie będzie miało żadnych w właściwości, bo organizm nie jest w stanie ich przyswoić. No bo jak? Takie siemię po prostu przez nas przeleci..
Najlepiej jest albo siemię zmielić tuż przed spożyciem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#302 | ||
Zadomowienie
|
to chyba na drożdzowym wrzucałam
![]() jakbym go znalazła to napewno podrzucę ![]() Wczoraj robiłam podsumowanie 5 miesięcznego CG na wątek dla zakręconych więc wrzuce zdjęcie i tutaj ze spacjalną dedykacją dla Lethie ![]() I tym o to miłym akcentem chce się pozegnać ![]() jadę do babiczki na wieś na ok 2 tygodnie a tam nie ma internetu ![]() będę sie starała podczytywać Was na telefonie, ale raczej nie dam rady pisać. Nie spamujcie za dużo ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#303 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mnie kusiło z boczku i kliknęłam https://wizaz.pl/Fryzury/Trendy-we-f...c-objetosc-XXL , myślicie że na tej fotce tam są wałki pod włosami? bo mi się wydaje, że to są po prostu zwinięte same włosy i podpięte ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#304 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- Ponawiam pytania bo nikt mi nie odpowiedział ![]() czy malwa z polleny z czarna rzepa to jest typowo oczyszczający szampon? Skład: Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Cocamide DEA, Peg-75 Lanolin, Brassica Rapa Extract, Sodium Chloride, Citric Acid, Methylchloroisothiazolino ne (and) Methylisothiazolinone. mama go kupiła na codzienne stosowanie do swoich włosów... i 2. to czy dabur amla nadaje sie do jasnych wlosow? i czy ten najbardziej zachwalany to ten z tymi dwoma winogronkami na dole? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#305 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#306 |
Zakorzenienie
|
A ja jednak dochodzę do wniosku, że Biovax mi nie służy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#307 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Baw się dobrze i oby pogoda dopisała ![]() Cytat:
![]() ![]() dla brunetek (ja ją mam) http://allegro.pl/amla-olejek-do-wlo...492578764.html i dla blondynek: http://allegro.pl/dabur-amla-gold-ol...462187729.html
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#308 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#309 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ten do blondu taki se ![]()
![]() |
#310 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
miłych wakacji ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#311 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny a co powiecie o tym produkcie ---> Beauty Formulas, Henna Treatment Wax (Głęboko odżywiający wosk do włosów) https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...tment-wax.html
Bo teraz będzie w Super Pharm na promocji za 5,99 i zastanawiam się czy warto ją kupić ![]()
![]() |
#312 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja zawsze chciałam mieć taki kolor włosów ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#313 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Kusi mnie, żeby pokombinować z tym moim falowaniem, ale to bym musiała wstać o 6 ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#314 |
Rozeznanie
|
Delikatne szampony chyba nie są dla mnie
![]() Zużyję do mycia twarzy, a szkoda, bo fajnie się zapowiadał... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#315 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tylko szkoda, że taka cena to z kartą LifeStyle, dawno nie było jej w zwykłej promocji, 2za1, wtedy to koszt koło 10 złotych.. ![]()
![]() |
#316 |
Przyczajenie
|
Dziewczęta zaczynam bawić sie we włosomaniactwo. To mój 1 post więc witam serdecznie. Narazie moja b. uboga pielęgnacja wyglada tak. Myję metodą OMO. Jako pierwsze O wykorzystuję olejowanie a konkretnie oliwa z oliwek. Myję włosy co 2 dzień żelem do higieny intymnej facella intima (brak SLSów) po BD miałam swędzacy skalp a BD fur mama jest u mnie nie do dostania. Jako drugie O joanna z apteczki babuni miód i mleko jest bs ale ja używam jako ds bo włosy szybciej sie przetłuszczały. Raz w tyg raz na 2 tyg używam SLS konkretnie szmponu joanny naturii z bursztynem. Włosy mam oklapnięte u nasady niżej spuszone. Chyba sa falowane. Chciałabym lepiej wydobyć skręt. Możecie pomóc? Dodaje zdjęcie poglądowe. Serdecznie pozdrawiam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#317 |
Zakorzenienie
|
ja dzis tylko umylam, i biovax na to
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#318 | |
seriously? no.
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#319 |
Konto usunięte
|
Wreszcie znalzałam dobrą dla mnie odżywkę do stosowania na kilka minut po myciu. Oczywiście jest to wygładzająca isana. Po innych zastosowanych po myciu moje włosy były rozprostowane i przyklapnięte.. Mogę ją polecić wszystkim, którym zależy na objętości, połysku, ale nie lubią gdy włosy są zbyt lejące. Jeśli chodzi o mnie odżywka zastosowana na 1-2 minuty, ładnie nabłyszcza, poprawia skręt (zwykle mam fale, po niej często spiralki), sprawia że włosy wydają się mięsiste, natomiast przy 5 minutach mamy efekt lejących prostych włosów bez objętości.
U mnie najlepiej sprawdza sie w zestawie: Artiste proteinowa+odrobina Alterry z granatem na 1h mycie BD Isana Wygładzająca na 1 minutę (rozczesać włosy) Włosy wyglądają na dużo grubsze niż zwykle, i o dziwo rzeczywiście takie są, różnicę widać nawet na pojedyńczych włosach. Pisze to tutaj, bo uważam, że ten "zestaw" jest wart wypróbowania, jeśli komuś zależy na pogrubieniu włosów. ![]() Edytowane przez 201801220933 Czas edycji: 2012-07-25 o 12:53 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#320 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jeżeli chcesz wydobyć skręt- poczytaj na podforum kręconowłosych. multum przydatnych informacji ![]() napaliłam się na kolejną rzecz - samodzielnie robione podkłady mineralne ![]() ![]()
![]() |
#321 |
Rozeznanie
|
Say-hello - ja też się o siebie boję
![]() ![]() O i mam pytanie. Ostatnio zaczęłam brać Merz Spezial (bardziej na paznokcie niż na włosy), skrzypowitę i CP. Nie za dużo tego? |
![]() ![]() |
![]() |
#322 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do kosmetyków - tak jak już wcześniej pisałam, lipiec miał być miesiącem bez zakupów włosowych ![]() ![]() ![]() ale ban zakupowy na włosy chyba przedłużę, bo mam pełno rzeczy do wykończenia. nie wiem po co chcę kupować kolejny olej, skoro mam jeszcze prawie 90ml orzecha włoskiego... może za to skuszę się właśnie na tą kolorówkę.com i może jakieś serum z zsk ![]() ale się wyżaliłam ![]()
![]() |
#323 |
Przyczajenie
|
dziękuję. na pewno poczytam. A powiedzcie mi jak z kondycją moich kłaków?
|
![]() ![]() |
![]() |
#324 |
Raczkowanie
|
Severus moim zdaniem wyglądają na zdrowe tylko musisz o nie trochę bardziej zadbać
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#325 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#326 |
Zakorzenienie
|
Oglądałam dzisiaj całą serię Timotei Jeriho Rose w Tesco
![]() Fajne kosmetyki, w dodatku wszystkie po 7,99zł - zarówno szampony 400ml jak i odżywki. Nie kupiłam niczego, ale na pewno kupię w sierpniu ![]() Poza tym zauważyłam w Tesco kosmetyki Alberto Balsam, znacie? ![]() Składy też nie najgorsze, ale nie jestem do końca pewna: http://www.tesco.com/groceries/Produ.../?id=265347783 http://www.tesco.com/groceries/Produ.../?id=264756006 http://www.tesco.com/groceries/Produ.../?id=260660655 http://www.tesco.com/groceries/Produ.../?id=260660678 http://www.tesco.com/groceries/Produ.../?id=268421016 http://www.tesco.com/groceries/Produ.../?id=260569165 http://www.tesco.com/groceries/Produ.../?id=260569263 |
![]() ![]() |
![]() |
#327 |
Przyczajenie
|
Dziękuję pięknie! poczytam o płukance z cytryny i pewnie zaraz dzisiaj wypróbuję
![]() Czy da się jakos unieść włosy bezsilikonowo? Do metody OMO przyzwyczailam się stosując jeszcze SLS (w celu ochrony) i jakoś tak zostało ![]() Po oliwie widzę delikatna poprawę zmniejsza sie puszenie. W najbliższym czasie do olejowania spróbuje kokosowego. Używałam też kilka razy odżywki dzieciowej bambino. Chwala Bogu że szybko zorientowałam się że warto przeanalizować skład. Zawierała parafinę. Chociaz wlosy wyglądały ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#328 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() to niesamowite, że przez 5 miesięcy włosy Ci się tak zmieniły, jak już mówiłam są piękne ![]() ![]() miłych wakacji ![]()
![]() |
#330 |
Zakorzenienie
|
![]() Weszłam dzis do natury i w promocji jest balsam do włosów o pojemności 1 l z algami za 19.90 ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:31.